Dodaj do ulubionych

Co się dzieje na placu obok OBI

01.07.06, 14:31
Czy ktoś wie co się dzieje na placu obok OBI, bo ostatnio widziałałam tam
pracującą koparkę? Czyżby ruszyła budowa centrum rozrywki?
Obserwuj wątek
    • czytelnik.prasy Re: Co się dzieje na placu obok OBI 01.07.06, 16:41
      Nie wiem - dawno nie oglądałem tego placu. Tak czy inaczej muszą zacząć coś
      robić-bo podobno ważność pozwolenia na budowę wygasa po dwu latach - dwa lata
      miną w połowie sierpnia. Ciekawe.
      • stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 01.07.06, 18:52
        Przejeżdzałem tam wczoraj i nic nie zauważyłem. Ale może po prostu za słabo
        byłem zainteresowany tym nieszczęsnym placem?
        • czytelnik.prasy Re: Co się dzieje na placu obok OBI 02.07.06, 21:54
          Ja dzisiaj przejeżdżając tam na rowerze zauważyłem dwie rzeczy - przy bramie
          wjazdowej od strony Obi na tym placu wydzielono jakiś obszar i oznaczono taśmą.
          A w okolicach drugiej bramy - zauważyłem usypany podjazd z kamieni oraz
          wyrównany jakby spychaczem obszar - nie aż tak wielki -tam pewnie kopali i
          zasypali. Może na tę działkę z obu stron coś doprowadzali , jakieś przyłącza ,
          coś zakopali , nie wiadomo. Może to jakiś początek początków budowy , a może
          przy okazji jakichś robót nie związanych z tą nieszczęsną inwestycją coś tam
          zakopali na przyszłość. Okaże się.
          • abrakadaber Re: Co się dzieje na placu obok OBI 04.07.06, 19:22
            zgadza się, tak było wczoraj. jakie było moje zdziwienie, gdy dzisiaj
            zobaczyłem na ogrodzonym placu ciężki sprzęt!! niemal cały teren został
            wyrównany spychaczem a część ziemi wywieziona. czyżby coś zaczęło się dziać?
            mam nadzieję, że tak, czego nam wszystkim życzę
    • stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 05.07.06, 18:57
      Jestem zszokowany! Chyba się naprawdę ruszyło?!!

Przekopiowane z forum głównego:
      www.skanerplocki.pl/?article=109
      www.zasada.com.pl/?go=grupa_zasada/spolki_produkcyjne/galeria_wisla

Czekam teraz na artykuł w Gazecie.
      • zjadowity Re: Co się dzieje na placu obok OBI 05.07.06, 22:04
        Czyli "akcja", w której wzięła udział Wierzbicka to było tylko wykręcenie
        się "z twarzą" miłościwie nam panującego z umowy o galerię Podkowa.
        • yolo.szwarc Re: Co się dzieje na placu obok OBI 06.07.06, 10:06
          ale numer...
    • stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 06.07.06, 23:05
      A więc jednak:
      miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,3467908.html

Wspaniale że budowa ruszyła, pojawia się pytanie kiedy dowiemy się szczegółów?
      Kiedy Zasada zdradzi nam wygląd, najemców, parametry techniczne obiektu?
      Szkoda jednak, że jest to gwóźdź do trumny Podkowy i dalej w centrum będzie syf.
      • yolo.szwarc Re: Co się dzieje na placu obok OBI 07.07.06, 08:11
        moze to jest szansa na jakas rozsadna koncepcje zagospodarowania tumskiej? moim zdaniem jednym z gwozdzi do trumny tumskiej bylaby wlasnie galeria podkowa. przyklad lodzki pokazuje, ze moze funkcjonowac i galeria i deptak handlowy.
        tylko co wtedy z placem przed teatrem. antypodkowa powoduje u mnie mdlosci. a na sama mysl jej przebudowy przez plockich kupcow mam drgawki. chociaz teraz pewnie kupcy dadza sobie spokoj z przebudowa - wrog sie wycofal, to odkladamy karabiny na bok.
      • werdan Re: Co się dzieje na placu obok OBI 07.07.06, 08:11
        Domene juz maja, strona jeszcze nie dziala.

www.galeriawisla.pl

...................................................
        Werdan
        www.plock24.pl
        • yolo.szwarc Re: Co się dzieje na placu obok OBI 08.08.06, 14:55
          Czy ktos moze wie jak postepy? Cos sie dzieje w ogole? Z poziomu Wyszogrodzkiej ciezko cokolwiek dostrzec niestety.
          • czytelnik.prasy Re: Co się dzieje na placu obok OBI 08.08.06, 21:13
            Zbudowali jakąś dróżkę z polbruku która wychodzi na ulicę J.P. II w kierunku
            stacji Bliska i jakieś fragmenty czegoś pod ziemią - jakiejś kanalizacji.
            Dalszych postępów nie widziałem.
    • konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 19:07
      Stuntman piszesz na głównych o jakichś newsach, napisz proszę na maila co to za
      newsy :) Czyżby odżyły nadzieje?
      • stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 20:35
        Tak, rozmawiałem z prezesem Galerii Wisła, powiedział że sprawy teraz ostro
        ruszają z kopyta i za ok. 2-3 tygodnie pójdą oficjalne informacje o inwestycji
        do publicznej wiadomości. A dzwoniłem w sprawie zezwolenia na publikację na SPI
        pewnych bardzo interesujących materiałów o tej inwestycji, ale na razie sza! ;)
        Dowiecie się wszystkiego już bardzo niedługo.
        • abrakadaber Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 21:37
          ciekawe co za ciekawe materiały Stuntmanie tam skrywasz ;)
          ale też się cieszę, że jest szansa na to, że w końcu coś ruszy w tej sprawie...
          • konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 21:45
            To się nazywa dobra informacja na koniec dnia :) Dzięki Stuntmanie! Liczę że
            tyle lat (!!) czekania w końcu się opłaci ...
          • stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 21:52
            Powiem tylko tyle - jeśli wszystko wypali z tą inwestycją to będzie wypas.
            BTW: Dzwonię do prezesa od "Wisły" z tekstem "Dzień dobry, chciałbym
            porozmawiać o Galerii PODKOWA" :)))
            • abrakadaber Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 22:01
              to faktycznie dałeś lekko czadu :)) ale wreszcie jakiś pozytyw w tej całej
              posusze!! fajne to uczycie, że może po tylu latach coś wreszcie wypali.
              ps. dzięki Stuntmanie! wiem, że mogę na Tobie polegać!
            • konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 22:01
              Nie no nie mogę, podaj choć troszkę szczegółów .. PROOOSZĘ :)
              • stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 13.09.06, 22:23
                Może pewna osoba na tym forum zlituje się i ci prześle materiały? :))
                Osobo - wyślesz Konradowi??
                • radeqrdemenes Re: Co się dzieje na placu obok OBI 21.09.06, 08:57
                  To ja też poproszę osobę o materiały jeśli można bo z ciekawości mnie skręca
        • ciffan Re: Co się dzieje na placu obok OBI 27.09.06, 14:44
          stuntman napisał:
          > Tak, rozmawiałem z prezesem Galerii Wisła, powiedział że sprawy teraz ostro
          > ruszają z kopyta i za ok. 2-3 tygodnie pójdą oficjalne informacje o inwestycji
          > do publicznej wiadomości.
          > Dowiecie się wszystkiego już bardzo niedługo.

Stuntman, nie bądź świnia, uchyl rąbka tajemnicy :]
          Czekam, czekam na nowe wiadomości i coraz bardziej więdnę z niecierpliwości...
          • stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 27.09.06, 19:06
            Wszystko będzie na SPI kiedy tylko będę miał na to zgodę. Niestety na razie nie
            mogę ujawniać tych informacji, ponieważ nie życzy sobie tego inwestor, jak
            również pewna osoba z tego forum przekazała mi te materiały w zaufaniu. Jeśli
            wszystko pójdzie zgodnie z zapewnieniami prezesa Galerii Wisła, to już w
            przyszłym miesiącu dowiecie się szczegółów. Najważniejsze że inwestycja ta
            zapowiada się bardzo obiecująco, bez półśrodków - bądźmy dobrej myśli.
            • ciffan Re: Co się dzieje na placu obok OBI 27.09.06, 19:45
              Damn... ależ teraz podgrzałeś atmosferę... No trudno.
              • konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 27.09.06, 20:00
                Jeśli to dojdzie do skutku to będzie dobrze Panie i Panowie :))))
                • czytelnik.prasy Re: Co się dzieje na placu obok OBI 05.10.06, 06:33
                  Co tam ciekawego? Najbardziej mnie ciekawi kiedy to zacznie wypalać.
    • ciffan Re: Co się dzieje na placu obok OBI 05.10.06, 16:51
      Czas mija, informacji ni ma :/
      A temperatura ciągle spada...
    • witalis82 Re: Co się dzieje na placu obok OBI 14.11.06, 00:31
      ogrodzenie przewrocilo sie od wiatru
      przynajmniej widac ze nic sie nie dzieje
      • konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 14.11.06, 20:33
        Jak ktoś je postawi to znaczyć to będzie że inwestor trzyma rękę na pulsie :-) A
        tak na poważnie to chyba wyraźnie było napisane że prace mają z kopyta ruszyć na
        wiosnę ...
        • czytelnik.prasy Re: Co się dzieje na placu obok OBI 16.11.06, 21:32
          No ogrodzenie postawione ;-)
          • abrakadaber Re: Co się dzieje na placu obok OBI 16.11.06, 22:52
            nie wiem, czy zwróciliście uwagę, że coś dzieje się koło stacji "BLISKA" na
            Podolszycach Pd.. Zapytałem na stacji i dowiedziałem się, że zaraz obok stacji
            ma powstać KFC. Niby to nic ale zawsze coś... póki co, budowana jest jedynie
            droga wjazdowa
            • stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 16.11.06, 23:38
              Jeśli w ogóle powstanie tsm KFC to będzie to już coś. Bardziej spodziewałbym
              się, że taki przybytek pojawi się po drugiej stronie ulicy, w budynku mającej
              powstać Galerii Wisła. Co w takim razie będzie w samej Wiśle? - Pizza Hut?
              Chyba że pojawienie się KFC to tylko plotki powtarzane jak głuchy telefon?
              • abrakadaber Re: Co się dzieje na placu obok OBI 16.11.06, 23:57
                100% pewności nie mam. nawet zatrzymałem się dzisiaj koło tablicy informacyjnej
                ale znalazłem tylko informację o budowie drogi dojazdowej. z drugiej strony,
                nie budowanoby kolejnego wjazdu na stację benzynową bo to zupełnie mija się z
                celem. myślę, że coś jednak tam powstanie.
                ps. w samej galerii niekoniecznie musi być KFC (chć wykluczyć tego nie można),
                istnieje przecież wiele sieciówek, które mogą znaleźć się w takim obiekcie. o
                to bym się nie martwił
                • konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 08:28
                  Ja też słyszałem że tam ma powstać KFC, tylko nie wiadomo czy samo czy połączone z Pizza Hut (AmRest często robi takie comba).
                  • werdan Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 12:07
                    Moim zdanie, na rogu kolo stacji 'Bliska' jesli juz to powinna powstac typowa
                    przydrozna restauracja KFC wraz z DriveThru. Zazwyczaj polaczenie PizzaHut z KFC
                    nie wychodzi temu pierwszemu na dobre. Menu wtedy jest strasznie ograniczone.
                    Lepiej, aby typowa restauracja PizzaHut powstała w CH Wisła lub odrestaurowanym
                    budynku Hortexu.

...................................................
                    Werdan
                    www.plock24.pl
                    • daniel.jed Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 13:09
                      W Galerii Wisła nie będzie KFC, ani McDonald`s. Główną restauracją będzie
                      Sphinks, i jakieś mniejsze regionalne.
                      • igal4 Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 17:54
                        KFC przy stacji będzie dla podróżujących w stronę Wawy, a w Galerii dla
                        klientów, proste. Zobaczcie jakie obroty musi mieć MC Donald's na wylotówce na
                        Gdańsk za Wisłostradą. Zawsze jak tamtędy przejeżdzam, widzę masę zaparkowanych
                        samochodów.
                        Co do KFC, to teren już dawno zostął zakupiony od Tridentu pod tę właśnie
                        inwestycję, jednak z powodu protestów mieszkańców, budowa nie ruszała. Sam
                        jestem ciekaw, kiedy wystartują z tą inwestycją. Czy już jest ustalone jakie
                        sieci gastronomiczne, odieżowe, będą w CH Wisła ? Jak ktoś ma info niech da znać.
                        • stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 18:05
                          Czyli co - powstanie KFC na tym terenie jest już pewne? Nie jest tak, że
                          dzielimy tutaj skórę na niedźwiedziu?
                          • konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 18:33
                            Skoro tyle ludzi o tym pisze ... coś musi być na rzeczy...
                            • witalis82 Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 21:29
                              nie moge sie doczekac kiedy zjem twistera a wy?
                              • konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 21:44
                                w życiu nie jadłem, brzydzę się KFC , Mc i innymi tego typu przybytkami :) co
                                nie znaczy że jestem przeciwny ich powstawaniu, wręcz przeciwnie!!!
                              • stuntman Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 21:48
                                Raz na jakiś czas baardzo chętnie :)
                      • konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 17.11.06, 18:33
                        Bardzo fajnie, mam nadzieję że powstanie coś takiego jak np. w Promenadzie czy
                        Arkadii , gdzie obok siebie są knajpki (to może za dużo powiedziane bo to są
                        raczej fast-foody) chińskie, meksykańskie itp a do tego coś z ryb i bar
                        sałatkowy i będzie super :)
                        • radeqrdemenes Re: Co się dzieje na placu obok OBI 20.11.06, 20:45
                          Podobno z sieci odzieżowych do Wisły przymierza się Vertus :(
                          • konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 20.11.06, 21:12
                            A co to qrde jest ???!!??
                            • radeqrdemenes Re: Co się dzieje na placu obok OBI 20.11.06, 21:16
                              Jeden taki sklep w Płocku już jest w Galerii Echo
                              • konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 20.11.06, 21:29
                                No to jak jest jeden to chyba powinien wystarczyć jak na mój gust :)
                          • daniel.jed Re: Co się dzieje na placu obok OBI 21.11.06, 16:04
                            Ale błysnąłeś z tym Vertusem. Rewelacja. Uchylę trochę tajemnicy, z wiekszą
                            niecierpliwością będziecie czekać na otwarcie. Piętrowy HM, Re lub CA, Cubus
                            lub New Yorker. To te największe. Cztery, pięć restauracji.
                            • konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 21.11.06, 16:28
                              Re już jeden jest więc chyba wystarczy. Wszystkie inne powitałbym z uśmiechem na buzi bo wszystkie są fajne i we wszystkich lubię kupować :)
                              • igal4 Re: Co się dzieje na placu obok OBI 29.11.06, 22:39
                                Coś się jedank tam dzieje, póki co tablicy nie zauważyłem. Jak będę przejeźdzać
                                i zobacze kogoś na budowie to się zatrzymam i zapytam.
                                • konrad_wp Re: Co się dzieje na placu obok OBI 29.11.06, 22:40
                                  Coś się dzieje? Hmm czekam niecierpliwie na newsy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka