Dodaj do ulubionych

Wyklęte in vitro

• maryla02-2 Wyklęte in vitro 18.10.10, 10:42
      A pedalstwo, pedofilie i inne zboczenia ekskomunika nie sa objete?
      Wydaje sie, ze tak. Wiec ogromna czereda sutannowych dawno winna byc w cywilu lub owdziac wor pokutny.
    • ferris.b Wyklęte in vitro 18.10.10, 10:45
      Bardzo slusznie. Prawem duchownych jest obstawac przy swoim swiatopogladzie. Gdybym byl poddanym abp Hosera, tego wlasnie bym od niego oczekiwal, trwania przy dogmatach wiary.

Oczekuje jednak od politykow, ze beda walczyc o panstwo swieckie i po prostu zlekcewaza te grozby. Panstwo musi byc swieckie i koniec!
    • cafe_justysia Wyklęte in vitro 18.10.10, 10:54
      Nie zgadzam się,jak już pisałam wcześniej w innym komentarzu na finansowanie in vitro z budżetu narodowego kiedy są inne potrzeby,Polska nie jest aż tak bogatym krajem by sobie pozwolić na to.
      Co do stanowiska Kościoła-mimo,że jestem osobą wierzącą to niestety nie popieram większości rzeczy,które obecnie Kościół Katolicki w Polsce wyprawia.Myślę,że musi minąć jeszcze mnóstwo czasu nim KK w Polsce zacznie zmieniać światopogląd na różne sprawy,czy księża nie widzą,kto obecnie siedzi w ławkach na mszach???Wątpię by większością były młode osoby...Osoby starsze,obecne pokolenie tzw. moherów wkrótce odejdzie i do kogo księża będą przemawiać??Do ludzi ok. 30-tki dla których,nie ukrywajmy,bardziej liczą się pieniądze??Wątpię...
      • jimwolf Re: Wyklęte in vitro 20.10.10, 17:54
        ??? coś tu nie halo !, powiedzmy sobie szczerze ,jeśli nie popierasz większości rzeczy , które wyprawia..., to nie jesteś osobą wierzącą..., nie twórzmy fikcji , nie oszukujmy samych siebie.
        • cafe_justysia Re: Wyklęte in vitro 23.10.10, 10:11
          jimwolf napisał:

> ??? coś tu nie halo !, powiedzmy sobie szczerze ,jeśli nie popierasz większo
          > ści
          rzeczy , które wyprawia..., to nie jesteś osobą wierzącą..., nie twórz
          > my fikcji , nie oszukujmy samych siebie.

Mogę wierzyć w Boga ale nie muszę wierzyć w Kościół
    • 6.smiech Wyklęte in vitro 18.10.10, 11:01
      Onanisci pedofile spadajcie !
    • indeedd4 _____70 procent Polaków akceptuje in vitro____ 18.10.10, 11:16
      www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/spoleczenstwo/sondaz--polacy-akceptuja-in-vitro,61527,1

Dodam tylko, że wszystko to są to Polacy - katolicy ( odliczając niewielki odsetek niewierzących i przedstawicieli innych wyznań )
      • indeedd4 Coraz więcej dzieci z nieformalnych związków 18.10.10, 11:27
        i coraz mniej zawieranych małżeństw - a komuna przypomnę, padła ponad dwadzieścia lat temu

www.edziecko.pl/rodzice/1,102740,8358303,Coraz_wiecej_dzieci_w_Polsce_rodzi_sie_ze_zwiazkow.html

Wygląda na to, że Kościoł ma spory problem.
      • jimwolf Re: _____70 procent Polaków akceptuje in vitro___ 21.10.10, 00:27
        indeedd4 napisał:

> www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/spoleczenstwo/sondaz--polacy-akceptuja-in-vitro,61527,1
        >
        > Dodam tylko, że wszystko to są to Polacy - katolicy ( odliczając niewielki odse
        > tek niewierzących i przedstawicieli innych wyznań )

w sondażu GW widzę odwrotne proporcje, to o co tu chodzi?
      • kondziooo91 Ciekawe!! >70 procent Polaków akceptuje in vitro?? 23.10.10, 20:13
        Raczyłbym tylko zauważyć, że w głosowaniu dla Newsweeka brało udział 977 osób.
        A jedynie do tej pory w sondażu GW wzięło udział 45 652 osób, czyli 47 razy więcej!!!
        To który jest bardziej wiarygodny??
    • legs A wyniki ankiety 18.10.10, 11:58
      jakieś dziwne, co?
      Hm
    • mata68 zachęcam kk do ekskomuniki! 18.10.10, 12:04

<<Nie może zł drzewo rodzić dobrych owoców.>>
      "wyjdżcie z niego LUDU MÓJ!"
      Chrystus :)
    • pawelp Wyklęte in vitro 18.10.10, 12:06
      Tyle osób - tak jak ja - przeciwko inwitru, a czyżby nikomu się nie chciało odezwać w dyskusji?

Albo lenie, albo forum cenzurowane.
      Testujemy :-)
      • mim05 Re: Wyklęte in vitro 18.10.10, 15:57
        Do pawelp i innych.
        Nie. To nie cenzura. To rodzaj spamu. Po prostu wśród przeciwników INV jest zdolny informatyk. A "gazeta" albo takowego nie ma, albo jest on leniwy.
    • wd47 Wyklęte in vitro 18.10.10, 12:13
      Biskupi i ich zwolennicy. Gdzie Was wiozą jak zawał czy rak Was chwyci? Do bazylik, świątyń różnych opatrzności i sanktuariów czy do szpitali i klinik?
    • steq1 Wyklęte in vitro 18.10.10, 12:17
      kto mi odpowie co się dzieje ze sperma tłustych byków w sukienkach, często purpurowych ale i czarnych. Czy gosposie smażą placki na spermie?
    • bingola Wyklęte in vitro 18.10.10, 12:18
      Dziwi mnie relatywizm moralny Kościoła w obronie życia. Czy takie same sankcje dotkną posłów, którzy domagają się przywrócenia kary śmierci?
      Są to prawie wyłącznie prawicowcy podkreślający swoja wiarę katolicką.
    • smolarnia29 Wyklęte in vitro 18.10.10, 12:26
      Czy w Polsce obowiązuje już KALIFAT z Watykanu? Niech to ktoś wyjaśni.
    • mata68 Wyklęte KK 18.10.10, 12:30
      z drugiej strony sie nie dziwie,że grozi POSŁOM,przecietnego człowieka moze cmoknąc w tyłek :) ale po czyich pleckach posłowie wlezli na swoje stołeczki? :) zatem KK sam sie sypnął w jaki sposób realizuje zakonne"kk - musi miec to co najlepsze"
      a potem owe najlepsze zniszczyc w imię ,robisz co chce a jak nie to lecisz z kosciola-ciekawe tez dokad-bo Ziemia do KK nie nalezy - a skoro ,KK toleruje zło i nie ma za to wykluczenia,a chce wywalac za in citro-to niech ta banda morderców,cudzołozników wywali ostatecznie tych co są za in vitro, oraz tych co jeszcze w jakikolwiek sposób nie zbrukali sie polityką KK przez wieki
      myślałam,że choc raz KK stanie po stonie zycia -a nie pobłogosławi wojnę z okrzykiem Bog jest z nami na ssmanskich pasach ze swastyką.
      nie moze złe drzewo rodzić dobrych owoców.
      powiedz łajdakowi prawde w twarz ,a okaze sie tchórzem i bedzie cie mijał z daleka.
      nie ma wybaczenia dla KK jako organizacji działan drugiej wojny swiatowej.
      nie jest KK wybraną organizacja Chrystusa-sam by sie ukrzyzował po raz wtóry gdyby ''Jego Małzonka "miała rece zbrukane krwia niewinnych i zasłaniała sie idiotyczną ,marginalną kwestią in vitro.Czas sądu drodzy Biskupi.Czas sądu nad wami jako przywódcami duchowymi.Wszak Bóg jest TU.
      Zatem stancie z Nim twarza w twarz i...zachowjacie zycie-skoro decydowaliscie w Jego Imieniu o zyciu i śmierci...Niech sam wam powie co o was mysli.
      ja z tym nie chce miec nic wspolnego.brzydze sie,bo kocham zycie.
      • mim05 SS-mani 18.10.10, 16:25
        Gwoli prawdy. SS-mani mieli na klamrach pasów coś innego napisane ("Meine Ehre heisst Treue" - szeregowcy i podoficerowie z wykrzyknikiem - oficerowie - bez). "Gott mit uns" było na klamrach wojska i to jeszcze od czasów cesarskich.
        Natomiast nasz kochany B16 nosił na "Koppelschlossie" napis "Blut und Ehre".
        Btw. Czemu morderca milionów (pośredni) - niejaki Adolf H. - nie był ekskomunikowany? Był katolikiem i nigdy nie słyszałem, jakoby złożył apostazję.
        • ladysybilramkin Re: SS-mani 22.10.10, 19:11

wiara Hitlera

wiara SS-manów
    • maryjan_pazdzioch Re: Wyklęte in vitro 18.10.10, 12:37
      Niesamowite, zeby te skompromitowane skur*wysyny w czarnych sukienkach jeszcze mialy czelnosc cos takiego mowic w kraju, z ktorego ciagna taki szmal. Jeszcze bardziej niesamowite, ze rzekomo rzadzacy tym krajem sluzalczo nadstawiaja swoje d* placzac i blagajac, zeby ich watykanskie pasozyty nie wyklely. Co za idiotyzm - srodek europy, XXI wiek i taki ciemnogrod, takie zacofanie, glupota i koltunstwo. Trudno uwierzyc, ze to sie dzieje naprawde. Jak bardzo katabasy wypraly mozgi ludziom w tym kraju.
      • cichamyszka51 Re: Wyklęte in vitro 18.10.10, 13:06
        ten pan arcybiskup stawia się wyżej niż sam Bóg.Ci panowie,ktorzy mają byc sługami wiary,sługami Jezusa,sługami Boga opanowani zostali przez złotego cielca.Przepych i złotoubiory to ich życie na tym padole.Obecnie wracają do czasów wojen krzyżowych.Zamiast palenie na stosie=ekskomunika.Zamiast szczerej i głębokiej modlitwy o dobro na tym swiecie zakazy.A wszystko to podbudowane homoseksualizmem jako ostatnią przyjemnoscią jeszcze na ktorą im wiara nie pozwala,ale nie na tyle zabrania by z tych uciech nie korzystac.A kto mówił o "młodzieniaszkach"?
        Kolumbijskie zakonnik ze zgromadzenia Bernardynów w swym "Zyciorysie niepokornym" zawarł takie pytanie: Jaka jest róznica Miedzy Bernardynem a kapucynem?Odpowiedz:
        Tylko taka,że Bernardym może trzepac kapucyna,a Kapucyn nie może trzepac bernardyna !
        Gdyby Stwórca nie zechciał by in vitro było lekarstwem na bezpłodnosc z racji SWEJ MOCY do niczego takiego by nie dopuscił.Jakie np.swiecenia kapłanskie ze strony abebe Petza dały klerykom i pózniejsczym biskupom tę moc by wiedzieli co Stwórca chciał przez to uczynic.Operując od tzw.tylca stracili nie tylko cnote czystosci,ale i czystosc wiary.
    • antropoid Wyklęte in vitro 18.10.10, 13:00
      "Posłom popierającym in vitro abp Hoser grozi ekskomuniką. "
      -----------------
      Ciekawe ilu z nich autentycznie się tego wystraszy...
    • gregroyx Wyklęte in vitro 18.10.10, 13:14
      Ingerencja kk w polskie zycie publiczne jest wprost nie do zaakceptowania. Wstecznictwo i ciemnota plenia sie jak chwasty na polu. Sam bylem kiedys ochrzczony, bez mojej zody i nie z wlasnego wyboru. Moje poglady sa calkowicie sprzeczne z tym co kk obecnie reprezentuj. Oczekuje wiec EKSKOMUNIKI! Bedzie to dla mnie zaszczyt!
    • stanislaw32 Sam sobie szkodzi 18.10.10, 13:47
      Kosciol katolicki znany jest ze swojego konserwatyzmu. Konserwatyzm to eufemizm zacofania.
      Ja osobiscie nie mam wyrobionego zdania na temat poczecia in vitro, moze dlatego ze ten temat mnie nie dotyczy, ale bardzo bezposrednio dotyka mnie zdanie KK na temat srodkow antykoncepcyjnych. Kazdy kto sie orientuje w kulisach powstawania encykliki Humanae vitae zdaje sobie sprawe z faktu iz KK porusza sie w tematach spolecznych troche po omacku w duzej mierze opierajac sie bardziej o Tradycje niz o Biblie. Tradycja natomiast znana jest z licznych powaznych bledow.
      W zasadzie w dzisiejszych czasach w ktorych dostep do wiedzy jest w zasadzie powszechny uznawanie np nieomylnosci papieza jest idiotyzmem. Katolicy staja tutaj wobec powaznego dylematu. Wiemy ze papieze popelniali bledy i ze nadal uwazaja sie za nieomylnych a zatem jak traktowac KK powaznie?
      Jedyny ratunek dla KK to wycofac sie z wszelkich stanowczych wypowiedzi w sprawach spolecznych. Papiez moze zabierac glos w sprawach religii poniewaz tych spraw nie da sie zweryfikowac, a wiec nikt nie broni mu tutaj nieomylnosci, ale w sprawach ktore kazdy inteligentny czlowiek potrafi przejrzec -utrzymywanie zacofanego zdania i podpieranie sie Duchem Swietym jest nie na miejscu.
      KK traci poparcie o wiele bardziej i szybciej niz PiS.
      Jesli chce przetrwac wsrod ludzi innych niz ci ktorzy sluchaja Radia Maryja, musi pojsc po rozum do glowy.
    • obi-1 Wyklęte in vitro 18.10.10, 13:50
      Zawsze mówiłem że nie ma żadnej różnicy między Talibami a Kościołem Katolickim , jedni i drudzy są terrorystami,z tą różnicą że jedni niszczą ciało a drudzy umysł.Po za tym organizacja która w imię Jezusa wymordowała więcej ludzi niż Hitler Stalin i Hiszpanka nie ma moralnego prawa zabierać głosu w sprawie "nowego istnienia".
    • mariusz2010 Wyklęte in vitro 18.10.10, 14:48
      abp Hoser...Kto to taki? Kolejny wypasiony szaman?
    • pablobodek Wyklęte in vitro 18.10.10, 16:47
      W Polsce zarejestrowanych jest wiele Kościołów i związków wyznaniowych. Polacy wyznają również inne, niereligijne światopoglądy.
      Nie ma jednego, państwowego (de jure) Kościoła w Polsce.
      Niech urzędnicy Kk wypowiadają się w swoim i katolików imieniu.
      Równiez dziennikarze muszą pamiętać, że Polacy to również, ale nie tylko katolicy i mówiąc o Kościele trzeba go określać !!
      Konkordat należy wypowiedzieć !!
      Krzyż z sejmu wyprowadzuć !!
      Krk RP wszedł w rolę PZPR w PRL-u !!
    • reginaph Re: Wyklęte in vitro 18.10.10, 19:49
      Nie ważne co polityk myśli na temat in vitro, musi dać ludziom możliwość, żeby sami zdecydowali czy chcą z tego korzystać czy nie. Nie powinien się w tej materii kierować własnym zdaniem tylko stwarzaniem możliwości społeczeństwu. Kościół zwyczajnie szantażuje
      ---
      Kalkulator Vat
    • leszyce Wyklęcie > czyli Strachy Na Lachy 18.10.10, 20:06
      Biskupów, ci u nas dostatek
      a tak to się rozpanoszyło,
      że straszą nas, na dodatek,
      jak w Średniowieczu..to było.
      **
      arcybiskup Hoser - kaczysta,
      projekt in vitro, przeklina.
      Straszy posłów (sympatyka),
      że zapewniona ... ekskomunika.
      Katoliku! - Strachy na Lachy.
      nie pękaj, przed klechą w purpurze!
      Dzieci, boją się Baby Jagi,
      Ty? - tylko Pana... na Górze.
      (Inowrocław 18.10.2010.)
    • leszyce Wyklęte in vitro > Czyli Strachy na Lachy 18.10.10, 20:11
      Biskupów, ci u nas dostatek
      a tak to się rozpanoszyło,
      że straszą nas, na dodatek,
      jak w Średniowieczu.. to było.
      **
      arcybiskup Hoser - kaczysta,
      projekt in vitro, przeklina.
      Straszy posłów (sympatyka),
      że zapewniona... ekskomunika.
      Katoliku! - Strachy na Lachy.
      nie pękaj, przed klechą w purpurze!
      Dzieci, boją się Baby Jagi,
      Ty? - tylko Pana.. na Górze.
      (Inowrocław 17.10. 2010.)
    • excrement Ekskomunika: tak, a apostazji skąpią 18.10.10, 23:16
      na warunkach szanujących wolność odejścia.
    • inkwizytorstarszy Wyklęte in vitro 19.10.10, 01:48
      Kapłani są przeciw, bo wiedzą że osoby które zastosowały ten zabieg
      są stracone dla kościoła, a ich ZDROWE dzieci napewno nie będą słuchały bredzenia kapłanów. A rodzice dzieci chorych od urodzenia, na pewno będą biegać się modlić, zanosić pieniądze i oto kapłanom chodzi.
      I dlatego kościół jest także przeciwko badaniom prenatalnym ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka