Dodaj do ulubionych

Koniec z pluciem w Chinach

24.01.07, 17:07
cóż komunistyczna partia chin i ten zwyczaj swoich obywateli zmieni

terz już nie tak łatow jest zostać oplutym na ulicy ;) w chinach
Obserwuj wątek
    • ja-kub Pamiętacie artukuły o Chinach? 24.01.07, 17:55
      Spory kawał czasu temu, w Gazecie pokazała się seria bardzo ciekawych artykułów
      jednego gościa który podróżował po Chinach i pisał na bieżąco artykuły o tym co
      zobaczył.
      Bardzo ciekawe rzeczy pisał, między innymi że nawyk spluwania co chwilę wynika
      nie z jakiegoś kaprysu, a z faktu że na ogromnych obszarach Chin wiatr nosi ze
      sobą pył czy ił, nie pamiętam, i spluwanie pomaga chińczykom oczyścić płuca.
      Ponoć gdy kiedyś władze komunistyczne próbowały ten zwyczaj wykorzenić, nagle
      zaczęła lawinowo rosnąć ilość chorób płuc.
      • prokto Mogli by to wprowadzić u nas !!! 24.01.07, 17:59
        Wtedy to Forum by padło :)
      • slasz6 Re: Pamiętacie artukuły o Chinach? 24.01.07, 18:14
        Może to i prawda, ale nie zmienia to faktu, że Chińczycy mogliby oczyszczać swe
        płuca w bardziej dyskretny sposób. A w trakcie mojej podróży po Chinach (co
        prawda 10 lat temu, ale 8000 km przejechałem) widziałem, że plują wszędzie. W
        pociągach na podłogę, po czym w nocy spokojnie na tej podłodze się rozkładają i
        śpią. W autobusie dalekobieżnym (lepszej klasy, z klimatyzacją i z welurową czy
        jakąś podobną tapicerką) zachowywali się już dużo lepiej, większość z nich
        pluła do torebek. W restauracjach - czy może raczej jadłodajniach - na podłogę.
        Choć widziałem Chińczyka, który chciał to zrobić dyskretniej, i najpierw
        schylił głowe poniżej poziomu stołu i dopiero splunął (przepraszam za
        obrzydliwość) długą, zileona plwociną. Brrr.
        Ale może już coś się zmieniło? Był tam ktoś z Was ostatnio?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka