chaha 03.07.11, 23:15 aparat - rzeczona kopia 'leiki' to nie był 'fied' tylko 'fed' - skrót od feliks edmundowicz dzierżyński, taktak! sam taki miałem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danonka.4 Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 04.07.11, 17:12 ogromnie Pana lubię i szkoda,że tak rzadko można Pana oglądać na ekranie. Chociaż kojarzy mi sie Pan z takim polskim filmowym "szwarccharakterem",to jednak żal Panie Ryszardzie,że prawie Pana nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
justine83-only Re: Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 07.07.11, 09:53 Faraon jest genialny. To film klasy światowej. Ciekawe, że nawet realizm jest nieporównywalnie lepszy od Quo Vadis ze wszystkimi możliwościami technicznymi w tym czasie. Widziałem na Discovery jak ilustrowali dokument o Egipcie scenami z Faraona. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Prus jest genialny, w odróżnieniu od Sienkiewicza 07.07.11, 19:56 justine83-only napisała: > Faraon jest genialny. To film klasy światowej. Ciekawe, że nawet realizm jest n > ieporównywalnie lepszy od Quo Vadis ze wszystkimi możliwościami technicznymi w > tym czasie. Widziałem na Discovery jak ilustrowali dokument o Egipcie scenami z > Faraona. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 I gó...arze już dziś nie ci, jak za dobrych lat... 06.07.11, 22:42 Odpowiedz Link Zgłoś
white_lake Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 06.07.11, 23:01 Nareszcie wiem, jak się nazywa ta charakterystyczna, niezapomniana twarz z moich ulubionych filmów :) szacun i dużo zdrowia dla Pana Ryszarda! Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 06.07.11, 23:31 chaha napisał: > aparat - rzeczona kopia 'leiki' to nie był 'fied' tylko 'fed' - skrót od feliks > edmundowicz dzierżyński, taktak! sam taki miałem. _______________________________ e wymawia się w jęz, ros. miękko - je , jak w np pisany "Egorow" - wymawia się "Jegorow" a np. CMEHA to Smiena . Odpowiedz Link Zgłoś
makrama1 Re: Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 07.07.11, 03:50 saint_just napisał: > chaha napisał: > > > aparat - rzeczona kopia 'leiki' to nie był 'fied' tylko 'fed' - skrót od > feliks > > edmundowicz dzierżyński, taktak! sam taki miałem. > _______________________________ > e wymawia się w jęz, ros. miękko - je , jak w np pisany "Egorow" - wymawia > się "Jegorow" a > np. CMEHA to Smiena . Nasze e rzeczywiście tak się wymawia, ale w rosyjskim jest też "twarde" e, pisane coś jak symbol euro i Edmundowicz chyba to twarde ma na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniszyn Re: Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 07.07.11, 17:03 @makrama1 Oczywiście aparat fotograficzny FED. Z Fiedem to jest drobny błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
chaha Re: Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 11.07.11, 21:17 makrama1 napisała: > saint_just napisał: > > > chaha napisał: > > > > > aparat - rzeczona kopia 'leiki' to nie był 'fied' tylko 'fed' - skr > ót od > > feliks > > > edmundowicz dzierżyński, taktak! sam taki miałem. > > _______________________________ > > e wymawia się w jęz, ros. miękko - je , jak w np pisany "Egorow" - w > ymawia > > się "Jegorow" a > > np. CMEHA to Smiena . > > Nasze e rzeczywiście tak się wymawia, ale w rosyjskim jest też "twarde" e, pisa > ne coś jak symbol euro i Edmundowicz chyba to twarde ma na początku. I tak jest w rzeczy samej Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 07.07.11, 00:08 Barwny i ciekawy czlowiek i super artykul .Czyta sie jednym tchem . Dzieki i duzo zdrowka zyczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku więcej takich artykułów 07.07.11, 00:22 bardzo ciekawe ciekawy człowiek i ciekawy wywiad Odpowiedz Link Zgłoś
czy_telniczka Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 07.07.11, 15:23 Świetny wywiad!! Przeczytałam z prawdziwą przyjemnością, ( chociaż kolejny raz ciśnie się na usta pytanie, czy wam tam płącą od strony? Nie można by tak , bez szkody dla ogólnego wyglądu artykułu, troszkę go skomasować - nie skrócić a właśnie skomasować. Ułatwiłoby to życie niektórym posiadaczom bezprzewodowego internetu w sytuacji , gdy znajdą się za granicą w miejscach o słabszym zasięgu, bo i takie jeszcze są). Dla pana Ryszarda Ronczewskiego serdeczne podziękowania za te niezliczone role, dodające smaku wielu polskim filmom i życzenia dalszej tak owocnej pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 07.07.11, 23:01 Swietnie sie czyta , bo to swietny facet. To JEST AKTOR , a nie badziewiak od seriali i Tanca z Malpami na lodzie . Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 11.07.11, 18:14 "Faraon" jest wielkim filmem, a otwierająca scena - rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś