1agaton 01.07.06, 14:31 Czy ktoś wie co się dzieje na placu obok OBI, bo ostatnio widziałałam tam pracującą koparkę? Czyżby ruszyła budowa centrum rozrywki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czytelnik.prasy Re: Co się dzieje na placu obok OBI 01.07.06, 16:41 Nie wiem - dawno nie oglądałem tego placu. Tak czy inaczej muszą zacząć coś robić-bo podobno ważność pozwolenia na budowę wygasa po dwu latach - dwa lata miną w połowie sierpnia. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 01.07.06, 18:52 Przejeżdzałem tam wczoraj i nic nie zauważyłem. Ale może po prostu za słabo byłem zainteresowany tym nieszczęsnym placem? Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.prasy Re: Co się dzieje na placu obok OBI 02.07.06, 21:54 Ja dzisiaj przejeżdżając tam na rowerze zauważyłem dwie rzeczy - przy bramie wjazdowej od strony Obi na tym placu wydzielono jakiś obszar i oznaczono taśmą. A w okolicach drugiej bramy - zauważyłem usypany podjazd z kamieni oraz wyrównany jakby spychaczem obszar - nie aż tak wielki -tam pewnie kopali i zasypali. Może na tę działkę z obu stron coś doprowadzali , jakieś przyłącza , coś zakopali , nie wiadomo. Może to jakiś początek początków budowy , a może przy okazji jakichś robót nie związanych z tą nieszczęsną inwestycją coś tam zakopali na przyszłość. Okaże się. Odpowiedz Link Zgłoś
abrakadaber Re: Co się dzieje na placu obok OBI 04.07.06, 19:22 zgadza się, tak było wczoraj. jakie było moje zdziwienie, gdy dzisiaj zobaczyłem na ogrodzonym placu ciężki sprzęt!! niemal cały teren został wyrównany spychaczem a część ziemi wywieziona. czyżby coś zaczęło się dziać? mam nadzieję, że tak, czego nam wszystkim życzę Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 05.07.06, 18:57 Jestem zszokowany! Chyba się naprawdę ruszyło?!! Przekopiowane z forum głównego: www.skanerplocki.pl/?article=109 www.zasada.com.pl/?go=grupa_zasada/spolki_produkcyjne/galeria_wisla Czekam teraz na artykuł w Gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
zjadowity Re: Co się dzieje na placu obok OBI 05.07.06, 22:04 Czyli "akcja", w której wzięła udział Wierzbicka to było tylko wykręcenie się "z twarzą" miłościwie nam panującego z umowy o galerię Podkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 06.07.06, 23:05 A więc jednak: miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,3467908.html Wspaniale że budowa ruszyła, pojawia się pytanie kiedy dowiemy się szczegółów? Kiedy Zasada zdradzi nam wygląd, najemców, parametry techniczne obiektu? Szkoda jednak, że jest to gwóźdź do trumny Podkowy i dalej w centrum będzie syf. Odpowiedz Link Zgłoś
yolo.szwarc Re: Co się dzieje na placu obok OBI 07.07.06, 08:11 moze to jest szansa na jakas rozsadna koncepcje zagospodarowania tumskiej? moim zdaniem jednym z gwozdzi do trumny tumskiej bylaby wlasnie galeria podkowa. przyklad lodzki pokazuje, ze moze funkcjonowac i galeria i deptak handlowy. tylko co wtedy z placem przed teatrem. antypodkowa powoduje u mnie mdlosci. a na sama mysl jej przebudowy przez plockich kupcow mam drgawki. chociaz teraz pewnie kupcy dadza sobie spokoj z przebudowa - wrog sie wycofal, to odkladamy karabiny na bok. Odpowiedz Link Zgłoś
werdan Re: Co się dzieje na placu obok OBI 07.07.06, 08:11 Domene juz maja, strona jeszcze nie dziala. www.galeriawisla.pl ................................................... Werdan www.plock24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
yolo.szwarc Re: Co się dzieje na placu obok OBI 08.08.06, 14:55 Czy ktos moze wie jak postepy? Cos sie dzieje w ogole? Z poziomu Wyszogrodzkiej ciezko cokolwiek dostrzec niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.prasy Re: Co się dzieje na placu obok OBI 08.08.06, 21:13 Zbudowali jakąś dróżkę z polbruku która wychodzi na ulicę J.P. II w kierunku stacji Bliska i jakieś fragmenty czegoś pod ziemią - jakiejś kanalizacji. Dalszych postępów nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 19:07 Stuntman piszesz na głównych o jakichś newsach, napisz proszę na maila co to za newsy :) Czyżby odżyły nadzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 20:35 Tak, rozmawiałem z prezesem Galerii Wisła, powiedział że sprawy teraz ostro ruszają z kopyta i za ok. 2-3 tygodnie pójdą oficjalne informacje o inwestycji do publicznej wiadomości. A dzwoniłem w sprawie zezwolenia na publikację na SPI pewnych bardzo interesujących materiałów o tej inwestycji, ale na razie sza! ;) Dowiecie się wszystkiego już bardzo niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
abrakadaber Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 21:37 ciekawe co za ciekawe materiały Stuntmanie tam skrywasz ;) ale też się cieszę, że jest szansa na to, że w końcu coś ruszy w tej sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 21:45 To się nazywa dobra informacja na koniec dnia :) Dzięki Stuntmanie! Liczę że tyle lat (!!) czekania w końcu się opłaci ... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 21:52 Powiem tylko tyle - jeśli wszystko wypali z tą inwestycją to będzie wypas. BTW: Dzwonię do prezesa od "Wisły" z tekstem "Dzień dobry, chciałbym porozmawiać o Galerii PODKOWA" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
abrakadaber Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 22:01 to faktycznie dałeś lekko czadu :)) ale wreszcie jakiś pozytyw w tej całej posusze!! fajne to uczycie, że może po tylu latach coś wreszcie wypali. ps. dzięki Stuntmanie! wiem, że mogę na Tobie polegać! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 22:01 Nie no nie mogę, podaj choć troszkę szczegółów .. PROOOSZĘ :) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 22:23 Może pewna osoba na tym forum zlituje się i ci prześle materiały? :)) Osobo - wyślesz Konradowi?? Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Co się dzieje na placu obok OBI 21.09.06, 08:57 To ja też poproszę osobę o materiały jeśli można bo z ciekawości mnie skręca Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Co się dzieje na placu obok OBI 27.09.06, 14:44 stuntman napisał: > Tak, rozmawiałem z prezesem Galerii Wisła, powiedział że sprawy teraz ostro > ruszają z kopyta i za ok. 2-3 tygodnie pójdą oficjalne informacje o inwestycji > do publicznej wiadomości. > Dowiecie się wszystkiego już bardzo niedługo. Stuntman, nie bądź świnia, uchyl rąbka tajemnicy :] Czekam, czekam na nowe wiadomości i coraz bardziej więdnę z niecierpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 27.09.06, 19:06 Wszystko będzie na SPI kiedy tylko będę miał na to zgodę. Niestety na razie nie mogę ujawniać tych informacji, ponieważ nie życzy sobie tego inwestor, jak również pewna osoba z tego forum przekazała mi te materiały w zaufaniu. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z zapewnieniami prezesa Galerii Wisła, to już w przyszłym miesiącu dowiecie się szczegółów. Najważniejsze że inwestycja ta zapowiada się bardzo obiecująco, bez półśrodków - bądźmy dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Co się dzieje na placu obok OBI 27.09.06, 19:45 Damn... ależ teraz podgrzałeś atmosferę... No trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 27.09.06, 20:00 Jeśli to dojdzie do skutku to będzie dobrze Panie i Panowie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.prasy Re: Co się dzieje na placu obok OBI 05.10.06, 06:33 Co tam ciekawego? Najbardziej mnie ciekawi kiedy to zacznie wypalać. Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Co się dzieje na placu obok OBI 05.10.06, 16:51 Czas mija, informacji ni ma :/ A temperatura ciągle spada... Odpowiedz Link Zgłoś
witalis82 Re: Co się dzieje na placu obok OBI 14.11.06, 00:31 ogrodzenie przewrocilo sie od wiatru przynajmniej widac ze nic sie nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 14.11.06, 20:33 Jak ktoś je postawi to znaczyć to będzie że inwestor trzyma rękę na pulsie :-) A tak na poważnie to chyba wyraźnie było napisane że prace mają z kopyta ruszyć na wiosnę ... Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.prasy Re: Co się dzieje na placu obok OBI 16.11.06, 21:32 No ogrodzenie postawione ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
abrakadaber Re: Co się dzieje na placu obok OBI 16.11.06, 22:52 nie wiem, czy zwróciliście uwagę, że coś dzieje się koło stacji "BLISKA" na Podolszycach Pd.. Zapytałem na stacji i dowiedziałem się, że zaraz obok stacji ma powstać KFC. Niby to nic ale zawsze coś... póki co, budowana jest jedynie droga wjazdowa Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 16.11.06, 23:38 Jeśli w ogóle powstanie tsm KFC to będzie to już coś. Bardziej spodziewałbym się, że taki przybytek pojawi się po drugiej stronie ulicy, w budynku mającej powstać Galerii Wisła. Co w takim razie będzie w samej Wiśle? - Pizza Hut? Chyba że pojawienie się KFC to tylko plotki powtarzane jak głuchy telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
abrakadaber Re: Co się dzieje na placu obok OBI 16.11.06, 23:57 100% pewności nie mam. nawet zatrzymałem się dzisiaj koło tablicy informacyjnej ale znalazłem tylko informację o budowie drogi dojazdowej. z drugiej strony, nie budowanoby kolejnego wjazdu na stację benzynową bo to zupełnie mija się z celem. myślę, że coś jednak tam powstanie. ps. w samej galerii niekoniecznie musi być KFC (chć wykluczyć tego nie można), istnieje przecież wiele sieciówek, które mogą znaleźć się w takim obiekcie. o to bym się nie martwił Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 08:28 Ja też słyszałem że tam ma powstać KFC, tylko nie wiadomo czy samo czy połączone z Pizza Hut (AmRest często robi takie comba). Odpowiedz Link Zgłoś
werdan Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 12:07 Moim zdanie, na rogu kolo stacji 'Bliska' jesli juz to powinna powstac typowa przydrozna restauracja KFC wraz z DriveThru. Zazwyczaj polaczenie PizzaHut z KFC nie wychodzi temu pierwszemu na dobre. Menu wtedy jest strasznie ograniczone. Lepiej, aby typowa restauracja PizzaHut powstała w CH Wisła lub odrestaurowanym budynku Hortexu. ................................................... Werdan www.plock24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.jed Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 13:09 W Galerii Wisła nie będzie KFC, ani McDonald`s. Główną restauracją będzie Sphinks, i jakieś mniejsze regionalne. Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 17:54 KFC przy stacji będzie dla podróżujących w stronę Wawy, a w Galerii dla klientów, proste. Zobaczcie jakie obroty musi mieć MC Donald's na wylotówce na Gdańsk za Wisłostradą. Zawsze jak tamtędy przejeżdzam, widzę masę zaparkowanych samochodów. Co do KFC, to teren już dawno zostął zakupiony od Tridentu pod tę właśnie inwestycję, jednak z powodu protestów mieszkańców, budowa nie ruszała. Sam jestem ciekaw, kiedy wystartują z tą inwestycją. Czy już jest ustalone jakie sieci gastronomiczne, odieżowe, będą w CH Wisła ? Jak ktoś ma info niech da znać. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 18:05 Czyli co - powstanie KFC na tym terenie jest już pewne? Nie jest tak, że dzielimy tutaj skórę na niedźwiedziu? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 18:33 Skoro tyle ludzi o tym pisze ... coś musi być na rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
witalis82 Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 21:29 nie moge sie doczekac kiedy zjem twistera a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 21:44 w życiu nie jadłem, brzydzę się KFC , Mc i innymi tego typu przybytkami :) co nie znaczy że jestem przeciwny ich powstawaniu, wręcz przeciwnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 21:48 Raz na jakiś czas baardzo chętnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 18:33 Bardzo fajnie, mam nadzieję że powstanie coś takiego jak np. w Promenadzie czy Arkadii , gdzie obok siebie są knajpki (to może za dużo powiedziane bo to są raczej fast-foody) chińskie, meksykańskie itp a do tego coś z ryb i bar sałatkowy i będzie super :) Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Co się dzieje na placu obok OBI 20.11.06, 20:45 Podobno z sieci odzieżowych do Wisły przymierza się Vertus :( Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 20.11.06, 21:12 A co to qrde jest ???!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Co się dzieje na placu obok OBI 20.11.06, 21:16 Jeden taki sklep w Płocku już jest w Galerii Echo Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 20.11.06, 21:29 No to jak jest jeden to chyba powinien wystarczyć jak na mój gust :) Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.jed Re: Co się dzieje na placu obok OBI 21.11.06, 16:04 Ale błysnąłeś z tym Vertusem. Rewelacja. Uchylę trochę tajemnicy, z wiekszą niecierpliwością będziecie czekać na otwarcie. Piętrowy HM, Re lub CA, Cubus lub New Yorker. To te największe. Cztery, pięć restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 21.11.06, 16:28 Re już jeden jest więc chyba wystarczy. Wszystkie inne powitałbym z uśmiechem na buzi bo wszystkie są fajne i we wszystkich lubię kupować :) Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Co się dzieje na placu obok OBI 29.11.06, 22:39 Coś się jedank tam dzieje, póki co tablicy nie zauważyłem. Jak będę przejeźdzać i zobacze kogoś na budowie to się zatrzymam i zapytam. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 29.11.06, 22:40 Coś się dzieje? Hmm czekam niecierpliwie na newsy :) Odpowiedz Link Zgłoś