29.09.23, 23:56
Flauta-określenie to oznacza brak wiatru. W dawnych czasach żaglowce płynące po morzach i oceanach bardzo się flauty obawiały. Oznaczało to opóźnienia w dostawie towaru, oczekiwanego przez odbiorcę, a w dłuższych okresach flauty również brak wody i żywności na statku.
My tu się nie musimy jakichkolwiek braków tego rodzaju obawiać. Ale też mamy flautę. W weekend, z piątku na sobotę. I ja tak się tutaj Was zapytuję:
Czy Wy sami popłynęliście przy pomocy różnych płynów i nie trafiacie nie tylko w klawiaturę, ale w ogóle zapomnieliście, gdzie stoi Wasz Komputer, czy to po prostu zwykłe lenistwo nie pozwala wam ruszyć szanownej dupci w kierunku kącika z kompem, aby napisać parę różnych wyrazów?
Albo flauta umysłowa Was napadła?
Tak, tak. Ta flauta to rzeczywiście kurewska sprawa.
Obserwuj wątek
    • malo.co.nie Re: Flauta 30.09.23, 07:46
      Zmęczenie po tygodniu pracy - po prostu.
      Może też być, że niektórzy wiatru nie lubią. Ba, powiewu nawet wręcz 😉
      Dlaczego? Ano dlatego:

GDY WIE­JE WIATR HI­STO­RII,
      LU­DZIOM JAK PIĘKNYM PTA­KOM
      ROSNĄ SKRZYDŁA, NA­TO­MIAST
      TRZĘSĄ SIĘ POR­T­KI PĘTA­KOM.

KIG

• leziox Re: Flauta 30.09.23, 09:56
        Ciekawe, komu się teraz tuż przed wyborami portki będą trzęsły.
        big_grin
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 30.09.23, 10:58
      Coś się dzieje. Być może znowu jakieś problemy z logowaniem...
      • leziox Re: Flauta 30.09.23, 11:58
        Były, tylko że nie tu, tylko tam, czyli w sensie niemieckiego Telekomu.
        Bardzo poważna awaria była, czyli pewnie jakiś atak hackerów.
        Ruskich (?) ;D
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 30.09.23, 12:12
          Nie wiem, nie wiem, ptaszki mi różne rzeczy ćwierkają ale nie mam upoważnienia do upubliczniania. I nie mówię o zagramanicy.
          • leziox Re: Flauta 30.09.23, 13:34
            No bo raz tu, raz tam, a cyklicznie się dzieje to i owo. Z upublicznianiem, a zwłaszcza bez.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 30.09.23, 13:39
              tu nikogo nie ma, na wiśle tez... chyba na razie musimy się bawić sami
              • leziox Re: Flauta 30.09.23, 13:45
                Chyba pójdę nasmarować stacyjkę w motórze, bo coś ciężko chodzi przy zapalaniu...Czymś zająć się trza.
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 30.09.23, 13:53
                  nie to nie big_grin
                  o, tym razem nie zapomniałem o uśmieszku smile
                  • ruda.replay Re: Flauta 31.10.23, 17:56
                    Dziś żadnej flauty....wrze wink)))))
                    • leziox Re: Flauta 31.10.23, 18:03
                      Miesiąc później, hehehe!
                      • ruda.replay Re: Flauta 31.10.23, 18:05
                        Dokładnie tak smile
                        co chcesz wysłać, to komunikat...Zapoznaj się z Netykietą wink))
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 31.10.23, 18:05
                        Nie szkodzi big_grin
                        • ruda.replay Re: Flauta 31.10.23, 18:13
                          Złośliwiec tongue_out suspicious
                          smile))))
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 31.10.23, 18:14
                            ruda.replay napisała:

> Złośliwiec tongue_out suspicious
                            > smile))))

Co? Kto? smile
                            • ruda.replay Re: Flauta 31.10.23, 18:17
                              Jak pytałam czasem...kto co...
                              to mnie pytkiem nazywali big_grin
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 31.10.23, 18:26
                                Kto pyta - nie błądzi. Oraz: nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. Chwilowo mądrości mi się skończyły, ale potrzymaj mi piwo...
                                • ruda.replay Re: Flauta 31.10.23, 18:36
                                  Nie zawsze warto chyba pytać wink
                                  dociekiwym się zostaje wink
                                  im mniej wiesz, tym spokojniej śpisz tongue_out
                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 31.10.23, 18:56
                                    Zapytanie niczemu nie szkodzi.
                                    O i masz kolejna mądrość: czasem ktoś pyta, choć sama odpowiedź nie jest istotna, ale zobaczyć chce JAK ktoś odpowie...
                                    • leziox Re: Flauta 31.10.23, 20:01
                                      Tak jak to pytano wilka...

Czegoś tu szukał, łajzo?! Szczęścia w miłości, czy może w mordę, co?
                                      -A może w policji zaczął pracować, przesłuchaj go wnuczka na tę okoliczność - dodał dziadzia.
                                      -No co wy, nie wygłupiajcie się - wymamrotał wilk ludzkim głosem- przecież wiecie, że zawsze byłem prześladowany za moje demokratyczne przekonania! Ciągle przesłuchania i problemy, a wy mi tu takie zarzuty po oczach, jakbym zasłużył. Toż ja kombatant przecież...
                                      -Ty tu wilk nie filozofuj, tylko prawdę mów, bo w nocha będzie zaraz
                                      z glana - rzekł przekonywująco CzeKa.

Fragment bajki o Czerwonym Kapturku

czyli - nie zawsze pytany jest w sytuacji komfortowej
                                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 02.11.23, 08:29
                                        Tylko to jakby sytuacja nieadekwatna. W sytuacji niekomfortowej ktoś niekoniecznie ujawni prawdę.
                                        Ja bardziej pisałem o mechanizmach, które są poruszone w tym wątku:

forum.gazeta.pl/forum/w,276296,176867772,176867772,Poker_Face.html
                                        • leziox Re: Flauta 02.11.23, 09:55
                                          Zagrozenie obiciem mordy jest dosyc przekonywujace...czyz nie ?
                                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 02.11.23, 10:14
                                            Oj nie dość, może dopiero zrywanie paznokci. Choć są doniesienia, że byli tacy co i wtedy nie puścili pary z gęby. Bo mieli wyższe priorytety.

Tak czy siak nikomu na forum paznokci zrywał nie będziesz raczej, to lepiej stosować "miękkie techniki".
                                            • leziox Re: Flauta 02.11.23, 11:09
                                              Najpierw moze jednak cos wypijmy. Ze dwa mamroty na rozjasnienie umyslu nadwerezonego swietem w srodku tygodnia😁
                                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 02.11.23, 11:20
                                                Czarnego ruska postawisz?
                                                • ruda.replay Re: Flauta 02.11.23, 12:03
                                                  Wódka z likierkiem kawowym?
                                                  to musi nieźle kopać suspicious
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 02.11.23, 12:32
                                                    Dla kobiet jest wersja "biały rusek", ze śmietanką/mleczkiem czyli trochę mniej alkoholu. Uwaga: też kopie smile

www.youtube.com/shorts/s-RunSHoWoU

• ruda.replay Re: Flauta 02.11.23, 12:36
                                                    Wygląda caaaałkiem smakowicie smile)
                                                    aleee...przecież ja mam Likierek Sheridans...
                                                    ha...człek zapomniał o tym suspicious
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 02.11.23, 13:05
                                                    Ulubiony mojej mamusi. Tej prawdziwej znaczy też big_grin
                                                  • ruda.replay Re: Flauta 02.11.23, 13:18
                                                    Ale nie dopisałam...że stoi w lodówce ze 3 lata...
                                                    to pewnie już niedobry, nie znam sie uncertain
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 02.11.23, 13:27
                                                    Ta część likierowa to raczej nie, ale co się stało z "mleczkiem"?
                                                  • ruda.replay Re: Flauta 02.11.23, 13:28
                                                    potelepałam....na oko wygląda dobrze....
                                                  • ruda.replay Re: Flauta 02.11.23, 13:29
                                                    a mleczko nie zaprawione alkoholem?
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 02.11.23, 13:43
                                                    Uwielbiam, ale cukrzycowa krzyczy - tylko nie do kolacji!!!!
                                                  • a74-7 Re: Flauta 02.11.23, 16:15
                                                    Dorzuce jeszcze Velvet Pussy, mix o obiecujacej nazwie .........
                                                    https://i.postimg.cc/nVKYfxhs/00-C23881-C249-47-FC-9-EA7-B653491-C2-D28.jpg
                                                  • leziox Re: Flauta 02.11.23, 19:39
                                                    Wygląda na to, że flauta się skończyła, a my płyniemy po morzach i oceanach alkoholi.
                                                    big_grin
                                                  • ruda.replay Re: Flauta 02.11.23, 20:06
                                                    Piwo na azocie...wytrawne w smaku
                                                    wink)
                                                  • a74-7 Re: Flauta 02.11.23, 20:45
                                                    Ale po dodaniu 'cockburns' juz mniej wytrawne , co nie?big_grinwink
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 02.11.23, 20:08
                                                    leziox napisał:

> Wygląda na to, że flauta się skończyła, a my płyniemy po morzach i oceanach alk
                                                    > oholi.
                                                    > big_grin

Tylko proszę - nie za dużo tych fal po się napiciu bo będzie sprzątanko...
                                                  • ruda.replay Re: Flauta 03.11.23, 09:30
                                                    Wieje... znów liści nawieje, przywieje wink Piątkowo jakby... znów weekend się czai...listopadowy, dzień krótki już, czyli byle do wiosenki wink
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 03.11.23, 10:50
                                                    Ej no, ale daj trochę śniegu na święta...
                                                  • leziox Re: Flauta 03.11.23, 11:52
                                                    Snieg śniegiem, a jesień tego roku ładną mamy.
                                                  • ruda.replay Re: Flauta 03.11.23, 13:33
                                                    Jeszcze na bogato..... liści mnóstwo....
                                                    chyba, że przymrozek złapie...wtedy runą na ziemie wink
                                                    oby, jak najdłużej szeleściły na drzewach smile
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 03.11.23, 13:39
                                                    O tak, u nas też listo-pad co się zowie. Piękne kolory.
                                                  • ruda.replay Re: Flauta 03.11.23, 13:41
                                                    Dziś ponuro, wiejocha.....
                                                    chyba będzie kapać, chmurzyska jakieś ołowiane po niebie zapylają smile
                                                  • leziox Re: Flauta 03.11.23, 13:42
                                                    A u mnie kotpad.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 03.11.23, 13:48
                                                    A jak! Mouse-pad musi być pod kotrolą!

• ruda.replay Re: Flauta 03.11.23, 13:53
                                                    I teraz nie wiadomo, z kim człek na forum gada...z Leziem, czy z kotkiem big_grin
                                                  • leziox Re: Flauta 03.11.23, 14:01
                                                    Przecież ktoś mnie musi podczas mej nieobecności zastąpić, prawda? Tylko czasem muszę go hamować w tym pisaniu, bo bywa naprawę z niego cham, taki z siódmego kręgu piekieł.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 03.11.23, 14:02
                                                    Znaczy kot Behemot wylazł z powieści?
                                                  • leziox Re: Flauta 03.11.23, 15:15
                                                    Behemot był boski w tej swojej diaboliczności.
                                                    A tak notabene, jest bardzo dobry serial rosyjski Mistrz i Małgorzata. 10 odcinków doskonałej zabawy. Naprawdę mogę polecić.
                                                    I w ogóle-nadal nie ma wątku o filmach?
                                                    big_grinbig_grin
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 03.11.23, 15:22
                                                    Widziałem widziałem.
                                                    Jak to nie ma wątku o filmach?! Mało ich co chwilę zakładam?
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 03.11.23, 15:25
                                                    Wróć!!!!!!!
                                                    Myślałem, że jesteśmy na wiśle czyli dawnym koniteatrze...
                                                    Spoko, mogę pozakładać - jakie preferujesz?
                                                  • leziox Re: Flauta 03.11.23, 15:34
                                                    Animowane.
                                                    big_grin
                                                  • ruda.replay Re: Flauta 03.11.23, 16:11
                                                    Różowa Landrynka suspicious
                                                  • leziox Re: Flauta 03.11.23, 16:16
                                                    Nie, ale bardzo lubię turecki film animowany pt. Kocur.
                                                    Boki zrywać!
                                                  • ruda.replay Re: Flauta 03.11.23, 16:21
                                                    to może wpisz go w nowy wątek suspicious
                                                  • leziox Re: Flauta 19.11.23, 14:42
                                                    Raz jest przypływ, raz jest odpływ.
                                                    Uczestnicy, tak jak morskie fale - raz nacierają i wszędzie ich pełno, a czasami znajdują się dalej.
                                                    Daleko od kompa.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 20.11.23, 12:42
                                                    Jakbyś miał melinę choćby zamkniętą, to byś widział w narzędziach moderatora, że niektórzy są przy kompie - zaglądają, tylko pisać im się nie chce...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Flauta 20.11.23, 12:48
                                                    I żeby się czasem ktoś nie poczuł urażony: jest oczywiste, że ktoś ma gorszy prywatnie okres, zajrzy na forum dla oderwania myśli - ale nawet nie zamierza swoim aktualnym nastrojem wpływać na ogólną atmosferę forum. i tutaj mój absolutny szacunek dla takiej postawy - choć też MNIE by to w niczym nie przeszkadzało - po to tworzymy jakąś tam grupę, by można się też było pożalić na wredny real.
                                                  • leziox Re: Flauta 30.11.23, 17:26
                                                    Po coś jest ta melyna.
                                                    To nie jest forum tematyczne.
                                                    To jest melyna do wyżalania się po pijaku, albo przed, również, na wszystko.
                                                    Psychoanalityk kosztuje drożej, jak wiemy.
                                                  • mr.elliot.jones Re: Flauta 01.12.23, 12:53
                                                    Tematyczny to był Kinoteatr, potem przemianowany na Wisłę.
    • mr.elliot.jones Re: Flauta 30.11.23, 17:19
      Zmęczony leżeniem na słońcu
      Zostawaniem w domu, by patrzeć na deszcz
      Jesteś jeszcze młody, a życie jest jeszcze długie
      I jest dziś trochę czasu do stracenia

• leziox Re: Flauta 30.11.23, 17:27
        Dark Side of the Moon.
        Dla wielbicieli nie lada gratka.
        • mr.elliot.jones Re: Flauta 30.11.23, 17:38
          Osobiście preferuję The Wall.
          • leziox Re: Flauta 30.11.23, 17:46
            Też dobre. Zresztą trudno dyskutować na temat tego zespołu. Zbyt wybitny, nie dający się podciągnąć pod cokolwiek. Lubię.
            • mr.elliot.jones Re: Flauta 30.11.23, 17:50
              Ale o tym co kto lubi to w ogóle nie ma co dyskutować. Ja wolę wall ze względu na cały koncept albumu - Ci, którzy Cię naprawdę kochają są na zewnątrz muru, który wokół siebie wybudowałeś...
              • leziox Re: Flauta 30.11.23, 17:57
                Na wszelki wypadek wiem, gdzie ukraść buldożer, aby nim się przebić przez własne mury.
                • mr.elliot.jones Re: Flauta 30.11.23, 18:01
                  Cały problem w tym, by najpierw sobie zdać sprawę z ich istnienia.
                  • leziox Re: Flauta 30.11.23, 18:03
                    No skoro sam coś buduję, to jak mam nie wiedzieć, co buduję?
                    A buldożerem umiem jeździć. Też fajna rzecz.
                    • leziox Re: Flauta 30.11.23, 22:56
                      PS. Zastoju część kolejna.
                      Z czwartku na piątek.
                      Jutro będzie lepiej.
                      Prawda?
                      suspicious
                      • mr.elliot.jones Re: Flauta 01.12.23, 11:28
                        Nie wiem jak ze mną dzisiaj będzie wieczorem. Wyjąłem sobie przy śniadaniu kawałek zęba i dopiero po południu wbiję cię w kolejką na szybką konsultację, czy aby nie prosto do rwania.
                    • mr.elliot.jones Re: Flauta 01.12.23, 11:27
                      leziox napisał:

> No skoro sam coś buduję, to jak mam nie wiedzieć, co buduję?

O ile dobrze rozumiem the wall, to jemu się wydawało, że buduje schron przed złym światem; aż sam zaczął krzywdzić innych a zwłaszcza siebie.
                      Oczywiście nie sugeruję, że Ty tak robisz.

• leziox Re: Flauta 01.12.23, 11:44
                        U mnie to było w innej kolejności. Najpierw mnie krzywdzono.
                        Ale to temat na jakieś tysiąc wątków.
    • mr.elliot.jones Re: Flauta 01.12.23, 17:10
      I gdzież nam to się szef podziewa? A skoki pewnie ogląda jak ja...
      • leziox Re: Flauta 01.12.23, 18:50
        Nie oglądam, ale skoczę sobie po whisky.
        big_grin
        • ruda.replay Re: Flauta 05.12.23, 13:37
          I co tam Melynowe Robaczki? zimno? zupka już zjedzone? łamie spanko wink
          a może w poszukiwaniu tego w czerwonej czapeczce?...
          nie przyjdzie, bo leniwce z Was suspicious
          • leziox Re: Flauta 05.12.23, 15:40
            Do mnie i tak nigdy ten dziad nie przychodził, więc i teraz niech się wali.
            Po zupce już, spanko chyba zaczyna łamać, ale jeszcze trochę pracy mam przy sklepie.
            smile
            A leniwców ci u nas też dostatek.
            • ruda.replay Re: Flauta 05.12.23, 16:10
              Nic samo się nie zrobi, trzeba popracować, żeby do skarbonki wpadł grosz na nowe wypady smile

Skoro leniwe, to w tym roku rózga tylko wink
              • leziox Re: Flauta 05.12.23, 16:14
                Jakieś praktyki sadomaso?
                suspicious
                • ruda.replay Re: Flauta 05.12.23, 20:10
                  kurnaaa...rózga...nie pejcz i lateksowe wdzianko suspicious
                  big_grin
                  • a74-7 Re: Flauta 05.12.23, 21:30
                    kajdankami do loza , i pejczyk ;
                    rozga tez moze byc w drodze ulaskawienia smile
                    • leziox Re: Flauta 05.12.23, 22:36
                      Uderz w stół, nożyce się odezwą.