marii51 07.12.14, 03:28 kto się smieje to się śmieje ostatni- rozumiem , ok Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: amityr 08.12.14, 15:44 amityr znalazłam w zasobach leczniczych dokumentacjii obraz bardzo dokładny i czytelny n/t jakie miejsca masować na wewnętrznej stronie dłoni lewej akurat Odpowiedz Link
amityr Re: amityr 08.12.14, 18:46 Z moją pocztą toczę walki z administracją i bezskutecznie. coś siadło u nich w serwerze i stale mi się wyświetla , żebym podał mój nr telefonu.Jaja jak berety. Odpowiedz Link
amityr Re: amityr 09.12.14, 10:51 Jasne, że źle, bo jak tak duża moszna , to albo woda albo przepuklina. Tak samo z moja pocztą. Odpowiedz Link
marii51 Re: amityr 10.12.14, 17:43 koniec chorowania .. ruśz amityr cos niekoniecznie tyleczek i popisz troche tu tez na tym forum tinipink stosowalam a teraz oni chcą żebym się logowala Odpowiedz Link
marii51 Re: amityr 19.01.15, 19:44 Już tak się zakarnawałowal uaaaaaaaaa jaki amityrku z ciebie tancerz.... Odpowiedz Link
amityr Re: amityr 19.01.15, 21:03 Umiem tańczyć kaczora, oberka, polkę a nawet walca wiedeńskiego. Ale ostatnio daaaawno nie balowałem. Odpowiedz Link
pia.ed Amityr ... ... ... 20.01.15, 00:15 To, amityr, masz tylko jedna poczte??? Znajomej ktora czesto ma do mnie wazne sprawy podalam oba moje adresy, na Hotmail i Gazete .. i jesli na ktoras nich nie moge wejsc, to zawsze moge przeczytac mail na tej drugiej. Odpowiedz Link
pia.ed Ogladales film "La dolce vita"? 20.01.15, 01:11 www.youtube.com/watch?v=AOcJchLNq-k Odpowiedz Link
marii51 Re: Ogladales film "La dolce vita"? 20.01.15, 06:29 ia.ed super muzyczka twoja www.youtube.com/watch?v=AOcJchLNq-k pomyślałam tak: ale byśmy powywijali obertasy i te wyliczone.. gdyby tak się spotkać .. raz chociaż raz Odpowiedz Link
marii51 Re: Ogladales film "La dolce vita"? 20.01.15, 06:31 amityr , masz robić pocztę co to za ukrywanie się przed nami rozkaż.. i kwita, nie ma wywijania się z odpowiedzialności przynależności do forum pia,ed ma rację .. Odpowiedz Link
pia.ed Adres pocztowy, domena pocztowa? 20.01.15, 13:35 Przeciez amityr moze sobie zalozyc dziesiec roznych poczt ... on to potrafi ... Ja mam jedna poczte "na powazne rzeczy", ktora nie wszystkim podaje, a druga gdzie kazdy moze do mnie pisac ... Niektorzy maja po kilka adresow internetowych, nawet szesc. Odpowiedz Link
pia.ed AMITYR, co o tym myslisz? 22.01.15, 20:03 Znalazlam taki artykul ... Wynika z niego, ze w kolejce do lekarza nie wolno wywolywac po nazwisku, bo to jest sprzeczne z ochrona danych osobowych ... W Szwecji wywoluje sie najczesciej po imieniu, ale w przychodniach panstwowych wywoluja po imieniu i nazwisku ... bo zadnych konkretnych przepisow na to nie ma ... www.tokfm.pl/Tokfm/1,135821,15049276,_Mam_pozwac_sad_do_sadu____czyli_jak_nieterminowo,,,1437482.html#MT Odpowiedz Link
amityr Re: AMITYR, co o tym myslisz? 23.01.15, 18:52 Ja uważam,że nie tylko do lekarza ani nigdzie nie powinno się nikogo słownie wzywać. Może to spowodować różne perturbacje.Ludzie mogą wyciągnąć z jakiejś wizyty nie właściwe wnioski i zaszkodzić wzywanemu. Szef zapyta a po co Pani była u kardiologa? U nas trzeba mieć zdrowe serce. To taki skrajny przykład. Ja np spotkałem się jak wyszła siostra z gabinetu zabiegowego i wydarła się na głos wymieniając moje imię i nazwisko dodając kolonoskopia czeka. Odpowiedz Link
pia.ed Re: AMITYR, co o tym myslisz? 23.01.15, 21:51 Nie wiem co ma szef z wywolywaniem po nazwisku u lekarza ... Przeciez chodzisz do lekarza bez szefa Natomiast problemem moze byc zwolnienie lekarskie jesli ktos pracuje w malej firmie gdzie nie ma pani personalnej, albo ta jest plotkara ... Bo niech jakas niezamezna kobieta, do tego mloda panna, ma samoistne poronienie, to na zwolnieniu lekarskim w rubryce "choroba" napisza poronienie ... i w kazdym razie chef bedzie wiedzial ... a ten moze jest bardzo religijny i w jego oczach panna zostanie uznana za puszczalska ... amityr napisał: > Ja uważam,że nie tylko do lekarza ani nigdzie nie powinno się nikogo słownie wz > ywać. Może to spowodować różne perturbacje.Ludzie mogą wyciągnąć z jakiejś wizy > ty nie właściwe wnioski i zaszkodzić wzywanemu. Szef zapyta a po co Pani była u > kardiologa? U nas trzeba mieć zdrowe serce. To taki skrajny przykład. Ja np sp > otkałem się jak wyszła siostra z gabinetu zabiegowego i wydarła się na głos wym > ieniając moje imię i nazwisko dodając kolonoskopia czeka. Odpowiedz Link
pia.ed Re: AMITYR, co o tym myslisz? 23.01.15, 21:55 ... Ja np spotkałem się jak wyszła siostra z gabinetu zabiegowego i wydarła się na głos wymieniając moje imię i nazwisko dodając kolonoskopia czeka. To mile nie bylo ... ale z pewnoscia w tym gabinecie nie robili nic innego jak tylko ten zabieg, wiec wszystkich to samo czekalo ... Odpowiedz Link
amityr Re: AMITYR, co o tym myslisz? 24.01.15, 11:15 pia.ed napisała: > ... Ja np spotkałem się jak wyszła siostra z gabinetu zabiegowego i wydarł > a się na głos wymieniając moje imię i nazwisko dodając kolonoskopia czeka. > > > To mile nie bylo ... ale z pewnoscia w tym gabinecie nie robili nic innego > jak tylko ten zabieg, wiec wszystkich to samo czekalo ... Nie koniecznie w korytarzu są inne wejścia . Nie ważne. A jesl0i chodzi o kardiologa w małej miejscowości można donieść , szefowi ,że ta osoba juz ledwo zipie i trzeba ja szybko zwolnić, bo zacznie brać zwolnienia iyp. co innego puszczalska, szef będzie zadowolony. Odpowiedz Link
pia.ed Re: AMITYR, co o tym myslisz? 24.01.15, 12:17 amityr napisał: > A jesli chodzi o kardiologa w małej miejscowości można donieść szefowi że ta osoba juz ledwo zipie i trzeba ja szybko zwolnić ... Przeciez zakladu pracy przy wywolywaniu w przychodni nie wymieniaja. I bez wywolywania nazwiskiem mozna sie w przychodni natknac na kogos znajomego i plotki beda ... co innego puszczalska, szef będzie zadowolony. Jesli szefem jest kobieta to zadowolona nie bedzie Odpowiedz Link
pia.ed Re: AMITYR, co o tym myslisz? 24.01.15, 16:48 amityr napisał: > A jaka kobieta? Po prostu baba ... mezatka srednim wieku ... ktora wolnym i niezaleznym kobietom zazdrosci swobody, bo sama musi siedziec przy mezu, ktory od dawna jej sie znudzil ... Odpowiedz Link
amityr Re: AMITYR, co o tym myslisz? 24.01.15, 22:15 Ludzie przecież mnie wcale nie chodziło o kobietę , mężczyznę sensu stricto, kurcze no wiesz pia. Ostatecznie mogłaby być i mężatka czy też rozwodnik albo wdowiec. Odpowiedz Link
pia.ed Re: AMITYR, co o tym myslisz? 24.01.15, 22:48 Autor: amityr ☺ 24.01.15 A jaka kobieta? ZAPOMNIALES JUZ, CO NAPISALES NAPISALES PARE GODZIN TEMU? amityr napisał: > Ludzie przecież mnie wcale nie chodziło o kobietę , mężczyznę sensu stricto, ku > rcze no wiesz pia. Ostatecznie mogłaby być i mężatka czy też rozwodnik albo wdo > wiec. Odpowiedz Link
amityr Re: AMITYR, co o tym myslisz? 25.01.15, 14:02 Przecież niedawno wymienialiśmy poglądy na temat gender a wy swoje po staremu. Kobieta moż byc menem przecież. Kurcze. Odpowiedz Link
pia.ed Re: AMITYR, co o tym myslisz? 25.01.15, 14:07 Po opercji narzadow rozrodczych czy przed? amityr napisał: > Przecież niedawno wymienialiśmy poglądy na temat gender a wy swoje po staremu. > Kobieta moż byc menem przecież. Kurcze. Odpowiedz Link
amityr Re: AMITYR, co o tym myslisz? 25.01.15, 15:10 Wszystkie chwyty są dozwolone, nawet trójkąt sześciokąty jak ostatnio przedstawiano w Stylu . Marii pewno ogląda. Odpowiedz Link
pia.ed Re: AMITYR, co o tym myslisz? 25.01.15, 20:27 amityr napisał: > Wszystkie chwyty są dozwolone, nawet trójkąt sześciokąty jak ostatnio przedstawiano w Stylu . Marii pewno ogląda. Amityr, ze Ty nie umiesz powaznie odpowiedziec ... Slowo gender znaczy plec, wiec kiedy napisalam o szefie-kobiecie to nie wiem po co zapytales Jaka kobieta? Odpowiedz Link
amityr Re: AMITYR, co o tym myslisz? 25.01.15, 21:21 pia.ed napisała: > co innego puszczalska, szef będzie zadowolony. > > > Jesli szefem jest kobieta to zadowolona nie bedzie Dlaczego ma nie być zadowolona np jeśli tez lubi kobiety. Bo jest lesbijką. Tobie to trzeba kawę na ławe. Odpowiedz Link
amityr Re: AMITYR, co o tym myslisz? 25.01.15, 21:23 Tylko przypadkiem znowu się nie obrażaj. Może troszkę to pokręciłem ale nie chciałem pisać w prost. Odpowiedz Link
pia.ed Re: AMITYR, co o tym myslisz? 29.01.15, 22:50 Ja sie nie obrazam ... tylko nie lubie zadawac dziesieciu pytan, zanim sie dowiem o co Ci chodzi Zamiast pytac jaka kobieta? mozesz zapytac jakiej orientacji? Dzis znalazlam nowy artykul na temat "prywatnosci pacjentow" ... poczytaj glosy w dyskusji. Dla pacjentow jest wazniejsze aby nie zostali pomyleni z innym pacjentem, niz "prywatnosc" ... o ktora jest ciezko w polskich warunkach. www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,17330818,__Prywatnosc_w_szpitalu_przestaje_istniec__Siedzisz.html#MT amityr napisał: > Tylko przypadkiem znowu się nie obrażaj. Może troszkę to pokręciłem ale nie chc > iałem pisać w prost. Odpowiedz Link
amityr Re: AMITYR, co o tym myslisz? 30.01.15, 09:20 Tak, a najbardziej żałosne jest to, że ludzie myślą ,że do psychiatry a nie do psychologa idą czubki. Odpowiedz Link
pia.ed Re: AMITYR, co o tym myslisz? 30.01.15, 12:22 amityr napisał: ... ludzie myślą , że do psychiatry a nie do psychologa idą czubki. No i ludzie maja racje, ze "czubki ida do psychiatry" ... Myslales, ze jest inaczej? Odpowiedz Link
amityr Re: AMITYR, co o tym myslisz? 30.01.15, 18:42 Nie tylko myślałem ale jestem przekonany. Mam Znajoma Psycholog.To ona tak twierdzi. Odpowiedz Link
pia.ed Re: AMITYR, co o tym myslisz? 30.01.15, 21:47 A dlaczego czubki chodza do psychiatry? Czym to motywowala Twoja znajoma? amityr napisał: > Nie tylko myślałem ale jestem przekonany. Mam Znajoma Psycholog.To ona tak twie > rdzi. Odpowiedz Link
marii51 Re: AMITYR, co o tym myslisz? 31.01.15, 09:19 sorrki ,ale wasze pojęcia o tym,że musi być ktoś aż czubkiem? czyli jakie jest jego zachowywanie się tam na krzesełku gdzie czeka na wywołanie.. podajcie przykłady... bo, żeby zawitać o pomoc u psychiatry? idą ludzie którzy nie mogą poradzić po śmierci kogoś bliskiego, po diagnozie ze ma raka.. nie potrafi z tym poradzić sobie..na podstawie wywiadu psychiatra decyduje jakie leki mogą pomóc,żeby np mógł spać 6-8 godzin Odpowiedz Link
pia.ed Re: AMITYR, co o tym myslisz? 31.01.15, 10:32 Marii, ten "czubek" to wyraz ktory zastosowal amityr, a potem jeszcze miesza lekarza psychiatre z psychologiiem ktory nie jest lekarzem ... wiec w koncu sama nie wiem o co mu chodzi ... Odpowiedz Link
amityr Re: AMITYR, co o tym myslisz? 31.01.15, 10:48 Kiedyś to wszystko należało do filozofii. Po tym z niej zaczęły się powoli wyodrębniać różne nauki nawet matematyka. Tak więc powstała też psychiatria a z niej wyodrębniła się jeszcze nie tak dawno psychologia. Mówiąc najogólniej psychologia zajmuje się przede wszystkim sprawami umysłowymi człowieka. Psychiatria bada sprawy powstałe na tle zaburzeń pracy układu nerwowego bardziej w stronę neurologii . Odpowiedz Link
marii51 Re: AMITYR, co o tym myslisz? 31.01.15, 10:48 Czasem szybko chce napisać , bo wspominał,że mało będzie na kompie w sensie for zresztą napisał wypowiadane słowa przez psycholog( znajomą) zapewne to właśnie mu nie pasuje- jej powiedzonko-- a ja czytając wasze posty tak też troszkę więcej porozmyślałam w naszym społeczeństwie funkcjonuje wlaśnie pojęcie : ---psychiatra = z leczeniem czubków a w mojej pracy zawodowej spotkałam najczęściej z nie zrozumieniem-dlaczego ja jako wychowawca nauczyciel odsylam ich z dzieckiem do psychologa, ktory szkolne- przedszkolene starsze wymagające terapii zajmował się w poradni psychologiczno pedagogicznej --np dziecko jąkalo sie, albo miało ogromne trudności z wypowiadaniem się --to wysylalam do psychologa- o wyszukanie przyczyn tej sytuacjii a po terapii u psychologa wedrowalo do logopedy Odpowiedz Link
amityr Re: AMITYR, co o tym myslisz? 31.01.15, 10:54 Przepraszam pia.ed. Nie wiem co mnie naszło z tym psychologiem. Psycholog rzeczywiście bada objawy jakie powstają na tle psychiatrycznym. Sam zaraz zostanę czubkiem. Odpowiedz Link
pia.ed Re: AMITYR, co o tym myslisz? 31.01.15, 14:30 Przykro mi amityr, ale znow sie pomyliles ... "Psycholog to osoba, ktora pomaga walczyc innym z problemami natury psychologicznej". Psychika czlowieka to jest jego tok myslenia. amityr napisał: Nie wiem co mnie naszło z tym psychologiem. Psycholog rzeczywiście bada objawy jakie powstają na tle psychiatrycznym ... Odpowiedz Link
amityr Re: AMITYR, co o tym myslisz? 31.01.15, 17:01 A co rozumiesz pod pojęciem natura psychologiczna ? Do pojęcia psyche jeszcze wrócimy. pia.ed napisała: > Przykro mi amityr, ale znow sie pomyliles ... > "Psycholog to osoba, ktora pomaga walczyc innym > z problemami natury psychologicznej". > Psychika czlowieka to jest jego tok myslenia. Odpowiedz Link
pia.ed Re: AMITYR, co o tym myslisz? 31.01.15, 17:19 "Natura" jest tutaj zamiennikiem slowa "typ" i z psychologia nie na nic wspolnego >Moglam napisac: "Psycholog to osoba, ktora pomaga walczyc innym z problemami typu psychologicznego ... z tym, ze to poprzednie slowo lepiej pasuje w kontekscie ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: AMITYR, co o tym myslisz? 31.01.15, 17:37 Stan psychiczny to element procesu psychicznego. Składają się na niego stan emocjonalny (afekt i nastrój), napęd, procesy poznawcze, tożsamość, percepcja siebie i zachowanie. Odpowiedz Link
amityr Re: AMITYR, co o tym myslisz? 31.01.15, 19:59 pia.ed napisała: > Stan psychiczny to element procesu psychicznego. Składają się na niego stan > emocjonalny (afekt i nastrój), napęd, procesy poznawcze, tożsamość, percepcja s > iebie i zachowanie. No przekleić z wiki to ja też umiem. Zapomniałaś jednak o Freudzie. Powiem na przekór tak, że moja znajoma twierdzi, że w rejonie procesów psychicznych są procesy nieświadome a w nich nie obowiązują prawa logiki i że raczej obowiązują tam sprzeczności nawzajem się wykluczające. I tak w ogóle to można świra dostać. Odpowiedz Link
amityr Re: AMITYR, co o tym myslisz? 31.01.15, 19:35 Mogłaś napisać ale nie napisałaś a teraz piszesz, że nawet nie ma nic wspólnego .To w końcu jak. Proszę o charakterystykę Twojego pojęcia a nie raz siak raz tak. pia.ed napisała: > "Natura" jest tutaj zamiennikiem slowa "typ" i z psychologia nie na nic wspoln > ego > > >Moglam napisac: > "Psycholog to osoba, ktora pomaga walczyc innym z problemami typu > psychologicznego ... > z tym, ze to poprzednie slowo lepiej pasuje w kontekscie ... Odpowiedz Link
pia.ed Co o tym myslisz? 31.01.15, 15:05 Marii - jesli ktos tak bardzo przezywa smierc bliskiej osoby, ze istnieja powazne obawy targniecia sie na zycie, trzeba go natychmiast wyslac do psychiatry aby mu przepisal odpowiednio silne srodki uspakajajace ... a nawet skierowal na pare dni do szpitala gdzie bedzie obserwowany 24 godziny. Ale w wiekszosci przypadkow wystarczy, jesli lekarz pierwszego kontaktu przepisze cos na uspokojenie i na sen, bo ma do tego uprawnienia. Jesli ta osoba nie ma rodziny lub bliskich przyjaciol aby porozmawiac o swojej stracie, to moze skorzystac z terapii u psychologa ... > bo, żeby zawitać o pomoc u psychiatry? idą ludzie którzy nie mogą poradzić po śmierci kogoś bliskiego, po diagnozie ze ma raka.. nie potrafi z tym poradzić sobie..na podstawie wywiadu psychiatra decyduje jakie leki mogą pomóc,żeby np mógł spać 6-8 godzin- Odpowiedz Link
pia.ed Re: Co o tym myslisz? 31.01.15, 19:39 Marii, w Szwecji osoba ktora przezyla olbrzymia tragedie, np. byla bliska smierci w katastrofie samolotowej lub samochodowej gdzie jesli zgineli tam jej bliscy, nie jest zapisywana na wizyte u psychiatry tylko kieruje ja sie do akut-team czyli do grupy ludzi wyspecjalizowanych w pomaganiu tego rodzaju ofiarom. W sklad grupy wchodzi psycholog, pielegniarka i kurator, a jesli ktos sobie zazyczy takze pastor. Odpowiedz Link
marii51 Re: Co o tym myslisz? 31.01.15, 22:59 pia.ed chyba tylko pisaliśmy o tych pod gabienetem psychiatry, ja wymienilam tylko np strata kogoś bliskiego , utrapienie z powodu zachorowania na raka- ktoś nie może się pozbierać- wiem o tym że zwróci sie najpierw byc może do rodzinnego - jak najbardziej ,, ale rodzinny może też od razu wyslac do psychiatry.. - Odpowiedz Link
pia.ed Re: Co o tym myslisz? 01.02.15, 02:53 Marii, w Szwecji kolejki do psychiatrow sa wielomiesieczne, wiec co komu z naglym "bolem duszy" pomoze, ze dostanie sie na wizyte za szesc miesiecy? Poza tym jest tak jak napisalam wczesniej: o problemach rozmawia sie z psychologiem i kuratorem, a rozpacz to nie choroba psychiczna, tylko normalny stan po jakiejs stracie, u niektorych moze to byc nagla strata zdrowia i obawa przed smiercia. Jesli czlowiek wpadnie w depresje to pomocy szuka tez u lekarza domowego, bo jest na tyle wyksztalcony, ze depresje latwo rozpozna i ma prawo wypisywania lekow antydepresyjnych ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Co o tym myslisz? 01.02.15, 11:26 ok ok pia.ed ja nic nie mam do Twoich dobrych opisów jak to i co dzieje się w Szwecjii, --------a rozpoczęliśmy od ,że artyk jest o realiach leczenia w Polsce Odpowiedz Link
marii51 Re: Co o tym myslisz? 01.02.15, 11:53 wracamy do podstawowego pytania z artyk i spróbujmy na nie odpowiedzieć ~~~~~~~~~~~Zapytam wprost: czy bywają sytuacje, że zapala się panu w głowie czerwona lampka i sam zdaje pan sobie sprawę "przecież ja łamię ustawę o ochronie danych osobowych"? - (Uśmiech) Muszę przyznać, że zapisy ustawy o ochronie danych łamię codziennie, czy mi się to podoba, czy nie, bo najprawdopodobniej nie byłbym w stanie wykonać swoich obowiązków zawodowych. Powiem też inaczej: gdyby zadała pani to pytanie u mnie w dyżurce, to obawiam się, że moi koledzy by to pytanie wyśmiali. Póki co funkcjonujemy w takich warunkach, że zapisy ustawy o danych osobowych są kompletnie niewykonalne w naszej codziennej pracy. Kompletnie niewykonalne. dzis pomyślalam,że dane osobowe .utajniać ma lekarz? . wywoływać pacjenta nr? , nie zawsze w rejestracjii otrymujemy numerki- nie wszyscy stosują. mi np wcale nei przeszkadza , gdy pielegniarka lub lekarz powie moje imię i nazwisko- dane chronione to nr pesel i nr DO --MEŻE O TO W TYM WSZYSTKIM CHODZI? bo to rzeczywiście niebezpieczne- - Odpowiedz Link
amityr Re: Co o tym myslisz? 01.02.15, 12:05 A po takiej wizycie spowiednika lekarza , czy jeszcze wcześniej spowiedniczki pielęgniarki( czytaj wywiad) przychodzi szarmancki klecha i się pyta kto do spowiedzi a kto komuch. Polska demos krata. Hahaha Odpowiedz Link
marii51 Re: Co o tym myslisz? 01.02.15, 18:07 Inwazję n/t chodzenia do kaplicy przzyszpitalnej ? I PRZECIEŻ NEI MA NA TO ŻADNYCH UREGULOWAŃ NA POBYT W SZPITALU. To prawda,że probują inwazyjnie na innych chorych wplywać,jak spotkają się dwie lub trzy w jednej sali- to pilot na odpowiednie programy w tygodniu też ich Ci chorzy,którzy wszedzie czują się do naprowadzania do chrzescijaństwa - KK Odpowiedz Link
marii51 Re: Co o tym myslisz? 01.02.15, 18:24 coś tam troszkę wzmianek bylo na temat korzystania z porad- terapii psychologa a tu okazuje się,że to temat ""rzeka.."".\~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~ Ponad 1,5 mln Polaków leczy się z powodu zaburzeń psychicznych Zgodnie z raportem European College of Neuropsychopharmacology już prawie 165 mln Europejczyków (38% populacji) cierpi z powodu różnego rodzaju problemów natury psychicznej. Leczenie podejmuje jednak niespełna 1/3 osób objętych problemem. W Polsce terapię podjęło już ponad 1,5 mln osób, przy czym zaznaczyć należy, iż w ciągu ostatnich 2 dekad nastąpił ponad 110% wzrost liczby osób podejmujących leczenie. centrumpsychoterapii.eu/?gclid=Cj0KEQiAuremBRCbtr-1qJnKi-4BEiQAh0x08JIvOd4AkQ3NIbeAZec10HaQo_ncnxUYeq3rm2yPQ0gaAvlY8P8HAQ Odpowiedz Link
marii51 Re: Co o tym myslisz? 01.02.15, 18:25 poradnie online sychoterapia online skorzystaj z profesjonalnej pomocy psychoterapeuty bez wychodzenia z domu Psychoterapia on-line jest nowoczesną i elastyczną formą kontaktu z psychoterapeutą przy użyciu narzędzi komunikacji elektronicznej takich jak E-mail, Telefon, Skype, Lync, TeamViewer, czy też inne Aplikacje dedykowane. Ma ona na celu udzielenie wsparcia, przyjrzenie się problemom i wypracowanie nowych sposobów radzenia sobie z nimi. Badania wskazują, iż powyższa forma psychoterapii jest równie skuteczna jak jej stacjonarna odmiana, a w przypadkach niektórych typów zaburzeń nawet skuteczniejsza. Psychoterapia on-line to również najdogodniejsza forma pracy terapeutycznej zarówno pod względem logistycznym, jak i finansowym. Jej forma sprzyja ponadto przełamaniu lęku przed pierwszym kontaktem ze specjalistą oraz zapewnieniu poczucia bezpieczeństwa i dyskrecji, które nie zawsze są możliwe w przypadku terapii i konsultacji stacjonarnych. centrumpsychoterapii.eu/uslugi/konsultacje-elektroniczne Odpowiedz Link
pia.ed Re: Co o tym myslisz? 01.02.15, 18:58 O czym tu wlasciwie piszesz? " Inwazja Inwazja – zbrojne wtargnięcie nieprzyjacielskich wojsk na terytorium innego państwa. Inwazja – jeden z podstawowych procesów ekologicznych Inwazja – amerykański serial telewizyjny o tematyce science-fiction z 2005 Inwazja – amerykański thriller science-fiction z 2007" marii51 napisała: > Inwazję n/t chodzenia do kaplicy przzyszpitalnej ? I PRZECIEŻ NEI MA NA TO > ŻADNYCH UREGULOWAŃ NA POBYT W SZPITALU. > To prawda,że probują inwazyjnie na innych chorych wplywać,jak spotkają się d > wie lub trzy w jednej sali- to pilot na odpowiednie programy w tygodniu też ich > > Ci chorzy,którzy wszedzie czują się do naprowadzania do chrzescijaństwa - KK Odpowiedz Link
marii51 Re: Co o tym myslisz? 01.02.15, 23:08 my tu się zastanawiamy... w sumie nic mądrego z naszych deklaracjii niby dyskusjii a ludzie naprawdę mają poważne problemy: kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,17321957,Fundacja_eFkropka_walczy_z_dyskryminacja_ludzi_psychicznie.html piaed jaki ty stopień naukowy posiadasz? Odpowiedz Link
marii51 Re: Co o tym myslisz? 01.02.15, 23:11 a bo mi się taki wyraz""iwazja""spodobal do okreslenia tej sytuacji w szpitalach o jakich napisał amityr --czyli ggdy wkracza w życie osobiste nei tylko lekarz podczas wywiadu, pielęgniarka ale i ksiąðz...... o tym tak sobie napisalam.. a co mi nie wolno napisać? Odpowiedz Link
amityr Re: Co o tym myslisz? 02.02.15, 10:13 Szkoda, że nie ma inwazji nowych forumowiczów i nie tylko na tym Forum. Odpowiedz Link
marii51 Re: Co o tym myslisz? 02.02.15, 11:39 amityr ,a do kogoś z nowego nabytku tęsknisz? prawda? wszystko się zmienia.. ludzie nawet ,gdy mają nudę to tu pokazują.... wiesz co? jak mają jęczeć i smędzić i ... to niech się najpierw ponaprawiają .. ~~~~~~~~~~~~~~ tyle jest ciekawych spraw .. czasem na rozwijanie i zakładanie nowych wątkow trzeba poczekać... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Co o tym myslisz? 02.02.15, 10:57 marii51 napisała: > piaed jaki ty stopień naukowy posiadasz? Nie mam zadnego stopnia naukowego. Edukacje zakonczylam w klasie siodmej ... Czesto wagarowalam, ale akurat bylam w szkole tego dnia, kiedy pani od jezyka polskiego tlumaczyla znaczenie slowa "inwazja" ... A pisz sobe co chcesz na swoim forum ... marii51 napisała: > Inwazję n/t chodzenia do kaplicy przzyszpitalnej ? I PRZECIEŻ NEI MA NA TO ŻADNYCH UREGULOWAŃ NA POBYT W SZPITALU. Odpowiedz Link
amityr Re: Co o tym myslisz? 02.02.15, 19:10 Musze sobie zrobić przerwę bo się pogubiłem. Odpowiedz Link
amityr Re: amityr 16.02.15, 19:26 marii51 napisała: > Gdzieś tu czytałam ,że nie byleś na Mazurach > -- Odpowiedz Link
pia.ed Re: Co o tym myslisz? 01.02.15, 17:08 Szwedzii z kolei maja bzika na temat "ochrony prywatnosci" ... chodzi o instalowanie kamerek. Wladze nie chca wydawac pozwolen, a niektore osoby "w imie prywatnosci" wola dostac cegla w glowe niz zgodzic sie na zainstalowanie kamerek w szczegolnie niebezpiecznych miejscach. Odpowiedz Link