Dodaj do ulubionych

OBOP: Tusk przed Kaczyńskim, PO przed PiS i Sam...

19.09.05, 19:59
Dlaczego dwóch najsilniejszych kandydatów zawłaszczyło sobie TVP?! Bezprawie!
Obserwuj wątek
    • papa_s Re: OBOP: Tusk przed Kaczyńskim, PO przed PiS i S 19.09.05, 20:07
      PiSuarek w postaci Lecha chce zawojować sobie pare procentów z Samoobrony czy
      SLD. Potem pewnie w drugiej turze (o ile będzie) zrezygnuje. Może jednak nie
      będzie drugiej tury bo debata jest po to by dostał Tusk co trzeba.
      • mefissto Dosc PISu 19.09.05, 20:14
        Ciekawy jestem czy po wyborach Kaczor bedzie mial czelnosc proponowac koalicje
        PO gdzie terez robi im taka kampanie negatywna. Trzeba byc konsekwentnym
        Kaczorku i pokazac wreszcie co mozna zrobic dla Warszawy bo jak do tej pory to
        wielkie zero. Do tego razem z Radiem Maryja wspolpraca co to ma byc, kolko
        rozancowe, czy polityka. No i jeszcze jedna kwestia licze ze po przegranych
        wyborach prezydenckich z godnoscia podasz sie do dymisji jako prezydent
        Warszawy a nie wrocisz na swoj stolek panie Kaczor.
        • rakunica Serdelki przedwyborcze 19.09.05, 22:01
          Do tego kolka rozancowego przynaleznosc deklaruje ponad 90%. To zaklamanie
          oczywiscie. To tylko sondaz. Jasne jest, ze czasem wypada sie przezegnac i
          pojsc na msze pod pomnik Poleglych Stoczniowcow. Puste gesty bez moralnosci.

Efektem tego pozoranctwa sa trzy miliony niedojadajacych dzieci (a ilu
          doroslych?), rodziny bez domow, rozpacz i desperackie wyjazdy za chlebem do
          pracy niewolniczej u bauera. Jak za okupacji niemieckiej. I o to walczyla
          Solidarnosc przedstawiana jako chluba narodu polskiego na calym swiecie - w
          Ottawie tez. W ratuszu miasta Ottawy 31 sierpnia wciagana byla flaga
          Solidarnosci na maszt a mer zachwycal sie bezkrwawym zwyciestwem nad komuna.
          Jakie to wszystko zaklamane.

Czy niektorzy maja tylko eurodolary w glowie zamiast ludzkich uczuc?
          PO i SLD(plus inne mutanty)smieja sie z naiwniakow i licza na jeszcze. Swiat
          bez uczciwej twarzy, w ktorym ludzie beda zagryzac sie za ochlapy z panskiego
          stolu zeby przetrwac. To jest moralnosc oferowana przez przemianowany komuszy
          pomiot, przez przebierancow magdalenkowych z waszym Cimoszewiczem, Kwasniewskim,
          Geremkiem, Balcerowiczem, Tuskiem, Borowskim, Wiatrami, Belkami i i innymi
          tanczacymi pod dyktando Sorosa i wielkiego biznesu.

A co do Rokity? Niech przejdzie do PiSu albo LPRu. Nie wiem dlaczego nie
          polaczy sil z Macierewiczem i Olszewskim w Ruchu Patriotycznym. Rokita jakos nie
          mial szczescia do partii. Wszystkie po kolei kompromitowaly sie. Walczyl
          niedawno bardzo dzielnie. Wygladal na prawdziwego. Tylko co on nadal robi w
          kolejnej odmianie udecji? Nie szanuje sie czy nie do konca wie czego chce? Nie
          dorosl jeszcze? Cala prawica jakas taka niedorobiona i w powijakach. Swiadczy
          to tylko zle o liderach, nie myslacych o spoleczenstwie tylko o wlasnym "ja".
          Polska to nie karuzela. Trzeba odpowiedzialnosci za slowa poparte konkretnymi
          dzialaniami, powstrzymaniem sie od gnebienia sojusznika a skierowaniem tych sil
          dla naprawy i budowy tego co albo runelo albo nigdy nie powstalo wbrew nadziejom
          i gloszonym haslom bez pokrycia w dziele.
          • davidmors Re: Wysysane z palca wyniki sondaży 19.09.05, 23:14
            Trzeba odróżnić tą pierwszą Solidarność I, od tej po okrągłym stole Solidarność II
            W Solidarności II inicjatywę przejeli agenci, a stery przejęli podejrzani goście
            jak Mazowiecki, Geremek, Kuroń i im podobni.
            To dzięki nim Solidarność II się stoczyła w bagno i stała się zaprzeczeniem
            ideałów tej pierwszej Solidarnośći I.
            Dużą rolę w destrukcji tego ruchu społecznego odegrał Wałęsa.

• rush99 Między młotem a kowadłem 23.09.05, 00:40
              Korwin-Mikke ma jednak rację (i odwagę) przyznać, że społeczeństwo jest głupie.
              Inaczej nie można nazwać tego stanu rzeczy, gdy 70% Polaków głosuje bądź na
              partię która nie ma żadnego programu i ze strachu przed wzięciem
              odpowiedzialności już teraz błaga głównego konkuretna o koalicję, bądź na
              partię która oferuje ludowi igrzyska, czyli dekomunizację, rozliczenia,
              reparacje wojenne a do tego dziesiątki nowych urzędów "antykorupcyjnych" i
              komisji "śledczych". Mieszkam w Warszawie i mógłbym przytoczyć dziesiątki
              przykładów bandyckiej niegospodarności za prezydentury Kaczyńskiego, jedyne co
              ten człowiek potrafił to wymienić ekipię na swojaków i wybudować muzeum. Żygać
              mi się już chce gdy obserwuję obecną kampanię, równie dobrze można by podmienić
              ich na panie reklamujące podpaski i proszki do prania, doniosłość wypowiedzi
              większości kandydatów jest identyczna. Z obserwacji moich wynika, że głównymi
              problememi nurtującymi polaków są:
              - komuniści, postkomuniści i aferzyści
              - niemoralność zarówno obyczajowa, jak i polityczna
              - homoseksualizm
              Może bierze się to z frustracji wynikającej z poczucia braku wpływu na życie
              polityczne z jednej strony, z drugiej z podsycanej od początku kampanii
              negatywnej. Śmieszne jest to, że którzy chcą walczyć ze "starymi układami",
              którzy tak się brzydzą PRL'u tak ochoczo posługują się takimi wynalazkami jak
              KRRiTV (propaganda) i IPN (walki na teczki). Bierze mnie obrzydzenie jak patrzę
              na te fałszywe gęby nowej "prawicy". "Prawicy" która z prawicy wynosi tylko
              ksenofobię i klerykalizm bo gospodarczo to socjaliści (PiS), komuniści
              (Samoobrona,LPR) lub pseudoliberałowie (PO). Niestety 90% społeczeństwa za
              główny cel wyborów uważa wymianę "starych układów", a nie wybranie ludzi
              kompetentnych w miejsce obecnych durniów. Niestety jesteśmy społeczeństwem
              imbecyli, więc najwięcej głosów dostaną Ci którym naturalnie przychodzi
              posługiwanie się jezykiem idiotów, czyli PO, PiS, Samobrona i LPR. A wy którzy
              wierzycie w deklaracje, że POPiS zawiąże koalicję jeszcze się zdziwicie jak
              nastaną rządy PiS+Samoobrona+LPR, a nastaną bo w odróżnieniu od POPiSu są to
              naturalni koalicjanci. Wtedy to dopiero będzie wesoło. Na zasadzie mniejszego
              zła, chciałem głosować na PO, dzisiaj wiem że to byłby głos zmarnowany.
              Rozwiązałem "test" wybiórczej, z ciekawości przeczytałem program demokratów.pl
              i to z tego co widzę jest to jedyna partia która wie jak odbudować gospodarkę a
              nie zajmuje się umoralnianiem otoczenia. To jest prawdziwa przeciwwaga dla
              oszołomstwa politycznego.
    • ciumcia BRAWO TUSK!!! 19.09.05, 20:11
      Tusk wypadł dużo lepiej w OBOP niż w sondażu Gazety. Chyba bardziej wieżę OBOP.
      • ciumcia Re: BRAWO TUSK!!! 19.09.05, 20:11
        *wierzę
        • fritz.fritz Wybory chcacy Tuska i Rokite i glosujacy na PO 19.09.05, 20:59
          musza glosowac na PiS poniewaz glosujac na PO maja nadzieje, ze wybieraja Tuska
          i Rokite co jest olbrzymim bledem z nastepujacych powodow:

-Tusk po wygraniu wyborow na prezydenta wychodz z PO. Jego wplyw na partie
          praktycznie zniknie.

-Rokita bez poparcia Tuska pojdzie w odstawke poniewaz stare jadro PO
          reprezentuje dokladnie odwrotna linie niz Rokita. Rowniez czlonkowie PO o
          podobnych do Rokity pogladach zostali wykoszeni z list wyborczych. Rokita w tym
          sensie odgrywa role pozytecznego idioty przynoszacego glosy obozowi bialej
          flagi zakotwiczonego w PO.

-Wladze obejmuja "starzy" dzialacze z PO, z korzeniami z UW, swietnie
          rozumiejacy sie z SLD. Oni sa slepo pro niemieccy i pro europejscy i
          reprezentuja interesy Uni w Poslsce a nie Polskie w Uni.

Wlasnie z tych powodow Polacy 6 miesiacy po wyborach znowu obudza sie z reka w
          nocniku.

Program Tuska i Rokity dotyczacy stosunku do Polski sa bardzo zblizone do
          programu PiS. Ta wspolnota jest wlasnie fundamentem laczacym PO Tuska i Rokity
          z PiS.

Dlatego wybierajac PiS ratujesz rownoczesnie ta czesc programu PO.

Wybierajac PO tracisz wszystko poniewaz nowa PO, bez Tuska i Rokity bedzie
          zupelnie inna partia, partia, ktora ma rzeczywistosci poparcie okolo 14%
          wyborcow.

Wybierajac PiS wiesz co wybierasz: tresc i program PiSu nie zmienia sie po
          wyborach.
          • jjr44 Re: Wybory chcacy Tuska i Rokite i glosujacy na 19.09.05, 21:24
            pogratulowac logiki :-) podobnie możesz uzasadnic, że głosując na samoobrone
            głosujemy w rzeczywistości na program PO.
            • fritz.fritz Re: Wybory chcacy Tuska i Rokite i glosujacy na 19.09.05, 21:51
              jjr44 napisał:

> pogratulowac logiki :-) podobnie możesz uzasadnic, że głosując na samoobrone
              > głosujemy w rzeczywistości na program PO.

Tja, nie zauwazylem, ze Tusk i Rokita chca wspolnie rzadzic z Lepperm. Ale z
              cala pewnoscia cos przegapilem bo inaczej to co napisales byloby idiotyzmem, a
              ty jestes inteligentnym, logicznym czlowiekiem, no nie ? :)
          • anvill Re: Wybory chcacy Tuska i Rokite i glosujacy na 19.09.05, 22:00
            Hihihihi fritz fritz przestań jarać trawe bo tracisz kontakt z rzeczywistością.
            No ale cóż taka jest logika PiSu i jego elektoratu pomijając kwestie tego że
            ostatnie zagrywki PiS są po prostu wzięte żywcem od Samoobrony teraz to
            ugrupowanie chce mieć wszystkie kolory na życzenie własciwego elektoratu
            są "czerwoni" w innej audycji są różowi a jak trzeba to brunatni - dlatego są
            kompletnie niewiarygodni. Najprawdopodobniej wynika to z tego że kompletnie nie
            mają programu i pomysłu a nawet jak im coś wpadnie to sie pokłucą i i tak nic z
            tego nie bedzie. Nie chce nieudolnego prezydenta Kaczyńskiego który dał już
            popis umiejętności rzadzenia w Warszawie (aż się dziwie że jeszcze na taczkach
            nie wyjechał). Dla mnie liczy się konsekwencja i mówienie wprost o swoich
            pomysłach na Polske a nie tego co aktualnie się podoba wyborcom. Dletego będe
            głosował na PO
            • loppe Re: Wybory chcacy Tuska i Rokite i glosujacy na 19.09.05, 22:04
              ad. który dał już
              popis umiejętności rzadzenia w Warszawie (aż się dziwie że jeszcze na taczkach
              nie wyjechał)

hm, może zechciałbyś poczekać aż zagłosują mieszkańcy W-wy
          • pantanal Fritz, nie rob z Jasia idioty, poradzi sobie 19.09.05, 22:43
            bez Ciebie
    • kraskaabc Po co te wybory 19.09.05, 20:14
      Dawniej wyborów dokonywały komisje wyborcze - teraz wyborcy poinstruowani przez
      sądaże i po co Narodzie politykujesz?
    • 3nyc Kaczyński rozpoczął negatywną kampanię! 19.09.05, 20:27
      Najbardziej uderza ostry zwrot PiS i Kaczyńskiego w kierunku kampani negatywnej. Do tej pory nawet
      jego najbardziej zaciekli krytycy musieli przyznać, że Kaczor stara się nie wchodzić w brudy tej
      kampanii i zachować zdrowy dystans. Nerwy mu jednak puściły. Poczuł, że może przegrać i zaczął się
      zeszmacać. A ten sojusz z idiotą ojcem Dyrektorem? To mu odbierze głosy umiarkowanych
      zwolenników, których charakateryzowała niechęć do liberalizmu, przy czym zachowali dystans do
      dewocji i "armii moherowych beretów". Mam nadzieję, że Kaczor polegnie całkowicie podczas debaty.
      Warunek jest jeden. Tusk musi przestać bawić się w cukierkowego chłoptasia i pokazać, że ma jaja.
      Musi połączyć swoją wrodzoną uprzejmość z przeprowadzeniem ostrej krytyki socjalizmu, który
      proponuje Kaczor. Szczypta złośliwości też by, niestety, nie zaszkodziła. Mam nadzieję, że wygra PO, a
      potem Tusk. (Chociaż nie lubię Rokity!). To byłoby najlepsze rozwiązanie dla Polski.
      • abba15 [...] 19.09.05, 20:33
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • mefissto Re: Kaczyński rozpoczął negatywną kampanię! 19.09.05, 20:41
          scierwo powiadasz :) wiec widze ze jednak socjalizm gora. Boze chron nas od
          Kaczora i degeneratow. Juz licze kase 15 % podatku oznacza ze bede mial 15 %
          wiecej kasy na wydawanie, co spowoduje ze takich jak ja bedzie wiecej a dzieki
          temu gospodarka bedzie sie nakrecac sama bo zwiekszy sie konsumpcja. Wizja
          Kaczorowa jest taka ze biedni dalej beda biedni, a reszta bedzie wydawac kase
          poza Polska gdzie wiekszosc rzeczy jest tansza wlasnie ze wzgledu na podatki
          ukryte. Populizm i nic wiecej. Zwolennikow Kaczora prosze o jeden przyklad
          rzeczy ktora zrobil dla Warszawiakow jako prezydent miasta. Tylko prosze nie
          pisac ze oczyscil miasto z ukladow bo tego sie nie da sprawdzic. Konkrety,
          konkrety
          • bardman Kaczyński otworzy w każdej gminie jakieś muzeum... 19.09.05, 20:48
            i będą miejsca pracy ;)

Będziemy żyli przeszłością, dawną potęgą kraju... tylko kto się zajmie
            teraźniejszością i przyszłością?
            • davidmors MEDIALNY WALEC WGNIATA Tuska i Platformę do 19.09.05, 23:02
              Mendialny walec wgniata kandydaturę Tuska i PO do świadomości naiwnych
              wyborców.
              Skompromitowana Platforma Obywatelska prowadzi w sondażach. Jak to się robi?
        • softeam [...] 19.09.05, 21:01
        • pantanal Re: Kaczyński rozpoczął negatywną kampanię! 19.09.05, 22:48
          abba15 napisał:

>
          > Ale ten elektorat Tuska to samo ścierwo

To samo mozna powiedziec o takich jak ty
      • skywalker77 Re: Kaczyński rozpoczął negatywną kampanię! 19.09.05, 21:46

> . Szczypta złośliwości też by, niestety, nie zaszkodziła. Mam n
        > adzieję, że wygra PO, a
        > potem Tusk. (Chociaż nie lubię Rokity!).

Rokita by Kaczora odpowiednio subtelnie "przeczołgał" po żwirze :) Złośliwość
        ma we krwi :)

• tomi1972 Czy was kiedyś OBOP pytał o zdanie? 19.09.05, 20:56
      Zawsze zastanawiam się dlaczego, skoro jestem normalnym, od kilku lat
      pełnoletnim obywatelem, mam zarejestrowany na siebie telefon i stały adres
      zamieszkania nigdy nie byłem badany przez OBOP lub temu podobne firmy. Nie
      żebym się skarżył, ale chciałbym się czasami wypowiedzieć.
      Dlatego stworzyłem stronę internetową dzieki której mogę pytać o co chcę innych
      a także odpowiadać na wybrane przezemnie ankiety.
      Chciałbym ją jakoś rozreklamować - moze mi pomożecie - bardzo proszę.
      www.ganmat.com
      TO NIE JEST DZIAŁALNOŚC KOMERCYJNA!
    • loppe Re: OBOP: Tusk przed Kaczyńskim, PO przed PiS i S 19.09.05, 21:05
      Uj, coś tu sie zanosi na premiera z PiSu i prezydenta z PO. Tytuł słabo oddaje
      dramatyczny przyrost notowań PiSu w ost. tygodniu
    • janu5 TUSK i PO skok na 7mld zł 19.09.05, 21:09
      Mniej więcej tyle planuja wycisnąć z budżetu państwa do prywatnych kieszeni
      TUSK i PO platforma. Program 3*15 oznacza ,że około 7mld zł zostanie w kieszeni
      prezesów członków Rad Nadzorczych i inych przyjaciól królika. O zgrozo ponoć
      Tuska poruszyło ( tak mówi w swym klipie wyborczym) jak się dowiedział ,ze 19
      dniowy prezes spólki ze skarbem państwa dostanie parę milionów. Żeby nikt nie
      miał wątpliwości teraz takiemu prezesowi TUSK dołozy jeszcze więcej. KTO
      POKRYJE 7 mld dziurę w budżecie- oczywiście najubożsi. Tym podek wzrosnie a
      dodatkowo więcej zapłacą za chlebek z masełkiem. ALe najubiożsi wiadomo
      prymitywy, nieraz nawet po studiach ale ciagle prymitywy. Ludowi wystarczy
      pokazac plakaty z usmiechniętym Donaldem prezydentem TUskiem z zasadami i już
      .Nic dziwnego ,że przyjaciele królika hojnie złozyli sięna plakaty wyborcze PO .
      Poszły na to miliony złoty kraj został obilbordowany az miło ale kilkanasie
      milionów złotych jak mozna wyszarpać 7 mld rocznie to jest przecież nic . Łatwo
      kupuje się władze w tym kraju.
      • loppe Re: TUSK i PO skok na 7mld zł 19.09.05, 21:12
        Podatki 18 proc. i 38 proc. - jak chce PiS w zupełności mi odpowiadają (i są
        niższe od obecnych). 15 proc. to jakiś księżycowy pomysł jak dla mnie.
        • anvill Re: TUSK i PO skok na 7mld zł 19.09.05, 22:13
          Widze kolego że bardzo chętnie podzielisz się z darmozjadami z sejmu
          oraz "specjalistami" z wszelakich komisji (śledczych również), krórch są setki -
          jeśli tak to możesz się opodatkować dobrowolnie na ich rzecz ja nie mam
          zamiaru uwarzam że podatek 15% jest sprawiedliwy bo za ciężką prace nie jestem
          karany - czy to moja wina że dużo pracuje po to żeby lepiej żyć??? że nie wole
          siedzieć na bezrobociu i dorabiać na czarno. Jak chcesz możesz się opodatkować
          ale wara od mojego portfela już dość okradania uczciwych, pracowitych obywateli
          • loppe Re: TUSK i PO skok na 7mld zł 19.09.05, 22:15
            Powiedz to też prezydentowi Bushowi i premierowi Blairowi (prezydentowi
            Putinowi nie musisz)
            • davidmors Czy oddasz głos skompromitowanej Platformie ? 19.09.05, 23:05
              Bo ja NIE !!!
              • jola_dywity Re: Czy oddasz głos skompromitowanej Platformie ? 19.09.05, 23:54
                Przestępcom nie!
      • skywalker77 Re: TUSK i PO skok na 7mld zł 19.09.05, 21:38

> .
        > Poszły na to miliony złoty kraj został obilbordowany az miło ale kilkanasie
        > milionów złotych jak mozna wyszarpać 7 mld rocznie to jest przecież nic .
        Łatwo
        > kupuje się władze w tym kraju.

Jesteś od Rydzyka czy od Dorna ?

• xandi Re: TUSK i PO skok na 7mld zł 19.09.05, 22:15
        słoneczko, ale jak bogaty zyska to jest szansa ze biednego zatrudni i jemu też
        się polepszy, a jak biedny dostanie to przeje i bezrobocie się nie zmniejszy i
        innym biednym też się nie poprawi. Już nie mówię o tym że jak będą równe
        podatki to ludzie nie będą ukrywać swoich dochodów żeby przypadkiem większego
        procentu nie zapłacić i przychody się też trochę zwiększą. No ale cóż.
        Niektórzy zawsze chcą być biedni. Na takich nie ma rady. Głosuj na programy
        ociekające socjalizmem. Wyjdziesz (wyjdziemy) na tym tak jak francja czy
        niemcy.
      • jola_dywity Re: TUSK i PO skok na 7mld kosztem ubogich i renci 19.09.05, 23:52
        Niestety ludzi inteligentnych w społeczeństwie nie jest za wiele.A nachalna i
        oszukańcza kampania zawsze odnosi pewien sukces.
    • xx444 Re: OBOP: Tusk przed Kaczyńskim, PO przed PiS i S 19.09.05, 21:21
      Nie ufam sondażom.Wszystko będzie jasne po wyborach.Ja i cała moja rodzina
      głosować będziemy na PIS.i Pana Kaczyńskiego.Bo właśnie to ugrupowanie zrobi
      porządek w naszym kraju.Natomiast PO.trzyma z bogatymi;są różowi i posiadają
      jeszcze inne kolory.Czyli zebrana mieszanka.
      • jck.x Re: OBOP: Tusk przed Kaczyńskim, PO przed PiS i S 19.09.05, 21:39
        >Bo właśnie to ugrupowanie zrobi
        > porządek w naszym kraju

coś czuję tu prowokację, ale na wszelki wypadek zapraszam do Warszawy ! Zobacz, jaki tu "porządek" zrobił Kaczor. Zwłaszcza w centrum !
      • skywalker77 Re: OBOP: Tusk przed Kaczyńskim, PO przed PiS i S 19.09.05, 21:43
        xx444 napisała:

> Nie ufam sondażom.Wszystko będzie jasne po wyborach.Ja i cała moja rodzina
        > głosować będziemy na PIS.i Pana Kaczyńskiego.Bo właśnie to ugrupowanie zrobi
        > porządek w naszym kraju.Natomiast PO.trzyma z bogatymi;są różowi i posiadają
        > jeszcze inne kolory.Czyli zebrana mieszanka.

PO jest be... bo trzyma z bogatymi. A wiadomo , że jak ktoś bogaty to ukradł.
        Pan Kaczyński jest dobry i nie kradnie , a na dodatek sprawiedliwie podzieli
        dochód narodowy. Pan Kaczyński jest tak samo mądry i zdolny jak Pan Lepper.

• 77qwerty Re: OBOP: Tusk przed Kaczyńskim, PO przed PiS i S 19.09.05, 22:21

> > Nie ufam sondażom.Wszystko będzie jasne po wyborach.Ja i cała moja rodzin
          > a
          te sondaze sa tak samo reprezentacyjne jak to forum
          paru facetów zainteresowanyh utrzymaniem swoich pozycji zaklina uparcie
          rzeczywistosc
          chciałbym zobaczyc ich mine po wyborach
          gdy sie przekonaja ze zainwestowane pieniadze poszły -
          -jak mowił Siara
          "w pizdu i ich kandydat tez w pizdu"
    • skywalker77 PiS - dyktatura ciemniaków 19.09.05, 21:36
      PiSuary są jeszcze bardziej niebezpieczni dla polskiej gospodarki niż SLD : oni
      po prostu w te soc-brednie wierzą i będą je gorliwie wprowadzali w życie.
      PiS ma takich świetnych specjalistów od gospodarki jak Kaczyński jest "wybitnym
      prawnikiem" (będąc Ministrem Sprawiedliwości za AWueSu nie rozróżniał
      instytucji świadka koronnego od świadka incognito , wzbudzając tym samym
      politowanie wśród sędziów i prokuratorów)
      • davidmors Re: PO - dyktatura aferałów i oszustów 19.09.05, 23:04
        Pod wodę z taką partią !
        • skywalker77 Re: PO - dyktatura aferałów i oszustów 20.09.05, 00:37
          davidmors napisał:

> Pod wodę z taką partią !

To wszystko na co Cię stać ?
        • skywalker77 Re: PO - dyktatura aferałów i oszustów 20.09.05, 00:38
          davidmors napisał:

> Pod wodę z taką partią !

Odpowiem Ci językiem Twojego idola : "spieprzajdziadu" !
    • fritz.fritz PiS to łagodna bardzo, bardzo...bardzo lagodna a 19.09.05, 21:53
      PO jeszcze odrobinke lagodniejsza.
      • masloww Socjalne, etatystyczne i antyrynkowe oblicze PO 19.09.05, 23:19
        czerwonepo.t35.com/index.php
    • 77qwerty Re: O czym moze rozmawiac 29 proc. z 49 proc.? 19.09.05, 22:12
      a chociazby o poreczaniu za kolege złodzieja
    • bgosa PSEUDOWYBORY--PSAEUDODEMOKRACJA 19.09.05, 23:27
      Wybory organizowane wg ordynacji proporcjonalnej nie są prawdziwie
      demokratyczne, ponieważ:

1)Nie każdy może zostać kandydatem na posła i mieć realną szansę na wybór(Aby
      mieć taką realną szansę musi być wpisany na listę kandydatów przez partię która
      zdobędzie przynajmniej 5% głosów)
      Skutek:--
      Obecna ordynacja wyborcza pozbawiła zdecydowaną większość obywateli biernego
      prawa wyborczego.

2)Głosujemy w okręgach, z których wchodzi około 10 posłów a mamy tylko jeden
      głos.Możemy wskazać tylko jednego posła a więc mamy tylko 1/10 głosu.Obywatele
      nie wybierają,oddają tylko głos.Prawdziwe wybory odbywają się obecnie na
      posiedzeniach zarządów partyjnych.
      Skutek:--
      Według obecnej ordynacji wyborczej obywatele mają bardzo ograniczone czynne
      prawo wyborcze.

Niestety Polska nie jest krajem prawdziwie demokratycznym.

Obecna ordynacja wyborcza:1) łamie podstawowe konstytucyjne prawa
      obywateli
      2)powoduje że posłami zostają
      ludzie nieznani
      wyborcom i tego zaszczytu
      niegodni
      3)likwiduje odpowiedzialność
      posłów przed
      swoimi wyborcami
      4)jest przyczyną korupcyjnej
      degeneracji i
      rozkładu państwa polskiego
      5)wprowadza,w miejsce rządów
      większości
      rządy klik partyjnych

Ruch Obywatelski na rzecz wprowadzenia Jednomandatowych Okręgów Wyborczych(JOW)
      domaga się zastąpienia ordynacji proporcjonalnej (partyjnej) ordynacją
      większościową z jednomandatowymi okręgami wyborczymi (jeden poseł z każdego
      powiatu) .

• lukasito Re: PSEUDOWYBORY--PSAEUDODEMOKRACJA 19.09.05, 23:54
        Następna kadencja tego nie zmieni... PO i PiS sie rozsmakują we władzy, tak jak
        to było z AWS i SLD, pozostawią ordynację faworyzującą silne ugrupowania
        ogólnopolskie, a co gorsza, nie zmniejszą liczby posłów (bo niby nie będą się
        mogli na ten temat dogadać). Staną się głównym strażnikiem ordynacji oraz tej
        konstytucji, tak bardzo krytykowanej przez PiS. A za 4 lata przegrają wybory i
        będą żałować, że nie wprowadzili tych zmian...
    • x-y-z UPOLITYCZNIONE SONDAŻE I PRÓBNE WYBORY!!! 20.09.05, 08:01

W DEMOKRATYCZNYM (?) PŃSTWIE ZAMYKA SIĘ INNYM USTA !!!!!!!!!!!!!
    • najfajniejsza Re: OBOP: Tusk przed Kaczyńskim, PO przed PiS i S 22.09.05, 09:42
      NIe chce KACZORA DONALDA!!!
      Ludzie idźmy do wyborów i głosujmy na każdego innego! Przez te 2 zyskane
      tygodnie to Ci panowie się pozabijają i będą nowe wybory!!! A wtedy może
      znajdziemy nowego kandydata, którego nie będziemy się wstydzić!
    • wolnosciowiec [...] 22.09.05, 12:54
    • rush99 Polska pomiędzy młotem a kowadłem 23.09.05, 00:35
      Korwin-Mikke ma jednak rację (i odwagę) przyznać, że społeczeństwo jest głupie.
      Inaczej nie można nazwać tego stanu rzeczy, gdy 70% Polaków głosuje bądź na
      partię która nie ma żadnego programu i ze strachu przed wzięciem
      odpowiedzialności już teraz błaga głównego konkuretna o koalicję, bądź na
      partię która oferuje ludowi igrzyska, czyli dekomunizację, rozliczenia,
      reparacje wojenne a do tego dziesiątki nowych urzędów "antykorupcyjnych" i
      komisji "śledczych". Mieszkam w Warszawie i mógłbym przytoczyć dziesiątki
      przykładów bandyckiej niegospodarności za prezydentury Kaczyńskiego, jedyne co
      ten człowiek potrafił to wymienić ekipię na swojaków i wybudować muzeum. Żygać
      mi się już chce gdy obserwuję obecną kampanię, równie dobrze można by podmienić
      ich na panie reklamujące podpaski i proszki do prania, doniosłość wypowiedzi
      większości kandydatów jest identyczna. Z obserwacji moich wynika, że głównymi
      problememi nurtującymi polaków są:
      - komuniści, postkomuniści i aferzyści
      - niemoralność zarówno obyczajowa, jak i polityczna
      - homoseksualizm
      Może bierze się to z frustracji wynikającej z poczucia braku wpływu na życie
      polityczne z jednej strony, z drugiej z podsycanej od początku kampanii
      negatywnej. Śmieszne jest to, że którzy chcą walczyć ze "starymi układami",
      którzy tak się brzydzą PRL'u tak ochoczo posługują się takimi wynalazkami jak
      KRRiTV (propaganda) i IPN (walki na teczki). Bierze mnie obrzydzenie jak patrzę
      na te fałszywe gęby nowej "prawicy". "Prawicy" która z prawicy wynosi tylko
      ksenofobię i klerykalizm bo gospodarczo to socjaliści (PiS), komuniści
      (Samoobrona,LPR) lub pseudoliberałowie (PO). Niestety 90% społeczeństwa za
      główny cel wyborów uważa wymianę "starych układów", a nie wybranie ludzi
      kompetentnych w miejsce obecnych durniów. Niestety jesteśmy społeczeństwem
      imbecyli, więc najwięcej głosów dostaną Ci którym naturalnie przychodzi
      posługiwanie się jezykiem idiotów, czyli PO, PiS, Samobrona i LPR. A wy którzy
      wierzycie w deklaracje, że POPiS zawiąże koalicję jeszcze się zdziwicie jak
      nastaną rządy PiS+Samoobrona+LPR, a nastaną bo w odróżnieniu od POPiSu są to
      naturalni koalicjanci. Wtedy to dopiero będzie wesoło. Na zasadzie mniejszego
      zła, chciałem głosować na PO, dzisiaj wiem że to byłby głos zmarnowany.
      Rozwiązałem "test" wybiórczej, z ciekawości przeczytałem program demokratów.pl
      i to z tego co widzę jest to jedyna partia która wie jak odbudować gospodarkę a
      nie zajmuje się umoralnianiem otoczenia. To jest prawdziwa przeciwwaga dla
      oszołomstwa politycznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka