Dodaj do ulubionych

Szybowiec uderzył skrzydłem w staruszkę

01.05.05, 17:39
poprostu komedia....zycze szybkiego powrotu do zdrowia///
Obserwuj wątek
    • jotembi Szybowiec uderzył skrzydłem w staruszkę 01.05.05, 17:40
      bardzo współczuję staruszce i mam nadzieję że przeżyje
      ale... no nie sposób się nie roześmiać
      hehehe...
    • wybierek TYTUL PRASOWY ROKU TO JEST!!!! 01.05.05, 18:35
      Jeszcze lepsze od 'Biedronka zabila ekspedientke'.
      • doomsday Re: TYTUL PRASOWY ROKU TO JEST!!!! 01.05.05, 19:24
        No tam ktos za to beknie . Na lotnisku jest kierownik lotow , sa przepisy .
        To , ze babcia zabladzila nikogo nie zwalnia od dyscypliny i zwyklej pracy
    • maurreen Re: Szybowiec uderzył skrzydłem w staruszkę 01.05.05, 19:42
      Kocham lotniska.
      • meerkat1 Airbus 380-rozwalil przy ladowaniu pol miasta! 01.05.05, 19:50
        Jakim cudem pol miasta znalazlo sie w zasiegu ladujacego doubledeckera- nie
        wiadomo!

na miejsce ladowania przybyli eksperci al-Kaidy, ktorzy chca skierowac do
        Tuluzy studentow na nauke, tym razem WLASNIE LADOWAN!!! :-))))))))))))))))))
        • 2560a Re: Airbus 380-rozwalil przy ladowaniu pol miasta 02.05.05, 00:42
          meerkat1 napisał:

> Jakim cudem pol miasta znalazlo sie w zasiegu ladujacego doubledeckera- nie
          > wiadomo!
          Jak zwykle inteligentny, odkrywczy komentarz.No i, kurde, jakis dowcip w tym
          jest.
    • durmast Re: Szybowiec uderzył skrzydłem w staruszkę 01.05.05, 20:32
      hmm ... co 75-letnia staruszka robi na płycie lotniska ? zbiera grzyby ??
      • selecte Re: Szybowiec uderzył skrzydłem w staruszkę 01.05.05, 22:04
        i nie to jest dziwne, ze zbiera grzyby, ale ze robi to w maju :))), nie?
        (ten news mnie rozwalił :))
    • t.lapanowski Rozumię że leciała do nieba 01.05.05, 20:38
      bo nie czytałem tego artykułu ale tytuł sugeruje ,że do kolizji doszło w czasie
      lotu.
    • stankozak Re: Szybowiec uderzył skrzydłem w staruszkę 01.05.05, 21:23
      Na płycie, czy na pasie startowym.Skąd ta osoba się tam znalazła?
      kosta
    • konread Re: Szybowiec uderzył skrzydłem w staruszkę 01.05.05, 21:23
      Piloci nie mają łatwego życia, jak nie ptaki to staruszki... ciekawe co tam
      robiła???
    • jerry.uk to była Mary Poppins! 01.05.05, 21:30
      latała z tym swoim parasolem i szybowiec ją zahaczył.
    • johnnie_rep Re: Szybowiec uderzył skrzydłem w staruszkę 01.05.05, 21:36
      moze w koncu ktos ureguluje latanie na miotlach?
      • maureen2 Re: Szybowiec uderzył skrzydłem w staruszkę 01.05.05, 22:06
        Problem nie tkwi w braku regulaminu latania na miotłach,tylko w braku okularów,
        przecież szybowiec jest duży i jak leci to szelelści i szumi,szczególnie gdy
        zaczyna kośić świeżą majową trawę.Ciekawe dlaczego pilot nie skręcił,przeciez
        tam było dużo miejsca,chyba wzrok miał dobry.Nie lubili się z ta staruszką czy
        co.
        • ugugunana Re: Szybowiec uderzył skrzydłem w staruszkę 01.05.05, 22:43

maureen2 napisała:

> Problem nie tkwi w braku regulaminu latania na miotłach,tylko w braku
          okularów,
          > przecież szybowiec jest duży i jak leci to szelelści i szumi,szczególnie gdy
          > zaczyna kośić świeżą majową trawę.Ciekawe dlaczego pilot nie skręcił,przeciez
          > tam było dużo miejsca,chyba wzrok miał dobry.Nie lubili się z ta staruszką czy
          > co.

A może, wręcz przeciwnie: wpadła mu w oko i zapragnął ją przelecieć? Wszak
          wiosna za pasem...
      • pipinek Re: Szybowiec uderzył skrzydłem w staruszkę 02.05.05, 00:22
        Sledze orygialnosci komentarzy i ten jest prawdopodobnie jednym z
        najtrafniejszych.

Oj, Polska, co ja bym napisal...?

Ano, ze babcia po przeczytaniu notatki Gazety o wypadku na lotnisku poszla
        zobaczyc z bliska taki samolot co nie lata sam, a lata sam. Jak ona. No i
        poleciala tam, co bylo powodem wypadku i pojawieniem sie zapisku w
        wiadomosciach scisle czolowych pewnie wielu gazet.

Pamietam z odleglej mlodosci jakies 'Alibabki' (?) spiewajace w okresie pana
        Wodeckiego odpszczolkimajowego piosenke ubrana, jak one, w slowa 'przelec
        mnie..., trallalalalalaaa...'

No to lece...

i polecial.

Jak leci?

PS

Staruszke... moze ona tylko tak wygladala?

Pewien pan zapytal pania, tez pewna:
        Ile pani ma lat?
        No wie pan, tyle na ile wygladam!
        Co mi tu pani, baby nie zyja tak dlugo!
    • bezrobotny79 Re: Szybowiec uderzył skrzydłem w staruszkę 01.05.05, 22:47
      Biedna babcia czekała na pasie na pozwolenie na start, a w międzyczasie
      nadleciał szybowiec. Kontroler lotów pójdzie siedzieć. Tu wieża, tu wieża, jak
      mnnie słychać...ssssshhhhh
    • wroclawianka2 UDERZONA NIE JEST STARUSZKĄ 01.05.05, 22:54
      75-letnia kobieta nie jest staruszką. W tym wieku Hanna Gucwińska (o rok młodsza) jest posłanką na Sejm RP i finansowo dobrze sobie radzi. To nic, że nawet nie odwiedza swojego biura poselskiego, gdyż jest bardzo zapracowana myśleniem i chyba nie bardzo wie co i jak robić.

Ale spróbujcie tej babci powiedzieć, że jest staruszką! Od razu poda do sądu o zniesławienie!
      • maureen2 Re: UDERZONA NIE JEST STARUSZKĄ 01.05.05, 23:20
        wroclawianka2 napisała:

> 75-letnia kobieta nie jest staruszką. W tym wieku Hanna Gucwińska (o rok
        młodsz
        > a) jest posłanką na Sejm RP i finansowo dobrze sobie radzi. To nic, że nawet
        ni
        > e odwiedza swojego biura poselskiego, gdyż jest bardzo zapracowana myśleniem
        i
        > chyba nie bardzo wie co i jak robić.
        >
        > Ale spróbujcie tej babci powiedzieć, że jest staruszką! Od razu poda do sądu
        o
        > zniesławienie!
        Zgadzam się,że wiek nie jest zbyt powazny i nie uprawnia do okreslenia mianem
        "staruszki",ale jak ktos nie widzi i nie słyszy nadlatujacego nisko szybowca,
        to musi mieć wzrok i słuch starca,chyba że oniemiał z zachwytu na jego widok
        i tak stał,stał i podziwiał,aż przyjechało pogotowie,też piekne.Czy to było
        w Lodzi?.Myślenie w Sejmie i Senacie opłaca się,myślenie na trawie lotniska -
        nie.
        • kropekuk Zwlaszcza ten warkot szybowcowych silnikow ;) 01.05.05, 23:23
          Masz imienniczko mej rodzonej siostry takie samo jak ona pojecie o technice -
          ZADNE!
          • maureen2 Re: Zwlaszcza ten warkot szybowcowych silnikow ;) 01.05.05, 23:37
            kropekuk napisał:

> Masz imienniczko mej rodzonej siostry takie samo jak ona pojecie o technice -
            > ZADNE!
            Do tego nie trzeba techniki,tylko słuchu,wzroku i .....
            • kropekuk Tak, te szybowcowe silniki....Ach, te kobiety.... 03.05.05, 00:06
              Potega technicznego umyslu ;)
      • zirby Re: UDERZONA NIE JEST STARUSZKĄ 01.05.05, 23:41
        wroclawianka2 napisała:

> 75-letnia kobieta nie jest staruszką. W tym wieku Hanna Gucwińska (o rok
        młodsz
        > a) jest posłanką na Sejm RP i finansowo dobrze sobie radzi. To nic, że nawet
        ni
        > e odwiedza swojego biura poselskiego, gdyż jest bardzo zapracowana myśleniem
        i
        > chyba nie bardzo wie co i jak robić.
        >
        > Ale spróbujcie tej babci powiedzieć, że jest staruszką! Od razu poda do sądu
        o
        > zniesławienie!

Nie, to nie jest staruszka... To jest osoba z rzuconym wyzwaniem
        chronologicznym:)
    • ochmis A co z szybowcem? 02.05.05, 00:25
      Nadaje sie do uzytku?
      • maureen2 Re: A co z szybowcem? 02.05.05, 01:13
        ochmis napisał:

> Nadaje sie do uzytku?

Tego własnie nie wiem,myślę,że zależy to od wielkości staruszki,a także
        czym on ją trafił,skrzydłem?,dziobem?,podwoziem?.Jest jakaś niejasność w tym
        komunikacie.
        • konread Re: A co z szybowcem? 02.05.05, 02:01
          Szybowiec podobno jest w szoku, i leży na intensywnej terapii w hangarze nr.4 ;-)
      • alatien Trauma pilota 02.05.05, 02:04
        A pomysla ktos o zdrowiu psychicznym pilota? Teraz bedzie sie bal ladowac. ;-) A
        ze szybowiec moze sobie dlugo szybowac to biedak moze umrzec z glodu lub
        wyczerpania. ;-)

Chyba najweselszy niews od wielu tygodni. Pozdrawiam wszystkich z dobrym humorem :-)
        • maureen2 Re: Trauma pilota 02.05.05, 02:32
          Ponieważ liczba startów powinna rownac się liczbie lądowań,a nie kontaktów
          nieuniknionych z ziemią,to problemem pilota będą starty,czy wogóle startować,
          czym i gdzie.Najlepiej helikopterem.Trudno go tez nie usłyszeć.
          • alatien Re: Trauma pilota 02.05.05, 02:44
            Ale helikopter ma wiecej smigiel-skrzydel, o wiele latwiej udezyc nimi staruszke ;-)
            • maureen2 Re: Trauma pilota 02.05.05, 02:51
              alatien napisał:

> Ale helikopter ma wiecej smigiel-skrzydel, o wiele latwiej udezyc nimi
              staruszk
              > e ;-)
              > Zaproponowałem optymalne rozwiazanie dla pilota i staruszki w przypadku nieo-
              czekiwanego kontaktu,nie bedą mieli traumy.Nie mozna spaść śmigłami do dołu,
              helikopter to nie jest kosiarka do trawy.

• pogromca_mrowek A co z babcią? Nadaje sie do uzytku? 02.05.05, 11:20
        Ej, pilocie, leci sie na staruszki, co?

P.S. Staruszka to nie jest chyba słowo obrażliwe,
        bez przesady - moze trzeba mowic "młoda inaczej"?
        Albo "super laska (+50lat gratis)"
        P.S. Tu wieza, tu wieza, do wszystkich helikopterow: uwaga na staruszki w butach na wysokich obcasach i na drabinach...
        • maureen2 Re: A co z babcią? Nadaje sie do uzytku? 02.05.05, 12:18
          Pilot leciał "na kobiety",bo wiosną tak się lata,zobaczył z góry kobietę i po-
          myślał "czemu nie jak jest okazja i sama sie pcha",tylko z góry wsztstkie koty
          szare,a jak był juz nisko,to było za pózno na zmianę decyzji.Po prostu naciął
          się,nie on jeden zreztą.Trudno być facetem na wiosnę.
    • sffinx Czekam na "niusa" o w stylu: prom potrącił 02.05.05, 23:27
      rowerzystę.
      W krainie Bolanda wszystko jest możliwe.
      :)
      • maureen2 Re: Czekam na "niusa" o w stylu: prom potrącił 02.05.05, 23:58
        Proszę bardzo- prom potrącił rowerzystę na promie.Rowerzysta przy cumowaniu
        nie zszedł z roweru i przy uderzeniu burty promu o nabrzeże wpadł do wody ,w
        międzyczasie został potrącony,a właściwie to zgnieciony,razem z rowerem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka