tropem_misia1 05.01.13, 06:05 Lepiej być potrzebującym czy ....potrzebywanym? Bo czy potrzebujący ma braki,a potrzebywany nadmiar? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debi_bebi Re: Potrzeba. 05.01.13, 06:15 Nie wiem, ale wg mnie i jedno i drugie potrafi być męczące. Jedno jest dla mnie pewne- jeśli już, to wolę mieć dłużników, niż długi. Nie chodzi mi tu wyłącznie o sprawy finansowe. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Potrzeba. 05.01.13, 06:25 No tak ...przysługi) a potem zjawi sie don Corleone ....))))))))) i się upomni) Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Potrzeba. 05.01.13, 07:00 Absolutnie. Dlatego lepiej unikać podobnych zależności. Nie ma to, jak być niezależnym. Co prawda za niezależność też można dostać kulkę w łeb, ale przynajmniej umiera się z honorem. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Potrzeba. 05.01.13, 07:16 I wolnym od nacisków) Zresztą te współzależności rodzą układy. Powstaje taki twór ,który pulsuje własnym życiem. Stojący obok zostaje wciągnięty w tą galaretowata maź i ściamkany. Twór pozornie przyjazny dla otoczenia ,patrzy obojętnie kaprawymi oczkami na niezależnych. Nie daj Boże na gdy na oślizgłym ciele pęknie wrzód. Drgnie gwałtownie by palcem wskazać niewinnego i rzucić sobie na pożarcie. Otrze potem zgniłymi łapami śluz by znowu spokojnie pulsować całym cielskiem. aaa tam to takie moje "artysticzne" wizje porobalowe. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: dla rozładowania napięcia:)) 05.01.13, 07:26 bo horror mi wyszedł paskudny)w.w. zapodam mój ulubiony rysunecek , bo mi na myśl przeszedł przez te włosy i ciastka : cacy rysunecek : Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: i tak jak się ma różne potrzeby 05.01.13, 07:27 może się zrodzić konflikt nawet wojenny)) Odpowiedz Link
debi_bebi :)))))) 05.01.13, 07:44 Świetne )) Zwłaszcza ten "germański ... oprawca" ) I znów wyłazi na wierzch nasza impregnacja historyczna. Se nagrabili, te Germany Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: :)))))) 05.01.13, 12:24 Takie pocieszki sa potrzebne. Raz uczą historii Dwa uczą Kamasutry Trzy uczą....czego ?..zaraz... Odpowiedz Link
debi_bebi Re: :)))))) 05.01.13, 14:34 Że jak przyjdzie ochota, to i kurczak kota wychrobota? )) Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: O!:)))Tego nie znam. 05.01.13, 15:01 Znam o jeżu, że jeża też sie ogoli i sie .............no. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: O!:)))Tego nie znam. 05.01.13, 15:06 Ja z kolei o jeżu nie znam. Jak to idzie w oryginale? Bo to, co ja tu przedstawiłam, to słynne powiedzenie z serialu DOM, które w oryginale brzmiało, że jak przyjdzie ochota, to i pies kota wychrobota Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Potrzeba. 05.01.13, 07:34 Świetnie to oddałaś plastycznie. Wyobraziłam sobie, i mnie ogarnęło takie błeeeee. Konstrukcja, w której każdy na każdego ma haka, a jeśli nie ma, to stara się go zdobyć. Z takiego układu prawie nie da się wyjść. Taki układ chroni jednak swoich członków, i przez to, jak któryś coś nabałagani na zewnątrz, to nie ma winnego. Wszystko tonie w tej mazi, którą opisałaś. W tym aspekcie wystarczy popatrzeć, gdzie narobiono szkód, za które nikt nie poniósł odpowiedzialności, i wie się od razu, co jest na rzeczy. A u nas ostatnio w ogóle nigdzie nie ma winnych. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Potrzeba. 05.01.13, 12:22 a ony prawie się uśmiechnął,,a ja nie smiem powiedzieć przy nim : to mafia... Odpowiedz Link
leziox Re: Potrzeba. 05.01.13, 15:12 Co do jeza to podobno go wcale golic nie trzeba tylko mozna probowac jeza przez lejek.Wydupcyc znaczy. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Potrzeba. 05.01.13, 15:34 To chyba niezbyt bezpieczne, mimo wszystko. Bo przez ten lejek, to można sobie obetrzeć skórkę. Odpowiedz Link
leziox Re: Potrzeba. 05.01.13, 15:37 Wszystko zalezy od przekroju tego lejka,jego dlugosci etc. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Potrzeba. 05.01.13, 15:43 Cały czas jednak zdaje mi się, że to byłoby bardziej chrobotanie lejka Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Potrzeba. 05.01.13, 16:14 Co do jeża, ale bez lejka to z ogoli rymuje się bardzo ,bardzo brzydkie słowo. Lezio łagodniej jeża potraktował. Odpowiedz Link
leziox Re: Potrzeba. 05.01.13, 16:17 W zasadzie nie jestem dréczycielem zwierzat i niech ten sobie jez chodzi po swiecie w cnocie. I co tam jez. Ja nawet kobiety lagodnie traktuje i hamuje dla nich! Odpowiedz Link