Dodaj do ulubionych

a nie wiecie

04.04.13, 07:59
co kląska?
Obserwuj wątek
    • debi_bebi Re: a nie wiecie 04.04.13, 08:18
      Po pobieżnym poszperaniu, wyszło mi, że ptak, najpewniej słowik.
      Ale po zastanowieniu doszłam do wniosku, że to buty klaskają po śniegowej maziai, no bo przecież nie słowik.
      smile
      • rybka.11 Re: a nie wiecie 04.04.13, 08:36
        no bo takie trudne pytania na dzień dobry?...wink
        • tropem_misia1 Re: a nie wiecie 04.04.13, 08:47
          oj tam
          nie trudne
          wynika z braku mojego wykształcenia
          se zamruczałam ,że kląska za borem
          a potem się okazało ,że Filon nie kląska tylko klaszcze
          no
          ale se pośpiewałam srana.tongue_out
      • tropem_misia1 Re: a nie wiecie 04.04.13, 08:49
        Słowik....to byłoby to.

ale
        zaszperawszy za Tobą ze zdziwieniem dojrzałam ,że jest to też mlaskanie przy jedzeniu!!

w sumie nie ładnie brzmi: nie kląskaj miły mój?
        kiedy to ktoś pochłania pomidorową zupę
        • leziox Re: a nie wiecie 04.04.13, 11:25
          Za mlaskanie i siorbanie przy jedzeniu stawialbym pod sciana.
          Tak,tak.Mam uraz.
          • rybka.11 Re: a nie wiecie 04.04.13, 13:55
            Każdy ma jakieś "uprzedzenia"...wink
            • czarek_sz Re: a nie wiecie 04.04.13, 14:25
              Ludzie kochane gdzie Wy słowiki widzicie ?!?! śnieg sypie mróz trzyma bociany i łabędzie przymarzają i głodują a Wy o słowiczym kląskaniu. Kiedy ta wiosna przyjdzie ? ze słowikami zawieszonymi w powietrzu i pięknie kląskającymi smile

kląskanie
              1. charakterystyczny stłumiony odgłos, jaki powstaje przy uderzeniu końskich kopyt o bruk; stukanie;
              2. śpiew słowika, jego trele; kląskanie
              • debi_bebi Re: a nie wiecie 04.04.13, 16:18
                No widzę, że i Ty dojrzałeś słowika w kląskaniu, mniejsza o to, że chwilowo tylko w słowniku.
                Podwójne kląskanie można by uzyskać sadzając słowika na podkutego konia smile
        • debi_bebi Re: a nie wiecie 04.04.13, 16:28
          Mnie się też natychmiast to samo skojarzyło, co Tobie, i tak samo Laura i Filon wyprowadzili mnie z błędu smile
          Kląskać brzmi zdecydowanie ładniej, a nawet dystyngowaniej, niż mlaskać, zwłaszcza nad solidnym talerzem pomidorowej z makaronem smile
    • anus-hka Re: a nie wiecie 04.04.13, 15:22
      kląskanie w logopedii cwiczenie języka - przykładowy tekst : "wszystkimi pięknościami jakie osiągamy pełnię rangą i świątobliwy mlaskał kląskanie językiem kanonik wjechał błędu czułem. Scylla zapytałam o pokoiku maddy najstarsza widać zboczyli z u ubogich dla kląskanie słowika przechodniów kulbak by ostatkiem lecz rozpakować tobołki wskazując pokręcił. Tego ża ża ża wprost przyjemności seksualnej nuty kląskanie słowika były adama den giew ndarmi duetu. Wyglądali i popołudnia jim a tryl kląskanie słowika franek ubawiony faktycznie. Się swoimi oknami książę zwróci strata przyjaciół kląskanie słowika zwróci oskarżcie naprzeciw złudzeniami sokolnicki"

wink)
      • leziox Re: a nie wiecie 04.04.13, 16:36
        A tabletki psychotropowe z dodatkiem elektrowstrzasów to bierze sie przed-czy po tym cwiczeniu?
        • anus-hka Re: a nie wiecie 04.04.13, 16:48
          po bo te cwiczenia strasznie usypiające są
        • czarek_sz Re: a nie wiecie 04.04.13, 17:25
          A mi podoba się słowo : kląskanie. Jest takie nasze, przaśne ale bardzo fajne. Mamy na nie patent smile i można tego słowa używać zamiennie. Np. No co Maryśka, dasz się kląsknąć w dzióbek z jęzorkiem wink a Maryśka wpierw kląsknie w michę z otwartej a później da dzioba smile
          • tropem_misia1 Re: a nie wiecie 04.04.13, 18:44
            O jak ładnie.
            a nasz język przebogaty w słowa
            Znaczy Maryśka da dzioba z tej michy ,który zostanie spożyty z kląskaniem?
    • tropem_misia1 Re: jest jedno takie słówko 04.04.13, 18:47
      które lubię: zzuć
      używam

zad - też lubię i używam...jak w górach usłyszałam to mię zapadło w serce ( górale - prawdziwi- szli do zadu)
      • rybka.11 Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 07:26
        Gdzie szli?smile
        • tropem_misia1 Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 07:59
          no do zadusmile))

no dobra
          weszli tacy ogorzali ,wspaniali w powyciąganych swetrach i jeden rzekł by iść do zadu
          znaczy weszli do autobusu i poszli na jego tyłsmile))
          • rybka.11 Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 08:15
            Ja słyszałam: na zad wink Dlatego to "do zadu" takie inne mnie sie wydało smile
            Polski to piękny język smile
            • tropem_misia1 Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 08:51
              a na zad to nie takie jakieś końskie?
              • anus-hka Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 09:00
                iść na zad - wracać się ( w tę i na zad iść - tam i z powrotem )
                zadek - tyłeczek konika
                • tropem_misia1 Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 09:11
                  o))
                  tyłeczeksmile)
                  • leziox Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 11:49
                    Ta,konika tylko,tak?
                    A nieraz górale mówia-ale gazdzina to ma zad!Jak kobyla!
                    big_grinbig_grin
                  • czarek_sz Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 11:57
                    Słownik synonimów i antonimów :

zad
                    synonimy: cztery litery, dupa, dupsko, kufer, kuper, zad, pupa, pupsko, rzyć, sempiterna, siedzenie, tyłek.

Sporo można by jeszcze dodać, tylko po co smile

Albo żołądek na przykład. Kałdun, bebech, worek na kartofle, bęben smile
                    • anus-hka Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 12:04
                      hahawink)
                      sempiterna
                      fajne
                      • czarek_sz Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 12:38
                        Fajne smile pierwszy raz wyczytałem że sempiterna to inaczej cztery litery smile
                        • anus-hka Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 12:42
                          i aż się o łacinę oparło wink)
                          • czarek_sz Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 12:53
                            Santi spirytus to też chyba po łacinie, a jakie swojskie a jakie miłe dla gardła wink
                            • leziox Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 12:57
                              A spiritus to duch-moze i racja,jak sie go wychla to sie ulatnia nie wiadomo kiedy i gdzie,tylko pozostawia po sobie slady w postaci kacora i dziwnych wspomnien róznych.
                            • anus-hka Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 13:01
                              tak tak oddech można stracić z tej miłości do krystalicznej czystości zwłaszcza wink)
                              • czarek_sz Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 13:15
                                Nie tylko oddech, przytomność też można stracić i żłobek zaliczyć jak na mieście skutki przedawkowania dopadną.
                                • anus-hka Re: jest jedno takie słówko 05.04.13, 13:26
                                  całkowity reset twardego dysku wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka