Dodaj do ulubionych

Irański pokaz mody

09.07.07, 15:06
ja mam to na co dzien... Bradford, k/Leeds, UK.
Ciekawe, ze nie prezentuja ani jednej burki, skoro widac codziennie ubrane w
nia osoby na ulicy...
Obserwuj wątek
    • treyy Re: Irański pokaz mody 12.07.07, 20:14
      gdziekolwiek mieszkasz w europie zachodniej, masz to na codzien.
      • robert0204 Re: Irański pokaz mody 13.07.07, 17:25
        a w polsce gdziekolwiek kolo klasztoru tudiez domu zakonnego..
        czarujace :O)
        • zuziaapril Re: Irański pokaz mody 13.07.07, 18:42
          Naprawde z klasztorem, czy domem zakonnym nie da sie porownywac - zrob sobie
          wakacje gdzies na zachod od Polski, to sam zobaczysz, jesli nie wierzysz
      • zuziaapril Re: Irański pokaz mody 13.07.07, 18:54
        Zgadza sie - w Wiedniu tez. Niedawno widzialam taki obrazek: mloda matka w
        chuscie prowadzi 4.chlopcow, ktorzy maszeruja noga w noge z zabawkami -
        plastikowymi pistoletami i karaminami. Z jednej strony - tak sie lubia bawic
        chlopcy na calym swiecie, a z drugiej - paskudne skojarzenia.
        Dzieje sie jednak tak, ze rodziny austriackie w zdecydowanej wiekszosci
        wychowuja dzieci inaczej , a z drugiej strony przymykaja oczy na takie wybryki
        muzulmanow -glownie z Turcji(moze dlatego, ze ratuja im sytuacje demograficzna)
        i za wszelka cene wchodza do d... Turcji, wciskajac kity, jakie to korzysci
        odniesie Unia z jej przyjecia. Brrr...
        • czasemsobiejestem Re: Irański pokaz mody 13.07.07, 20:21
          nie rozumiem Twojej wypowiedzi...to znaczy, że inne- niemuzułmańskie dzieci nie
          bawią się plastkikowymi pistoletami?!?! Poza tym, skąd ta generalizacja, że
          Turcy wszyscy są niemile widziani w UE? Akurat Turcja jest najmniej
          muzułmańskim krajem. Porównywanie Iranu do Turcji to jakaś pomyłka.
          • zuziaapril Re: Irański pokaz mody 13.07.07, 20:59
            Prosze przeczytac sobie uwaznie- bylo przeciez napisane, ze z jednej strony
            chlopcy lubia takie zabawy, ale w tym przypadku sa okropne skojarzenia. Z kolei
            sami Austriacy prawie przewrazliwieni sa tym punkcie, zeby dzieci w ten sposob
            nie wychowywac (to wiaze sie z przeszloscia, od ktorej sie bardzo chca
            odzegnywac) -tylko dlaczego pozwalaja innym na to, czego sami (w zdecydowanej
            wiekszosci) nie akceptuja?
            Po drugie chodzilo w tej wypowiedzi nie o porownanie Turcji i Iranu, ale o
            kulture muzulmanska. No i wreszcie, jak to jest z tym -jak piszesz "najmniej
            muzulmanskim krajem"(klania sie propaganda przyjecia Turcji do Unii), to chyba
            tego do konca nie wiemy, bo dzisiaj wlasnie czytalam w gazecie, ze opozycja
            turecka obawia sie o dazenie do panstwa wyznaniowego (!)
            No to teraz rozumiesz juz moja wypowiedz. Szczerze pozdrawiam!
    • rita75 monotonna ta moda....nt 13.07.07, 20:00

• bx2m Irański pokaz mody 13.07.07, 20:26
      Niektóre ciuchy piękne, a jakie kobiety!
    • canadol Mnie sie podoba 13.07.07, 21:00
      Duzo pieknych szmatek - wszakze moda to pokazywanie szmatek a nie golych d....
      Szkoda, ze nie pokazane video, ale na pewno modelki chodza tam normalnie, a nie
      jak jakies koczkodamy na pokazach zachodnich.
      Toz to przeciez okropne!

• aga999929 Re: Szmaciary, nagnojone, ryje? 14.07.07, 00:23
      NIe odpowiada się na tkieposty zgłaszasz do moderacji i już. A tak się zniżasz
      do poziomu tej osoby.
    • anna.bhardwaj Re: Irański pokaz mody 14.07.07, 00:59
      mi tam sie podobaja: piekne i kolorowe, a poza tym inne i egzotyczne...
    • zewszad_i_znikad Re: Irański pokaz mody 14.07.07, 11:11
      Naprawdę mi się te stroje podobają, zwłaszcza te na 3. i 4. zdjęciu. Gdyby to
      bylo z bawełny (jestem uczulona na inne materiały), naprawdę mogłabym takie
      nosić - no może jeszcze chusta na ramiona, a nie na głowę, bo moja skóra źle
      znosi wysokie temperatury, przegrzewanie samo w sobie powoduje swędzenie.
      Zresztą o ile (w odróżnieniu od muzułmańskich teoretyków moralności stroju) nie
      uważam włosów za cokolwiek wstydliwego i sądzę, że żeby mężczyźni nie byli
      wodzeni na pokuszenie, powinni się uczyć większej kontroli nad sferą seksualną
      i dumy z tego, że są czymś więcej niż samcami - pozostaję entuzjastką strojów
      mocno zakrytych o każdej porze roku. Mój typowy strój letni to długa (ale
      raczej krótkorękawna) bluzka, długie spodnie i sandały. Uważam, że mój dekolt,
      plecy, górna część nóg w ogóle nie służą do tego, żeby ktokolwiek je widział,
      one są po to, żeby ciało miało swoją konstrukcję i mogło chodzić.
    • ogia Re: Irański pokaz mody 14.07.07, 14:27
      troche pieknych materialow, ale to nie moja kultura. moge spojrzec jako na
      pewnego rodzaju ciekawostke, ale i tak wole odkryte wlosy oraz w duzej czesci
      cialo, szczegolnie latem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka