krak886 Przykład komunistycznej demagogii 22.06.07, 19:53 Dla tych co nie pamiętaj tamtych czasów - właśnie tak wyglądała komunistyczna propaganda, w Polsce, chociaż mistrzowie byli w ZSRR. Jarosław Kaczyński odył niezłą szkołę.... Odpowiedz Link Zgłoś
markmig Premier: Będzie referendum ws. zwiększenia poda.. 22.06.07, 20:03 Pytanie podstawowe do referendum: 1. czy chcesz być młodym, pięknym, bogatym i zdrowym? 2. czy chcesz być starym, brzydkim, biednym i chorym? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Pytanie podstawowe do referendum 22.06.07, 20:11 Czy spoleczenstwo zyczy sobie aby aby strajki organizowane przez lewackie zwiazki zawodowe powalily nasza gospodarke na kolana i doprowadzily do prywatyzacji sluzby zdrowia po ktorej opieka medyczna dostepna bedzie tylko dla niewielu bogatych? Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Pytanie podstawowe do referendum 22.06.07, 20:23 Tak w bogatych krajach zachodnich gdzie opieka zdrowotna bazuje na prywatnych placówkach zarządzanych przez fachowców a nie jak w PiSowskiej komunie przez marnych ale wiernych cwaniaczków tylko bogacze się leczą a normalni zjadacze chleba to nie mają szans na zdrowie tylko dlaczego jest ich aż tak wieli to chyba sprawka układu. Odpowiedz Link Zgłoś
p.wieczorkowski Re: Pytanie podstawowe do referendum 22.06.07, 20:37 rk111 napisał: > Tak w bogatych krajach zachodnich gdzie opieka zdrowotna bazuje na prywatnych > placówkach zarządzanych przez fachowców a nie jak w PiSowskiej komunie przez > marnych ale wiernych cwaniaczków tylko bogacze się leczą a normalni zjadacze > chleba to nie mają szans na zdrowie tylko dlaczego jest ich aż tak wieli to > chyba sprawka układu. Nie masz wcale racji. Po pierwsze weż pod uwagę przez jaki okres czasu PiS rządzi. Jeśli uważasz, że mamy w kraju komunę to może być tylko postkomuna z Kwaśniewskim, Kaliszem, sędziami Trybunału Konstytucyjnego itd... Po drugie na zachodzie większość ludzi ma możliwość normalnego leczenia się w prywatnych palcówkach opieki medycznej. Tylko, że trzeba oczywiście opłacać ubezpieczenie, więc trzeba mieć pieniądze, czyli trzeba umiejętnie kierować swoim kształceniem oraz karierą zawodową. Trzeba więc troszkę popracować głową a nie wyciągać wciąż ręce do państwa. Ale niestety to już przewyższa możliwości większości naszego społeczeństwa wciąż jeszcze skażonego komunistycznym podejściem do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: szanowny panie Wieczorkowski 22.06.07, 20:59 p.wieczorkowski napisał: > > > > > Nie masz wcale racji. > Po pierwsze weż pod uwagę przez jaki okres czasu PiS rządzi. PRAWIE JUZ 2 LATA A SKORO INNYM SIE WYTYKA BLEDY TO TRZEBA BYLO ZACZAC OD PROBLEMOW NEWRALGICZNYCH A NIE OD GRZEBANIA W SZAFACH I ORGANIZOWANIA LUXUSOWEGO ZYCIA SWOIM I KOALICJANTOM? SZAFY BYLY, STALY I STOJA WIEC JAK 17 LAT NIKT W NICH NIE GRZEBAL NIC BY SIE NIE STALO JESZCZE 2-3 LATA > , >******************************************************************************* *** > Po drugie na zachodzie większość ludzi ma możliwość normalnego leczenia się w > prywatnych palcówkach opieki medycznej. Tylko, że trzeba oczywiście opłacać > ubezpieczenie, więc trzeba mieć pieniądze, czyli trzeba umiejętnie kierować > swoim kształceniem oraz karierą zawodową. > Trzeba więc troszkę popracować głową a nie wyciągać wciąż ręce do państwa. > Ale niestety to już przewyższa możliwości większości naszego społeczeństwa > wciąż jeszcze skażonego komunistycznym podejściem do życia ----------------- Nieprawda moda na prywatne kliniki jest tylko w niewielu panstwach w Unii w Belgii gdzie mieszkam jest kilka Kas chorych, jezeli ide na przyklad do lekarza place 22€ za wizyte ide po wizycie z dowodem oplaty do KChorych i zwracaja mi 16€70, roznica idzie z mojej kieszeni, a minister czy robotnik jest leczony przez tego lekarza tak samo i to w Szpitalu Uniwersyteckim gdzie pracuje najlepsza "smietanka" lekarska. Natomiast skladka zdrowotna jest placona przezemnie co 3 mce w wys. 31€ za 2 osoby, a, zeby w razie potrzeby hospitalizacji nie placic nic, oplacam ubezpieczenie "hospitalia" 153€/rok za 2 osoby, kiedy dostaje rachunek ze szpitala np.705€ za operacje tarczycy, oplacam, z dowodem oplaty ide do ubezpieczyciela KBC Belgium (w Polsce KBC Warta) i za 2 dni moje 705€ wraca na moje konto bankowe, wiec nie uwazam ze sa to sumy wygorowane, a opieka przesady EXTRA. Czyz system jest skomplikowany???? po co szukac zawsze dziury w calym, jakies systemy z sufitu wziete, ktore tylko sa dobrym zerem dla profiterow Odpowiedz Link Zgłoś
p.wieczorkowski Re: szanowny panie Wieczorkowski 22.06.07, 22:57 Otóż spieszę z wyjaśnieniem: Cytuję: „PRAWIE JUZ 2 LATA A SKORO INNYM SIE WYTYKA BLEDY TO TRZEBA BYLO ZACZAC OD PROBLEMOW NEWRALGICZNYCH A NIE OD GRZEBANIA W SZAFACH I ORGANIZOWANIA LUXUSOWEGO ZYCIA SWOIM I KOALICJANTOM? SZAFY BYLY, STALY I STOJA WIEC JAK 17 LAT NIKT W NICH NIE GRZEBAL NIC BY SIE NIE STALO JESZCZE 2-3 LATA” Stałoby się i to dużo. Już i tak za wielu towarzyszy wymigało się od sprawiedliwości odchodząc na tamten świat. A dla nich należą się najcięższe kary za to co zrobili naszemu państwu przez 40 lat swoich rządów i również za to, że zakorzenili w świadomości ludzi takich jak Ty pobłażliwość dla swoich czynów. Cytuję: „Nieprawda moda na prywatne kliniki jest tylko w niewielu panstwach w Unii w Belgii gdzie mieszkam jest kilka Kas chorych, jezeli ide na przyklad do lekarza place 22€ za wizyte ide po wizycie z dowodem oplaty do KChorych i zwracaja mi 16€70, roznica idzie z mojej kieszeni, a minister czy robotnik jest leczony przez tego lekarza tak samo i to w Szpitalu Uniwersyteckim gdzie pracuje najlepsza "smietanka" lekarska. Natomiast skladka zdrowotna jest placona przezemnie co 3 mce w wys. 31€ za 2 osoby, a, zeby w razie potrzeby hospitalizacji nie placic nic, oplacam ubezpieczenie "hospitalia" 153€/rok za 2 osoby, kiedy dostaje rachunek ze szpitala np.705€ za operacje tarczycy, oplacam, z dowodem oplaty ide do ubezpieczyciela KBC Belgium (w Polsce KBC Warta) i za 2 dni moje 705€ wraca na moje konto bankowe, wiec nie uwazam ze sa to sumy wygorowane, a opieka przesady EXTRA. Czyz system jest skomplikowany???? po co szukac zawsze dziury w calym, jakies systemy z sufitu wziete, ktore tylko sa dobrym zerem dla profiterow” To co opisałaś dokładnie odpowiada działaniu sprywatyzowanej służby zdrowia (płacisz za usługi wtedy kiedy z nich korzystasz temu kto Ci je świadczy). Tylko, że w całkowicie prywatnej służbie zdrowia nie byłoby żadnej kasy chorych, a więc płacilibyśmy mniej, bo nie byłoby pośrednika. Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: szanowny panie Wieczorkowski 22.06.07, 23:21 p.wieczorkowski napisał: > ja tez spiesze z wyjasnieniem: > zrobili naszemu państwu przez 40 lat swoich rządów i również za > to, że zakorzenili w świadomości ludzi takich jak Ty pobłażliwość dla swoich > czynów. >--------------------------------------------- o jakiej poblazliwosci mowisz???bo ja mam zasady wg, ktorych funkcjonuje, miedzy innymi ta, ze "co sie odwlecze to nie uciecze" , Nie jestem poblazliwa dla powyzszych "czynow" z samego faktu, iz do Belgii nie wyjechalam na saksy, komuchy mnie wykorzenili z mojej Ojczyzny po 5 miesiacach internowania, nie wiem czy byles w sytuacji ze plakales do sciany, bo nie miales nikogo, nie znales jezyka, TWOI zostali za zelazna kurtyna, ale wybierajac miedzy latami, nie wiem 2,3,4??kto wie???wiezienia wolalam wyjechac, a dali mi na to 24 godz. Wiec nie mow mi o poblazliwosci, ale...wlasnie ale, czy mam szanse w walce z wiatrakami???czy poswiece dla tego szamba moje zycie??? bede sie mscic, mscic az sama sie zagryze, przepieprze moje zycie, ktore jak inni mam jedno i dziadek mi mowil wiele razy "zycie masz jedno, tak rob zeby bylo piekne,godne i zeby nikt przez ciebie nie plakal", ale tu to ja juz druga Wisle wyplakalam w moim zyciu , a najbardziej boli to, ze kiedy sie dyskutuje na forum, to sa i tacy co wyzwa cie np od komuchow, czerwonych itp....i to jest trudne do przelkniecia > Cytuję: „Nieprawda moda na prywatne kliniki jest tylko w niewielu panstwa > ch w > Unii w Belgii gdzie mieszkam jest kilka Kas chorych, jezeli ide na przyklad do > lekarza place 22€ za wizyte ide po wizycie z dowodem oplaty do KChorych i > > zwracaja mi 16€70, roznica idzie z mojej kieszeni, a minister czy robotni > k jest > > > To co opisałaś dokładnie odpowiada działaniu sprywatyzowanej służby zdrowia > (płacisz za usługi wtedy kiedy z nich korzystasz temu kto Ci je świadczy). > Tylko, że w całkowicie prywatnej służbie zdrowia nie byłoby żadnej kasy > chorych, a więc płacilibyśmy mniej, bo nie byłoby pośrednika. -------------------------------------- tylko widzisz np za 153€ na rok, ja przeszlam w zeszlym roku 2 operacje na rece (kanal karpienny) i tarczycy, wiec uwazam, ze gdybym nie miala kasy chorych, to bym nie miala sie za co leczyc, a place sama bo jestem na emeryturze (wczesniejszej) i moj maz tez, kiedy pracowalismy skladki byly duzo mniejsze, bo oplacal pracodawca, nie dlatego, ze tu mieszkam i chwale, ale uwazam ze system wg polskiego jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
p.wieczorkowski Re: szanowny panie Wieczorkowski 23.06.07, 00:29 No właśnie nie masz racji, bo jak się to będzie jeszcze odwlekać to komuchy odpowiedzialne 40 lat niewoli poumierają i nie będzie kogo karać! A co do prywatnej służby zdrowia to oczywiście, że na drogie świadczenia medyczne są potrzebne są duże pieniądze. Więc nie każdego byłoby na to stać. Ale ja nie miałem na myśli tego, żeby płaćić bezpośrednio z własnej kieszeni, tylko z ubezpieczenia opłacanego regularnie, które mogłoby nawet działać jak fundusz inwestycyjny. W takiej sytuacji nie byłoby większych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
rollo.tomassi Jarus jest mistrzem 22.06.07, 20:10 ten koles Jarus to mistrzunio manipulacji, niech go szlag trafi w koncu razem z Edgarem Peronem Gosiem!!! Plakac sie chce, te barany zniszcza wszystko co udalo sie w ostatnich latach, czy ma ktos telefon do Belzebuba zeby go wykonczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: rollo.tomassi 22.06.07, 20:14 rollo.tomassi napisał: > ten koles Jarus to mistrzunio manipulacji, niech go szlag trafi w koncu razem z > Edgarem Peronem Gosiem!!! Plakac sie chce, te barany zniszcza wszystko co udalo > sie w ostatnich latach, czy ma ktos telefon do Belzebuba zeby go wykonczyl? Czy Olejniczak i Kalisz podpowiedzieli ci co masz napisac? Jesli tak to wyrolowali cie na glupka! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne wet jedz na urlop, za duzo pracujesz 22.06.07, 20:40 siedzisz na forum +- 20 godz/dobe, kiedy jesz, srasz, kochasz sie, myjesz????bo pracujesz to nie pytam jestes tu ZAWSZE, nie za bardzo wykorzystuja cie te eSbeckie sluzby???tyle godzin dzien w dzien!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.wieczorkowski Re: Jarus jest mistrzem 22.06.07, 20:24 rollo.tomassi napisał: > ten koles Jarus to mistrzunio manipulacji, niech go szlag trafi w koncu razem z > Edgarem Peronem Gosiem!!! Plakac sie chce, te barany zniszcza wszystko co udalo > sie w ostatnich latach, czy ma ktos telefon do Belzebuba zeby go wykonczyl? No nie, nie przypuszczałem, że niektórych stać na takie ciekawe sfomułowania. Niektórzy umieją tylko bluzgać blotem na innych bez podawania jakichkolwiek argumentów w przedmiotowej sprawie. Ale cóż na chamstwo się nic nie poradzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
gonika007 Premier: Będzie referendum ws. zwiększenia poda.. 22.06.07, 20:12 Jak czytam informację Premiera Rządu o planie zwiększenia podatków to zastanawiam się po raz kolejny Co ja tutaj jeszcze robię? Czy wzrost gospodarczy i fakt, że Społeczeństwo ma szansę bogacić się CIĘŻKĄ PRACĄ musi stanowić łakomy kąsek do łatania dziur kulawej polityki Służby Zdrowia - w ten sposób można li tylko nas przytłumić i popychać krok po kroku w szarą strefę! Czy za koszty przeprowadzenia Referendum nie można powołać Zespołu ds. Restrukturyzacji Służby Zdrowia? Czy może Ktoś z Rządu w końcu zechce zrozumieć, że ludzie chca mieć wybór gdzie będą się leczyć i tym samym chcą wierzyć, że ich składki GWARANTUJĄ NALEŻYTĄ OPIEKĘ MEDYCZNĄ bez stania w kolejkach i odprawiania z kwitkiem! Ja chę mieć taki wybór - z tych pieniądzy, które przez wiele lat wpłacałam na Fundusz Zdrowia, nie mam nic poza irytacją, niesmakiem i dodatkowym obciążaniem budżetu na GODNE LECZENIE - oczywiście PRYWATNE! Odpowiedz Link Zgłoś
me2free Mi podoba sie pomysl geniusza znad wisly 22.06.07, 20:12 tak!!!, dowalac podatkami polakom, az wszyscy wyjada i beda mialy blizniaki pustynie miedzy odra i bugiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ktysio Premier: Będzie referendum ws. zwiększenia poda.. 22.06.07, 20:25 Chamstwo, arogancja i bezczelność tej buraczano-kartoflanej koalicji dawno już przekroczyły dopuszczalne normy!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne jak to latwo schowac sie za plecy spoleczenstwa 22.06.07, 20:36 i umyc rece!!!!Po co referendum, zawetowac ustawe, ktora czeka u Prezydenta na podpis (obnizka podatku) i przekazac te +- 20 mld zl na sluzbe zdrowia, zrobic reforme w tej dziedzinie raz a porzadnie. A tak na marginesie: dlaczego ci "bogacze" maja placic za budzetowke???ze byli inteligentni, tyrali, zeby dzic na zimne dmuchac, to im to odbierac???a niech sobie maja, coz to Kuba??,wszystko wspolne??? Odpowiedz Link Zgłoś
marych Jedyne referendum jakie jest potrzebne to... 22.06.07, 20:31 Jedyne referendum jakie jest potrzebne to odwołujące ten złodziejski rząd prostackich faszystów. Cierpliwośc narodu już sie skończyła! Czas wyjśc na ulice i zakończyć rozkradanie i rozkładanie naszego kraju! Sami władzy nie oddadzą, bo wiedzą że naród drugi raz nie będzie taki naiwny. Trzeba im ją wyrwac siłą! Wyjdżmy na ulice i wspomózmy lekarzy, pielęgniarki, nmauczycieli i nas wszystkich otumanianych przez narodowo-socjalistyczną propagandę! Każdy miesiąc rządów prostaków trzeba będzie naprawiać przez rok! Odpowiedz Link Zgłoś
1934r.1.1 Premier: Będzie referendum ws. zwiększenia poda.. 22.06.07, 20:40 Wałęsa miał rację ze to dureń, można dołoży że do kwadratu i więcej, A gdzie jest tanie państwo, jest państwo panstwo panoszące jak FOTYGAGA a ile siupów jeszcze nie wie społeczeństwo- Odpowiedz Link Zgłoś
mamosia Re: Premier: Będzie referendum ws. zwiększenia po 22.06.07, 20:57 Sprostujcie, jesli sie mylę. Ale mam wrażenie, że górnicy po ostatniej pokojowej demonstracji, w trakcie której zdemolowali sporą część stolicy, dostali wszystko co chcieli. Więc pielęgniarki popełniają podstawowy błąd - są łagodne, delikatne i pokojowe, a tego obecna władza nie rozumie. Rozumie tylko język siły i taki język stosuje. Może ci górnicy, którzy jadą do Warszawy nauczą pielęgniarki właściwego i skutecznego sposobu protestu. Czego pielęgniarkom szczerze życzę, nawet kosztem ponownej demolki miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
parob to świetny pomysł! 22.06.07, 21:18 i każda tego typu decyzja w ten sposób - niech się ludzie nauczą, że kaska w budżecie nie bierze się z nikąd.Pielegniarki chcą więcej - i kazdy popieraq postulaty pracujących, ale jak przyhjdzie do głosowania, to już będzie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa Premier: Będzie referendum ws. zwiększenia po 22.06.07, 21:41 "To byłoby złamanie naszych obietnic wyborczych, dlatego musimy zapytać, czy społeczeństwo się na to zgodzi." NIE! Lekarze chcą opodkować wszystkich i zrobić rurociąff do ich pensji! Pie..c lekarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
marek802 Jestem za podniesieniem podatków najbogatszym !!! 22.06.07, 21:42 I będę za tym głosował. Nareszcie pielęgniarki dostaną swoje wymarzone pensje :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.wieczorkowski Re: Jestem za podniesieniem podatków najbogatszym 22.06.07, 23:03 marek802 napisał: > I będę za tym głosował. > Nareszcie pielęgniarki dostaną swoje wymarzone pensje :) Jak jesteś taki rozdawny to daj im ze swojej! Odpowiedz Link Zgłoś
arme Re: Premier: Będzie referendum ws. zwiększenia po 22.06.07, 21:52 Nie oszukujmy się, środowisko medyczne to banda nienażartych świń. Zawsze tak było. Dla kasy ukatrupili setki tysięcy ludzi. Handlowanie ludzkim życiem i zdrowiem winno być ałkowicie zakazane, a prywatna służba zdrowia traktowana jak mordercy i handlarze żywym towarem. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec uwaga na dzisjeiszego admina GW 22.06.07, 21:54 banuje osoby o innych sympatiach politycznych niz jego to nie jest dopuszczalne Odpowiedz Link Zgłoś
herrdocent referendum o likwidacji KRUS 22.06.07, 22:05 to jest to co by trzeba przeprowadzić żeby naród nie dopłacał do nierobów. Pielęgniarki płacą jest opodatkowana jak każdego a lesery maja relax nie wierzycie to zobaczcie www.youtube.com/watch?v=ErUxEke58gs&mode=related&search Odpowiedz Link Zgłoś
lifpi Premier: Będzie referendum ws. zwiększenia poda.. 22.06.07, 22:07 To populizm w najbardziej prymitywnym wydaniu. Kolejna próba skłócenia społeczeństwa i wyraz spiskowej teorii dziejów. Nie sądzę, żeby ci najbogatsi korzystali z usług publicznej służby zdrowia. Czy jak bardziej waleczne grupy społeczne domagały się podwyżek, ktoś to poddawał pod referendum? Lekarze, pielęgniarki czy nauczyciele to grupy zawadowe, które mają mieć misję i powinny siedzieć cicho. Na takie lekceważenie lekarzy i pielęgniarek, jakie uprawia ten rząd, nie pozwoliłaby sobie nawet zakamieniała komuna.Apropo's, nie byłaby to pierwsza złamana obietnica tego rządu, tanie państwo ma się świetnie. jedyne, co konsekwentnie jest próbowane realizować, to lustracja obchodząca garstkę zakompleksiałych nieudaczników. Proponuję,żeby poszukać kasy na podwyżki u rolników, koszących unijne dopłaty a nie płacących składek zdrowotnych wcale. No, tylko że to zachwiałoby tą wspaniałą, światłą koalicją. Odpowiedz Link Zgłoś
p.wieczorkowski Re: Premier: Będzie referendum ws. zwiększenia po 22.06.07, 23:42 lifpi napisała: > To populizm w najbardziej prymitywnym wydaniu. Kolejna próba skłócenia > społeczeństwa i wyraz spiskowej teorii dziejów. Nie sądzę, żeby ci najbogatsi > korzystali z usług publicznej służby zdrowia. Czy jak bardziej waleczne grupy > społeczne domagały się podwyżek, ktoś to poddawał pod referendum? Lekarze, > pielęgniarki czy nauczyciele to grupy zawadowe, które mają mieć misję i powinny > > siedzieć cicho. Na takie lekceważenie lekarzy i pielęgniarek, jakie uprawia ten > > rząd, nie pozwoliłaby sobie nawet zakamieniała komuna.Apropo's, nie byłaby to > pierwsza złamana obietnica tego rządu, tanie państwo ma się świetnie. jedyne, > co konsekwentnie jest próbowane realizować, to lustracja obchodząca garstkę > zakompleksiałych nieudaczników. Proponuję,żeby poszukać kasy na podwyżki u > rolników, koszących unijne dopłaty a nie płacących składek zdrowotnych wcale. > No, tylko że to zachwiałoby tą wspaniałą, światłą koalicją. Nieudacznikami to kolego można nazwać tych co to ciągle wyciągają ręce do państwa po nieswoje. Roszczeniowe żadania - ja się na to nie godzę. Jak się komuś nie podoba to zawsze może zmienić pracę. A jak nie myślał ile będzie zarabiał wybierając zawód to już niestety nie mój problem tylko jego! Odpowiedz Link Zgłoś
herrdocent tu widać neneficjentów KRUS 22.06.07, 22:09 www.youtube.com/watch?v=ErUxEke58gs&mode=related&search tu widać beneficjentów KRUS życie jak w Madrycie. Koniec z tym Odpowiedz Link Zgłoś
piokli Re: Premier: Będzie referendum ws. zwiększenia po 22.06.07, 22:25 proponuję jeszcze jedno pytanie do referendum: - czy zmniejszyć posłom wynagrodzenie do 1000zł, aby uzyskać pieniądze dla służby zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
piokli Re: Premier: Będzie referendum ws. zwiększenia po 22.06.07, 22:27 qawsedrftg napisał: > czy jesteś za: > > -sprawiedliwą, solidarną, społeczną, darmową służbą zdrowia? > -prywatyzacją oznaczającą wielkie opłaty i zapewniającą opiekę tylko dla > najbogatszych? proponuję jeszcze jedno pytanie do referendum: - czy jesteś za zmniejszeniem wynagrodzenia posłów do 1000zł? Odpowiedz Link Zgłoś
marek802 Opodatkować czerwoną burżuazję !!!! 22.06.07, 22:32 Podnieść podatki tym całym łże-elitom: prezesom dużych spółek, wielkim menedżerom, adwokatom, aktorom, notariuszom, dziennikarzom TVN-u i wszelkim nierobom z różnych Lewiatanów i Business Center Clubów. Tym sposobem pieniądze dla pielęgniarek znajdą się. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_richie Referendum Wielkie TAK!!! 22.06.07, 22:47 Jestem za referendum w sprawie odwolania tych dwoch idiotow i ich przydupasow Jestem za referendum w sprawie przerwania tej farsy zwanej "tanie panstwo" Jestem za referendum w sprawie przerwania stosowania pseoudo prawa naginania go do wlasnych potrzeb kozysci i celow Moje wielkie tak Precz z idiotami!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.wieczorkowski Re: Referendum Wielkie TAK!!! 23.06.07, 00:18 mr_richie napisał: > Jestem za referendum w sprawie odwolania tych dwoch idiotow i ich przydupasow > Jestem za referendum w sprawie przerwania tej farsy zwanej "tanie panstwo" > Jestem za referendum w sprawie przerwania stosowania pseoudo prawa naginania go > do wlasnych potrzeb kozysci i celow > Moje wielkie tak > Precz z idiotami!!!!! A czemu nie krzyczałeś tak po Alekasndrze K. Popatrz sobie na to: www.youtube.com/watch?v=d0S41AGoeYw&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Referendum Wielkie TAK!!! 23.06.07, 02:15 Ludzie sa tylko ludzmi i Kwach tez. Przykre ale prawdziwe.Prawda jest taka ,ze wytrzeswial i m yslal i dzialal normalnie tzn. dobra dla nas wszystkich i dobra Polski.To sie nie liczy ,liczy sie caloksztalt. Odpowiedz Link Zgłoś
p.wieczorkowski Re: Referendum Wielkie TAK!!! 23.06.07, 12:26 rockawy napisała: > Ludzie sa tylko ludzmi i Kwach tez. Przykre ale prawdziwe.Prawda jest taka ,ze > wytrzeswial i m yslal i dzialal normalnie tzn. dobra dla nas wszystkich i dobra > > Polski.To sie nie liczy ,liczy sie caloksztalt. Całokształtem jeśli chodzi o niejakiego Aleksandra K. jest to, że popierał układ komuchów, którzy się poukrywali pod płaszczykiem przedsiębiorców. A trzeba było ich już dawno ustawić pod ścianą. Jeśli sądzisz, że występowanie w stanie nietrzeźwym podczas wizyty zagranicznej, a tym bardziej podczas składania kwiatów na grobach polskich żołnierzy, nie liczy się, to tylko można Ci pogratulować. Oni walczyli o Poskę, wolną Polskę a nie kwaśną Polskę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Jestem za prywatyzacją! 22.06.07, 22:58 I nie strasz tutaj wielkimi opłatami, bo za tą kasę którą teraz płacę miałbym ubezpieczenie na ładnych kilkaset tysięcy złotych i bez łaski od państwa. Teraz za to mam koszta, bo nie dość, że państwo mi zabiera na NFZ, to z części jeszcze każe mi płacić dodatkowo podatek, a i tak jak idę do dentysty to muszę sobie zapłacić za prawie każdą usługę, a w dodatku jeszcze ta pazerność pseudo- lekarzy, którzy łapę wyciągają za wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
momy A może by tak referendum w sprawie KRUS 22.06.07, 23:19 i zwolnień rolników z płacenia podatków dochodowych? Ale o tym rzecz jasna nie ma mowy, bo pielęgniarek i lekarzy jest do kupy mniej niż rolników. Odpowiedz Link Zgłoś
momy Bojkot jedyną słuszną odpowiedzią 22.06.07, 23:24 Opozycja "aktualne podatki - godne wynagrodzenia" jest opozycją sztuczną i demagogiczną, zakrojoną na napuszczanie na siebie grup społecznych. Na takie stawianie sprawy nalezy odpowiedzieć jednoznacznie - bojkotem, który będzie jednocześnie ewidentnym votum nieufności wobec rządu. Nawet dobrze się składa, że chcą zorganizować referendum, bo wtedy będzie jasne, przy jakim poparciu społecznym ten rząd pozwala sobie na hulanki. Odpowiedz Link Zgłoś
p.wieczorkowski Re: Bojkot jedyną słuszną odpowiedzią 23.06.07, 12:14 momy napisała: > Opozycja "aktualne podatki - godne wynagrodzenia" jest opozycją sztuczną i > demagogiczną, zakrojoną na napuszczanie na siebie grup społecznych. Na takie > stawianie sprawy nalezy odpowiedzieć jednoznacznie - bojkotem, który będzie > jednocześnie ewidentnym votum nieufności wobec rządu. Nawet dobrze się składa, > że chcą zorganizować referendum, bo wtedy będzie jasne, przy jakim poparciu > społecznym ten rząd pozwala sobie na hulanki. Niźle. Bojkot. No pewnie lepiej nie pójść na referendum i nie wypowiedzieć się w tej sprawie, a potem znowu krytykować. Może również namawiałeś/aś do bojkotu wyborów do parlamentu? Jak masz takie podejście do sprawy to świadczy tylko o Tobie. Nie iść na wybory, nie iść na referendum a potem tylko narzekać jaka to władza jest niedobra... Trzeba było wybrać inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Kaczyński tchórz! 23.06.07, 01:31 Boi się odpowiedzialności za podejmowanie trudnych decyzji... Po co nam taki pREMIER? Odpowiedz Link Zgłoś
p.wieczorkowski Re: Kaczyński tchórz! 23.06.07, 12:19 sklis napisał: > Boi się odpowiedzialności za podejmowanie trudnych decyzji... Po co nam taki > pREMIER? Trzeba było pójść na wybory i głosować na inną partię. Odpowiedz Link Zgłoś