Dodaj do ulubionych

Cieszą się, gdy im się uda...

06.01.15, 00:29
Kto? Z czego się cieszy?

To jasno wynika z ostatniego zdania cytowanego poniżej tekstu.

(...) Fronda z kolei zachwyca się inicjatywą Michała Kondrata, warszawskiego radnego PiS, który bohatersko wystąpił przeciwko zwyczajowemu zwolnieniu wolontariuszy Orkiestry z opłat za przejazdy komunikacją miejską w dniu zbiórki. Kondrat - jak sam się przedstawia - chrześcijanin i działacz pro-life, chciał w ten sposób pokazać swoją głęboko humanitarną postawę, ale nie został zrozumiany przez pozostałych radnych.

Mimo wysiłków niepokornych z Owsiakiem dalej chce współpracować mnóstwo osób i organizacji w Polsce. Budzi to frustrację portalu wPolityce.pl, który z oburzeniem cytuje odpowiedzi na donosy przeciwko Orkiestrze rozsyłane przez jednego z blogerów. Większość adresatów odpisuje, że nie wycofa się ze współpracy z WOŚP, posyłając blogera na drzewo lub pisząc: Gó... mnie obchodzi, co Pan myśli na temat WOŚP!!!! (odpowiedź Łukasza Żulowskiego ze Szczepu Harcerskiego Mexyk).

Portal braci Karnowskich jest tym wstrząśnięty i ubolewa, że lansowana przez III RP akcja dobroczynna, na której Owsiak zbudował swoją potęgę, wychowała sobie ślepych funkcjonariuszy.

Przed tegorocznym finałem Orkiestry takich tekstów będzie więcej. Ich autorzy nigdy nawet nie próbowali stworzyć własnej alternatywy dla działań Owsiaka. Nigdy nie zebrali choćby złotówki na cele dobroczynne. Zbiórki, które organizują, przeznaczone są głównie na pokrycie kar finansowych, nakładanych przez sądy na prawicowych dziennikarzy, którzy za daleko posunęli się w opluwaniu swoich przeciwników.

Poza tym pokorni wobec PiS potrafią tylko się cieszyć, gdy uda im się choć trochę coś spieprzyć.

Cieszyć się z tego, że komuś jest źle, może niekoniecznie coś czynić w ten sposób ale czekać dnia, gdy się będzie miało taka satysfakcję. Oto obraz prawicy polskiej. Żyjemy pomiędzy nimi, prawdziwymi Polakami, prawdziwymi katolikami legitymującymi się dekalogiem i katechizmami w paru wersjach. A może w perwersjach?

Czy ja nie jestem prawdziwy? Na co dzień nie myślę o tym. Chcę być między ludźmi, którzy mnie, nam dobrze życzą. Ideał. Ideałów nie ma, jesteśmy od nich bardzo daleko, bo są między nami prawdziwi Polacy katolicy.

Zaczyna się kolejny festiwal szczucia i nienawiści. Nie spoczną, bo mają misję ewangelizacyjną. Po to są na tym świecie i między nami. Muszą.

Nie dam się sprowadzić do ich poziomu.
Obserwuj wątek
    • pocoo Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 08:37
      9rgkh napisał:

> Kto? Z czego się cieszy?

>... bo są między nami prawdziwi Polacy katolicy.
      >
      > Zaczyna się kolejny festiwal szczucia i nienawiści. Nie spoczną, bo mają misję
      > ewangelizacyjną. Po to są na tym świecie i między nami. Muszą.
      >
      > Nie dam się sprowadzić do ich poziomu.
      >
      Ja zdecydowanie też nie.
      Przyklejają się jak psie gó... do chodnika.To ich poziom.Ludzie je omijają aby w nie nie wdepnąć,nie zapaskudzić sobie butów,nie czuć ich smrodu.Ludzie czekają na deszcz,który to gó... zmyje do ścieku.Czekają...
      Owsiaka zawsze opluwali tylko dlatego,że swoją dobrą robotą pokazuje ,ile są warci ci,którzy rzekomo są powołani do pomocy innym ?
      • marina0321 Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 10:41
        pocoo napisała:
        > Ja zdecydowanie też nie.
        > Przyklejają się jak psie gó... do chodnika.To ich poziom.Ludzie je omijają aby
        > w nie nie wdepnąć,nie zapaskudzić sobie butów,nie czuć ich smrodu.Ludzie czeka
        > ją na deszcz,który to gó... zmyje do ścieku.Czekają...
        > Owsiaka zawsze opluwali tylko dlatego,że swoją dobrą robotą pokazuje ,ile są wa
        > rci ci,którzy rzekomo są powołani do pomocy innym ?

Ja też nie. Fajnie to ujęłaś.
      • rzymkat Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 11:41
        Tyle nienawiści w starej ateistce.
        • pocoo Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 12:17
          rzymkat napisał(a):

> Tyle nienawiści w starej ateistce.
          >
          Jestem starą ateistką i dobrze mi z tym.
          Ty jesteś chamskim katolikiem brum i też ci z tym dobrze.
          "Para mieszana ledwie zakochana".
          "Kochaj,tak zbawca świata bowiem kazał.
          a jego rozkazom którz się oprzeć zdoła.
          Kochaj!Bo tak Jezus do ciebie z krzyża woła,
          by winy serca,sercem swoim zmazać.
          Kochaj!"
          • rzymkat Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 12:23
            > Jestem starą ateistką i dobrze mi z tym.

Uboga ciałem i duchem Kobieto. Podła istoto.
            Dobrze Ci jak obrzucisz innych swoim ateistycznym goovnem, bo są z PiSu, bo mają swoje poglądy, bo wierzą w Boga.
            • 9rgkh Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 12:57
              rzymkat napisał(a):

> > Jestem starą ateistką i dobrze mi z tym.
              >
              > Uboga ciałem i duchem Kobieto. Podła istoto.
              > Dobrze Ci jak obrzucisz innych swoim ateistycznym goovnem,

Nic nie może Cię powstrzymać przed nienawiścią do tych, którzy Ci przecież źle nie życzą. Wytłumacz mi powód swojej agresji? To wizja boga w Twojej głowie? Podobno jesteś niewierzący, więc dlaczego bóg wciąż Tobą rządzi w tam wstrętny sposób?

> bo są z PiSu,

Ach, więc to jednak zlecenie Twojej partii władzy. To sporo wyjaśnia.

> bo mają swoje poglądy, bo wierzą w Boga.

Tak, ja też mam swoje poglądy a wiara w boga jest PRYWATNA i nie powinna w ogóle wychodzić do strefy publicznej. Jeśli zaś tak się dzieje, to staje się narządziem walki o władzę.

Twoje poglądy nie mogą być bardziej uprzywilejowane od moich. Ja swoich nie narzucam. Ale gdy wy narzucacie religijne innym, to mamy prawo mówić o ich kiepskiej, alogicznej i fałszywej jakości.

Religia to kłamstwa i nic więcej. Wasza religia jest sprzeczna z innymi religiami ale żadna swojej prawdziwości nie zamierza udowadniać. Za to ma ogromne ambicje, żeby przemocą, oszczerstwami, szkalowaniem zwalczać wszystkie inne poglądy.

A ty pokazuj na co Cię stać i jakie zasady moralne waszej ideologii chcesz krzewić. Wszystko, co najgorsze skupia się w Twoim działaniu. Skąd, co jest tego źródłem? Oczywiście, że religia. Oto ona, taka jak Ty.

Patrzcie ludzie na tego wierzącego człowieka, takimi się możecie stać. Chcecie tego?
            • pocoo Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:10
              rzymkat napisał(a):
              > Uboga ciałem i duchem Kobieto. Podła istoto.

No i...No i co?Chciałbyś tak jak ja...oj chciałbyś .Wiem.

> Dobrze Ci jak obrzucisz innych swoim ateistycznym goovnem, bo są z PiSu, bo maj
              > ą swoje poglądy, bo wierzą w Boga.
              >
              Aleś ty głupi.Nawołuję ciebie do miłości. Gó... omijam z daleka.
              Oj ,głupiś ty..głupi.
        • 9rgkh Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 12:37
          rzymkat napisał(a):

> Tyle nienawiści w starej ateistce.

Spróbuj się odnieść do nienawiści starych i młodych teistów.
          Nie udawaj, że o tym nie było mowy.
          Jakoś dziwnie u nich nie widzisz wad, czyżby ich nie mieli?

> "schizofrenia zasługuje tylko na psychiatryka!"

Człowiek chory powinien się leczyć, dla dobra swojego i jego otoczenia.

> Do czego prowadzi ateizm @Sclavusa?

Do czego prowadzi ograniczenie umysłowe wiarą i dogmatami niepozwalające widzieć argumentów?

> Do stalinowskich poglądów.

Do nienawiści i oczerniania innych. Typowa, chrześcijańska miłość bliźniego. Taka sama jak miłość tego boga do swoich wyznawców. Jaki pryncypał, tacy wyrobnicy.

> Do pogardy wobec chorych i cierpiących.

Zalecenie leczenia się nie jest pogardą. Jest troską o stan zdrowia. Psychiatryk to nie represyjne więzienie ale placówka służby zdrowia.
          • rzymkat Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 12:41
            Klepiesz te swoje ateistyczne paciorki "bes sęsu". Mam wrażenie, że nawet nie rozumiesz już co tu wklejasz ;))
            • 9rgkh Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:04
              Ja wszystko rozumiem. Gdyby nie było takich jak Ty, nie miałbym o czym pisać i zapewne nie byłoby tu mnie. To Twoja obecność i styl Twoich wypowiedzi jest przyczyną.

Jestem reakcją na akcję Twoją i takich jak Ty religiantów. To Ty jesteś wzorcem, do którego się odnoszę. To Ty jesteś agresją, którą ja traktuję ze stoickim spokojem. Takim bądź dalej a będę mógł mówić, że religia jest taka jak Ty, bo przecież w jej imieniu i z jej inspiracji wciąż działasz.

:)
              • rzymkat Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:07
                Beze mnie byłbyś niczem.
                Może nawet Ty jesteś mną i masz dwa konta.
                Jedno jako wredny katolik, drugie jako głupi postkatolik. :PP
                Pacynki dwie.
                • 9rgkh Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:21
                  rzymkat napisał(a):

> Beze mnie byłbyś niczem.

Bez obecności religii i innych głupot, z którymi mało komu chce się dyskutować, więcej czasu poświęcałbym na inne swoje hobby.

Ale dzięki Tobie mam zajęcie, które jest czymś więcej niż "nic". Mam Ci podziękować? :)

> Może nawet Ty jesteś mną i masz dwa konta.

Na forum liczy się treść wpisu a nie nick. Mój nick jest nieistotny. Mogę ich mieć tysiące.

> Jedno jako wredny katolik, drugie jako głupi postkatolik. :PP
                  > Pacynki dwie.

Wykluczam pisanie głupot. Twoje sugestie nie miałyby szans na zaistnienie.

A teraz życzenia dla Ciebie: wszystkiego najlepszego z okazji ostatniego z przedwojennych, średniowiecznych świat pogańskich waszej sekty religijnej, jednej z bardzo wielu i tak samo zakłamanej we wszystkim, co o sobie i swoich rytuałach mówi.

Chcesz dowodów tych kłamstw? Będą. Mam ich bez liku. I będę publikował pod dowolnym nickiem. Wam wolno kłamać? Tym bardziej ja mam prawo mówić prawdę o tym.
    • sclavus Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 10:43
      ... jest w tym przecież, odwieczna, głęboko zakorzeniona chrześcijańska zawiść: jakim prawem, ktoś mam być lepszy niż ja? jakim prawem, ktoś ma mieć lepiej niż ja?? bóg nie może na to pozwolić bo przecież to ja jestem jego gorącym wyznawcą i interpretatorem jego woli!!!
      To jest jak paliwo, napędzające chrześcijańskie (katolickie) pojmowanie świata!
      • rzymkat Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 11:39
        Zamordowaliście rosyjskimi rękoma polskiego Prezydenta, czego jeszcze chcecie?
        Zamordować wszystkich z polskiej prawicy, wybić cały PiS ?
        • pocoo Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 12:19
          rzymkat napisał(a):

> Zamordować , wybić cały PiS ?
          >
          I byłbyś synu taki dobry?
          • rzymkat Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 12:43
            Nie jestem twoim synem komuszko.
            • 9rgkh Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:14
              rzymkat napisał(a):

> Nie jestem twoim synem komuszko.

I tak samo bóg nie jest niczyim ojcem, religiancie. A zakonni brat i siostra nie maja takiego pokrewieństwa. U was wszystko jest pokręcone i przeinaczone.

Ale synem to w ogóle czyimś jesteś? Czy powstałeś z gliny lub żebra? No to jesteś synem i nie mów bzdur, synu.
            • pocoo Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:22
              rzymkat napisał(a):

> Nie jestem twoim synem komuszko.
              >
              "Komuszko".Jak pięknie.Gdyby nie ty,to umarłabym w nieświadomości.Jaki ty jesteś kochany.
              A może moim bratem jesteś?Zapytaj księdza.
        • 9rgkh Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:12
          rzymkat napisał(a):

> Zamordowaliście rosyjskimi rękoma polskiego Prezydenta, czego jeszcze chcecie?

A co mają rozgrywki polityczne do religii, do wiary w życie po życiu?
          Spróbuj to jakoś uzasadnić.

Chodzi o wam władzę polityczną? To już pogląd na istnienie boga nie jest dowolnym wyborem ale brak takiego wyboru jest złem, które trzeba okazywać prześladowaniem człowieka?

Czy Ty rozumiesz coś z wiary?

> Zamordować wszystkich z polskiej prawicy, wybić cały PiS ?

Polska prawica, jeśli nie oczekuje demokratycznych skutków ludzkich decyzji ale nienawidzi inaczej myślących, jest tylko TOTALITARYZMEM. Jeśli chcesz to sobie dodaj do tego "stalinowskim", bo lubisz ten przymiotnik.

Twój przedmówca podał Ci jakieś argumenty. Czy wysiliłeś te szczątkowe szare komórki, żeby pojąć sens jego pytań i spróbowałeś się do tego odnieść? Za trudne było, bo wymagało logiki?

Religia logiką gardzi. Religia nie dyskutuje, bo to są tzw. PRAWDY ABSOLUTNE, niepodważalne i z nikim nie dyskutujące. Jest to TOTALITARYZM.

Religia jest totalitaryzmem żądającym dla siebie władzy absolutnej.
        • sclavus :)))))))))))) :))))))))))))))) :)))))))))))))))))) 06.01.15, 16:57

• rzymkat Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 11:37
      Michnik u Lisa 5.I.2015r.
      "I PiS, i Korwin-Mikke - oni coś takiego wiedzą o tej części społeczeństwa, która na nich głosuje, czego druga strona nie wie. Podejrzewam, co to jest - to jest coś takiego, co się nazywa sprawiedliwy podział szacunku, uznania, prestiżu? Moim zdaniem, gdybym ja mógł doradzić pani premier Kopacz, to ja bym jej to doradzał: jak zdobyć tych ludzi, oddając to, czego im najbardziej brakuje? (?) Jest część polskiego społeczeństwa, która się czuje niedowartościowana, poniżona i mentalnie wykluczona?"
      • rzymkat Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 11:42
        www.wykop.pl/link/2321452/michnik-u-lisa-czyli-swoj-ze-swoim-pogadali/
        • szuwary4 Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 12:55
          Rodzice ( a jestem jednym z nich) , których dzieci zostały skutecznie wyleczone dzięki temu, ze w szpitalu był sprzęt od J.O - sami wiedzą co o WOŚP myśleć.
          • rzymkat Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:03
            Czyli jakoś jednak wyleczyli przestarzałym sprzętem od tego od słoika w czerwonych spodniach i czerwonych okularach. Bo, że kupuje sprzęt przestarzały to udowodniono.
            A powinni w szpitalu leczyć nowoczesna aparaturą kupioną za pieniądze z NFZ czy MZ, czyli nasze zrabowane.
            www.youtube.com/watch?v=KUhYUf1XnM0
            • marina0321 Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:10
              rzymkat napisał(a):

> A powinni w szpitalu leczyć nowoczesna aparaturą kupioną za pieniądze z NFZ czy
              > MZ, czyli nasze zrabowane.

To zorganizuj jakąś charytatywną akcję i postaraj się o nowoczesną aparaturę. Zanim zaczniesz pluć na innych, pokaż najpierw, że potrafisz lepiej.
              • pocoo Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:17
                marina0321 napisał(a):

> rzymkat napisał(a):
                >
                > > A powinni w szpitalu leczyć nowoczesna aparaturą kupioną za pieniądze z N
                > FZ czy
                > > MZ, czyli nasze zrabowane.
                >
                > To zorganizuj jakąś charytatywną akcję i postaraj się o nowoczesną aparaturę. Z
                > anim zaczniesz pluć na innych, pokaż najpierw, że potrafisz lepiej.
                >
                Nie widzisz jaki on jest głupi?
                • marina0321 Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:29
                  pocoo napisała:
                  > Nie widzisz jaki on jest głupi?

Oj, widzę, widzę...
                • 9rgkh Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:38
                  Przecież to jest klasyczny pisowski działacz wysłany tutaj na "akcję". Ale wystarczy nie dać się mu sprowokować do pyskówki i pokazywać go na tle jego mocodawców (jarek i tadek) i ich fałszywej ideologii.
                • sclavus Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 17:11
                  ... głupi - to może i nie, ale schizo-paranoik - na pewno!
              • 9rgkh Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:36
                marina0321 napisał(a):

> rzymkat napisał(a):
                >
                > > A powinni w szpitalu leczyć nowoczesna aparaturą kupioną za pieniądze z NFZ czy
                > > MZ, czyli nasze zrabowane.
                >
                > To zorganizuj jakąś charytatywną akcję i postaraj się o nowoczesną aparaturę. Z
                > anim zaczniesz pluć na innych, pokaż najpierw, że potrafisz lepiej.

Tylko czy nie ukradną po drodze "trochę" na pomniki ich próżności jak te 16 mln na ŚOB?
            • 9rgkh Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:33
              rzymkat napisał(a):

> Czyli jakoś jednak wyleczyli przestarzałym sprzętem od tego od słoika w czerwon
              > ych spodniach i czerwonych okularach. Bo, że kupuje sprzęt przestarzały to udow
              > odniono.

Kupuje sprzęt, który leczy ludzi. Co złego jest w wyleczeniu?

Bez tego sprzętu nie zdarzyłoby się to. I rto jest dowód na to, że warto się wspólnie z innymi Polakami, niekoniecznie katolikami, składać na wspólne dobro i niekoniecznie w religii wynikającą miłość bliźniego.

Bo wasza miłość bliźniego jest tylko nienawiścią i walką o władzę. Ludzie was coraz mnie potrzebują. Radzimy sobie sami. Bez religii potrafimy być nie gorsi niż religianci a często lepsi - np. od takich kłamców jak Ty.

> A powinni w szpitalu leczyć nowoczesna aparaturą kupioną za pieniądze z NFZ czy
              > MZ, czyli nasze zrabowane.

WOŚP kupuje to, czego NFZ nie dał rady kupić. To jest wspólne dzieło nas wszystkich. A was boli to, że ktoś robi to, co do tej pory rezerwowaliście na swoją wyłączność. A teraz ludzie mają was w nosie i zazdrość oraz nienawiść zżera wasze dusze. Bo ludzie są dla was nieistotni. Zamiast się cieszyć, że można kogoś leczyć, działacie przeciwko temu.
        • 9rgkh Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:25
          A co ja mam wspólnego z Michnikiem? Tyle samo, co Ty ze Stalinem, który przeszedł szkolenie w seminarium duchownym w Tbilisi.
      • 9rgkh Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:24
        Szacunek należy się tylko PRAWDZIE.

Kłamstwom, choćby najbliższym bogom, należy się odrzucenie i zapomnienie.

A z nikim, kto cokolwiek mówił, nie mam nic wspólnego. Moje myśli wypowiadam sam i sam potrafię uzasadniać ich prawdziwość.
        • rzymkat Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:26
          forum.gazeta.pl/forum/w,721,156128099,156128099,dobra_przyznaje_sie_.html
          • pocoo Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:34
            rzymkat napisał(a):

A wiesz,że miłuję ciebie tylko trochę mniej jak siebie samą.Orgazm miodzio.
          • 9rgkh Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 13:34
            Kolejne kłamstwa. :) Nie ze mną te numery, brumer.
          • marbor1 Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 16:39
            Powtórzę za klasykiem, SPIEPRZAJ DZIADU.
          • sclavus Re: Cieszą się, gdy im się uda... 06.01.15, 17:17
            13k.pl/-/sugestia.php

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka