Dodaj do ulubionych

''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi, ...

23.04.07, 07:53
Z prawnikami tak to już jest, że za odpowiednią opłatą sa w stanie uzasadnić
wszyskto i napisać każdą ekspertyzę. Sam mi się jeden kiedyś przyznał.
Obserwuj wątek
    • osi-ris wieśmak lub równoważne. 23.04.07, 07:54
      trzeba było napisać na tytce (opakowaniu) "lub równoważne"
      i nie byłoby sprawy...
      • seroo1 Po prostu "pismin." = "wieśmin." 23.04.07, 08:38
        Jedynie słuszni, prawi i sprawiedliwi ani poczucia przyzwoitości ani poczucia
        humoru nie mają za grosz...
        • skubi6 Mały i duży skandal 23.04.07, 08:59
          To, że glina zaniosła pani w pociągu wieśmaki, to mały skandal. Natomiast to, że
          po niewinnym żarcie dziennikarza zrobiono ekspertyzę prawną (dużo droższą niż
          wieśmaki, na koszt podatnika), to jest już skandal spory.

Czepianie się, to typowo PRLowski odruch. PiS nawet z bajzlami walczy przez
          czepianie się: zamiast normalnie robić śledztwa o stręczycielstwo nasyła im
          inspekcją budowlaną. Niedaleko jest Łukaszenka, który odrzuca kandydatury swoich
          przeciwników, bo w o·świadczeniach majątkowych pomylili się o 1 dolara.

www.skubi.net/macierewicz.html
          • konread Re: Mały i duży skandal 23.04.07, 09:05
            Nasza kochana władza kieruje się widać zasadą "dajcie mi człowieka (w tym
            przypadku dziennikarza), a paragraf się zawsze jakiś znajdzie"... a nawet trzy ;)
            Ale coś bardzo długo dłubali, i ciekawe ilu ludzi przez ten czas było
            oddelegowanych tylko do tej sprawy.
            • poszczeklu Nic tylko kara śmierci dla tych sługusów zachodu! 23.04.07, 10:20
              • znajomy_jennifer_lopez Ekspertyza ch..., ważne honorarium 23.04.07, 11:54
                Jacek Maziarski - to on jeszcze żyje?
                • karl może załamał Dorna bo jemu wręczył a nie Lepperow 24.04.07, 02:22
                  tego wieśmaka?
            • hh7 Z PiSowską zaciętością i "katolicką" zawziętością 23.04.07, 13:44
              nic nie mogą znaleźć na Millera czy Kwacha,bo nie wątpię że za Millerowskie
              zero wszystko podporządkowane jest znalezieniu haka na tych panów.Albo tamci
              byli bardzo sprytni , albo ci .....
        • ar.co Re: Po prostu "pismin." = "wieśmin." 23.04.07, 10:00
          ...ani poczucia humoru. Może nawet zwłaszcza.
      • wuk4 A co są "wieśmaki"? 23.04.07, 08:44
        bo jestem wykształciuchem i nie wiem :-(((
        • maruda.r Re: A co są "wieśmaki"? 23.04.07, 08:50
          wuk4 napisał:

> bo jestem wykształciuchem i nie wiem :-(((

To taki krowi placek z mikrofali.

• wuk4 Re: A co są "wieśmaki"? 23.04.07, 08:55
            maruda.r napisał:
            >
            > To taki krowi placek z mikrofali.

Dzięki. To pewnie w gwarze żoliborskiej, bo ani we Wrocławiu, ani w Szczecinie
            czegoś takiego nie spotkałem. Swoją droga nie lubię żarcia z mikrofali, może
            dlatego nie wiem.
            • maruda.r Re: A co są "wieśmaki"? 23.04.07, 08:58
              wuk4 napisał:

> maruda.r napisał:
              > >
              > > To taki krowi placek z mikrofali.
              >
              > Dzięki. To pewnie w gwarze żoliborskiej, bo ani we Wrocławiu, ani w Szczecinie
              > czegoś takiego nie spotkałem. Swoją droga nie lubię żarcia z mikrofali, może
              > dlatego nie wiem.

Też nie jadłem, bo na oko przypominał coś, w co kiedyś wdepnąłem.

• niewir Jacek Maziarski z wazeliną 23.04.07, 09:36
          Czy obłudnik Jacek Maziarski może podać rodzaj wazeliny, którą stosuje żeby bez
          oporu wejść do odbytu PiS-duaru?
      • crosser Re: wieśmak lub równoważne. 23.04.07, 10:24
        > trzeba było napisać na tytce (opakowaniu) "lub równoważne"
        > i nie byłoby sprawy...

Nie do końca tak jest. AMD skarży i WYGRYWA sprawy (bodajże w Strasburgu) o
        przetargi na komputery, gdzie jest napisane że wymagane są procesory Pentium lub
        równoważne. Wyroki są takie, że powinno się używać benchmarków do oceny tego co
        jest wymagane.
        • lesbijka_wroclaw Re: wieśmak lub równoważne. 23.04.07, 17:47
          albo po prostu poswiecic troszke miejsca wiecej na napisanie na przyklad
          "Pentium 4 1.6 gHz, AMD Athlon 2000 lub rownowazne" i problemu by nie bylo.
          Gorzej z grami- tam wymagania minimalne wciska sie w mikrokwadracik o wymiarach
          4cm kwadratowych, bo screeny i hasla reklamowe zajmuja wiekszosc powierzchni
          pudelka.
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 08:02
      No dobra, a pozostałe 2 lub 1?
    • a.k.traper No proszę, jak będa potrzebowali to nikt im kromki 23.04.07, 08:04
      suchego chleba nie poda by sie prawu nie narazić
      • maruda.r Re: No proszę, jak będa potrzebowali to nikt im k 23.04.07, 08:52
        a.k.traper napisał:

> suchego chleba nie poda by sie prawu nie narazić

Od suchego chleba to akurat jest inny wicepremier.

• a.k.traper On z tej partii co raczej chca brać a nie dawać 23.04.07, 09:09
    • mangold PiS=zero poczuci humoru...o honorze nie .. 23.04.07, 08:07
      wspomnę.......
      • seroo1 chumor? chonor? nie wiemy nawet jak to się pisze 23.04.07, 09:24
        podobnie jak "pożądek", "naóka", "kóltóra", "óczciwość" itp. pierdoły...
        • mangold Teraz można pisać dowolnie.Prof Miodek skasowany 23.04.07, 09:33
          ojczyzna-polszczyzna odzyskana

seroo1 napisał:

> podobnie jak "pożądek", "naóka", "kóltóra", "óczciwość" itp. pierdoły...
        • lesbijka_wroclaw Re: chumor? chonor? nie wiemy nawet jak to się pi 23.04.07, 17:54
          ...oraz "obiat"
    • lk-b-04 paranoja! 23.04.07, 08:10
      paranoja! w jakim ja kraju zyję?
      PISUR dzieki za taka IV RP
    • koloratura1 ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi, .. 23.04.07, 08:14
      ...nie pójdzie w kamasze?!
    • kargulopawlak Głupców nie sieją 23.04.07, 08:22
      sami sie rodzą.Nic dziwnego ze pisowcy pomimo posiadanego wykształcenia nazywają
      innych wykształciuchami,udowodnili na swoim przykładzie ze być wykształconym to
      niekoniecznie być inteligentnym.
    • szatan33 ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi, .. 23.04.07, 08:34
      Pamiętamy Jacka Maziarskiego jako największego idiotę wśród dziennikarzy z lat
      70-tych i 80-tych. Żenujący idiota.
    • vidi12 Dorn to dureń , jak każdy PiS-ior 23.04.07, 08:34
      • joushua Nie wszystkie PiSiory to durnie. Niektore PiSiory 23.04.07, 11:23
        to matoly... :-)
        • the_rest PiSior, PO*eb - jeden diabeł. 23.04.07, 12:17
          Najbliższe kilkanaście lat w polskiej polityce widzę czarno. Właściwie brak
          wyboru. PiSiory z róznymi Dornami i Gosiewskimi, albo PO*eby, które nie wiedzą
          dlaczego głosują przeciwko uchyleniu immunitetu skoro są za. Do tego egzotyka w
          stylu LPR, Samoobrony i komuchów. W przyszłych wyborach zagłosuję chyba na
          Partię Kobiet, tylko ta Gretkowska...
          www.youtube.com/watch?v=eZWR6zcmW38
          • lesbijka_wroclaw Re: PiSior, PO*eb - jeden diabeł. 23.04.07, 17:56
            nie radze glosowac na nich- co to za partia bez programu? Polecam raczej LiD.
    • szczygiello Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 08:35
      Być może masz rację, ale tę ekspertyzę napisał dziennikarz a akurat prawnicy się
      z nią rozprawili - czytaj dokładnie.
    • el_bigos jak widać PIS uzyskał mistrzostwo w obracaniu 23.04.07, 08:37
      kota ogonem
      • leo48 Re: jak widać PIS uzyskał mistrzostwo w obracaniu 23.04.07, 08:43
        I pomyśleć, że ten sam Jacek Maziarski, podczas dziennikarskiego bojkotu mediów
        stanu wojennego zamieścił w prasie inserat o treści : "podejmę uczciwą pracę".
        To, czego chwyta się dziś, raczej z uczciwością niewiele ma wspólnego.
        • niewir Re: jak widać PIS uzyskał mistrzostwo w obracaniu 23.04.07, 09:38
          leo48 napisał:

> I pomyśleć, że ten sam Jacek Maziarski, podczas dziennikarskiego bojkotu mediów
          >
          > stanu wojennego zamieścił w prasie inserat o treści : "podejmę uczciwą pracę".
          > To, czego chwyta się dziś, raczej z uczciwością niewiele ma wspólnego.

-
          Z uczciwością dziennikarską ma niewiele wspólnego, ale z wazeliniarstwem ma dużo!
    • lexgm Maziarski ............. żenada !!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.07, 08:49
      W epoce Gierka w latach 70. Maziarski był stałym gościem telewizorni. Pisywał
      też udanie - nawet bardzo udanie.
      Teraz ma już swoje lata i pewnie sądzi, że doświadczenie życiowe uprawnia go do
      pisania ekspertyz. Jeśli prasowych, to ujdzie w tłoku ale prawnych i to jeszcze
      tak bezsensownych ?
    • svetomir Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 08:57
      Maziarski sie kompromituje takimi ekspertyzami
    • marqr Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 08:59
      maziarski wyszedl z kupy, oskrobal sie, obsechl i postanowil zaistniec. Tylko
      przy tej wladzy moze z dna szamba wyplynac. Aha, ktos mu te ekspertyze zlecil.
      Podejzewam Gosia...
      • albacor Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 09:00
        Byłoby co robić gdyby wieśmak nadziany był plastikiem z zapalnikiem czasowymn...
    • ponury_drwiacy_szyderca Wieśniak Durń dostał wieśmiaka, co w tym złego? 23.04.07, 09:02
      aaaaaa pewnie dlatego że koszerny nie był hehehe. Oups, przecież Mosze Dorn
      ochrzcił się z miłości do żony!
      • mg-1 Dorn ile ustaw złamał???... 23.04.07, 09:13
        a Dorn ile ustaw złamał marnując publiczne pieniądze na takie szopki??? bo ktoś
        przecież za taka prace bierze PUBLICZNE pieniądze
    • kakaz jaka byla cena "ekspertyzy" 23.04.07, 09:16
      Byloby niezle wiedziec...
      • plendz PiSmac Menu z przystawkami na zimno 23.04.07, 10:16
        Rząd pragnie aby wszystkie polskie pismaki rozpoczęły, wzorem Maziarskiego i
        Semki, karmić się PiSmacami. Uwierzycie? Semka wyglądał kiedyś jak Maziarski
        (czyli szczawik jak Cymański), ale odkąd przeszedł na PiSmaki zacząl wyglądać
        jak Urbański;)
    • man_sapiens Dorn płacił za ekspertyzę ze swoich pieniędzy? 23.04.07, 09:38
      czy z moich (podatników)? Jeżeli z moich, to uważam, że mnie okradł.
      Ale to nic nowego w tym rządzie.
    • baba53 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 09:43
      Fachowiec "Maziarski" to dopiero ekspert !
    • uu1 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 09:43
      Kto to jest J. Maziarski i dlaczego pisze ekspertyzy prawne?
    • maureen2 ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi, .. 23.04.07, 10:04
      przede wszystkim złamał dobre obyczaje,jeżeli takie wśród dziennikarzy istnieją
      popisał się plebejstwem przaśnym,kiedy to prosty lud wręcza świński łeb panu,
      albo na bankiecie wręcza majtki damie.Czy był to happening młodzieży gimnazjum
      dla ociężalych umysłowo inspirowany przez nauczycielkę dziergania serwetek ?
      • uu1 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 10:09
        Sądzę, że Twoja ocena jest zbyt surowa.
        -------------
        • maureen2 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 10:15
          ba,ja nawet ją stonowałem
          • uu1 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 10:44
            Ładnie. A do jakiego rodzaju plebejstwa zaliczysz tekst o wykształciuchach?
            Chodzi mi o zasadę akcji i reakcji.
            • maureen2 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 11:11
              czyżby te "wykształciuchy" ujawniły swoje skrywane plebejstwo przaśne,he,he
              • uu1 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 11:53
                maureen2 napisała:
                > czyżby te "wykształciuchy" ujawniły swoje skrywane plebejstwo przaśne,he,he
                Co Cię upoważnia do zachowania się wobec mnie wg wzorców propagowanych przez
                prezesopremiera? Zechcesz odpowiedzieć?
                • maureen2 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 15:01
                  chlebem i solą witamy gospodarza domu,he,he.Dobrze,że jeszcze nie palili kukieł
                  albo nie sypali ziemniaków,żeby "se pojedli". Lubię te ludowe obyczaje w stoli
                  cy,no cóś pienknego.Orły intelektu nasze.
                  • uu1 Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 15:39
                    Dlaczego nie odpowiedziałeś na moje pytanie? Nie umiesz, domorosły facecjonisto?
    • titta artykol sponsorowany? 23.04.07, 10:06
      Prwanicy sa chorzy. Jednak wyglada na to ze gazeta jak najbardziej wspodziala z
      siecia i robi reklame. artykul sponsorowany?
    • ayronaa I dobrze tak dziennikarskiej... 23.04.07, 10:27
      ...szmacie, trzeba tepic te wszy a zwlaszcza te z GW
    • zetisdead Kara musi być 23.04.07, 10:29
      Złamał aż trzy ustawy? Skandal! Natychmiast go zastrzelić!
      • joushua Kara smierci dla lobuza. Zeby sie wysmiewac z 23.04.07, 11:24
        Krwawego Ludwika!
    • jestem-z-ukladu Re: ''Dziennikarz, który wręczył wieśmaki Dornowi 23.04.07, 10:39
      Ta ekspertyza to jakiś skandal. Dowód służalczości i obraza zdrowego rozsądku.

-----------------------------
      Dlaczego to wciąż jest aktualne? Dlaczego w Polsce?
      www.youtube.com/watch?v=xT84h4H0xwQ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka