Dodaj do ulubionych

Półtora miliona pacjentów może mieć kłopot z le...

19.05.09, 19:11
Jak zwykle znika coś do czego się dopłaca.
To pacjent powinien dostawać dopłatę do kupionego leku a nie kupować
go taniej po dopłacie.
Jak zwykle socjalizm zafundował nam kłopoty nie znane w innym
ustroju.
Obserwuj wątek
    • sandino Clexane to przecież zamiennik Faxiparyny, którą 19.05.09, 20:30
      można kupić.

W Clexane kilka razy trafiłem na tępą igłę - w Faxiparynie nigdy. Niech sobie
      żabojady w dupę wsadzą swój lek - zarobi na tym Glaxo.
      • aptekarzdwa Re: Clexane to przecież zamiennik Faxiparyny, któ 19.05.09, 21:22
        U mnie w aptece Clexane jest - ale jak widac komus sie firmy pomieszaly - bo w ubieglym roku faktycznie nie bylo Clexane, a teraz to nie ma na rynku Fraxiparine (producent: Glaxo) ... caly artykul wyglada jakby Glaxo naslalo redaktora, tyle, ze sie spoznil o kilka miesiecy :-)
        Poza tym gdybys sie znal to bys wiedzial ze heparyny drobnoczasteczkowe to rozne substancje i nie powinno sie ich zamieniac
        • sandino wybacz ale nie znam się. dostałem na faxiparynę 19.05.09, 23:06
          kiedyś receptę. a aptece dziewczynka mamrocze, że nie ma ale da to samo pod inną
          nazwą. dała clexane i brałem to.
          • heartpumper A czy czasem nie mozna jej kupic w Czechach? 20.05.09, 01:26
            Albo jakiejs aptece internetowej?
        • supermaga Re: Clexane to przecież zamiennik Faxiparyny, któ 22.05.09, 16:16
          Chyba firma sonofi nasłała redaktora i robi sobie reklamę, że
          brakuje jedynego leku na rynku i katastrofa!!! Fraxiparina jest inną
          substanją ale ma takie samo działanie, jest lekiem oryginalnym i
          jest tańsza dla NFZ.Ja brałam obie i po Fraxiparinie mniej bolało.
          Hurtownie nie dbają o polskich pacjentów, dbają o zyski i
          ewentualnie o swoje apteki i przez to całe zamieszanie. Małe
          hurtownie biorą towar od dużych, więc to duże są powodem
          zamieszania.
    • ponury1 Półtora miliona pacjentów może mieć kłopot z le... 19.05.09, 21:20
      A może warfin? Nie trzeba się kłuć bo w tabletkach a działanie
      podobne.
    • aptekarzdwa Półtora miliona pacjentów może mieć kłopot z le... 19.05.09, 21:35
      DEMENTUJE !!! Clexane u mnie w aptece jest ... i wcale nie naleze do "sprytnych" z ukladami w hurtowniach. Zawsze w jednej z tych trzech hurtowni moge go kupic, a wkurzeni sa Ci ktorym nie na reke, ze nie handluja z Prosperem, ACP lub Farmacolem ... bo widocznie zbieraja punkty na wycieczki w innych malych hurtowniach. To sa najwieksze hurtownie w tym kraju... i dobrze, ze tak sie dzieje skoro male hurtownie wyworza leki do Niemiec
      • broomka Aptekarzadwa napisal 19.05.09, 23:09
        aptekarzdwa napisał:

> DEMENTUJE !!! Clexane u mnie w aptece jest ... i wcale nie
        naleze do "sp
        > rytnych" z ukladami w hurtowniach. Zawsze w jednej z tych trzech
        hurtowni moge
        > go kupic, a wkurzeni sa Ci ktorym nie na reke, ze nie handluja z
        Prosperem, ACP
        > lub Farmacolem ... bo widocznie zbieraja punkty na wycieczki w
        innych malych h
        > urtowniach. To sa najwieksze hurtownie w tym kraju... i dobrze, ze
        tak sie dzie
        > je skoro male hurtownie wyworza leki do Niemiec

To co z tego ,że u Ciebie jest?
        My też wspolpracujemy z dwoma z trzech podanych przez Ciebie
        hurtowni, a Clexane mam tylko w dawce 40, bo innych nie mogę dostać,
        ew. "rzucą" po kilka ampułek raz na parę tygodni.
        Co to w ogóle za komentarze o wkurzeniu,o zbieraniu punktów na
        wycieczki? i skąd wiesz że to właśnie małe hurtownie wywoŻą leki?
        Nie dziwię się ,ze opinia o farmaceutach jest coraz gorsza, jeśli
        ludzie czytają takie wypowiedzi jak Twoje.
    • a.mrozowski Półtora miliona pacjentów może mieć kłopot z le... 19.05.09, 21:38
      Szkoda gadać..

Znużonych zapraszam na NOWOŚCI FILMOWE !!!
      toplistamotyla.najlepsze.net/?we=AzAzElKK
    • aptekarzdwa Clexane u mnie w aptece jest ... 19.05.09, 21:41
      DEMENTUJE !!! Clexane u mnie w aptece jest ... i wcale nie naleze do "sprytnych" z ukladami w hurtowniach. Zawsze w jednej z tych trzech hurtowni moge go kupic, a wkurzeni sa Ci ktorym nie na reke, ze nie handluja z Prosperem, ACP lub Farmacolem ... bo widocznie zbieraja punkty na wycieczki w innych malych hurtowniach. To sa najwieksze hurtownie w tym kraju... i dobrze, ze tak sie dzieje skoro male hurtownie wyworza leki do Niemiec
    • zuzik78 Półtora miliona pacjentów może mieć kłopot z le... 19.05.09, 21:57
      Najgorzej zaopatrzone apteki w Clexane są w województwach Białostockim- a my
      mamy takie województwo??????????????Myślałam że to podlaskie:>:>:>:>:>
    • carpaccio4 cierpliwość pacjenta kiedyś się skończy 19.05.09, 22:26
      będzie wtedy śmiesznie. nawet nie pytam skąd wezmą potrzebną ilość siepaczy.
    • cosczegoniebylo Przemysł chemiczny przeciwko zdrowiu 20.05.09, 00:35
      Po co się leczyć chemikaliami? Ja już nie choruję z 6 lat, ani na grypę, ani
      nawet lekkiego przeziębienia nie miałem. Na L4 nie pamiętam kiedy byłem. Nie
      biorę chemii, po prostu zdrowo się odżywiam. Warzywa nie modyfikowane
      genetycznie, czysty weganizm. Prawidłowa dieta to najlepsze lekarstwo na
      zdrowie, a nie jakieś toksyny farmaceutyczne.
      • heartpumper Czyli co, umrzesz zdrowy? 20.05.09, 01:25

• koloratura1 I jak tanio!!! 20.05.09, 08:55
        cosczegoniebylo napisał:

> Po co się leczyć chemikaliami? Ja już nie choruję z 6 lat, ani na grypę, ani
        > nawet lekkiego przeziębienia nie miałem. Na L4 nie pamiętam kiedy byłem. Nie
        > biorę chemii, po prostu zdrowo się odżywiam. Warzywa nie modyfikowane
        > genetycznie, czysty weganizm. Prawidłowa dieta to najlepsze lekarstwo na
        > zdrowie, a nie jakieś toksyny farmaceutyczne.

Mam nadzieję, że nikt spośród ciężko chorych na serce nagle nie zastąpi leku ratującego życie najbardziej nawet właściwą dietą.
      • tograam2011 Re: Przemysł chemiczny przeciwko zdrowiu 30.06.15, 03:32
        Człowieku,
        czytaj całościowo, bądź zorientowany, bo piszesz bzdury. Lek o którym mowa działa przeciwzakrzepowo i jest przepisywany WSZYSTKIM osobom po operacjach ortopedycznych, które wymagają unieruchomienia. Leżałam 3 miesiące więc naprawdę wiem co piszę
    • tinley Re: Półtora miliona pacjentów może mieć kłopot z 20.05.09, 06:16
      to jest Polska. Jeśłi by kto myślał że to jedyny lek z którym są kłopoty to
      niestety muszę rozczarować. Jelfa też ma produkty których nie idzie dostać w
      aptekach. Testosteronum prolongatum nie widziałem od 2 lat a to mój podstawowy
      lek. Za to proponują nierefundowany lek w cenie 600zł za ampułkę. skandal po
      prostu. jeśłi producent dostał przywilej wpisania swego produktu na listę leków
      refundowanych to jego psim obowiązkiem jest dostarczać taki lek nieprzerwanie na
      rynek a tu czytam ze ministerstwo moze pogrozić palcem co najwyżej. niech tym
      palcem puknie sie ktoś mocno w czoło, moze wtedy dotrze ze to jest mało śmieszne
      raczej.
      sprawa ma sie tak ze nei warto bawić się w produkcję tanich preparatów.
      producenci wolą produkowac coś co kosztuje kilka razy więcej a działa tak
      samo.Ot i cała tajemnica. proste?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka