tropem_misia1 17.08.10, 23:15 Ja tak politycznie na dobranoc, znowu sie TVN24 nasłuchałam. Kolorowych... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jootro2010 Re: Azali to prawda? 17.08.10, 23:30 A niech sąsiadowi krowa nie zdycha Spokojnych i kolorowych ... Dobranoc Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Azali to prawda? 18.08.10, 07:22 Czyżbyś była chlubnym wyjątkiem? Był sobie taki stary kawał o złotej rybce, oddający pełna treścią mentalność polskich rolników i nie tylko. Teraz prezydent wybiera sobie załogę do pouczania, to z ust Wenderlicha padło zdanie o krowie. Mówiłam juz se...nie oglądać! Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Azali to prawda? 18.08.10, 05:47 A nie można by tak przyłożyć sąsiadowi bez pośrednictwa? Odpowiedz Link
nawrotka1 Re: Azali to prawda? 18.08.10, 08:52 Forum schodzi na psy, skoro Tropcia musi taką sygnaturkę nosić )) Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: To nie tak. 18.08.10, 09:12 Ostatnio zdarza mi sie ,że nie mogę sie dogadać z interlokutorem. Często żartuję i bawię się w grę słów. A jak ostatnio po łebie dostałam to stwierdziłam ,że się zabezpieczę. Tylko mam mały dylemat.Czy to ja czy ktoś bierze wszystko dosłownie. ech, to słowo pisane.Nawet emoty nie pomagaja)) Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Azali to prawda? 18.08.10, 09:15 Wybrałam "niepolską opcję". Niech mu krowa żyje długo i szczęśliwie, mało ryczy i dużo mleka daje....on to mleko sprzeda i wreszcie dług mi odda,o! Odpowiedz Link
marijola1 Re: Azali to prawda? 18.08.10, 09:59 Dlaczego jesli mam cos do sasiada to ma mu zychac krowa! A niech sobie biedne zwierze zyje Odpowiedz Link
leziox Re: Azali to prawda? 18.08.10, 11:23 No tak,po co przesladowyc krowe,mozna zawsze zyczyc sasiadowi,zeby go szlag trafil. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Aha.. 19.08.10, 05:47 Jednak to ciekawe, że mówi się mleko od krowy, ale już mięso z wieprza. Może i coś w tym jest? Bo to tak, jakby krowa dobrodziejka sama z siebie dawała nam mleko, za to mięso wyrywamy zwierzętom sami. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Aha.. 19.08.10, 07:58 ano fakt Bo i jeśli już to mięso wołowe leży na ladzie, a nie krowie Odpowiedz Link
marijola1 Re: Aha.. 19.08.10, 09:16 A wiesz Debi ze cos w tym jest.Dawanie mleka nie boli,wrecz przeciwnie.Krowa autentycznie domaga sie dojenia,kiedy wymiona sa pelne i sprawia jej to bol(dokladnie to samo dzieje sie u czlowieka.Kto karmil piersia ten wie).Natomiast wyrywanie miesa nie dosc ze boli,to jednak wiaze sie z utrata zycia.Wiec przedrostki "od" i "z" w tych konkretnych odniesieniach maja chyba sens Odpowiedz Link