Dodaj do ulubionych

pseudopośrednik - wyspy kanaryjskie ! Sławek R.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 16:33
Z ogłoszeń w Gazecie Wyborczej , Dziennik Zachodni i inne : praca na
wyspach kanaryjskich - spawacze , kierowcy kat C itp. Oferta z tel.
kontaktowym Gliwice - p.Alina Rabalska i jej "ktoś" Sławek Rabalski (mąż?)
na Gran Canarii, obiecują gruszki na wierzbie, 1200 euro ,mieszkanie i pobyt
w cudownym klimacie , prawda jest tylko to, że informuja "nie jesteśmy
agencja pracy, tylko kontaktujemy z pracodawcami z wysp kanaryjskich" -
niby kupuja bilet na Gran Canarie ale : zwrot za bilet i za podłe
mieszkanie w pensjonie bez okien ,żadaja przed i tak nie pełna pierwszą
pensja - kwota nigdy się nie zgadza, zapomnijcie o zapłacie za nadgodziny! A
praca po ok 11 godz. Sprowadzają ludzi bez znajomości języka i ze słabym
doświadczeniem zawodowym praktycznie nigdy nie sprawdzaja umiejętności, i
niby to tez kusi ale......... powrót kosztuje . Dla potwierdzenia przed
wyjazdem mojej prawdomówności wystarczy zadzwonić do polskiego konsula w Las
Palmas ( C/ Triana, Las Palmas de Gran Canaria Tel.: (+34) 928 366 982 )
zna sprawy wielu polaków od p.Sławka i jego szefa Viktora Rozalesa Gonzalesa
z Telde ( niezły numerek - ma sprawe z trzema polakami w sądzie na 11 tys.
euro zaległych wypłat ......
Obserwuj wątek
    • Gość: spawacz Re: pseudopośrednik - wyspy kanaryjskie ! Sławek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 13:39
      właśnie rozmawiamy o wyjeździe z tej niby "agencji nie agencji", rzeczywiście
      dzwoni do mnie z kanarów Pan Slawek i obiecuje że w firmie której będe pracował
      zaszły "poważne zmiany" i szef mocno inwestuje , mają tez być "poważne
      pieniądze" , po pańskim wątku cięzko sie zastanawiam kto ma racje i chyba zanim
      wyjade zadzwonie do polskiego konsula w Las Palmas , w końcu to ok 5000 tys km
      i wyspa....
    • Gość: zbych Re: pseudopośrednik - wyspy kanaryjskie ! Sławek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 11:42
      jak ktoś chce niech pisze lecheleche@o2.pl , byłem , widziałem , szybko
      wyjechałem , duża rotacja Polaków, same obietnice, i wszechobecna Maniana (
      mniej więcej: "załatwimy to jutro" )- WIELKA POMYŁKA ! P.S. Sławek , a tobie
      niech ziemia kanaryjska lekką będzie, tylko nie ściągaj polaków do pracy, bo
      się na tym nie znasz, ściagniesz jakiegoś nerwusa, który za twoje obietnice
      raju na ziemi wrzuci cie do wulkanu i po co ci to ?
    • Gość: operator Re: pseudopośrednik - wyspy kanaryjskie ! Sławek IP: *.blich.krakow.pl 07.05.07, 19:02
      mała korekta - tylko kilka osób pracowało "dla" wiktora , faktycznie można było
      im współczuć, kierowcy operatorzy i takie tam dostawali robote od znajomych z
      wyspy, i nie znam nikogo łacznie ze mna kto zostalby na dłuzej niz 2 moze 3
      miesiace, i nigdy nie byli wyplaceni OK a zwłaszcza za soboty , o tzw. obsludze
      przez sprowadzajacych nie wspomne, wieczne obietnice, ludzie , jezeli chcecie
      jechac zarobic pieniadze to nie jest to dobry kierunek, totalna maniana,
      mielismy wrazenie, ze wiktor wmawial przyszlym pracodawca : macie polaka na dwa
      msc. zrobi swoje wy nie wyplacacie on wyjezdza a ja bez problemu na jego miejsce
      sprowadzam przez slawka nowego..... i rzeczywiscie rotacja w styczniu i lutym
      byla ogromna, ludzie spali na marnym pensjonie (za wlasne) i pracowali po 11-12
      godz. a bywalo ze czekali na swoja robote bo sciagneli ich "na zapas" , bez
      sensu ..... szkoda czasu... potwierdzam co pisze "informator" kicha i tyle
    • kerkus Re: pseudopośrednik - wyspy kanaryjskie ! Sławek 13.06.07, 13:29
      Ludzie przestrzegają a Sławek R.swoje ..............w Gazecie znowu
      kusi : "Wyspy Kanaryjskie,Kierowcy CE , Spawacze, wyslij sms....oddzwonimy.."
      A pewnie, że oddzwonia, jeszcze bilet kupią -jak posty wyżej - pracuj,pracuj po
      14 godz a kasa maniana lub wcale, średnia wychodzi 3 euro za godz - jeśli
      łaskawie zechcą zaplacić .......PRZESTRZEGAM !
    • kanaryjczyk Re: pseudopośrednik - wyspy kanaryjskie ! Sławek 22.06.07, 14:34
      Ogłoszenia w Gazecie Wyborczej są i będą sie ukazywać - Victor Potrzebuje
      Nowych Spawaczy !!! Grupa ostatnich ludzi jest wypłacona w połowie za maj
      miesiąc ! A zapierniczali aż sie kurzyło po 14 godzin na dzień ! Teraz kolej
      na "nowych" ludzi z Polski NIE DAJCIE SIE NABRAĆ ! Jest Sławek pod telefonem
      na kanarach ale kłamie i obiecuje az piszczy , a nowi ludzie na miejscu sa
      asymilowani od pozostałych zeby sie za szybko nie dowiedzieli co jest grane -
      Kpina do potęgi n-tej !!! Ogłoszenia z hasłem : "wyspy kanaryjskie - kierowcy
      spawacze wyślij sms-a oddwonimy", należy omijać z daleka ! mój e-mail
      kanaryjczyk@gazeta.pl ( już w PL - na szczęscie )
      • komzek40 Re: pseudopośrednik - wyspy kanaryjskie ! Sławek 10.03.08, 20:45
        Potwierdzam wszystko to co piszą pozostali,ponieważ sam na własnej skórze się
        przekonałem jak jest w tej "rozwijającej" się firmie.Wielka ściema i nic po za
        tym.Ja osobiście poruszyłem niebo i ziemię aby ściągnąć do Polski tego
        ściemniacza Sławka Rąbalskiego(wikinga, pedzia)i żeby odpowiedział przed polskim
        sądem że tak wiele osób wpędził w kłopoty i długi.
        Nawet tą sprawą zainteresowała się kancelaria ministra sprawiedliwości Ziobry,
        ale jak do tej pory nasze prawo nie jest wstanie poradzić sobie z tą sprawą i
        pozwalają na dalsze oszukiwanie bezkarne ludzi. Również ambasada w Las Palmas
        nic wam nie pomoże jak będziecie potrzebować pomocy (z tą pomocą to też wielka
        ściema), po prostu jak dzwonisz przeważnie telefony milczą.Mam stały kontakt z
        osobami które jeszcze tam zostały i pracują u Wiktora jednak jak się
        dowiedziałem zalega im z wypłatą na około 7.000 e, po prostu wegetują z dnia na
        dzień.Ja jednak się nie zniechęciłem i chce wyjechać ponownie na te wyspy, ale
        zanim ponownie wyjadę muszę znać język (choć trochę)i będę sprawdzał firmę przez
        znajomych których tam poznałem.Jeżeli chodzi o Sławka,szefa Wiktora i jego
        kuzyna Momo to mam nadzieję, że im ktoś nerwowy głowy poukręca, a jak nie to
        może ja ich spotkam jak ponownie wyjadę, a wtedy odbiorę zarobione u nich pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka