Dodaj do ulubionych

Kurczak też człowiek - dowód filozoficzny :)

29.04.10, 22:37

Kiedy Platon stworzył definicję, że człowiek „jest to istota żywa,
dwunożna, nieopierzona”, Diogenes oskubał koguta, zaniósł go na
wykład Platona i rzucił mu pod nogi z okrzykiem: "masz tu swojego
człowieka"

Tak właśnie kurczak stał się człowiekiem platońskim smile
Obserwuj wątek
    • kogucik.2972 Re: Kurczak też człowiek - dowód filozoficzny :) 29.04.10, 22:41
      czyli jednak potwierdziłaś mimochodem, że Kurczak, to też pełnoprawny przedstawiciel homo sapiens, a wszyscy, którym kojarzy się wyłącznie z żarciem - są zwykłymi kanibalami...hm...
      powiało grozą...
      • debi_bebi Re: Kurczak też człowiek - dowód filozoficzny :) 29.04.10, 22:46

Pora zdać sobie sprawę z tej niewygodnej prawdy, że kiedy zabraknie
        kiełbasek.... smile
        • tropem_misia1 to żadna żaluzja 29.04.10, 22:50
          https://statichg.demotywatory.pl/uploads/201004/1272229991_by_Tondla_500.jpg
          • debi_bebi Re: to żadna żaluzja 29.04.10, 22:54

W kraju, gdzie zakazuje się plucia na podłogę w sklepie, wszystko
            jest możliwe!
            • tropem_misia1 Re: to żadna żaluzja 29.04.10, 23:04
              a ja goopia myslała ,że to w Tesco to jogurt
          • kogucik.2972 Re: to żadna żaluzja 29.04.10, 22:55
            ...no comments.....suspicious
            • tropem_misia1 Re: to żadna żaluzja 29.04.10, 23:06
              kogucik.2972 napisał:

> ...no comments.....suspicious

Ty się nie nerwuj, bo to nie było osobiste przesłanie

Lepiej pomysl ile teraz kurczaczków ocaleje!!!!!!!!!!!
        • kogucik.2972 Re: Kurczak też człowiek - dowód filozoficzny :) 29.04.10, 22:54
          ... to Debunia zostanie naśladowcą Hannibala Lectera...suspicious
          • debi_bebi Re: Kurczak też człowiek - dowód filozoficzny :) 29.04.10, 23:04

Gorzej smile
            Moja wizja końca ludzkości wygląda tak:

Wielki głód- ludzie pozjadali się wzajemnie. Na jałowej ziemi leży
            ostatni człowiek. Nie ma juz nóg - bo zjadł, nie ma jednej ręki - bo
            zjadł. Głód znów skręca mu wnetrzności, wiec kombinuje, jak tu sobie
            odciąć drugą rękę.
          • leziox Re: Kurczak też człowiek - dowód filozoficzny :) 29.04.10, 23:05
            Jak tak sie zastanowic nad debuziowym charakterkiem...to wiele rzeczy ma
            wspolnych z dr.Hannibalem big_grin
            • debi_bebi Re: Kurczak też człowiek - dowód filozoficzny :) 29.04.10, 23:09

Że też Ty jeszcze żyjesz po spotkaniu ze mną big_grin
    • hermina26 Re: Kurczak też człowiek - dowód filozoficzny :) 30.04.10, 11:42
      Boszszsz! I przez takiego Kurczaka to nawet Platon wyszedł na
      idiote! Ulzyło mi w sumie - jak i mnie się zdarzy to będe miała
      poczucie, ze jestem w świetnym groniebig_grin
      • kogucik.2972 Re: Kurczak też człowiek - dowód filozoficzny :) 30.04.10, 11:45
        czyżbyś do tej pory miała jakieś wątpliwości...? suspicious
        • hermina26 Re: Kurczak też człowiek - dowód filozoficzny :) 30.04.10, 11:48
          Nie no skądże! Fajne tutaj towarzycho jest - tak sobie można usiąśc
          i pogadać przy...talerzu rosołubig_grin
        • 17lipiec1976 kogut!!!! 30.04.10, 11:48
          a dlaczego nie ma Cię wsród moich przyjaciół w wizytówce, co???
          • kogucik.2972 Re: kogut!!!! 30.04.10, 12:11
            a co to ja wróżka jestem ???? big_grin
          • kogucik.2972 Re: kogut!!!! 30.04.10, 12:13
            ...ale niech ma...niech się cieszy....big_grin
            • hermina26 Re: kogut!!!! 30.04.10, 12:15
              Przyjaźnić sie z obiadem....hmmmm....dziwne zobczenie. Też tak mambig_grin
              • debi_bebi Re: kogut!!!! 30.04.10, 15:50

Moja ulubiona bohaterka powieściowa, niejaka Małgorzata z Ashbury,
                nie jadała niczego, co miało oczy ze strachu, że potem nie mogłaby
                znieść spojrzenia pożartego stworzenia smile
                • kogucik.2972 Re: kogut!!!! 30.04.10, 16:43
                  czy ja mogę prosić, żeby szanowne niewiasty zlazły wreszcie z biednego, umęczonego kurczaka....? suspicious nie skubał...nie gotowały rosołów...nie rzucały na grilla, nie obrywały nóżek, skrzydełek, tudzież innych członków...suspicious Konwencja Genewska wyraźnie tortur zabrania...suspicious
                  jestem zastraszony, stłamszony i skonsumowany...suspicious

babole suspicious
                  • sumitra Re: kogut!!!! 30.04.10, 16:45
                    O de mnie nic Ci nie grozi Koguciku, ja wolę rybki i indyki big_grin
                    • kogucik.2972 Re: kogut!!!! 30.04.10, 16:52
                      no...big_grin to może jednak uzbieram niewielką ekipę, która mię obroni...big_grin
                  • debi_bebi Re: kogut!!!! 30.04.10, 16:48

Czuję się poproszona, i jakem wstrętny babol obiecuję solennie, że z
                    kulinariami mieszać Cię więcej nie będę big_grin
                    • kogucik.2972 Re: kogut!!!! 30.04.10, 16:53
                      no...bo Ty przecież mnie miałaś przed takimi...własną piersią...no...big_grin
                      • debi_bebi Re: kogut!!!! 30.04.10, 16:57

A niby co ja robię od świtu do nocy? Bronię, gdzie mogę, ale nie
                        wymagaj, żebym się jeszcze jakimiś pociagami w nieskończoność za
                        Tobą tłukła. To nie na mój kręgosłup smile
                        • kogucik.2972 Re: kogut!!!! 30.04.10, 17:03
                          a jak bym tak urządził wygodniutki wagonik....? z mięciutką kanapką...? do tego dodalibyśmy jakiś masażyk...? no...? big_grin
                          • debi_bebi Re: kogut!!!! 30.04.10, 17:52

Wtedy mogłabym się zastanowić smile
                            • kogucik.2972 Re: kogut!!!! 30.04.10, 18:16
                              to ja teraz skoczę na bocznicę i za niedługo doczepimy wagonik specjalny big_grin
                              • debi_bebi Re: kogut!!!! 30.04.10, 19:15

A na nim koniecznie zawieś tabliczkę: wagon pod specjalnym
                                nadzorem wink
                                • milky_way_1 Re: kogut!!!! 30.04.10, 19:28
                                  Dopijam właśnie kawusię przed wyjściem czytając.smile
                                  Mam jeszcze serdeczną prośbę do Kogucika (skoro kompletuje skład
                                  pociągu), aby doczepił wagon dla nieszczęśliwych ze specjalnym
                                  rozweselaczem, aby nie wydzwaniali do domu innych osób, ino
                                  siedzieli sobie w tym wagonie i weselili sięsmile Jak wiesz Koguciku
                                  jedę z Tobą tak, aby widzieć drogę przed pociągiem, abyś na manowce
                                  nie wywiózłsmile
                                • kogucik.2972 Re: kogut!!!! 30.04.10, 20:44
                                  Debunia - wagonik gotowy big_grin tabliczka też big_grin

https://www.se.pl/media/pics/2009/01/13/EN_00202867_003_580x467.jpg
                                  • debi_bebi Re: kogut!!!! 30.04.10, 21:02

O rany! Jaki piękny luksus w sam raz dla mnie smile
                                    • kogucik.2972 Re: kogut!!!! 30.04.10, 21:06
                                      dla Ciebie zrobiłem wyjątek...reszta w towarowych jedzie...big_grin
                                      • debi_bebi Re: kogut!!!! 30.04.10, 21:24

W towarowych???? To okropne, niedopuszczalne i niewybaczalne! Niech
                                        natychmiast przeniosą się do tego pięknego wagonu. Trochę go
                                        przemeblujeny, i wszyscy się zmieszczą big_grin
                                        • kogucik.2972 Re: kogut!!!! 30.04.10, 21:28
                                          co Ty...mowy nie ma...big_grin w towarowych jest bardzo przyjemnie...big_grin
                                          • milky_way_1 Re: kogut!!!! 30.04.10, 22:06
                                            Chybaś oszalał, albo szaleju się najadłeś...to w towarowym z Tobą
                                            jadę, przecież jesteś maszynistą... coś Ty, chcesz abym miała na
                                            sznownej nieco twardą... toż to niedopuszczalne, protestuję,
                                            wywieszając transparent protestacyjny... powiewa i jeszcze gwizdek
                                            Ci podprowadzę, nie pilnujesz, widzę przecie.
                                            Grabisz sobie, oj grabisz...smile
                                            • debi_bebi Re: kogut!!!! 30.04.10, 22:22

Milki, zabieraj swoje manatki i chodź do mnie. Barek jest dobrze
                                              zaopatrzony, więc sącząc szlachetne trunki będziemy mogły oddawać
                                              się do woli wykwitnym konwersacjom smile
                                              • kogucik.2972 Re: kogut!!!! 30.04.10, 22:29
                                                ...trunki zostały w maszynowni...suspicious
                                                • debi_bebi Re: kogut!!!! 30.04.10, 22:46

Mnie się nie rozchodzi o oleje smile
                                              • milky_way_1 Re: kogut!!!! 30.04.10, 22:36
                                                Hmmm jaką masz obsługę za barkiem. Przyjemne z pożytecznym, coś
                                                posączymy, jakiś szlachetny napój, a kanapy wyjątkowej urody.
                                                Mionkie bardzo.smile
                                                Wracając ze spaceru, zahaczyłam o sklepik jak to w zwyczaju mamy
                                                kupiłam dwie pary człenek. Słodzizny z nas kobietek stwierdzam, co
                                                by bez nas panowie zrobili, toć to brzydsza płeć.
                                                Gdzie Ci mężczyźni prawdziwi tacy... kurcze idę na razie, bo jak
                                                Lezio wpadnie lub Kogucik to wióry polecą, stawiam się, a co to
                                                jeszcze wolnosmile
            • 17lipiec1976 Re: kogut!!!! 30.04.10, 15:40
              dzięki łaskawcotongue_out
              • leziox Re: kogut!!!! 30.04.10, 22:40
                Widze ze ktos sie do mojej salonki zakradl,ale zaraz sie wygoni intruzow.Panie
                Zenku,niech pan skoczy po oddzial specjalny.Mozecie lac,walic,gazowac,jak w
                kiblu,tylko niczego nie zniszczta,a tych tam,no,nawalonych,to do maszynowni.
                • kogucik.2972 Re: kogut!!!! 30.04.10, 22:50
                  w Twojej salonce, to jeszcze ściany są materacami wybite, cobyś krzywdy sobie nie zrobił...suspicious i luźnych przedmiotów nie ma...suspicious
                • milky_way_1 Re: kogut!!!! 30.04.10, 22:55
                  Kto się zakradł... nikogo nie widzę, tylko my z Debusią. Jestem w
                  strachu, chowam się za Ciebie, duży jesteś to mnie zasłonisz. Ładnie
                  poproszę i schowam się gdzieś, nawet pod koszulę. smile
                  • leziox Re: kogut!!!! 30.04.10, 23:09
                    Jak juz bedziesz pod koszula to mnie mozesz tam poglaskac po moim piersiowym
                    owlosieniu big_grin
                    • milky_way_1 Re: kogut!!!! 30.04.10, 23:43
                      Nie boisz się, że za bardzo będę harcować... głaskać... e, a może
                      podrapać tak ładnie, lub słodko zrobić hops na plecy... ? smile Chodzi
                      to za mną od paru dnia, ino nikt nie chce aby mu wskoczyć na plecyki
                      (seriosmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka