Napisalas: "Jakbym ufala lekarzom to bym pewnie teraz byla po nieudanym invitro... :-/" nic juz nie rozumiem (w finlandii patrzy sie na przeciwciala jak sie bada przyczyny poronienia, nie beda u mnie leczyc poronienia bo nigdy nie bylam w ciazy i tego jest pewna) nie wiem jak mam to
mowisz tu o Dr. Jerzak? podalas mi ja wczesniej na forum Hashimoto to nie chodzi o to ze macie mnie przekonac badz nie, moze jestem troche zla na to wszystko :-( my mamy tez problemy ze sperma (astenezoterospermia czy cos takiego wszystkie parametry obnizone) i naprawde nie wierze zebym
Serdecznie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Przestraszyłam się i to dość porządnie, więc do dzieła! Muszę z tym zrobić porządek. Niestety nie mam superowego endokrynologa w zasięgu ręki,ale...przyjeżdża do naszego miasta ktoś "dobry" w soboty...Umówię się na wizytę. Myślisz,że przed tą
Remka, zrob te p/c anty TPO i TG. Sa po ok 30 zl za sztuke, ja tak place w panstwowej placowce w Warsz. Wynik za kilka dni. Z krwi oczywiscie. No i powinno sie badac ft3 i ft4, (a nie t3 i t4) - wazne! Remka, sluchaj Uli, Ona jest bardzo lebska w sprawach tarczycy:) Pozdrowienia
Dziękuję Ula. Bardzo ważne jest dla mnie to co napisałaś. Jestem panikarą i te stałe huśtawki z pogarszaniem wyników bardzo mnie niepokoją. Wiem, że trzeba czasu i cierpliwości na poprawę, ale miałam nadzieję, po przyjmowaniu tyroksyny będzie już choć troszkę lepiej i lepiej. A tu gorsze wyniki
Rosteda i Ada dziękuję za odpowiedzi. Będę cierpliwie czekała i tłumaczę sobie, że w końcu będzie lepiej. Robiłam badania serca (echo, holter) i wyszło ok, tylko puls za szybki i dlatego łykam Propranolol. Magnez też brałam, ale kardiolog stwierdził, że to mi nie pomoże. Jutro znów mam u niego
a to musze jeszcze dodac ze oba forum sa niesamowicie przydatne, myslalam ze hashi zalozyla oba i choroby tarczycy i hashimoto - ale widze ze inny uzytkownik, wiec dzieki skladam obu osobom -- But Mousie, thou are no thy-lane, In proving foresight may be vain. The best laid schemes o
informacyjnej nic o tym nie pisze. Jak byłam na wizycie kontrolnej po laparoskopi to lekarz kazał mi odebrać wyniki z tej cysty. Ale w klinice w której miałam wykonywany zabieg o zadnych wynikach nikt nie słyszał. Poza tym wynik laparoskopi wyszedł bardzo dobry , nie mam zrostów ani edndometriozy
Moni Nie wiem, czy mogla akurat Tobie zaszkodzic. Laparoskopia nie nalezy do nieinwazyjnych metod badania. Niezaleznie czy laparoskopie robili przed owu czy po - jesli cokolwiek bylo robione kolo ktoregokolowiek z jajnikow to moglo dojsc np. do minimalnego uszkodzenia jajnika i stad ten wzrost
Czy mogłybyśmy się jakoś porozumieć poza forum, nie mam konta w gazecie, pozdrawiam Beata
Miano przeciwciał obnizyło się samoistnie, bo prawie cała tkanka tarczycowa uległa zniszczeniu i zabrakło antygenów przeciwko którym powstaja przeciwciała, więc raczej nnie mogłas sobie sama ich obnizyć, tylko w trakcie naturalnego procesu chorobowego same sie obnizyły. Poza tym przeciwciała
leku. Ja akurat naleze do tych co "odczuwaja". To odczuwanie wiaze sie z jak najbardziej wymiernymi objawami - takimi jak temp. ciala (dopoki tsh nie mialam ponizej 1.5 - temp. podstawowa ciala 35-35.5), cholesterol, prolaktyna, cukier. Nie wydaje mi sie zeby to zalezalo od trybu zycia, bo
Myslę, że dylemat kiedy robić badania (z tabletką czy bez) jest z tego samego worka co np: praca przy komputerze dla ciężarnych, czy USG do 3 miesiaca. Wyobraź sobie że ostatnio byłam na konsultacji genetycznej i pani doktor powiedziała, że to co może mi na dzień dobry doradzić to żebym
Uważam, że ostatnie zdanie Twojego postu to przebój sezonu :-DDDDDDDDD
anna-joanna napisała: > Uważam, że ostatnie zdanie Twojego postu to przebój sezonu :-DDDDDDDDD tez mi sie spodobalo!!:)))))) -- Na PRAWDZIWY cud czeka sie po prostu dluzej:))
Hej na jakimś wątku wyczytałam, że po braniu hormonów tarczycy bolała Cię głowa. Ja od piątku (4 dni) biorę Euthyrox 50 (TSH 11) i wczoraj i dzisiaj boli mnie głowa ale idzie wytrzymać. Czy te objawy ustąpią bo za tydzień mam zwiększyć dawkę do 75.
czy mozesz mi podac dane tego swojego immunologa z warszawy kiedy i gdzie przyjmuje, jak mozna sie zapisac, jak dlugo sie czeka na wizyte itp niestety w Polsce bede dopiero w grudniu na swieta bardzo krotko i tylko wtedy moge isc do tego lekarza lekarze-ginekolodzy (3 lata staran o