zigzaur 18.06.08, 07:08 Całkiem słusznie. Symbole zbrodniczych państw i zbrodniczych ideologii powinny być zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chihuahua1 Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 07:17 ;| o historii nie powinno się zapominać, gdyż lubi się powtarzać Odpowiedz Link Zgłoś
blackthorn Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich symbol 18.06.08, 07:22 U nas tez by sle to przydalo, moldziez wszechpolska, LPR i inne narodowo-radykalne smiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 08:17 Co ty wiesz o ruchu narodowym, pewnie tyle co zjesz, albo jedynie z GW.. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
blackthorn Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 08:42 Oj, widzialem juz sporo i duzo wiem, a wszegolnosci mi sie podobaja tacy "patrioci-narodowcy" wykrzykujacy hasla typu "Polska dla polakow", "white power" "Biala rasa, Polska rasa" itp. prezentujac przy tym jakies neo-faszystowskie symbole i "zamawiajac" przy okazji wyciagnieta prawa dlonia "5 piw" u barmana, krzyczac "Sieg Heil" i jak nie jestes tego samego zdania co oni to od razu mozna sobie "zarobic", wiem bo do teraz mam blizne na twarzy (9 szwow) od tych skurw@#@#(przechodzilem kiedys ulica i mnie zaczepili dla zabawy), wiec mi to nie wciskaj kitu, ze nic nie wiem, ok?? ps. jestem patriota, ale jest DUZA roznica miedzy pariotyzmem a faszyzmem/rasizmem, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 12:13 > Oj, widzialem juz sporo i duzo wiem Ale skromność >> " > "Biala rasa, Polska rasa" itp. prezentujac przy tym jakies >neo-faszystowskie > symbole i "zamawiajac" przy okazji wyciagnieta prawa dlonia "5 piw" >u barmana, > krzyczac "Sieg Heil" Tak to jest jak się informacje o ruchach narodowych bierze z GW. Jedynie wyciągnięta prawa dłoń się zgadza( salut rzymski). Nie będę się rozpisywał ( a mógłbym na kilkanaście stron) Uwielbiam jak patrioci (lub nardowcy, zależy kto gdzie i kiedy ) uważają się za lepszych od drugich patriotów, lecz jeżeli spytać ich o definicję nacjonalizmu to leżą i kwiczą(szczególnie ci od gw, ale sporadycznie się zdarza że tymi drugimi kieruje prymitywna nienawiść) Odpowiedz Link Zgłoś
wt82 Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 09:13 Co ma piernik do wiatraka?Tj III Rzesza do jakis polskich partyjek narodowo-katolickich?To w czasie II wś MW walczyła po stronie III Rzeszy?analfabetyzm wtórny w Polsce widocznie wzrasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
norman_bates Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 10:10 Nie miej do kolegi pretensji, za bradzo się GW naczytał bidulek... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 10:38 blackthorn napisał: > U nas tez by sle to przydalo, moldziez wszechpolska, LPR i inne > narodowo-radykalne smiecie... To samo z lewackim śmieciem. Główki zbrodniarza Che koszulki z napisam CCCP itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 07:23 > Całkiem słusznie. Symbole zbrodniczych państw i zbrodniczych ideologii powinny > być zakazane. też uważam że słusznie dlatego powinno się równiez zakazać hymnu amerykańskiego Odpowiedz Link Zgłoś
felix_macierewicz jaka to niby jest symbolika AK ? 18.06.08, 07:26 co winne symbole ? to ludzi trzeba rozliczyć Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 08:08 Głupi cvelku, gdyby nie potęga militarna i ekonomiczna USA, to w walonkach rąbałbyś drzewa na Syberii i cieszył się z otrzymania kartofla z lebiodą na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 08:32 > Głupi cvelku, gdyby nie potęga militarna i ekonomiczna USA, to w walonkach > rąbałbyś drzewa na Syberii i cieszył się z otrzymania kartofla z lebiodą na obi > ad. otóż dowiedz się że gdyby nie stalinizm i hitleryzm nie urodziłbym się ani ja ani prawdopodobnie Ty (prawdopodobnie bo nie wiem ile masz lat) bo historia świata potoczyłaby się zupełnie inaczej więc nnie mógłbym nic rąbać na syberii bo by mnie nie było sądząc po Twoich komentarzach jesteś jednak za prosty by to zrozumieć pewnie jestes rónież zbyt prosty na zrozumienie tego Twoje ukochane usa nie jest niczym innym niż agresywnym imperium którego potęga oparła sie o wymordowanie całej rasy ludzkiej - do czego nie posuneło się nawet zsrr oraz na uczynieniu z cąłego świata niewolników dostarczających wszystkiego co potrzeba swoim panom w usa w zamian za zielony papier ale to sie juz kończy :) Ty natomiast będąc ich niewolnikiem cieszysz się z tego jak dziecko i bronisz swego Pana, no chyba że żyjesz w usa - wtedy ok, rozumiem że należy bronić swojego domu i dobrobytu Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Łojezusicku! 18.06.08, 09:13 To jeszcze żyją ludzie o takich poglądach? Obżeranie się boczkiem i kaszankami za sute ubeckie emeryturki jeszcze ich nie wykończyło? Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Łojezusicku! 18.06.08, 09:33 zigzaur napisał: > To jeszcze żyją ludzie o takich poglądach? > > Obżeranie się boczkiem i kaszankami za sute ubeckie emeryturki jeszcze ich nie > wykończyło? ja się urodziłem w latach 70-tych chłopie ale umysłem sięgam od dawna trochę głębiej niż to co jednym serwowała "prawda" a drugim "wolna europa" nie jestem zwolennikiem ani jednych ani drugich bo świat nie jest biało-czarny właśnie dzięki takim prostym umysłom ktore tylko albio białe albo czarne widzą Ci którzy rządzą są coraz potężniejsi, Ci którzy biedę klepią coraz biedniejsi są Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Łojezusicku! 18.06.08, 10:52 A gdyby nie USA i NATO, to byś do tej pory padł z głodu albo niewolniczej pracy. A już na pewno nie miałbyś komputera i internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Łojezusicku! 18.06.08, 11:38 > A gdyby nie USA i NATO, to byś do tej pory padł z głodu albo niewolniczej pracy > . > > A już na pewno nie miałbyś komputera i internetu. gdyby nie zsrr to wołałbyś dziś (podobnie jak cała europa) "sieg heil" tylko mi nie napisz że usa samo by rzesze pokonało bo nie lubie jak mnie brzuch ze śmiechu boli :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Łojezusicku! 18.06.08, 11:49 A właśnie, że napiszę. Gdyby nie wejście, zresztą zwycięskie, USA do drugiej wojny światowej, to o przyszłości Europy zadecydowałaby krwawa i długotrwała walka Hitlera ze Stalinem. Załóżmy, że wygrałby Stalin. Wtedy zamiast "Sieg Heil" byłaby druga Korea Północna, jedzenie trawy, ludobójstwo jeszcze większe niż za Adolfa. Oczywiście, komputerów i internetu by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Łojezusicku! 18.06.08, 11:53 zigzaur napisał: Oczywiście, komputerów i internetu by nie było. Jasne! To co, Sowieci wyslali rakiety w kosmos poslugujac sie liczydlami? Gorzala ci juz rozum zglajszachtowala! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Łojezusicku! 18.06.08, 11:55 Coraz bardziej wierzę w twoje "medyczne wykształcenie" czytując te posty. Poczytaj sobie o historii komputerów. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Łojezusicku! 18.06.08, 11:55 > Gdyby nie wejście, zresztą zwycięskie, USA do drugiej wojny światowej, to o > przyszłości Europy zadecydowałaby krwawa i długotrwała walka Hitlera ze > Stalinem. Załóżmy, że wygrałby Stalin. > > Wtedy zamiast "Sieg Heil" byłaby druga Korea Północna, jedzenie trawy, > ludobójstwo jeszcze większe niż za Adolfa. > > Oczywiście, komputerów i internetu by nie było. na taką wersję wydarzeń moge sie zgodzić ale dla nas nic by się nie zmieniło europa wschodnia wyglądałaby tak samo jak wyglądała a zachodnia byłaby kopią wschodniej tylko dla nich byłby to gorszy scenariusz, dla nas bez różnicy ten moloch tez by się rozpadł, tyle że pewnie troche póxniej bo idee zachodnie miałby o wiele dalej...musiałyby docierać przez atlantyka a nie zza odry na tą wersje się zgodziłem ale na taka ze w zsrr nie pojawił sie stalin i nie zamordował milionów ludzi przeprowadzając industrializację przez co zsrr przegrał z rzeszą i że przyjechali chłopcy z usa i pokonali tą rzesze ciągnącą się od lizbony po ural....taka wersja jest smieszna usa nie miałoby nic do powiedzenia na kontynencie to byłby koniec dla europy na około 1000 lat jak mawiał pewien Pan Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Łojezusicku! 18.06.08, 12:00 To, że USA pojawiły się zbrojnie w Europie, przyhamowało Stalina przed ludobójstwem większym od hitlerowskiego. Przypomnij sobie, ilu samych Rosjan Stalin posłał do ziemi jeszcze przed dojściem Hitlera do władzy. Jak myślisz, dlaczego Stalin kazał zlikwidować swą agenturę KPP? Moim zdaniem dlatego, że nie przewidywał istnienia polskiej "riespubliki" a tym samym istnienia polskiego narodu. To, że w NRD i Czechosłowacji dało się jako tako żyć, wynikało z faktu, że te państwa graniczyły z RFN i Austrią. To, że za Gierka czasami można było kupić pomarańcze i czekoladę, wynikało z tzw. "polityki odprężenia", która chociaż częściowo poluzowała żelazną kurtynę. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Łojezusicku! 18.06.08, 12:16 zigzaur napisał: > To, że USA pojawiły się zbrojnie w Europie, przyhamowało Stalina przed > ludobójstwem większym od hitlerowskiego. > > Przypomnij sobie, ilu samych Rosjan Stalin posłał do ziemi jeszcze przed > dojściem Hitlera do władzy. > > Jak myślisz, dlaczego Stalin kazał zlikwidować swą agenturę KPP? Moim zdaniem > dlatego, że nie przewidywał istnienia polskiej "riespubliki" a tym samym > istnienia polskiego narodu. > > To, że w NRD i Czechosłowacji dało się jako tako żyć, wynikało z faktu, że te > państwa graniczyły z RFN i Austrią. > > To, że za Gierka czasami można było kupić pomarańcze i czekoladę, wynikało z > tzw. "polityki odprężenia", która chociaż częściowo poluzowała żelazną kurtynę. wszystko ok. ale stalin umarł w 53.... i później juz było coraz "swobodniej" i pozwalano na coraz więcej i w końcu się posypało Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Łojezusicku! 18.06.08, 12:22 No to przypomnij sobie, że bardzo wiele krwi polało się akurat w latach 1953-1956, czyli po śmierci Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Łojezusicku! 18.06.08, 12:18 zigzaur napisał: > To, że w NRD i Czechosłowacji dało się jako tako żyć, wynikało z faktu, że te państwa graniczyły z RFN i Austrią. > To, że za Gierka czasami można było kupić pomarańcze i czekoladę, wynikało z tzw. "polityki odprężenia", która chociaż częściowo poluzowała żelazną kurtynę. I znowu pielescisz! Historie komputerow czytalem, czegos sie nauczylem. A ty? Z twojej wypowiedzi widze, ze moj post przeczytales. Komentujesz go jednak wybiorczo dosyc. Pytalem, czy z braku jaj nie wzieli cie do poboru, jak wszystkich mezczyzn (i kobiety z wyksztalceniem medycznym) w PRL- u i nie odpowiedziales. To, ze w NRD i CSRS dalo sie zyc, wynikalo z tego, ze tam ludzie nie uzalali sie nad soba, ale tyrali. I tam i na Wegrzech byl taki sam, a nawet silniejszy "socjalizm"- a poziom zycia byl zawsze wiekszy niz w PRL-u. Skads to sie bralo, a na system nie mozesz zrzucac, bo byl ten sam. Wiec? Piszesz glupotki o tym, ze sasiadowaly te panstwa z Austria i RFN. Ktos, kto byl tam na granicy, nigdy by takich glupot nie napisal. Izolacja byla totalna! Za Gierka pomarancze i czekolada byly zawsze. Pamietam nawet ceny: pomarancze i banany po 40 zl/kilo, cytryny po 30 zl, czekolada Wedel (wtedy 22-lipca) bodajze 19 zl. Przestan juz garowac, bo ci zylka pierdzaca w glowie peknie! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Łojezusicku! 18.06.08, 12:24 Ostatnie twoje zdanie faktycznie dowodzi, że jesteś lekarzem. We własnej chorobliwej wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Łojezusicku! 18.06.08, 12:43 zigzaur napisał: > Ostatnie twoje zdanie faktycznie dowodzi, że jesteś lekarzem. > > We własnej chorobliwej wyobraźni. He, he! No to dalej twierdze, ze masz czerwony nochal! Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Łojezusicku! 18.06.08, 13:31 Szanowny Króliku Leśny (Tajgowy?), 1) Faktycznie, ZSRR musiał mieć jakieś komputery (EWM) - popularne były Miński wielkości szafy, ale zapewne do celów militarnych i kosmicznych mogli mieć o wiele sprawniejsze EWMy. Rzecz w tym, że Związek Radziecki nigdy by nie propagował idei komputera osobistego, a już broń Boże z drukarkami, nie mówiąc o internecie - to by przecież rozwaliło kontrolę partii nad społeczeństwem. 2) To, że w Czechosłowacji żyło się lepiej wynikało stąd, że Czechosłowacja także przed wojną była na wyższym poziomie cywilizacyjnym niż Polska. Podobnie w NRD, z tym, że ze względów propagandowych cała polityka RWPG była nakierowana na odniesienie przez NRD korzyści większych niż pozostałych państw, być może nawet z ZSRR włącznie - i tutaj zigzaur ma rację - wynikało to z sąsiedztwa z RFN i nieuniknionej konfrontacji. A istniała ona dzięki telewizji zachodnioniemieckiej i zachodnioberlińskiej, którą poddani NRD z lubością oglądali mimo donosów życzliwych sąsiadów. 3) W kwestii czekolady - zgoda, ALE - ile czekolad mogłeś sobie zafundować za Gomułki, gdy zarabiałeś np. 1000 zł? Za Gierka było pod tym wzlędem lepiej, ale za Jaruzelskiego czekolada była na kartki. W kwestii pomarańcz łżesz jak ten pies - w moim pokoleniu pamięta się jeszcze wielkie nagłówki w prasie typu "Statek z pomarańczami kubańskimi zbliża się już do Gdyni". To była sensacyjna wiadomość. Pomarańcze były tylko przed świętami - za Bieruta i wczesnego Gomułki izraelskie albo włoskie, później - kubańskie. Do kompletu można dorzucić banany, owoc zupelnie nieznany za Gomułki, a za Gierka - synonim względnego dobrobytu - stać na nie było tylko bogatsze rodziny, z których wywodziła się "bananowa młodzież", której się poprzewracało w głowie i miewała czasem antypartyjne fantazje, licząc na parasol ochronny dobrze ustawionych tatusiów. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Nie wzywaj imienia... 18.06.08, 14:05 canisparvus napisał: Szanowny Króliku Leśny (Tajgowy?), > > 1) Faktycznie, ZSRR musiał mieć jakieś komputery (EWM) - popularne > były Miński wielkości szafy, ale zapewne do celów militarnych i > kosmicznych mogli mieć o wiele sprawniejsze EWMy. Rzecz w tym, że > Związek Radziecki nigdy by nie propagował idei komputera osobistego, > a już broń Boże z drukarkami, nie mówiąc o internecie - to by > przecież rozwaliło kontrolę partii nad społeczeństwem. > > 2) To, że w Czechosłowacji żyło się lepiej wynikało stąd, że > Czechosłowacja także przed wojną była na wyższym poziomie > cywilizacyjnym niż Polska. Podobnie w NRD, z tym, że ze względów > propagandowych cała polityka RWPG była nakierowana na odniesienie > przez NRD korzyści większych niż pozostałych państw, być może nawet > z ZSRR włącznie - i tutaj zigzaur ma rację - wynikało to z > sąsiedztwa z RFN i nieuniknionej konfrontacji. A istniała ona dzięki > telewizji zachodnioniemieckiej i zachodnioberlińskiej, którą poddani > NRD z lubością oglądali mimo donosów życzliwych sąsiadów. > > 3) W kwestii czekolady - zgoda, ALE - ile czekolad mogłeś sobie > zafundować za Gomułki, gdy zarabiałeś np. 1000 zł? Za Gierka było > pod tym wzlędem lepiej, ale za Jaruzelskiego czekolada była na > kartki. W kwestii pomarańcz łżesz jak ten pies - w moim pokoleniu > pamięta się jeszcze wielkie nagłówki w prasie typu "Statek z > pomarańczami kubańskimi zbliża się już do Gdyni". To była sensacyjna > wiadomość. Pomarańcze były tylko przed świętami - za Bieruta i > wczesnego Gomułki izraelskie albo włoskie, później - kubańskie. Do > kompletu można dorzucić banany, owoc zupelnie nieznany za Gomułki, a za Gierka - synonim względnego dobrobytu - stać na nie było tylko > bogatsze rodziny, z których wywodziła się "bananowa młodzież", > której się poprzewracało w głowie i miewała czasem antypartyjne > fantazje, licząc na parasol ochronny dobrze ustawionych tatusiów. Czy jezeli ktos ma inne zdanie, to mu zaraz trzeba imputowac zwiazki z: Rosja, Niemcami, Zydostwem (niepotrzebne skreslic). Dlaczego tajgowy? Mogloby byc "gajowy" ale ja jestem lesny i juz. Co do modeli komputerow- OK. Ale dyskusja z "zigzaurem" wziela sie stad, ze on totalnie odmawia jakichkolwiek dowodow na istnienie cywilizacji w Sowietach. Ja nie oceniam, jaka ona (ta cywilizacja) byla, ale nie byla na poziomie zbieractwa roslinek, co on prawie sugeruje. Jego zas wypowiedz w sprawie sasiedztwa dawnej NRD i CSRS z RFN-em zrosumialem w ten sposob, ze jakoby w NRD i CSRS zylo sie lepiej z powodu sasiedztwa i kontaktow. Otoz granica tam byla tak szczelna, ze nic sie nie moglo przedostac. A prawda tez jest, ze etos pracy i w Czechoslowacji, i na Wegrzech i w NRD byl inny, niz w Polsce. Akurat na Wegrzech pracowalem, to wiem. Co do czekolady: osobiscie nie lubie i sobie nie fundowalem. Ale dla wyjasnienia: czekolada za Jaruzelskiego byla do nabycia w "Pewexie", co zas sie tyczy pomarancz, to takze "Pewex" je dostarczal- 5 kg paczka (siatka) kosztowala 4,90 USD. Wiec nie lze, co laskawie zasugerowales. Reszte artykulow kupowalo sie na bazarze na Polnej. Benzyny tez bylo dosyc, tylko trzeba bylo wiedziec gdzie. Kubanskie pomarancze pamietam, zielone byly i twarde-nie lubialem ich. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Nie wzywaj imienia... 18.06.08, 15:49 Moje uczulenie na Ciebie bierze się być może stąd, że psom trudno usiedzieć w spokoju mając ślady królika przed nosem... A jak uczulenie, to widzę, że Twoja sympatia do Rosji jest wyraźnie ponadprzeciętna na tym forum, dość szczególnym, bo w przewadze lewackim, ale antyrosyjskim. Ja mam do Rosji stosunek ambiwalentny: przede wszystkim nieufny, ale nie przeszkadza mi to w próbach zrozumienia Rosjan i docenienia ich sukcesów. Jednak nieufność przeważa, czemu nie należy się chyba dziwić? Jeżeli się odżegnujesz od związków z Rosją, chętnie przepraszam za moją nieśmiałą sugestię - w nawiasie i z pytajnikiem. Jeśli chodzi o etos, to zgoda, ale bez przesady. Jestem z tej częśći Polski, gdzie nie było tak tragicznie. A jeśli chodzi o Pewex, to przypominam, że jego legalnymi klientami mogli być jedynie legalni posiadacze dewiz. Jak wiadomo, pracownicy polskich przedsiębiorstw (z nielicznymi wyjątkami) dostawali wypłatę w złotych polskich, które - jak głosił napis na banknotach - były jedynym legalnym środkiem płatniczym w Polsce. Jako praworządny poznaniak nie nabywałem nielegalnie waluty. Bym był gotów zaryzykować, żeby w razie ciężkiej potrzeby zakupić lekarstwa, natomiast na pewno nie kupowałbym czekolady czy pomarańcz. Nie mówiąc o tym, że kurs waluty u konika był dla większości ludzi raczej zaporowy. Tak że wybacz, ale pisanie o dostępności czekolady i pomarańcz za Jaruzelskiego, bo były w Pewexie, jest dość dużym nadużyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Nie wzywaj imienia... 18.06.08, 16:01 canisparvus napisał: > Moje uczulenie na Ciebie bierze się być może stąd, że psom trudno > usiedzieć w spokoju mając ślady królika przed nosem... > > A jak uczulenie, to widzę, że Twoja sympatia do Rosji jest wyraźnie > ponadprzeciętna na tym forum, dość szczególnym, bo w przewadze > lewackim, ale antyrosyjskim. Ja mam do Rosji stosunek ambiwalentny: > przede wszystkim nieufny, ale nie przeszkadza mi to w próbach > zrozumienia Rosjan i docenienia ich sukcesów. Jednak nieufność > przeważa, czemu nie należy się chyba dziwić? > > Jeżeli się odżegnujesz od związków z Rosją, chętnie przepraszam za > moją nieśmiałą sugestię - w nawiasie i z pytajnikiem. > > Jeśli chodzi o etos, to zgoda, ale bez przesady. Jestem z tej częśći > Polski, gdzie nie było tak tragicznie. > > A jeśli chodzi o Pewex, to przypominam, że jego legalnymi klientami > mogli być jedynie legalni posiadacze dewiz. Jak wiadomo, pracownicy > polskich przedsiębiorstw (z nielicznymi wyjątkami) dostawali wypłatę > w złotych polskich, które - jak głosił napis na banknotach - były > jedynym legalnym środkiem płatniczym w Polsce. Jako praworządny > poznaniak nie nabywałem nielegalnie waluty. Bym był gotów > zaryzykować, żeby w razie ciężkiej potrzeby zakupić lekarstwa, > natomiast na pewno nie kupowałbym czekolady czy pomarańcz. Nie > mówiąc o tym, że kurs waluty u konika był dla większości ludzi > raczej zaporowy. > > Tak że wybacz, ale pisanie o dostępności czekolady i pomarańcz za > Jaruzelskiego, bo były w Pewexie, jest dość dużym nadużyciem. Jak zwykle- punkt widzenia, zalezy od punktu siedzenia. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
amberka2 Re: Łojezusicku! 19.06.08, 09:39 Bardzo dobrze, ze wojna wygrali aliancji , a nie Stalin, ale nie zapominaj, ze wzgeldem Polski Amerykanie zachowali sie haniebnie. Podali nas nas tacy Stalinowi. Jedynie Churchill probowal cos dla Polski zdzialac, domagal sie przeprowadzenia w Polsce wolnych wyborow w obecnosci miedzanarodowych obswerwatorow. bo wiedzial, ze beda one sfalszowane, ale Amerkanie, ze tak brzydko powiem wypieli sie na nas. Dzieki temu ominal nas plan Marshalla i rozkwit gospodarczy. Ludzi, ktorzy autentycznie walczyli z Niemcami podczas II wojny swiatowejtorturowano i skazywano na smierc. I gdzie byli ci wspaniali Amerykanie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Łojezusicku! 18.06.08, 13:05 Gdyby nie pakt Ribbentrop - Mołotow nie doszłoby do wybuchu wojny. Gdyby USA nie przesyłało do ZSRR zaopatrzenia, wojna na wschodnim teatrze wojny w Europie trwałaby dłużej, Sowieci mieliby jeszcze wieksze straty i Alianci zachodni dotarliby dalej. Nie daję gwarancji, że Anglosasi wyzwoliliby Polskę - być może interesowałyby ich raczej Bałkany, ale ZSRR byłby po wojnie na pewno słabszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 09:14 jack79 napisał: > otóż dowiedz się że gdyby nie stalinizm i hitleryzm nie urodziłbym > się ani ja ani prawdopodobnie Ty (prawdopodobnie bo nie wiem ile > masz lat) bo historia świata potoczyłaby się zupełnie inaczej Nie wiem jak można być tak niemiłosiernym debilem żeby wypisywać takie bzdety. Dajesz żywy dowód na to że lewacki debilizm niczym się nie różni od debilizmów radiomaryjowców. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 09:29 > > otóż dowiedz się że gdyby nie stalinizm i hitleryzm nie urodziłbym > > się ani ja ani prawdopodobnie Ty (prawdopodobnie bo nie wiem ile > > masz lat) bo historia świata potoczyłaby się zupełnie inaczej > > Nie wiem jak można być tak niemiłosiernym debilem żeby wypisywać > takie bzdety. Dajesz żywy dowód na to że lewacki debilizm niczym się > nie różni od debilizmów radiomaryjowców. > Amen ale ciemnota w tym kraju słyszałes o związkach przczynowo-skutkowych? o "efekcie motyla"? wytłumacze Ci jak dziecku w podstawówce mój dziadkowie od strony ojca pochodzą z nad buga od strony matki z krakowa jedni i drudzy przenieśli sie po wojnie na pomorze zachodnie tam mieli dzieci które się miały ku sobie i tak urodziłem się ja gdyby nie wojna która wywołał hitler, gdyby nie stalin który hitlera pokonał, zabrał Polsce wschód a przekazął ziemie zachodnie to rodzice moich rodziców nigdy by sie nie spotkali a ja nigdy bym sie nie urodził ZROZUMIAŁEŚ???? praktycznie wszystko co się zdarzyło w historri świata było konieczne abys Ty, ja, on się urodził, zarówno to dobre jak i to złe skoro tego nie rozumiesz to Tobie blisko właśnie do radyjka maryjnego bo z pewnością nie mi i taki czuje się lepszy odemnie i mądrzejszy...co za porażka Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek argumentacja LEWEgo, ręce opadają 18.06.08, 10:14 ack79 napisał: > mój dziadkowie od strony ojca pochodzą z nad buga > od strony matki z krakowa > jedni i drudzy przenieśli sie po wojnie na pomorze zachodnie > tam mieli dzieci które się miały ku sobie i tak urodziłem się ja Świat nie straciłby, gdybyś się nie urodził. Nawet mniej byłoby bzdurnych wypowiedzi na forum. Jak można być tak głupim, aby pisać teksty w stylu: "dzięki obozowi koncentracyjnemu, moi dziadkowie nie poznaliby się". Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: argumentacja LEWEgo, ręce opadają 18.06.08, 10:19 No ręce opadają, sam już nie wiem co odpowiedzieć, my tu o zbrodniach sowietów i hitlerowców a tu facet pisze skąd się wziął na tym świecie. Co ma piernik do wiatraka?? Ileś tam milionów pomordowanych z ulgą i radością przekręca się w grobach bo dzięki ich śmierci kolejny oszołom mógł się wypowiedzieć na forum. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: argumentacja LEWEgo, ręce opadają 18.06.08, 10:40 darr.darek napisał: > > Świat nie straciłby, gdybyś się nie urodził. Nawet mniej byłoby bzdurnych > wypowiedzi na forum. > > Jak można być tak głupim, aby pisać teksty w stylu: "dzięki obozowi > koncentracyjnemu, moi dziadkowie nie poznaliby się". > On nic takiego nie napisal. Ja mysle, ze i swiat i forum tez by duzo nie stracilo gdybys ty nic nie napisal. Facet po prostu naswietlil lopatologicznie jednemu z przedmowcow, ktory nic nie kuma, ze w historii istnieje lancuch przyczynowo-skutkowy. I faktem jest, ze plucie na Sowietow jest smieszne w swietle znajomosci roli, jaka Hitler przypisal Slowianom. Faktem jest, ze Polske wyzwolila Armia Czerwona. I nie mysle, ze prosty zolnierz, ktory gina najpierw na polskiej a potem na niemieckiej ziemi bawil sie w polityke. Chlopak mial to nieszczescie ze urodzil sie tam, a nie tu i to wszystko, podobnie zreszta bylo z rekrutami wszedzie. Argumentacja i lewych i prawych jest potrzebna dla zachowania rownowagi. Nie mozna bezmyslnie jape otwierac na wszystko co amerykanskie. Tam tez nie jest wszystko miodem, czego nie wiedza frajerzy naiwni, ktorzy tam nie zyli. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: argumentacja LEWEgo, ręce opadają 18.06.08, 10:43 kroliklesny napisał: > darr.darek napisał: > > > > > Świat nie straciłby, gdybyś się nie urodził. Nawet mniej byłoby > bzdurnych > > wypowiedzi na forum. > > > > Jak można być tak głupim, aby pisać teksty w stylu: "dzięki obozowi > > koncentracyjnemu, moi dziadkowie nie poznaliby się". > > > On nic takiego nie napisal. Ja mysle, ze i swiat i forum tez by duzo > nie stracilo gdybys ty nic nie napisal. Facet po prostu naswietlil > lopatologicznie jednemu z przedmowcow, ktory nic nie kuma, ze w > historii istnieje lancuch przyczynowo-skutkowy. I faktem jest, ze > plucie na Sowietow jest smieszne w swietle znajomosci roli, jaka > Hitler przypisal Slowianom. Faktem jest, ze Polske wyzwolila Armia > Czerwona. I nie mysle, ze prosty zolnierz, ktory gina najpierw na > polskiej a potem na niemieckiej ziemi bawil sie w polityke. Chlopak > mial to nieszczescie ze urodzil sie tam, a nie tu i to wszystko, > podobnie zreszta bylo z rekrutami wszedzie. > Argumentacja i lewych i prawych jest potrzebna dla zachowania > rownowagi. Nie mozna bezmyslnie jape otwierac na wszystko co > amerykanskie. Tam tez nie jest wszystko miodem, czego nie wiedza > frajerzy naiwni, ktorzy tam nie zyli. No najlepiej to wyzwolili polskich oficerów w Katyniu. Dali im wolność wieczną i wrzucili do rowu jak śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: argumentacja LEWEgo, ręce opadają 18.06.08, 10:48 sharn1 napisał: > kroliklesny napisał (...) > No najlepiej to wyzwolili polskich oficerów w Katyniu. Dali im > wolność wieczną i wrzucili do rowu jak śmieci. Przeciez nie o tym tu dyskutujemy. Szlag niech trafi wszystkich zabojcow. Ale nie moge sie zgodzic, ze krytykuje sie z radoscia dzika Rosjan, a Niemcow juz kocha, bo daja Polsce szmal. O Oswiecimiu slyszales? I po co w ogole ta licytacja kto wiecej Polakow zabil? A kolega ktorego bronilem nie napisal nic takiego, o co go oskarzano! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: argumentacja LEWEgo, ręce opadają 18.06.08, 11:08 Czy kacety były budowane na wzór łagrów czy może odwrotnie? Rosyjscy komuniści masowo mordowali i przed Hitlerem, i za Hitlera i po Hitlerze. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: argumentacja LEWEgo, ręce opadają 18.06.08, 11:14 zigzaur napisał: > Czy kacety były budowane na wzór łagrów czy może odwrotnie? > > Rosyjscy komuniści masowo mordowali i przed Hitlerem, i za Hitlera i po Hitlerz > e. A co to ma do aktualnego artykulu? Podobno europejczykiem jestes, niewolniku przeszlosci? Moze juz czas sie ocknac do rzeczywistosci? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: argumentacja LEWEgo, ręce opadają 18.06.08, 11:15 Niewolnikiem przeszłości to jest niejaki putin. To on straszy Europę komunizmem i roi sobie, że Rosja coś będzie w Europie znaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: argumentacja LEWEgo, ręce opadają 18.06.08, 11:25 zigzaur napisał: > Niewolnikiem przeszłości to jest niejaki putin. To on straszy Europę komunizmem > i roi sobie, że Rosja coś będzie w Europie znaczyć. To nie na temat, ale dobrze sie nam tyra, nie?! ja tez w pracy jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: argumentacja LEWEgo, ręce opadają 18.06.08, 11:13 Nie będę się wykłucał że gdyby upa nie wyrżnęła wołynia a sowieci nie zagarnęli kresów to by Wrocław może nie był polski ale jeśli myślisz że jest to powód aby za to błogosławić zbrodnie azjatyckiej dziczy na Polakach, Litwinach czy na kimkolwiek innym narodzie to chyba ci słońce przygrzało. Nie mam też zamiaru spierać się o to kto był gorszym zbrodniarzem, Hitler czy Stalin ale jeśli dokładasz obok hitlerowskich czy sowieckich zbrodni "amerykański imperializm" to powiem ci tyle że powinieneś się leczyć. Nikt nie powiedział że świat jest idealny i że jankesi są święci ale sto razy wolę amerykański imperializm niż przyjaźń polsko - rosyjską. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 10:32 do "jack79": masz absolutna racje. Ale niektorym tak do lba uderzyla radosc z powodu zostania tania sila robocza dla EU i zrodlem miesa armatniego dla NATO, ze zapomnieli calkiem o wlasnej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 10:46 Jaką znowu tanią siłą roboczą???? Realne polskie zarobki radykalnie wzrosły od 1989. Ile komórek, mp3 i kamer cyfrowych można było kupić za średni zarobek za Messnera czy Rakowskiego? Ty, były trep z LWP, nie wiesz co to jest mięso armatnie? To akurat wynaleźli Rosjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 10:48 zigzaur napisał: > Jaką znowu tanią siłą roboczą???? > > Realne polskie zarobki radykalnie wzrosły od 1989. Ile komórek, mp3 i kamer > cyfrowych można było kupić za średni zarobek za Messnera czy Rakowskiego? To za leży za czyj średni zarobek. Części uprzywilejowanej społeczeństwa (czyl tzw. aparatowi) żyło się dużo dużo lepiej niż dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 10:53 Względny to był dobrobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 10:56 zigzaur napisał: > Jaką znowu tanią siłą roboczą???? > Realne polskie zarobki radykalnie wzrosły od 1989. Ile komórek, mp3 i kamer cyfrowych można było kupić za średni zarobek za Messnera czy Rakowskiego? > > Ty, były trep z LWP, nie wiesz co to jest mięso armatnie? > To akurat wynaleźli Rosjanie. Tak sie akurat sklada, ze jestem szczesliwym dezerterem z 3 cholernych armii, trepem udalo mi sie nigdy nie zostac i zachowalem Bogu dzieki czyste pagony. Piszesz sam- "polskie zarobki". No to porownaj sie z Europa, ale nie Rumunia, tylka ta tzw Zachodnia. A ty, jak niewolnik na pensyjce od do, radujesz sie z jak tubylec, ze mozesz kupic teraz wiecej paciorkow niz kiedys. A ile tych paciorkow wytwarzasz sam? A czy je projektujesz i caly swiat sie nimi zachwyca?! Kupowac paciorki jak teraz Polacy w EU to robia tez Malaje i Papuasi. Czym sie roznisz od nich oprocz tego ze nie masz plaskiego, ale kartoflowaty i czerwony nos?! A ile ty masz tzw "komorek" i po cholere ci ich az 5?! Wytwarzaj, niech inni od ciebie kupuja, wtedy przestaniesz byc rabem, niewolniku! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 11:12 Zmuszony jestem odpowiedzieć: 1. Sam się niegdyś przyznałeś, że byłeś trepem z LWP, w co zresztą uwierzyłem i co stale udowadniasz. 2. Nie jestem niewolnikiem. Tego zabronił już Jan Paweł II "Albowiem nie jesteś już niewolnikiem! Nie wolno ci być niewolnikiem!" 3. Nie jestem na pensyjce od-do. To ja decyduję, z kim pracuję, kiedy i za ile. 4. Projektuję ale nie paciorki. 5. Od mojego nosa się odczep, nie wygląda tak jak twój. 6. Komórki mam tylko 2 plus modem w laptopie plus komórki członków rodziny. Razem faktycznie 5. Tyle jakoś wystarcza. 7. Właśnie inni ode mnie kupują. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 11:24 zigzaur napisał: > Zmuszony jestem odpowiedzieć: > > 1. Sam się niegdyś przyznałeś, że byłeś trepem z LWP, w co zresztą uwierzyłem i > co stale udowadniasz. > 2. Nie jestem niewolnikiem. Tego zabronił już Jan Paweł II "Albowiem nie jesteś > już niewolnikiem! Nie wolno ci być niewolnikiem!" > 3. Nie jestem na pensyjce od-do. To ja decyduję, z kim pracuję, kiedy i za ile. > 4. Projektuję ale nie paciorki. > 5. Od mojego nosa się odczep, nie wygląda tak jak twój. > 6. Komórki mam tylko 2 plus modem w laptopie plus komórki członków rodziny. > Razem faktycznie 5. Tyle jakoś wystarcza. > 7. Właśnie inni ode mnie kupują. - No to pomyliles mnie z kims innym. Jako rekrut stawalem do poboru, tak jak wszyscy zdrowi obywatele z mojego pokolenia w PRL-u. A jezeli ty nie stawales do poboru (fakt, takich bez jaj nie brali) no to sorki! - Jestem lekarzem, wiec nie moglem byc jednoczesnie trepem. - Niewolnikiem jestes i udowadniasz to swoim postepowaniem i zadza konsumpcyjna (ich czyny niechaj ich osadzaja). JPII nie jest tu zadnym argumentem. A jezeli, to przypomne ci, ze masz milowac nieprzyjaciol swoich. A ty warczysz na Rosjan. Powarcz troche na szwabow, Bog ci odpusci (to jego profesja). - OK, od nosa moge sie odczepic. - Obiecuje nie meczyc cie wiecej komorkami. Sam cierpie, bo mam kilka aut i wszystkimi na raz nie moge jezdzic.. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 12:21 Od mojego nosa się odczepiłeś, aby przyczepić do jaj? Zalecam wizytę u lekarza pewnej specjalności. Żądzy konsumpcyjnej nie mam. Wręcz przeciwnie, odchudzam się. Mam miłować nieprzyjaciół? Dobrze, po ich zlikwidowaniu. Niemców krytykuję, gdy na to zasługują i chwalę, gdy są tego warci. Ile masz tych aut (kilka to niedokładne określenie) a ile masz naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 12:44 zigzaur napisał: > Od mojego nosa się odczepiłeś, aby przyczepić do jaj? > Zalecam wizytę u lekarza pewnej specjalności. > > Żądzy konsumpcyjnej nie mam. Wręcz przeciwnie, odchudzam się. > > Mam miłować nieprzyjaciół? Dobrze, po ich zlikwidowaniu. > > Niemców krytykuję, gdy na to zasługują i chwalę, gdy są tego warci. > > Ile masz tych aut (kilka to niedokładne określenie) a ile masz naprawdę? 7. Juz ci to kiedys pisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 11:21 Kolega jack79 jest wychowany na Science Fiction. W związku z tym wszelkie nieszczęścia, które ludzie sobie zgotowali w historii Ziemi są godne pochwały, gdyż doprowadziły do powstania tak cennego egzemplarza. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołgi. 18.06.08, 07:49 We Wrocławiu przy głównym wjeździe do miasta witają gości ruskie czołgi i armaty na postumentach, a miasto boi się je usunąć. Polacy nie mają jaj. Co się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 08:05 Czas i rdza zrobią swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.wielonickowiec Re: Czas i rdza zrobią swoje 18.06.08, 12:41 "Rdza zżera stare żelastwo, stare żelastwo zżera rdza..." Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 08:51 To Wrocław ma jakis główny wjazd? Czołgi i armaty stoją na cmentarzu krasnoarmiejców, romumiem że chaciałbyś żeby tam zrobić park albo postawić hipermarket. Akurat czołgi i armaty mi nie przeszkadzają, przeszkadza mi brak pagmatyzmu ze strony Polski i zatwardziały imperializm Rosji w naszych stosunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 09:01 Cmentarz przy ulicy Karkonoskiej jest cmentarzem sowieckich OFICERÓW. Zwykłych sołdatów to nawet nie chowano. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 09:02 zigzaur napisał: > Cmentarz przy ulicy Karkonoskiej jest cmentarzem sowieckich OFICERÓW. > > Zwykłych sołdatów to nawet nie chowano. Jak zwykle pedasz gupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 09:17 Ten cmentarz to symbol tego skąd się wzięliśmy we Wrocławiu a także tego kto stąd wywalił hitlerowców. Poza tym czy się komuś podoba czy nie to jeden z najbardziej charakterystycznych punktów Wrocławia. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 09:21 A przy okazji jest jednoznacznym pomnikiem kunsztu dowódczego sowieckich marszałów. Jak już wcześniej napisałem, jest to cmentarz tylko dla oficerów. Odpowiedz Link Zgłoś
westbrompton Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 09:33 >to jeden z najbardziej charakterystycznych punktow wroclawia<. No by cie pierun trzas za tyn czorny PiaR;) Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 10:23 No nie mówię czy jest to symbol ładny, brzydki zły czy dobry ale jest i już:)wszyscy go kojarzą i nie ma co tego zmieniać, z resztą wolę parę czołgów niż kolejny pomnik papieża czy kolejne kwadratowe dzieło sztuki straszące przy wjeździe, które większość ludzi ma za jakiś pordzewiały fragment budowy. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
vicheer a kto wyzwolil wroclaw? francyzcy partyzanci? 18.06.08, 08:57 To co zrobili pozniej politycy nie nie zmienia faktu, ze rosyjscy zolnierze gineli na obcej ziemi walczac z faszystami. Nie sadzisz chyba, ze AK nawe w sojuszu z AL pokonalaby Niemcy? Troszke szacunku dla zwyklego czlowieka - tak o to trudno w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Nie! Włoscy antyfaszyści. 18.06.08, 09:00 Sam Putin niedawno powiedział, że odegrali ogromną rolę w tej wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeyk Re: a kto wyzwolil wroclaw? francyzcy partyzanci? 18.06.08, 09:04 Niemieccy żołnierze też ginęli na obcej ziemi walcząc z komunistami. To co, im też należy się szacunek, że wyzwolili wschodnią Polskę spod okupacji sowieckiej, która w latach 1939-41 była znacznie bardziej zbrodnicza od niemieckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 09:00 Faktem jest, ze Wroclaw zdobyli ruscy. Chcialbys historie zmieniac? I na miejsce tych sowieckich tankow postawic moze te, co bronily twierdzy? Zastanow sie troche. Moze dzieki tym znienawidzonym tankom mozesz dzisiaj cuda wypisywac na tym forum? Ciezko zrozumiec narod nad Wisla. W samym cholernym centrum Berlina tez stoja sowieckie tanki i dziala. I nikt sie tym nie podnieca. Po prostu ludziom to wisi. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 09:02 Ruscy nie tylko zdobyli Wrocław ale go kompletnie zrujnowali. Jak Gdańsk. A że w Berlinie sowiecki czołg stoi, to ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 09:04 zigzaur napisał: > Ruscy nie tylko zdobyli Wrocław ale go kompletnie zrujnowali. Jak Gdańsk. > A że w Berlinie sowiecki czołg stoi, to ich sprawa. A co, Niemcy pewnie w Rosji wznosili filharmonie? Nie wyglupiaj sie, bo nie osadzamy rezimow. Ale to Niemcy napadali na sasaiadow, a nie na odwrot. A ze im ruscy potem przemeblowali dom, to bylo ich zbojeckie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 09:10 Polacy tez napadli na Biedny Związek sowiecki 17/09-39 i dlatego Warszawę i parę innych miast diabli wzięli, bo stalin palcem nie kiwnął. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 09:11 Niemcy napadali ale Rosjanie także. Im też nieco "przemeblowano" kraj i takie było zbójeckie prawo tych "przemeblowujących". Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 11:31 Zdobyli bo był po drodze. Nie z miłości. Jakby u nas potem nie siedzieli, to byliby w porządku... ale nie są. kroliklesny napisał: > Faktem jest, ze Wroclaw zdobyli ruscy. Chcialbys historie zmieniac? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A u nas w miastach nadal straszą ruskie czołg 18.06.08, 12:18 Dokładniej mówiąc, to zdobyli gruzy Wrocławia, bo zamienili to miasto w gruzy. Odpowiedz Link Zgłoś
josner Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich symboli 18.06.08, 08:11 A jak w Polsce wprowadzono by taki zakaz, to gwiazdy musiałyby też zniknąć? fotoforum.gazeta.pl/3,0,48577,3,15,17774.html Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Bardzo dobrze! Gwazda chcial otruc i porwac Bolka! 18.06.08, 08:13 Powinien wiec byc zakazany. A na powazie, co mnie obchodza sybole? Symbole maja to w sobie ze dla roznych ludzi moga oznaczac co innego. To ludzi trzeba karac za ich dzialania a nie za to jaki znaczek maja na ramieniu czy sztandarze. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Czy na Litwie będzie można kupić piwo Heineken? 18.06.08, 08:17 Ono ma w logo czerwoną gwiazdę akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 zamieniają jedne symbole poddaństwa na inne? 18.06.08, 08:25 Czerwoną gwiazdę na czerwono-biały pasiak z gwiazdkami? Marionetka Adamkus, którego CIA osadziła na stołku litewskiego prezydenta na podstawie fałszywych oskarżeń wobec jego poprzednika, który wygrał prezydenckie wybory. Adamkus je wówczas przegrał. O jakiej suwerenności można tu mówić? Są co prawda i u nas zdrajcy, którzy chcieliby mieć podobną amerykańską kreaturę, ale póki co Polska zachowuje jeszcze resztki swojej suwerenności. Jeżeli wpuścimy amerykańskich bandytów do siebie to o polskiej polityce będzie całkowicie decydował Waszyngton. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 z samego rana już pijany! 18.06.08, 08:47 Nie pij tak wiele i tak wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: z samego rana już pijany! 18.06.08, 08:59 Zazdrościsz? Bo ciebie nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 On nigdy nie trzeźwieje, wiąc zawsze tak pisze 18.06.08, 11:15 herr7 napisał: > Nie pij tak wiele i tak wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: On nigdy nie trzeźwieje, wiąc zawsze tak pisz 18.06.08, 11:17 Jak widzę, evcia namiętnie i z zainteresowaniem czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: On nigdy nie trzeźwieje, więc zawsze tak pisz 18.06.08, 11:48 Tak, herra7 prawie zawsze, jeśli tylko zauważę. Ciebie - niejako z koniezcności, gdy się do kogoś sensownego przykleisz. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: On nigdy nie trzeźwieje, więc zawsze tak pisz 18.06.08, 12:04 To już lepiej czytaj "Spiegel" albo "Auto-Bild". Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: On nigdy nie trzeźwieje, więc zawsze tak pisz 18.06.08, 12:20 zigzaur napisał: > To już lepiej czytaj "Spiegel" albo "Auto-Bild". Nie wiem jak Ewa, jak tam wole czytac ciebie. Weselej! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: On nigdy nie trzeźwieje, więc zawsze tak pisz 18.06.08, 12:24 Widocznie gdy ośmieszam błaznów, robię to w sposób zabawny. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: On nigdy nie trzeźwieje, więc zawsze tak pisz 18.06.08, 12:41 kroliklesny napisał: > Nie wiem jak Ewa, jak tam wole czytac ciebie. Weselej! Fakt, mądrzej nie jest, ale przynajmniej weselej. A propos weselej - pozwoliłam sobie podworować na następnej stronie z CIA- dziadka Adamsa/Adamkusa, tego zesłańca z USA na (prawie)Syberię czyli Litwę i z jego fobii do czerwonych gwiazd, które są szeroko rozpowszechnione w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: On nigdy nie trzeźwieje, więc zawsze tak pisz 18.06.08, 12:46 eva15 napisała: > kroliklesny napisał: > > > Nie wiem jak Ewa, jak tam wole czytac ciebie. Weselej! > > Fakt, mądrzej nie jest, ale przynajmniej weselej. A propos weselej - > pozwoliłam sobie podworować na następnej stronie z CIA- dziadka > Adamsa/Adamkusa, tego zesłańca z USA na (prawie)Syberię czyli Litwę > i z jego fobii do czerwonych gwiazd, które są szeroko > rozpowszechnione w USA. Witaj Ewo! Juz tam pedze, na nastepna strone. Nudno mi w pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Od sierpa i młota Litwy nic dobrego nie spotkało. 18.06.08, 08:44 Nie dziwię się im wcale. Ale z drugiej strony popadanie w ksenofobię również jest niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Od sierpa i młota Litwy nic dobrego nie spotk 18.06.08, 08:46 Ksenofobia to jest negatywny stosunek do wszystkich innych narodów. W artykule jest mowa o zakazie posługiwania się symbolami pewnych, zresztą jednoznacznie zbrodniczych, ruchów politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Od sierpa i młota Litwy nic dobrego nie spotk 18.06.08, 22:59 jogibaboo napisał: borrka1: no ja bym nie byl tego tak pewien!dzieki sierpowi i mlotowi do spolki z czerwona gwiazda maja dzis tzw. wilenski kraj i nawet stolice,a to bylo nie bylo najlepsze tereny dzisiejszej Litwy. > Nie dziwię się im wcale. Ale z drugiej strony popadanie w ksenofobię również > jest niebezpieczne. male zawsze rzucaja sie z jednej skrajnosci w druga! Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich symboli 18.06.08, 08:57 "Na przyjęte wczoraj przez Sejm poprawki nerwowo zareagowała Moskwa." Tylko nerwowo? To już nie straszy, nie szantażuje albo przynajmniej nie grzmi? Ja nie wiem, jak reaguje Moskwa, (miasto czy rzeka)? Oglądam tylko jeden kanał ich TV, ale dosyć reprezentatywny i tam raczej kpią sobie i ironizują z tego. "Opinią publiczną Litwy wstrząsnęły wydarzenia sprzed kilku tygodni, kiedy to przez centrum stolicy kraju przeszła niezbyt liczna, lecz bardzo hałaśliwa demonstracja skinheadów. Młodzi ludzie, wymachując flagami nazistowskich Niemiec, skandowali hasła: "Litwa dla Litwinów!", "Precz z emigrantami!"." Aż takie mimozy z Litwinów, że mała demonstracja wstrząsa nimi? Czy ZBiR ich przypadkiem nie oczernia? Cokolwiek by o nich powiedzieć, to dzielny naród. Przetrwał wielowiekową okupację polską i rosyjską, więc nie wierzę w ich wstrząsliwość. Inna myśl, to ta "hałaśliwa" demonstracja była sponsorowana właśnie pod tę ustawę, jako jej nędzne, ale jednak, alibi. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 08:59 Nie straszy, bo nie ma czym. Litwa jest w NATO a z NATO nikt nie zadarł. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 09:08 zigzaur napisał: > Nie straszy, bo nie ma czym. > > Litwa jest w NATO a z NATO nikt nie zadarł. O ja? O Afganistanie slyszal? I co? NATO z cywilami walczy, jak na razie. O Jugoslawii slyszal? Bohaterskie NATO przez 78 dni spuscilo na bezbronnych cywili wiecej bomb niz cale hitlerowskie Niemcy w ciagu calej II wojny na wszystkich frontach. Bohaterskie NATO! Mlot na ciezarne kobiety, dzieci i starcow! I Polska razem z bandytami! Wsadz sobie w ucho swoich gierojow! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 09:10 Podaj mi pełną imienną listę tych ciężarnych kobiet. Wojsko powinno być nie "bohaterskie" ale skuteczne. NATO jest skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich sy 18.06.08, 23:07 zigzaur napisał: > Podaj mi pełną imienną listę tych ciężarnych kobiet. to ilosc cie przekonuje czy sam fakt? > > Wojsko powinno być nie "bohaterskie" ale skuteczne. NATO jest skuteczne. oj zighail cos sie gubisz,Armie Czerwona krytykujesz za ta sama skutecznosc a NATO chwalisz!zagryzac trzeba,zagryzac! Odpowiedz Link Zgłoś
zinajda47 Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich symboli 18.06.08, 09:17 A co z rosyjskimi samolotami wojskowymi? Przecież oficjalnym znakiem sił powietrznych Rosji pozostaje "krasnaja zwiezda". Taka ustawa oznacza zatem, że w żadnych okolicznościach (także np. pokazy czy wizyta oficjalna), żaden rosyjski samolot wojskowy nie mółby przebywać na Litwie. A może o to właśnie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Do samolotów z czerwoną gwiazdą strzelać! 18.06.08, 09:22 I o to chodzi. Litwa nie życzy sobie na swym terytorium samolotów z czerwoną gwiazdą i trzeba to uszanować. Odpowiedz Link Zgłoś
bianchini a jak fbk kowno 18.06.08, 10:27 trafi w pucharach na cska albo crvena zvezda, to co bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: a jak fbk kowno 18.06.08, 10:42 Klubów sportowych używających zbrodniczych symboli nie należy dopuszczać do oficjalnych imprez sportowych. Przecież nie ma klubu sportowego np. "Hakenkreuz Berchtesgaden" Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: a jak fbk kowno 18.06.08, 10:58 zigzaur napisał: > Klubów sportowych używających zbrodniczych symboli nie należy dopuszczać do > oficjalnych imprez sportowych. > > Przecież nie ma klubu sportowego np. "Hakenkreuz Berchtesgaden" Tu juz przesadziles lebiego! Odwal sie od "Crvenej Zvezdy"! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: a jak fbk kowno 18.06.08, 11:14 Down the bloody red star! A Rosję i Serbię, z powodu ludobójstwa, należy wykluczyć z międzynarodowych organizacji sportowych. To zaboli bardziej niż sankcje gospodarcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny ZVEZDA! 18.06.08, 11:28 zigzaur napisał: > Down the bloody red star! > > A Rosję i Serbię, z powodu ludobójstwa, należy wykluczyć z międzynarodowych > organizacji sportowych. To zaboli bardziej niż sankcje gospodarcze. Troche spoko! I tak ci czerwoni dokopia w kazdej dyscyplinie. Rote Stern HOCH! Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: volim te Hajduce, 18.06.08, 12:22 bianchini napisał: > srebe na vrbe! Wrong. "SRBE" jezeli juz. A "Hajduk" jest dobry, ale zeby mi serwowac girice i hladno pivo! He, he!! Odpowiedz Link Zgłoś
bianchini literowki zrobic nie mozna? 18.06.08, 12:37 ja ciebie sie pytam, gdzie srbija, a gdzie HR? Mi smo prvaci, Boh i Hrvati! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: literowki zrobic nie mozna? 18.06.08, 12:40 bianchini napisał: > ja ciebie sie pytam, gdzie srbija, a gdzie HR? Mi smo prvaci, Boh i > Hrvati! > :) Moze, moze (literowka). Odpowiem: "Kolo srece se okrece"! Ajmo, cuvaj se brate! ZVEZDA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Co znaczy słowo "vrbe"? 18.06.08, 12:25 Pytam, bo znałem osobę o nazwisku Vrba. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Co znaczy słowo "vrbe"? 18.06.08, 12:41 zigzaur napisał: > Pytam, bo znałem osobę o nazwisku Vrba. Vrba= wierzba Odpowiedz Link Zgłoś
cityrunner84 oba zakazane albo oba dozwolone 18.06.08, 10:16 A nie tak jak w Polsce - sfastyka jest be ale z Che Guevarą albo sierpem i młotem po ulicy można chodzić. Oczywiście lepiej gdyby oba były dozwolone (bo jaki ejest zagrożenie ze strony SYMBOLU?) Odpowiedz Link Zgłoś
pilsko1 Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich symboli 18.06.08, 10:21 I słusznie: u nas trzeba zacząć od pekinu: wsadzić tam ONR i spuścić wszystko do jeziora! Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Ilu Litwinów czerwoni wymordowali? 18.06.08, 10:26 Założe sie ze wiecej niż brunatni.Moskwa zapomniała ze Litwini juz nie musza pytac sie kremla co i jak moga uchwalac w swoim państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: Ilu Litwinów czerwoni wymordowali? 18.06.08, 10:43 Oczywiscie Niemcy sojuszników nie mordowali. Szczególnie tych, którzy pomagali im likwidować Żydów (tutaj kolaboracja była prawie totalna i kompleksowa - od wydawania do mordowania, my w stosunku do Litwinów jesteśmy w tej kwestii aniołami), ludzi jakoś zwiazanych z władza radziecką oraz Polaków (np. Ponary) Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: Ilu Litwinów czerwoni wymordowali? 18.06.08, 11:00 Przypomnę, że Liwini od czerwonych 3 (słownie trzy) razy odzyskali Wilno - 1920, 1939, 1944. Z tego korzystają i teraz. Pragnę przypomnieć również, że w konstytucji ZSRR zawsze była mozliwość wyjscia kazdej republiki ze składu ZSRR. Długi czas to była teoria, ale w latach 90-tych znacznie ułatwiło rozpad ZSRR. Wprowadzenie tego punktu do konstytucji wymusił Lenin. Wielu było przeciw, z róznych zreszta powodów, np Stalin. Gdyby ZSRR składało sie z gubernii (jak za cara), a nie republik to w latach 90 tych mogłoby być wesoło. Np. granice byłyby ustalane tak, jak my to robiliśmy w 1920r. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ilu Litwinów czerwoni wymordowali? 18.06.08, 11:16 Wojna w roku 1920 była wojną nie o granice ale o istnienie Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: Ilu Litwinów czerwoni wymordowali? 18.06.08, 11:21 Na chwile zapomnij o okolicznościowej propagandzie i popatrz na sprawę głębiej. Oczywiście Europy broniliśmy pod Kijowem. Az ciśnie sie na usta przypomnienie kolejnych dobrodusznych bojowników 20 lat później. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ilu Litwinów czerwoni wymordowali? 18.06.08, 11:54 Czy naprawdę nie pamiętasz haseł Lenina i Trockiego z lat 1917 - 1921 ? Z wrogiem należy walczyć jak najdalej od własnego kraju. Islamskich terrorystów też lepiej tłuc w Bagdadzie, Kabulu czy Teheranie niż w Nowym Jorku, Londynie czy Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy_z_tensorami Re: Ilu Litwinów czerwoni wymordowali? 18.06.08, 11:33 Tiaaa... I może jeszcze o życie na Marsie? Odpowiedz Link Zgłoś
irdyb Zakażą sprzedaży Heinekena? 18.06.08, 11:34 W najlepszym przypadku Heineken będzie musiał zmienić etykiety. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Zakażą sprzedaży Heinekena? 18.06.08, 11:51 irdyb napisał: > W najlepszym przypadku Heineken będzie musiał zmienić etykiety. Pilem w Wilnie rosyjskie piwo "Dwa miedwiedie". Spoko. Oprocz tego zaimponowala mi mlodziez, ktora tam tyra po kafejkach. Mowia w swoim jezyku, po rosyjsku (i nie wstydza sie!), po angielsku, po niemiecku i czasem po polsku. I tak trzeba, bez nacjonalistycznych oszolomow. A to zo zatwierdzil litwski parlament, to na razie nie ma takiego znaczenia. Musi to zatwierdzic prezydent, a temu zapewne Waszyngton poleci mniej oszolomstwa. Po co Rosje draznic? A z powodu czerwonej gwiazdy nie zamierzam zrezygnowac ani z Heinekena, ani z nawijania klubowi "Crvena Zvezda" z Belgradu! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zakażą sprzedaży Heinekena? 18.06.08, 12:03 Gramatycznie powinno po rosyjsku być "dwa miedwiedia". Zapewne piłeś jakąś chińską podróbkę, o ile dokładnie podałeś nazwę. Zresztą, dla mnie możesz nawet pić "tri 3,14zdy". Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Zakażą sprzedaży Heinekena? 18.06.08, 12:51 zigzaur napisał: > Gramatycznie powinno po rosyjsku być "dwa miedwiedia". > Zapewne piłeś jakąś chińską podróbkę, o ile dokładnie podałeś nazwę. Zresztą, dla mnie możesz nawet pić "tri 3,14zdy". Ty znowu tutaj? Czy ja z toba o gramatyce rozmawiam? I jakie ty w ogole masz pojecie o piwie? A w ogole nie wlaz mi do mojego piwnego ogrodka i ciebie nie bede pytal co moge pic, a co nie. Chinskich podrobek nie potrzeba pic, maja oryginalne swoje. Rozumiem, ze wswojej siermieznosci nie miales okazji sprobowac. I nie bluzgaj, azeby ciebie bluzgiem nie potraktowac, poborowy bez jaj! Odpowiedz Link Zgłoś
baaku Re: Zakażą sprzedaży Heinekena? 18.06.08, 11:59 Heineken już raz zmieniał gwiazdę na białą z czerwoną ramką z powodu ruskich. Teraz raczej sie w to nie będzie bawił, a szkoda, nabyłbym sobie takie litewskie wydanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 w Wilnie rozpoczeta budowa "Doma Moskwy" 18.06.08, 12:01 potezny bydynek 9000 m.kw dla rozwoju wspolpracy rosyjsko- litewskiej. Dodam, ze "Dom Moskwy" juz dziala w Rydzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: w Wilnie rozpoczeta budowa "Doma Moskwy" 18.06.08, 12:05 Rezydentura? Czy może burdel? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Dziadkowi z CIA odbiło na litewskim zesłaniu 18.06.08, 12:26 Amerykańskiemu dziadkowi z CIA odbiło na litewskim zesłaniu. Adams przechrzczony z powrotem na Adamkusa i wysłany do zamorskich kolonii robi się paranoikiem a la stary Breżniew i wszędzie widzi wroga. No ale to kolejny dowód na to, że USA zbliżają się do modelu ZSRR z lat późnego Breżniewa. Na koniec CIA-rencista zakazał najwyraźniej: - wlotów Aerofłotu (sierp logo)na Litwę - kontaktów z Białorusią (czerwona gwiazda w herbie) - kontaktów z Panamą, Nową Zelandią (czerwona gwiazda we fladze) i wielu innych aż szkoda czasu na wyliczanie. Ale to wszystko jeszcze nic. Farbowany bystrzak musi zerwać natychmiast wszelkie kontakty z Kalifornią. Ta ma nie tylko czerwoną gwiazdę na fladze ale i ....ruskiego niedźwiedzia, pfuj!! Nie dość, że rządzi tam potomek austriackich nazistów to jeszcze pod ruską flagą. 3 x pfuj! de.wikipedia.org/wiki/Bild:Flag_of_California.svg Najlepsze na koniec. Adamkus powinien także zerwać wreszcie z USA, a konkretnie z ich sztabem generalnym. To siedlisko kryptokomuchów usadowione nie pod jedną a od razu pod dwoma ruskimi czerwonymi gwiazdami i w dodatku ma też pół tła na czerwono. Po 100-kroć pfuj! www.ndu.edu/nwc/nwcCLIPART/US_ARMY/Key_Leaders/4FlagCSA03.jpg Rosjanie mają piękne powiedzenie na to, co właśnie przydarzyło się Adamsowi/Adamkusowi: каждый по своему с ума сходить I jaki um, takie i schodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Dziadkowi z CIA odbiło na litewskim zesłaniu 18.06.08, 12:37 Jeszcze link do sztabu generalnego USA: de.wikipedia.org/wiki/Chief_of_Staff_of_the_Army Pfuj, flaga Wasshington D.C. też nie lepsza: de.wikipedia.org/wiki/Bild:Flag_of_Washington%2C_D.C..svg Radzą przeczesać wszystkie flagi stanowe i organizacyjne w USA. Tam aż się czerwono robo przed oczyma od czerwonych gwiazd. 74.125.39.104/search? q=cache:GZbiJMJvtvIJ:de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Flaggen_der_Vere inigten_Staaten+Rote+Sterne+Flagge+wappen&hl=de&ct=clnk&cd=2&gl=de&lr =lang_de|lang_ru Dobrze, że się stary Amis-zesłaniec prawie na Syberię (litwa dla USa to hen jak Syberia) wziął ostro za dekomunizacją, źle, że nie zaczął od własnego podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dziadkowi z CIA odbiło na litewskim zesłaniu 18.06.08, 12:38 No widzisz, amerykański wywiad przynajmniej płaci emerytury a rosyjski zabija lub denuncjuje zużytego agenta. Zakaz wlotów samolotów Aerofłotu znacznie polepszy bezpieczeństwo w ruchu lotniczym. Białoruś może zmienić ustrój i flagę. Niektórzy twierdzą, że Panama jest tworem sztucznym. A jeśli nawet nie, to czerwona gwiazda jest niejako neutralizowana przez niebieską. Nowa Zelandia ma wprawdzie na fladze czerwone gwiazdy lecz za to ułożone w kształt mniej więcej krzyża. Niedźwiedź na fladze Kalifornii nie musi być koniecznie rosyjski, niedźwiedzie żyją także poza Rosją. Być może w Rosji już niedźwiedzi nie ma, bo zostały wykłusowane. A ta gwiazda to nie jest idealnie czerwona. Kolory na flagach są opisywane bardzo dokładnie. Czerwienie na flagach np. Holandii, Francji, Węgier i Włoch mają zupełnie inne odcienie. Pomylenie odcieni spowodowałoby dyplomatyczny skandal. Czy przodkowie Schwarzeneggera mają jakąś nazistowską przeszłość? Proszę o konkrety! Faktem jest, że wskaźnik przynależności do NSDAP był w Ostmark akurat najwyższy w całej Rzeszy. Uważam, że akurat flaga amerykańskiego organu dowodzenia została wybrana mądrze. Przewiduje mianowicie, że gdy już sowieckiej Rosji nie będzie, czerwoną gwiazdę będzie można wykorzystać w innych celach. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Dziadkowi z CIA odbiło na litewskim zesłaniu 18.06.08, 12:46 Dla tych szaleńców Rosja sowiecka zawsze będzie istnieć. Odkód wybili wszystkich w zasadzie Indian potrzebują wrogów na zewnątrz. A propos - pewnie ich miłość do czerwonego ma konotacje z zabitymi "czerwonoskórymi" oraz ich krwią, którą milionami spłynęła na zdzennie indiańskiej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dziadkowi z CIA odbiło na litewskim zesłaniu 18.06.08, 13:03 Owszem, evciu, krew indiańska obficie lała się na amerykańskim kontynencie. Głównie z takich oto przyczyn: 1. Walki plemienne. 2. Ofiary z ludzi (patrz państwo Majów) 3. Walki z dzikimi zwierzętami, jako że w chwili zetknięcia się z Europejczykami Indianie Północnej Ameryki żyli na poziomie paleolitu (myślistwo, rybołówstwo, zbieractwo). No to ile było tych milionów? Skoro mówimy o rdzenności ziem, to może coś o ziemiach rdzennie syberyjskich, rdzennie jakuckich, rdzennie tatarskich, rdzennie Komi (nie mylić z komunistami), rdzennie karelskich, rdzennie kałmuckich czy rdzennie czeczeńskich? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Dziadkowi z CIA odbiło na litewskim zesłaniu 18.06.08, 13:21 zigzaur napisał: > Owszem, evciu, krew indiańska obficie lała się na amerykańskim kontynencie. > Głównie z takich oto przyczyn: > > 1. Walki plemienne. > 2. Ofiary z ludzi (patrz państwo Majów) > 3. Walki z dzikimi zwierzętami, jako że w chwili zetknięcia się z Europejczykam > i Indianie Północnej Ameryki żyli na poziomie paleolitu (myślistwo, rybołówstwo, zbieractwo). > I znowu facet miesza mydlo i powidlo. Majowie byli w Am. Pld. Zas jankesi robili kuku tubylcom w Am. Pln. Co nie wyklucza faktu, ze obecnie robia kuku takze i tym z Am. Pld. i reszcie swiata tez. A nie rozumiem faktu, ze mialoby tych Indian wyginac wielu w procesie zbieractwa? Co oni, niewybuchy zbierali, czy co?! PS. wiem zigzaurze ze uzycie przeze mnie slowa niewybuch zapali ci czerwone swiatelko we lbie, ale faktycznie prawidlowo po polsku niewypaly tak sie nazywa. A jak tam z jajami? Wciaz nie mam odpowiedzi?! To stawales ty w koncu do poboru, czy leserowales? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dziadkowi z CIA odbiło na litewskim zesłaniu 18.06.08, 18:15 1. Skoro tak natarczywie stawiasz pytania i domagasz się odpowiedzi, to widać, żeś nie tylko trep ale i bezpieczniak. Jakieś tam WSW czy WSI. 2. Skoro ty ciągle o jajach i poborach, to widać, że nie jesteś lekarzem tylko trepem. Lekarze (przynajmniej ci, których znam), tak się nie wyrażają. 3. Majowie mieszkali na półwyspie Jukatan. Stworzyli względnie niezłą cywilizację. Ale ofiary z ludzi składali. O ileż dziksze musiały być plemiona z lasów północnej części Ameryki! Zresztą, chyba słyszałeś takie słowo jak skalp. 4. W paleolicie średnia wieku człowieka wynosiła około 22 lat. Nie było mowy o higienie, medycynie, ciepłym mieszkaniu, dobrej broni. 5. Musiałeś być politycznym, skoro nie odróżnisz niewypału od niewybuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Dziadkowi z CIA odbiło na litewskim zesłaniu 18.06.08, 19:21 Obudziles sie?! Usmialem sie bardzo. Nie mam sily odpowiadac punkt po punkcie na twoj inserat, bo bylaby to juz obraza dla mojej inteligencji. Gdzie ty widziales lasy w Pln. Ameryce? Bylo ich niewiele, natomiast byly i sa tam prerie. Rozumiem, ze nie wiesz, co to preria i slowo to kojarzy ci sie z modelem Nissana z lat 90-tych. Ile inteligentnemu facetowi mozna cos objasniac? Roznice miedzy niewypalem a niewybuchem to ja ci wskazalem, a ty jako stary bezpieczniak odwracasz biednego kota ogonem itd. Nie ze mna te numery, Brunner! Wychodze z roboty, ide papu. A ty odpowiedzi na pytanie zadane wprost unikasz. Znaczy do poboru jako ewidentnie uposledzony (przez grzecznosc nie wspomne na czym) nie stawales. Nie bede cie juz meczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Dziadkowi z CIA odbiło na litewskim zesłaniu 18.06.08, 13:02 zigzaur napisał: > No widzisz, amerykański wywiad przynajmniej płaci emerytury a rosyjski zabija lub denuncjuje zużytego agenta. >jak na razie, to polski wywiad denuncjowal swoich agentow. > Zakaz wlotów samolotów Aerofłotu znacznie polepszy bezpieczeństwo w ruchu lotniczym. >Niedawny artykul w prasie dotyczyl samolotow polskich, anie rosyjskich > Białoruś może zmienić ustrój i flagę Moze. Ale czy musi? > > Nowa Zelandia ma wprawdzie na fladze czerwone gwiazdy lecz za to ułożone w kształt mniej więcej krzyża. >A co, krzyz to jakas nowa szczepionka na glupote? W polskim sejmie tez krzyz zawieszono wbrew prawu i jakos poziom gluptactwa sie nie obnizyl, moglbym nawet podejrzewac, ze sie zwiekszyl.. > Niedźwiedź na fladze Kalifornii nie musi być koniecznie rosyjski, niedźwiedzie żyją także poza Rosją. Widze, ze ty juz specjalista nie tylko od piwa rosyjskiego, ale i od misiow.. Ale meczenie zwierzatek jest karalne! > Uważam, że akurat flaga amerykańskiego organu dowodzenia została wybrana mądrze. > Przewiduje mianowicie, że gdy już sowieckiej Rosji nie będzie, czerwoną gwiazdę będzie można wykorzystać w innych celach. Ja mam inna koncepcje. Gdy juz Waszyngton bedzie zdobyty, symbole zwyciezkich armii beda na miejscu jak znalazl- jedna czerwona dla armii rosyjskiej, druga czerwona dla armii chinskiej. A sowieckiej Rosji juz ladnych kilka lat nie ma, czego nie byles w stanie spostrzec?.. He, he! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dziadkowi z CIA odbiło na litewskim zesłaniu 18.06.08, 13:06 Sowieckiej Rosji (Bogu dzięki!) już oficjalnie nie ma ale czerwone gwiazdy nadal są wojskowymi emblematami. Czyli jednak sowiecka Rosja częściowo jeszcze istnieje. Jeśli można przewidywać spotkanie armii rosyjskiej z chińską, to raczej nie w okolicach Waszyngtonu lecz nad Amurem czy na Uralu. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Dziadkowi z CIA odbiło na litewskim zesłaniu 18.06.08, 13:24 zigzaur napisał: > Sowieckiej Rosji (Bogu dzięki!) już oficjalnie nie ma ale czerwone gwiazdy nadal są wojskowymi emblematami. Czyli jednak sowiecka Rosja częściowo jeszcze istnieje. > Jeśli można przewidywać spotkanie armii rosyjskiej z chińską, to raczej nie w okolicach Waszyngtonu lecz nad Amurem czy na Uralu. Gdy sie spotkaja, to wodeczke popija, na pohybel twoj! Co to znaczy, ze "czesciowo" Sowiety istnieja? To brzmi jak odpowiedz mojej pacjentki, ktora pytam, czy jest w ciazy, aona odpowiada "Czesciowo". Czesciowo, to ty mozesz odbyc obcowanie cielesne. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dziadkowi z CIA odbiło na litewskim zesłaniu 18.06.08, 18:16 To oznacza, że Sowietów jeszcze do końca nie dobito i istnieje niebezpieczeństwo ich odrodzenia się w jakichś niekorzystnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Dziadkowi z CIA odbiło na litewskim zesłaniu 18.06.08, 19:22 zigzaur napisał: > To oznacza, że Sowietów jeszcze do końca nie dobito i istnieje niebezpieczeństw > o > ich odrodzenia się w jakichś niekorzystnych warunkach. Amen! Idz spac. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Uczmy się odwagi i mądrości od małej Litwy 18.06.08, 13:32 To co dla wielu Polaków jest zabawne, symbole sowieckich zbrodniarzy, dla mądrych Litwinów, mniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny A MAO TSE TUNG?! 18.06.08, 14:49 Zrobie Litwinow w oko i przejade sie do Wilna na "Zeppeliny" (kto wie, ten zna, kto nie, to i tak opisac sie nie da; dobra micha). Mam w zbiorach znaczek Mao i go sobie przypne. Tez jest symbolem i tez symbolem czerwonego pajaka. Niech mnie wezma za pierze, zrobie im reklame na cale EU. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich symboli 18.06.08, 23:32 BRAWO! Odpowiedz Link Zgłoś
kangur_01 Litwa zakazuje radzieckich i nazistowskich symbol 19.06.08, 02:27 Litwini maja bardzo duzo jednych i drugich symboli,to przeciez historia ich kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
opiniapollpressagency Tusek wyrzucil portret dziadka do klopa 19.06.08, 03:31 Brawo niemedialny Tusek magister ze swiadectwem dojrzalosci za wyrzucenie portretu dziadka do klopa. Poniewaz Adasio Kurcypedro i otrebowi pacany z Teleavivka gw zachowuja sie tak jakby byli podkupieni przez fanow Tuska jako kupa urzadzen do pisania nalezaloby zmienic nazwe gw na osobisty organ niemedialnego i go przyjac takim jakim jest. Odpowiedz Link Zgłoś