Dodaj do ulubionych

Nasza kolorowa Niepodległa

22.10.11, 11:10
Ciekawe, co Pan pisze.
Ale muszę Pana rozczarować. Moja koleżanka Moskwiczanka mieszkająca w Polsce od kilku lat po prostu zachwyca się tą naszą "białością". Polska nie jest jeszcze aż tak kolorowa - jakby Pan sobie życzył.
Nie mniej popieram pomysł.
--
/
Obserwuj wątek
    • borsuk_lu bo tam w moskwie 22.10.11, 11:21
      pobicia i morderstwa na "nie-białych" (głównie przybuszach z Kaukazu) jest na porządku dziennym. I ta koleżanka jest po prostu rasistką. Przykro mi.
      • boykotka Re: bo tam w moskwie 22.10.11, 11:28
        borsuk_lu napisał:

> pobicia i morderstwa na "nie-białych" (głównie przybuszach z Kaukazu) jest na
        > porządku dziennym. I ta koleżanka jest po prostu rasistką. Przykro mi.

Akurat ona to odwrotnie przedstawia. Możliwe, że jest to jej subiektywne odczucie. Faktem jest, że się z całą rodziną przeprowadziła do Polski i że jej się tu bardzo podoba. A najbardziej jej się podoba fakt, że Polacy są tacy "czyści" rasowo. O "przybyszach" z Kaukazu mówi, że to właśnie oni organizują w Moskwie całe organizacje mafijne wymuszające od zwykłych Moskwiczan potężne haracze.
        Jeszcze raz podkreślam, że prezentuję nie swoją opinię.
        --
        /
      • stilonek Re: bo tam w moskwie 22.10.11, 11:52
        jak ci mili azylanci z czeczenii z niegolonymi ryjami, odziani w czarne skórki wpadną do firmy po haracz- PAMIĘTAJ - schowaj się z kąciku, zamknij oczka, paluszki włóż w uszy i gibając się w tył i przód powtarzaj - nie jestem rasistką, kocham miłych azylantów, zapraszajmy ich więcej, ku chwale Wielkiej Kolorowej Europy i red. Blumsztajna!
      • isanaltd Re: bo tam w moskwie 22.10.11, 20:50
        oh,ah blumek znowu ujada.
        tutaj mamy komu zalezy na multikulturalizmie
        www.youtube.com/watch?v=mYvy_UJF44E
        a tutaj , juz przy robocie z czarnymi bracmi:
        www.youtube.com/watch?v=mRvzL9x-JdY&feature=related
        oh, ah jak ja bym chciala, zeby u nas bylo tak kolorowo jak w sierpniu w Londynie
    • rafi13 Nasza kolorowa Niepodległa 22.10.11, 11:51
      Wyjdźmy tego dnia na ulice kolorowo ubrani - bo to jest święto nas wszystkich, normalnych Polaków.
      Prawdziw Wolacy, ubrani na brunatno łysi geje z MOPu oraz towarzyszący im kibole niech sobie tupią i skaczą w swoim smutnym gronie.

Nas normalnych jest więcej. Pokażmy to!
      • takitamdwa Re: Nasza kolorowa Niepodległa 23.10.11, 08:31
        Tylko znowu nie zapomnijcie polskich, jak w zeszłym roku.
      • lechu733 Re: Nasza kolorowa Niepodległa 23.10.11, 09:42
        Dla ciebie każdy łysy to gej? Znowu z GW będziecie stali na tle sierpa i młota?
    • kirdan1 Nasza kolorowa Niepodległa 22.10.11, 11:57
      Red. Blumsztajn zorientował się że jego zeszłoroczne nawoływania do łamania prawa (czyli rozbicia legalnego marszu) odniosły w dłuższej perspektywie czasowej skutek odwrotny do zamierzonego. Dziś przyjął inną taktykę - demonstruje że jest obrażony, no ale trudno "ich" jest dużo no to niech sobie idą lecz NAS będzie więcej. No to zobaczymy... przewiduję kolejną bolesną porażkę Redaktora...
    • swarozyc Nasza kolorowa Niepodległa 22.10.11, 11:59
      Myslalem ze Blumsztajn juz na emeryturze, ale on uaktywnia sie przed 11.11 i dalej maci i judzi..
    • sakral Nasza kolorowa Niepodległa 22.10.11, 12:05
      mają rozdawać kopie
      gazet o.Maksymiliana Marii Kolbe

on tam napisał jak walczyć i niszczyć
      innych ludzi.

ksiądz Tadeusz Rydzyk często powołuje
      się na słowa błogosławionego Marii Kolbe

ale jest faktem,że najlepszy senator PiS
      Ryszard Bender - ten to mówił o białym
      pieczywie w Oświęcimiu.
    • zdzichupolski Duma z Polski? 22.10.11, 12:07
      Przecież podstawą Pana działalności jest przyprawianie antyżydowskiego ryja naszej Ojczyźnie.
      Cała ta pana pisanina jest kolejnym dowodem że Gazeta Wyborcza uzurpuje sobie prawo do nazywania części Polaków godnymi do manifestacji a innych nie godnymi do wychodzenia na ulicę.
      Pański tekst jest w swojej wymowie tym samym czym były niemieckie obwieszczenia na murach Poznania w czasie początku okupacji.
      Tu jest Polska i każdy, nawet kibol, nawet Wszechpolak ma prawo manifestowania swojego przywiązania do Polski nawet jeśli była by to Polska "biala", nie tęczowa.
      Każdy kto chce im tego dnia w tym przeszkodzić powinien być w imieniu prawa spałowany przez Policję.
      • dorff Re: Duma z Polski? 22.10.11, 14:34
        omg
        BRAWO !!!
      • mike.recz Wszypolskie i MOP-y są prześladowane Panie Zdzichu 22.10.11, 15:16
        Policja prześladowała i represjonowała dzielnych "patriotów" przeszkadzając im rzucać butelkami i kopać Polaków. To prawdziwy skandal Panie Zdzichu co się dzieje w tym kraju! Żeby nie można sobie było pedała skopać w biały dzień albo strzelić go tulipanem po łbie.

www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/552547,marsz_rownosci_zwolennikow_zwiazkow_partnerskich_zwarl_sie_z_narodowym_odrodzeniem_polski.html
        Publikacja: 1 października 2011, 17:30 Aktualizacja: 1 października 2011, 19:22
        Przed Marszem Równości na wrocławskim Rynku odbyła się akcja informacyjna Narodowego Odrodzenia Polski na temat praw przysługujących mniejszościom homoseksualnym. "Wbrew temu co się o nas mówi, uważamy, że ta mniejszość ma prawo - prawo do leczenia" - powiedział PAP Dawid Gaszyński, szef dolnośląskiego NOP. Według niego, że zainteresowanie akcją wśród wrocławian było duże.

Gdy na Rynek weszli zwolennicy związków partnerskich, działacze NOP próbowali przeszkodzić im w marszu. Ostatecznie nie doszło do konfrontacji obu grup za sprawą policji, która uczestników Marszu Równości otoczyła kordonem.

W trakcie trwającego godzinę marszu wielokrotnie dochodziło do "przepychanek słownych". Kilka razy w kierunku maszerujących poleciały puste butelki po piwie.
    • sphinxpinastri 92 22.10.11, 13:12
      Dobra, komunistyczna szkoła manipulacji. Jest tu niemal wszystko: podpalacze, podżegacze, rasiści itd. Widać jednak pewien postęp, bo brak zaplutych karłów reakcji, kułaków...

Lubię czytać Blumsztajna, lubię, bo to także Blumsztajn ile ma sił w swoim starzejącym się umyśle, umacnia cholerny polski zaścianek.

• ulebyk Nasza kolorowa Niepodległa 22.10.11, 13:37
      Czekałem aż szanowny Blumi zabierze głos. Widać po zeszłorocznej kompromitacji nie ustępuje. Ledwo da się dotrzeć do końca tego ociekającego miodem politpoprawnego i wymuszonego bełkotu.

Panie Blumsztajn, ta pańska "kolorowa niepodległa" to ci anarchiści, których zachęcał pan do przyniesienia kamieni na Marsz? Ci zamaskowani z flagami radzieckimi i wpinkami Baader-Meinhof? To ta salonowa pseudolewica z Krytyki Politycznej? Wszelkiej maści transwestyci, aborcjonistki, feministki, geje itd?

No to miłej zabawy.

Z grzechami przodków z UB i SB powinien rozliczyć się pan i pański mentor Adaś Michnik. Wiem, ża macie dziejową misję budowania i utrwalania w Polakach poczucia winy, ale coraz więcej ludzi widzi waszą propagandową zajadłość. "Niestety" przegrywacie, mimo tak dużych nakładów i możliwości. Ludzie mają dość waszego bełkotu.
    • jerobert66 Propaganda żydo-komuny. 22.10.11, 13:50
      TyPOwa antynarodowa agitka . Smoleńsk - be.. Jedwabne - OK !!.. Tylko dla mlodych lewackich bezmózgowców i starych komuchów.. W domyśle ; zdrajców narodu.
    • maras63 Nasza kolorowa Niepodległa 22.10.11, 13:50
      Niech dołączy do Waszej manifestacji najstarszy nastolatek III RP, Jakub Wojewódzki z kolegą, znani antyrasiści. Zaproście bliskie koleżanki Mola, niech uczynią nasz świat jeszcze bardziej kolorowym. Nie zapomnijcie o ubiegłorocznych sportsmenach, specjalistach od rzutów wszystkim co pod ręką, bez nich może być zbyt dostojnie. Och, jeszcze przedstawiciele nowej lewicy są potrzebni, bez nich byśmy zapomnieli, że nie wszyscy mogą się cieszyć niepodległością ( niech żyje Palestyna! precz z Izraelem! ). Życze powodzenia i by Wam nie zabrakło sił. Tyle rzeczy przed Wami do zrobienia. Faszyści, nacjonaliści, antysemici, bankierzy, kapitaliści, dyktatorzy itp., itd. Ruszcie z posad bryłę świata.
    • dorff Re: Dlaczego Blumsztajn mówi "nasza" 22.10.11, 14:24
      tez tego nie rozumiem... :D
      nic mu do naszych polskich interesow, to ze polski paszport ma wcale nie czyni go polakiem :D
    • podszyta_wiatrem Mów za siebie 22.10.11, 14:48
      Wiem, że może być trudno Ci to zrozumieć, ale banda małolatów z ONR i MW rojąca sobie o "Polsce dla Polaków" nie odzwierciedla opinii większości Polaków. Więc nie nazywaj grupy smarkaczy "Polską", bo Polska to dużo więcej (w tym pogardzani przez Ciebie "żydzi, pedały i kolorowańce" a nawet - tak, wiem, zburzę Twój światopogląd - redaktor Blumsztajn)
      Nie trzeba być nacjonalistą, żeby być patriotą. I całe szczęście, większość patriotów nacjonalistami nie jest.
      • takitamdwa Re: Mów za siebie 23.10.11, 08:44
        Tylko ,że to wasza kolorowa banda nie może tego zrozumieć.Można być tylko patriotą.Ja nim jestem.Nie mam nic wspólnego z nacjonalistami czy faszystami.Kocham swój kraj i krew mnie zalewa jak czytam bełkot Blumsztajna.Bełkot który miesza wam w głowach bezrozumna maso!
    • zdzichupolski Re: zydowska/kolorowa vs. biala 22.10.11, 14:55
      dorrf
      piszesz tak jakbyś był na usługach Michnika, chcącego z manifestacji z okazji uzyskania niepodległości zrobić antysemicką hucpę.
      • dorff Re: zydowska/kolorowa vs. biala 22.10.11, 15:13
        jush ktos to napisal wczesniej, kazdy ma prawo do manifestowania swojego patriotyzmu...
        ponadto dzien niepodleglosci to dzien w ktorym celebrujemy uzyskanie niepodleglosci przez polske, celebrujemy polskich patriotow, polakow ktorzy zgineli w walce o polske.. jak sie do tego maja zydzi, homoseksualisci, nowi imigranci (zrozumiem jeszcze tatarow, ktorzy mieszkali u nas od paru wiekow, ale zydzi zawsze byli odseparowani spolecznie) jak sie oni wszyscy maja do dnia niepodleglosci ? jaki ich byl/jest wklad w niepodleglosc.. ?!
        • mike.recz Re: zydowska/kolorowa vs. biala 22.10.11, 15:19
          dorff napisał:

> jush ktos to napisal wczesniej, kazdy ma prawo do manifestowania swojego patrio
          > tyzmu...
          > ponadto dzien niepodleglosci to dzien w ktorym celebrujemy uzyskanie niepodlegl
          > osci przez polske, celebrujemy polskich patriotow, polakow ktorzy zgineli w wal
          > ce o polske.. jak sie do tego maja zydzi, homoseksualisci, nowi imigranci (zroz
          > umiem jeszcze tatarow, ktorzy mieszkali u nas od paru wiekow, ale zydzi zawsze
          > byli odseparowani spolecznie) jak sie oni wszyscy maja do dnia niepodleglosci ?
          > jaki ich byl/jest wklad w niepodleglosc.. ?!

Może z okazji zbliżającego się fantastycznego i wesołego Narodowego Święta Niepodległości
          przestań kaleczyć mój język ojczysty?
        • zdzichupolski Re: zydowska/kolorowa vs. biala 22.10.11, 15:24
          Prawo do manifestowania dumy z bycia Polakiem ma każdy kto się do tego poczuwa pedał i lezba też. Zarówno Żyd obywatelstwa polskiego jak i polscy skini - zwłaszcza ci o rysach świadczących że ich matki nie były cnotliwe. Dominantą tego święta jednakże nie powinny być ani tęczowe, ani brunatne flagi - tylko biało czerwone.
          • mike.recz Tyle, że pedała albo lezbę od demonstrowania 22.10.11, 15:52
            polskości odstrasza właśnie taki buc, który przez cały rok tępi odmienność (według swoich ograniczonych możliwości) poprzez agresję, a przy okazji Święta Narodowego wszystkich Polaków krzyczy jak to bardzo jest prześladowany gdy tak samo zachowają się wobec niego.

Pan Blumsztajn moim zdaniem kocha Polskę i celowo prowokuje dyskusję o jej kształcie.

I moim zdaniem jest przekonany o słuszności swojego postępowania gdyż wbrew wielu pozorom Polacy potrafią i lubią się jednać, a on o tym doskonale wie.
            • zdzichupolski Re: celowo prowokuje dyskusję 22.10.11, 16:08
              Tylko że niekoniecznie według zasad Blumsztajna, dla którego okrzyk " zamknij ryj pisowska ku... " jest synonimem wymiany myśli i dialogu. Tak się akurat składa że Święto Niepodległości 11 listopada nie jest miejscem do walki o prawo do zasiłku dla młodych małżeństw - a zwłaszcza tych złożonych z dwóch facetów. Kiedy tych dwóch faciów oraz wspierające ich ruchy dostaną zezwolenia na organizację przemarszu to niech wyrażają swe hasła i jeśli jakiś skin postanowi im w tym przeszkodzi to obowiązkiem glin jest potraktować go jak zawalidrogę i vice versa
              • mike.recz A które miejsce jest najlepsze bądź chociażby 22.10.11, 16:24
                bardziej stosowne?

To za komuny albo jeszcze wcześniej za dyktatu Sanacji nie można było. W obu przypadkach
                głosy sprzeciwu bądź rzeczowej polemiki były traktowane jako zdrada i karane w różny sposób.

Pan Seweryn Blumsztajn ma w pamięci i trzyma się to mu dość mocno - Krakowskie Przedmieście. To jest jakaś tam jego schiza, nie zaprzeczam.

Tu natomiast widzę innego rodzaju obsesję.

Naprawdę uważasz iż dwóch facetów zaadoptuje sobie dziecko żeby je gwałcić i poniżać?

Jest tylko jeden powód dla którego jestem przeciwny takim sytuacjom, o których napomknąłeś.

Takie właśnie patrioty zniszczą te dziecko wytykaniem palcami i obgadywaniem za plecami
                pozbawiając je całkowicie człowieczeństwa ze wszystkimi jego wadami i zaletami.

Bo widzisz ja mówię wprost. Zeszłoroczne nawoływanie Pana Blumsztajna było zagraniem bandyckim, co do tego nie mam wątpliwości. Wiem jednak iż była to odpowiedź na zachowania bandyckie w bandycki sposób.
                • zdzichupolski Re: A które miejsce jest najlepsze bądź chociażby 22.10.11, 16:48
                  ależ ja nie o miejscu mówię, ba nawet nie o czasie tylko o celach.
                  Zarówno w Niemczech jak i w Rosji trwa ze wzmożoną siłą powrót do nacjonalizmu.
                  Z tym samym spotkać się można od Norwegi do Chorwacji i nie istotne jest to czy intensyfikacja takich postaw jest dobra czy zła. Jest faktem że istnieje i jest podsycana przez państwa. Propozycja jaka przedstawia GW, Wprost, Polityka etc jest już przebrzmiała oni są już wsteczni.
                  Nie ma większych ksenofobów nad białymi gejami holenderskimi, nad podjaraną marychą młodzieżą skandynawską, o mieszkańcach Bałkanów nie wspomnę. A tu Blumsztajn opowiada o jakiś staroświeckich z ubiegłego wieku teoriach asymilacyjnych. Albo gościu jest głupi albo ktoś mu za te głupoty płaci. Prawo do czucia się dobrze w Polsce może mieć polski pedał pod warunkiem że swoje problemy załatwia w oparciu o obowiązujący system prawny w Polsce bez uciekania się do szantażowania Polski ściąganiem anarchistów z zagranicy na zadymę z okazji 11 Listopada

• mike.recz Wobec tego wciąż otwartym pozostaje pytanie. 22.10.11, 17:36
                    Skoro wokół Polski tyle nacjonalizmów jak twierdzisz, to z jakiego powodu te łyse pały rzucają
                    butelkami w Polaków na terenie kraju.
                    • zdzichupolski Re: Wobec tego wciąż otwartym pozostaje pytanie. 22.10.11, 18:16
                      z głupoty. Przeciętny absolwent zawodówki sprzed 30 laty miał za sobą 2 - 3 lat nauki historii która nawet w wydaniu szkolnictwa made in PRL dawała w połączeniu z wiedzą historyczną z podstawówki czynnik utrudniający manipulacje nawet tak jednostronnemu rynkowi medialnemu jaki był przed 1989 rokiem. W tej chwili przeciętny absolwent liceum jest głupi jak but pomimo dostępu do internetu, umiejętności posługiwania się obcym językiem, wyjazdów za granicę.
                      Nie znając związków przyczynowo skutkowych w historii, uczony po to by zaliczyć test jest stworzonym materiałem do manipulowania nim, bez względu czy paraduje w t-shircie z pacyfą czy w dresie z pitbulem.
                      • mike.recz Prawacka propaganda przy odrobinie złej chęci 22.10.11, 19:08
                        by Panu przypisała w tym momencie pogardę dla narodu polskiego może uwzględniając przy tym być antypolskich ministrów "oświaty".

Pitbul jest obecnie moim zdaniem niczym innym niż komunistyczny morderca"Che", który zapisał się jednak w historii Europy zupełnie inaczej niż powinien. Mocne, czasem bezkompromisowe dążenie do celu bez dania satysfakcji wrogom, to znaczą obecnie te symbole.

Ja rozumiem choć jak przypuszczam doświadczeniem jestem wiele młodszym dlaczego znaki uważane przez polską prawicę przedwojenną również traktowane są zupełnie inaczej. Zdaję sobie sprawę dlaczego i z jakich powodów prześladowania Żydów przed wojną miały swoje uzasadnienie oraz sens i dlaczego po tym co wydarzyło się w czasie wojny oraz przed nią Żydzi mordowali Polaków gdy złapali trochę władzy po wojnie. I jeszcze wiele, wiele innych niuansów oraz zawikłań historii jest takich, które powinny wszystkich Polaków łączyć, a nie dzielić. I przyjmuję do wiadomości wszelakiego rodzaju opinie łącznie z tymi iż Dmowski to był taki..., Piłsudski jeszcze gorszy, a Michnik to tamto ponieważ na Szaniawskim całe szczęście wyroku śmierci nie wykonano. I wciąż podkreślać będę. Biała Polska jest fragmentem Polski kolorowej. Proszę jedynie wzajemny szacunek ze wszystkich stron nie tylko w okolicach Świąt.
                        • zdzichupolski Re: Prawacka propaganda przy odrobinie złej chęci 22.10.11, 19:37
                          Proponowałbym by kwestii żydowskich nie mieszać z prawicą nawet tak egzotyczną jak PiS i wspierające ją media. Można w ten sposób o wielu ludziach powiedzieć rzeczy krzywdzące.
                          W ogóle rozmowa o historii Polskich Żydów tych przybyłych na tereny Korony Polskiej a później Rzeczypospolitej Obojga Narodów i historia tych Żydów którzy zostali osiedleni i manipulowani polityką zaborców to są tematy które wymagały by opracowania bez podejścia emocjonalnego, suchej faktografii. Do meritum. Dyskutowanie o prawie obywateli polskich narodowości innej niż polska do uczestnictwa w obchodach Święta Niepodległości jest tak samo irracjonalne jak dyskusja o antysemityzmie prawicy polskiej XXI wieku przynajmniej tej związanej z PiS -em.
                          W każdej partii znajdzie się klient uwieszający się klamki u drzwi zamczyska podobnego do dworu Kobylańskiego. Czym różnią się posłowie PiS-u słuchający głupot w Ameryce Południowej od wywnętrzeń Profesora Bartoszewskiego pieprzącego o tym że oficerowie niemieccy byli mniej dla niego niebezpieczni niż jego rodacy. Nie istotne jest jak było faktycznie, istotne jest to że mówi to były Minister Spraw Zagranicznych Polski.
                          a młodzież słucha i łyka te pierdoły i jest wstanie uwierzyć bo jak nie wierzyć facetowi który szuka publicity nazywając swych antagonistów bydłem.
        • podszyta_wiatrem Re: zydowska/kolorowa vs. biala 22.10.11, 16:07
          Dorff, najpierw piszesz, że każdy ma prawo do manifestacji patriotyzmu, a kilka linijek niżej odbierasz te prawo grupie obywateli. Gdzie tu logika, gdzie sens? Dlaczego ludzie, którzy czują się Polakami nie mają demonstrować swojego patriotyzmu na sposób, który uznają za najlepszy? Na marginesie - o ile ewentualnie zrozumiem Twoje zarzuty do "nowych migrantów" (chociaż, czy nie powinniśmy być dumni, że nasz kraj wybrali jako swoją ojczyznę?), to nie wiem czemu homoseksualistów traktujesz jako nie-Polaków. Być może Cię zaskoczę, ale homoseksualizm nie jest narodowością.
          Jeśli mówimy o wkładzie w niepodległość - jaki jest wkład tych chłopców z ONR, MW? Jaki jest Twój wkład? Pewnie taki jak mój - czyli żaden. Nie było nas tam.
          A jeśli chodzi o przeszłość - o niepodległość Polski walczyli też polscy Żydzi. W szeregach AK na pewno znalazł się nie jeden homoseksualista czy lewicowiec. Więc po co te bicie piany?
    • mariaeugenia Re: Nasza kolorowa Niepodległa 22.10.11, 15:05
      m o s k w i a n k a !!!
    • aaron_agorenstein Blumsztajna chyba nie lubią w GW 22.10.11, 15:13
      Bo wciąż dają to jego zdjęcie, na którym wygląda jak karykatura Żyda z nazistowskich gadzinówek.
      • mike.recz Czepiasz się jak gdyby Twa Matka 22.10.11, 16:11
        była wiatropylna.

Dzięki "Karcie" i IPN-owi widziałem fotografię Pana Seweryna według której wysłałbym Pana Seweryna prosto na leczenie. Tak, natychmiast psychuszka. Po prostu gość jest fotogeniczny inaczej i tyle.

Zawsze możesz pokazać swoje.
        • aaron_agorenstein Czepiam się nie Blumsztajna tylko redaktorów GW 22.10.11, 18:27
          Nie wierzę, że nie mają w Gazecie specjalistów, którzy potrafiliby Blumsztajnowi pstryknąć przyzwoitą fotkę.

Dla mnie to się prawie kwalifikuje do teorii spiskowej (uwaga, ironia!). GW daje razem z taką okropną fotką wypowiedź Blumsztajna o polskim nacjonalizmie. Fotka zwabia najgłupszych antysemitów, którzy wpisują tutaj, że Blumsztajn jest paskudny Żyd (bo faktycznie tak wygląda na fotce). A potem redakcja komentuje: proszę, jakie obrzydliwe wpisy - w Polsce szaleje antysemityzm. W sumie mechanizm samosprawdzającej się przepowiedni.
          • zdzichupolski Re: Czepiam się nie Blumsztajna tylko redaktorów 22.10.11, 18:39
            'a jak wpisów na temat semickiej urody Blumsztajna nie będzie to sami je dopiszą podobnie jak zawiesili plakat na stadionie w Gdańsku " nie jesteś Polakiem - wynocha "
          • sakral Re: Czepiam się nie Blumsztajna tylko redaktorów 23.10.11, 10:23
            to w ramach akcji
            wieś tańczy i śpiewa

• swarozyc Nasza kolorowa Niepodległa 22.10.11, 16:34
      Mowienie o niepodleglosci Polski przez potomka tych ktorzy ta niepodleglosc zwalczali od samego poczatku, a wlasciwie znacznie wczesniej, stanowi dobry przyklad zydowskiej hucpy...
      klamac, klamac, klamac az klamstwo stanie sie "prawda".
      www.naszawitryna.pl/ksiazki_67.html
    • thorn5 Nasza kolorowa Niepodległa 22.10.11, 17:27
      A co ten komunista blumsztajn jeszcze robi w Wyborczej??? Wy***dolcie go na zbity ryj.
    • iwano19 Nasza kolorowa Niepodległa 22.10.11, 19:15
      Kosmopolityczna Polska?Czyli jaka?Patriotyzm,czyli co?Chodziłem ostatnio po Amsterdamie-żydy,kolorowe psy,białe i,o zgrozo,żyją w zgodzie i tolerancji.Jak zwierzęta?
    • minstrel515 Rozhulały się 22.10.11, 19:24
      łyse pały.
      • trajkotek Re: Rozhulały się 22.10.11, 20:27
        podpis fotki do artykułu: "Kontrmanifestacje w czasie marszu narodowców w Warszawie 11 listopada 2010 r."

a jak było w zeszłym roku, jak szalały "łyse pały" i czemu OJCIEC SEWERYN nie był zadowolony lecz wielce zatroskany? To wtedy postanowił pomóc dzieciakom ...
    • trajkotek litania do Niepodległej /wg. SB?/ 22.10.11, 20:17

Ojczyzna Mickiewicza, Miłosza i Edelmana.
      Polska Piłsudskiego, a nie Dmowskiego.

...
      Ojczyzna Grossa i Bermana?
      Polska Blumsztajna, a nie Pospieszalskiego?
      Kraj Michnika, a nie Wildsteina?
      ...
      ...
      ...
      ...
      ...
      nasza: kolorowa, tęczowa,
      nie ich - maszerujących ze wsparciem modlitewnym biskupa Dydycza?
      nie ich - maszerujących ze wsparciem KSD?
      tolerancyjna
      tolerancyjna
      tolerancyjna
      tolerancyjna
      tolerancyjna
      tolerancyjna
      tolerancyjna
      tolerancyjna
      tolerancyjna
      tolerancyjna
      tolerancyjna
      tolerancyjna
      tolerancyjna

do bulu
      • trajkotek litania do Niepodległej /ciąg dalszy/ 22.10.11, 20:37

Polska Wojewódzkiego - nie Gajadurha,
        Kraina Michnika i uśmiechniętych POlaków ...
    • jerobert66 Nasza Białoczerwono Niepodległa 22.10.11, 20:55
      Aż ich skręca z wscieklości..Nasza flaga , nasz orzeł , krzyż ..To tak jakby diabła pokropił świeconą wodą ... he he .. :))
    • minstrel515 Pierwsza łysa pała 22.10.11, 21:12
      już się odezwała.
    • aekielski Nasza kolorowa Niepodległa 22.10.11, 21:51
      Są ludzie bardzo strachliwi,którzy dla dodania sobie animuszu muszą się ukrywać za jakimś symbolem. Wtedy dopiero stają się silni i odważni. Tym symbolem może być praktycznie wszystko,jednak najlepiej do tego celu nadają się symbole narodowe lub religijne. Ludzie zjednoczeni pod takim symbolem stają się niebezpieczni dla innych,a jak tych innych zabraknie to poszukają następnych. Walka z nimi to walka o demokrację tę prawdziwą a nie udawaną.
      • zdzichupolski Są ludzie bardzo strachliwi 22.10.11, 22:50
        , którzy dla dodania sobie animuszu muszą się ukrywać
        za jakimś symbolem. Wtedy dopiero stają się silni i odważni."
        Patrz Pan to ci wszyscy od Mieszka spod Cedyni przez tych pod Sobieskim spod Wiednia do tych z Berlina pod Żukowem to tchórze. Śmierdziele walczyli pod symbolami religijnymi, narodowymi nieraz obcych państw. Cała mitologia narodowa legła w gruzach. Jakąż Alma Mater żeś Pan kończył Panie Aekielski? WUML?
    • brzmski "miał zawsze i taką twarz" 22.10.11, 21:55
      blumenfeld, jakże niesprawiedliwie został onże potraktowany, przez swarożyca mianowicie, który bez ogródek diagnozuje - sewerek judzi; bolesne to - na sposób judasza, zdrada, niegodziwe srebrniki (jak rozumię); jako typowy moher (zauważcie dyskwalifikujące, ze społecznego życia, błędy leksykalne) ja dodam - jakie judzi! a był kiedykolwiek sewerek w drużynie pana naszego, jezusa chrystusa?!; seweryn b. aspiruje do roli, i stanowiska gazettpodżegacza - noo, takiego szczekacza, z zapałkami w dłoni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka