Dodaj do ulubionych

Wątek do nabijania

18.08.23, 20:40
W związku z tym, że pracuję społecznie na innych forach, a inne fora rzadko tu zaglądają, zakładam ten wątek do tluczenia wpisów. Beztematowo, ale przysłowiowa dupa Maryni się kłania w pas, w sensie wynajdywania powodu do napisania czegokolwiek.
Rudej przypominam nieśmiało, że jej slubowanie zakończy się dopiero przy numerze 200.001, więc wiesz...Im szybciej tym lepiej.
big_grin suspicious
Obserwuj wątek
    • leziox Re: Wątek do nabijania 18.08.23, 22:28
      Zanęcono.
      Czekamy na rybki (Rybki).
    • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 18.08.23, 22:31
      Nareszcie wątek dla mnie. Lubię takie do pogadania, gadka leci, w licznik bije i o to chodzi smile to co tam masz dobrego w szklaneczce dziś wink
      • leziox Re: Wątek do nabijania 18.08.23, 22:43
        Jakis tam plyn wyskokowy, ale smakuje nad podziw dobrze.
        big_grin
        • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 18.08.23, 22:52
          big_grin
          a to możemy usiąść, jak to kiedyś było big_grin
          towarzystwo z tamtego czasu się wykruszyło, to więcej dla nas będzie smile)))
          • leziox Re: Wątek do nabijania 18.08.23, 22:58
            No wlasnie ciekawe, co z tymi ludzmi. Gdzie Marycha, gdzie Aga, gdzie te wszystkie fajne mordeczki sie podzialy...
            • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 18.08.23, 23:10
              Nic nie wiem, a kiedyś właśnie myślałam sobie o Agulasiu, tak mi sie jakoś wspomniała....
              co z Europą...innymi...To już tyle lat, że uwierzyć trudno...Debi, Mario...
              wiesz, jak to w życiu, różnie mogło być....
              • leziox Re: Wątek do nabijania 18.08.23, 23:38
                Jeszcze tylko 20 stron i będzie można na stronie zrobic zestaw ludzi piszących tutaj, niektórzy byli zaimportowani z Towarzyskiego, w każdym razie było ich troche...
                • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 18.08.23, 23:44
                  Az jestem ciekawa listy....
                  Z Towarzyskiego, to zdaje się był kitek...
                  chyba, że coś mylę...
                  • leziox Re: Wątek do nabijania 18.08.23, 23:47
                    Był, był i Mario i Maryjka etc. Jestem pewien, że będziesz mogła pomoc w identyfikacji niektórych osobników.
                    Niech się boją.
                    big_grin
                    • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 00:04
                      Pewnie tak, ale tę wiedzę nabyłam później...wink
                      Chociaż telimeny w szlafroku, czy jakiejś wśród fal nie rozpoznałam. smile
                      • camella Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 01:17
                        Gorąco i duszno.Pojeździlam sobie z leziem motorkiem,poczytałam ,zajrzę tu jeszcze kiedys
                        • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 10:10
                          camella napisała:

> Gorąco i duszno.Pojeździlam sobie z leziem motorkiem,poczytałam ,zajrzę tu jesz
                          > cze kiedys

Kiedy się jedzie, to całkiem przyjemnie wink) na postoju zaczyna się...cierpienie z powodu upału wink
                          a że upalnie mamy, to może i dobrze, bo niedługo zacznie się jesienne marudzenie pogodowe, jeszcze zatęsknimy smile zajrzyj - koniecznie smile)
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 07:19
      Wujek dobra rada mówi: zrób sygnaturkę z zaproszeniem na melynę.
      • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 09:17
        Już widzę, jak ciągnie za sobą jakąś sygnaturkę....big_grin
        A poza tym..Lezio nie plącze się po obcych...
        jakoś nie widzę Go w roli naganiacza suspicious big_grin
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 09:25
          A to już uzgodnij z szefem; jago słowa:

W związku z tym, że pracuję społecznie na innych forach,
          • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 09:38
            Inne, czyli miał na myśli..Wisłę smile)
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 09:43
              A bo ja myślałem, że gdzie indziej też. W takim razie już idę tam dać peczątkę big_grin
              • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 09:47
                Jak się z kimś latami pisze, to się umi odczytywać "pomiędzy wierszami" wink
                nie widzę, żeby latał gdzies tam wink)
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 09:50
                  Spoko - już peczątkę na wiśle dałem.
                • leziox Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 09:52
                  ruda.replay napisała:

> Jak się z kimś latami pisze, to się umi odczytywać "pomiędzy wierszami" wink
                  > nie widzę, żeby latał gdzies tam wink)
                  >
                  >

Już lata nie te, aby się po innych forach gromadnych włóczyć. Chyba o wszystkim już się gadało, co tu jeszcze człek miałby do dodania? A powtarzać się nie lubię.
                  Melyna sobie stoi, Wisełka płynie, jeszcze jakby my kiedyś faktycznie jakiś zjazd weteranów zrobili, mogłoby być ciekawie. Takie ujadanie kombatantów, uskuteczniających jadowite komentarze pod adresem całego świata.
                  big_grin
                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 10:13
                    Dlaczego lata temu narzekaliśmy na ...trzeszczące kolanka, bioderka, jak to byłby temat akuratny na dziś big_grin
                    • leziox Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 19:22
                      Teraz to się nawet niespecjalnie zmieniło, z tym może tylko, że trzeszczenia są nieco głośniejsze. Temat oczywiście wciąż akuratny.
                      smile
                      • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 20:48
                        Niech no przyjdzie ta kolorowa pani - jesień, a wraz z nią wilgoć i słotne dni wink
                        to trzeszczy, jakby na werbelku grał wink i teraz nie wiem, co gorsze....
                        trzaski w kościach, czy jakaś paskudna alergia wink
                        • leziox Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 20:54
                          A jak upał jest, to też niekoniecznie dobrze.
                          I jak tu ludziom dogodzić?
                          • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 19.08.23, 21:08
                            Przecież wiesz, ze mimo najszczerszych chęci, jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził wink zawsze się znajdzie ktoś taki, co zamiast umniejszać problem, to będzie pompować do bólu....a w czasie upału ludziska zmordowane ciepłem, więc rozdrażnione bywają smile
                            • camella Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 02:12
                              Ludzie dzielą się na padalce i grzechotniki.Padalce w upał chowają się w cień a grzechotniki lubią na słoneczku posiedzieć.To jest w czym wybierać do pogadania.
                              • leziox Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 10:48
                                Padalce można zrozumieć, jeżeli nie chcą prowadzić z grzechotnikami jadowitych dyskusji.
                                • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 13:30
                                  Co można..nabić? wink
                                  butle
                                  fajkę
                                  ?
                                  wink
                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 15:38
                                    Można też nabić:
                                    Kogoś w butelkę - chociaż brzmi to dziwnie, ale jakiegoś jelenia.
                                    Coś nabić na ch...
                                    Armatę albo starą fuzję.
                                    Dawniej można było jeszcze nabić syfon, wkład do długopisu, flamaster oraz zapalniczkę.
                                    • camella Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 17:44
                                      Można nabić klimę w aucie inaczej kogoś w butelkę.
    • a74-7 Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 18:06
      Nabic sobie lub innym guza tez mozna .
      • leziox Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 18:24
        Nabić materiał na dechę.
        Nie wiem, po co , ale można.
        big_grin
        • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 18:35
          Kiełbasę na kij? suspicious
          smile)
        • camella Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 19:10
          leziox napisał:

> Nabić materiał na dechę.
          > Nie wiem, po co , ale można.
          > big_grin
          Na dechę do prasowania 😁
          • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 19:16
            Nabijanie nap, zatrzasków...dawniej modne były guziki oblekane materiałem wink
            • leziox Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 19:18
              Guziki były obciągane.
              Do dzisiaj pamiętam stanowiska obciągania guzików w domach towarowych i budkach.
              big_grin
              • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 19:20
                leziox napisał:

> Guziki były obciągane.
                > Do dzisiaj pamiętam stanowiska obciągania guzików w domach towarowych i budkach
                > .
                > big_grin

U mnie był taki zakład, prowadziła Pani Parda...tam wszyscy nosili materiał, by obciągnąć guziki big_grin
                w domach towarowych pamiętam repasacje pończoch wink
            • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 19:19
              A kapsle? nabija się? suspicious
              • leziox Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 19:25
                To robi maszyna, która raczej chyba zagina, niż nabija te kapsle. Zaprasowuje? W sensie prasy, a nie prasowania naturalnie.
                • camella Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 19:29
                  Ćwieki można nabić na marynarkę skórzaną żeby błysnąć
                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 20:06
                    Lecimy dalej nabijać wink

najbardziej wkurzające dźwięki lata wink
                    komar
                    ?
                    • leziox Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 21:17
                      Drące mordę i nie chcące przestać darcia mordy dziecko w lokalu publicznym.
                      (Nie, nie jestem dzieckolubny)
                      • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 21:39
                        Rodzic stara się uspokoić, ale skutek odwrotny wink
                        płacz przybiera na sile.... i co tu robić wink
                        • leziox Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 21:47
                          Ciężko poradzić, aby zakleić bachorowi glosniki taśmą do zaklejania paczek.
                          Za sadystę człeka wezmą, może wezwą policję albo CBS.
                          A człek w zasadzie chciał dobrze...
                          Wracając do wrednych, letnich dźwięków - głośni, awanturujący się pijacy, wracający z balangi dobrze po północy w kurorcie, gdzie pojechało się odpocząć od codzienności.
                        • camella Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 21:47
                          Wyjść z lokalu i czekać aż się uspokoi
                          • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 22:01
                            Lepiej zmienić lokal, bo jak się rozpłacze, to czasem konca nie ma wink
                            a nerw napina się, jak cięciwa w łuku wink
                            Z letnich dźwięków, to mucha. Jej upierdliwość i kosiarki...od rana do wieczora.../bliskość działek/...chociaż sama muszę korzystać z kosiarki - niestety...
                            ale robię to myk, myk...a tam - jedna kończy, następna zaczyna wink
                            • leziox Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 22:09
                              Sorry, ale u Niemca nie ma zbyt wiele much. I nie ma komarów.
                              Nie ma chrabąszczy, motylki tylko tak jako demoversion, ogólnie owady to przez jakieś tylko szczątkowe ilości są reprezentowane.
                              Ale oczywiście nie wiadomo, dlaczego tak się dzieje. A chemitrails nie ma.
                              big_grin
                              • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 22:26
                                Wczoraj i dzisiaj, już pod wieczór komarów mnóstwo...wyszłam podlać donice z kwiatkami, to mnie chciały zeżreć żywcem...
                                Też mam gdzies foty ze smugami...coś tam poczytałam o tym...
                                i tak...jeden artykuł zaprzecza, że coś tam w nich jest, drugi straszy, że jednak jest jakiś materiał biologiczny....
                                ale faktem jest, że wróbla nie widziałam przez całe lato...nic nie ćwierka smile)
                                • camella Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 23:16
                                  U mnie często są smugi a motyle,pszczoły,komary itp fruwają.Podobno zależy to od miejsca z uprawami
                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 23:18
                                    Może też zależeć od tego, co zwyczajowo w pewnych miejscach się sypie, a co nie.
                                    Zresztą polskie owady to przyzwyczajone są do życia w partyzantce. Byle co ich nie załatwi.
                                    • camella Re: Wątek do nabijania 20.08.23, 23:26
                                      Slyszałam ,że pelargonie nie są miododajne a w Niemczech chyba dużo ich jest,to też trochę ma wpływ na zmniejszenie ilości owadów?
                                      • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 22.08.23, 18:35
                                        Wczoraj komary szalały, jak wściekłe...ziemia sucha, upały, a tego dziadostwa pod dostatkiem. Musiałam klaskać wink ale wytłukłam do ostatniego, bo bąbelek po ugryzieniu dość dokuczliwy wink
                                        • leziox Re: Wątek do nabijania 22.08.23, 19:31
                                          Letnie i nie tylko letnie dźwięki - ciąg dalszy.
                                          Przybywający pod blok kierowcy aut, zamykający swoje auta z takim jebnięciem drzwiami, że szyby w oknach się trzęsą. Tym bardziej wkurwiające, im późniejsza pora.
                                          O kurierach w transporterach nawet nie chcę wspominać, ale tym można o tyle wybaczyć, że zamknięcie bocznych drzwi ich szrota wymaga nieraz wysiłku, bo takie drzwi z delikatnym sykiem się nie zamkną.
                                          • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 22.08.23, 21:35
                                            Rozchodzenie się gości moich najbliższych sąsiadów z grilla, przeważnie jest to po 2 w nocy....niekończące się nawoływania, śmiechy, i ciężka noga na pedale gazu kierowców, że o mało co, silnik z ramy nie wypada....już wydaje się, że cisza nastała i można usypiać od nowa...to zaczynają zbierać..butelki i z wysokości wrzucać do wora, bo brzęczy, jak w skupie....ostatnie trzaśnięcie drzwiami od garażu pod domem i finał.
                                            • a74-7 Re: Wątek do nabijania 22.08.23, 22:26
                                              Czyzby sluch z wiekiem sie wyostrzal ?
                                              big_grin
                                              • a74-7 Re: Wątek do nabijania 22.08.23, 22:28
                                                Czy to zasluga sup - dup aparaciku ?wink
                                                • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 23.08.23, 10:27
                                                  Akurat mam usypualnię z tej strony, co sąsiedzi stanowisko do balowania wink
                                                  W nocy podwójnie wszystko słychać, więc nie ma bata - obudzę się wink
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 23.08.23, 10:38
                                                    O czym myślą?

https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2022/11/BkBLyRVLr2SLWe8l.jpg
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 23.08.23, 11:00
                                                    Na co wydać kasę z tej sesji pewnie.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 23.08.23, 11:33
                                                    Chyba jakiś większy problem...
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 23.08.23, 19:38
                                                    Oj, ale Wy to nieszczególnie spostrzegawczy jesteście.
                                                    Jedna flaszka, jedna szklanka.
                                                    I jak tu pić symultanicznie?
                                                    Skąd wziąć drugie, takie samo szkło!
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 23.08.23, 19:58
                                                    Dwa wyjścia widzę....ktoś pije z gwinta suspicious
                                                    albo...opróżnić słoik big_grin
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 24.08.23, 06:57
                                                    Dopiero teraz widzę ten szczegół - gdyż albowiem nie patrzyłem na środek bo znam to zdjęcie z oryginału...

https://pliki.dlahandlu.pl/i/05/01/32/050132_r0_940.jpg
                                                  • malo.co.nie Re: Wątek do nabijania 24.08.23, 10:32
                                                    Ja posuwam królową, a ty - konia wink
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 24.08.23, 10:52
                                                    Głupia sprawa...
                                                    W szachach jest hetman a nie królowa, nie ma tez koni - tylko skoczki. Nie ważne; tych juch na "szachownicy" tu nie ma smile
                                                    Za to w porządnym brydżu jak najbardziej wszystkie karty - w tym młódki leżą na stole koszulkami do góry big_grin
                                                  • malo.co.nie Re: Wątek do nabijania 24.08.23, 11:03
                                                    Lepiej mieć rację czy przyjaciół?
                                                    Oh, wait...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 24.08.23, 11:11
                                                    Jeśli przyjaciele dla nas kłamią - to nie są prawdziwymi przyjacielami.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 24.08.23, 17:10
                                                    A prawdziwy przyjaciel, to kto...jaki?
                                                    taki z którym zje się bekę soli?
                                                    też gwarancji nie ma....
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 24.08.23, 17:54
                                                    malo.co.nie napisała:

> Lepiej mieć rację czy przyjaciół?
                                                    > Oh, wait...

Czasami wolałbym nie mieć racji, bo podobno mam zdolności "wykrakiwania" ludziom różnych zdarzeń.
                                                    A przyjaciele - to jak z miłością. Prawdziwych miewa się góra paru w życiu.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 24.08.23, 19:38
                                                    jak to mówią....chcesz stracić przyjaciela, pożycz mu pieniądze wink)
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 24.08.23, 20:02
                                                    To też się zgadza. Dlatego czasem, jeśli ktoś w potrzebie jest, wolę dać parę groszy, niż pożyczać, wtedy nie ma żadnych zobowiązań i wszyscy są szczęśliwi.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 25.08.23, 07:16
                                                    Od dzisiaj Unia będzie kazała usuwać "szkodliwe treści" na platformach internetowych.
                                                    Dla jednego treść szkodliwa, dla innego prawda. To, co wygodne dla Ujni, będziemy widzieli w necie, a co niewygodne, o tym możemy zapomnieć.
                                                    Kto będzie o tym decydowa? Ano, na pewno nie my.
                                                    Następnym krokiem będzie zapewne Ministerstwo Prawdy.
                                                    Kiedyś matoły krzyczały:
                                                    -Komuno, wróć!
                                                    No to się doczekały.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 25.08.23, 10:22
                                                    bedom nas karmić papką....jakby do tej pory tego nie robili wink
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 25.08.23, 10:27
                                                    Wszystko zależy od praktyki. Bo jak to by miało oznaczać na przykłąd kasowanie chorych wyzwań dla dzieciaków z tiktoka czy gdzie indziej, to oczywiście jestem za. Ale raczej się nie skończy...
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 25.08.23, 11:00
                                                    gdyby tak zlikwidować instagrama, to nie wiem, jakby te celebrytki żyły...zarabiały...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 25.08.23, 11:05
                                                    Na jutube, tiktok, twitter, pardą - X; i na innych.
                                                    Tu nie chodzi mi o zarabianie na DOROSŁYCH kretynach...
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 25.08.23, 19:24
                                                    To nabijamy dalej...
                                                    zapalniczkę nabiłam gazem....czyniąc to przypomniał mi się ten wątek wink
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 25.08.23, 21:50
                                                    No to co by tu jeszcze nabić ( albo na co) szanowni Państwo Melyniarze?
                                                    Albo może powinienem napisać-Wiślani Melyniarze albo Melynowe Wiśloki?
                                                    Interpretacji mnogo...
                                                    I wsio charaszo.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 08:51
                                                    Czyli krótko: Praga-Północ.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 10:05
                                                    A tam co? Wódka tańsza?
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 10:08
                                                    Gdzieś czytałam dzisiaj, że po wyborach wódka i papierochy zdrożeją smile
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 10:08
                                                    Nie wiem. Dość menelska przynajmniej częściowo dzielnica nad Wisłą. Tak mi się skojarzyło.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 10:13
                                                    Ze specyficznym klimate dzielnic wink
                                                    chyba każde miasto ma takie miejsce wink
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 10:24
                                                    Przy czym to jest legenda sprzed lat - jak teraz wygląda to nie wiem.
                                                    W Poznaniu oczywiście też Wilda, Łazarz - no te regiony Jeżyc co Peja rozsławił. Z tego co wiem dziś znacznie lepiej tam.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 10:25
                                                    Kuwa, uciekły mi Jeżyce - te rejony co Peja itd
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 10:31
                                                    Ciągle mi się wydaje, że to młodziak, a człowiek ma już 46 wiosenek wink
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 11:15
                                                    Osławiona ulica Brzeska na Pradze przy bazarze Różyckiego wygląda teraz zupełnie inaczej. Mieszkania gwałtownie podrożały. Remontuje się, odnawia. Dzielnica zrobiła się modna i coraz mniej tam menelskch sentymentów.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 11:26
                                                    Jasne, w końcu to prawie centrum najbogatszego? miasta w Polsce.
                                                    Tak samo Jeżyce zaroiły się biznesem od banków do knajpek dla studentów.
                                                    To już nie te czasy, że ekipa z Wildy/Łazarza wolała się trzymać z daleka.
                                                    Oczywiście zawsze można dostać za niewinność tu i tam - ale raczej jak wszędzie.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 11:32
                                                    Teraz to chyba prędzej u Niemca, jak w Polsce.
                                                    Sami Niemcy mówią, że wolą Warszawę niż Berlin nocą.
                                                    No ale to sprawka merkelowych fachowców, u nas jest ich po prostu mniej.
                                                    smile
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 12:03
                                                    A to już ina sprawa. Pewnie zupełnie przypadkiem porzuciłem od kilku lat wycieczki do mojego z pewnego względu ulubionego Hannoveru...
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 22:43
                                                    lecim dalej....bo 200 tysiaków samo się nie zrobi wink
                                                    tak sobie myślę, że tu potrzeba na tydzień starą ekipę, kontrowersyjne wątki i się zrobi big_grin
                                                    wink)
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 23:07
                                                    Starą ekipę? No może, ale ani widu ani słychu.
                                                    Ale spoko, damy radę.
                                                    smile
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 26.08.23, 23:08
                                                    Tymczasem wstawiłem na blogu opis kolejnej wycieczki.
                                                    Można się zachwycać.
                                                    Czy jakoś tak.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 27.08.23, 11:20
                                                    Przeczytawszy oczywiście smile
                                                    Raczej nie jesteś typem urlopowicza, który siedzi w ulubionym miejscu, gdzies nad morzem, jeziorem....w leżaczku spędzając czas wink
                                                    nowe miejsca, nowe wyzwania....z duchem adrenaliny wink
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 27.08.23, 13:50
                                                    Jest tego do opisywania. To dla tych wszystkich, którzy wolą poza filmem na YT także mieć coś do poczytania.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 27.08.23, 14:05
                                                    Tym bardziej, że idzie Ci pisanie bardzo sprawnie...i jak na człowieczka, który naście lat przebywa poza granicami, to musze przyznać, że nie zatraciłeś wprawy w poprawnej polszczyźnie smile
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 27.08.23, 15:12
                                                    A dziękuję za kompliment, Ryżawcu. smile
                                                    A to wszak tak proste. Trzeba uczyć się obcych języków, nie zatracając przy tym własnej tożsamości.
                                                    Nigdy nie nadawałem się na farbowanego lisa. Mogę mieszkać na całym
                                                    świecie, a nigdy nie zapominam, skąd pochodzę i gdzie się urodziłem.
                                                    Ot i cała tajemnica.
                                                  • mala200333 Re: Wątek do nabijania 27.08.23, 23:21
                                                    Bardzo mądra rada!
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 28.08.23, 12:19
                                                    Rozsądne podejście....tylko dla mądrych...smile
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 28.08.23, 12:20
                                                    ale, aleeee...nowy tydzień mamy, sierpień nam odchodzi, czyli lato ma się już niestety ku koncowi...dobre zawsze szybko się kończy....trwa za krótko smile
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 28.08.23, 23:03
                                                    I pierwsza setka wątkowa pękła.
                                                    No to na zdrowie!
                                                    smile
                                                  • malo.co.nie Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 10:41
                                                    Miało być 32 stopnie, tymczasem gęsia skórka uncertain
                                                  • camella Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 11:18
                                                    Tylko się cieszyć,że to nie gęsia stopka 😏
                                                  • malo.co.nie Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 11:28
                                                    Ano, niefarty chodzą gęsiego. Co spisał gęsim piórem Jan... Hus wink
                                                  • camella Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 11:53
                                                    Co tam zaraz niefarty .Gęsiej skórki łatwo się pozbyć trudniej by było z gęsią stopką .Trzeba by było potraktować ją serią masażu najlepiej na gęsim smalcu.
                                                  • malo.co.nie Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 12:51
                                                    To najlepiej po świętym Marcinie. I oby się człowiek nie zwinął w rogala z bólu.
                                                  • camella Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 13:48
                                                    Jakby tak bolało po co czekać do św.Marcina.Lepiej kupić w aptece żeby sobie pomóc.Jesienne słoty dopiero przed nami jest jeszcze piękne lato.
                                                  • malo.co.nie Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 13:53
                                                    Marcin, czyli 2 w 1. Gęś i gęsi smalec. Jako żywo!(kost)
                                                  • camella Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 13:58
                                                    ...najlepiej Marcin osobiście pomógł,tylko gdzie takiego szukać smile)
                                                  • malo.co.nie Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 14:11
                                                    Można się pomodlić.
                                                    Można się też zastanowić, czy taki Prokop czy Gortat plus żywokost to przepis na zdrowie i sukces...
                                                  • camella Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 14:21
                                                    Ja bym się nie ograniczała,żywa kość mogłaby mieć inne imię nawet, aby na sam widok krążenie poprawić sobie
                                                  • malo.co.nie Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 14:40
                                                    Oj, to chyba wolę kawę smile
                                                  • malo.co.nie Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 14:40
                                                    W porcelanowej filiżance "bone china" wink
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 17:38
                                                    W filiżance? Najlepsza kawa była ta wystana w kilometrowej kolejce, wsypana łychą do szklanki i zalana wrzątkiem. Waliła w łeb jak wóda, a jeszcze można było sobie nią popluć. Taka kawucha-melinucha.
                                                  • malo.co.nie Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 19:20
                                                    Za czym kolejka ta stoi?
                                                    Po kawę, po kawę, po kawę...

• leziox Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 20:32
                                                    Czasem ludziska nawet nie wiedzieli, przynajmniej na początku, za czym stała kolejka. Jak stała, to się w niej stawało z marszu, a potem puszczało pytanie po ludziach i za jakiś czas wracała odpowiedź, po co tu się stoi.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 21:13
                                                    I doskonale pamiętam ten czas...mieli kawę rzucić, nie rzucili. Obok na stoisku akurat wynieśli taki barek na kółkach. A że byłam w trakcie meblowania, to ja rzuciłam się na niego. Dziecko było małe, to służył, jako miejsce na puder, pieluchy i takie tam inne pierdoły. Wszystko na zasadzie łapanki, bo półki świeciły pustkami.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 21:42
                                                    Ano, brało się, co "rzucili", bo nawet jeśli się tego towaru nie potrzebowało, to można było wymienićze znajomymi na inny towar albo opylić za tydzień dwa razy drożej i wszyscy byli zadowoleni.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 22:02
                                                    Moje pierwsze firanki - paskudnie miodowe. Cóż było robić, jak wyboru żadnego. Nie uwierzy ten, kto tego nie przeżył...nocne stanie w kolejce za meblami, lista kolejkowiczow...i trzeba było być, bo nieobecność i na koniec kolejki.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 22:08
                                                    Czyli innymi słowy-banicja.
                                                    To było przejebane, hyhy.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 22:39
                                                    Dziś półki się uginają od wszelkiego dobra...ale ceny też potrafią szokować...
                                                    A żyć trzebasmile
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 22:49
                                                    Czyli sytuacja że tak powiem odwrotna.
                                                    Wszystko jest, kasy ni mo, Pani kochana.
                                                    big_grin
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 29.08.23, 23:00
                                                    Jak to mówią...za mało, żeby godnie żyć, za dużo, by zdechnąć wink
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 12:29
                                                    ruda.replay napisała:

> Dziś półki się uginają od wszelkiego dobra...ale ceny też potrafią szokować...
                                                    > A żyć trzebasmile

I tutaj mamy jawny dowód, że kapitalizm nie różni się za bardzo od gospodarki centralnie planowanej.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 12:37
                                                    No, ale sobie tak myślę, że gdyby nie małe, chińskie rączki, to może by gaci, skarpetek brakowało, nie? wink
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 12:45
                                                    Nie, po prostu by nieco więcej kosztowały - za to Twoje pieniądze by szły do polskich robotników, a nie chińskich. I ci robotnicy by nabywali inne polskie produkty. Globalizacja się opłaca przed-się-biorcom a nie szarakom.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 13:07
                                                    W sumie, to kupuję, bo mi potrzebne...i nie zastanawiam się, czyje fundusze pieniądze zasilą...ale raz tylko się zastanowiłam...gdy wpadł mi w ręce ruski szampon....
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 13:18
                                                    No i oczywiście - ja też nie sprawdzam. Tylko problem polega na tym, że kupując zagraniczne towary spora część idzie za granicę - czyli rozwija ich a nie naszą a gospodarkę. I tu też nie ma co sobie stawiać za punkt honoru wybieranie polskich towarów - bo to powinno być rozwiązane systemowo.
                                                    A co made in russia... to niby jest wielki hejt na formy co tam sprzedają teraz - jakby równocześnie od lat nie było krzyku o to, że w Polsce zagraniczne firmy osłabiają polski rynek ze stratą dla nas. To co? W rossiji tego nie robią?
                                                    Znowu coś mi się nie spina...
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 13:29
                                                    ...bo importujemy na potęgę, widocznie sprzedajemy z zyskiem...
                                                    wieprzowinę ochoczo bierzemy z innych krajów, a swoją wysyłamy w świat....
                                                    jakas logika musi w tym chyba być....
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 13:38
                                                    Czyli kupujemy jakieś gówno a swoją dobrą sprzedajemy za granicę? Ciekawe dlaczego - czyżby Plaka nie było stać?
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 13:49
                                                    Polska przecież węglem stoi...to po kiego go sprowadzamy? to samo z lekami...
                                                    i autkami...sprowadzamy w ogromnych ilosciach..
                                                    stawiam jednak na zyski ze sprzedaży...jego wysokość zalezy od kursy waluty...
                                                    Co ciągniemy z poszczególnych krajów...wszystko...z Niemiec alkohol, bo tam tańszy, chemię...
                                                    z Hameryczki kosmetyki, sprzęty wszelakie..
                                                    długo by wymieniać....całe kontenery z towarem płyną do Polski z Chin...
                                                    rynek zapchany...
                                                    chyba, że respirtory potrzebne, to u handlarza big_grin
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 14:09
                                                    Gdzie my stoimy TERAZ z węglem? Pokłady dobre w większości wybrane, kopalnie tamte na dopłatach.
                                                    Co do wieprzowiny - to chyba nie odsprzedajemy drożej tego co kupiliśmy taniej gdzie indziej? Bo klient by musiał być idiotą - żeby nie kupić taniej tam gdzie my.
                                                    Co do Chin - ano znam przelotnie takiego Pana z Łodzi, co miał szwalnię, zakład produkcji odzieży i niestety padł na pysk przy zalewie chińszczyzny. Kto stracił pracę? Ano Polacy.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 17:29
                                                    Mówi się, że biednego człowieka nie stać na kupowanie taniego ubrania. Ale skoro końsumenci widzą to inaczej, to co im przeszkadzać. Łachy zdzierające się po pierwszym, drugim praniu, wyglądające jak zdarte z włóczęgi po paru razach.
                                                    Społeczeństwo łachudrzeje.
                                                    Jest popyt-jest podaż.
                                                    Gdyby nie było popytu i nikt takich łachmanów nie kupowałby, to problem rozwiązałby się sam.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 21:48
                                                    Przeważnie, co tanio, to drogo, bo zaraz trzeba kupić następną rzecz. Dopóki nowe, to jeszcze jeszcze...ale parę prań i kolor, wygląd fatalny. Tu masz rację....warto dołożyć grosza i kupić lepszy ciuch, but...
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 22:10
                                                    Chociaż i tutaj są różnice.
                                                    Dawno temu kupiłem w promocji buty sportowe Adidasa. Produkowane jeszcze u Niemca. Nosiłem je 6 lat. Niemal codziennie.
                                                    Jakiś czas potem kupiłem buty Adidasa.
                                                    Produkowane w Polsce.
                                                    Niestety.
                                                    Smierdziały od środka jak tyfus, mimo że myję nóżki częściej niż dwa razy do roku.
                                                    Ah no i roku nie doczekały.
                                                    Nie wierzę w takie przypadki.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 22:36
                                                    Ten smród jest okropny, też miałam takie buty. Nie wiem od czego to zależy, pewnie od niskiej jakości materiału użytego do produkcji...a cena dość wysoka. Polakomiłam się na fajne z wyglądu buty, niestety...noga w nich dosłownie pływała...but nie oddycha...za 190 zł oczekiwałam czegoś lepszego. Bo zakup w sklepie z markowym obuwiem, a nie na bazarze.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 22:57
                                                    Tak, smród przypominał kocie siki.
                                                    Materiał był zbyt twardy, noga się pociła, taka prawda.
                                                    Ale jak firma chce zarobić więcej niż się da i przenosi produkcję do innych krajów, to należy się spodziewać, iż standard produkcji może się zrypać.
                                                    Ps. Adidasy z Wietnamu też śmierdziały, ale mniej.
                                                    Z Malezji wcale.
                                                    Ale nie ma znaczenia.
                                                    Już nie kupuję Adidasów.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 30.08.23, 23:12
                                                    Podróby markowych całymi stosami leżą na bazarach. Jest tego od groma. Za 5, 7 dych. Nie szkodzi, że Puma, to Puna, a Adidas, to Adiadas...kto by tam z daleka wpatrywał się w literki smile
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 31.08.23, 07:29
                                                    ruda.replay napisała:

> Podróby markowych całymi stosami leżą na bazarach. Jest tego od groma. Za 5, 7
                                                    > dych. Nie szkodzi, że Puma, to Puna, a Adidas, to Adiadas...kto by tam z daleka
                                                    > wpatrywał się w literki smile

I to jest zdumiewające, że ludzie tak ochoczo chcą być słupami reklamowymi cudzych firm. I jeszcze za to zapłacić big_grin
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 31.08.23, 13:37
                                                    asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> I to jest zdumiewające, że ludzie tak ochoczo chcą być słupami reklamowymi cudz
                                                    > ych firm. I jeszcze za to zapłacić big_grin

Trzeba spojrzeć na to z pozycji zasobności portfela. Mając niewiele do wydania na zakup butów, bo stało się to już koniecznością.... człowiek zastanawia się nad tym? A czasem nie ma wyjścia. Bo za drugie pięć dych z porfela kupi lek, albo coś do jedzenia. Chcieć, a móc.... niekiedy nie da się połączyć...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 31.08.23, 07:25
                                                    leziox napisał:

> Jakiś czas potem kupiłem buty Adidasa.
                                                    > Produkowane w Polsce.
                                                    ? Już dawno robione w Chinach były. W tej samej fabryce co pumy i coś jeszcze - przynajmniej wg książki Naomi Klein: No Logo
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 31.08.23, 17:31
                                                    Ale co za różnica, że dawno były robione w Chinach? Nie pisałem o tych z Chin, lecz o tych z Polski.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 31.08.23, 07:22
                                                    leziox napisał:

> Mówi się, że biednego człowieka nie stać na kupowanie taniego ubrania. Ale skor
                                                    > o końsumenci widzą to inaczej, to co im przeszkadzać. Łachy zdzierające się po
                                                    > pierwszym, drugim praniu, wyglądające jak zdarte z włóczęgi po paru razach.
                                                    > Społeczeństwo łachudrzeje.
                                                    > Jest popyt-jest podaż.
                                                    > Gdyby nie było popytu i nikt takich łachmanów nie kupowałby, to problem rozwiąz
                                                    > ałby się sam.

Akurat przy ubraniu to nie jest takie proste. Nawet najdroższe warte swojej ceny można zabrudzić, zahaczyć. Więc ja tam na przykład t-shirty to kupuję tanie. Się trochę ponosi, po paru praniach zostaną jako koszulki do spania i tyle.
                                                    No i co piszecie poniżej - markowi producenci też często odwalają popelinę.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 31.08.23, 17:35
                                                    Nawet zbroję można rozpieprzyć, jeśli się człowiek bardzo postara. Ale jeżeli spodnie kupione w bardzo tanim sklepie z jeszcze tańszym szajsem po pierwszym wypraniu skracają się od kostek do kolan, no to coś z tym jest nie tak.
                                                    Jest jeszcze wiele firm, sprzedających dobre ciuchy, trzeba tylko zadać sobie nieco trudu, aby poszukać tego czy owego, co będzie służyć latami.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 31.08.23, 18:23
                                                    Są i takie, które po praniu wydłużają się. Niteczka elastyczna, która trzyma ( z założenia) fason, jakoś tak rozpuszcza się w czasie prania i spodenki coraz dłuższe i szersze w pasie. Może to doprowadzić do stresu, bo nie wiadomo, czy człek się kurczy, chudnie wręcz, bo ewidentnie coś się dzieje big_grin
                                                  • camella Re: Wątek do nabijania 31.08.23, 18:47
                                                    Jak kupuję sprawdzam mętkę z czego zrobione i jak prać. Najczęściej 95%bawełny 5%elastan 30 stopni temperatura prania i nic się nie dzieje.Teraz w te upały wkładałam do pralki na 15 minut i za godzinę można było zdejmować.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 31.08.23, 22:33
                                                    ruda.replay napisała:

> Są i takie, które po praniu wydłużają się. Niteczka elastyczna, która trzyma (
                                                    > z założenia) fason, jakoś tak rozpuszcza się w czasie prania i spodenki coraz d
                                                    > łuższe i szersze w pasie. Może to doprowadzić do stresu, bo nie wiadomo, czy cz
                                                    > łek się kurczy, chudnie wręcz, bo ewidentnie coś się dzieje big_grin

Można sprawdzić na wadze, chociaż wiem, że każda waga to wróg kobiety nr.1. Najczęściej jest zepsuta, bo pokazuje fałszywe wyniki.
                                                    big_grin
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 09:31
                                                    leziox napisał:

> Nawet zbroję można rozpieprzyć, jeśli się człowiek bardzo postara.

Oczywiście. Za to koszulka za stówę upaprana keczupem czy musztardą po praniu też fajnie wyglądać nie będzie.

> Ale jeżeli spodnie kupione w bardzo tanim sklepie z jeszcze tańszym szajsem po pierwszym wy
                                                    > praniu skracają się od kostek do kolan, no to coś z tym jest nie tak.

No ba, dlatego ja często biorę jeansy z lepszego sklepu, bez tych lajkrów czy innych pomysłów - to się potem wycierają latami.

> Jest jeszcze wiele firm, sprzedających dobre ciuchy, trzeba tylko zadać sobie n
                                                    > ieco trudu, aby poszukać tego czy owego, co będzie służyć latami.

Oczywiście, ja akurat pisałem o koszulkach czy tam gatkach - co się naturalnie zużywają. Wiadomo, że koszuli do garnituru od "chińczyka" nie kupię.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 09:41
                                                    No jasne, kiedy się żre coś z keczupem, to trzeba nakładać tę koszulkę za pięć zeta.
                                                    O ile się zdąży.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 09:50
                                                    Zaz za 5 - 20 też może być smile
                                                    A nie czekaj, przejdziesz tacy nie wyjdą na miasto z niemarkową koszulką big_grin

• ruda.replay Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 10:08

> Wiadomo, że koszuli do garnituru od "chińczyka" nie kupię.

a dlocego? suspicious
                                                    przecie przykryjesz marynarą suspicious
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 10:20
                                                    Zwłaszcza jak się jej kołnierzyk stopi przy prasowaniu albo złamie przy poprawiania krawatu smile
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 10:33
                                                    E, nic się nie złamie...trzeba kupować z krawatem na stałe przyszytym big_grin
                                                    wink
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 10:50
                                                    O, takiej nie widziałem - krawat na gumce że nie trzeba wiązać to owszem smile
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 10:58
                                                    Krawat, to tylko dodatek....garnitur, to zdaje się niezbyt ulubiona garderoba panów wink
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 11:13
                                                    Dlaczego? Pan ma spokój - wbija garnitur i już jest dobrze. No krawat/mucha do tego koniecznie. Potem po części oficjalnej marynara na oparcie krzesła razem z krawatem/muchą, rozpięcie kołnierzyka i luzik. To panie mają problemy w co się ubrać big_grin
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 11:16
                                                    Chyba na zabawie w remizie big_grin
                                                    albo po północy na weselu.....żadne takie "fruwa moja marynara"...w czym żeś przyszedł, w tym wychodzisz tongue_out
                                                    wink
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 11:33
                                                    Co kuwa fruwa? Weszlim do restauracji, zdejmujem marynarę i smycz. Teraz czas na przyjemność.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 11:43

> Co kuwa fruwa? Weszlim do restauracji, zdejmujem marynarę i smycz. Teraz czas n
                                                    > a przyjemność.

Znaczy smycz i kaganiec z teściowej?
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 11:58
                                                    Z własnej szyi = krawat.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 12:42
                                                    Aha.
                                                    Najwyraźniej mam zbyt wybujałe wizje.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 11:16
                                                    Ważne, aby Panowie nie mieli problemu, aby Panie rozebrać.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 18:37
                                                    Kiedyś, to było dużo zachodu przy takim rozbieraniu...halki, kieckowe stelaże, krynoliny, gorsety, znów jakieś halki...całe mnóstwo halek, bo kieca musiała być, jak bombka wink wszystko na troczki, a może haftki...i weź to wszystko rozsupłaj smile)
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 20:33
                                                    aaa, tak zapytam... wink

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQbs6_QJsNzRyCAfUn0YdJ7kAUxdLPf1Dv1HA&usqp=CAU
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 22:21
                                                    Katotalibany. Oczywiście chemtrails jak też WEF.
                                                    Idioci. Ceny benzyny.
                                                    Debile w autach trzymający odstęp pół metra od zderzaka przy prędkości ponad 100 km/h.
                                                    Panny z Instagrama uczesane na cebulkę z rzęskami na pół metra i z powabnymi mordami wypchanymi botoxem.
                                                    Rodzinni bokserzy.
                                                    Uuuu...jak teraz patrzę, jest tego deczko.
                                                    Na razie dam spokój.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 01.09.23, 22:46
                                                    Panny z Instagrama, jak z jednej taśmy produkcyjnej. Hurtem robione u jednego chirurga. Po co takie puste baby obserwują, komentują inni? Tego fenomenu nie rozumiem, żeby to jeszcze coś reprezentowało, jakieś osiągnięcia miało...ledwo kleci zdanie, ile można nawijać o butach, torebuniach, Dubaju i pierdołach...
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 02.09.23, 04:40
                                                    No właśnie dlatego, że nie mają nic do powiedzenia, gadają jak najęte.
                                                    A inni idioci klikają, bo panienka z reguły cycole pokazuje i kawałek tyłka i już o wiele atrakcyjniejsza jest. Co z tego że pustak, jak cycaty.
                                                    big_grin
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 02.09.23, 09:00
                                                    leziox napisał:

> No właśnie dlatego, że nie mają nic do powiedzenia, gadają jak najęte.
                                                    > A inni idioci klikają, bo panienka z reguły cycole pokazuje i kawałek tyłka i j
                                                    > uż o wiele atrakcyjniejsza jest. Co z tego że pustak, jak cycaty.
                                                    > big_grin

Mam wrażenie, że tam jednak klikalność robią inne panienki. Co też by chciały silikonów botoksów i "światowego życia" ale nie stać.
                                                    Do cycków to faceci mają inne strony big_grin

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 02.09.23, 08:58
                                                    ruda.replay napisała:

> Panny z Instagrama, jak z jednej taśmy produkcyjnej.

Nihil novi sub sole. To się moda nazywa.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 02.09.23, 10:01
                                                    Gęby poprzerabiane, tyłki zrobione, w sumie wszystko, co da się jako tako zrobić, żeber brakuje, bo trza było talie zrobić....do tego stopnia, że własna rodzina nie poznaje...peruka na pustym łbie, pazur orła i dalej fitry lecą...i ze starego zafiksowanego pudła - nastolatka...
                                                    do czego ten świat zmierza uncertain
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 02.09.23, 10:05
                                                    Też gdzieś widziałem tekścior, jak wnuczek zabrał dziadka do pubu, a tam obok siedział taki młodzian z kolorowymi włosami. Dziadek tak mu się przyglądał - że tamten aż wypalił - co stary dziadu, nie zrobiłeś nic szalonego w życiu?
                                                    Dziadek na to, młodzieńcze, kiedyś tak się nachlałem, że przeleciałem w zoo pawia. I tak właśnie się przyglądam, czy Ty czasem nie jesteś moim synem...
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 02.09.23, 10:19
                                                    I dziadek zamordował tekstem big_grin
                                                    A Tobie co oprócz kawy podnosi ciśnienie? suspicious
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 02.09.23, 10:35
                                                    Przed wyjazdem do Białegostoku wymieniłem silikon w brodziku. Było widać, że się domaga. Kilka dni po powrocie i normalnym użytkowaniu przyszła sąsiadka z dołu z drobnymi zaciekami na suficie. Fakt, okazało się, że w jednym miejscu dałem cuś za mało i wsadzając paznokieć była szczelinka. No ale kuwa aż tak szybko?
                                                    Pooglądałem, postukałem i się okazało, że fachowcy nie okafelkowali najpierw całej łazienki - tylko dali brodzik do ściany i kafelki tylko od góry. Jasne, tak tez można. ALE akurat w tym miejscu jest pion z rurami kanalizacyjnymi zasłonięty od strony mieszkań jakaś płyta karton-gips. Każda odrobina wody co się tam dostanie - wsiąka w to gówno...
                                                    No wypełniłem papiery do ubezpieczalni, sąsiedzi zadowoleni, naebałem na nowo więcej silikonu - ale na wiosnę trzeba będzie zrobić generalny remont. Zrywanie wszystkiego łącznie z płytą gipsową i kładzenie od nowa, ja tego nie dam rady czyli szukaj fachowca.
                                                    A jak chodzi o sprawy, które zwłaszcza szef wymieniał...
                                                    Cóż, "tutaj jest jak jest" i nic nie mogę z tym zrobić.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 02.09.23, 10:48
                                                    A, to niedobrze...nie ma gorszej rzeczy, niż fachowiec w domu...
                                                    jeszcze, jak sie trafi solidny i sprytny, to robota idzie, jak gnęb, to ciśnienie non stop...
                                                    ale jak mus, to innego wyjścia nie....
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 02.09.23, 10:48
                                                    ma*
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 02.09.23, 10:52
                                                    No ja(my) sobie potrafimy wiele zrobić i robimy sami w swoim tempie - ale z płytami gipsowymi i podłączeniem brodzika nikt nie pracował
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 02.09.23, 11:00
                                                    Czyli wszystko przed Tobą....wrócimy do tego wątku w odpowiednim czasie suspicious
                                                    czy cisnienie będzie w normie, czy poszybuje big_grin
                                                    suspicious
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 02.09.23, 11:29
                                                    Problem polega na tym, ze jak tylko sobie przypomnę - czyli w tej chwili - to już mi oko lata.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 02.09.23, 11:31
                                                    Niedługo, tak w okolicach wiosny - wonnej i radosne, zacznie latać drugie oko suspicious smile)
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 02.09.23, 15:45
                                                    Najpierw lata oko, potem robi się odruchowo coś nieprzewidzianego i kończy się jakimś ogólnoświatowym kataklizmem.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 03.09.23, 08:23
                                                    Podobno w takich okolicznościach, gdy nerw zaczyna szaleć radzą, by wyjść na spacerek i ukoić nerwa suspicious
                                                    ile to trwa nie napisali, bo zależy pewnie od stopnia napięcia wink
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 03.09.23, 08:29
                                                    Widzę mały problem - na spacerku można spotkać ludzi, sytuacje co tylko podbiją nerwa.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 03.09.23, 08:50
                                                    Niekoniecznie...akurat może trafić się ktoś znajomy i rozmowa odciągnie od stresu...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 03.09.23, 08:56
                                                    Znajomy z tematem niestresowym. Oczywiście. Teraz oszacuj prawdopodobieństwo zdarzenia przeciwnego big_grin
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 03.09.23, 09:11
                                                    Oj, tam... zakładasz od razu, że trafi się taki, co podciągnie nerwa 😉 jeśli nawet, to żegnasz go szybko, by nie zamordować w kumulacji nerwowego stanu 😁
                                                    Idziesz do Biedronki na dział apteczny, kupujesz zgrzewke ulubionego syropu i leczysz się w domowym zaciszu, najlepiej na forach gazetki 😝
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 03.09.23, 09:22
                                                    Wręcz przeciwnie - prosiłem byś to Ty określiła prawdopodobieństwo. uwzględnij dodatkowo fakt, że jak już jesteś wkuwiona to to też zaburza ocenę rzeczywistości.
                                                    Dlatego ja wolę się w takiej sytuacji zapaść w "nothing box".
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 03.09.23, 09:30
                                                    Każdy ma swoje sposoby na odreagowanie się.
                                                    To, co funkcjonuje u jednego, u drugiego wręcz przeciwnie.
                                                    Indywidualnie wszyscy mamy jakiś "nothing box" odpowiednio zmodernizowany wg. własnych potrzeb.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 03.09.23, 09:39
                                                    Ujarzmić nerwa wink
                                                    albo dać mu się wytelepać....
                                                    to zależy, co komu potem ulgę przynosi...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 03.09.23, 10:00
                                                    Wg pewnego standupu co już nie raz wklejałem - każdy facet ma takiego. Za to żadna kobieta i co więcej one tego konceptu w ogóle nie rozumieją. Ich mózg jest jak internetowa autostrada - czy jakoś tak to szło. Ale wiadomo znów - to tylko stereotypy.
    • mala200333 Re: Wątek do nabijania 04.09.23, 02:35
      Prawdziwy Putin nie pojawił się publicznie od 14 miesięcy, a właściwie może już nie żyć - powiedział szef wywiadu wojskowego (HUR) Ukrainy, Kyryło Budanow. Generał uważa, że publicznie pojawiają się już tylko sobowtóry prezydenta Rosji.

Ale numer!
      • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 04.09.23, 08:42
        Może już w formalinie, jak Władimir Iljicz Uljanow Lenin...
        • leziox Re: Wątek do nabijania 04.09.23, 09:34
          W formalinie-może.
          Ale jeszcze nie w mauzoleum.
          • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 04.09.23, 09:41
            Może na przechowaniu jeszcze....
            długo się nie dowiemy.
            • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 05.09.23, 23:05
              taki sąsiad, to...prawdziwy skarb suspicious

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/374771552_272222365678104_6712175088332097032_n.jpg?stp=dst-jpg_p526x296&_nc_cat=1&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=vt-KsFLCORwAX9-qMi_&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AfCePscKWBPR4MCIIPk2CgvNiwwtnEIpejJeitzz_DW9mw&oe=64FC1B6A
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 09:08
                Ale fejk...
                • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 13:42

> Ale fejk...

Fejk....Tyś hamecykich chałup nie widział big_grin
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 13:57
                    Ależ żem widział - oczywiście na jutube. Tam są inne problemy typu ktoś sobie powiesił plazmę na ścianie tylko nie pomyślał o trafieniu w belkę konstrukcyjną i ojoj mu się zebała na podłogę.
                    Natomiast patrząc w naszych warunkach na średnice tych wkrętów - to raczej nie ma tak długich by się przebiły przez strop do sąsiada. Nie wspominając o tym, że gdyby nawet to średnio inteligentna małpa by wpadła na to, że jakoś dziwnie wiertarka jej wpadł w pustą przestrzeń...
                    • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 14:05
                      Twierdzisz, że już takich speców nie ma? wink może by i jeszcze znalazł.
                      Chociaż dzisiaj firm dużo i muszą dbać o renomę, bo końkurencja nie śpi smile
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 14:33
                        Niby gdzie tak twierdzę? smile
                        Natomiast ten usaniec co se walna plazmę z pewnością nie tylko nie był specem, ale nawet nie wiedział, jak jego dom jest zbudowany.
                        • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 14:45
                          Twierdzenie na podstawie...wniosku tongue_out
                          ja też kiedyś dałam wersalkę do tapicera...bo mi się dołek wysiedział, a na nową nie było stać, bo dom pochłonął oszczędności...wtedy jeszcze opłacało się dziada reanimować...i?
                          zrobił, pokrył nową szmaticzką i służyła....
                          ale wydawała mi się cięższa, wcześniej jakby lżejsza...
                          ale tłumaczyłam to sobie, że dołożył gąbki itp...
                          przyszedł czas na nową....i zanim panowie od gabarytów zabrali, to ją rozciełam...
                          gąbki tyle, co kot napłakał...reszta jakieś szmaty, ciuchy....
                          prowadzić zakład tapicerski tyle lat, biznes rodzinny i taką fuszerkę odwalić...
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 14:50
                            No właśnie, dlatego "normalny facet" smile jak najwięcej powinien sam ogarniać. Ale od czasu mody na metroseksualizm to już tak nie wygląda big_grin
                            • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 14:58
                              No, weź...facet, który nie potrafi gwoździa wbić, albo posługiwać się wiertarką, na odstrzał natychmiast...
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 14:59
                                No chyba, że zarabia tyle, że po 1 telefonie przyleci fachowiec...
                                • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 15:06
                                  Załóżmy, że przychodzi taki etap w życiu, że stać, że się nie chce....zleca robotę....
                                  ale umie to, czy tamto zrobić....
                                  a taki, co ma dwie lewe i zero pojęcia? to co to za chłop jest?
                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 15:13
                                    Ale pa, niektórzy szybko po studiach stają się "programistami 15k na miesiąc".
                                    • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 15:26
                                      no, a potrafi lampę na suficie powiesić i te kabelki podpiąć, żeby zaświeciły żarówy?
                                      bo on to może być taki komputer - nugus...
                                      fizycznie zero umiejętności...
                                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 15:34
                                        Ale po co ma potrafić? Ryzykować, że korki wywalą na klatce/piwnicy? Zapłaci ułamek pensji elektrykowi i nich on działa. A jak spedroli to pewnie go jeszcze dojedzie w sądzie.
                                        • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 15:49
                                          yhy...to on z takich, co do kosmetyczki chodzi big_grin
                                          a, to ić pan z takim suspicious
                                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 15:54
                                            Bo ja wim, czy koniecznie programista do kosmetyczki? Mię się bardziej tak kojarzy (i to powiedzmy w wersji light)

https://www.gowork.pl/poradnik/wp-content/uploads/2020/05/programista-1.jpg
                                            • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 16:00
                                              hm...taki trochę...dziki suspicious
                                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 16:03
                                                Osobliwie często też piwniczak na telepracy. O parą - B2B.
                                                • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 16:05
                                                  B2B ?
                                                  nie wiem, co to
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 16:10
                                                    biznes to biznes proszę mamusi
                                                    czyli umowa o dzieło/zlecenie
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 16:11
                                                    to w sensie "do"
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 16:13
                                                    a co to za ..nowomoda? smile
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 16:19
                                                    Jaka nowomowa? Przecież to jest od bardzo wielu lat. W sensie układ biznes-biznes.
                                                    Więcej - już dawno wiele firm wygoniło sprzątaczki na własną działalność gospodarczą, płaca co płacą - ale składki to już po stronie sprzątaczki są.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 16:32
                                                    oczywiście - nowomowa miało być*
                                                    Ja z innej firmy, budżetówki....
                                                    więc działaność gosp mi obca smile
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 09:07
              ruda.replay napisała:

> Może na przechowaniu jeszcze....
              > długo się nie dowiemy.

O sobowtórach się słyszy od lat, od czasu "specoperacji" już wielokrotnie umierał na raka i inne choroby.
              • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 09:19
                Tam się prawdy nie dowiesz...
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 06.09.23, 09:34
                  A gdzieś się dowiesz? To w końcu Hitler skończył spalony w Berlinie czy spokojnie w Argentynie?
                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 08.09.23, 08:25
                    posilamy się źródełkiem historii...
                    niektórych tajemnic być może nigdy nie poznamy....
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 08.09.23, 08:43
                      No zdaje się ZSRR potwierdził, za to wiemy też, że mossad niejednego nazistę w AmPłd wytropił. O Hitlerze akurat nie mówili.
                      • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 08.09.23, 08:55
                        Jest tyle teorii, że tak do konca, to pewności nie ma...może i russkie wiedzą, ale czy to kiedykolwiek jeszcz wyjdzie...
                        bo u nich prawda ma rózne oblicza.
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 08.09.23, 09:04
                          Ale właściwie co by miało wyjść? Znaleziona gdzieś na strychu ekspertyza dentysty, że uzębienie się nie zgadzało z kartoteką Hitlera?
                          • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 08.09.23, 09:28
                            Podobno się zgadza....
                            ale czaszka nie jego...bo to kobiety była...
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 08.09.23, 09:45
                              A, no proszę big_grin
                              • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 08.09.23, 09:54
                                A, no proszę......gdzie nie wdepniesz po info, to faktów, mitów od groma...
                                ...Twierdzisz, że ruskie potwierdziły...
                                tylko kto im ufa...
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 08.09.23, 10:00
                                  Przecież wtedy wszyscy zaufali. Hitler kaput alleluja i do przodu.
                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 08.09.23, 18:03
                                    Adolf H mial tyle czasu, aby przygotowac perfekcyjnie swoja ucieczke z paroma tonami zlota i workami diamentow, ze nie musial sobie strzelac w leb na koniec. Jakis sobowtor marnie skonczyl i juz. Spalenie zwlok Adolfa mialo jakis sens.
                                    • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 10:10
                                      Skoro o czasach wojennych, to....Bursztynowa Komnata...
                                      jej los nieznany.....czy uda się kiedyś rozwikłać tę tajemnicę..
                                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 10:17
                                        ruda.replay napisała:

> Skoro o czasach wojennych, to....Bursztynowa Komnata...
                                        > jej los nieznany.....czy uda się kiedyś rozwikłać tę tajemnicę..

A gdzie się podziała Upadła Madonna z wielkim cycem van Klompa?
                                        • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 10:21

> A gdzie się podziała Upadła Madonna z wielkim cycem van Klompa?

Ktoś się nie bał i zaj...umał suspicious
                                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 10:25
                                            ruda.replay napisała:

> asdzxcvfsrggxdfsd napisał:
                                            >
                                            >
                                            > > A gdzie się podziała Upadła Madonna z wielkim cycem van Klompa?
                                            >
                                            > Ktoś się nie bał i zaj...umał suspicious

Wszyscy ją tam jumali i podkładali kolejne fałszywki - Wermacht kontra SS, ruch oporu komunistyczny kontra inny.
                                            A gdzie ta prawdziwa? big_grin

• ruda.replay Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 10:32

> Wszyscy ją tam jumali i podkładali kolejne fałszywki - Wermacht kontra SS, ruch
                                              > oporu komunistyczny kontra inny.
                                              > A gdzie ta prawdziwa? big_grin

Obejrzałeś wszystkie odcinki? bo ja raczej tak wybiórczo...
                                              ale ogladało się całkiem przyjemnie smile
                                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 10:40
                                                Tam nawet były jakieś dokrętki po latach. Bo w końcu serial zarobił krocie.
                                                • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 11:00

> Tam nawet były jakieś dokrętki po latach. Bo w końcu serial zarobił krocie.

Zarobił, bo całkiem niezły był. Ktoś wymyślił, zrealizował, odniósł ssukces....czyli strzał w dychę...
                                                  Przeważnie te dokrętki, jak to nazywasz, to już takie ciągnięcie na siłe....nigdy nie powtarza sukcesu pierwszego...
                                                  to tak, jak z "Koglem Moglem"...
                                                  wyobrażasz sobie dzisiaj cd "Młodych wilków"?
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 11:03
                                                    No ale spoko, zebrali po latach kto tam jeszcze żył z oryginalnej obsady i zrobili "odcinek specjalny". Wiadomo, że to już tylko popłuczyny.
                                                    A "szału" na kogla czy wilki nigdy nie rozumiałem.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 11:13
                                                    Tak samo, jak na Kiepskich...
                                                    nie rozumiem fenomenu promowania patologii
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 11:15
                                                    Co?
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 11:19

> Co?
                                                    too, że ciągną odcinki "Kiepskich" do bólu....
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 11:22
                                                    W sensie Kiepskich - przecież to ewidentnie adaptacja na polski grunt popularnego wówczas u nas usańskiego serialu Married wit Children (czyli żonaty i z dziećmi), który chodził pod tytułem Świat według Bundych.
                                                    Tylko pracującego na rodzinę faceta w sklepie obuwniczym zamienili na pracująca pielęgniarkę. No i warunki mieszkaniowe też. A głupie dzieci bez zmian zostały big_grin

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 11:22
                                                    A że do bólu to fakt.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 12:02

> W sensie Kiepskich - przecież to ewidentnie adaptacja na polski grunt popularne
                                                    > go wówczas u nas usańskiego serialu Married wit Children (czyli żonaty i z dzie
                                                    > ćmi), który chodził pod tytułem Świat według Bundych.
                                                    > Tylko pracującego na rodzinę faceta w sklepie obuwniczym zamienili na pracująca
                                                    > pielęgniarkę. No i warunki mieszkaniowe też. A głupie dzieci bez zmian zostały
                                                    > big_grin
                                                    >

To wersja zagraniczna bardziej mi się podobała. Jedynie Walduś idealnie odegrał swoją rolę w polskiej wersji. Reszta naciągana.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 12:10
                                                    A co było naciągane? Pomijając, że pierwsze 2 chyba sezony były kręcone w autentycznej kamienicy co prl przerobił na "komunałkę"- żona Ala wydaje na jakieś modowe gówna - na co wydaje bezrobotny Polak jak nie na alkohol?
                                                    Mariolka nie puszczała się tak jak Kelly - bo też nie pasuje do polskich realiów.
                                                    Za to Paździoch też kręcił biznesy jak sąsiad Bundych.
                                                    Dopiero Boczek, Babka czy Edzio-listonosz to są autorskie pomysły.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 12:15
                                                    Ps - wiesz, że jak już produkcja się przeniosła do hali filmowej we Wrocławiu - to Ukraińcy też zrobili swoją wersję? Kręconą w tej samej hali? Ale jakoś polski humor się nie przełożył na ich realia i to szybko padło.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 12:27

> Ps - wiesz, że jak już produkcja się przeniosła do hali filmowej we Wrocławiu -
                                                    > to Ukraińcy też zrobili swoją wersję? Kręconą w tej samej hali? Ale jakoś pols
                                                    > ki humor się nie przełożył na ich realia i to szybko padło.

Lombard - życie pod zastaw i te odcinki o policjantach... też kręcone w jednej dziurze... pokój widzeń w więzieniu...
                                                    Co będą szli w koszty, jak można wykorzystać istniejącą wink
                                                    Wszystko zależy od poczucia humoru danej nacji ..
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 12:34
                                                    Wersję ukraińską dałem na wisełce.
                                                    Natomiast nasi Kiepscy bardzo szybko się popsuli, jak tylko to zaczęło żreć. No to się wszyscy zakulisowi zaczęli żreć, zgineły początkowe odjechane pomysły i zaczęło się tłuczenie tego samego w kółko.
                                                    Tu przypominam klasyk "Co ludzie powiedzą". On się wywrócił, bo dalszej współpracy odmówiła aktorka grająca Hiacyntę Bucket. Jak po latach powiedziała w wywiadzie - miała wrażenie, że od dłuższego czasu kręci te same sceny i to jej w żaden sposób nie rozwija. No i rzuciła przepiękna myśl - lepiej, e ludzie pytają "dlaczego już nie kręcicie" niż gdyby mieli pytać "dlaczego NADAL kręcicie"...
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 14:16
                                                    Odwróćmy sytuację....kręcimy polską wersję "Co ludzie powiedzą"
                                                    i od razu mówię, że może się nie sprzedać....
                                                    jak wersja ukraińska Kiepskich....
                                                    Zaczną się porównania i spali na panewce...
                                                    Masz przykład Romanowskiej...zastąpiła Dowbor i sypie się krytyka...
                                                    pod tym względem bywamy bardzo krytyczni...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 14:27
                                                    ruda.replay napisała:

> Odwróćmy sytuację....kręcimy polską wersję "Co ludzie powiedzą"
                                                    > i od razu mówię, że może się nie sprzedać....

Otóż... to jest bardzo trudna sytuacja.
                                                    Bo oryginalny tytuł to Keeping Up Appearances - coś kompletnie nie przetłumaczalnego na polskie realia z tego, co czytałem.
                                                    Podtrzymywanie wrażenia/wizerunku - ale czego? Że należy się do klasy wyższej niż się faktycznie należy.
                                                    Hiacynta pochodzi z klasy robotniczej, wyszła za urzędnika średniego szczebla - więc w ich realiach jest "wspinająca się klasą robotniczą". A usiłuje sprawiać wrażenie, że ho ho. Tego w Polsce nigdy nie było - UK jest nadal społeczeństwem klasowym. I tak tytuł nieźle spolszczyli - ale zwróć uwagę, że to w ogóle nie chodzi "co ludzie powiedzą" w sensie, że Róża się puszcza. No cóż - u nas wiadomo, w każdej rodzinie jakaś czarna owca się może trafić. Ona świruje, by bogatsi sąsiedzi nie zrozumieli, że jej rodzina jest z klasy robotniczej. I nawet nie zauważa, ze oni mają to gdzieś, bo jej nie lubią za to jak się zachowuje...
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 15:01
                                                    Mieszka w lepszej dzielnicy, a więc i sąsiedzi na poziomie....więc ukrywa wszelkimi siłami swoją rodzinę. Chwalić się jednak nie ma czym....siostra z kokardkami we włosach, druga w wyzywających kreacjach, zrobiona na nastolatkę i szwagier - zarośniety, w rozciągniętym podkoszulku, z piwem w łapie...i tatuś ze swoim zdziecinniałym mózgiem. Całość tworzy mieszankę wybuchową, która nijak nie pasuje do świata, który usilnie tworzy sobie Hiacynta. W swoich opowieściach do sasiadów "podnosi im stopę życiową"...siostra ma dom, basen i właśnie kupiła nowy samochód...uwija się, jak może, by prawda nie wyszła na jaw...nie zawsze skutecznie, bo jednak rodzinka odwiedza Hiacyntę ...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 08:11
                                                    ruda.replay napisała:

> Mieszka w lepszej dzielnicy, a więc i sąsiedzi na poziomie....więc ukrywa wszel
                                                    > kimi siłami swoją rodzinę.

Tylko nie zauważa, że sąsiedzi to jej starają sie unikać jak ognia.

> W swoich opowieściach do sa
                                                    > siadów "podnosi im stopę życiową"...siostra ma dom, basen i właśnie kupiła nowy
                                                    > samochód..

Niezupełnie, faktycznie ma siostrę Violettę co ma dom, mercedesa i domek dla kucyka.

• ruda.replay Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 10:17
                                                    Syna, Sheridana niby nie pokazali....tyle, co dzwonił do domu....
                                                    z rozmowy Hiacynty wynikało, że też był...odlotowy big_grin
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 10:23
                                                    ruda.replay napisała:

> Syna, Sheridana niby nie pokazali....tyle, co dzwonił do domu....
                                                    > z rozmowy Hiacynty wynikało, że też był...odlotowy big_grin

Tak, ale on ewidentnie tez istniał:
                                                    a) Ryszard zawsze marudził na wysyłanie mu pieniędzy
                                                    b) sąsiedzi mieli polewkę z tego, że to chyba pedałek jest - oj oj obecnie by nie przeszło big_grin
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 10:26
                                                    A Violetta to sią nawet czasem na ekranie pojawiała:

www.filmweb.pl/person/Anna+Dawson-110730
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 10:37
                                                    I zostały tylko kadry filmowe już...
                                                    Niektórzy aktorzy odeszli...
                                                    lata 90te...a odwalili kawał dobrej roboty...
                                                    dotyczy również serialu 'Allo 'Allo
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 10:42
                                                    Ale co, że lata 90? smile
                                                    Obecni aktorzy tez odejdą jak i my. Ale ślady kulturowe pozostaną.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 10:46
                                                    A co do 90 - to nasze miodowe lata też pierwotnie były formatem serialu usa z lat 50.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 10:57
                                                    Cos tam obejrzałam, ale zdecydowanie bardziej stawiałam na...MacGyver'a big_grin
                                                    nikt nie umiał zrobić z zapałki bombkę big_grinbig_grin
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 11:01
                                                    Z zapałek to on robił helikopter big_grin
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 11:05
                                                    big_grinbig_grin
                                                    przezdolny i z pomysłem big_grin
                                                    ale Drużyny A nie lubiłam smile
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 11:30
                                                    No to już było żałosne. Ale ale - do dziś są fani formatu.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 11:35
                                                    Rodzima produkcja "Złotopolscy"
                                                    tak z przypadku czasem kuknełam...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 11:39
                                                    To chyba faktycznie nie miało zagranicznej licencji. Ale jaka tam była obsada!
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 11:48
                                                    I Pamela ze Slonecznego patrolu big_grin...
                                                    A serial z Donem Johnsonem "Miami Vice" czy jakoś tak, to też chyba lata 90... i prokurator z psem wink
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 11:52
                                                    Słoneczny to stado lasek ale przede wszystkim ten pan:

https://ocs-pl.oktawave.com/v1/AUTH_2887234e-384a-4873-8bc5-405211db13a2/splay/2021/09/david-hasselhoff-w-polsce-1280x960.jpg

Taki to serial dla obu płci (bo wtedy były tylko dwie big_grin)

Gliniarz i prokurator - to właśnie mam na którymś programie w kablu.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 11:56
                                                    Nie przepadam jakoś za Davidem H.
                                                    Aktor z Renegata był lepszy wink
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 12:02
                                                    Ale to już co kto lubi.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 12:09
                                                    Jasne, że tak smile
                                                    To lecimy dalej...
                                                    Późniejsze lata...Fala zbrodni... oglądał?
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 12:14
                                                    To jakieś polskie 2000+. To nie.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 12:25
                                                    Toż napisałam, że późniejsze tongue_out
                                                    Z 90, to Miasteczko Tłin Piks, ale przyznam, że fabuła jest mi obca
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 12:28
                                                    Łoj TP mój ulubieny. Fabuła? Już w końcu nie nadążał. Ale klimacik zaebisty!
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 12:38
                                                    A nasz serial Janosik...
                                                    To chyba też do 90tki można zaliczyć, czy nie...
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 12:40
                                                    Ooo, i Dr. Kłinn...ten oglądałam...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 12:42
                                                    Janosik? To lata 70. Łoj ile kobiet się w Perepeczce kochało smile
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 12:48
                                                    ps - pod koniec lat 90 to był 13 posterunek i tam Perepeczko wyglądał tak:

https://film.org.pl/wp-content/uploads/2021/01/kiedys-dzis-13-posterunek-830x475.jpg
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 13:04
                                                    Kawał chłopa, wysoki...Zelt też...
                                                    Janosikiem męczyli już kilka razy, może nie tyle, co Kevin sam w domu, czy Nie ma mocnych, ale kilka dobrych powtórek zaliczył..
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 13:06
                                                    Zelt aka Arni. Jakoś nie miał problemu z graniem debila wink
                                                    A tak w ogóle to tego serialu nie lubię - ale też ma grono miłośników.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 13:15
                                                    Zawód zobowiązuje, w końcu aktor....
                                                    to nie powinien być żaden problem....
                                                    są i tacy, którzy odmawiają, bo obawiają sie zaszufladkowania...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 10.09.23, 13:23
                                                    To tak jak ten, co grał Waldusia Kiepskiego...
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 08:54
                                                    ..bo się kojarzą z daną rolą
                                                    Kopiczyński - Czterdziestolatek
                                                    Nowicki - Wielki Szu...
                                                    można wymieniać....
                                                    to taka "łatka"....
                                                    dla jednych chwilowa, dla innych na całe życie
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 09:04
                                                    40 to owszem, ale Nowicki to jednak ma szerokie CV. A w ogóle to znany jest z własnego imidżu, że tak powiem.
                                                    Natomiast jak patrzę w dorobek "Waldusia" to tam często w nawiasie jest podany konkretny odcinek jakiegoś innego serialu.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 09:08
                                                    Może gdzieś gra, w teatrze...
                                                    bo poza Kiepskimi, to chyba w żadnym, innym serialiku, czy filmie nie widziałam...
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 09:10
                                                    Nowicki, a Walduś, to jednak przepaść....
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 09:17
                                                    www.rmf.fm/magazyn/news,49077,bartosz-zukowski-nie-przypomina-dzis-dawnego-siebie-waldus-z-kiepskich-zmienil-sie-nie-do-poznania-foto.html
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 09:25
                                                    Latka lecą, a przy tym z deka nieogarniety jakby big_grin
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 09:32
                                                    Jak popatrzymy na jego wypowiedzi to wygląda na całkiem ogarniętego. Za Waldka pewnie skosił spor kasiorę to nie musi z siebie robić kretyna wszędzie i tyle...
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 09:37
                                                    Jeszcze trza umić takiego Waldusia, bo jakoś nie wyobrażam sobie w tej roli Żebrowskiego....ale Pazurę już tak.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 09:48
                                                    Akurat Pazura to takie role ma w małym paluszku.
                                                    A Żebrowski to też świetny aktor - myślę, że dałby radę - tylko po co; jak miał w cholerę propozycji?
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 10:04
                                                    Jeśli ma różne propozycje, to może wybierać...
                                                    Walduś miał stały przypływ gotówki, serial się "przyjął" płacili, to grał...
                                                    ale nic nie trwa wiecznie....aktorzy z pierwszego plany, niestety odeszli...
                                                    i ciężko jest zastąpić innymi...
                                                    a poza tym na ekranach już lata był...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 10:10
                                                    W końcu wreszcie zlikwidowali. To jest ten przypadek o którym mówiła aktorka od Hiacynty Bucket: wielu ludzi już pytało "po co to jeszcze kręcicie".
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 10:13
                                                    Tyle i dość...babkę można było jakoś "zatuszować"...
                                                    ale odszedł Edzio listonosz, potem Boczek, Paździoch..
                                                    tej dziury nie dało się już zasypac...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 10:19
                                                    Ależ zasypywali jakimiś synami Paździocha itp.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 10:23
                                                    PS - w Co ludzie powiedzą było odwrotnie.
                                                    Gdzieś na przełomie 1/2 sezonu pojawiła się córka Powolniaków z własnym dzieckiem. Były chrzciny, potem Powolniaki jechali z wózkiem na spacer. Ale producenci obcięli ten wątek i jak to mówiła główna aktorka - kręcili w kółko te same sceny.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 10:30

> PS - w Co ludzie powiedzą było odwrotnie.
                                                    > Gdzieś na przełomie 1/2 sezonu pojawiła się córka Powolniaków z własnym dziecki
                                                    > em. Były chrzciny, potem Powolniaki jechali z wózkiem na spacer. Ale producenci
                                                    > obcięli ten wątek i jak to mówiła główna aktorka - kręcili w kółko te same sce
                                                    > ny.

Czyli decyzja aktorki była słuszna...wycisnęli, ile sie dało
                                                    a dalsza produkcja nie miała już sensu....
                                                    bez jej udziału, to byłaby kompletna klapa, bo to ona była napędem w tym serialu
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 10:36
                                                    Tylko, że ona im to mówiła wcześniej - ale nie chcieli słuchać.
                                                    W końcu jej się ulało.

Później był też projekt już nie wiem kogo - w stylu Młode lata Hiacynty. To by mogło być ciekawe, jak to się stało, że Ryszard się z nią ożenił, coś tam nakręcili ale to była taka padaka, że zdechło.

• ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 11:00
                                                    Poczuli kasę i kombinowali...
                                                    pierwszy pomysł zawsze najlepszy....
                                                    reszta, to kategoria - odgrzewane kotlety.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 11:16
                                                    No ale widzisz, że początkowo były pomysły na rozbudowę uniwersum nawet o wnuczkę Powolniaków. Ale poucinali.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 12:16
                                                    To tak, jak z Modą na sukces....pierwsze 500 cieszyło, a następne była nuda....wink
                                                    i to samo z naszą produkcją M jak miłość....kto to jeszcze ogląda?!
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 12:24
                                                    A wiesz, że to pierwsze nadal robią? smile

naekranie.pl/sezony/moda-na-sukces-sezon-2023
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 12:27
                                                    ale odtwórcy już posunięci wiekowo, nie? big_grin
                                                    Dobrze, że dali sobie spokój z Dynastią wink
                                                    chociaż.....Alexis dziarsko sie trzyma, jak na kobitę 90+
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 12:41
                                                    Nie wiem, nie oglądam, pewnie powymieniali postacie..
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 10:27
                                                    To już takie łatanie gaci....
                                                    wiadomo było, że sukcesu dalszego nie będzie.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 12:51
                                                    A dlaczego nie wspomniałeś słynnego serialu "Zmiennicy" końcówka lat 80...
                                                    to się ogladało!
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 12.09.23, 06:42
                                                    A z jakiego powodu miałem wspomnieć?
                                                    Skoro wspomniałaś to ja wspomnę, że to chyba najgorsza rzecz Barei jaką kojarzę.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 12.09.23, 09:14

> A z jakiego powodu miałem wspomnieć?
                                                    > Skoro wspomniałaś to ja wspomnę, że to chyba najgorsza rzecz Barei jaką kojarzę
                                                    > .

Teraz te stare seriale ogląda się i tak, jak osobisty powrót do przeszłości.
                                                    Mnie się tam to podoba.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 12.09.23, 09:25
                                                    Nostalgia. Ale jak dla mnie Bareja miał dużo lepsze rzeczy. A to to właściwie jest taka jakaś serialowa komedia romantyczna smile
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 12.09.23, 09:33
                                                    Daleko od szosy mnie się też podobało. smile
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 12.09.23, 09:43
                                                    To akurat nie był Bareja. i nie komedia obyczajowa. Bardzo dobry.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 12.09.23, 09:49

> To akurat nie był Bareja. i nie komedia obyczajowa. Bardzo dobry.

No ale ja wcale nie twierdziłem że to był Bareja.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 12.09.23, 10:18
                                                    Nie mówiłem, że twierdziłeś smile To był po prostu podwątek o Barei więc napisałem dla porządku.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 12.09.23, 10:33

> Nie mówiłem, że twierdziłeś smile To był po prostu podwątek o Barei więc napisałem
                                                    > dla porządku.

No dobra, ale i tak już się trudno zorientować, co było w podwątku o wątku podwątka, bo podwątek podwątka wątka był nieco wyżej, za to wątek podwątka należący do podwątka wątka podwątka chyba niżej, ale nie mam co do tego pewności, bo mogło to należeć do półwątka podwątka, ledwo zaczętego.
                                                    Ale chyba jednak to było w wątku podwątka podwątka wątka.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 12.09.23, 10:41
                                                    A czy to moja wina, że zrobiłeś wątek do nabijania o wszystkim? big_grin
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 10:14
                                      leziox napisał:

> Adolf H mial tyle czasu, aby przygotowac perfekcyjnie swoja ucieczke z paroma t
                                      > onami zlota i workami diamentow, ze nie musial sobie strzelac w leb na koniec.
                                      > Jakis sobowtor marnie skonczyl i juz. Spalenie zwlok Adolfa mialo jakis sens.

Tylko, że te tony to on miał od dawana, zanim armia czerwona podeszła pod bunkier. Zdaje się, że on był fanatykiem a takiemu nigdy nie wiadomo co hehe strzeli do głowy.
                                      • leziox Re: Wątek do nabijania 09.09.23, 22:44
                                        No podobno cos strzelilo, hyhyhy! Ale tego nigdy nie bedziemy mogli byc pewni.
                                        • leziox Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 09:34
                                          Wy tam sobie gdzieś na górze gadajta, a ja tu będę dalej nabijać.
                                          Wątek w sensie.
                                          big_grin
                                          • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 09:38
                                            My tu, Panie od butów chińskich do świata artystycznego przeszliśmy, a co jeszcze po drodze, to samo wylezie big_grin
                                            • leziox Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 10:29
                                              No tak, biorąc pod uwagę zakres dyskusji tu i tam, to wszystkiego się można spodziewać.
                                              • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 11.09.23, 11:03
                                                Życie pisze różne scenariusze, a my je teraz przeanalizujemy wink
                                            • leziox Re: Wątek do nabijania 12.09.23, 10:33
                                              ruda.replay napisała:

> My tu, Panie od butów chińskich do świata artystycznego przeszliśmy, a co jeszc
                                              > ze po drodze, to samo wylezie big_grin

A o budowach było coś już? I o budowlańcach?
                                              • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 12.09.23, 10:41
                                                Chyba nie, ale pewnie i będzie wink
                                                przelecim kazdy zawód smile
                                                • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 15.09.23, 11:15
                                                  ale o tym pewnie już wiecie wink
                                                  to dla przypomnienia wink

silverhand.eu/7-najbardziej-nietypowych-zawodow-swiata/
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 15.09.23, 12:05
                                                    Ogrzewacz łóżek brzmi całkiem dobrze, ale nie wiem, czy w Nowosybirsku byłby to nadal taki przyjemny zawód.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 15.09.23, 12:18
                                                    leziox napisał:

> Ogrzewacz łóżek

Przecież tam to się produkuje seryjnie i sprzedaje w szkle. A na rano jest do śniadania.
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 15.09.23, 12:25
                                                    Mowa była o żywym ogrzewaczu, a nie o tym w płynie.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 15.09.23, 12:29
                                                    Oj tam, ja też nie wszystko muszę doczytać tongue_out
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 15.09.23, 12:45
                                                    Czyli można połączyć ogrzewacze i wtedy już 100% skuteczności wink
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 15.09.23, 13:00
                                                    Może i można, tylko że jest problem.
                                                    Najebanego ogrzewaczem w płynie, żywego ogrzewacza , będzie dosyć trudno pozbyć się z ogrzewanego przez niego wyrka.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 16.09.23, 16:29
                                                    Gdzie i za czym, gdy na zewnątrz - 35 wink albo i wiecej...
                                                    przezimować, dopóki wystarczy chleba, ziemniaków i..ogrzewacza w płynie wink
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 16.09.23, 19:59
                                                    Znaczy z ogrzewaczem, jak z wampirem. Jak już go wpuścisz, to z własnej woli nie wylezie.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 16.09.23, 21:08
                                                    Chyba, że ogrzewacz wyparuje i stwierdzi, że łóżko wcale do..księżniczki nie należy, tylko do brzydkiej Baby Jagi big_grin

https://lupal.pl/wp-content/uploads/2014/11/119362-078a997304129e3a0fd69d5b22f280db.jpg
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 24.09.23, 21:01
                                                    Tak, alkohol zakłóca niebezpiecznie zmysły.
                                                    Już Irek Dudek o tym śpiewał.

Shakin Dudi-Och Ziuta
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 24.09.23, 21:27
                                                    o, faktycznie....wyleciała mi ta piosenka smile

Och Ziuta dziś życie me przegrane jest
                                                    Przegrane jest przez jedną noc
                                                    Och Ziuta naprawdę nie wiem jak się pozbyć
                                                    Jak się pozbyć ciebie stąd
                                                    Urodę świnki Piggy masz
                                                    Wagą przewyższasz nawet ją
                                                    We śnie mnie straszy twoja twarz
                                                    A wszystko to przez jedną noc
                                                    Och Ziuta ja wiem że nie ma brzydkich kobiet
                                                    Tylko wina czasem brak
                                                    Lecz Ziuta gdy wytrzeźwieje człowiek
                                                    Wtedy inny gust ma inny smak
                                                    Pokazać się gdzieś z tobą wstyd
                                                    Dwie klasy podstawówki masz
                                                    Swym krzykiem nerwy psujesz mi
                                                    Och Ziuta pijany byłem gdy przed ołtarz
                                                    Zaciągnęłaś mnie
                                                    Och Ziuta dlaczego się zgodziłem
                                                    Tak żałuję tak żałuję dziś
                                                    Za byle co ty bijesz mnie
                                                    Pieniędzy żadnych nie chcesz dać
                                                    Szepczesz koteczku kochaj mnie
                                                    Och Ziuta dlaczego mą dziewczyną
                                                    Pierwszą stałaś się tej nocy złej
                                                    Och Ziuta kobiet dotąd nie znałem
                                                    Nie wiedziałem jak to robi się
                                                    Hrabiowski przecież tytuł mam
                                                    A ty gosposią byłaś mą
                                                    Podniosłaś swój społeczny stan

big_grin
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 24.09.23, 22:13
                                                    No, po wciągnięciu połówki albo 3/4 literka na łeb, może się postrzeganie świata popieprzyć. Ps. znam tekst na pamięć, ale thx, że wstawiasz dla potomności.
                                                    big_grin
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 24.09.23, 22:26
                                                    Kiedyś, ktoś tu zaglądnie i może przypomni sobie tak, ja dzisiaj, że była taka piosenka, z takim tekstem smile
                                                    Jaki to musi być okropne uczucie, gdy alkohol już wyparuje i człek zdaje sobie sprawę, że obok taka Ziuta big_grin
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 24.09.23, 22:47
                                                    Na szczęście zawsze postrzegałem na trzeźwo, zanim się upiłem.
                                                    Z tego chyba powodu nie miałem traumatycznych przeżyć tego rodzaju.
                                                    big_grin
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 24.09.23, 22:56
                                                    Dobra metoda, rozczarowania nie było, bo co potem zrobić z taką zołzą wink moralny kac chyba gorszy od tego po alkoholu...
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 07.10.23, 13:16
                                                    Ja to w ogóle zapomniałem, że tu można nadal sobie nabijać, co tam człek sobie chce.
    • louger.n Re: Wątek do nabijania 07.10.23, 15:38
      Gdzieś było o cenie kasztanów - 2 tysiące za tonę. Zbieramy 🤔
      • camella Re: Wątek do nabijania 07.10.23, 15:43
        To tak jak z nabijaniem licznika tutaj,trochę by zeszło 😁
        • louger.n Re: Wątek do nabijania 07.10.23, 15:45
          Dziś dorzucam 30 kg
          camella napisała:

> To tak jak z nabijaniem licznika tutaj,trochę by zeszło 😁
          • leziox Re: Wątek do nabijania 07.10.23, 17:30
            Rozglądając się tak dookoła, widzę sporo kasztanowców, oraz mnóstwo pięknych, lśniących, wyglądających "jak nowe" kasztanów. Gdyby mieć przyczepę i ciągnik i zbierać tak sobie, czas wolny mając, to może jaka tona albo i dwie wpadłyby w miesiącu.
            • louger.n Re: Wątek do nabijania 07.10.23, 20:52
              Do dzieła 😉 Taka seria filmów była.
    • dziedziczka22 Re: Wątek do nabijania 07.10.23, 19:33
      Długo tu się nabijacie, od sierpnia.
      Może ja też trochę się z siebie ponabiję 😉
      Zdrówka życzę Melyniarzom

• camella Re: Wątek do nabijania 07.10.23, 19:37
        No ..nabijamy się z tego i owego ...zdrówka smile
      • louger.n Re: Wątek do nabijania 07.10.23, 20:20
        Ładne kolorki. Zdrówka.
        • leziox Re: Wątek do nabijania 07.10.23, 20:59
          No to tak tradycyjnie, na zdruffko...
          Oby nam się dobrze nabijało...Wątek, czy jakoś tak.
          smile
          • leziox Re: Wątek do nabijania 07.10.23, 21:00
            Ps. Chciałem, żeby kolorki pasowały.
    • mala200333 Re: Wątek do nabijania 09.10.23, 06:34
      Hm…
    • camella Re: Wątek do nabijania 12.10.23, 18:44
      Byłam na wystawie Beksińskiego,wstawiłam na Wisłę i nikt nie zauważył,to teraz na Melynie wstawiam 🙂
      Ten obraz najbardziej mi się podobał ..
      • leziox Re: Wątek do nabijania 12.10.23, 20:15
        Zauważył, zauważył, ale co tu o Beksińskim dyskutować, człek skomplikowany był, miał problemy, a tworzył niezwykle.
        smile
      • malo.co.nie Re: Wątek do nabijania 12.10.23, 20:20
        W Sanoku byłaś?
        • camella Re: Wątek do nabijania 12.10.23, 20:31
          W Gdańsku,nie dyskutowała bym o jego życiu nawet o twórczości bo różnie ludzie odbierają.Ale ja jestem zachwycona
    • mala200333 Re: Wątek do nabijania 13.10.23, 07:40
      Jakby covida było za mało.Teraz jedna wojna, druga wojna…
      • camella Re: Wątek do nabijania 13.10.23, 08:09
        Wojny,choroby,głód..Trzeba patrzeć na jasną stronę życia dopóki się da.
        • mala200333 Re: Wątek do nabijania 13.10.23, 20:07
          Dokładnie! Dopóki się da!
          • leziox Re: Wątek do nabijania 13.10.23, 20:35
            Moim zdaniem, życie na Ziemi dojdzie wreszcie do ładu.
            Zaraz po tym, kiedy ostatni ludzie się wybiją do cna i nie pozostanie nic, co mogłoby tę porypaną rasę, którą Kosmici omijają z odruchem wymiotnym na parę parseków, wskrzesić.
            A zwierzaki i przyroda nareszcie odetchną i zaczną żyć pełną, że tak powiem, parą..
            • louger.n Re: Wątek do nabijania 18.10.23, 19:11
              Przykre że muszę się z Tobą zgodzić ☹️
              leziox napisał:

> Moim zdaniem, życie na Ziemi dojdzie wreszcie do ładu.
              > Zaraz po tym, kiedy ostatni ludzie się wybiją do cna i nie pozostanie nic, co m
              > ogłoby tę porypaną rasę, którą Kosmici omijają z odruchem wymiotnym na parę par
              > seków, wskrzesić.
              > A zwierzaki i przyroda nareszcie odetchną i zaczną żyć pełną, że tak powiem, pa
              > rą..
              • leziox Re: Wątek do nabijania 21.10.23, 21:21
                Co by tu nabić?
                A może kwestia jest taka - nie co, ale z kim?
                big_grin suspicious
                • camella Re: Wątek do nabijania 24.10.23, 21:04
                  Może ładne grafitti na Melinę
                  • leziox Re: Wątek do nabijania 24.10.23, 22:41
                    O, prawie jak z okolic melynowych.
                    Ładnie tu.
                    big_grin
                    • leziox Re: Wątek do nabijania 28.10.23, 00:20
                      Z piątku na sobotę. Wszystkich wymiotło gdzieś. Straszne, jak tu pusto jest, tylko echo mi odpowiada...
                      • kochamzapachfrezji Re: Wątek do nabijania 28.10.23, 07:17
                        Życzę wszystkim udanej soboty i nie za dużo robotysmile
                        • leziox Re: Wątek do nabijania 28.10.23, 10:27
                          A komu się w sobotę do roboty śpieszy? Kaca trzeba wyleczyć, kapusty kiszonej deko pożreć, śledzika na rozbudzenie. Potem można pomyśleć, jakby tu dalej nic nie robić, a zadowolonym być.
                          • camella Re: Wątek do nabijania 28.10.23, 10:46
                            Na kaca najlepszy jest klin🙂
                            • leziox Re: Wątek do nabijania 28.10.23, 11:10
                              Tak, ale po klinie chce się jeszcze więcej i w ten sposób znowu człek od rana nawalony jest. Pozostanę jednak tylko przy śledziku.
                              A potem kaffka.
                              • st_anlej_fox Re: Wątek do nabijania 28.10.23, 11:57
                                …taki stan baśniowy nie jest zły, o ile zbyt często się nie przytrafia 😉
                                • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 29.10.23, 16:35
                                  ...ależ mam zaległości w nabijanie suspicious
                                  nie wiem od czego zacząć big_grin wink)
                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 29.10.23, 16:40
                                    Siema Ryżawcu! big_grin
                                    Zacznij od początku i nie daj się zwario...eee, znaczy zbanować znowu.
                                    Miło że ban an się skończył.
                                    • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 29.10.23, 16:55
                                      Hejka Lezio big_grin
                                      O, nieeeee, nieeeee....już się nie dam, bądź pewny smile
                                      Tylko sprawdzone towarzystwo, to była zawsze gwarancja wolności big_grin wink))
                                      • leziox Re: Wątek do nabijania 29.10.23, 16:59
                                        Sama widzisz, co konfidenci różnej maści mogą narobić. I nawet mogą potem spojrzeć w lustro...
                                        • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 29.10.23, 17:06
                                          Aaa, niech tam..na zdrowie wylezie....
                                          ja nie z mściwych, ale donosicielstwa, to nie popieram...
                                          może załapałam sie przez przypadek, może tak miało być...
                                          kto tam wie, czym się ktoś kierował...
                                          miałam dużo czasu na polatanie po innych forach...
                                          i doszłam do wniosku, że mnóstwo ludzi, za swoje słowa, zwroty, traktowanie innych powinno być na dożywocie, a jakoś krzywda im się nie dzieje smile
                                          • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 29.10.23, 17:07
                                            dożywociu*
                                            • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 03.11.23, 21:29
                                              no, co jest? wink
                                              ten watek musi mieć 1000 wpisów wink
                                              trza nabijać, jak fajkę tytoniem wink
                                              • louger.n Re: Wątek do nabijania 04.11.23, 18:54
                                                Dziś dzień taniego wina, można się raczyć 😄🍷
                                                • leziox Re: Wątek do nabijania 04.11.23, 19:37
                                                  Będzie mieć tysiączek, co to dla nas.
                                                  Nabijemy na luzaku.
                                                  I w górę serca!
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 08:01
      wpis nr 377...
      • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 09:04
        O czym będzie traktował, bo treści nie widzę suspicious big_grin
        niedzielny pewnie...leniwy wink)
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 09:28
          jak to o czym? o nabijaniu! krótko i na temat
          • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 09:41
            ti jaki dziś temat? smile
            tylko nie o rosołku wink
            • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 09:41
              to*
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 09:44
                Ja nie wiem, to Twój wątek big_grin
        • super.halusia Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 09:32
          ruda.replay
          Re: Wątek do nabijania
          05.11.23, 09:04
          O czym będzie traktował, bo treści nie widzę suspicious big_grin
          niedzielny pewnie...leniwy wink)
          ;D
          • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 09:42
            nie wyświetla mi się treść.....
            musisz powtózyć....
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 09:44
              big_grin big_grin
              • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 09:49
                no, ale co się śmiejesz....nic nie widać uncertain
                czyżby komputer do wymiany? jakaś cenzura? smile)
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 09:50
                  Z tego nie wolno się śmiać bo będziesz kolejnym celem nad-hakera!
                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 10:01
                    No tak, były już takie przypadki...wchodzili do komputera big_grin
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 10:04
                      I patrzyli przez ekran na delikwentkę... No akurat nie u Halusi.
                      • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 10:10
                        Paranoja, jak depresja...potrafi dopaść i jesienną porą smile
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 10:12
                          No, tamta pani to raczej miała stabilnie smile
                          • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 10:21
                            aaa, uchowaj Panie od takiej choroby...
                            chociaż człek pewności nie ma, kiedy łeb zaszwankuje uncertain
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 10:28
                              Jak powiedzmy przeciętnemu człowiekowi łeb zaczyna szwankować, to w pewnym momencie, pod wpływem różnych środków farmakologicznych - zaczyna zauważać, że faktycznie to JEMU łeb zaszwankował.
                              Ale jak kto się leczyć nie chce...
                              • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 10:34
                                ..ale to już musi być druga osoba z otoczenia, by zauważyła, pokierowała, zabrała do lekarza...w przypadku osób samotnych trudno mówić o jakiejkolwiec pomocy...
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 11:14
                                  Oj, przy dobrym odpale to bliskich nie potrzeba. W końcu ktoś obcy wezwie pogotowie a nawet policję. I tak pacjent trafia na izbę przyjęć, przyjęcie wbrew woli z zawiadomieniem do sądu.
                                  Podstawa: ustawa o ochronie zdrowia psychicznego czy jakoś tak.

• ruda.replay Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 11:25
                                    Parę lat temu marnie skończył mój sasiad...chwila nieuwagi ze strony rodziny i poszedł na dach....
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 11:34
                                      A to już jakby inny "kierunek". Pewnie nie raz mówił o samobuju, to się "przyzwyczaili" i czujność chwilowo spadła.
                                      Z tego co czytałem, jak ktoś ciągle o tym mówi - to RACZEJ tego nie zrobi - to wołanie "zaopiekuj się mną". Jak ktoś ostatecznie doszedł do takiego wniosku, to po prostu zrobi to "po cichu"... I też nie mam nic przeciwko takim ludziom, tylko jednak istnieją lepsze sposoby niż pod oknami rodziny.
                                      Pamiętasz, gdzieś pisałem o panu, który po prostu zniknął. Pojechał gdzieś do hotelu na zadupiu UK, została po nim na plaży kupka ubrań z wyciętymi metkami...
                                      • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 11:50
                                        Az tak nie znam historii, ale ostatnie miesiące, to juz była kompletna zapaść....
                                        naprawdę, szczerze współczułam opieki nad tak chorym człowiekiem...
                                        chałupa piętrowa, to szans na wyjście z tego nie było...
                                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 11:59
                                          Cóż, kiedyś powitałem kolegę, co właśnie wrócił z wizyty u rodziców:
                                          - A co tam u tatusia słychać? (bo kiedyś wcześniej to o nim rozmawialiśmy)
                                          - Ja już nie mam tatusia.

Dubeltówka...
            • super.halusia Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 09:47
              ;D;D;D;D
              • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 10:19
                Pasuje, żebyś w paru słowach chociaż ujeła, co chciałaś przekazać, bo nie umiem się do tego komentarza odnieść.
                • leziox Re: Wątek do nabijania 05.11.23, 19:08
                  A, Halusia. Skoro już tutaj jesteś, to pragnę z całego serca podziękować Ci za usunięcie mnie z Twojego forum pod koniec m-ca października.
                  big_grin
    • mala200333 Re: Wątek do nabijania 06.11.23, 06:43
      Fajne..
      • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 06.11.23, 10:19
        Bardzo fajne...mogłabym powiesić....
        smile

no, ale poniedziałek już rozbujał się na dobre, kończyć kawę i brać się za pisanie wink))
        • leziox Re: Wątek do nabijania 06.11.23, 11:26
          Wedle rozkazu. Już coś piszę.
          • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 07.11.23, 09:41
            Dzisiaj u mnie na ulicy była wystawka....bo termin nam nastał, że gabaryty biorą....
            Zanim pojawiliła się ekipa, która zbiera, to pojawili się ludzie....
            Coś tam wybierali....fajne 4 krzesełka były, niezniszczone, stoliczek, stojąca lampa....
            wysyp foteli, łóżeczko dla dziecka z uroczym baldachimem....
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 07.11.23, 10:00
              Strasznie żałuję, że u nas tak ni ma. Terminami to się nikt nie przejmuje, bo najwyraźniej "spółdzielnia" umie tylko wywieszać karteczki w gablotach a nie kogoś łupnąć indywidualnie finansowo.
              W każdym razie pod śmietnikami to leży sterta opon, ale łysych; a jak jakiś mebel to już trupek.
              • leziox Re: Wątek do nabijania 07.11.23, 10:06
                U Niemca też skończyły się "wystawki". Teraz ludzie dają wszystko, co mają do wywiezienia, a przeważnie są to rzeczy w dobrym stanie, na ogłoszenie - oddam za darmo.
                Rzeczy niezdatne do oddania trzeba niestety wywieźć samemu na wysypisko (płatne) albo zamówić w firmie wywożącej śmieci kontener na bajzel (mocno płatne).
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 07.11.23, 10:11
                  No w Polsce to jest i OLX za darmo, a nawet jakiś bardziej specjalizowany serwis.
                  No ale to się musisz dogadać, pojechać...
                  Nie ma tak jak w USA, że przychodzi dzień czyszczenia ich wielkich garaży i tam za dulara możesz coś fajnego łyknąć...
                  • leziox Re: Wątek do nabijania 07.11.23, 10:15
                    To z tymi garażami w Stanach jest akurat fajna sprawa.
                    • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 07.11.23, 12:11
                      Nie dość, że można coś ekstra wyhaczyć, to jeszcze częstują lemoniadą.
                      Z takiej wystawy przytargałam z koleżanką całe pudło zabawek z drewna...jakiś konik na biegunach, a że gadżeciara, to miała farta smile
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 07.11.23, 12:23
                        Ano, bo coś fajne to może być dla nas, ale dla właścicieli to zalegający grat.
                        I dzieciaki te dulary sobie zbierają na coś, co dla nich jest fajne.
                        A że tam - nie jak u nas - nikt się nie doperdala do domowej lemoniady...
                        Jest zabawa.
                        • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 07.11.23, 12:35
                          Najbardziej lubiłam wystawki z obuwiem, we Włoszech....
                          jeśli nie sprzedały się na wyprzedażach, to szły na ulicę....
                          i był to but raczej elegancki, nie sportowy....
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 07.11.23, 12:38
                            A, sklepowe to ok. Bo po kimś to bym nie założył...
                            • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 07.11.23, 12:45
                              No, niee...buty, bielizna, to już ma że tak powiem kontakt bezpośredni z ciałem, a nie wiadomo, co kto w sobie nosi....
                              to już mało higieniczne uncertain
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 07.11.23, 12:47
                                Nawet nie to, można "zagazować".
                                Ale noszony but to już się dostosował do stopy właściciela i moja może mu się boleśnie nie spodobać.
                                • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 09:42
                                  Ano własnie....jak założyć po kimś buty, kiedy kształtem wewnątrz mocno sie różni wink
                                  a zresztą u mnie uruchamia sie wyobraźnia od razu...że komuś stópka sie pociła, a może jakiś grzybek miał sie dobrze wink
                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 11:08
                                    No to mówiłem - grzybka można złapać samemu, na przykład jak kto lubi wpadać na publiczne baseny - tu pomaga "gazowanie". Przekonać czysto fizyczne materiały do zmiany kształtu łatwo nie będzie.
                                    • leziox Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 11:59
                                      Gacie, staniki, buty...Takie rzeczy używane to raczej out, tylko do śmieci, proszę Państwa i nie ma o czym gadać.
                                      • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 12:02
                                        ale używany motór, po dobrych piniądzach, to już nazywa się okazja...chyba, nie? wink
                                        • leziox Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 12:05
                                          Czasami bywa, że taniej, bywa drożej...
                                          • leziox Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 12:06
                                            PS. Przechodzonej żony albo męża w nowym związku też nikt nie pyta, czy zdezynfekowany jest. A może się powinno?
                                            big_grin
                                            • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 12:24
                                              Oj, sama się przekonałam, że co taniej, to później drożej....
                                              i zarzekam się, że już w taniochę nie dam się nabić.....
                                              --
                                              Weźmie człek takiego pana, za mąż wyjdzie i kłopot suspicious
                                              a bo takie ma nawyki, tego nie lubi, o tej godzinie herbatkę pije, a o tej ma być cisza w domu....i skrzypi taki stary grat. Podziwiam kobiety, które wychodza za mąz po raz enty.... wink
                                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 12:28
                                                ruda.replay napisała:

> Oj, sama się przekonałam, że co taniej, to później drożej....
                                                > i zarzekam się, że już w taniochę nie dam się nabić.....

A takie heheszkowe hasło reklamowe:
                                                Nasza Firma robi tanio, szybko i solidnie.
                                                Z tym, że Klient możee wybrać tylko dwie z powyższych opcji.
                                                • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 12:34
                                                  Człek, to taka istota, że zawsze pokłada nadzieję, że mu sie trafiło big_grin
                                                  jak ślepej kurze ziarno....
                                                  a potem sam bije się w czoło wink)
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 12:53
                                                    Tu myśl wpojona mi od że tak powiem niemowlaka:
                                                    zazwyczaj jeśli trafia Ci się jakaś okazja, to znaczy, że jedna ze stron transakcji jest idiotą...
                                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 12:23
                                            leziox napisał:

> Czasami bywa, że taniej, bywa drożej...

Na wiśle, w wątku o zegarkach się okazało, że istnieje tania marka która trzyma jakość głównej marki.
                                            O ile pamiętam Lorus od Seiko.

Ale generalnie tak jest, że coś co ma być naprawdę dobre nie może być tanie.
                                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 12:21
                                        leziox napisał:

> Gacie, staniki, buty...Takie rzeczy używane to raczej out, tylko do śmieci, pro
                                        > szę Państwa i nie ma o czym gadać.

To nie ulega żadnej wątpliwości!
                                        • leziox Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 12:40
                                          A co do motórów, to wpadłem we własne sidła- w pewnym sensie.
                                          Zanim zacząłem jeździć Hayabusą, szukałem idealnego motocykla dla siebie chyba z dwadzieścia lat, zmieniając je może nie jak rękawiczki, ale dosyć często, ze względu na to, że mi pozycja nie pasowała, albo zwrotność, albo wchodzenie w zakręty, itp., itd.
                                          Wreszcie kupiłem Hajkę no i to było właśnie to.
                                          Po siedmiu latach użytkowania Hajki dokupiłem BMW K 1600 GT.
                                          I teraz tak: marzenia o motorach mi się skończyły, kjm.
                                          Nie widzę dla siebie nic lepszego, nie chcę już nic zmieniać, ale no nie mam o czym marzyć w sensie motocyklowym.
                                          I tak wracam tutaj do przysłowania chyba starożytnych Rosjan:
                                          -Uważaj na to, o czym marzysz, bo może Ci się spełnić.
                                          Noooo, jakby prawda.
                                          smile
                                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 12:58
                                            U mnie było tak, kiedyś marzyłem o puszcze merc w sukience w124. Nawet 2 razy byłem blisko ale tao nie dao. A dziś cóż, stać mnie na trupa, w którego będę musiał wiecznie inwestować - bo na wypieszczony egzemplarz to ja milionów w dowolnej walucie nie mam. To sobie pomykam fabiedą kombi... W końcu liczy się funkcjonalność a nie wygląd.

A co do przysłowia to ja znam wersję: uważaj o co prosisz Boga, bo możesz go rozśmieszyć.
                                            • leziox Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 13:03
                                              Tak, my robimy sobie plany, a Bóg najwywyraźniej rozbawiony, chichocze w rękaw.
                                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek do nabijania 08.11.23, 13:20
                                                Diabeł i bóg jeden dzielą stół
                                                Przy stole dzielą cię na pół
                                                Obaj tak samo śmieją się
                                                Wołając imię twe

• ruda.replay Re: Wątek do nabijania 02.06.24, 21:57
                                                  Noo, nieee...taki porządny wątek. Nie może się absolutnie zmarnować. Przecież 1000 postów ma mieć. Ja mam pamięć krótką, ale dobrą. wink
                                                  • camella Re: Wątek do nabijania 02.06.24, 22:11
                                                    Dobra pamięć nie jest zła.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 02.06.24, 22:27
                                                    Bywają też sytuacje, że lepiej nie pamiętać. Ot, życie smile
                                                  • camella Re: Wątek do nabijania 02.06.24, 22:32
                                                    Ja bym tylko chciała przypomnieć sobie piosenkę która usłyszałam w radiu..melodia mi chodzi po głowie
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 02.06.24, 22:36
                                                    1000 Postów? Rudzia, tyle to Ty zrobisz lekuchno w tydzień i to sama.
                                                    big_grin
                                                  • camella Re: Wątek do nabijania 02.06.24, 22:39
                                                    tylko 142 posty dziennie
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 02.06.24, 22:41
                                                    A my pomożemy, a co, w tym trudzie codziennym.
                                                    Ruda ostatnio robi za górnika, wykopuje posty i wrzuca nam przed nos.
                                                    Ale miło tak czasem sobie poprzypominać, co się nie tak dawno pisało, albo w sumie dawno, a czas tak szybko zapieprza.
                                                  • camella Re: Wątek do nabijania 02.06.24, 22:43
                                                    Trzeba uważać co się pisze,nic nie giniesmile
                                                  • leziox Re: Wątek do nabijania 02.06.24, 23:02
                                                    Oj tam, oj tam...Ciągle na wszystko uważać, to w nerwicę się można wpędzić.
                                                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 03.06.24, 07:09
                                                    Niech zostanie jakiś ślad dla przyszłych pokoleń wink kiedy ludzie rozmawiali z sobą, o wszystkim i o niczym. wink
                                                  • pijatyka Re: Niech zostanie ślad dla przyszłych pokoleń 14.07.25, 20:29

Aż jakiemuś durnemu modowi znów coś nie odbije...

• borsuczyca.klusek Re: Wątek do nabijania 14.07.25, 23:36
      Czy wam też się tak chce spać ostatnio? Kurczę dzisiaj wypiłam wielki kubek kawy (rzadko pijam) a i tak prawie zasypiałam na siedząco 🙄
      • leziox Re: Wątek do nabijania 15.07.25, 08:40
        Chce się, spałbym i spałbym.
        A najgorzej mi wstać rano wtedy, kiedy się musi.
        Na szczęście rzadko coś muszę, ale i tak się nie chce.
        Ogólnie nie chce się już tak chcieć, jak ze sto lat temu.
        • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 15.07.25, 11:18
          Kiedyś...
          Musiałam, bo praca, bo obowiązek, bo to już czas, by zrobić, bo zarosło, bo brudne, bo brzydko wygląda itp...goniłam, jak popieprzona...
          Dziś...
          Mam wywalone, naprawdę...
          Stary też gonił, zabiegał i nie dane mu było doczekać...
          Wystopowalam, bo nie warto się zabijać, nie ma musu już...Nie przeskoczę, nic na siłę...
          • borsuczyca.klusek Re: Wątek do nabijania 15.07.25, 12:33
            I to jest dobre podejście...
            • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 15.07.25, 13:01
              Dojdziesz i do takiego podejścia smile
              To tylko kwestia czasu wink
              • leziox Re: Wątek do nabijania 16.07.25, 09:32
                Młoooda jeszcze...To się dziiiiwiiiii...
                big_grinbig_grin
                • borsuczyca.klusek Re: Wątek do nabijania 16.07.25, 09:41
                  A dziś mam nowe pazy i od razu lepszy humor 😎
                  • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 16.07.25, 10:11
                    I nie pokazała suspicious
                  • a74-7 Re: Wątek do nabijania 16.07.25, 11:13
                    Bez zdjecia sie nie liczy big_grin
                • ruda.replay Re: Wątek do nabijania 16.07.25, 10:13
                  leziox napisał:

> Młoooda jeszcze...To się dziiiiwiiiii...
                  > big_grinbig_grin

big_grin
                  Ojjjjj, hehe i to bardzo suspicious
    • camella Re: Wątek do nabijania 16.07.25, 21:08
      W kalendarzach nietypowych świąt, 16 lipca obchodzony jest Światowy Dzień Węża.
      • borsuczyca.klusek Re: Wątek do nabijania 16.07.25, 21:22
        I kawii domowej, takie dość niefortunne sąsiedztwo 🙄
        • camella Re: Wątek do nabijania 16.07.25, 21:43
          Aż musiałam wujka spytać co to jest kawia domowa😁No faktycznie wąż dla świnek zgubne sąsiedztwo
          • borsuczyca.klusek Re: Wątek do nabijania 16.07.25, 21:50
            Urocze mordki 😊
            • leziox Re: Wątek do nabijania 16.07.25, 23:28
              Nic się nie uchowa. W Chinach żrą węże, a w Peru świnki morskie.
    • camella Re: Wątek do nabijania 18.07.25, 14:35
      .
      • leziox Re: Wątek do nabijania 02.09.25, 15:39
        Podejdź no kto do płota - jako i ja podchodzę...
        • camella Re: Wątek do nabijania 02.09.25, 20:53
          A na co?
          • leziox Re: Wątek do nabijania 02.09.25, 22:55
            Teraz to już chyba tylko po to, aby sobie powiedzieć: Dobranoc.
            suspicious
            • camella Re: Wątek do nabijania 03.09.25, 07:20
              Albo ..Dzieńdobry! słońce w oknach, ja przy twoim boku.
              Niosłem słodszy dzień dobry, lecz twe senne wdzięki
              Odebrały mi śmiałość; niech się wprzódy dowiem;
              Z łaskawym wstajesz sercem? z orzeżwionym zdrowiem?
              • leziox Re: Wątek do nabijania 03.09.25, 10:15
                Nie. Wstaję:

Z pianką wściekłości na mym ślicznym obliczu
                Gdy na budowie maszyny skowyczą
                A z warczącą kosiarką jakiś psychopata
                Resztki zieleni niszczy - dookoła lata.
    • kreska_z Re: Wątek do nabijania 03.09.25, 10:34
      No co by tu se napisać.....o ...w kanale pływa rybka nieżywa....pewnie któreś mewie z dzioba wypadła....ogłosili że dzikie nutrie stały się gatunkiem inwazyjnym w tutejszych kanałach....pozwolono na nie polować....może to one rybki podgryzają, że te do góry brzuchem pływają....nie fiem....to tylko leszcze
    • a74-7 Re: Wątek do nabijania 03.09.25, 10:39
      Aj tam.. zejdzcie na ziemie ,
      obejrzyjcie 80ta Victory Parade w Chinach wink
      Skonczy sie mit o chinskiej tandecie ...
      • leziox Re: Wątek do nabijania 03.09.25, 10:50
        Jeszcze trochę i oglądanie 90tej parady w Chinach będzie obowiązkiem każdego obywatela wielkich Chin.
    • mala200333 Re: Wątek do nabijania 12.10.25, 23:46
      A opanowala!
    • mala200333 Re: Wątek do nabijania 15.10.25, 22:54
    • mala200333 Re: Wątek do nabijania 08.11.25, 19:32
      Hm?🤨
    • mala200333 Re: Wątek do nabijania 19.11.25, 18:19
      Ukraińskie Siły Powietrzne poinformowały, że 19 listopada Rosja przeprowadziła atak pociskami manewrującymi Ch-101 na budynki mieszkalne w Tarnopolu. Pociski zostały wystrzelone z samolotów Tu-95MS i Tu-160MS z terytorium obwodów wołogodzkiego i astrachańskiego Federacji Rosyjskiej. Zginęło 25 osób, w tym troje dzieci.
      Siły Powietrzne twierdzą, że rosyjskie pociski Ch-101 zawierają komponenty zagraniczne – w tym wyprodukowane przez firmy ze Stanów Zjednoczonych, Chin, Tajwanu, Niemiec, Holandii i innych krajów.

Nigdy w tym mieście nie byłam. Znam z rodzinnych opowiadań..ale…

Uczucia są mieszane. Rodzinę z Tarnopola przesiedlono na Dolny Śląsk.W czasie wojny w Tarnopolu, Lwowie, Wołyniu…znamy tę część histori, ale teraz gdy giną cywile…te czucia mieszane.
      • leziox Re: Wątek do nabijania 19.11.25, 20:43
        Międzynarodówka firm zbrojeniowych, jak widać, nie zna granic.
        Ważne, aby można było zarabiać wielką kasę na krwi ludzi nie mających z tym wszystkim nic wspólnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka