paniena 09.07.07, 15:06 ja mam to na co dzien... Bradford, k/Leeds, UK. Ciekawe, ze nie prezentuja ani jednej burki, skoro widac codziennie ubrane w nia osoby na ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
treyy Re: Irański pokaz mody 12.07.07, 20:14 gdziekolwiek mieszkasz w europie zachodniej, masz to na codzien. Odpowiedz Link Zgłoś
robert0204 Re: Irański pokaz mody 13.07.07, 17:25 a w polsce gdziekolwiek kolo klasztoru tudiez domu zakonnego.. czarujace :O) Odpowiedz Link Zgłoś
zuziaapril Re: Irański pokaz mody 13.07.07, 18:42 Naprawde z klasztorem, czy domem zakonnym nie da sie porownywac - zrob sobie wakacje gdzies na zachod od Polski, to sam zobaczysz, jesli nie wierzysz Odpowiedz Link Zgłoś
zuziaapril Re: Irański pokaz mody 13.07.07, 18:54 Zgadza sie - w Wiedniu tez. Niedawno widzialam taki obrazek: mloda matka w chuscie prowadzi 4.chlopcow, ktorzy maszeruja noga w noge z zabawkami - plastikowymi pistoletami i karaminami. Z jednej strony - tak sie lubia bawic chlopcy na calym swiecie, a z drugiej - paskudne skojarzenia. Dzieje sie jednak tak, ze rodziny austriackie w zdecydowanej wiekszosci wychowuja dzieci inaczej , a z drugiej strony przymykaja oczy na takie wybryki muzulmanow -glownie z Turcji(moze dlatego, ze ratuja im sytuacje demograficzna) i za wszelka cene wchodza do d... Turcji, wciskajac kity, jakie to korzysci odniesie Unia z jej przyjecia. Brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
czasemsobiejestem Re: Irański pokaz mody 13.07.07, 20:21 nie rozumiem Twojej wypowiedzi...to znaczy, że inne- niemuzułmańskie dzieci nie bawią się plastkikowymi pistoletami?!?! Poza tym, skąd ta generalizacja, że Turcy wszyscy są niemile widziani w UE? Akurat Turcja jest najmniej muzułmańskim krajem. Porównywanie Iranu do Turcji to jakaś pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziaapril Re: Irański pokaz mody 13.07.07, 20:59 Prosze przeczytac sobie uwaznie- bylo przeciez napisane, ze z jednej strony chlopcy lubia takie zabawy, ale w tym przypadku sa okropne skojarzenia. Z kolei sami Austriacy prawie przewrazliwieni sa tym punkcie, zeby dzieci w ten sposob nie wychowywac (to wiaze sie z przeszloscia, od ktorej sie bardzo chca odzegnywac) -tylko dlaczego pozwalaja innym na to, czego sami (w zdecydowanej wiekszosci) nie akceptuja? Po drugie chodzilo w tej wypowiedzi nie o porownanie Turcji i Iranu, ale o kulture muzulmanska. No i wreszcie, jak to jest z tym -jak piszesz "najmniej muzulmanskim krajem"(klania sie propaganda przyjecia Turcji do Unii), to chyba tego do konca nie wiemy, bo dzisiaj wlasnie czytalam w gazecie, ze opozycja turecka obawia sie o dazenie do panstwa wyznaniowego (!) No to teraz rozumiesz juz moja wypowiedz. Szczerze pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bx2m Irański pokaz mody 13.07.07, 20:26 Niektóre ciuchy piękne, a jakie kobiety! Odpowiedz Link Zgłoś
canadol Mnie sie podoba 13.07.07, 21:00 Duzo pieknych szmatek - wszakze moda to pokazywanie szmatek a nie golych d.... Szkoda, ze nie pokazane video, ale na pewno modelki chodza tam normalnie, a nie jak jakies koczkodamy na pokazach zachodnich. Toz to przeciez okropne! Odpowiedz Link Zgłoś
aga999929 Re: Szmaciary, nagnojone, ryje? 14.07.07, 00:23 NIe odpowiada się na tkieposty zgłaszasz do moderacji i już. A tak się zniżasz do poziomu tej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.bhardwaj Re: Irański pokaz mody 14.07.07, 00:59 mi tam sie podobaja: piekne i kolorowe, a poza tym inne i egzotyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Irański pokaz mody 14.07.07, 11:11 Naprawdę mi się te stroje podobają, zwłaszcza te na 3. i 4. zdjęciu. Gdyby to bylo z bawełny (jestem uczulona na inne materiały), naprawdę mogłabym takie nosić - no może jeszcze chusta na ramiona, a nie na głowę, bo moja skóra źle znosi wysokie temperatury, przegrzewanie samo w sobie powoduje swędzenie. Zresztą o ile (w odróżnieniu od muzułmańskich teoretyków moralności stroju) nie uważam włosów za cokolwiek wstydliwego i sądzę, że żeby mężczyźni nie byli wodzeni na pokuszenie, powinni się uczyć większej kontroli nad sferą seksualną i dumy z tego, że są czymś więcej niż samcami - pozostaję entuzjastką strojów mocno zakrytych o każdej porze roku. Mój typowy strój letni to długa (ale raczej krótkorękawna) bluzka, długie spodnie i sandały. Uważam, że mój dekolt, plecy, górna część nóg w ogóle nie służą do tego, żeby ktokolwiek je widział, one są po to, żeby ciało miało swoją konstrukcję i mogło chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ogia Re: Irański pokaz mody 14.07.07, 14:27 troche pieknych materialow, ale to nie moja kultura. moge spojrzec jako na pewnego rodzaju ciekawostke, ale i tak wole odkryte wlosy oraz w duzej czesci cialo, szczegolnie latem. Odpowiedz Link Zgłoś