margolo kogo wkurw.. cieple piwo(w sklepie) z lodowki???? 14.07.06, 08:27 prosze o wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
anna.konda Żydzi jak zwykle... 14.07.06, 09:02 Czołgi, armaty, samoloty i okręty przeciwko kamieniom i butelkom z benzyną. Zniszczyć przedpole, wybić do nogi. Kto przeciw ten antysemita i ksenofob. Odpowiedz Link Zgłoś
zar72 Jak żyd rozpętał III Wojnę Światową 14.07.06, 09:06 Zobacznie jakie Żydzi niewspółmirne środki używają do poniesionych strat. Napoczątku zabili palestyńską rodzine na plaży, zobaczyli że świat sie nie obruszył to poszli dalej. Porwano im jednego zołnierza więc wykorzystali ten świetny pretekst i już do tej pory zabili 80 palestyńczyków w tym wiadomo większość cywilów matki dzieci najczęściej rzucających kamieniami wiadomo młodzi teroryści, ale jest to jedyna droga wyrażenia otaczającej ich niesprawiedliwości i hamskiej siły uzytej przez izrael. Zniszczyli im elekrownie mosty czyli za jednego rzołnieżża można zniszczyć całe państwo. Liban porwał 2 zołnierzy to zniszczyli lotnisko mosty, drogi i mają droge wolną na rozpierduche patrzą co dalej można zniszczyć. Niemówiąc już o 50 cywilach zabitych. Jak w jewabnem zabili 40 żydków to urządzają co roku obchody pogromu żydów i chcą w to wciągnąć władze i Bóg wie kogo jeszcze by im współczuli, jacy to oni biedni są i jaka im krzywda się dzieje. Więc jest to jedyne państwo na świecie tak zapatrzone w siebie mające taką beszczelność że wszystkich poucza i umaralnia a sami nic z tego sobie nie robi i zabija swoich sąsiadów i niszczy wszystko co jest na około nich. My już przeżylismy okupację ziem i zabijanie 50 polaków za zabicie jednego hitlerowca i mam nadzieje że coś sie nauczylismy z tej lekcji w przeciwieństwie do zydów którzy robią to w obecnych czasach 60 lat po tamtych strasznych czasach pod przzykrywką walki z terroryzmem sami uprawiając terroryzm państwowy, trzymając w więzieniach 9 tyś palestyńczyków często kobiet i dzieci którym się udało przeżyć bo mogły zginąć jak rzucały kamieniami więc pewnie są wybawcami. I w końcu odpukać tak będą wku..ać wszystkich na około że ktoś puści bomkę (odpukać) i oni jak zwykle z wielkim wyczuciem sytuacji odpowiedzą 50-cioma atomami. I zostaną wielkimi zwyciężcami ! Ale wielkimi przegranymi będziemy my którzy chcą żyć spokojnie na tej planecie i nie wadzić sąsiadom. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Izrael ma prawo do samoobrony czy ci sie to podoba 14.07.06, 11:07 czy nie. To oszczerstwo! Palis strzelili sobie karnego, to ich pocisk pzredwczesnie wybuchl na plazy, zanim zdazyli go wystrzelic na Izrael. Prasy nie czytasz, ze zyjesz w swiecie mitow? A kto zaczal ten konflikt? Kto porwal obywateli Izraela, zabijajac 8 przy okazji? Kto od lat ostrzeliwuje cywili zza libanskiej granicy? Kto wysyla Kassamy z Gazy? Izrael wycofal sie z Libanu w 2000, z Gazy niedawno. I co przynioslo mu to pokoj? A ze na wojnie gina cywile, nie jest niczym nowym. Wojna jest zla, ale kto sieje wiatr, zbiera buzrez. Niemcy tez gineli w WWII, nawet ci "niewinni". Palis glosowali na terrorystow, ktorzy chca zmazac Izrael z ampy swiata. Wszystki wojny zaczynane byly przez Arabow. Czy znasz historie tego konfliktu? gina tylko dlatego, ze znajduja sie na linii ognia. Izrael oszczedzal i oszczedza cywili, bo jest cywilizowany w przeciwienstwie do Arabow, ktorzy z premedytacja celuja WLASNIE w cywili.Poza tym terrorysci z Hamasu i Hezbollahu kryja sie wlasnie wsrod kobiet i dzieci - dzielni bojownicy! To nie Izrael zaczal ten konflikt - ani w 48 ani w 67 ani teraz ani tyle innych razy. Niecy tez gineli w nalotach aliantow. Gdy Arbowie uznaja Izrael i przestana go atakowac, zapanuje pokoj i zadni arabscy cywile nie beda ginac. Decyzja nalezy do Arabow. Odpowiedz Link Zgłoś
maxman01 Ceny ropy rosna >80U$ - zaplacimy wszyscy 14.07.06, 09:06 Ceny ropy rosna - 80U$ - zaplacimy wszyscy za ta wojne, EU bedzie odbudowywac Liban, tez zaplacimy ,tylko koncerny naftowe i olejowy-prezio z USA zacieraja lapki. A Zydzi...to jest ich Holocaust moralny. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Jak bojkotować towaty izraelskie 14.07.06, 09:12 Jak rozpoznać produkt z Izraela? Zwróć uwagę na kod kreskowy. Pierwsze 3 cyfry oznaczają kraj pochodzenia produktu. Izrael to 729. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol I ja i ty mamy ten sam problem 14.07.06, 11:11 Trudno będzie coś znaleźć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Re: I ja i ty mamy ten sam problem 14.07.06, 11:16 Heheheheh, pomysl sobie, ilu takich Zydow jest w byle korporacji. Nokii czy innych produktow korporacyjnych tez nie bedziesz kupowal? Smiesza mnie takie zabawy. Aaa i stoimy po przeciwnej stronie barykady - ja jak juz nie kupowalbym produktow libanskich terrorystow. Oczywiscie nie bede na to zwracal uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A co ma piernik do wiatraka? 14.07.06, 11:24 Co mnie obchodzą Żydzi? Mnie obchodzi agresywne państwo Izrael, mordujące cywilów w krajach sąsiednich. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Pewnie ty bys dal sobie porywac obywateli! 14.07.06, 12:13 Fajny bylby z ciebie przywodca! A kto zaczal ten konflikt? Kto porwal obywateli Izraela, zabijajac 8 przy okazji? Kto od lat ostrzeliwuje cywili zza libanskiej granicy? Kto wysyla Kassamy z Gazy? Izrael wycofal sie z Libanu w 2000, z Gazy niedawno. I co przynioslo mu to pokoj? A ze na wojnie gina cywile, nie jest niczym nowym. Wojna jest zla, ale kto sieje wiatr, zbiera buzrez. Niemcy tez gineli w WWII, nawet ci "niewinni". Palis glosowali na terrorystow, ktorzy chca zmazac Izrael z ampy swiata. Wszystki wojny zaczynane byly przez Arabow. Czy znasz historie tego konfliktu? gina tylko dlatego, ze znajduja sie na linii ognia. Izrael oszczedzal i oszczedza cywili, bo jest cywilizowany w przeciwienstwie do Arabow, ktorzy z premedytacja celuja WLASNIE w cywili.Poza tym terrorysci z Hamasu i Hezbollahu kryja sie wlasnie wsrod kobiet i dzieci - dzielni bojownicy! To nie Izrael zaczal ten konflikt - ani w 48 ani w 67 ani teraz ani tyle innych razy. Niecy tez gineli w nalotach aliantow. Gdy Arbowie uznaja Izrael i przestana go atakowac, zapanuje pokoj i zadni arabscy cywile nie beda ginac. Decyzja nalezy do Arabow. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Widzę że opanowalaś copy-paste 14.07.06, 12:19 Rzeczywiście jesteście inteligentnym narodem, nie to co te arabusy, co? :-). Tylko że np. Liban nie jest państwem arabskim. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Po pierwsze wyszedl twoj anysemityzm, bo Zydowka 14.07.06, 13:27 nie jestem, a ty naturalnie zakladasz, ze nie mozna bronic Zydow, ich slusznej sparwy i prawa do zycia i to w pokoju, jesli sie Zydem nie jest - zdemaskowales sie. Po drugie jakim pasntwem jest Liban - no powiedz? Moze mieszkaja tam Papuasi???? Chrzescijan juz wytepiono. Kpotow tez Arabowie uciskaja i morduja w Egipcie. No madralko? Kto mieszka w Libanie - pytanie za 100 zlotych! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Oj racja 14.07.06, 13:41 rozpędziłem się. Mam nadzieję, że i Ty się wycofasz z rewelacji o wytępieniu chrześcijan w Libanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Ciekawe jak "nie-arabski" Liban zalozyl Lige Panst 14.07.06, 13:29 w Arabskich???? Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Opanowalam wiec wiecej niz ty: 14.07.06, 13:29 Główne narodowości: 82,6% Libańczyków, 9,6% Palestyńczyków, Syryjczycy, Kurdowie i inni Główne wyznania: 60% muzułmanie (32% szyici, 21% sunnici, 7% druzowie, 0,5% alawici), 40% chrześcijanie (24% maronici, 7% prawosławni, 5% grekokatolicy, Ormianie i inni). Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat A kupuj dalej.... Hanys zawsze zadem myśli 14.07.06, 11:23 hanyska2 napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta No to w odwecie zabijemy tylko 15 dzieci... 14.07.06, 09:19 "Libańskie ugrupowanie Hezbollahu w piątek rano ostrzelało pociskami rakietowymi dwa osiedla na północy Izraela - Nurit i Ezen Menahem. Ostrzał - jak podała armia izraelska - nie spowodował ofiar w ludziach". No to w odwecie zabijemy tylko 15 libańskich dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: No to w odwecie zabijemy tylko 15 dzieci... 14.07.06, 09:41 Kto zabije? Ty zabijesz? Czy też Izraleczycy tak zapowiedzieli? Po wycofaniu się Izraela w 2000 r. Liban miał 6 lat na zapanowanie na swym własnym terytorium i poskromienie Hezbollahu - i nie zrobił nic. Teraz, po zabiciu 8 żołnierzy i porwaniu dwóch, każde normalne państwo dopadłoby samo "grupę bojową" działające z jego terytorium i postawiło uczestników przed sądem. Wtedy Izrael nie musiałby interweniować - a w sytuacji kompletnej bierności państwa libańskiego nie ma innego wyjścia. To samo jest w Gazie - Izrael oddał Gazę Autonomii 10 miesięcy temu, a Palestyńczycy zaraz zaczęli ostrzeliwać stamtą Izraelczyków rakietami Kassam. Tak, podczas kontrataku IDF zginęła palestyńska rodzina na plaży, bo pociski z dział okrętowych poszły nie tam, gdzie trzeba - ale chyba ci, którzy strzelają do silniejszego przeciwnika z gęsto zaludnionych terenów muszą zdawać sobie sprawę, ze swym działaniem narażają zamieszkałych tam cywili? Tylko chyba niekoniecznie ich to obchodzi - chyba, że mozna tego użyć jako materiału propagandowego. Bo czy ludzie, którzy wysyłają własne dzieci na sambójczą śmierć, naprawdę dbają o życie swych rodzin i rodaków? Odpowiedz Link Zgłoś
perfee Re: No to w odwecie zabijemy tylko 15 dzieci... 14.07.06, 09:55 Wniosek z Twojej wypowiedzi jest taki, że jeśli zaatakuje Cię mocniejszy, to najlepiej się poddać i przyznać mu rację... To niby co nasi dziadkowie robili podczas II wojny? Zostali zaatakowani przez silniejszych, a jednak nie złożyli broni. Nie przyjęli ich stylu życia. Mogli się pogodzić z losem... Ciekawostka polega na tym, że jeżeli wróg "przez pomyłkę" zabija kilka rodzin, to skazuje się tym samym na odwet. Ty nie pomściłbyś swojej rodziny, znajomych, przyjaciół? W ten sposób koło się zamyka. Arabowie swymi prymitywnymi metodami próbują pomścić swoje rodziny. Izrael się wkur...ia i przeprowadza akacje prewencyjne ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: No to w odwecie zabijemy tylko 15 dzieci... 14.07.06, 10:20 perfee napisał: > Wniosek z Twojej wypowiedzi jest taki, że jeśli zaatakuje Cię mocniejszy, to > najlepiej się poddać i przyznać mu rację... Zupełnie nie wiem, w jaki sposób z tego, co napisałma, mozna wysnuć taki wniosek. Chyba, że twoja wypowiedż nie odnosi się do mojego postu - bo w żaden sposób nie odnosisz się do wysuniętych tam arguemntów, np. o bierności rządu Libanu wobec Hezbollahu. To niby co nasi dziadkowie robili > podczas II wojny? Zostali zaatakowani przez silniejszych, a jednak nie złożyli > broni. Nie przyjęli ich stylu życia. Mogli się pogodzić z losem... Ciekawostka > polega na tym, że jeżeli wróg "przez pomyłkę" zabija kilka rodzin, to skazuje > się tym samym na odwet. Ty nie pomściłbyś swojej rodziny, znajomych, przyjaciół > ? > W ten sposób koło się zamyka. Arabowie swymi prymitywnymi metodami próbują > pomścić swoje rodziny. Izrael się wkur...ia i przeprowadza akacje prewencyjne ; > -))) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: No to w odwecie zabijemy tylko 15 dzieci... 14.07.06, 10:17 Dobrze wiesz, że Liban nie jest normalnym państwem z władzą wystarczająco silną aby zapanować nad bojówkami hezbollahu. W każdym razie Izrael na pewno to wie, ale stosuje odpowiedzialność zbiorową, czyli starą swoją metodę, która powoduje, że zamiast mniej, mamy coraz więcej terroryzmu :-((( killarney5 napisała: > Kto zabije? Ty zabijesz? Czy też Izraleczycy tak zapowiedzieli? Po wycofaniu > się Izraela w 2000 r. Liban miał 6 lat na zapanowanie na swym własnym > terytorium i poskromienie Hezbollahu - i nie zrobił nic. Teraz, po zabiciu 8 > żołnierzy i porwaniu dwóch, każde normalne państwo dopadłoby samo "grupę > bojową" działające z jego terytorium i postawiło uczestników przed sądem. > Wtedy Izrael nie musiałby interweniować - a w sytuacji kompletnej bierności > państwa libańskiego nie ma innego wyjścia. To samo jest w Gazie - Izrael > oddał Gazę Autonomii 10 miesięcy temu, a Palestyńczycy zaraz zaczęli > ostrzeliwać stamtą Izraelczyków rakietami Kassam. Tak, podczas kontrataku IDF > zginęła palestyńska rodzina na plaży, bo pociski z dział okrętowych poszły > nie tam, gdzie trzeba - ale chyba ci, którzy strzelają do silniejszego > przeciwnika z gęsto zaludnionych terenów muszą zdawać sobie sprawę, ze swym > działaniem narażają zamieszkałych tam cywili? Tylko chyba niekoniecznie ich > to obchodzi - chyba, że mozna tego użyć jako materiału propagandowego. Bo czy > ludzie, którzy wysyłają własne dzieci na sambójczą śmierć, naprawdę dbają o > życie swych rodzin i rodaków? Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 Re: No to w odwecie zabijemy tylko 15 dzieci... 14.07.06, 10:42 w poprzednim poście jeszcze nie byłem pewien - teraz wiem na 100% - jednak jesteś debilem!!! "Bo czy ludzie, którzy wysyłają własne dzieci na sambójczą śmierć, naprawdę dbają o życie swych rodzin i rodaków?" czy powstańcy warszawscy zasługują na szacunek? wysyłali własne dzieci na pewną śmierć zamiast posłusznie żyć w rzeszy, pracować, bawić się, bezpiecznie i czysto.... myślenie nie boli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: No to w odwecie zabijemy tylko 15 dzieci... 14.07.06, 10:50 Myślę, że nazywanie kogoś debilem raczej nie wpłynie na zmianę jego poglądów, niezależnie od tego jak bardzo by nam się one debilnymi nie wydawały... Apeluję, nie małpujmy PiS i nie przerzucajmy się na język nienawiści! :-) perro69 napisał: > w poprzednim poście jeszcze nie byłem pewien - teraz wiem na 100% - jednak > jesteś debilem!!! > "Bo czy ludzie, którzy wysyłają własne > dzieci na sambójczą śmierć, naprawdę dbają o życie swych rodzin i rodaków?" > czy powstańcy warszawscy zasługują na szacunek? wysyłali własne dzieci na pewną > > śmierć zamiast posłusznie żyć w rzeszy, pracować, bawić się, bezpiecznie i > czysto.... myślenie nie boli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Re: No to w odwecie zabijemy tylko 15 dzieci... 14.07.06, 11:12 Widzisz, troche slaba analogia. Co Hezbollahowi nie podoba sie w Izraelu? Ze istnieje? Liban moze sobie istniec, nikt go nie zajmuje etc. A chlopakom i tak zle, rakiety posylaja. Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: No to w odwecie zabijemy tylko 15 dzieci... 14.07.06, 11:57 > w poprzednim poście jeszcze nie byłem pewien - teraz wiem na 100% - jednak > jesteś debilem!!! No cóż, ja mam prostą zasadę - dyskutując nikogo nie obrażam, bo uważam, że w ten sposób wykazuje się tylko brak klasy i argumentów. Ty widasz sądzisz, ze wyzwiska to argument. >> "Bo czy ludzie, którzy wysyłają własne >> dzieci na sambójczą śmierć, naprawdę dbają o życie swych rodzin i rodaków?" > czy powstańcy warszawscy zasługują na szacunek? wysyłali własne dzieci na pewną > śmierć zamiast posłusznie żyć w rzeszy, pracować, bawić się, bezpiecznie i > czysto.... myślenie nie boli!!! Wstyd mi za ciebie, że porównujesz Palestyńczyków szkolących dzieci na samobójczych terorystów z Polakami z czasów II wojny światowej. Czy naprawdę myślisz, że jacyś rodzice - Polacy - zakładali na dzieci ładunki wybuchowe i kazali im rozrywać się w tramwajach, którymi jeździli Niemcy? Samobójczy terroryzm był w okupacjnej Polsce w ogólne nieznany! Powstańcy walczyli przeciw przeważającym siłom - ale walczyli, a nie wysadzali się w powietrze! A rodzice nigdy nie wysyłali swych dzieci do działania w podziemiu - to prawda, dzieci-harcerze były kurierami w Powstaniu, ale z reguły włączały się do wali bez wiedzy i zgady rodziców... Na koniec zapytam - czy Ty wysłałbyś swe dziecko na pewną śmnierć dla ojczyzny? Ja - nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza9913 Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 14.07.06, 09:19 Jeżeli by Żydzi zostali pokonani na Bliskim Wschodzie to muzułmanie by palili i mordowali "niewiernych" w Europie".W Europie jest ich już kilka milionów i tylko czekają na hasło do ataku.Żydzi walczą z dziczą arabską i dzięki mim możemy cieszyć się pokojem.Jestem im za to wdzięczna.Wierzę, że skoro Bóg obiecał im Tę Ziemię to Żydzi ją wywalczą. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 14.07.06, 09:27 Śmiejesz się z polskiej religijności, ale Żydzi to co innego. Jak Bóg im obiecał, to tak musi być! Powołują się na biblię ludzie, którzy w postach totalnie obśmiewają katoli Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: Hitler sie cieszy, że godnych następców wycho 14.07.06, 09:46 Faktycznie -jego następcy to wszyscy forumowi antysemici, którzy w Żydach widzą. dokładnie jak on, przyczynę wszelkiego zła na świecie. To Żydzi są przecież winni temu, że Arabowie chcą ich zpechnąc do morz, że wysyłają do nich ludzi wysadzających się w pizzeriahc i autobusach, że ostrzliwują ich z rakiet. Gdyby opuścili swój kraj lub po prostu dali sie zabijać - wtedy byłoby OK. Ale jak oni śmią się bronić? To niedopuszczalne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Żydowska odwaga - walczyć z dziećmi (: 14.07.06, 10:01 Ciekawe, że w większości narodow cywilizowanych Żydzi wywołują spontaniczny wstręt i agresję. Zauważmy, że nawet w Polsce nie było pogromow Niemców czy Rosjan, tylko Żydów...Dodać trzeba, że wielu swiatłych i utalentowanych Żydów było zarazem antysemitami (choćby Tuwim czy Korczak) - ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Mow za siebie!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.07.06, 11:59 Wspanialy argument! A skad ty masz te dane statystyczne? A mzoe nazywasz cywilizowanym krajem ...Iran czy Syrie? No to gratuluje zrozumienia pojecia cywilizacji. A wlasnie dlatego, ze Zydzi byli narodem wygnancow, tulaczy, bez wlasnego kraju. Poza tym zawsze byli pokojowo nastawieni i pracowici. poza tym, aby przetrwac jako narod bez ziemi nie mogli sie asymilowac, to Tora byla ich spoiwem. Pomysl wiec teraz (jesli ci w ogole na to stac) - ludzi bezbronni, spokojni (wiesz, ze nie oddadza), majacy cos tam - bo to wypracowali - idealny material na kozla ofiarnego. Twoje rozumowanie jest mysleniem zboja - komu mozna dowalic bezkarnie, ukrasc dom i sklep bez niebezpieczenstawa zemsty ze strony panstwa tej mniejszosci. Korczak i Tuwim byli ANTYSEMITAMI?????? Tys chyba sobie ptasi mozdzek pzregrzal - wez szybko zimny prysznic, dziecko! Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio A oto jak Tuwim pisał o Żydach: 14.07.06, 12:07 "Jak czarne włochate kulki Po banku toczą się srulki. Skaczą, skaczą nad biurkiem targuje się srulek ze srulkiem. Srulek srulkowi uległ i biegnie do kasy srulek. Liczy drżącymi palcami i zmyka przed srulkami W klubzeslach z dala od kasy siedzą srule grubasy. Srulki z uśmiechem lubym kłaniają się srulom grubym. A w głębi - w ciszy - wielki jak król Duma sam główny Srul". Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Tuwi byl satyrykiem, ale nie antysemita! 14.07.06, 12:21 Gorsze rzeczy pisal o burzujach, mieszczuchach etc. Przecztaj sobiue jego manifest "My Zydzi Polscy"! A Korczak to kiedy byl antysemita? Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Korczak byl ofiara antysemityzmu przed wojna 14.07.06, 12:23 i w czasie! Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Re: Hitler sie cieszy, że godnych następców wycho 14.07.06, 10:03 Bo ja dzisiaj, waćpanie, właśnie zostałem antysemitą. Dziwna sprawa z tymi mycami. Od 2000 lat ich ciągle prześladują, wypędzają, palą, nielubią itd. itp. itdz. Jest zdaje się nawet takie żydowskie powiedzenie - jak cię raz nazwą koniem, to im nie wież, jak drugi, to daj w pysk, a za trzecim razem zacznij szukać uzdy. G.... mnie cały ten interes obchodzi poza tym, że w całej klasie zwanej światem tylko jeden mały Kazio robi ciągle zamtuz. Więc zamiast całą klasę dyscyplinować, to może dać kopa w tyłek Kaziowi. Napisałem raz, napiszę drugi - jak żydzi wywołają III wojnę światową, to biorę pierwszego lepszego na cel i adieu. killarney5 napisała: > Faktycznie -jego następcy to wszyscy forumowi antysemici, którzy w Żydach > widzą. dokładnie jak on, przyczynę wszelkiego zła na świecie. To Żydzi są > przecież winni temu, że Arabowie chcą ich zpechnąc do morz, że wysyłają do nich > > ludzi wysadzających się w pizzeriahc i autobusach, że ostrzliwują ich z rakiet. > > Gdyby opuścili swój kraj lub po prostu dali sie zabijać - wtedy byłoby OK. Ale > jak oni śmią się bronić? To niedopuszczalne!!! > Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 szkoda, że nikt nie obronił twojego mózgu przed 14.07.06, 10:48 izraelską manipulacją... wszyscy widzą, że izrael atakuje a ty twierdzisz, że broni się...buahahhaaa... z którego kibucu dostajesz szekle za te dyrdymały ? Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: Arafat - primo voto al-Husseini byl jednym z 14.07.06, 12:55 Primo voto? To on był żoną jego? No wiesz Hanah2 Tobie cuś sie mniesza sie zdaje i stąd może ta dewiacje one są, mnie sie wydawac to może:) Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Od dzisiaj zostaję AnTYsEmiTĄ. Te myce III wojne 14.07.06, 09:53 wywołają. A wtedy, jak już kurz opadnie, każdy mieszkaniec ziemi zrobi jednemu żydowi z tyłka jesień średniowiecza. Tym sposobem o wszystkich będzie pomyślane i skończy sie sranie w banie o narodzie wybranym.... Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Nie mydl oczu - zawsze nim byles! 14.07.06, 11:44 -------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
and777rew Czy Liban na własną armię? 14.07.06, 11:05 j.w.? Czy Liban ma własne siły zbrojne? Z doniesień dziennikarskich wynika że albo nie ma albo nie biorą udziału w walkach O_o Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: Czy Liban na własną armię? 14.07.06, 12:06 and777rew napisał: > > Czy Liban ma własne siły zbrojne? Z doniesień dziennikarskich wynika że albo > nie ma albo nie biorą udziału w walkach O_o Oczywiśie, że ma - ale cały problem polega na tym, że nie lubią one udziału w żadnych walkach i dlatego pozostawiły przez 6 lat of wycofania się Izraela w 2000 roku południowy Liban pod władzą Hezbollahu, który nieraz już atakował stamtą Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 14.07.06, 11:03 A ilu żydów jest za pokojem na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Najpierw nie lubili Zydow ,,zli" Egipcjanie (to 14.07.06, 11:36 ci co w przeciwienstwe do Zydow zbudowali cywilizacje). Potem Zydow nie lubili Kanaanejczycy, bo Zydzi przylezli na ich ziemie, nazwali ja swieta i swoja, po czym zorganizowali im holocaust. Potem Zydow nienawidzili ,,zli" Babilonczycy, potem do Jerozolimy wlezli im ,,zli" Macedonczycy. Potem Zydzi bili sie z kim sie dalo dookola. Potem przyszli ,,zli" Rzymianie i rozpirzyli im w sierpniu 70 r.n.e. ich swiatynie i zakazali im powrotu do Jerozolimy. Potem nielubili ich roznej masci ,,zli" Europejczycy a pogromy jakims dziwnym trafem mialy miejsce przez cale 2000 lat w najrozniejszych punktach Europy. No, ale oczywiscie to ,,ciemni, sredniowieczni" Europejczycy nie potrafili docenic zydowskiej kultury, pelnej milosci dla innych religii i izolacji. Potem przyszli ,,bardzo zli" Niemcy. A na koncu mamy ,,zlych" Arabow. Ale ten swiat nie docenia biednch Zydkow. Aj waj! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Chinski komentarz 14.07.06, 11:44 Czwartek był drugim dniem eskalacji konfliktu zbrojnego między bojownikami Hezbollahu, a armią izraelską. Mimo, że konflikt zaostrza się, nie można mówić, że jest to już przypływ fali konfliktów zbrojonych między obu stronami. Wydarzenia te stały się jednak początkiem dramatu politycznego. Zarówno ze względu na siłę wojskową jak i gospodarczą, Izrael ma przytłaczającą przewagę nad Hezbollahem, a nawet całym Libanem. Jednakże wskutek presji wewnętrznych i zewnętrznych, rząd izraelski nie dysponuje całkowicie wolną ręką w przeprowadzanych operacjach. Izrael prowadzi politykę, zakładającą jednoczesne działania militarne i dążenie do rozłamu politycznego wewnątrz Libanu. Najpoważniejszą częścią składową tej taktyki jest bezpośrednie przerzucenie na rząd libański odpowiedzialności za wybuch konfliktu. Izrael dąży do tego, aby wykorzystując sprzeczności między ugrupowaniami politycznymi Libanu rozbić siły antyizraelskie i zmusić rząd libański do rozbrojenia Hezbollahu. Od wielu lat spory między różnymi ugrupowaniami politycznymi i frakcjami religijnymi ciągle są wrzodem na arenie politycznej Libanu. Libański rząd jest słaby. Po zakończeniu w ubiegłym roku obecności wojskowej Syrii w Libanie, między różnymi ugrupowaniami politycznymi Libanu trwa konsekwentna walka o władzę państwową. Z aktualnej sytuacji wynika jednak, że izraelska taktyka nie przyniosła przewidywanych efektów, dlaczego? Po pierwsze, w obliczu zagrożenia ze strony "największego wroga" wszystkie ugrupowania polityczne i frakcje religijne Libanu zmuszone są do odłożenia rozbieżności na bok i zjednoczenia się. Przed wybuchem konfliktu Izrael zagroził Libanowi, że jeśli ten nie zakończy zgodnie z warunkami Izraela obecnego kryzysu, to Izrael raz jeszcze zburzy obiekty infrastrukturalne Libanu, aby kraj ten powrócił do okresu wojny domowej. W owym okresie czasu w Libanie wszędzie były ruiny. Teraz Liban jest jednym z centrum turystyki i finansów na Bliskim Wschodzie. Narzucona przez Izrael blokada gospodarcza i naloty na ważne obiekty infrastrukturalne zadały gospodarce libańskiej niezwykle ciężkie ciosy. We czwartek, w wyniku nalotów izraelskich zamknięte zostało międzynarodowe lotnisko w Bejrucie. Jednodniowe straty z tego powodu sięgają 5 milionów dolarów amerykańskich. Obecnie trwa złoty sezon podróży i turystyki. Wszystkie ugrupowania polityczne, w tym i partie, które konsekwentnie domagają się od rządu rozbrojenia Hezbollahu, jednogłośnie potępiają agresję izraelską, wykazując w tym niebywałą jedność. Po drugie, w obliczu inwazji nikt nie chce stać się zdrajcą ojczyzny. Warto przypomnieć, że w trakcie 15-letniej wojny domowej w Libanie, Izrael rozwijając pro-izraelskie siły, zorganizował sławetną armię południowego Libanu i przy jej pomocy okupował południową część Libanu. W 2000 roku wojska izraelskie wycofały się z południowej części Libanu. Ta marionetkowa armia, w ślad za wojskami izraelskimi także wycofała się do Izraela. Teraz Izrael raz jeszcze prowadzi operacje wojskowe w Libanie. W tej sytuacji, mimo różnic w ocenie porwania żołnierzy izraelskich, wszystkie ugrupowania polityczne zważają na to, aby nie sprzedać ojczyzny i nie przynieść zguby narodowi. To ważne, bowiem żadna z partii libańskich nie chce doświadczyć sytuacji, w której Liban raz jeszcze stanie się areną walki między mocarstwami. Politycy libańscy powszechnie zdali sobie sprawę z tego, że aby kraj jak najszybciej został uleczony z ran wojny domowej i odbudował pozycję centrum gospodarczego i kulturalnego na Bliskim Wschodzie, trzeba ostatecznie zakończyć rozłam polityczny. Jedynym ważnym powodem rozłamu politycznego jest właśnie interwencja obcych sił. Zdecydowana większość Libańczyków opowiada się za wybrnięciem z sytuacji ingerowania obcych krajów i doprowadzenie do całkowitej niepodległości kraju. Teraz, w wyniku wybuchu wielkich konfliktów zbrojnych między Hezbollahem, a Izraelem niebywale zwiększyło się niebezpieczeństwo, że Liban raz jeszcze stanie się areną walk między mocarstwami. Istnieje możliwość, że korzystając z obecnej okazji mocarstwa pozyskają swych agentów w Libanie i dzięki temu będą prowadzić kontrolę nad krajem. Wszystkie ugrupowania polityczne Libanu nie chcą doświadczyć takiego obrotu zdarzeń. Mimo wielu różnic między ugrupowaniami politycznymi Libanu, ich wspólnym mianownikiem jest sprzeciw wobec interwencji obcych państw i dążenie do zbudowania niepodległego i bogatego Libanu. W związku z tym, izraelska taktyka politycznego rozbicia Libanu będzie trudna. Dziękujemy za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu Czym się różni napaść Israela 14.07.06, 11:44 na Liban od napaści hitlerowców na np. Guernicę? Chyba tylko tym, że Niemcy robili to za własne pieniądze, żydzi za pieniadze amerykańskich podatników. Bowiem bez milierdów $ pompowanych corocznie do tego kraju, byłby on zdolny jedynie do wystawienia armii wyposazonej jedynie w KBKB (krótkie bojowe kije bambusowe). Niemcy hitlerowskie też na poczatku były tolerowane przez społeczność międzynarodową. Nazizm israelski doczeka się kiedyś swojej Norymbergi. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Jak bojkotować towary izraelskie 14.07.06, 11:50 Jak rozpoznać produkt z Izraela? Zwróć uwagę na kod kreskowy. Pierwsze 3 cyfry oznaczają kraj pochodzenia produktu. Izrael to 729. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Duńskie są "obojętne moralnie" 14.07.06, 12:45 na izraelskich jest krew palestyńskich i - teraz - libańskich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Kupuj arabskie - masz na nich krew nie tylko izrae 14.07.06, 13:18 lskich dzieci, ale tez chrzescijanskich i hinduskich! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Nie wiem co to są "towary arabskie" 14.07.06, 13:25 tak jak nie wiem co to są "towary żydowskie". Towary izraelskie = wyprodukowane w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 14.07.06, 11:50 Jak głosi gruba księga żydowska -biblia- po sprzedaniu- w czasie wielkiej siedmioletniej suszy(siedem lat chudych) narodu żydowskiego faraonowi w niewolę i śmierci Józefa, naród żydowski postanowił uciec ze swojej Ojczyznę i nie bronić jej. Żydzi to nazwali I exodusem. Odpowiedz Link Zgłoś
marian.kaluski WAZNE. Waffen SS Israel w akcji 14.07.06, 11:51 Jesteśmy świadkami barbarzyńskiej akcji Waffen SS Israel w Palestynie i Libanie. 1 września 1939 roku lotnictwo niemieckie rozpoczęło bombardowanie polskich miast i dróg, zabijając tysiące cywilów. Dzisiaj czyni to lotnictwo izraelskie (made in fuc..en USA) - wierni spadkobiercy lotników niemieckich! Prezydent USA George Bush jr i kanclerz Niemiec Angela Merkel powiedzieli: "Izrael ma prawo do obrony ". To tak jakby prez. Roosevelt powiedział podczas trwania Powstania Warszawskiego 1944, że Niemcy hitlerowskie mają prawo do obrony przed terroryzmem polskim!!! Oczywiście Hitler, poprzednik Merkel, poparł by Roosewelta. DOSŁOWNIE tak to by wyglądało!!! Czy teraz rozumiecie podłość tych dwóch kretynów?! Według dzisiejszej „Rzeczpospolitej”: „Prawie cała Europa oburzona. Jedynie prezydent USA i kanclerz Niemiec bronią izraelskiego ataku na Liban”. Państwa islamskie mogą pokazać swoje pazury, jeśli tylko będą chciały to uczynić: 1. powinny wprowadzić bojkot gospodarczy Niemiec 2. powinny zagrozić bojkotem gospodarczym Unii Europejskiej jeśli ona nie zerwie stosunków gospodarczych z Izraelem 3. powinni poważnie zagrozić wstrzymaniem na 3, a może i 6 miesięcy wydobycie ropy nafrowej (straty odbiją sobie później podnosząc cenę ropy do ponad 100 dol. za baryłkę), aby położyć gospodarczo Zachód za jego łajdacką politykę wobec Palestyny i popieranie państwowego terroryzmu izraelskiego 4. powinny się zastanowić nad tym jak zniszczyć dolar amerykański – jego pozycję w świecie biznesu Nie, nie popieram terroryzmu muzułmańskiego. Jestem jego wrogiem tak jak każdy porządny człowiek. I popieram prawo Izraela do istnienia oraz pokojową koegzystencję na Bliskim Wschodzie. Po prostu uważam, że jeśli Zachód nie zmieni swej polityki wobec Palestyny i świata muzułmańskiego faszyzm amerykańsko-izraelski doprowadzi do III wojny światowej. Sprawdzą się słowa ambasadora francuskiego w Londynie, że przez „mały gó..any Izrael będziemy mieli III wojnę światową”. Jestem przeciwny tej wojnie. I o to w tym tekście głównie chodzi. Ten tekst tłumaczę na angielski i rozsyłam w świat. Bo większość Polaków i czytelników „Gazety Wyborczej” to głupi rasiści. Głupi, bo nie znają PRAWDY o konflikcie na Bliskim Wschodzie. Rasiści, bo okazują tyle nienawiści rasowej i religijnej wobec Palestyńczykków, Arabów i świata islamu, że połowa Polaków powinna gnić we więzieniu za tak wstrętny rasizm! Marian Kałuski, Australia Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Izraelu, uwaga! Kangur atakuje z antypodów!!! 14.07.06, 12:03 marian.kaluski napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: WAZNE. Waffen SS Israel w akcji 14.07.06, 12:14 Marianie, bardzo ladnie to wszystko opowiedziales, lecz powiedz nam kogo za to winisz,kto ma taki stan rzezczy zmienic?. Pan Jacek Andrzej Rossakiewicz w 2003 roku napisal o tym w nieco innej formie Wpisz do wyszukiwarki Pana Jacka oraz tytul jego pracy Demokracja Finansowa ksiazka liczy sobie 224 strony i jest osiagalna za darmo w formie PDF. Po przeczytaniu tego mozemy podyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: WAZNE. Waffen SS Israel w akcji 14.07.06, 12:31 www.demokracja-finansowa.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: WAZNE. Waffen SS Israel w akcji 14.07.06, 12:24 Uwazam ze spolecznosc miedzynarodowa powinna przedsiewziasc jakies kroki.jezeli wojna rozleje sie na kraje arabskie,jak pisalem poprzednio,zwyciesca zostanie oczywiscie Rosja.Konflikt iracki pokazal jak na wojnie bogaci sie kraj nie uczestniczacy w tej wojnie.Gdyby rozlala sie pozoga na Bliski Wschod najbardziej odczuja amerykanie.Wg moich przewidywan do grudnia nawet bez wojny ropa podskoczy do 100 dolarow. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Co nieco....... 14.07.06, 12:43 Izrael jest uważany za wroga Libanu. Jego armia okupowała Liban południowy przez 22 lata. Ostatecznie Izrael wycofał się z południa Libanu [pod koniec maja 2000 roku, na ponad miesiąc wcześniej przed zapowiedzianym terminem], jednak Izrael nadal jest tutaj postrzegany jako wróg i zagrożenie dla Libanu.W rzeczywistości konflikt między Żydami i Palestyńczykami wpływa przecież na sytuację w całym regionie, a nie tylko w Libanie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 co nieco 14.07.06, 12:44 Izrael chciałby wypchnąć wszystkich Palestyńczyków z Palestyny do Libanu, co rzecz jasna jest nie do zaakceptowania dla Libanu z wielu powodów. Przede wszystkim górzysty Liban jest niewielkim krajem o powierzchni 10.000 km2, liczącym 4 miliony mieszkańców, co oznacza ogromną gęstość zaludnienia. To, co się dzieje w Izraelu, ma na celu zmuszenie Palestyńczyków do opuszczenia Palestyny i emigracji do takich krajów jak Liban, Jordania, Syria. Dokądkolwiek. Jest to oczywiście niemożliwie, ponieważ Palestyńczycy związani są ze swoimi terytoriami: jest to przecież od pokoleń ziemia ich przodków. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 co nieco 14.07.06, 12:45 Hezbollah składa się w głównej mierze z libańskiej młodzieży i od dawna starał się doprowadzić do wycofania się Izraela z ziem okupowanych. Ich działania zakończyły się sukcesem! W chwili obecnej ich stanowisko jest dość kontrowersyjne, gdyż Hezbollah zamierza kontynuować walkę i wypchnąć Izrael z okupowanych ziem Szebaa. Jest to sprawa o tyle niejednoznaczna, że sporny rejon Szebaa [u stóp góry Hermon] w mniemaniu Syrii należy do Libanu. Z kolei Liban nie może potwierdzić, że to jest jego terytorium. Ta skomplikowana kwestia może zostać rozwiązana jedynie w sposób pokojowy i dzięki zastosowaniu się do rezolucji ONZ. Zupełnie nie zachodzi w tym wypadku potrzeba użycia broni, by zmusić Izrael do wycofania się z okolic Szabaa. Hezbollah [wspierany m.in. przez Syrię] cały czas uważa, że zachodzi konieczność walki zbrojnej w tym rejonie, [co m..in. miałoby uzasadniać obecność oddziałów syryjskich w Libanie; utrzymywanie w taki sposób przez Syrię potencjalnego ogniska w Libanie miałoby doprowadzić do osiągnięcia zadowalającego porozumienia z Izraelem, którego przedmiotem jest zwrot Wzgórz Golan lub utrzymanie Libanu w strefie wpływów Syrii]. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 co nieco 14.07.06, 12:46 Niezależne państwo palestyńskie stanowi klucz do stabilności w Libanie, Syrii i Izraelu, jak również dla pokoju na całym Bliskim Wschodzie, gdyż mamy to do czynienia ze swego rodzaju regionalnym systemem naczyń połączonych.Państwo palestyńskie powinno mieć prawo zostać członkiem ONZ, a zasady jego istnienia powinny określać ogólnie uznane zasady i prawa międzynarodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: co nieco 14.07.06, 12:59 Zdolnych do służby wojskowej: 821 762 (2005) Wydatki na armię: 540,6 mln USD (2004) Procent PKB na armię: 3,1% (2004) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: co nieco 14.07.06, 12:59 Opis gospodarki kraju: Wojna domowa w latach 1975-91 poważnie zniszczyła infrastrukturę gospodarczą Libanu. O połowę spadł PKB, a Liban stracił pozycję portu przeładunkowego i centrum bankowości dla krajów Bliskiego Wschodu. Zaprowadzenie pokoju umożliwiło rządowi przywrócenie władzy w Bejrucie i rozpoczęcie ściągania podatków. W odbudowie gospodarki pomógł pewny finansowo system bankowy oraz elastyczna branża produkcyjna (mała i średnia skala). Główne źródło dochodów stanowiły przekazy od rodzin z zagranicy, usługi bankowe, eksport płodów rolnych i gotowych produktów oraz pomoc międzynarodowa. W latach dziewięćdziesiątych powiększył się dystans pomiędzy biedną i bogatą ludnością. Powstało również niezadowolenie społeczne z podziału środków przeznaczonych na odbudowę kraju. Aby zredukować wzrastający dług publiczny (utrzymującego się na poziomie 200% PKB) rząd premiera Rafika Haririego zaczął wdrażać plan oszczędnościowy i zabiegać o zagraniczną pomoc gospodarczą. W 2004 zaczął wydawać Eurobligacje, mające zablokować wzrost zadłużenia. Praktykę tę kontynuował rząd kolejnego premiera Karamiego. Kryzys gospodarczy, który pojawił się po zabójstwie premiera Haririego w lutym 2005, zaczyna powoli mijać. Nowy premier Fuad Siniora złożył obietnicę dalszych reform gospodarczych (w tym prywatyzacyjnych). PKB wg parytetu siły nabywczej: 19,49 mld USD (2005) Realny wzrost PKB: 0,5% (2005) PKB wg parytetu siły nabywczej na 1 mieszkańca: 5 100 USD (2005) Struktura PKB: rolnictwo 12%, przemysł 21%, usługi 67% (2000) Inflacja: 2,4% (2005) Zatrudnienie: brak danych Bezrobocie: 18% (1997) Przemysł: banki; przetwórstwo żywności; jubilerstwo; cement; tekstylia; produkty mineralne i chemiczne; wyroby drewniane i meble; rafinacja ropy naftowej; produkcja metali Produkcja energii elektrycznej: 10,67 mld kWh (2003) Zużycie energii elektrycznej: 10,67 mld kWh (2003) Eksport energii elektrycznej: 0 kWh (2003) Import energii elektrycznej: 750 mln kWh (2003) Źródła energii: paliwa kopalne 91,29%, woda 8,71 (1999) Rolnictwo: owoce cytrusowe, winogrona, pomidory, jabłka, warzywa, ziemniaki, oliwki, tytoń; owce, kozy Eksport: 1,782 mld USD (2005) Eksport - towary: żywność i tytoń, tekstylia, chemikalia, kamienie szlachetne, metale i wyroby metalowe, urządzenia i wyroby elektryczne, biżuteria, papier i wyroby papiernicze Eksport - partnerzy: Syria 24,9%, ZEA 10%, Turcja 6,9%, Szwajcaria 6,7%, Arabia Saudyjska 5,3% (2004) Import: 8,855 mld USD (2005) Import - towary: żywność, maszyny i pojazdy, dobra konsumpcyjne, chemikalia, tekstylia, metale, paliwa Import - partnerzy: Włochy 11,2%, Francja 10,3%, Syria 9,8%, Niemcy 8,6%, Chiny 5,8%, USA 5,5%, Wielka Brytania 4,6% (2004) Zadłużenie zewnętrzne: 25,92 mld USD (2005) Pomoc gospodarcza: 2,2 mld USD (2003), z kredytu w wysokości 4,2 mld USD wynegocjowanej w listopadzie 2002 na Konferencji Donorów Paris II Waluta: 1 funt libański (LBP) = 100 piastrów Kurs: 1507,5 funtów za dolara (stały kurs) Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 No a kto im przeszkadza miec swoje panstwo? 14.07.06, 13:10 Zamiast budowac je, wola draznic sasiada i nasylac na niego swe dzieci w bombowych ubrankach i Kassamy! Palis mogli miec drugie swoje panstwo juz w 67 (bo jedno maja - nazywa sie Jordania), ale nie chcieli z tej okazji skorzystac. Wybrali krwawe intifady. Odpowiedz Link Zgłoś
maxman01 100% racji ale...politycy boja sie lobby zydowskie 14.07.06, 13:20 100% racji ale...politycy i pismacy boja sie lobby zydowskiego jak smierci, wystarczy poczytac prase zachodnia. Krytyka Izraela oznacza "antysemityzm" a to koniec kariery wiec wola milczec. Zydowska pras w USA to potega nie wspominajac faktu ze kluczowe stanowiska w tym kraju obsiedli Zydzi, trzeba poczekac az zmieni sie prezydent z zydowskiego wasala na prawdziwego reprezentanta narodu, wtedy jest szansa na rozbicie tej zydowskiej "organizacji". Jaki wplyw ma prasa na oglupianie ludzi obrazuje najlepiej GW i to forum gdzie kazda zbrodnie Izraela tlumaczy sie "konieczna samoobrona przed terroryzmem" - co jest ewidentnym klamstwem niemniej w wiekszosci "inteligentni" czytelnicy GW tego poprostu nie rozumieja, nie asocjuja podstawowych faktow i sa dalej papowani widomosciami o swiatowym strasznym antysemityzmie na przemian z rozpamietywaniem Holocaustu. Odpowiedz Link Zgłoś
duparcybiskupa Re: Znowu ta polska zawisc wychynela... 14.07.06, 13:50 kocham Cię Honey.. Odpowiedz Link Zgłoś
altermann Re: Znowu ta polska zawisc wychynela... 14.07.06, 14:09 Spamujesz od dwóch dni. Co ma Polska wspólnego z tą wojną. Kogo i czego ma dotyczyć polska zawiść. Dość polowania na ptactwo! Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie, ale przedtem trzeba ich poszukać.Jest niebezpiecznie. Shalom Hatikva Kol od balevav penimah nefesh Yehudi homiyah Ulefa-atej mizrach kadimah 'ayin LeTsion, tsofiah. Od lo awvdah tikwatenu ha'tikvah bat sh'not alpayim liheyot am chofsi beartsenu erets Tsion birushalayim. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Za Waffen SS Handschar to Zydzi jeszcze "Palestyn 14.07.06, 13:22 czykom" nie odplacili, a mogli juz dawno: W zwiazku z zenujaca niewiedza lwiej czesci forumowiczow postanowilam dorzucic roli Wielkiego Muftiego Jerozolimy, al-Husseinigo (ktory notabene zostal po wojnie mentorem swego krewnego, Mohammeda al-Husseiniego czli ....Jasera Arafata! Widac nauka wuja nie poszla w las!) www.jihadwatch.org/archives/006215.php Amin al-Husseini stal sie bona fide architektem Oslatecznego Rozwiazania. To on namowil Himmlera oraz Hitlera, aby porzucili plan wymiany Zydow na niemieckich jencow. Husseini osobiscie odwiedzil Auschwitz i zachecal "pracujacych" tam oprawcow do zwiekszonych wysilkow. Muzulmanie wspoldzialai z nazistami w wielu zakatkach swiata w czasie 2 wojny (Zwiazek Radziecki, dywizje SS w Bosni - slawetna Handschar i inne, Iran za namowa Hitlera zmienil swa nazwe w 1935 z Pesji na Iran, co znaczy aryjski): "In the annual protest against the Balfour Declaration held in 1943 at the Luftwaffe hall in Berlin, the Mufti praised the Germans because they "know how to get rid of the Jews, and that brings us close to the Germans and sets us in their camp is that up to day." Echoing Muhammad after the battle of Badr, on March 1, 1944 the Mufti called in a broadcast from Berlin: "Arabs! Rise as one and fight for your sacred rights. Kill the Jews wherever you find them. This pleases God, history, and religion. This saves your honor." In 1941, he had pledged "to solve the question of the Jewish elements in Palestine and in other Arab countries as required by national interests, and in the same way as the Jewish question in the Axis lands is being solved." Bernard Lewis writes that in addition to the old goal of a Jew-free Arabia "he aimed at much vaster purposes, conceived not so much in pan-Arab as in pan-Islamic terms, for a Holy War of Islam in alliance with Germany against World Jewry, to accomplish the Final Solution of the Jewish problem everywhere." " www.frontpagemag.com/articles/ReadArticle.asp?ID=4934 stosstruppen39-45.tripod.com/id10.html Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: Za Waffen SS Handschar to Zydzi jeszcze "Pale 14.07.06, 13:35 Hanah2- a może byś wreszcie ugotowała obiad dzieciom??Czy one muszą zawsze jeść w barze?! Odpowiedz Link Zgłoś
duparcybiskupa Re: Za Waffen SS Handschar to Zydzi jeszcze "Pale 14.07.06, 13:48 b. ciekawe ale niewiele to zmienia, bo Żydzi "na mocy św. prawa z biblii" po prostu wtargnęli do Palestyny (np. jak Niemcy do Polski)... Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Kolejny nieuk! 14.07.06, 14:10 A wiec powtorka z historii jeszcze raz (to zaczyna byc nudne! Ilez razy mozna przerabiac te lekcje???): Palestyna zawsze nalezala do Zydow, a taka nazwe nadal ziemiom Izraelitow cesarz Hadrian, aby ukarac niepokorny narod zydowski po powtstaniu w 70 (nazwa ta miala pochodzic od najwiekszych wrogow Izraelitow - Filistynow). "Palestyna" nigdy nie byla arabska, byla podbijana przez Arabow w VII wieku, potem przez Turkow, w koncu uzyskali ja Brytyjczycy po 1-ej wojnie swiatowej. Poza tym Arabowie sami wyganli sie z przyznanych Zydom ziem w 48 roku na wezwanie ich arabskich pobratymcow. Mieli wrocic po miesiacu, gdy Izraelczycy zostana "utopieni w morzu krwi". No coz nie wyszlo! Jednoczesnie Arabowie wypedzili ze swych krajow ok. 800 tys. Zydow, konfiskujac im wszystkie dobra. Izrael ich wszystkich przygarnal. "Palestynczykow" zaden arabski kraj przyjac nie chcial. Najwyzej zamykal ich w obozach koncentracyjnych. Izrael istnieje (tak jak Polska, ktorej tez przez jakis czas nie bylo na mapie swaita, ale zyla w Polakach, w kulturze itd) od co najmniej 4 tys lat. Arabskiej Palestyny NIGDY nie bylo. Na takiej samej zasadzie ziemie zachodnie sa okupowane przez Polske. zamiast wygadywac glupoty, popatrz sobie na mape Izraela z czasow Deklaracji Balfoura - gdzie jest tam Gaza i "Zachodni Brzeg" (czyli Judea i Samaria)? No gdzie??? pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Kingdom.jpg Izrael (Judea i Samaria) zamieszkali Izraelici 4 tysiace lat temu i nigdy tych ziem nie opuscili, nawet, jesli wskutek przesladowan mialy miejsce fale emigracji. Polski tez na mapie swiata nie bylo przez 123 lata i co - jest tworem sztucznym po 1918? Deklaracja Balfoura z 1917 roku oddawala Zydom )ktorzy notabene KUPILI swa ziemie od arabskich latyfundystow, a nie ukradli jak wielu na tym forum chcialoby wierzyc) mniej wiecej, to co bylo ich zanim Rzym, Babilon, Arabowie, Turcy Osmanscy i wreszcie Brytyjczycy najezdzali lub dostawali prawe zwyciezcy. Malo tego, to co przyznawala im DB i potem Liga Narodow bylo na poczatku XX wieku ...niemalze nie zamieszkala przez nikogo pustynia, ktora Zydzi wlasna ciezka praca, w pocie czola (cos czego nie znaja "Palestynczycy") obrocili w sady, winnice i zyzne pola). Cos jeszcze waznego - osadnicy zydowcy te grunty KUPOWALI od arabskich latyfundystow (nawet nie od fedainow). Arabskiej Palestyny nigdy nie bylo. Samo pojecie "Palestynczycy" pojawili sie dopiero okolo 1965-67, aby dac Arabom "legitymacje" ich imperializmu w stosunku do Izraela. Czy to nie Izrael wycofal sie z naleznej mu strefy Gazy w imie umowy "ziemia za pokoj"? Nie musial tego zrobic! Ziemie te oddali Zydom Brytyjczycy w 1922 (Deklaracja Balfoura), potem zagarnal je Egipt, aby starcic w wyniku zwyciestwa Izraela w 67. Czy my tez mamy oddac "okupowane " ziemie zachodnie Niemcom? Czy to nie Palis zaczeli atakowac Izrael kassimami (nie baczac, czy zabija cywilow czy wojskowych) od nastepnego dni? Czy to nie Palis wysylaja szachodow, aby zabijali niewinnych Zydow w restauracjach, dyskotekach, supermarketach??? Czy Izraelczycy broniac sie odpowiadaja ogniem skierowanym w cywilow? Czy to nie od palestynskich min zginela rodzina na plazy w Gazie (oczywiscie obwiniono Izrael!). Czy to nie od 60 lat Arabowie prowadza nieustanny dzihad przeciw Izraelowi? Czy to nie Palis pogwalcili uzgodnienia z Oslo? Czy Izrael nie byl gotow isc na kompromis i zaofiarowac "land for peace"? Wiesz, co zaoferowal im Barak w Oslo - malo tego nie tylko proponowal (za cene pokoju, ktorego Izrael chce od 48 roku!!!) im Gaze, wiekszosc Zachodniego Brzegu, wlasne panstwo ze stolica w Jerozolimie (sic! To juz byla skrajna glupota ze strony Izraela!), Wzgorze Swiatynne, ale jeszcze 30 miliardow dolcow w ramach "rekompensaty" dla arabskich "samouchodzcow". Arafat wybral wojne, bo to proste jak drut, nawet przedszkolak to pojmie - Arabowie chca miec dla siebie wszystko, chca zepchnac Zydow na plaze w Tel-Awiwie i utopic w morzu krwi (to ich wlasne slowa). Zzera ich nienawisc - niedarmo Golda Meir wypowiedziala slawetne slowa: "Pokoj nie zapanuje nigdy dopoki Arabowie nienawidza nas bardziej niz kochaja wlasne dzieci", czyli nigdy. "Palestynczycy" ubieraja wlasne dzieci w kamizelki z dynamitu i wysylaja, aby zabijaly niewinnych cywilow w Izraelu. Trzeba jeszcze cos wiedziec na temat historii Izraela, aby sie wypowiadac publicznie, a nie duby smalone plesc. pl.wikipedia.org/wiki/Historia_Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Ha, ha, ha... 14.07.06, 14:13 "Czy Izraelczycy broniac sie odpowiadaja ogniem skierowanym w cywilow? " Oczywiście że tak - wlaśnie robią to teraz w Libanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Nieprawda - celuja w terrorystow! Cywile 14.07.06, 14:21 zostali ostrzezeni dzien wczesniej - mogli sie ewakuowac. A ze bandyci z H&H kryja sie za spodnicami kobiet i zabawkami dzieci to nie pierwszyzna. Zawz tak robili, tchorze! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nieprawda - celuja w terrorystow! Cywile 14.07.06, 14:26 Palestyńskie Ministerstwo Zdrowia poinformowało ostatnio, że armia izraelska wykorzystuje radioaktywne i toksyczne pociski przeciw nieuzbrojonym cywilom w Strefie Gazy. Lekarze i chirurdzy mówią, że mają do czynienia z nowymi rodzajami obrażeń, spowodowanych przez te izraelskie pociski. Ministerstwo stwierdza, że większość z 249 poważnych obrażeń, jakie odnieśli Palestyńczycy od początku ofensywy, to obrażenia od nowego rodzaju toksycznego pocisku. Dochodzi do poważnych poparzeń ciała, konieczne są całkowite amputacje. Dr Dżomaa Al Sakka mówi Radiu Głos Palestyny: “Tkanka obumiera, nie przeżywa, co zmusza nas do amputacji rąk i nóg, a rentgen nie znajduje odłamków, które wbijają się w ciało. Wchodząc w ciało zachowują się jak broń palna w momencie wystrzału, ale to nie reakcja chemiczna. Wydaje się, że są promieniotwórcze”. Dr Al Sakka dodaje, że trudno o diagnozę obrażeń, gdyż Izraelczycy zniszczyli laboratorium. Ministerstwo Zdrowia wezwało społeczność międzynarodową i obrońców praw człowieka o przysłanie oddziałów medycznych, mających zweryfikować doniesienia o użyciu zakazanych broni. Lecz dr Al Sakka stwierdza: “Nikt nie kiwnął palcem”. Międzynarodowa społeczność lekarzy siedzi cicho. Ostatnio zawetowano rezolucję ONZ potępiającą ataki Izraela na ludność palestyńską w Strefie Gazy. Co najmniej 88 Palestyńczyków, z których ponad połowa to cywile, zostało zabitych, a ponad 345 rannych w atakach izraelskiej artylerii, samolotów bojowych i czołgów od 29 czerwca podczas ofensywy wojskowej, którą Izrael nazywa “Operacją Letni Deszcz”. Wedle urzędników izraelskich celem operacji jest uwolnienie żołnierza pojmanego podczas operacji militarnej przeprowadzonej przez palestyński ruch oporu w bazie wojskowej Kerem Szalom 26 czerwca. Jednakże wszystkie propozycje wymiany jeńców wysunięte przez organizacje ruchu oporu zostały odrzucone. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Ciekawa metoda walki 14.07.06, 14:28 Strzelać na oślep do cywili. No, ale widać chrześcijaninowi nie dane zrozumieć pokrętnej logiki ludu Izraela (: Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kolejny nieuk! 14.07.06, 14:16 oficjalna: Palestyna Nazwa skrócona: Palestyna Nazwa arabska oficjalna: Filastin Nazwa arabska skrócona: Filastin Ustrój: kraj okupowany przez Izrael Stolica: Jerozolima (arab. Al-Kuds) Podział administracyjny: brak danych Uzyskanie niepodległości: brak Święto narodowe: 1 stycznia Konstytucja: brak danych System prawny: brak danych Prawo głosu: od 18 lat; powszechne Głowa państwa: prezydent Autonomii Palestyńskiej Mahmud Abbas (od 15 stycznia 2005) Szef rządu: Nabil Szas Rząd: Rada Ministrów mianowana przez przewodniczącego Autonomii Palestyńskiej Wybór głowy państwa: prezydent Autonomii Palestyńskiej wybierany w wyborach powszechnych; ostatnie wybory 9 stycznia 2005 Wyniki ostatnich wyborów prezydenckich: Mahmud Abbas wybrany na prezydenta Autonomii Palestyńskiej; rozkład głosów – Mahmud Abbas 66-69,5%, Mustafa Barghuti 19,7- 24,5% Władza ustawodawcza: brak danych Wybory parlamentarne: pierwsze od 1996 roku wybory odbyły się 25 stycznia 2006 Wyniki wyborów parlamentarnych: zwycięstwo Hamasu; brak dokładnych danych Partie polityczne i ich przywódcy: Organizacja Wyzwolenia Palestyny (w tym Fatah - Palestyński Ruch Wyzwolenia Narodowego; prezydent Autonomii Palestyńskiej Mahmud Abbas) Polityczne grupy nacisku: Hamas (Muzułmański Ruch Oporu), Dżihad Muzułmański, Ludowy Front Wyzwolenia Palestyny Władza sądownicza: brak danych Problemy międzynarodowe: Palestyna (Zachodni Brzeg Jordanu i Strefa Gazy) okupowana przez Izrael od 1967 roku Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kolejny nieuk! 14.07.06, 14:20 Żydzi, zanim osiedlili się w Palestynie, zmieniali miejsce zamieszkania, wędrując po pobliskich krainach. Zajmowali się pasterstwem i przepędzali swe bydło w poszukiwaniu dobrych pastwisk. W bardzo dawnych czasach Żydzi żyli w Mezopotamii. Następnie opuścili ziemie nad Tygrysem i Eufratem, przenosząc się do krain położonych wzdłuż wybrzeża Morza Śródziemnego. Stamtąd zawędrowali do Egiptu. Tutaj źle im się działo, gdyż faraon i jego urzędnicy uciskali ich, zmuszając do ciężkiej pracy. Uciekli wiec z Egiptu na pustynie, kierowani przez wodza żydowskiego ludu - Mojżesza. Wkroczyli następnie do Palestyny i tu musieli stoczyć walkę z ludami, które ją poprzednio zamieszkiwały. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Kolejny nieuk! 14.07.06, 16:05 Myślę, że uzasadnia to dogłębnie ewentualne pretensje Żydów do terytorium Syrii i Iraku, a także Egiptu i Arabii Saudyjskiej, o Libanie nawet nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kolejny nieuk! 14.07.06, 16:06 Analizujac ich historie dojdziemy w koncu do wniosku ze jestesmy obcokrajowcami a prawdziwi mieszkancy ziemii to zydzi Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Deir Yassin gościu i dziesiątki rezolucji ONZ... 14.07.06, 15:20 Jak za jakieś 2000 lat Indianie wyrżną mieszkańców Ameryki, to im to wytłumaczysz dokłądnie dlaczego... Ja wolę budować swoją opinię o Izraelu na takich faktach jakie zaistniały np. w Deir Yassin pamiętając też o nagrodzie jaką za takie "wyczyny" można otrzymać... To mówi znacznie więcej o mentalności tego narodu niż wiele stron papieru (bardzo cierpliwego). Cieszmy się zatem że są daleko i niech tak pozostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Re: Deir Yassin powraca jak czkawka 14.07.06, 15:31 - staly punk programu arabskiej propagandy. O masakrach arabskich na Zydach sie nie pamieta. Lying about Deir Yassin By Steven Plaut FrontPageMagazine.com | April 11, 2005 This week is the anniversary of the events that took place in the Arab village of Deir Yassin in 1948. In recent years, Deir Yassin has been converted into a bludgeon by the Far Left, the Neonazi Right, and Israel-bashers in general. Deir Yassin is the ultimate "Man Bites Dog" news story supposedly based on the inversion of players. It is recited endlessly by the very same people who have nothing to say against a century of countless massacres of Jewish civilians by Arabs. The church in St. John's Wood in London is just one of many examples of outfits "commemorating" the "victims" of Deir Yassin this week. Deir Yassin was a not-at-all innocent Arab village sitting near the only road into Jerusalem in 1948. In the previous December, the UN had voted to partition what was left of Madatory Palestine into two states, one a Jewish state and the other an Arab state to be named Palestine, of approximately equal sizes. The Jews of Israel accepted the plan, while the Arab states and the Palestinian Arab leadership rejected it. Had they accepted it, a Palestinian state would have arisen peacefully in 1948. In response to the UN resolution, Arabs launched attacks against Jews everywhere in the country and in particular placed the city of Jerusalem under siege. The Jewish population of Jerusalem was quite literally starving. The only road into the city passed through the area of Deir Yassin, and the Arab militiamen in the town were stopping all convoys from passing through. Since Israel had yet to be formally proclaimed, the only Jews doing the fighting were members of three poorly-armed militias. The main one was the Hagana, commanded by David Ben Gurion and the socialist Zionist party. There were two smaller ones operating independently under the command of the dissident "revisionist Zionist" movement, the Etsel and the Lehi. Poorly-trained irregulars of the two latter militias were ordered to attack Deir Yassin to relieve the siege. They did so in ferocious hand-to-hand fighting, in which some Deir Yassin villagers were killed. The Bash-Israel lobby has always maintained that the villagers were "massacred" in cold blood, despite a distinct lack of evidence. Those who participated in the battle claim the villagers were killed when the Jewish militiamen fired into homes from which fire was directed at them. The village was successfully taken and the siege of Jerusalem was lifted. Large numbers of Jewish militiamen had been killed in the house-to-house battle for the village. Approximately 100 Arabs in the village died, a number that was later greatly inflated by anti-Jewish propagandists to 250. Part of the problem was that the mainstream socialist Zionist parties themselves magnified the supposed misbehavior of the two opposition militias in order to discredit them in the coming political contest for control of the emerging Jewish state. This trend has been echoed in recent years, and Deir Yassin has become the "massacre of choice" for anti-Semites trying to prove the Jews are bloodthirsty barbarians. In part these have based their claims on a document by a Hagana officer, one Meir Peil, who was not actually present at the battle but surveyed the village AFTER the fighting was finished. Peil claimed he thought there had been looting and intentional killing of some villagers. The problem is that Peil is also a leftwing radical and not exactly a neutral source. Other less politicized sources tell a different tale. Even some Arab sources confirm that no massacre took place in Deir Yassin. Meanwhile, a few years back the ZOA issued a new study, Deir Yassin History of a Lie, a 32-page analysis (with 156 footnotes) by ZOA National President Morton A. Klein. (For a free copy, please call (212) 481-1500.) Among other things, the ZOA study shows that the original claim of 254 dead was not based on any actual body count. The number was invented by Mordechai Ra'anan, leader of the Jewish soldiers who fought in Deir Yassin. He later admitted that the figure was a deliberate exaggeration in order to undermine the morale of the Arab forces, which had launched a war against the Jews in Mandatory Palestine to prevent the establishment of Israel. Other eyewitnesses to the battle estimated that about 100 Arabs had died. Despite Ra'anan's admission, the figure 254 was circulated by Palestinian Arab leader Hussein Khalidi. His claims about Deir Yassin were the basis for an article in the New York Times claiming a massacre took place--an article that has been widely reprinted and cited as "proof" of the massacre throughout the past 57 years. Meanwhile, there have been numerous exposes of the lies that have been invented surrounding the battle for Deir Yassin and these have largely discredited the Peil "eyewitness" report. A massacre did take indeed take place, following the events in Deir Yassin, which had occurred on Friday morning April 9, 1948. On Monday morning, April 13, 1948, an Arab mob, chanting "Deir Yassin", massacred a bus convoy of Jewish doctors and nurses who were headed to Hadassah hospital on Mount Scopus in Jerusalem. Seventy-eight members of Hadassah's medical staff were murdered in cold blood. Only recently was it revealed that some of the Hadassah nurses had found refuge in the nearby compound of the British consul, only to be turned over to Arabs by the Brits, and the Arabs proceeded to slaughter them in "revenge" for what they thought had occurred at Deir Yassin. Both sides used the symbol of "Remember Deir Yassin" in 1948 during the war. There were Jews who intimidated Arabs with the slogan and there were Arab commanders who rallied their populace with the same adage. Meanwhile, what has fanned the flames of Deir Yassin has been the United Nations decision to confine more than three million Palestinian Arabs to refugee camps, promising them the "right of return" to Arab villages that no longer exist. In recent years a group of pro-Arab propagandists in the US have stared holding annual "memorials" for the "victims" of the "massacre" in Deir Yassin. The late Edward Said had been a member and the group includes such people as anti-Semite Norman Finkelstein, Saudi-financed ex-congressman Paul Findlay, and PLO propagandist Hanan Ashwari. These are people who have never denounced Arab massacres of Jewish children, which were committed not by poorly trained irregulars in the heat of a crucial battle, but by Islamofascist terrorists awash in money and under the direct personal command of the PLO." Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert szkoda mi Libanu ale rzad nie jest bez winy 14.07.06, 12:54 Zylem w Bejrucie jako mlody chlopak i widze, ze niestety niewiele sie zmienilo jesli chodzi o wplywy Hezbollah. Poludnie kraju i szyickie dzielnice Bejrutu sa tak naprawde pozostawione militarnym bojowkom. Armia i policja nie ma tam nic do gadania. W zwiazku z tym rozumiem akcje Izraela wymierzone w bazy Hezbollah. Nie wiem jedynie dlaczego maja z tego powodu cierpiec inni Libanczycy. Np. wiekszosc ludzi w Bejrucie nie lubi Palestynczykow i chetnie wygnalaby uchodzcow i ich zbrojnych protektorow precz z kraju. Bombardowanie lotniska i blokada portow - NIE. Czyszczenie radykalnych siedlisk uchodzcow palestynskich - TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Watykan potępił izraelski atak na Liban 14.07.06, 13:48 Watykan potępił izraelski atak na Liban Watykan potępił izraelski atak na Liban. W wydanym oświadczeniu sekretarz stanu Stolicy Apostolskiej kardynał Angelo Sodano podkreślił, że obiektem ataku jest "wolny i suwerenny naród". Kardynał Sodano zapewnił ludność Libanu o bliskości Stolicy Apostolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: Watykan potępił izraelski atak na Liban 14.07.06, 14:26 liban niejest wolnym suwerenym krajem bo jest kntrolowany przy granicy izraelskiej przez hesbolahh niech sie najpierw watykan zastanowi co mowi zanim bredzic glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Pozwolę sobie przypomnieć - bojkotujmy Izrael 14.07.06, 13:53 Nie kupujmy ich towarów. Jak rozpoznać produkt z Izraela? Zwróć uwagę na kod kreskowy. Pierwsze 3 cyfry oznaczają kraj pochodzenia produktu. Izrael to 729. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Polacy pokazuja swaja zazdrosc na tym forum 14.07.06, 14:02 no bo juz sie nieda zyda dzis zabic siekiera za nieoddanie krowy jak to sie robilo po wojnie Dzis zydzi nietylko maja kasa madrosc ale i bardzo silne panstwo no i dlatego polacy tego niemoga przebolec i tak bronia arabow Kochajcia arabow mam nadzieje ze sie wam nieodplaca tak jak to zrobili w atakach na Madryt czy Londyn Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk " bo juz sie nieda zyda dzis zabic siekiera" 14.07.06, 16:59 podobnie jak skazac polskich przedwojennych oficerow na zeslanie czy na na smierc w imie wlasnych blyskotliwych karier w "zydokomunie" ! Nie wspominajac o tych skrytobojczo zabitych na rozkaz wysokich urzednikow sluzb bezpieczenstwa ktorymi w wiekszosci byli polscy Zydzi. "Dzis zydzi nie tylko maja, kasa madrosc ale i bardzo silne panstwo" Silne panstwo zyjace z dotacji amerykanskich: smiech na sali. Kasa bedzie malac w miare jak ceny ropy beda rosly. A o ich "madrosci" swiadczy fakt, ze nie potrafia tego zrozumiec ! Odpowiedz Link Zgłoś
marius7m Re: Pozwolę sobie przypomnieć 14.07.06, 14:04 możesz sobie apelować - nie będzie żadnego bojkotu. Jedyny sens miałby bojkot prodktów Hamasu i Hezbollah, ale oni potrafią produkować wyłącznie bombki domowe Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A to już osobisty wybór każdego z nas 14.07.06, 14:08 Jeżeli wolisz wspierać morderców dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: A to już osobisty wybór każdego z nas 14.07.06, 14:17 tylko ze te dzieci sa wysylane przez hamas z bombami na sobie i sie rozsadzaja w izraelu Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Po co bojkotowac izraelskie produkty? 14.07.06, 14:13 Jesli juz, to bojkotowac tylko izraelskie produkty pochodzace ze spornych terenow, czyli z tzw. 'okupowanych'. Co do atakow na Liban, to sa one przesadzone ale na pewno usprawiedliwione co do zasady. Szkoda tylko, ze Libanczycy musza placic cene za debilizm przywodcow palestynskich i syryjskich (ktorzy dostarczaja uzbrojenie Hezbollah). Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Tylko bojkot? A do Hamasu sie nie zapiszesz? 14.07.06, 15:27 Bohaterze! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A co co przemoc? 14.07.06, 15:35 Są lepsze metody - np. uderzyć po kieszeni. Zresztą to bardziej kwestia moralna, indywidualna - czy Ty kupowałabyś towary wyprodukowane w III Rzeszy? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp25 Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 14.07.06, 14:04 To nie prawda że BUSH nie lubi HOPCOLI! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata20 Re: zgniesc Izrael jak robaka! 14.07.06, 14:18 Ten narodow-socjalistyczny kraj Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Izrael pokazuje tylko Teheranowi, zeby nie 14.07.06, 14:23 wku..al weza ;D Odpowiedz Link Zgłoś
forum38 Re: Izrael pokazuje tylko Teheranowi, zeby nie 14.07.06, 14:31 A co nas wlasciwie ta cala sprawa obchodzi. Ot, lokalny konflikt ciagnacy sie od dziesiatek lat, bez szans na sensowne zakonczenie. Nie mieszajmy sie w sprawy wewnetrzne mieszkancow Azji. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Izrael pokazuje tylko Teheranowi, zeby nie 14.07.06, 14:32 Larry Franklin, specjalista w biurze sekretarza obrony USA w zakresie spraw irańskich, które dla władz amerykańskich mają strategiczne znaczenie polityczno- wojskowe, został przyłapany przez agentów Federalnego Biura Śledczego (FBI), gdy przekazywał ściśle tajne dokumenty dotyczące polityki wobec Iranu dwóm pracownikom Amerykańsko-Izraelskiego Komitetu Spraw Publicznych (AIPAC), określającego się jako „proizraelskie lobby Ameryki”. Ci z kolei przekazali je Izraelowi. Franklin, współtwórca Biura Planów Specjalnych (OSP) Pentagonu, jest znany z tego, że forsował lansowane przez Izrael zamysły ataku USA na Iran. Prof. James Petras, lewicowy socjolog amerykański, komentuje tę aferę. (zmk) Śledztwo FBI w sprawie agentów wywiadu izraelskiego w Pentagonie stanowi część składową ważnej walki, jaka toczy się między prominentnymi syjonistami z Pentagonu a aparatem bezpieczeństwa Stanów Zjednoczonych. Odkąd do władzy doszedł reżim Busha, między syjonistami z Pentagonu i ich militarystycznymi współpracownikami a zawodowymi wojskowymi i wywiadem toczy się gwałtowna walka polityczna i organizacyjna. Ten konflikt przejawił się w serii tak ważnych spraw, jak wojna na Bliskim Wschodzie, podawane powody wojny, stosunki między Izraelem a USA, strategia dla imperium, jak również takie sprawy taktyczne, jak rozmiar sił zbrojnych, których potrzeba do prowadzenia wojen kolonialnych, i natura okupacji kolonialnej. Od 11 września 2001 r. do inwazji na Irak, przewagę mieli syjoniści z Pentagonu i cywilni militaryści. Zepchnęli CIA na margines i ustanowili swoje własne służby wywiadowcze po to, aby „pichcić dane”, zdołali narzucić doktrynę kolejnych wojen, zaczynając od Afganistanu i Iraku, i zaprojektowali wojny z Iranem, Syrią, Arabią Saudyjską i innymi krajami muzułmańskimi. Sprzyjali wzrostowi panowania Izraela na Bliskim Wschodzie i ekspansjonistycznej kolonizacji Palestyny kosztem życia żołnierzy amerykańskich i nieznośnych wydatków budżetowych oraz mimo obiekcji CIA. Wpływy Izraela w aparacie władzy USA Aparat wojskowy i aparat bezpieczeństwa USA wzięły za to odwet. Po pierwsze, zdemaskowały syjonistyczne kłamstwa o irackiej broni masowego rażenia, następnie ujawniły rolę irackiego polityka i syjonistycznego agenta Ahmeda Szalabiego jako podwójnego agenta, bo również pracującego dla Iranu i przez dwa lata prowadziły śledztwo w sprawie syjonistów z Pentagonu przekazujących dokumenty izraelskiej Agencji Wywiadu Wojskowego (Amanowi) i Instytutowi Wywiadu i Zadań Specjalnych (Mossadowi). W grę wchodzi coś więcej niż przepychanka miedzy grupą „Najpierw Izrael” z Pentagonu a jej przeciwnikami z armii, dyplomacji i wywiadu USA. Sprawą zasadniczą jest wolność narodu amerykańskiego – decydowanie o swoich przywódcach politycznych i urzędnikach lub przynajmniej wywieranie na nich wpływu bez ulegania manipulacji i kontroli ze strony rządu zagranicznego (Izraela) i jego agentów strategicznie usytuowanych na pozycjach władzy. Przez całe dziesięciolecia Izrael wpływał na amerykańską politykę zagraniczną tak, aby służyła jego interesom, za pośrednictwem zorganizowanej potęgi ważnych organizacji żydowskich w USA. Nowością w przypadku szpiegostwa w Pentagonie jest to, że nie chodzi o wywieranie z zewnątrz presji w celu zapewnienia Izraelowi korzystnej polityki, lecz o to, że w USA ludzie lojalni wobec Izraela zajmują wysokie stanowiska rządowe podejmując decyzje strategiczne w sprawach globalnej polityki amerykańskiej i przekazując swoim partnerom izraelskim tajne dokumenty z zapisami debat prowadzonych na wysokim szczeblu w Białym Domu na temat wojny i pokoju. Dziś polityka Pentagonu i szpiegostwo uprawiane przez AIPAC są szczególnie niebezpieczne, ponieważ w grę wchodzi nowa wojna Stanów Zjednoczonych lub Izraela z Iranem, która może podpalić cały Bliski Wschód. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Musi Ci ktos placic za aktywnosc na tym forum: 14.07.06, 15:19 Kto na swiecie klamie okazalo sie po interwencji w Iraku: Prezydent Stanow Zjednoczonych Ameryki Polnocnej (zeby nie napisac Izraela) Bush Jr, Premier Wielkiej Brytani Blair, byly Premier Hiszpani José Maria. Od powtornego wybory Busha na Prezydenta Stanow Zjednoczonych wiadomo rowniez, ze Amerykanie to taka nacja, ktora gotowa jest usunac wybranego Prezydenta za klamstwa "rozporkowe" dotyczace wydarzen w Bialym Domu (Clinton i Monika Lewinski) a zapomina upokorzenie miedzynarodowe jakim jest fakt, ze Prezydent Stanow Zjednoczonych klamal Amerykanom i calemu swiatu w duzo powazniejszej sprawie jaka jest wojna i smierc tysiecy ludzi "rozmieniajac na drobne" miedzynarodowy prestiz Stanow Zjednoczonych! Dzisiaj "obiecuje" interwencje ale nikt powaznie juz tego nie slucha ! Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Re: Musi Ci ktos placic za aktywnosc na tym forum 14.07.06, 17:57 Owszem - mam czyste sumienie i to mi wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: To brednie ze strony Viva Palestyna! 14.07.06, 17:29 poczytaj i te "brednie"!!zaprasza.net/a_y.php?mid=10484&"Wpływ lobby izraelskiego na politykę USA" Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 A czy ci pzryszlo kiedys do makowki, ze Zydzi 14.07.06, 17:59 placa podatki w USA, buduja potege tego panstwa i moga w zwiazku z tym byc lobby - nic zlego w lobby, ktore przynosic swemu krajowi prosperite! To chyba jednak za trudne dla cibie, aby pojac.... Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: A czy ci pzryszlo kiedys do makowki, hanyska2 14.07.06, 21:30 hanyska2 napisała: > placa podatki w USA, buduja potege tego panstwa i moga w zwiazku z tym byc > lobby - nic zlego w lobby, ktore przynosic swemu krajowi prosperite! To chyba > jednak za trudne dla cibie, aby pojac.... Sa nowotwory ktore rosna na ciele i nawet poczatkowo wlasciciel tego ciala czuje sie dobrze az do czasu gdy......... Czasem usunieciu chirurgiczne nowotwora , czasem naswietlanie tegoz pomaga, a czasem jest zbyt pozno na leczenie Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: uzupelnij zdanie 14.07.06, 21:31 Dobry Zyd to.............................. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Izrael pokazuje tylko Teheranowi, zeby nie 14.07.06, 14:33 Sprawa szpiegostwa uprawianego na wysokim szczeblu przez takich wybitnych syjonistycznych strategów politycznych, jak Douglas Feith, Elliott Abrams, Paul Wolfowitz i innych, w rządzie Busha jest kulminacją długiej serii strategicznych poczynań politycznych promowanych przez AIPAC i nastawionych na maksymalizację izraelskich celów ekspansjonistycznych na Bliskim Wschodzie. Wolfowitz, Feith, Abrams, Perle, Rubin i spółka byli najbardziej entuzjastycznymi promotorami wojny z Irakiem. Ściśle współpracowali z innymi ideologami syjonistycznymi, takimi jak ten, który pisał przemówienia Busha, David Frum, po to, aby promować pojęcie „osi zła” i wciągnąć USA w kolejne wojny z reżimami w świecie muzułmańskim wrogimi wobec izraelskiej polityki kolonialnej w Palestynie i gdzie indziej. Wolfowitz i Feith zmontowali wywiad „równoległy” (Biuro Planów Specjalnych) kierowane również przez syjonistę Abrama Shulsky’ego, który wykorzystał Szalabiego do przekazywania fałszywych danych o Iraku po to, aby przyspieszyć wojnę z tym państwem. Armia akademików i dziennikarzy – ideologów „Najpierw Izrael” – pisała, mówiła i działała na rzecz usprawiedliwienia ataku USA na Irak jako pierwszej części wojny regionalnej zmierzającej do obalenia wszystkich reżimów krytycznie nastawionych do ekspansjonizmu izraelskiego. Cohen, Rubin, Cristol, Foxman, Leeden i wielu innych zapewnili „specjalistyczną” propagandę wyjaśniającą, dlaczego żołnierze amerykańscy powinni zabijać i być zabijani po to, aby Izrael był większy. W biurach Feitha i innych syjonistów prawie codzienne odbywały się spotkania i konsultacje między prominentnymi amerykańskimi funkcjonariuszami syjonistycznymi a dowódcami armii izraelskiej i wywiadu izraelskiego. Biura Feitha i Wolfowitza wyglądały jak burdel wysokiej klasy dla wybitnych funkcjonariuszy izraelskich. W świetle późniejszych posunięć politycznych, jest jasne, że syjoniści z Pentagonu otrzymywali instrukcje od swoich partnerów izraelskich – Izraelowi przypadło większe finansowanie oraz uzyskał on nieograniczony dostęp do amerykańskich strategów politycznych i informacji dotyczących polityki amerykańskiej na Bliskim Wschodzie. Tymczasem odsuwano funkcjonariuszy wywiadu i armii USA, eliminowano ich obiekcje wobec stanowiska izraelskiego, a samą ich obecność postrzegano jako przeszkodę dla szaronowskiej wizji Wielkiego Izraela – dzielącego się (czy aby na pewno?) panowaniem na Bliskim Wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Izrael pokazuje tylko Teheranowi, zeby nie 14.07.06, 14:33 Ze względu na wysoki poziom współpracy strukturalnej i integracji syjonistów z Pentagonu i organizacji Żydów amerykańskich z państwem izraelskim, zacierają się granice między polityką i interesami USA a dążeniami i interesami izraelskimi. Z punktu widzenia syjonistów z Pentagonu i ich zorganizowanych zwolenników żydowskich rzeczą „naturalną” jest to, że USA wydają miliardy dolarów na finansowanie izraelskiej potęgi wojskowej i jej ekspansji terytorialnej. „Naturalne” jest przekazywanie strategicznych dokumentów Pentagonu państwu izraelskiemu. Jak wskazuje się w izraelskim dzienniku „Haarec”, „dlaczego Izrael miałby wykradać dokumenty, gdy tego, co potrzebuje, może szukać na urzędowych spotkaniach?” Rutyna działalności wywiadowczej prowadzonej za pośrednictwem urzędowych konsultacji między Izraelczykami a funkcjonariuszami syjonistycznymi w USA była publicznie znana w całej egzekutywie amerykańskiej. Nie nazywano tego jednak szpiegostwem, lecz „wymianą informacji wywiadowczych”, tylko że Izraelczycy przekazywali syjonistom z Pentagonu „dezinformację” po to, aby służyła ich interesom, podczas gdy ci przekazywali informacje o rzeczywistej polityce, stanowiskach i strategiach rządu USA. Losy kluczowych syjonistów w Pentagonie ujawniają wzór ich nielojalności wobec USA i potajemnej pomocy dla Izraela. W sprawie Harolda Rhode’a i Williama Lutiego, obu będących fanatycznymi syjonistami z Pentagonu pod rozkazami Feitha, Wolfowitza i I. Lewisa Libby’ego, FBI prowadziło śledztwo pod zarzutem przekazywania Izraelowi dokumentów. Rhode’ego pozbawiono ostatnio certyfikatu dostępu do tajemnic państwowych. Agenci CIA w Bagdadzie zawiadomili, że za pośrednictwem telefonu komórkowego nieustannie informuje on Izrael o planach USA, operacjach wojskowych, projektach politycznych, aktywach irackich i wielu innych poufnych sprawach. Michael Ledeen, inny wpływowy syjonistyczny strateg polityczny, który pracował w Pentagonie, stracił swój certyfikat dostępu do tajemnic, gdy oskarżono go, że przekazuje tajne materiały „obcemu krajowi” (Izraelowi). W 2001 r. Feith zatrudnił Ledeena w Biurze Planów Specjalnych, które posługiwało się ściśle tajnymi dokumentami. Samego Feitha zwolniono w 1983 r. z Rady Bezpieczeństwa Narodowego z powodu przekazywania tajnych danych Izraelowi. FBI prowadziło śledztwo w sprawie Wolfowitza z powodu przekazania Izraelowi dokumentów dotyczących planowanej sprzedaży przez USA broni pewnemu krajowi arabskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Izrael pokazuje tylko Teheranowi, zeby nie 14.07.06, 14:34 Gdy po raz pierwszy telewizja CBS poinformowała o tej aferze, pozostałe media zapewniły dużo miejsca zaprzeczeniom Izraela i AIPAC. Rzecz jednak w tym, że CBS emitując tę audycję celowo zaszkodził śledztwu FBI w sprawie szpiegowskich powiązań Pentagonu i AIPAC. FBI obwinia CBS o to, że wyemitował swoje rewelacje o Franklinie wtedy, gdy ten już się przyznał i współpracował z funkcjonariuszami federalnymi, aby obciążyć AIPAC i agentów izraelskich. Syjonistyczni ideologowie w mediach amerykańskich i prasa izraelska starają się bagatelizować incydent – najpierw zawzięcie zaprzeczając, a następnie sprowadzając przypadek zdrady to rutynowej wymiany informacji przez pojedynczego, tępego, lecz fanatycznie proizraelskiego urzędnika wyznania niemojżeszowego „najniższego szczebla”. Zapominają poinformować, że został zatrudniony i był kierowany przez Feitha i Wolfowitza w charakterze eksperta w zakresie spraw irańskich, że miał do czynienia z tajnymi dokumentami specjalnego znaczenia i brał udział w formułowaniu polityki wobec Iranu. Funkcjonariusze izraelscy deklarują, że Mossad i wywiad wojskowy uroczyście przyrzekły, iż po sprawie Jonathana Pollarda, aresztowanego w 1985 r., przestaną szpiegować w USA. „Od... nigdy nie szpiegowaliśmy w USA”, twierdzą. W rzeczywistości po 11 września wydalono z USA ponad 800 szpiegów izraelskich, którzy występowali w roli studentów sztuk pięknych i turystów, oraz agentów Mossadu, którzy przedstawiali się jako pracownicy film przeprowadzkowych w New Jersey i Tennessee. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 A skad te cytaty? Nie wolno tak po prostu lamac 14.07.06, 14:48 praw autorksich i to cytowac bez cudzyslowiu. Oj nieladnie! Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 No juz wszystko jasne! 14.07.06, 14:51 To z bezstronnego zrdola pod nazwa Viav Palestyna (dobrys w Copy and Paste!): viva.palestyna.pl/news/felieton.php?news=felietony/000360.info Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: No juz wszystko jasne! 14.07.06, 15:05 Informacje sa nie tylko w ambasadzie izraelskiej.Internet jest po to by szukac...Kto szuka nie bladzi........ Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 14.07.06, 14:29 Niestety, USA znajdują się po drugiej stronie Atlantyku i nic do nich nie doleciało, bo zareagowaliby szybciej ... Odpowiedz Link Zgłoś
mahmud1 Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 14.07.06, 14:37 Precz z Islamem i jego ideologią śmierci, pedofilii.Przecież gdyby jego nie było nie było by terroryzmu www.eurojihad.org www.faithfreedom.org Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Dlaczego portal boi się newsa o rekakcji Watykanu? 14.07.06, 14:50 Czyżby taka wiadomość była zdaniem redakcji gazeta.pl "niewłaściwa" dla czytelników? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Wlochy 14.07.06, 15:01 W imieniu rządu Włoch premier Romano Prodi potępił w piątek atak izraelskich wojsk na Liban. Podczas konferencji prasowej w Rzymie oświadczył, że sytuacja na Bliskim Wschodzie zaczyna coraz bardziej przypominać to, co działo się tam 20 lat temu. "Uznając uzasadniony niepokój o bezpieczeństwo Izraela i potępiając jeszcze raz uprowadzenie izraelskich żołnierzy stwierdzamy, że użycie siły przekroczyło wszelkie przewidywania. Potępiamy tę eskalację i ciężkie szkody wyrządzone infrastrukturze Libanu, tak jak wcześniej na terytorium Strefy Gazy, a także cywilne ofiary, jakie spowodowały naloty" - powiedział włoski premier. Zaapelował jednocześnie do władz izraelskich, by zapewniły bezpieczną ewakuację wszystkich cudzoziemców, pragnących opuścić Liban i Strefę Gazy. Prodi podkreślił, że jego gabinet robi, co może, by wycofać z regionu konfliktu włoskich obywateli, ale - jak dodał - konieczna jest współpraca ze strony władz w Jerozolimie Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Finlandia 14.07.06, 15:02 Fiński minister spraw zagranicznych Erkki Tuomioja, którego kraj sprawuje obecnie przewodnictwo w Unii Europejskiej, zarzucił Izraelowi, że jego operacja w Libanie jest realizowana w myśl zasady "dwadzieścia oczu za jedno oko". "Błędne koło przemocy opartej na starej zasadzie oko za oko - czy też w dzisiejszej wersji dwadzieścia oczu za oko - nie służy niczyim uzasadnionym długotrwałym interesom w zakresie bezpieczeństwa" - napisał Tuomioja w swoim internetowym dzienniku publikowanym na stronach fińskiego MSZ. Izrael argumentuje, że operacja na terytoriach palestyńskich i naloty na Liban są podyktowane względami bezpieczeństwa. "Terroryzm nigdy nie może być uzasadniony, ale wielu się zastanawia, jak wielu nowych potencjalnych zamachowców-samobójców pojawi się w najbliższych tygodniach na skutek ofiar cywilnych i zniszczenia cywilnej infrastruktury w wyniku nieproporcjonalnego użycia siły?" - zastanawia się szef fińskiej dyplomacji w artykule zatytułowanym "Znowu wojna?". W czwartek w oficjalnym stanowisku w imieniu UE Tuomioja skrytykował Izrael za nieproporcjonalne użycie siły w Libanie w odpowiedzi na ataki szyickiego Hezbollahu Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 "dwadzieścia oczu za jedno oko". 14.07.06, 15:13 Sprawiedliwosc po izraelsku.Jednak wypowiedz Fina trafna. Odpowiedz Link Zgłoś