Dodaj do ulubionych

Parkownicy

27.03.14, 13:39
Wiosenka przyszla,cieplo,ladnie.To wylegli parkownicy i parkowniczki na alejki parkowe.
Sobie chodza.Opalaja sie,prowadza dyskusje,klóca,czasami wyzywajá.
Dobrze maja.
W rékach male reklamowki z pozywieniem i chlebkiem codziennym,czyt.piwko,winko.
Papieroski tez ma kazdy.
Urzád pracy placi dobrze.
Na wszystko starcza.
Naród pracujacy z zazdroscia patrzy na parkowników majacych czas na wszystko.
System socjalny podwyzsza skladki.
A tu wiosna.
Ludzie sie ciesza.
Biora nowe etaty coby jakos przezyc.
Parkowników to nie obchodzi,bo i dlaczego.
Okragla sumka wpada na konto co miesiac.
Ladna ta wiosna.Cieplo,ladnie...
Obserwuj wątek
    • rybka.11 Re: Parkownicy 27.03.14, 14:05
      Nic dodać, nic ująć...uncertain
      coś o tym wiem...
      • leziox Re: Parkownicy 27.03.14, 14:10
        No i tez pewnie Rybcia zazdroscisz tym ludziom...
        smile
        • tamaryszek44 Re: Parkownicy 27.03.14, 14:25
          W naszym mieście dom pomocy społecznej znajduje się na skraju dużego parku i właśnie ten park tacy parkownicy sobie upatrzyli. Dużo zielonej trawki, wygodne ławki, cisza i wszędzie blisko by się zaopatrzyć. Ja, jadąc do miasta przejeżdżam obok tego parku, albo na przełaj przez park i mimo że ławek tam w brud, to wolnej nie uraczysz. Wszystkie zajęte,bo albo ktoś na takiej śpi, albo piją jeszcze ci których nie zmorzyło. W lokalnej gazecie co roku o tym piszą i o tym ze trzeba coś z tym zrobić, ale jak dotąd nic się nie zmieniło.
          • anus-hka Re: Parkownicy 27.03.14, 14:35
            Bo u nas już jest tak ze do gadania "gadaczy" jest pełno ale jak przyjdzie co zrobić to sie każdy miga...a nasi posłowie to też taka elitarna odmiana "parkowników"...siedzą, piją lulki pala w ławeczkach sejmowych tablecikiem się pobawią "małpkę" z kieszeni cichcem wychylą...co miesiąc okrągła sumka wpada na konto uzbierana z kieszeni robiącego bokami podatnika...od czasu do czasu się zbiorą coby se te sumkę zwiększyć...zero odpowiedzialności za swoje decyzje...no życ nie umierać...no co...wszak przykład idzie z góry co nie??
            • zegor Re: Parkownicy 27.03.14, 15:03
              Jakby mnie kto,
              oczywiście przypadkiem,
              szukał
              idę na ławkę.........
              • leziox Re: Parkownicy 27.03.14, 15:33
                Trza korzystac póki mozna bo zaraz jesien za pasem i trza bedzie sie znowu po klatkach schodowych chowac coby dyskusje intelektualne zagajac.
                • zegor Re: Parkownicy 27.03.14, 15:39
                  Wróciłem już......z dwóch powodów,
                  Miejsca mi nie chcieli zrobić,bo jeszcze za bardzo do nich nie pasuje
                  i nie chcieli ze mną rozmawiać......
                  • czarek_sz Re: Parkownicy 27.03.14, 18:04
                    Co miesiąc mi wpływa ale parkownikiem nie jestem i nigdy nie będę. Wolę bramy, klatki, meliny i krzaki.
                    • m.maska Re: Parkownicy 27.03.14, 18:15
                      A ja myslalam, ze to o parkowaniu bedzie wink
                      • czarek_sz Re: Parkownicy 27.03.14, 18:32
                        Początkowo też tak myślałem smile a na parkowników napatrzyłem się gdy mieszkałem w Centrum. Całymi dniami za złotówkę bądź dwa 'pilnowali' samochodów /'klienci' płacili ponieważ bali się porysowania karoserii/ a wieczorami przepijali zarobioną w dzień kasę - latem w okolicznych krzakach i na skwerkach na ławkach a zimą w bramach na klatkach i w piwnicach gdzie również nocowali.
                        • debi_bebi Re: Parkownicy 27.03.14, 20:35
                          Czarku, ten proceder nadal kwitnie. O, np. przy Smyku, albo przy Smolnej.
                          • czarek_sz Re: Parkownicy 27.03.14, 23:04
                            Wiem ,nawet przy komunalnym północnym/od strony Wójcickiego/ też 'pilnują' samochodów tych którzy oddają tzw ostatnią przysługę zmarłemu. I żałobnicy też bulą bo boją się o karoserię albo przekłute opony smile
                            debi_bebi napisała:

> Czarku, ten proceder nadal kwitnie. O, np. przy Smyku, albo przy Smolnej.
        • rybka.11 Re: Parkownicy 27.03.14, 21:17
          leziox napisał:

> No i tez pewnie Rybcia zazdroscisz tym ludziom...
          > smile
    • grzech_o_1 Re: Parkownicy 27.03.14, 20:00
      A na lato już porezerwowali i poplacili Malediwy, Bora Bora, Krym i takie różne inne.smile
      • leziox Re: Parkownicy 27.03.14, 22:15
        A kto wie dokad to oni jezdza,ale faktycznie,podejscie do zycia wyjatkowo niefrasobliwe-no bo co sie i czym martwic?
        No chyba ze panstwo nagle by zbankrutowalo ale na to sie na razie nie zanosi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka