Dodaj do ulubionych

Weekend. THIS weekend...

09.10.14, 22:31
... spędza się tam:

https://wgrajo.pl/img/barcolana1.jpg

https://wgrajo.pl/img/10010601.jpg

Wiele różnych regat odbywa się tam przez cały tydzień, ale to raczej dla interesujących się żeglarstwem. Jest też bogaty program "brzegowy" dla widzów.
Kulminacją (i wielkim wydarzeniem nie tylko żeglarskim) jest to, co na obrazkach powyżej - wyścig kończący imprezę, zawsze w drugą niedzielę października. To jeden z najlicznej obsadzonych wyścigów tego typu na całym świecie.
Strona imprezy: klik

Podgląd zdalny (zasadniczo powinien działać, ale niekoniecznie - w końcu to Włochy tongue_out) np. taki: webcam1 webcam2
Pewnie będzie też w niedzielę jakiś streaming live, ale nie wiem, gdzie. tongue_out

Ale co tam zdalny. Pakuj się, kto może! smile
Obserwuj wątek
    • leziox Re: Weekend. THIS weekend... 09.10.14, 22:40
      Piiiknie!!!
      Adriatyk modny ostatnio jezd.
      Ale ze takie impry tam robia to jeszcze nie wiedzialem.
      smile
      No ale nie zdaze do jutra tam dojechac.
      • mazgalis Re: Weekend. THIS weekend... 09.10.14, 22:53
        Ostatnio? shock Panie, Barcolanę organizują od 1969 roku. I po jakichś 10 latach nie była to już lokalna zabawa.

A finał nie jutro, a w niedzielę. Zdążysz. smile
        • leziox Re: Weekend. THIS weekend... 09.10.14, 23:11
          No moze.
          Jednak to jest tak ze jesli o impry motocyklowe chodzi to moglbym tez co powiedziec, gdzie, co i kiedy- natomiast zeglarstwo to mnie interesuje na tyle ze wyglada slicznie na wodzie.
          • mazgalis Re: Weekend. THIS weekend... 10.10.14, 00:35
            > zeglarstwo to mnie interesuje na tyle ze wyglada slicznie na wodzie.

I na tę okoliczność zachwalam, takie nagromadzenie szmat na patykach w jednym miejscu nie zdarza się codziennie.
            I jeszcze te wzgórza, fantastyczne warunki do obserwacji - rzut oka w dzień na kamerę wyjaśnia wszystko.

Kanada panie. cool
            • leziox Re: Weekend. THIS weekend... 10.10.14, 00:42
              Nie Kanada.
              Ale wcale nie brzydsza a i zywicá tez tam zapewne w okolicy pachnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka