pogromca_gamonia 01.08.08, 07:14 Wyglada na to ze pisowscy prominenci doznaja zbiorowej demencji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baby1 Daleki jestem od popierania PiS-u ale co to 01.08.08, 13:45 za gadki o opozycji totalnej. Opozycja jest od tego, żeby krytykować rząd i parlamentarną większość i na ogół głosuje przeciw, bo taka jej rola. PO powinno zastanowić się nad tym czy jest w stanie rządzić z PSL. Jeżeli nie to można rozwiązać Sejm i zrobić nowe wybory, ale i można próbować dogadać sie SLD. Nie ma co liczyć na cuda. Odpowiedzialność za nieskuteczność zawsze ponosi ten kto rządzi, a nie opozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Sojusz Lewicy Totalitarnej 01.08.08, 15:29 Slusznie prawisz - nie ma co liczyc na cuda: Sld dogadalo sie z PiSem i w tej chwili nie ma na lewym skrzydle liczacej sie partii do negocjacji. Czy ktos kazal SLD przechodzic do opozycji? To, ze nie jest sie w rzadzie nie oznacza, ze automatycznie trzeba opluc wlasne idealy i pokumac sie ze swoim najwiekszym wrogiem, byle dolozyc premierowi, co nie swój. No, ale do zachowania godnosci trzeba troche kultury politycznej, której zdecydowanie brakuje przerosnietym pampersom z SLD. Zreszta dorazne sukcesy SLD nie beda dlugotrwale, a ryzyko, ze skonczy on jak LPR czy SO jest bliskie 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy Przypomnijmy sobie konferencje prasowe POchwy 01.08.08, 07:16 sprzed roku. hm Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy Re: Przypomnijmy sobie konferencje prasowe POchwy 01.08.08, 07:19 Wystąpienia telewizyjne/radiowe czerwonych z nienawiści; Rokity, Tuska, Komorowskiego, Osiołowskiego i innych hipokrytów z PEŁO. garbatonosy napisał: > sprzed roku. hm Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Przypomnijmy sobie konferencje prasowe POchwy 01.08.08, 08:31 Garbatonosy żeruje w okolicy krocza i z lubością daje temu wyraz. Czyżby kolejna akcja pozyskiwania przez PiS inteligencji? Odpowiedz Link Zgłoś
koala35 Powtarzana bzdeta staje sie prawda - Sld NIE 01.08.08, 07:17 zawarl koalicji z PiS, zgodnie z demokratycznymi zasadami zaglosowal tak, jak uwazal za sluszne i NIE POZWOLIL na wymiane jednych przydupasow na drugich przydupasow, tylko z innej partii. Pan Schetyna celowo klamie. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Powtarzana bzdeta staje sie prawda - Sld NIE 01.08.08, 07:30 pelna racja, koala... nie jestem zwolennikiem ani sld, ani pisu, ale uwazam, ze sld postapil bardzo slusznie w sprawie ustawy medialnej... jesli po zalezalo na jej przepchnieciu przez weto prezydenta powinni te ustawe wspolnie z sld projektowac i uwzglednic postulaty sld, a nie najpierw ich olewac a potem wykrecac reke, gdy sie okazalo, ze weto jest i glosy sld potrzebne do jego obalenia.... motywy schetyny sa faktycznie dziwne... choc z drugiej strony mysle, ze jednak troche sie napieralskiego i sld zaczynaja bac jesli chodzi o elektorat... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ustawa była słaba, nie warto było jej bronić 01.08.08, 07:46 Teraz należałoby napisać nową, z zaangażowaniem całej izby, ale wątpię by ta swołocz widziała interes kraju, raczej swoje diety i układziki. Niektórzy wiedzą że jak polegna teraz to się skończy słodkie lenistwo, ja napewno głosu na durnia nie oddam. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Ustawa była słaba, nie warto było jej bronić 01.08.08, 07:48 traper, masz racje, swolocz... jesli glosu na durnia nie oddasz, to na kogo oddasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To czy byłą słaba czy nie nikogo nie interesuje. 01.08.08, 08:18 Była ze strony Tuska naruszeniam dealu, który przed wyborami został zawarty między nim a jego polityczno-medialnymi sponsorami, bo potencjalnie mogła zagrozić ich interesom. Więc paść musiała. Jak Donaldu zrozumie, gdzie jest jego miejsce w szeregu i ją pod tym kątem poprawi, to przejdzie. paradowska.blog.polityka.pl/?p=178#comment-51365 a.k.traper napisał: > Teraz należałoby napisać nową, z zaangażowaniem całej izby, ale > wątpię by ta swołocz widziała interes kraju, raczej swoje diety i > układziki. Niektórzy wiedzą że jak polegna teraz to się skończy > słodkie lenistwo, ja napewno głosu na durnia nie oddam. Odpowiedz Link Zgłoś
doktur_szatan Paradowska i skrót myślowy, dobrze sobie dobrała 01.08.08, 08:32 tytuł bloga. jej proces myślenia jest bardzo skrócony Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Już jej zaproponowałem, żeby zmieniła nazwę na 01.08.08, 10:02 "Skręt umysłowy" :-). A myśleć to ona potrafi, nie bój się: wynajęto ją do zwalczania PiSu, to zwalcza. Myślę, że emerytury na walce z PiS doczeka spokojnie :-) POSAŻNEJ emrytury; łgarstwa medialnych "inżynierów dusz", jak za komuny, tak i teraz są dobrze opłacane :-). Przecież za grosze nikt by szmaty z siebie nie robił, nieprawdaż...? doktur_szatan napisał: > tytuł bloga. jej proces myślenia jest bardzo skrócony Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Powtarzana bzdeta staje sie prawda - Sld NIE 01.08.08, 13:06 > zawarl koalicji z PiS, zgodnie z demokratycznymi zasadami zaglosowal tak, jak > uwazal za sluszne i NIE POZWOLIL na wymiane jednych przydupasow na drugich > przydupasow, tylko z innej partii. A teraz szczerze. Czytałaś tę ustawę? Czy tylko powtarzasz hasła propagandowe PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek Schetyna brak ci pokory 01.08.08, 07:40 uderz się w pierś i powtórz głośno ! chciałem TV dla platformy! ponoć Rywin też chciał ?! Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Schetyna brak ci pokory 01.08.08, 13:01 > uderz się w pierś i powtórz głośno ! chciałem TV dla platformy! Przeczytaj zawetowaną ustawę zamiast propagandowego bełkotu instrukcji z Wydziału Propagandy KC PiS. Zobaczysz wtedy, o co w tej ustawie chodziło i dlaczego PiS nie chce się zgodzić na zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Schetyna: PiS jest opozycją totalną 01.08.08, 07:53 Jeżeli mnie pamięć nie myli, to obyczaj wychodzenia z Sejmu w celu hamowania jego prac w poprzedniej kadencji zapoczątkowała Partia Miłości Pana Schetyny. Język nienawiści jest używany przez Panów: Palikota, Niesiołowskiego, Karpiniuka, Czumę, Komorowskiego, Chlebowskiego, proszę mi przypomnieć z jakiej partii wywodzą się te "gołąbki pokoju"? Odpowiedzi na agresywne zaczepki są nam przedstawiane jako ataki a własne zdanie posłów SLD jako zawarcie sojuszu z PiS. Dyskredytowanie Prezydenta, wybranego /jakby nie patrzeć/ w wyborach powszechnych jest głównym zadaniem zarówno rządu jak i członków Pogardzających Obywatelami partii "miłości". Wystąpienia takie jak p.Schetyny mają na celu w czasie sezonu "ogórkowego" podgrzewanie atmosfery konfliktu, żeby czasem Polacy nie zapomnieli jak należy chwalić nasze "słoneczko", a bluzgać jadem na Prezydenta dzięki któremu nie wszystkie chore pomysły PO przejdą do realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jomumma Re: Schetyna: PiS jest opozycją totalną 01.08.08, 08:18 Wstydze sie za was ludziska! I mam ubaw po pachy patrzac na PISmakow! heheh Hak wam w smak! Odpowiedz Link Zgłoś
pantau07 Re: Schetyna: PiS jest opozycją totalną 01.08.08, 11:52 Prezydent byl pierwszy na podkarpaciu,zeby zajaca na senatora promowac,pis dostal glosy,a prezio ma pomoc dla podtopionych w dupie!!!!Jest na wakacjach!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Po prawie roku zastanawiają się jak rządzić 01.08.08, 08:12 To ja się pytam co wy żeście robili przez ten prawie rok? Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Schetyna: PiS jest opozycją totalną 01.08.08, 08:21 "Za każdym razem, kiedy wesprą weto prezydenta, będzie widać, że są w układzie z PiS. A takiej koalicji elektorat lewicy nigdy nie zaakceptuje" - podkreśla Grzegorz Schetyna." Panie premierze, jest Pan głupi jak stołowe nogi. Elektorat lewicy to nastawiony roszczeniowo plebs, teskniący do gierkowskiej małej stabilizacji, a to jest właśnie program pisaków. A, że pisaki chcą trochę potarmosić post pzprowski aparat? To akurat Zenkowi spod budki z piwem zwisa kalafiorem. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Pisuar?Im bardziej się pieni tym okropniej cuchnie 01.08.08, 08:26 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
omidas Schetyna: PiS jest opozycją totalną 01.08.08, 08:28 PiS to kupa krzykaczy zdolna tylko do krytyki innych i chalenia siebie i swoich poczynań. A co zrobili każdy pamięta. Teraz się mądrzą i szukają dziry w całym, aby dołorzyć rządowi Tuska. I na tym ich praca i działalność obecna polega, aby jeśli nie sami to przy pomocy prezydenta rzucać kłody pod nogi rządowi, a potem krytykować, że rząd tego czy innego nie zrobił. To czemu przeszkadzają? Czemu prezydent wetuje, blokuje itp. Udowadnia tym samym, że jest prezydentem PiS-u i jegi praca polega na wetowaniu. A więc mamy prezydenta PiS-aka i wetowiaka. I jak ma być dobrze w Polsce, kiedy się przeszkadza rządowi i przy prezydencie stworzono sobie też rząd. I kto tu ma rządzić> Nie słyszałem, żeby były zmiany w Konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy PiS to kupa krzykaczy zdolna tylko 01.08.08, 08:33 omidas chciał napisać: PO to kupa krzykaczy zdolna tylko do krytyki innych i bezgranicznego chwalenia siebie i swoich poczynań. A co robią każdy widzi. Mądrzą się i szukają dziury w całym, aby dołożyć PiSowi. I na tym ich praca i działalność obecna polega. Odpowiedz Link Zgłoś
omidas Re: PiS to kupa krzykaczy zdolna tylko 01.08.08, 08:37 garbatonosy dzięki za donosy. Chyba jesteś od Rydzyka, który nos nie tam gdzie trzeba wtyka. Ale przyjdzie na was pora, że znikniecie z Polskiego dwora. PiS-aki spakuje się w paki i wyrzuci w krzaki. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: PiS to kupa krzykaczy zdolna tylko 01.08.08, 08:38 a może coś od siebie napiszesz, a nie przestawiasz tylko nazwy partii? Odpowiedz Link Zgłoś
pantau07 Re: PiS to kupa krzykaczy zdolna tylko 01.08.08, 11:55 Garbusnosowy ,sypnij przykladami. Odpowiedz Link Zgłoś
rozboj-nick Jeśli chodzi o opozycyjny beton, to PO była dobrym 01.08.08, 08:52 nauczycielem, a PiS pojętnym uczniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Nie pieprz, Pietrze... 01.08.08, 08:58 rozboj-nick napisał: > PO była dobrym nauczycielem, a PiS pojętnym uczniem. Platforma rozbijała się w opozycji przy pomocy genetycznie niezdolnego do spełniania roli arbitra, skrajnie upartyjnionego, stronniczego prezia???! Co Ty bredzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mzastaw Schetyna: PiS jest opozycją totalną 01.08.08, 09:19 Panie Ministrze! Szczyty rozumowania w Pana wypowiedziach. Cytuję: "Zresztą zakładam, że w SLD jest wielu normalnych posłów. Napieralski, fundując im koalicję z PiS, szykuje rozłam we własnej partii". I kto tutaj jest normalny, pan Napieralski, posłowie nazwani normalnymi czy pan Minister. U mnie wygrywa pan Napieralski. Nie chcę innym ubliżać, bo powiedzenie do kogoś, że inni są normalni, znaczy tyle jak „jesteś nienormalny”, a może nadzwyczajny. Panowie politycy i pracownicy aparatu państwowego, trochę więcej kultury wzajemnych stosunkach służbowych. I jeszcze jedno, nie poparcie projektu rządowego nie oznacza koalicji z opcją całkowicie przeciwną politycznie SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Taka agresja była 01.08.08, 09:34 Po 2005 r. ze strony PO. Zapomniał wół jak cielęciem był? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Taka agresja była 01.08.08, 13:05 > Po 2005 r. ze strony PO. Zapomniał wół jak cielęciem był? Rozumiem, że musisz powtarzać hasła z biuletynu Wydziału Propagandy KC PiS. Ale może mino wszystko mogłabyś być konkretna? Kiedy i jak? Czy ktoś blokował prace którejkolwiek komisji? Czy może chodzi ci o wymyślanie przez Kaczyńskich, Kurskiego i Brudzińskiego pod adresem opozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Ścierwoliberały chcą wprowadzić stan wojenny! 01.08.08, 09:42 Gada jak Kiszczak i pewnie zaraz oskarży prezydenta, że weto to zagrożenie dla bezpieczeństwa państwa i przeprowadzą PUCZ! Znamy metody protoplastów ścierwoliberałów z historii. Rok 1918, 1949, 1981 itd. itd. Chcą wrócić do starych zbrodniczych metod. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Ścierwoliberały chcą wprowadzić stan wojenny! 01.08.08, 10:41 weź pigułkę tak te niebieską co ci Pan Psychiatra przepisal Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Schetyna: PiS jest opozycją totalną 01.08.08, 09:51 Czyżby p. Schetyna starał się być rzecznikiem SLD a teraz jest jakby na stażu - ale trochę nieudolnie.Każda partia głosuje tak jak uważa za słuszne a nie aby zrobić dobrze przeciwnikowi politycznemu.Czy nie uważa Pan że takie wypowiedzi bardziej cementują SLD oraz dają dużo do myślenia wyborcom i to wszystkim.Czas zacząć coś wreszcie robić, przegadano już (koalicja) prawie rok od wyborów i cóż to z tego wynika można popatrzeć wokół nie tylko do portfeli. Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Re: Schetyna: PiS jest opozycją totalną 01.08.08, 09:56 czarnego luda już prawie niema albo jest tak słaby aby nim straszyć wespół i zespół Odpowiedz Link Zgłoś
po.niszczyciel znowu plecie idiotyzmy. 01.08.08, 09:56 " Kontakt z PiS jest bardzo trudny. Panuje atmosfera czysto wojenna. PiS jest opozycją totalną. Takiego Sejmu, takiej agresji i nienawiści jeszcze nie było - mówi w rozmowie z "Dziennikiem" wicepremier i szef MSWiA Grzegorz Schetyna.' nie, nie było tylko trwa od 3 lat. wypowiedź Schetyny stawia go obok Komorowskiego stwierdzającego ,że nie spodziewał się tak złej kondycji państwa gdy platfuski przejmowały władzę PO pis. udawanie wariata na długo się nie zda. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Schetyna: PiS jest opozycją totalną 01.08.08, 10:41 "Takiego Sejmu, takiej agresji i nienawiści jeszcze nie było" Faktycznie - Niesiołowski nawet za czasów ZChN tak nie siał jadem. Sojusz Prezydenta i SLD? Wolne żarty. Może w końcu Po zaproponuje jakąś sensowną ustawę, a nie będzie próbowała wciskać ludziom ciemnotę próbując przejąć wszystkie państwowe/publiczne instytucje dla swoich ludzi. Swoją drogą - ciekawe, czy ta forma nepotyzmu nie razi Pani Pitery. Odpowiedz Link Zgłoś
aloese Schetyna: PiS jest opozycją totalną 01.08.08, 11:38 Czy pos. Schetyna nie nauczył się, że polityka to właśnie handel? Jeszcze niedawno PO popierali 90% ustaw PiS, łącznie z tą o CBA... Na pewno nie bezinteresownie! Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Pomroczność jasna Scheta poraża... 01.08.08, 12:59 Zapomniał o poprzedniej kadencji i o tym jaką to konstruktywną opozycją była Platforma? Przecież ich działania były identyczne jak dzisiaj PiSu. Jak to się mówi takie są wilcze prawa opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 A jaka ma byc? Ma byc opozycją czesciowa? Czy jak? 01.08.08, 13:43 Schetyna cos bredzi... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Schetyna bredzi jak kazdy komuch 01.08.08, 13:59 Bo komuchy w ogole nie potrafia zrozumiec co to jest opozycja i na czym polega jej rola. Wygaduja tylko glupoty. Niech sobie Schetyna przypomni jak zachowywala sie jego partia gdy rzadzil PiS. Zapomnial wol jak ... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs PiSLD 01.08.08, 15:06 Nie spodziewałem się, że to jest możliwe ale koalicja PiS-SLD powstała. Naprawdę miałem lepsze zdanie o SLD, ale teraz widzę, że politykierzy z SLD skumają się dosłownie z każdym, nawet z PiSem, dla partyjnych korzyści. ZERO zainteresowania losem Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: marcin_xcvs 02.08.08, 13:29 marcin_xcvs napisał: > Nie spodziewałem się, że to jest możliwe ale koalicja PiS-SLD powstała. > Naprawdę miałem lepsze zdanie o SLD, ale teraz widzę, że politykierzy z SLD > skumają się dosłownie z każdym, nawet z PiSem, dla partyjnych korzyści. ZERO > zainteresowania losem Polski. Ta koalicja powstala tylko w twojej wyobrazni, komuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
arian3 Schetyna: PiS jest opozycją totalną 02.08.08, 08:29 Schetyna jest typowym aparatczykiem wczesnego PRLu.Nie sposób porozumiec się z Nim.arian3 Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Wypowiedz Tuska jako szefa opozycji: 02.08.08, 09:13 "Czyli może dojść do bardzo poważnego kryzysu nie tylko konstytucyjnego. W tym parlamencie nie ma możliwości przeprowadzenia procedury impeachmentu, czyli usunięcia prezydenta z urzędu. Natomiast prezydent, który pozwoliłby sobie na złamanie konstytucji po to, żeby jego partia wygrała wybory, stawiałby Platformę w sytuacji, w której trzeba by wypowiedzieć obywatelskie posłuszeństwo takim decyzjom. Czyli? - Trzy kropki postawcie." PO robiła wszystko by wyprowadzić ludzi na ulicę, w imię dorwania się do koryta. Podobnie było w czasie utajnionych zeznań Kaczmarka kiedy to z sali wychodzili z grobową miną POwcy, ( Fedorowicz)i dramatycznym głosem mówili iż zeznania są PORAŻAJĄCE i swiadczą iż PiS zrobil zamach stanu. Za takie wyczyny PO powinna stanąć przed Trybunałem Konstytucyjnym, bo w imię dojścia do koryta gotowi byli rozlać krew obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś