marii51 Re: z bukietem Jeseini do Was przybywam... 23.09.17, 09:23 wrocilam do domku a tu .. ciepełko juz co " pracuje.. a [rzecież/// "Nie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam jesień. Za grzane wino, gorącą czekoladę, pachnący cynamonem dom. Za ciepłe koce i zaparowane okna. Za mgłę, która wita mnie rano. Za świeczki, rozpalane nocą. Ale jesień to też smutek i rozpacz." Johann Wolfgang von Goethe Odpowiedz Link
marii51 Re: o wartościach grzybków...hmmm 24.09.17, 17:38 parenting.pl/grzyby-bez-wartosci-odzywczych-to-mit-oto-5-powodow-dla-ktorych-warto-je-jesc?src01=6a4c8&src02=facebook_wp# Odpowiedz Link
marii51 Re: znalazlam..... serducho z dyni.... 25.09.17, 14:21 jakże to zrobić ..chyba na klej? albo gips? Odpowiedz Link
marii51 Re: znalazlam..... WAM. 26.09.17, 07:57 KTOS napisal... Pięknego jesiennego dnia. Listek Listku maleńki niesiony wiatrem, moich myśli i uczuć posłańcu. Nieś ludziom radość w czasie niełatwym. Zawiruj z wiatrem w szalonym tańcu. Uśmiech przyjaźni rozsiej wokoło. Swymi barwami nieś ukojenie. Muśnięciem w sercu spokój wywołaj. W radość zamieniaj ból i cierpienie. Wietrze listkowi bądź przewodnikiem i nieś go wszędzie, gdzie są pragnienia. Niech miłość wzbudza swoim dotykiem i spełnia wszystkie ludzkie marzenia... Pięknej polskiej złotej jesieni, Jesiennego słońca i dużo radości na cały tydzień, Odpowiedz Link
marii51 Re: znalazlam..... WAM. 27.09.17, 08:14 piekna kolorowa kwiatowa kapusta//też sadzilam na mojej dziąłce zaraz,,wkleje Odpowiedz Link
marii51 Re: znalazlam..... WAM. 27.09.17, 09:38 atakowe bukiety /// a niektorzy mowią,że grzybków brak jkabym widzila siebie na dawnych wyjazdach na grzyby... ps zdjęcie z netu.. nie moje nie nie... Odpowiedz Link
marii51 Re: znalazlam..... WAM. 27.09.17, 16:47 zrobilabym marynowane,leczo suszone mrożone .. a niestety poszpitalna ze mnie rekowalenscentka... lebistwo.. tzw Odpowiedz Link
marii51 Re: znalazlam..... WAM. 29.09.17, 17:05 Moje tyci rownież kwitna ale juz jeden z tych pierwszych na nasionka mam a tu pięknie-ale mala nadzieja żeby dały radę przed mrozami dorosnąć na nasiona... pieknością i to że nasze,że polskie są cudowne Odpowiedz Link
marii51 Re: znalazlam..... WAM. 01.10.17, 08:14 skusił mnie zapach jesieni .. a ptaki miłości płyną na fali wiatru wieczór z nadejściem zwleka ..patrzę przez okno wciąż czekam . samotni ze sobą jak liście jesienne szukamy się pośród drzew uciekamy donikąd , nie zatrzymamy czasu czas musi biec . szukam Cie pośród babiego lata chciałabym odnalezć Cię pośród traw by powiedzieć ze kocham lecz niczyja jest dziś ta rosa na łąkach naszego życia . szukam Cię pośród promieni jesiennego słońca gdzie serce ubrane jest w myśli a cisza pośród ogrodu muzyką gra . szukam Cię pośród jesiennego wiatru gdzie dusza ma rozczula się do łez zamykam oczy chciałabym zapomnieć o wszystkim jaki miesiąc , jaki dzień która godzina zagubiła nas . szukam Cię pośród jesiennych drzew gdzie wszystko wokół mówi tańczyć duszo ma , on kocha twą gwiazdę na niebie jesteś przy mnie , a smutki idą precz świat widzę w czystych barwach a w sercu czuję Twoją bliskość . zwyczajna codzienność nurza się w kolorach jesieni , zimy ,wiosny ,lata róż w sercu zmienia się w czerwień powoli ukryje go w sercu na tęczy wydarzeń zamienię go w kolor zielony K.J.D.W 29.09.2017 12.36 Odpowiedz Link
marii51 Re: WAM. z działki nieopodal mojej .. b-ce 02.10.17, 10:12 koleżanka .. martwi sie,że zima tuz.. tuż..bo zakwitły zimowity.... ale one zawsze otej porze zakwitają Odpowiedz Link
marii51 Re: WAM. a cóż to takie jesienne? 07.10.17, 18:50 takiej wiadomości ... aż nie do wiaey co dostrzegli meteorolodzy... jesienne przeloty///// motyli wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,22481202,obserwuja-pogode-na-radarach-zauwazyli-dziwna-kolorowa-chmure.html#MT Odpowiedz Link
marii51 Re: WAM. a cóż to takie jesienne? 09.10.17, 15:28 uwaga... te drone kwiatki białe są z drzewka szpinakowego co to może byc za drzewko? Odpowiedz Link
marii51 Re: WAM. a cóż to takie jesienne? 12.10.17, 10:33 jade do mojego najmłodszego... kolejny dzień.. trzymajcie sie... a zimno .. aniech to..! Odpowiedz Link
marii51 Re: Czas na chryzantemy ...:) 26.10.17, 21:34 www.ogrodinfo.pl/images/upload/artykuly/Galerie_rolisny_ozdobne_nowe/chryzantemy_Lola_685.JPG Odpowiedz Link