klein4400 23.04.07, 07:53 Z prawnikami tak to już jest, że za odpowiednią opłatą sa w stanie uzasadnić wszyskto i napisać każdą ekspertyzę. Sam mi się jeden kiedyś przyznał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osi-ris wieśmak lub równoważne. 23.04.07, 07:54 trzeba było napisać na tytce (opakowaniu) "lub równoważne" i nie byłoby sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Po prostu "pismin." = "wieśmin." 23.04.07, 08:38 Jedynie słuszni, prawi i sprawiedliwi ani poczucia przyzwoitości ani poczucia humoru nie mają za grosz... Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Mały i duży skandal 23.04.07, 08:59 To, że glina zaniosła pani w pociągu wieśmaki, to mały skandal. Natomiast to, że po niewinnym żarcie dziennikarza zrobiono ekspertyzę prawną (dużo droższą niż wieśmaki, na koszt podatnika), to jest już skandal spory. Czepianie się, to typowo PRLowski odruch. PiS nawet z bajzlami walczy przez czepianie się: zamiast normalnie robić śledztwa o stręczycielstwo nasyła im inspekcją budowlaną. Niedaleko jest Łukaszenka, który odrzuca kandydatury swoich przeciwników, bo w o·świadczeniach majątkowych pomylili się o 1 dolara. www.skubi.net/macierewicz.html Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Mały i duży skandal 23.04.07, 09:05 Nasza kochana władza kieruje się widać zasadą "dajcie mi człowieka (w tym przypadku dziennikarza), a paragraf się zawsze jakiś znajdzie"... a nawet trzy ;) Ale coś bardzo długo dłubali, i ciekawe ilu ludzi przez ten czas było oddelegowanych tylko do tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Ekspertyza ch..., ważne honorarium 23.04.07, 11:54 Jacek Maziarski - to on jeszcze żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
karl może załamał Dorna bo jemu wręczył a nie Lepperow 24.04.07, 02:22 tego wieśmaka? Odpowiedz Link Zgłoś
hh7 Z PiSowską zaciętością i "katolicką" zawziętością 23.04.07, 13:44 nic nie mogą znaleźć na Millera czy Kwacha,bo nie wątpię że za Millerowskie zero wszystko podporządkowane jest znalezieniu haka na tych panów.Albo tamci byli bardzo sprytni , albo ci ..... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Po prostu "pismin." = "wieśmin." 23.04.07, 10:00 ...ani poczucia humoru. Może nawet zwłaszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 A co są "wieśmaki"? 23.04.07, 08:44 bo jestem wykształciuchem i nie wiem :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A co są "wieśmaki"? 23.04.07, 08:50 wuk4 napisał: > bo jestem wykształciuchem i nie wiem :-((( ************************************** To taki krowi placek z mikrofali. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: A co są "wieśmaki"? 23.04.07, 08:55 maruda.r napisał: > > To taki krowi placek z mikrofali. Dzięki. To pewnie w gwarze żoliborskiej, bo ani we Wrocławiu, ani w Szczecinie czegoś takiego nie spotkałem. Swoją droga nie lubię żarcia z mikrofali, może dlatego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A co są "wieśmaki"? 23.04.07, 08:58 wuk4 napisał: > maruda.r napisał: > > > > To taki krowi placek z mikrofali. > > Dzięki. To pewnie w gwarze żoliborskiej, bo ani we Wrocławiu, ani w Szczecinie > czegoś takiego nie spotkałem. Swoją droga nie lubię żarcia z mikrofali, może > dlatego nie wiem. ****************************************** Też nie jadłem, bo na oko przypominał coś, w co kiedyś wdepnąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
niewir Jacek Maziarski z wazeliną 23.04.07, 09:36 Czy obłudnik Jacek Maziarski może podać rodzaj wazeliny, którą stosuje żeby bez oporu wejść do odbytu PiS-duaru? Odpowiedz Link Zgłoś
crosser Re: wieśmak lub równoważne. 23.04.07, 10:24 > trzeba było napisać na tytce (opakowaniu) "lub równoważne" > i nie byłoby sprawy... Nie do końca tak jest. AMD skarży i WYGRYWA sprawy (bodajże w Strasburgu) o przetargi na komputery, gdzie jest napisane że wymagane są procesory Pentium lub równoważne. Wyroki są takie, że powinno się używać benchmarków do oceny tego co jest wymagane. Odpowiedz Link Zgłoś
lesbijka_wroclaw Re: wieśmak lub równoważne. 23.04.07, 17:47 albo po prostu poswiecic troszke miejsca wiecej na napisanie na przyklad "Pentium 4 1.6 gHz, AMD Athlon 2000 lub rownowazne" i problemu by nie bylo. Gorzej z grami- tam wymagania minimalne wciska sie w mikrokwadracik o wymiarach 4cm kwadratowych, bo screeny i hasla reklamowe zajmuja wiekszosc powierzchni pudelka. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 08:02 No dobra, a pozostałe 2 lub 1? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper No proszę, jak będa potrzebowali to nikt im kromki 23.04.07, 08:04 suchego chleba nie poda by sie prawu nie narazić Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: No proszę, jak będa potrzebowali to nikt im k 23.04.07, 08:52 a.k.traper napisał: > suchego chleba nie poda by sie prawu nie narazić **************************************** Od suchego chleba to akurat jest inny wicepremier. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold PiS=zero poczuci humoru...o honorze nie .. 23.04.07, 08:07 wspomnę....... Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 chumor? chonor? nie wiemy nawet jak to się pisze 23.04.07, 09:24 podobnie jak "pożądek", "naóka", "kóltóra", "óczciwość" itp. pierdoły... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Teraz można pisać dowolnie.Prof Miodek skasowany 23.04.07, 09:33 ojczyzna-polszczyzna odzyskana seroo1 napisał: > podobnie jak "pożądek", "naóka", "kóltóra", "óczciwość" itp. pierdoły... Odpowiedz Link Zgłoś
lesbijka_wroclaw Re: chumor? chonor? nie wiemy nawet jak to się pi 23.04.07, 17:54 ...oraz "obiat" Odpowiedz Link Zgłoś
lk-b-04 paranoja! 23.04.07, 08:10 paranoja! w jakim ja kraju zyję? PISUR dzieki za taka IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi, .. 23.04.07, 08:14 ...nie pójdzie w kamasze?! Odpowiedz Link Zgłoś
kargulopawlak Głupców nie sieją 23.04.07, 08:22 sami sie rodzą.Nic dziwnego ze pisowcy pomimo posiadanego wykształcenia nazywają innych wykształciuchami,udowodnili na swoim przykładzie ze być wykształconym to niekoniecznie być inteligentnym. Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi, .. 23.04.07, 08:34 Pamiętamy Jacka Maziarskiego jako największego idiotę wśród dziennikarzy z lat 70-tych i 80-tych. Żenujący idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
joushua Nie wszystkie PiSiory to durnie. Niektore PiSiory 23.04.07, 11:23 to matoly... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest PiSior, PO*eb - jeden diabeł. 23.04.07, 12:17 Najbliższe kilkanaście lat w polskiej polityce widzę czarno. Właściwie brak wyboru. PiSiory z róznymi Dornami i Gosiewskimi, albo PO*eby, które nie wiedzą dlaczego głosują przeciwko uchyleniu immunitetu skoro są za. Do tego egzotyka w stylu LPR, Samoobrony i komuchów. W przyszłych wyborach zagłosuję chyba na Partię Kobiet, tylko ta Gretkowska... www.youtube.com/watch?v=eZWR6zcmW38 Odpowiedz Link Zgłoś
lesbijka_wroclaw Re: PiSior, PO*eb - jeden diabeł. 23.04.07, 17:56 nie radze glosowac na nich- co to za partia bez programu? Polecam raczej LiD. Odpowiedz Link Zgłoś
szczygiello Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 08:35 Być może masz rację, ale tę ekspertyzę napisał dziennikarz a akurat prawnicy się z nią rozprawili - czytaj dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos jak widać PIS uzyskał mistrzostwo w obracaniu 23.04.07, 08:37 kota ogonem Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: jak widać PIS uzyskał mistrzostwo w obracaniu 23.04.07, 08:43 I pomyśleć, że ten sam Jacek Maziarski, podczas dziennikarskiego bojkotu mediów stanu wojennego zamieścił w prasie inserat o treści : "podejmę uczciwą pracę". To, czego chwyta się dziś, raczej z uczciwością niewiele ma wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
niewir Re: jak widać PIS uzyskał mistrzostwo w obracaniu 23.04.07, 09:38 leo48 napisał: > I pomyśleć, że ten sam Jacek Maziarski, podczas dziennikarskiego bojkotu mediów > > stanu wojennego zamieścił w prasie inserat o treści : "podejmę uczciwą pracę". > To, czego chwyta się dziś, raczej z uczciwością niewiele ma wspólnego. - Z uczciwością dziennikarską ma niewiele wspólnego, ale z wazeliniarstwem ma dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Maziarski ............. żenada !!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.07, 08:49 W epoce Gierka w latach 70. Maziarski był stałym gościem telewizorni. Pisywał też udanie - nawet bardzo udanie. Teraz ma już swoje lata i pewnie sądzi, że doświadczenie życiowe uprawnia go do pisania ekspertyz. Jeśli prasowych, to ujdzie w tłoku ale prawnych i to jeszcze tak bezsensownych ? Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 08:57 Maziarski sie kompromituje takimi ekspertyzami Odpowiedz Link Zgłoś
marqr Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 08:59 maziarski wyszedl z kupy, oskrobal sie, obsechl i postanowil zaistniec. Tylko przy tej wladzy moze z dna szamba wyplynac. Aha, ktos mu te ekspertyze zlecil. Podejzewam Gosia... Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 09:00 Byłoby co robić gdyby wieśmak nadziany był plastikiem z zapalnikiem czasowymn... Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Wieśniak Durń dostał wieśmiaka, co w tym złego? 23.04.07, 09:02 aaaaaa pewnie dlatego że koszerny nie był hehehe. Oups, przecież Mosze Dorn ochrzcił się z miłości do żony! Odpowiedz Link Zgłoś
mg-1 Dorn ile ustaw złamał???... 23.04.07, 09:13 a Dorn ile ustaw złamał marnując publiczne pieniądze na takie szopki??? bo ktoś przecież za taka prace bierze PUBLICZNE pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
plendz PiSmac Menu z przystawkami na zimno 23.04.07, 10:16 Rząd pragnie aby wszystkie polskie pismaki rozpoczęły, wzorem Maziarskiego i Semki, karmić się PiSmacami. Uwierzycie? Semka wyglądał kiedyś jak Maziarski (czyli szczawik jak Cymański), ale odkąd przeszedł na PiSmaki zacząl wyglądać jak Urbański;) Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Dorn płacił za ekspertyzę ze swoich pieniędzy? 23.04.07, 09:38 czy z moich (podatników)? Jeżeli z moich, to uważam, że mnie okradł. Ale to nic nowego w tym rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
baba53 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 09:43 Fachowiec "Maziarski" to dopiero ekspert ! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 09:43 Kto to jest J. Maziarski i dlaczego pisze ekspertyzy prawne? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi, .. 23.04.07, 10:04 przede wszystkim złamał dobre obyczaje,jeżeli takie wśród dziennikarzy istnieją popisał się plebejstwem przaśnym,kiedy to prosty lud wręcza świński łeb panu, albo na bankiecie wręcza majtki damie.Czy był to happening młodzieży gimnazjum dla ociężalych umysłowo inspirowany przez nauczycielkę dziergania serwetek ? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 10:09 Sądzę, że Twoja ocena jest zbyt surowa. ------------- Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 10:15 ba,ja nawet ją stonowałem Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 10:44 Ładnie. A do jakiego rodzaju plebejstwa zaliczysz tekst o wykształciuchach? Chodzi mi o zasadę akcji i reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 11:11 czyżby te "wykształciuchy" ujawniły swoje skrywane plebejstwo przaśne,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 11:53 maureen2 napisała: > czyżby te "wykształciuchy" ujawniły swoje skrywane plebejstwo przaśne,he,he Co Cię upoważnia do zachowania się wobec mnie wg wzorców propagowanych przez prezesopremiera? Zechcesz odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 15:01 chlebem i solą witamy gospodarza domu,he,he.Dobrze,że jeszcze nie palili kukieł albo nie sypali ziemniaków,żeby "se pojedli". Lubię te ludowe obyczaje w stoli cy,no cóś pienknego.Orły intelektu nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 15:39 Dlaczego nie odpowiedziałeś na moje pytanie? Nie umiesz, domorosły facecjonisto? Odpowiedz Link Zgłoś
titta artykol sponsorowany? 23.04.07, 10:06 Prwanicy sa chorzy. Jednak wyglada na to ze gazeta jak najbardziej wspodziala z siecia i robi reklame. artykul sponsorowany? Odpowiedz Link Zgłoś
ayronaa I dobrze tak dziennikarskiej... 23.04.07, 10:27 ...szmacie, trzeba tepic te wszy a zwlaszcza te z GW Odpowiedz Link Zgłoś
zetisdead Kara musi być 23.04.07, 10:29 Złamał aż trzy ustawy? Skandal! Natychmiast go zastrzelić! Odpowiedz Link Zgłoś
joushua Kara smierci dla lobuza. Zeby sie wysmiewac z 23.04.07, 11:24 Krwawego Ludwika! Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 10:39 Ta ekspertyza to jakiś skandal. Dowód służalczości i obraza zdrowego rozsądku. ----------------------------- Dlaczego to wciąż jest aktualne? Dlaczego w Polsce? www.youtube.com/watch?v=xT84h4H0xwQ Odpowiedz Link Zgłoś