katolik_polski1 29.06.08, 12:23 Obawiam sie ,ze Polska nie bedzie z tarcza tylko na tarczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamcijest44 Chlebowski: Za kilka dni rozstrzygnięcie ws. ta.. 29.06.08, 12:46 PO proponuję twórcze rowinięcie pomysłu rezydenta z p. Fatygą. Na dzień przed każdą kolejną wizytą zagr. rezydenta posyłać do danej stolicy umyślnego, co by uświadomił gospodarzom, że przyjeżdża do nich miły staruszek, którego trzeba podjąć z całą uprzejmością, ale którym w ogóle nie warto się przejmować, bo niewiele rozumie, a jeszcze mniej może. Ciekawe, co wówczas powiedzą PiSowcy. Pewnie, że wszystko jest OK, bo przecież rząd ma prawo prowadzić "własną poplitykę zagraniczną"... Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh dac ogloszenie 29.06.08, 13:08 Rzad powinien dac ogloszenie w prasie zagranicznej, ze nie bierze odpowiedzialnosci za pomysly jednojajowego tandemu. Odpowiedz Link Zgłoś
wypasior zdradzę wam rezultat 29.06.08, 17:51 Polska zgodzi się na tarczę w zamian za częściowe jej sfinansowanie przez USA, i zgodę na sprzedaż patriotów. TVN przedstawi to jako sukces... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Re: zdradzę wam rezultat 29.06.08, 17:53 PO ma tylko sukcesy.Czego sie Tusek nie zlapie to sukces, nawet z wysokich Andow widzial sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Chlebowski: Za kilka dni rozstrzygnięcie ws. ta... 29.06.08, 12:48 "Michnik jest manipulatorem, to człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny." Zbigniew Herbert pl.youtube.com/watch?v=7zNEbvYKSxI Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Ja sie sprawa rypnie to ...jest juz winny :)))) 29.06.08, 12:52 Wiadomo...Fotyga co to do USA pojechala i zamotala:)))) Bedzie to test..czy Polacy jeszcze daja sie oglupiac ,,wolnym mediom''czy tez juz otrzezwieli. W przypadku sukcesu negocjacji ...o Fotydze bedzie w ,,wolnych '' cichutko :)))))))))Za to beda peany jak to Tusek ,,twarda postawa'' wynegocjowal swietne warunki ,nie jak ten ,,prowadzony na pasku'' Kaczynski :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Ja sie sprawa rypnie to ...jest juz winny :)) 29.06.08, 12:57 > W przypadku sukcesu negocjacji Zalezy co kto uzna za sukces. Dla mnie sukcesem byloby nieudzielenie zgody na instalacje tych rakiet w Polsce. Dla PiS to bylaby kompromitacja obecnego rzadu i kleska Polski. Cokolwiek sie nie stanie, to kazdy to uzna za swoj sukces, a porazke przeciwnika. smok Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ja sie sprawa rypnie to ...jest juz winny :)) 29.06.08, 21:26 smok_sielski napisał: > > W przypadku sukcesu negocjacji > > Zalezy co kto uzna za sukces. Dla mnie sukcesem byloby nieudzielenie zgody na > instalacje tych rakiet w Polsce. Dla PiS to bylaby kompromitacja obecnego rzadu > i kleska Polski. Cokolwiek sie nie stanie, to kazdy to uzna za swoj sukces, a > porazke przeciwnika. > smok ==================================== smoczku, alez byloby niekoniecznie odwrotnie, ale kompromitacja okrylby sie takze Kaczynski z Sikorskim za potajemne podpisanie w 2006 roku wstepnego porozumienia w sprawie budowy tarczy. Tusk w tej sprawie mial i ma niewiele do powiedzenia, bo przejal panstwo z "dobrodziejstwem inwentarza". A wtedy sprawy tarczy byly juz za bardzo rozwiniete pod wzledem finansowym i logistycznym. Zagrywki Tuska o rzekome roszczenia o dofinansowanie armii byly PR'owskim zagraniem. W dodatku o tyle smiesznym, ze nikt w Waszyngtonie tego nie bral (i nie bierze) powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Amerykanie jak dowiedzieli sie ze premiar 29.06.08, 12:57 duzo pil i palil maryske,stracili zaufanie,bo a czy wiadomo moze jeszcze pije i pali,moze przyjechal na chaju,z takim nie warto kontynuowac rozmow,krotka wizyta Pani Fotyki udowodnila ze sa jeszcze osoby w Polsce trzezwo myslace. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Parafrazujac sprawe tarczy,UE powinna 29.06.08, 13:04 z wdziecznosci za przyjecie oferty przez Polske na organizacje EURO 2012, wybudowac z wlasnych funduszy w Polsce stadiony,autostrady i cala infrastrukture. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Parafrazujac sprawe tarczy,UE powinna 29.06.08, 13:06 marcin1122331 napisał: > z wdziecznosci za przyjecie oferty przez Polske na organizacje EURO 2012, > wybudowac z wlasnych funduszy w Polsce stadiony,autostrady i cala infrastruktur > e. Wystarczy ....rowne traktowanie np. w sprawie doplat dla rolnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
jamcijest44 Chlebowski: Za kilka dni rozstrzygnięcie ws. ta.. 29.06.08, 13:02 Wysłanie p. Fatygi było niezwykle sprytną zagrywką pana rezydenta i naprawdę może pomóc rządowi. Jeden rzut oka na jej poważne i skupione oblicze uświadomił Hamerykanom, że to rasowa biznesłoman i "hardcore negotiator" w związku z czym nie wywiną sie z tej tarczy bez chocby kilku Patriotów. Jak pojedzie jeszcze ze trzy razy, dorzucą kilka dywizji i mnóstwo kasy w gotówcre, byle już więcej nie negocjowała... Odpowiedz Link Zgłoś
paves Chlebowski: Za kilka dni rozstrzygnięcie ws. ta.. 29.06.08, 13:08 Trzymam kciuki za sukces Polski, tj. niewyrazenie zgody na tarczę. Przystąpienie do programu zbrojeń będzie klęską w wielu wymiarach - finansową, etyczno-moralna i gospodarczą. Finansowanie zbrojeń i to wymierzonych w sąsiadów, jest dla mnie szczytem głupoty. Trzymam kciuki, Panie Tusk. Mam nadzieję, że mądrość zwycięzy. Precz z Amerykanami na naszej ziemi Selim Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Nie oddamy plaszcza ,nawet guzika od niego, 29.06.08, 13:10 nie moze sie powtorzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Przecież przed wizytą Fotygi, Bułkowski mówił,że 29.06.08, 14:04 tarczą raczej powinien zająć się przyszły nowy rząd:)))))) A tu proszę. Kompromitacja PO_kemonów trwa nadal: biznes.onet.pl/7,1495235,prasa.html i co na to tzw. "Minister bez PESLU i NIP-U"???? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Chlebowski - morda w kubeł... 29.06.08, 14:05 Jakim prawem wogóle otwiera buzię ten kolżka skoro nie pełni w tym kraju żadnej funkcji? Polityka zagraniczna leży w gestii rządu i prezydenta, a on niby skąd się urwał? Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 USA zaprosil p. Fotyge , a rudy wiedzial i... 29.06.08, 14:10 .. klamie jak maleszka, burmistrz wielki sie znalazl... Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 Rzecznik Liszka odchodzi ze względu na zły klimat 29.06.08, 14:12 w rządzie Donaldu Paździchu Tusku www.dziennik.pl/polityka/article200103/Agnieszka_Liszka_odchodzi_z_rzadu.html Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Podziwiam Prezydenta........... 29.06.08, 14:12 Ma swoja wizje.Jestem przeciwnikiem tarczy ale nalezy sie podziw dla Prezydenta.Nie patrzy na slupki wyborcze.Co do rzadu.Czy jest za?A moze przeciw?Nieprzewidywalny rzad,przewidywalny Prezydent.Slupki wazniejsze wiec brak wlasnego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Zbadac rude wlosy czy cpa jeszcze,to takie pr 29.06.08, 21:35 ======================================== E, tam. To w Kancelarii Prezia latwiej bylo (jest?) o "bialy snieg", niz na niejednej dyskotece o "extaze". Odpowiedz Link Zgłoś
sunlama jak on mówi to baki zrywać jak świerze wiśnie 29.06.08, 14:19 Kluska Tuska.. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: jak on mówi to baki zrywać jak świerze wiśnie 29.06.08, 19:19 "Świerze", Ty na pewno z PiSu jesteś, zgadłem? Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Chlebowski: Za kilka dni rozstrzygnięcie ws. ta.. 29.06.08, 14:28 to sa sprawy bardzo powazne i tajne... niektorzy wypisuja straszne bzdury.... nie jest tak jak OFICJALNIE MOWI PO ..... gdyby niektorzy wiedzieli naprawde PRAWDE to nie bylo im tak do smiechu... tyle moge napisac.....by Odpowiedz Link Zgłoś
koala307 Fotyga: wspierałam rząd w imieniu Prezydenta. 29.06.08, 14:32 Niech ją Matka Boska broni wspierać rząd w imieniu Prezydenta czy też własnym. Niech się najpierw zapyta, czy ktoś potrzebuje jej wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Re: Fotyga: wspierałam rząd w imieniu Prezydenta. 29.06.08, 14:39 Najwazniejsze ze popchnela ta lezaca odlogiem sprawe,lenie z PO leza dalej na kanapie usmiechajac sie zalotnie do glupich co ich wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: Fotyga: wspierałam rząd w imieniu Prezydenta. 29.06.08, 16:43 prawda to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 dziekuje Bogu codziennie , za mamy Prezydenta ... 29.06.08, 14:56 ...Polaka, patriote, ktory mysli o przyszlosci naszej... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Re: dziekuje Bogu codziennie , za mamy Prezydenta 29.06.08, 15:20 szkoda ze z premierem nie wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 rosyjska TV chwali "Iskandery" dla Polski 29.06.08, 19:23 z odleglosci 300 km trafia w 10 Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Chlebosiu, nie rznij juz wiecej glupa 29.06.08, 21:14 ==================================== bo ludzie juz sie smieja. O jakim "rozstrzygnieciu" marudzisz??? Zawarcie tak waznego, kosztownego i brzemiennego w skutkach kontraktu, to nie partyjka pokera. Tu nie mowisz partnerom "ok, sprawdzam", i karty na stol. Wszystkie szczegoly musialy byc ustalone wiele miesiecy temu, A NIE dopiero za kilka dni. Kazdy srednio rozgarniety student II roku SGH juz wie, ze chodzi o PODPISANIE kontraktow (bo to nie bedzie tylko jeden dokument), a nie jakies tam "rozstrzyganie". Jak wiadomo, Sikorek zostal wezwany na dywanik do Waszyngtonu w celu omowienia szczegolow dyplomatyczno - organizacyjnych tej targowickiej ceremonii. Odpowiedz Link Zgłoś