Dodaj do ulubionych

Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorgan...

04.03.08, 06:34
Gazecie W. nareszcie udalo sie odkryc uklad!!!!

buahahaha!!!

i to zawierzajac slowom niejakiego mecenasa Piotrowskiego co sie
naebawszy spadl z krzesla w barze a pozniej plakal, ze go
pobili :))))))))))

jak dla mnie niezly skeczyk na poczatek dnia :)))))))
Obserwuj wątek
    • yurand77 Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorgan.. 04.03.08, 06:39
      Co jakaś "akcja" związana z ich osobami to zazwyczaj "wpadka"...No oni to mają jednak pecha! :)
      • sul_ziemi Re: Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorg 04.03.08, 07:09
        Czy ten pokurcz na fotografii kryje się przed kamerą, czy z obawy
        przed odstrzeleniem?
        • kronopio77 nie będę płakał po PiSuarze :) 04.03.08, 07:23
          .
          • palestrina2005 Nie płakałem po Blidzie 04.03.08, 07:36
            Gazeta Wyborcza ciągle, uparcie stara się nie zauważać, że Blida
            najprawdopodobniej zabiła się ponieważ była umoczona w aferę i bała
            się odpowiedzialności i więzienia.

Jakoś Kluska nie zabił się jak w czasach SLD przyszli po niego i go
            aresztowali...
            • ja.ja222 Re: Nie płakałem po Blidzie 04.03.08, 07:41
              Nie płakalem ani po Blidzie ani po ęnteligencie Kaczyńskim z resztą
              rozwścieczonej hordy pisowskiej.
              • moki1 Sensacja: Premier rozmawia z ministrami. 04.03.08, 09:10
                U Tuska nie ma takiego zwyczaju?
                • parchy_atakuja zbrodnia stanu: minister rozmawia z Premierem, Ska 04.03.08, 10:20
                  niesłychany skandal. Obaj do więzienia na dożywocie!!! A Blida na ołtarze.
                  • plemiel_tusk tusk, prawdziwy tusk 04.03.08, 10:38
                    Ja wasz jedyny donald jestem wscąsnięty tą sprawą, jak oni mogli. My
                    ich rozlicymy.
                    Nie martwcie się, to nieprawda, że ceny rosną, że wszystko drożeje
                    tak baldzo. A ze ceny jablek polozały tloskę, to nic, przeciez mogly
                    zdrozec baldziej. Ale ja na to nie pozwolę.
                    Przecież pada desc, jest jak w Irlandii.
                    Ja jestem swięty, ja tak nie lobię bzytko.
                    • plastelina2005 Prokuratorzy boją się powrotu pisowskiej bolszewi! 04.03.08, 11:56
                      Ot co. Nadzieja w komisji śledczej.
                      • bbbubu zakaz rozdawania torebek foliowych - podpisz sie! 04.03.08, 12:05

Przyłącz się do akcji :-)

www.2xbu.com/
                        • mirmat1 UBekistan czuli kiedy mafia sciga prokuratorow. 04.03.08, 12:25
                          bbbubu napisał:

> > zakaz rozdawania torebek foliowych - podpisz. Przyłącz się do
                          akcji :-)
                          M: torebki przydadza sie do rzygania kiedy Polacy beda obserwowac
                          wychodzacych z wiezien (w nagrode za glosowanie na PO )
                          kryminalichow.
                          • soulworm Piotroski!!! ty morderco ksiendza Jeżego!!! 04.03.08, 12:31
                            :)))
                          • plastelina2005 ^^^^^^^^^^PiSdzistan daje 10 groszy trolom za post 04.03.08, 12:32
                            • soulworm twoja stara troll 04.03.08, 12:37

• ordeal Nie nadymaj się soulworm!-:D 04.03.08, 14:52
                                Bo ci żyłka pęknie i pójdziesz do piachu, co baaaardzo zasmuci całe
                                forum!!!-:D

soulworm napisał:
                                >
                                • errata21 po co ta afera z tą szmatą Blidą 04.03.08, 17:01
                                  co nachapała się kosztem wielu tysięcy Polaków. Zal wam starego
                                  babska a nie żal tysięcy ludzie ktorzy popełnili samobójstwa ze
                                  względów ekonomicznych, właśnie w związku z dzialalnością
                                  ministerialną pani Blidy.
                                  • poszeklu Re: po co ta afera z tą szmatą Blidą 04.03.08, 17:31
                                    errata21 napisal:
                                    >
                                    po co ta afera z tą szmatą Blidą
                                    co nachapała się kosztem wielu tysięcy Polaków. Zal wam starego
                                    babska a nie żal tysięcy ludzie ktorzy popełnili samobójstwa ze
                                    względów ekonomicznych, właśnie w związku z dzialalnością
                                    ministerialną pani Blidy.

Wrocily rzady mafii, to sie swoich broni, wyciaga z wiezien,
                                    umarza sledztwa i zamyka sprawy. Wszystko, zeby nam -MAFII
                                    zylo sie lepiej i bezpieczniej.
                                    • po_strach czy juz wiadomo kto bezposrednio zamordowal blide? 05.03.08, 00:10
                                      bo czytam regularnie GW i juz sie zgubilem....
                                      • 4g63 Re: czy juz wiadomo kto bezposrednio zamordowal b 05.03.08, 09:49
                                        "stronę ukarania wyłącznie tych, którzy poszli po Blidę"

ale śmieszni jesteście, a ja myślałem że kara spotka w końcu mafię węglową, a to
                                        ma spotkać tych którzy chcieli podnieść na nią rękę?? hmmmmmmmmmmmmmmm bardzo
                                        ciekawe, już porąbało was totalnie
                                        • pisubek Fajnie wyjecie towarzysze pisowcy! Az sluchac milo 05.03.08, 10:05

• piglowacki Zi0br0 łapsy HUCPĘ Zi0br0 wyjaśniają !!! 04.03.08, 09:47

Mec. Piotrkowski: …„Z niewyjaśnionych powodów Ziobro i Kaczyński zeznania
                złożyli jednak w tajnej kancelarii, a protokoły objęto tajemnicą służbową”…

PROSTE JAK DRUT Panie Mecenasie Piotrkowski. Jeżeli te przesłuchania POZOSTANĄ
                TAJNE to sejmowa komisja ds. „BLIDY” (i ta ds. NACISKÓW też) NIE BĘDZIE MOGŁA
                PRZESŁUCHAĆ Gajowego i dzieciucha Zi0br0 PRZED KAMERAMI TV.

Mec. Piotrkowski: …„Odniosłem wrażenie, że śledztwo skręca w stronę ukarania
                wyłącznie tych, którzy poszli po Blidę, a nie tych, którzy wydali im takie
                polecenie.”…

Zaskoczony jest Pan Panie Piotrkowski ? Ja o TYM pisałem już wiele miesięcy
                temu. Przecież tych łódzkich prokuratorów do he, he, he WYJAŚNIENIA HUCPY
                MEDIALNEJ dzieciucha Zi0br0 & jego katowickich posokowców do SPEC OBSTALUNKÓW
                na długo przed wyborami WYZNACZYŁ dzieciuch Zi0br0.

Kto czytał stenogramy przesłuchań tych MŁODYCH ASESORÓW ze SPEC zespołu
                prokuratorskiego ds. HUCPY MEDIALNEJ SZCZYLA Zi0br0 z Barbarą Blidą w roli
                głównej to wie o czym mówię: Na podstawie zarządzenia prokuratora … pytanie
                uchylono … pytanie uchylono, … Niżej też kilka zdań o prokuratorze
                Sławnikowskim, który to dba o DUPY tej „ZORGANIZOWANEJ GRUPA PRZESTĘPCZEJ”.

Zastanawiająca jest BEZCZYNNOŚĆ min. Ćwiąjkalskiego w tolerowaniu tego łódzko -
                Zi0br0wego UKŁADU.

I NIE JEST tak naprawdę ważna odpowiedzialność działających na rozkaz
                szeregowych funkcjonariuszy ABW. Trafili na BABĘ z JAJAMI, a to się może
                każdemu i zawsze zdarzyć.

WAŻNE jest by ustalić MECHANIZMY i ODPOWIEDZIALNYCH za przegotowanie tej HUCPY
                MEDIALNEJ na szczytach IV RzeszyPospolitej & katowickich łapsów do SPEC
                OBSTALUNKÓW dzieciucha Zi0br0.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

„Łódź przejmuje śledztwo”
                www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070430/kraj/kraj_a_1.html

…”Śledztwo prowadzone przez łódzkich prokuratorów będzie nadzorował Dariusz
                Barski, były szef Prokuratury Apelacyjnej w Łodzi, którego Zbigniew Ziobro
                awansował w lutym na stanowisko swojego zastępcy.Barski będzie miał dużą
                kontrolę nad śledztwem, bo prokurator Sławnikowski to jego dobry kolega. Razem
                rozpracowywali nieprawidłowości w Wojewódzkim Funduszu Ochrony Środowiska i
                Gospodarki Wodnej w Łodzi. Barski i Sławnikowski oskarżyli też byłego posła i
                barona SLD Andrzeja Pęczaka.”…

„Zeznania Śląskiej Alexis nie są nic warte”
                www.dziennik.pl/wydarzenia/article120283/Zeznania_Slaskiej_Alexis_nie_sa_nic_warte.html

… "Uważam, że areszt nie był po to, aby mnie ukarać, ale po to, żeby zmusić do
                mówienia na temat osób, które znałam” …. "Prokurator Małgorzata
                Kaczmarczyk-Suchan powiedziała mi kiedyś, że na podstawie złożonych przeze mnie
                zeznań nie widzi podstaw do postawienia zarzutów Barbarze Blidzie” - zeznała
                "Alexis” ….

„Śląska Alexis nie usłyszy zarzutów?”
                www.polskatimes.pl/9,12371.htm

I PRZYPOMINAM:

W OSKARŻENIE Barbary Blidy nie dała się WPUŚCIĆ nawet ta młoda asesor z tego
                SPEC zespołu prokuratorskiego asesorów SPECJALNIE powołanego do PRZYGOTOWANIA
                HUCPY co to ją SZCZYLOWI Zi0br0 Barbara Blida popsuła.

¸,+°´°+,¸ ¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+,¸

Literatura minimum:

„Mafia w kopalniach trzyma się mocno” – nowy, przekrojowy i niezły tekst o
                katowickim UKŁADZIE (przedruk z „Dziennika”)
                forum.angora.com.pl/viewtopic.php?t=2314

„Wojewoda w sieci” - tekst o mafii Kempskiego (przedruk za Rzeczypospolitą):
                www.kurier.wzz.org.pl/kz/kz126/8.shtml

„Temida w rękach tajnych służb” – tekstu o prowokacji UOP-ów płk. (ups! w IV RP
                już gen. i szefa AW) Nowka, patologiach ministrowania za czasów AWS ekipy
                obecnego pRezydenta i wice min. Zi0br0, katowickim UKŁADZIE Zi0br0:
                www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1823&Itemid=58&limit=1&limitstart=0

„Operacja Temida i Blida” – tekst o kulisach „akcji” ZBÓJÓW płk. (ups! w IV RP
                już gen. i szefa AW) Nowka wobec Barbary Blidy i prowokacji z 2001 r. :
                www.nie.com.pl/tekst_druk.php?id=9014

Brudy i kłamstwa PiS wychodzą na wierzch” – chyba najlepszy tekst
                historiograficzno analityczny jaki ws śmierci Blidy czytałem i kilka new
                PORAŻAJĄCYCH info:
                www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=2982

O przełomie w śledztwie w sprawie śmierci gen. Papały linki w wątku:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62932000&v=2&s=0

historiografia źródeł, cytatów i komentarzy ws śmierci Blidy:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62814602&v=2&s=0

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już
                przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego
                konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową
                hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej
                zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.”
                - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

• piglowacki Zi0br0 łapsy HUCPĘ Zi0br0 wyjaśniają !!! 04.03.08, 10:18

Mec. Piotrkowski: …„Jednego i drugiego przesłuchiwało dwóch prokuratorów, ale ku
                  mojemu zdziwieniu zeznań tych nie nagrywali”…

To też jest PROSTE JAK DRUT Panie Mecenasie Piotrkowski. Protokół z NIE
                  NAGRANEGO przesłuchania zawsze można POPRAWIĆ nawet jak Pan Panie mecenasie
                  będzie PAMIĘTAŁ, że Gajowy i dzieciuch Zi0br0 zeznali coś innego. W konflikcie
                  PAPIER przeciw PAMIĘCI zawsze wygra PAPIER prokuratora Sławnikowskiego.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już
                  przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego
                  konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową
                  hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej
                  zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.”
                  - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

• maciekgr Re: Zi0br0 łapsy HUCPĘ Zi0br0 wyjaśniają !!! 04.03.08, 12:16
                  Dziwię się ogromnie dlaczego nikt nie zadaje prostego pytania!
                  DLACZEGO BARBARA BLIDA POPEŁNIŁA SAMOBÓJSTWO? Chyba aresztowanie przez
                  CBA nie było tym powodem - bo to jest zwyczajnie śmieszne. Była
                  minister, poseł, świadoma swych praw jako obywatel, posiadaczka broni
                  palnej (przechodziła specjalne testy psychologiczne itp.) nagle wpada
                  w panikę i strzela do siebie?! Coś tu zwyczajnie nie gra! Ktoś z nas
                  jako obywateli wyraźnie robi durniów i bałwani do kwadratu!
                  • babaqba Re: Zi0br0 łapsy HUCPĘ Zi0br0 wyjaśniają !!! 04.03.08, 13:37
                    maciekgr napisał:

> Dziwię się ogromnie dlaczego nikt nie zadaje prostego pytania!
                    > DLACZEGO BARBARA BLIDA POPEŁNIŁA SAMOBÓJSTWO?

Ostatnie słowa Blidy brzmiały: "dlaczego do mnie celujecie?" - takie
                    to było samobójstwo, ale przez chwilę trzeba udawać inaczej. Dopiero
                    jak kolejne kawałki prawdy ujrzą światło dzienne, będzie można
                    ostrożnie używać prawdziwych określeń na kacze czyny.
                  • kliwia-tylko Re: Zi0br0 łapsy HUCPĘ Zi0br0 wyjaśniają !!! 04.03.08, 15:51
                    A wiesz co to honor???? Mam wrażenie, że nie! Blida, kobieta z
                    klasą, poseł minister, prezes a przede wszystkim człowiek ogólnie
                    SZANOWANY. I wpada do niej CBA, wyciągają prawie z łóżka, po płotem
                    stoi policjantka z kamerą. Blide mają skuc w kajdanki, wyprowadzić,
                    wsadzic do samochodu, odjechać, a przede wszystkim WSZYSTKO NAGRAĆ.
                    A po południu Ziober miał się mizdrzyć w świetle reflektorów, a
                    Kaczor wygłosić płomienne przemówienie. I ona miała to znieść? Wczuj
                    sie w jej sytuację.
            • jawu Re: Nie płakałem po Blidzie 04.03.08, 08:06
              Przeczytaj jakąś książkę z psychologii, czytanie nie boli i może się
              dowiesz, że samobójców wśród kryminalistów prawie nie ma. Zaś ich
              motywacje samobójcze nie mają nic wspólnego z "sumieniem".
            • warturek Zabiła się? To nie jest pewne 04.03.08, 08:25
              "nie płakałem po Blidzie"
              I nikogo to nie dziwi
              Czy się zabiła? Przecież to nie jest pewne, służby potrafią
              nie tylko zabić ale też zmanipulować skutecznie świadków.
              Poczekajmy pare lat jak osłabną wpływy PiSuaru w służbach i jeśli Piotrowski nie
              zginie w wypadku samochodowym, prawda może wyjść na jaw.
              Filmowano też tak, by za dużo nie pokazać, sugerując nagranie
              zza płotu. Według zdrowego rozsądku PiSowski kamerzysta powinien stać
              przed drzwiami na podwórku by uchwycić kazdy gest szarpaniny, niepewności czy
              rozpaczy osaczonych, by palestriny mogły żywić się padliną. W kamerze można
              przestawić czas co jest dziecinnie proste, można też nagrać kilka wersji
              zatrzymania by zerowiec mógł sobie wybrać najkorzystniejsze nagranie, tym
              bardziej że minął chyba tydzień jak pokazano ostateczną wersję w telewizji.
              Dlaczego nie pokazano nagrania od razu, ucinając wszelkie dyskusje?
              Proszę sobie odpowiedzieć na pytanie, jaki scenariusz nagrania byłby
              najkorzystniejszy dla kartofli, gdyby kręcili po fakcie?
              • palestrina2005 Jeśli ktoś ją zabił to ludzie powiązani z SLD 04.03.08, 08:47
                A kto miałby motyw zabicia Blidy?

Tylko ludzie związani z SLD, którzy bali się że Blida
                zacznie "sypać" w sprawie afery węglowej...
                Tylko oni mogliby miec motyw.

A więc mówiąc o zabojstwie oskarżasz SLD...
                • warturek Jednak odpowiedzialność za śmierć spada na twoich 04.03.08, 09:09
                  mocodawców
                  To co miało was wzmocnić stało się grobem.
                  I wcale was nie żałuję.
                  Za krętactwo, głupotę i tak tragiczny brak wyobraźni
                  • palestrina2005 Odpowiedzialność za śmierć Blidy spada na Blidę 04.03.08, 09:20
                    Nikt jej się nie kazał zabijać.

Mogła iść na przesłuchanie i się tłumaczyć z powiązań z aferą
                    węglową...
                    • pierdzielina2005 Za śmierć Blidy odpowiedzialny jest Kaczyński 04.03.08, 09:41

• krusnik02 Re: Za śmierć Blidy odpowiedzialny jest Kaczyński 04.03.08, 09:47
                        To lewe interesy jej kolegów są powodem jej śmierci, a nie politycy PiS-u. Wie o
                        tym każdy, kto uważnie śledził wydarzenia ostatnich lat.
                        • parchy_atakuja była niewinna, hehehe i zastrzeliła sie z tego pow 04.03.08, 10:22
                          ztego powodu, hehehe
                          • soulworm wylecz parchy, polaczku. na mozg ci sie rzucaja. 04.03.08, 12:42

• maruda.r Re: Za śmierć Blidy odpowiedzialny jest Kaczyński 04.03.08, 13:18
                          krusnik02 napisał:

> To lewe interesy jej kolegów są powodem jej śmierci, a nie politycy PiS-u. Wie
                          > o
                          > tym każdy, kto uważnie śledził wydarzenia ostatnich lat.

Możesz przedstawić jakieś wyroki sądowe?

• kliwia-tylko Re: Za śmierć Blidy odpowiedzialny jest Kaczyński 04.03.08, 15:40
                          Bzdury piszesz! Ja śledzę wydarzenia i sprawą Blidy interesuję się i
                          w przeciwieństwie do Ciebie mam odmienne zdanie. A do polityków PISu
                          nie mam ani trochę zaufania.
                    • kliwia-tylko Re: Odpowiedzialność za śmierć Blidy spada na Bli 04.03.08, 15:57
                      Palestrina - Ty bys z ochotą poszła w kajdankach, przy świetle
                      reflektorów, kamer, widząc ,że obserwują Cię wszyscy Twoi sąsiedzi?
                      Gdybyś była na jej miejscu ?? A wieczorem konferencja za konferencją
                      Ziobry i filmiki z Tobą? Nie zabieraj głosu, jak nie potrafisz wczuc
                      sie w skórę zastraszonego człowieka. Trochę wyobraźni...
                • jola_z_dywit_2006a SLD nie zrobil krzywdy AWS, Ziobro mino obiecywan 05.03.08, 00:15
                  przez 2 lata nie zrobil krzywdy SLD. Teraz PO nie robi krzywdy PiS. Dlatego
                  zeznaia Kaczora i Zera byly tajne.
                  Oni razem ponad podzialami partyjnymi dziela sie naszym majtkiem od 19 lat.
                  To ze szczekaja na siebie w Sejmie czy w TV to dobre dla nierozgarnietych
              • uchachany Blidę zabili ci sami Żydzi co wysadzili wieże WTC 04.03.08, 09:05
                po to, żeby na Osamę było!
                • palestrina2005 Blidę zabiła sama Blida 04.03.08, 09:22
                  To ona jest winna swojej śmierci. Nikt jej się nie kazał zabijać.

Mogła pójść na przesłuchanie i wytłumaczyć się ze swoich związków z
                  aferą węglową...
                  • warturek Powtórz to jeszcze sto razy a i tak wątpliwości 04.03.08, 09:30
                    zostaną. Lepiej odpowiedz pocoście zamieniali taśmy z nagraniem,co takiego tam
                    było że nie nadawało się do emisji?
                  • pierdzielina2005 I pewnie Blida sama się aresztowała 04.03.08, 09:42

• krusnik02 Re: I pewnie Blida sama się aresztowała 04.03.08, 09:49
                      pierdzielina2005 napisał:

>

Ciekawa dedukcja - pozazdrościć.
              • patriot1 Re: Zabiła się? To nie jest pewne 04.03.08, 09:13
                o matko jaki ty jesteś głupi!nie boli cię to?
                • warturek Dziękuję za treściwe argumenty 04.03.08, 09:16
            • guru133 Re: Nie płakałem po Blidzie 04.03.08, 10:49
              palestrina2005 napisał:

> Gazeta Wyborcza ciągle, uparcie stara się nie zauważać, że Blida
              > najprawdopodobniej zabiła się ponieważ była umoczona w aferę i bała
              > się odpowiedzialności i więzienia.
              >
              > Jakoś Kluska nie zabił się jak w czasach SLD przyszli po niego i go
              > aresztowali...
              Myślisz że kogoś to obchodzi czy będziesz płakał czy też nie? natomiast co do
              Kluski, to nie miał powodu aby popełniać samobójstwo, bo jego aresztowali
              ludzie, którzy co prawda mogli popełniać błędy, ale w odróżnieniu od tej szajki
              przestępców szanowali prawo a nie kpili z niego w żywe oczy jak ten cały PiSuar.
              • palestrina2005 Re: Nie płakałem po Blidzie 04.03.08, 11:03
                hahahha... za SLD "szanowali prawo"...

Najpierw głupi przepis że komputery kupowane przez szkoły z
                zagranicy są zwolnione z VAT a komputery polskiej produkcji nie są z
                VAT zwolnione.
                Przepis jawnie dyskryminujacy polskich producentów. To
                jest "Szanowanie prawa" przez SLD? Najprawdopodobniej stała za tym
                jakaś zagraniczna firma i łapówka.

Potem jak Kluska zgodnie z prawem ominął przepis - eksportował
                komputery na Słowację a potem je z powrotem sprowadzał - aresztowali
                go.
                I jeszcze były telefony do Kluski z żądaniem łapówki i próby
                zastraszenia.

Faktycznie, "szanowali" prawo za SLD...

Człowieku, poczytaj najpierw trochę, a potem się wypowiadaj, to nie
                będziesz pisał bzdur...
                • babaqba Re: Nie płakałem po Blidzie 04.03.08, 13:41
                  palestrina2005 napisał:

> hahahha... za SLD "szanowali prawo"...
                  >
                  > Najpierw głupi przepis że (...)

Masz rację, prawo traktowali intrumentalnie i gdyby nie
                  fundamentalna różnica między nimi a PiSem, to nie byłoby o czym
                  mówić. Ale ta różnica jest: tamci nie są mordercami.
                  • palestrina2005 Blida sama się zabiła - zapomniałaś ???? 04.03.08, 14:35
                    A więc zabójstwa dokonała osoba z SLD - na sobie samej...

A jeśli sugerujesz że Blidę ktoś zabił (niedorzeczne) to wiesz kto
                    jest pierwszym podejrzanym?

Ludzie z SLD. tylko oni mieli by powód aby zabić Blidę.

Ludzie powiązani z SLD mieliby motyw zabójstwa - baliby się że
                    Blida "sypnie" w sprawie afery węglowej...

Więc jakby nie patrzeć zabił ktoś z SLD, a najpewniej sama Blida się
                    zabiła.

To samobojca jest winny swojej śmierci - nikt inny...

Kluska był niewinny więc się nie zabił jak po niego przyszła
                    policja...
                • maruda.r Re: Nie płakałem po Blidzie 04.03.08, 13:43
                  palestrina2005 napisał:

> Potem jak Kluska zgodnie z prawem ominął przepis - eksportował
                  > komputery na Słowację a potem je z powrotem sprowadzał - aresztowali
                  > go.

Pan Kluska przedstawił się jako ofiara systemu. Systemu, z którym współpracował.
                  Bo to pan Kluska miały fory w postaci możliwości omijania prawa. Inni oferenci
                  takich możliwości nie mieli i od samego początku stali w przetargach na
                  straconych pozycjach.

Takie jest zdanie sporej ilości przedsiębiorców. Wobec Kluski i Adaksa dokonała
                  się sprawiedliwość dziejowa.

Gdyby Kluski nie aresztowali za SLD, to by go aresztowali za PiS. Co za różnica?

• palestrina2005 Re: Nie płakałem po Blidzie 04.03.08, 14:39
                    Z to "prawo" (zwolnienie z VAT tylko komputerów z zagranicy) ktoś
                    musiał posłom SLD zapłącić niezłą łapówkę.
                    Bo w innych krajach przepis tak jawnie dyskryminujacy krajowych
                    producentów byłb y niedopuszczalny.
                    Dlaczego twórcy tego przepisu nie siedzą jeszcze w więzieniu?

Co do eksportu i importu komputerów na Słowację. Było to zgodne z
                    prawem. Taki był ostateczny wyrok sadu.

Więc nie pisz bzdur.
            • 2lkad1 Re: Kto płakał po Dwóch Kłamstwach i Spojniku? 04.03.08, 11:45
              Blida, robaczku, to może najbardziej medialna wpadka
              naszych "Prawych i Sprawiedliwych" a rebours, ale ani jedyna, ani
              najbardziej kompromitująca.
              Trzeba cierpliwie zaczekać, grube kawałki będą wypływać dopiero po
              pewnym czasie.
              Nazwa parti piękna - DWA KŁAMSTWA POŁĄCZONE SPÓJNIKIEM.
            • marek99az1 Re: Nie płakałem po Blidzie 04.03.08, 11:46
              palestrina2005 napisał:

> Gazeta Wyborcza ciągle, uparcie stara się nie zauważać, że Blida
              > najprawdopodobniej zabiła się ponieważ była umoczona w aferę i
              bała
              > się odpowiedzialności i więzienia.
              >
              > Jakoś Kluska nie zabił się jak w czasach SLD przyszli po niego i
              go
              > aresztowali...

Palestrna2005 i tobie podobni, jesteście chyba sprawni umysłowo
              inaczej. Czy rozmowa dziennikarza jakiejkolwiek gazety, tym razem
              GW, z adwokatem prowadzącym sprawę śmierci byłego polityka, sprawy
              do wyjaśnienia której jest powołana komisja sejmowa zasługuje na
              takie dywagacje jak twoje? Tym bardziej, że adwokat ujawnia dziwny
              sposób przesłuchiwania Ziobry i Kaczyńskiego. Szkoda, że zgodnie z
              nakazem Gajowego nie użyłeś zbitki "temat zastępczy". Popraw się, bo
              odwołają cię z intratnej posadki na forum tej paskudnej GW.
            • kliwia-tylko Re: Nie płakałem po Blidzie 04.03.08, 15:33
              W odróżnieniu od Kluski Blida miała honor. A Kluska - najpierw go
              wsadzili, skompromitowali, a potem z nim radzili. Kluska może z
              każdym, nawet z Kaczorami, Blida była z klasą.
    • solid.solvent przepraszam, ale nie moge sie powstrzymac 04.03.08, 06:41
      zatem jeszcze raz: buahahahahahahaha!!!!!
      :))))))

www.tvn24.pl/-1,7488,1516710,raport_wiadomosc.html
      • kronopio77 Zobaczymy, czy Jarek ze Zbyszkiem będą się tak śmi 04.03.08, 07:24
        śmiać :)
        • palestrina2005 Nie ma to jak "wiarygodne" źródło "Gazety" 04.03.08, 07:40
          Mecenas bedący obrońcą Blidy, człowiek mający interes w sprawie i
          na pewno nie bedący bezstronnym.

To tak jakby adwokata Jaruzelskiego potraktować jako źródło wiedzy o
          stanie wojennym...
          • presentation1 Re: Nie ma to jak "wiarygodne" źródło "Gazety" 04.03.08, 07:44
            Po pierwsze.Piotrowski w trybie natychmiastowym powinien byc pozbawiony wykonywania zawodu.I po drugie.Juz dzis powinny byc przedstawione Piotrowskiemu zarzuty.To nie jest przeciek.To jest po prostu ujawnienie ze sledztwa.Dodam- trwajacego.
            • ordeal Nie ma to jak "wiarygodna" jest PiS!!!! 04.03.08, 07:50
              Prawo i sprawiedliwość pisuaru jest tak wielka jak z koziej dupy
              wielka trąba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mało!!!!!!!!
              Jest tak wielka, jak z dupy ameby wielka trąba!!!!!!!!!!!
            • jabo23 pisuarowy inteligent powiedział co wiedział 04.03.08, 09:09
              Szkoda, że głupota nie jest karalna.
            • cz27 [...] 04.03.08, 10:47
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • canisparvus Dajże pan spokój... 04.03.08, 08:45
            "GW": Może jako pełnomocnikowi rodziny chodzi panu tylko o
            oczyszczenie dobrego imienia Barbary Blidy?

Leszek Piotrowski: Dajże pan spokój z takimi pytaniami. Przecież
            śledztwo prowadzone w Łodzi nie służy oczyszczeniu czy pogrążeniu
            Blidy, ale sprawdzeniu, czy instytucje wymiaru sprawiedliwości
            zostały wykorzystane do celów politycznych."

Wygląda na to, że pan mec. Piotrowski nie tyle jest pełnomocnikiem
            rodziny pani Blidy, ile pełnomocnikiem Rodziny. Stąd jego
            skojarzenia mafijne (projekcja się kłania). Nie chodzi mu o to, żeby
            oczyścić panią Blidę, do czego formalnie chyba został wynajęty, ani
            o wyjaśnienie powodów jej śmierci, ale żeby pogrążyć Kaczyńskich i
            PiS. Robi to używając swojej ułomnej siedemdziesięcioletniej
            pamięci - "Podał też jakiś drugi powód, ale już go nie pamiętam." -
            pamięta to, co mu wygodne.

Gazeta Wyborcza manipuluje tekstem. Podaje, że nie nagrywano
            przesłuchania kamerą. Zaraz potem pan mecenas opowiada, że spotkań u
            premiera nie nagrywano ani nawet nie protokółowano. Jeżeli jeden z
            komentatorów pod siostrzanym artykułem twierdzi, że nie
            protokółowano przesłuchania w prokuraturze, to znaczy, że pewnie o
            taki właśnie efekt chodziło - o przeświadczenie, że w tym całym
            śledztwie nie wszystko jest w porządku i że Kaczyński i Ziobro są
            traktowani ulgowo albo stronniczo.

Inny wątek: Czy brak protokołów z posiedzeń u premiera jest
            przestępstwem? Czy Konstytucja musi takie rzeczy precyzować? Czy
            zakazuje tego?

Przyczyna śmierci pani Blidy jest dla nas zagadką. Dlaczego się
            zabiła? Chyba nie na złość PiSowi przecież. Czyżby bała się czegoś
            bardziej od śmierci? Wygląda na to, że śledztwo prowadzone jest
            rzetelnie. Nawet pan mec. Piotrowski podaje, że prokuratorzy nie
            odnosili się do świadków czołobitnie. Może coś się wyjaśni? Ale
            wygląda też na to, że bez rozwikłania przynajmniej części afer
            węglowych do tego nie dojdziemy.

I jeszcze - co zrobić z panem mecenasem? Jeżeli popełnił
            przestępstwo, czy należy go skazać? Siedemdziesięcioletniego starca?
            Może liczył na to, że tak starego człowieka przecież nie posadzą.
            Czy zakazać mu wykonywania zawodu? To się źle kojarzy - komuna tak
            zrobiła z mec. Olszewskim, późniejszym premierem. Czy ma sens
            wykorzystanie pracy takiego człowieka? Zależy z jakiego punktu
            widzenia. Wygląda na to, że dla jego mocodawców jego główną zaletą
            są jakieś zapiekłe urazy do braci Kaczyńskich.

• uchachany Pan Mecenas reprezentuje interesy wielkiej Rodziny 04.03.08, 09:09
              Ludziów Rozumnych i Człowieków Honoru :-)...
              • canisparvus O, widzę, że znasz realia sycylijskie! 04.03.08, 09:12
                Ludzie Honoru!
                • uchachany Mam na myśli realie polskie: nie wiesz, kto według 04.03.08, 09:48
                  Michnika jest Człowiekiem Honoru...?
                  • canisparvus Re: Mam na myśli realie polskie: nie wiesz, kto w 04.03.08, 11:15
                    No właśnie, to jest TA mafia. Związek przestępczy...
    • hapita Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorgan... 04.03.08, 06:42
      Premier Tusk nie pozwoli skrzywdzić swych byłych kolegów!
      • jankbh Re: Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorg 04.03.08, 07:02
        No to nie widziales chyba tych jego oczu...
      • grzes1966 Re: Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorg 04.03.08, 08:28
        hapita napisał:

> Premier Tusk nie pozwoli skrzywdzić swych byłych kolegów!
        I słusznie, zasada my nie tykamy waszych a wy naszych obowiązuje
        przecież w całej rozciągłości.
    • 333a3 Kiedy kacza mafia pójdzie w końcu siedzieć? 04.03.08, 06:43
      • al48 Re: Kiedy kacza mafia pójdzie w końcu siedzieć? 04.03.08, 08:09
        Tak, powinno się ich zamknąć a klucz wyrzucić,żeby nigdy więcej ludzie nie
        musieli ich oglądać.
      • darkraj Re: Kiedy kacza mafia pójdzie w końcu siedzieć? 04.03.08, 08:16
        =========================================== Odpowiedz: NIGDY.
        Przynajmniej za POTuskowego zarzadzania Polska.
    • solid.solvent slowo honoru ostatni raz!!!! 04.03.08, 06:46
      buahahahahahahahahaha!!!!!!!!!

Okolica baru jest monitorowana przez kamery. Policja zabezpieczyła
      nagrania. Jedno z nich, zarejestrowane około godz. 21.30,
      przedstawia zataczającego się mężczyznę, który uderza głową w słup
      znaku drogowego, a następnie ręką w ścianę. Nagranie nie jest dobrej
      jakości. Biegli analizują zapis, by ustalić, czy kamera utrwaliła
      Leszka Piotrowskiego.
      • w.s3 Re: slowo honoru ostatni raz!!!! 04.03.08, 07:11
        Czy wyjście Piotrowskiego z baru w stanie wskazującym na spożycie
        oznacza brak prawdomówności.Koniecznie chcesz zdyskredytować
        człowieka któremu do pięt nie dorosłeś.
        • fly8171 Ale kłamanie że ktoś go pobił dyskredytuje go!!! 04.03.08, 07:15
          • toberson Re: Piotrowski to czerwony oszust jak reszta SLD!! 04.03.08, 07:48
            Mafia SLD okradla narod a z Blidy robia swieta!!!Piotrowski tez
            powinien siedziec za swoje przekrety!!!
            • ordeal toberson!! Wielkim oszustem to jesteś TY!!!!!!! 04.03.08, 08:13
              Widać po tobie, jak twoja wielka wiara (głupota) w wielkie i jasne
              słoneczko Karpat oślepia!!!!!!!!!!
              Prokuratorzy z Łodzi nieźle się jednak wkopali chroniąc swoich
              mocodawców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Dla jarkacza i zero najwiekszą wartość ma MIERNOŚĆ, BIERNOŚĆ
              POSŁUSZNOŚĆ i WIERNOŚĆ!!!!!!!!!
              Ci mierni i wierni prokuratorzy zapłacą jednak wysoką cenę za swoją
              głupotę!!!!!!!!!!!!
              Czyżby njeszcze się nie zoorientowali, że pisuar TO JUŻ
              PRZESZŁOŚĆ?????????:D
              • solid.solvent Piotrowski - aniol :))))))))))))) 04.03.08, 08:16
                Bar znajduje się blisko kancelarii, którą prowadzi adwokat.
                Właścicielka baru przyznała, że jej pracownica widziała, jak pijany
                mecenas spadł ze stołka barowego.
                - Podnieśli go inni klienci, jeden nawet wyprowadził, ale zaraz
                wrócił. Więcej mecenasa nie widzieliśmy - mówi. - Po co taki ktoś
                wchodzi do takiego baru - kręci głową.
              • krewiblizna Ordeal siedzisz na pasku wyborczej i szczekasz 04.03.08, 11:27
                Ile ci za to pieprzenie płacą różowi z koszernej? Idź się lepiej
                utop matole zamiast pisać takie głupoty.
    • presentation1 ......Poszedl po bandzie.......... 04.03.08, 06:49
      Chyba w sztabie Wyborczej to ukladali.Jest to powazna sprawa.Taki zarzut.To nie jest akcja Piotrowskiego.Zaczal sie frontalny atak.
      • mark.parker Re: ......Poszedl po bandzie.......... 04.03.08, 06:53
        presentation1 napisał:

> Chyba w sztabie Wyborczej to ukladali.Jest to powazna sprawa.Taki zarzut.To nie
        > jest akcja Piotrowskiego.Zaczal sie frontalny atak.

Znów gorączkujesz.
        Pojechał po bandzie kaczych nazistów pod przywództwem kurduplowatego fuehrerka..
        • presentation1 Re: ......Poszedl po bandzie.......... 04.03.08, 06:58
          2 lutego pisalem na moim blogu.
          Syn

Tuska pracuje w Gazecie Wyborczej.Syn Walesy jest w PO.A Walesa kilka dni temu namawia

rzad(Tuska) do wprowadzenia stanu wyjatkowego jezeli robotnicy wyjda na ulice.Kim jest wiec Walesa?Czym jest PO?Radze ludziom powiazac,powiazac powiazania.Kto jest w rzadzie?Jest ekipa Nocnej Zmiany.Ekipa obalania wladzy.Tusk,Pawlak - to ta sama ekipa.I Walesa o czym wielokrotnie pisalem,chce pociagac za sznurki.

Prosba do opozycji.Stworzyc struktury panstwa podziemnego.Jak za komuny.

Do wladzy doszla postkomuna.Synalkowie,corki dygnitarzy PRL.Polska musi sie obronic przed zaraza.
          • megasceptyk Wy wioskowi komuniści zawsze tak przesadzacie. 04.03.08, 08:01
            To, że wy byście tak zrobili nie oznacza, że wszyscy ludzie stosują wasze ubeckie metody. A mamy tu na liście komunistycznych dygnitarzy takich jak: dzieci głębokiego socjalizmu Jarosław i Lech Kaczyńscy-nie daleko pada jabłko od jabłoni i inne małe lub większe Józefki i Adolfki. Każdy mierzy swoją miarą a wasza miara towarzyszu jest malutka jak wasz wódz i nie przystawiaj jej do reszty świata karle emocjonalny.
            • canisparvus Re: Wy wioskowi komuniści zawsze tak przesadzacie 04.03.08, 09:07
              Stosując tę miarę co Waść powiesz o PT Redaktorach Gazety Wyborczej
              z panem Adamem na czele? Ma się te zdrowe korzenie, prawda?!
              Przecież w porównaniu z poprzednim pokoleniem tego środowiska jakiś
              tam szeregowy członek PZPR (o ile to prawda) to maleńki pikuś.
              • babaqba Re: Wy wioskowi komuniści zawsze tak przesadzacie 04.03.08, 13:45
                Napisz mi, jakie było "poprzednie pokolenie tego środowiska"? Co
                odkryłeś? Tylko oszczędź mi proszę kościelnych bzdur a la Moskal czy
                inny Nowak. Wiesz coś prawdziwego?

PS. Gdyby nie sądzić kogoś za "poprzednie pokolenia" tylko za własne
                czyny, to same nadania PiS dla kościoła wyglądają na ciężką zdradę
                narodu polskiego.
                • canisparvus Re: Wy wioskowi komuniści zawsze tak przesadzacie 04.03.08, 14:20
                  Proszę bardzo:

lists.ceti.pl/pipermail/wiec/20050812/003298.html
                  Nie jest to Gazeta Wyborcza, ale raczej nie sądzisz, że coś takiego -
                  z wiadomych względów mogłoby się tam ukazać?

Oczywiście, dla Ciebie wszystko, co się nie zgadza z Twoimi
                  poglądami, jest bzdurą. W każdym razie te wiadomości wyglądają dla
                  mnie bardziej prawdopodobnie, jak wiedza na temat ojca braci
                  Kaczyńskich. A przy okazji - skąd ta wiedza?

• darkraj Re: ......Poszedl po bandzie.......... 04.03.08, 07:35
        presentation1 napisał:

> Chyba w sztabie Wyborczej to ukladali.Jest to powazna sprawa.Taki
        zarzut.To nie
        ==================================== Nie szalej.
        Jaki atak? Kogo przeciw komu? "Kruk krukowi oka nie wykole", bo
        przeciez to sa kolesie z jednego pnia solidaruchowej bandy zlodziei.
        Za duzo o sobie wiedza, i NIGDY za POtuska nie dojdzie do zadnych
        procesow przeciwko pisuarowcom.

Ten "zarzut" jest o kant dupy rozbic, i Ty tez dobrze o tym wiesz.
        Rownie dobrze byle kauzyperda czy pismak moze podejrzewac spisek
        spotkanie kazdej grupy administracyjnej czy pracowniczo-biznesowej.
        Ale jesli Cie hajcuje panikowanie na forach, prosze bardzo,
        rozbawiaj naiwniaczkow dalej.
        • presentation1 Re: ......Poszedl po bandzie.......... 04.03.08, 07:40
          Tak sie sklada ze wiem co pisze.W PO i mediach jest lobby antypisowskie.Nie lobby zbrodni komunistycznych PRL.PRL jest juz dzis NIETYKALNY.POstkomuna znalazla wroga realniejszego.To jest wojna o ksztalt Panstwa.
          • darkraj Re: ......Poszedl po bandzie.......... 04.03.08, 08:32
            presentation1 napisał:

> Tak sie sklada ze wiem co pisze.W PO i mediach jest lobby
            antypisowskie.Nie lob
            > by zbrodni komunistycznych PRL.PRL jest juz dzis
            NIETYKALNY.POstkomuna znalazla
            > wroga realniejszego.To jest wojna o ksztalt Panstwa.
            =========================================== Panstwa?
            Jakiego "Panstwa"?
            Ty nazywasz ten wasalski twor "Panstwem"?

To jest tylko wylegarnia taniej sily roboczej dla innych panstw i
            zrodlo dojenia miliardowych zyskow ze zdekapitalizowanych (zuzytych)
            resztek przemyslu energetycznego i chemicznego.

Polska nie ma wlasnego systemu bankowego, zabezpieczen finansowych
            (poprzednie rozdali miedzy siebie "obroncy niepodleglosci"),
            zabezpieczenia wartosci pieniadza w srodkach produkcji.

Wszystkie decyzje od blisko 20 lat podejmowane sa dla zabezpieczenia
            poetosowych oligarchow, za to PRZECIWKO wlasnym Obywatelom.
            Dowodem jest przerazajaca emigracja z Kraju.

W tym "Panstwie" rzadzi niepodzielnie obcy (kiedys Nasz wlasny)
            kapital i rzady obcych krajow.
            I Ty nazywasz to "Panstwem"???
            Daruj sobie ta ideologiczna oblude.
            • presentation1 Re: ......Poszedl po bandzie.......... 04.03.08, 08:38
              Jest to wojna o ksztalt Panstwa.Uwazam ze PiS zapoczatkowal przez dwa lata pewne mechanizmy ktore mialy odwrocic to, o czym piszesz.PO idzie dokladnie ,lub nawet dalej, w strone totalnego rozmiekczenia Panstwa.
              • ordeal Re: ......Poszedl po bandzie.......... 04.03.08, 08:53
                presentation1 napisał:

> Jest to wojna o ksztalt Panstwa.Uwazam ze PiS zapoczatkowal przez
                dwa lata pewn
                > e mechanizmy ktore mialy odwrocic to, o czym piszesz.PO idzie
                dokladnie ,lub na
                > wet dalej, w strone totalnego rozmiekczenia Panstwa.

Tiaaaaa... Bo głupi kurdupel i zapluty troll tak cię oświecił???:DDDD

Bo Państwo miało być według wypobrażeń kurupla jako jedynie
                słusznych?????????:(((((((((

Kaczyńscy są typowymi pogrobowcami upadłego komunizmu i stalinizmu.
                Z ambicjami jarkacza by przerosnąć PIŁSUDSKIEGO
      • jabo23 Re: ..Poszedl po bandzie....i bardzo dobrze!! 04.03.08, 09:12
        presentation1 napisał:

zarzut.To nie
        ====
        Lepiej późno niż wcale.
      • guru133 Re: ......Poszedl po bandzie.......... 04.03.08, 10:54
        presentation1 napisał:

> Chyba w sztabie Wyborczej to ukladali.Jest to powazna sprawa.Taki zarzut.To nie
        Raczej ujawnia bandę i mechanizmy jej działania. W każdym razie prezio, Ziobro i
        cała ta mafia są już coraz bliżej przejścia na państwowy wikt i opierunek:)
      • marek99az1 Re: ......Poszedl po bandzie.......... 04.03.08, 11:51
        presentation1 napisał:

zarzut.To nie

powiedział presentation1 zamroczony trzecią poranną szklanką
        calvadosa.
      • marek99az1 Re: ......Poszedl po bandzie.......... 04.03.08, 12:20
        presentation1 napisał:

zarzut.To nie

powiedział presentation1 zamroczony trzecią poranną szklanką
        calvadosa.

katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=W&katalogId=2&subpageKatalogId=2&pageNo=1&nameId=3523&osobaId=527
        6&
    • mark.parker Od początku pisałem, 04.03.08, 06:50
      że to pisuarowi gangsterzy i że był to jedyny namacalny układ inspirowany i
      finansowany przez kurdupla z pieniędzy podatników. Polska płaciła mordercom;
      niektórym - do dziś, bo weszli do Sejmu po szambioidalnym oszustwie wyborczym.
      CBA wykonawcą skrytobójstwa, a kurdupel rozkazodawcą, jak Putin. Gnidowata
      swołocz dobrze się nauczyła przy kolanach pezetpeerowskiego utrwalacza władzy
      ludowej, rzekomego akowca, a w rzeczywistości tajnego i jawnego agenta SB.
      Niedaleko spadło robaczywe jabłko od jabłoni.
    • marekg12 Zaczyna palić się grund pod kaczymi łapkami 04.03.08, 06:51
      • mark.parker Re: Zaczyna palić się grund pod kaczymi łapkami 04.03.08, 06:54
        Czas, żeby potoczyły się kacze łebki.
      • krusnik02 Re: Zaczyna palić się grund pod kaczymi łapkami 04.03.08, 09:53
        Tak??? Nie zauważyłem, żeby Donald przebierał łapkami.
        • iedsupo to popatrz na kaczora jedynie słusznego... 04.03.08, 10:49
          ...niedługo będzie się o nim pisało - Jarosław K.
    • grajag Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorgan... 04.03.08, 06:53
      Dziękuję za cenzurę.
    • jankbh i powiesza Jarosika za Ziobro 04.03.08, 07:01
      Ziobro idzie w zeznaniach w zaparte, nie dbajac zupelnie o
      uwiarygadnianie czy uzgadnianie wyjasnien - tak, jakby mial
      swiadomosc zblizajacego sie nieuchronnie aktu oskarzenia. Pociagnie
      za soba i Kaczynskiego.
    • marekg12 Zapewne nie posadzą ich razem? 04.03.08, 07:12
    • fly8171 GW odkryła zorg. grupę walczącą z korupcja!! 04.03.08, 07:14
      Sami dali mordą w trociny przy zakupie telewizji!!!!!
      • grzes1966 Re: GW odkryła zorg. grupę walczącą z korupcja!! 04.03.08, 08:35

tak tyle tylko, że z korupcją u innych. Ich własna sitwa podlegała
        ochronie.
    • dobiczek hi,hi toci pajac ten piotrowski 04.03.08, 07:19
    • darkraj Mecenas Piotrowski powiedzial duzo 04.03.08, 07:21
      ===================================== ale w gruncie rzeczy: NIC.
      Nie ma nic nadzwyczajnego w naradach na kazdym szczeblu wladzy czy
      biznesu.
      Nastepny od: "nalezy sadzic", "domyslam sie", "okolicznosci moga
      wskazywac" i takie tam bicie piany.

POtuskie i tak nie pozwola skrzywdzic swoich etosowych kumpli z
      pisuaru.
      Z duzej chmury maly deszcz.

Za to bedzie o czym pisac przez pare nastepnych dni.
      No bo jeszcze wniosek do Prokuratury przeciw Piotrowskiemu,
      oswiadczenia, deklaracje, sprostowania i protesty od kogo sie tylko
      da.
      A cala poetosowa banda smieje sie ciemnemu ludowi w twarz, bo maja
      sie jak najlepiej.

Tak naprawde, to nie bardzo widac, kto wygral a kto wygral ostatnie
      wybory.
      Pisuary woza sie wypasionymi brykami z kogutami o ochrona, preoruja
      w mediach az sie zbiera na wymioty.
      Tusk z ekipa udaja ze ich nie ma, Sejm nie ma nic do
      zakomunikowania, a wszyscy zgarniaja ciezka kase i "wszystko gra".
    • presentation1 ..Ujawnienie materialow sledztwa.............. 04.03.08, 07:22
      oczywiscie ze nielegalne.Adwokacina swiadomie zlamal kilka przepisow nawet KK.Tego jest inny cel.Rozmiekczenie sprawy Blidy.Ciekawe jak zareaguje drugi adwokacina czyli Cwiakalski.Ma pole do popisu.
      • pogromca_gamonia Zierro i Mikrodryblas do mamra za mataczenie! 04.03.08, 07:28
      • jabo23 Re: ..Ujawnienie materialow sledztwa............. 04.03.08, 09:17
        presentation1 napisał:
        > oczywiscie ze nielegalne.Adwokacina swiadomie zlamal kilka
        przepisow nawet KK.T
        ========
        Jakich materiałów?! Takie głupoty musi pisać tylko pisowy inteligent
        (ćwierć-inteligent, no może półgłówek). Przecież nie ma żadnych
        materiałów - nic nie było protokołowane.
        • presentation1 Re: ..Ujawnienie materialow sledztwa............. 04.03.08, 09:20
          Za Wyborcza.
          Adwokat Blidów ujawnia w "GW" zeznania b. premiera i ministra sprawiedliwości.
          • iedsupo [...] 04.03.08, 10:55
        • canisparvus Re: ..Ujawnienie materialow sledztwa............. 04.03.08, 15:59
          Następny wykształciuch się znalazł.

Czytaj chłopcze ze zrozumieniem. Zeznania protokołowano jak
          najbardziej. I pan mecenas Piotrowski sam zdaje sobie sprawę z tego,
          że łamie przepisy, co jasno wynika z jego własnej wypowiedzi
          zamieszczonej w artykule.

Wydawałoby się, że manipulacja jest bardzo prymitywna. A jednak
          okazała się skuteczna na kwiat inteligencji gazetowyborczej. Nu,
          nu...
      • babaqba Re: ..Ujawnienie materialow sledztwa............. 04.03.08, 13:48
        presentation1 napisał:

> oczywiscie ze nielegalne.Adwokacina swiadomie zlamal kilka
        przepisow nawet KK.T
        > ego jest inny cel.Rozmiekczenie sprawy Blidy.Ciekawe jak zareaguje
        drugi adwoka
        > cina czyli Cwiakalski.Ma pole do popisu.

Bo sprawa, gdybyś nie umiał nadal czytać, nie jest już "sprawą
        Blidy". Zresztą wg dostępnych danych okazała się niewinna. Sprawa
        jest sprawą Kaczyńskich, który wykorzystywali aparat sprawiedliwości
        dla celów politycznych a w tle jest jeszcze podejrzenie o zlecenie
        zabójstwa. Już wiesz?
    • presentation1 ...III RP............... 04.03.08, 07:29
      tworzy nastepne moralne autorytety dla spoleczenstwa.Do Dochnala,Sawickiej,Blidy dochodzi ten co to wszystko ujawnil-Piotrowski.Parasolem przykrywa ich Gazeta Wyborcza.
    • palestrina2005 Blida, Sawicka, Aneta K., Dr G."autorytety" Gazety 04.03.08, 07:39
      Podstawowym pytaniem jest dlaczego Blida się zabiła.

Normalny człowiek, niewinny jak po niego przyjdzie policja tłumaczy
      się a czasem nawet atakuje poprzez swoich adwokatów.
      Tak zrobił np. Kluska gdy go aresztowali za SLD.

Blida była bogata, mogła wynająć najlepszych adwokatów itd.

Jednak wolała się zabić.
      Wniosek nasuwa się sam - najprawdopodobniej Blida była umoczona w
      aferę węglową i wolała się zabić niż iść do wiezienia...
      • toberson Re: Blida, Sawicka, Aneta K., Dr G."autorytety" G 04.03.08, 07:51
        Cala mafia SLD kradla i nikt ich nie scigal.Kto rozliczy mafie SLD???
        Niech oddadza zagrabiona kase narodowi!!!Niema uczciwego
        komucha,wszyscy zlodzeje!!!
        • darkraj Re: Blida, Sawicka, Aneta K., Dr G."autorytety" G 04.03.08, 08:47
          toberson napisał:

> Cala mafia SLD kradla i nikt ich nie scigal.Kto rozliczy mafie
          SLD???
          > Niech oddadza zagrabiona kase narodowi!!!Niema uczciwego
          > komucha,wszyscy zlodzeje!!!
          ========================================= Toberson, tak wczesnie, a
          Ty juz naprany?
          Rusz glowa, gdyby to SLD zgarnela kase, banki, fabyki, rafinerie i
          kopalnie, to czyje rzady bylyby u sterow dla zabezpieczenia ich
          stanu posiadania?

Rzad sluzy klasie posiadajacej srodki produkcji i posiadajacej
          kontrole systemu finansowego.
          Tak jest wszedzie na na calym swiecie, Polski nie wylaczajac.
          Kogo wiec reprezentuja solidarosciowe kliki politykierow?

A od 20 lat, co spoleczenstwo otrzymalo od poetosowych Rzadow?
          Glod, emigrancka poniewierke albo niewolnicze warunki pracy za
          zebracze wynagrodzenie.
          To ci sie kojarzy z socjalistami?
          Jezeli tak, to walnij nastepnego i juz sie nie mecz.
          • canisparvus Re: Blida, Sawicka, Aneta K., Dr G."autorytety" G 04.03.08, 11:40
            Prześwieć 500 najbogatszych Polaków (a w każdym razie obywateli
            polskich), a okaże się, że większość z nich to wypróbowani fachowcy
            z SB, a trudno znaleźć wśród nich kogoś, kto nie należał do PZPR.
            Tak się wprawili w zwalczanie kapitalizmu... Oczywiście, że póki się
            dało, popierali SLD. Dopiero gdy SLD pod światłym przywództwem pana
            Leszka M. zaczęła się rozrabiać we własnym gronie, uznali, że
            konfitury przeszły do PO. Platforma lepiej zabezpiecza ich interesy
            na aktualnym etapie. Nie jest ukochaną partią tego zacnego grona,
            ale gdy się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma. To samo
            dotyczy większości środowisk dawnych "pieszczoszków Polski Ludowej" -
            średnich szczebli administracji państwowej i samorządowej,
            sądownictwa, wojska, policji, nauczycieli i dziennikarzy. Przecież
            do tych środowisk trudno było się dostać bez legitymacji partyjnej,
            a już o awansie nie mogło być mowy. Taka była logika nomenklatury.
            Po oficjalnym oddaniu władzy przez "komunistów" środowiska te dbają,
            żeby nie dopuścić kogoś spoza układu - stąd m.in. taka obrona
            uprawnień korporacyjnych. Dobierają się według klucza rodzinnego,
            towarzyskiego i ideowego. Erozja następuje, ale bardzo powoli.
            Trzeba będzie dziesięcioleci, żeby się to jakoś zatarło.

Rządy PiSu były wielkim nieszczęściem dla tej grupy. SLD nie
            gwarantował pokonania PiSu, jedyną realną siłą jest Platforma.

Nie twierdzę, że w Platformie nie ma ludzi przyzwoitych, przeciwnie,
            myślę, że jest ich większość. Ale sierotki po SLD nabierają coraz
            większego znaczenia, zwłaszcza na szczeblach lokalnych. Zdarzają się
            też sierotki po Samoobronie (np. w Gorzowie Wkp) - po prostu taka
            jest logika władzy, że czepiają się jej nie zawsze ludzie uczciwi i
            ideowi.
      • jama.314 [...] 04.03.08, 08:42
    • honkers Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorgan.. 04.03.08, 07:40
      Jarosław Kaczyński, Zbigniew Ziobro, Bogdan Święczkowski & Mariusz
      Kamiński to banda czworga ??? A może o ten UKŁAD cały czas
      chodziło...
      • toberson Re: Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorg 04.03.08, 07:53
        Chodzilo o Millera,Kwasa,Szmate,i innych
    • zfd3 Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorgan.. 04.03.08, 07:42
      polskie elity polityczne, koscielne , świeckie dziennikarskie,
      śadownicze sa faktycznie strukturami przestępczymi bo działaja na
      zasadzie struktur przestepczcych uprawiając zorganizowane
      przestępczość
    • presentation1 ..Wypuszczono Dochnala ............... 04.03.08, 07:50
      i co sie dzieje?
      Nastepny na salonach.Wywiady,spotkania.Panstwo za Tuska jest chore.
      Poseł złożył mi dwie korupcyjne propozycje, m.in. jako posłaniec premiera Leszka Millera – twierdzi Dochnal

Poseł Andrzej Pęczak w 2003 roku miał zażądać trzech milionów dolarów za wyłączność podczas negocjacji w sprawie prywatyzacji Polskich Hut Stali dla reprezentowanego przez lobbystę brytyjsko-indyjskiego holdingu LNM.– Mówił, że jest tylko posłańcem, a przyszedł w imieniu Millera – potwierdza Dochnal w rozmowie z „Rz” to, co zeznał w prokuraturze. – Nie wystarczyło mu słowne zapewnienie, żądał gwarancji bankowej.

– To bzdura – odpowiada Leszek Miller. Pęczak nie chciał o tej sprawie rozmawiać z „Rz”: – Nie będę komentował rewelacji Dochnala ani znajdujących się w aktach, ani kolejnych pojawiających się po jego wyjściu z aresztu.
      I tak kazdego dnia rewelacje.Co na to wszystko wymiar sprawiedliwosci?Przeciez to sie robi smieszne.
      • presentation1 Re: ..Wypuszczono Dochnala ............... 04.03.08, 07:51
        W ciagu dwoch dni setki zarzutow,oskarzen a nikt nie siedzi?Gdzie wiec Minister Cwiakalski?
      • presentation1 Re: ..Wypuszczono Dochnala ............... 04.03.08, 07:57
        Co slowo Dochnala to przestepstwo.Gdzie Minister Cwiakalski?
        • presentation1 Re: ..Wypuszczono Dochnala ............... 04.03.08, 07:58
          Piotrowski takze popelnil przestepstwo.Gdzie Minister Cwiakalski?
          • seminanec Brak konkretnych argumentów i oczernianie PiS 04.03.08, 08:06
            Jaka tam święta Blida , bardziej świętej osoby od Ziobry nie znam :)
            Żeby tylko tacy prokuratorzy byli w naszym kraju to byłby raj
          • 1zorro Re: ..Wypuszczono Dochnala ............... 04.03.08, 08:27
            zaciales sie czy dostales czkawki? Strona twojej zony jest
            fajniejsza....Szczegolnie od tylu....
        • solid.solvent Re: ..Wypuszczono Dochnala ............... 04.03.08, 08:01
          presentation1 napisał:
          > Gdzie Minister Cwiakalski?

jak to gdzie ?
          na Elm Street!!!!

dokwadratu.blogspot.com/2008/02/znajd-10-szczegw.html
          :)))))))
          • presentation1 Re: ..Wypuszczono Dochnala ............... 04.03.08, 08:05
            Nie znalazlem zadnej roznicy.Po 9 latach pobytu w PZPR az tak wykrecilo Cwiakalskiego?solid.solvent napisał:

> presentation1 napisał:
            > > Gdzie Minister Cwiakalski?
            >
            > jak to gdzie ?
            > na Elm Street!!!!
            >
            > dokwadratu.blogspot.com/2008/02/znajd-10-szczegw.html
            > :)))))))
    • kibic1-only Re: Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorg 04.03.08, 08:06
      "... Jeden z prokuratorów zapytał nawet żartobliwie Ziobrę,...".
      Ludzie, jakże to żałosne! Bohaterskie przesłuchanie w tajemnicy.
      Szkoda, że to nie Japonia-pewnie wypadało by honorowo sepuku uczynić
      tym co honor mają.
      • 1zorro Jest UKLAD! Kaczynski "Don Corleone" i Ziobro..... 04.03.08, 08:12
        jako´"Killer" obaj z mafii spod unaku "Prawa i Sprawiedliwosci".
        Jest w koncu nadzieja, ze tym "mafiosom" Sady do tylkow w koncu sie
        dobiora a PISuar raz na zawsze zniknie ze sceny politycznej jako
        partia starajaca sie o wladze....
        • darkraj Re: Jest UKLAD! Kaczynski "Don Corleone" i Ziobro 04.03.08, 09:45
          1zorro napisał:

> jako´"Killer" obaj z mafii spod unaku "Prawa i Sprawiedliwosci".
          > Jest w koncu nadzieja, ze tym "mafiosom" Sady do tylkow w koncu
          sie
          > dobiora a PISuar raz na zawsze zniknie ze sceny politycznej jako
          > partia starajaca sie o wladze....
          =========================================== Lisie, i Tobie sie
          udziela to robienie w bambuko ciemnego ludu?
          Przeciez jest oczywista oczywistoscia, ze POTuske, jako dobry kolega
          Prezia Karzelka Glupszego nie pozwoli zabrac mu zabawek, bo nawet
          nie ma takiego przyzwolenia.

PiS i PO to PARTNERZY, a nie wrogowie. To nie w Warszawie jest
          Centrum Decyzyjne.
          Poetosowe sitwy tylko pilnuja panskich interesow i sa calkowicie
          zwolnieni z podejmowania jakichkolwiek waznych decyzji.
          Licytuja sie tylko, dajac pismakom zarobic i majac dobra zabawe.
          Czy tego naprawde nie widzisz?
    • signal zorganizowana grupa przestępcza 04.03.08, 08:18
      czyli Ziobro, Kaczyński, Kamiński i kto jeszcze ?
      • darkraj Re: zorganizowana grupa przestępcza 04.03.08, 11:32
        signal napisał:

> czyli Ziobro, Kaczyński, Kamiński i kto jeszcze ?
        ========================================== To moze zaczniemy od
        poczatku: Walesa z kapciowym, Krzaklewski, chmara oficjalnych i
        nieoficjalnych "doradcow" pracujacych za pozyczone (okazalo sie
        potem) pieniadze, Balcerowicz, Mazowiecki, Olszewski....

Az trudno uwierzyc, ilu zlodziei i darmozjadow nachapalo sie w tej
        biednej Polsce.
        Pisuarki to pikusie, ktorzy obudzili sie za pozno z reka w nocniku
        wykolegowani przez etosowych kompanow.
        Jak zobaczyli, ile przynosi zysku jedna kopalnia lub rafineria,
        trafil ich szlag.
        Osobiscie, wcale sie temu nie dziwie.
      • maciekgr Re: zorganizowana grupa przestępcza 04.03.08, 12:10
    • kac_moralny Re: Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorg 04.03.08, 08:19
      solid.solvent napisał:

> Gazecie W. nareszcie udalo sie odkryc uklad!!!!

================= ależ jesteś czujny!
      • solid.solvent Re: Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorg 04.03.08, 08:20
        kac_moralny napisał:
        > ================= ależ jesteś czujny!

ORMO czuwa!!!
        • 1zorro PIS - przestepcza grupa trzymajaca wladze.... 04.03.08, 08:25
          na szczescie w trybie przeszlym!
          • maciekgr Re: PIS - przestepcza grupa trzymajaca wladze.... 04.03.08, 12:09
        • topewnieja Re: Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorg 04.03.08, 08:32
          przydałby się IV rozbiór tego kraju... polacy muszą być pod obcym butem by
          funkcjonowali normalnie.Spójrzcie co i w jaki sposób piszecie...nienawiść żółć i
          jeden wielki smród zgnilizny wyziera z każdego omalże postu...chrześcijany
          ludzie którym drugi człowiek bratem ma być...i tak od lat nieprzerwana rzeka
          syfu z ust do ust się ciągnie ...sił brak.
          • darkraj Re: Piotrowski: Na szczytach władzy istniała zorg 04.03.08, 10:14
            topewnieja napisał:

> przydałby się IV rozbiór tego kraju... polacy muszą być pod obcym
            butem by
            > funkcjonowali normalnie.Spójrzcie co i w jaki sposób
            piszecie...nienawiść żółć
            > i
            > jeden wielki smród zgnilizny wyziera z każdego omalże
            postu...chrześcijany
            > ludzie którym drugi człowiek bratem ma być...i tak od lat
            nieprzerwana rzeka
            > syfu z ust do ust się ciągnie ...sił brak.
            ======================================== Bo to wlasnie "zasluga"
            chrzescijanskiego wychowania!

Zaryzykuje i wskaze na przyklad Rosje: tam klechy maja tyle do
            powiedzenia, co Zyd w okupacje.
            I prosze, jak sie nawzajem szanuja i swoje brudy piora na wlasnym
            podworku.
            Pomijam oplacanych "dzialaczy" opozycyjnych, bo Ruscy i tak ich
            olewaja.

Wystarczy tez spokojnie ocenic zaufanie i plynace z tego poparcie do
            wladzy.
            Niewatpliwie to skutki powszechnego w Rosji ateizmu.
            Dyrdymaly rodem z sanacji o bacie, sybirze, katorgach sa dzisiaj o
            dupe potluc.

Jesli nie pasuje, to wezmy za przyklad Niemcy.
            Tam pastor moze sie madrzyc na gminnych zebraniach, jesli go o to
            poprosza. A poza tym, wara od swieckich rzadow.
            Juz teraz Wiesz, dlaczego tyle wzajemnych nienawisci w Narodzie?

Ta wiara jest w Nas wmuszana od wiekow, i nigdy nie miala NIC
            wspolnego z deklarowanym czlowieczenstwem.
            Przeciez jeszcze niedawno (przed 1939) na koscielnych latyfundiach
            harowali niewolnicy (np. odrobek dzierzawy).

Dzisiaj praktyki za "Bog zaplac" lub "na Boza chwale" tez nie sa
            odosobnione.
            I, podobnie jak udzial w religijnych praktykach, wziecie od klechy
            zaplaty jest spowodowane wylacznie wstydem, "no bo co ludzie
            powiedza".

Gdyby wprowadzic niemiecki system dotacji na koscioly, bylabys
            zszokowana wynikami.
            I bardzo dobrze o tym wiesz, wiec nie udawaj wielce oburzonej.
    • zib11 [...] 04.03.08, 08:34
      • jama.314 Tak wygląda szamboPIS ! 04.03.08, 08:40
        • wajdzik_presentation1 Re: Tak wygląda szamboPIS ! 04.03.08, 08:58
          i szambowy Jarosław..
        • maciekgr Re: Tak wygląda szamboPIS ! 04.03.08, 12:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka