Dodaj do ulubionych

Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać się!

20.04.08, 22:58
1. Ja jestem przeciwko.
Warwara Romanowna Szyszkina
Obserwuj wątek
    • eks-radny Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 20.04.08, 23:43
      Jestem na "Nie".
    • 3br4 Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 21.04.08, 00:54
      Jestem przeciw.
      Mało tego, proponuję ich, kiedy już tu się pojawią, rozebrać do naga, wysmarować
      smołą, potem wytarzać w pierzu i wygnać batogami precz za rogatki miasta!
    • majkel01 Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 21.04.08, 08:30
      jak to kto jest przeciw ?
      Przeciw jest zapewne co najmniej 97 % społeczeństwa, tych mniej cennych,
      parafrazując słowa zaczytane w dodatku do DŁ - 7 dni.
    • zewa9 Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 21.04.08, 13:47
      Ja jestem przeciwko. INTERAKCJOM - dziękujemy.
    • brzeskaa Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 21.04.08, 15:14
      Deklaruję SPRZECIW wobec tej porażającej głupoty, jaką serwują miastu co rok ci
      jacyś performerzy. Nie! Nie! Nie!
      • anthony1 Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 21.04.08, 19:15
        A ja jestem za!
        Dzięki "Interakcjom" każdy przeciętny piotrkowski zjadacz chleba może poczyć się awangardowym artystą. Ściąga w kiblu gacie w wiadomym celu- artysta, uwalił się po pijaku z rowerem do rowu - artysta awangardowy. Wyciąga fujarę przed sklepem spożywczym żeby mocz oddać a dzieciarnia sie temu przypatruje - "performance" uprawia. Uchlał się jak świnia i turla po bruku starego miasta - artycha całą gębą. Mordę drze w restauracji w twórczym akcie podku.....a - a jakże, wybitny twórca awangardowy, a gdyby jeszcze ogolił sobie krocze przed budynkiem magistratu, a wcześniej zakopał na trawniku rower ktorym przyjechał ....byłby światowej klasy "interakcjonerem".Słowem "Interakcje" z każdego gówna artystyczny bicz ukręcą i dlatego warto tą cenną inicjatywę pana Gajdy popierać....I dlatego popieram na pohybel wszystkim malkontentom! Cały budżet miasta przeznaczmy na "Interakcje", jak golić krocza i pokazywać dupy, to z rozmachem, z gestem, po pańsku. Hura, hura, hura !!
        Panie Prezydencie Piotrkowa: całą kasę z miejskiego budżetu proszę przeznaczyć na "Interakcje". Sztuka przez duże S, warta jest każdych pieniędzy!!!My kulturnyj narod...
        Anthony Ivanowitz
    • maddox84 A ja mam to gdzieś... 21.04.08, 22:54
      Niech oni sobie "performują" ile chcą, mnie to ryba dopóki jest to czynione
      zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem. Żadnego publicznego rozbierania się czy
      palenia zamieszkanych budynków. Co Wy ludzie macie za jakieś uprzedzenia dziwne
      ? Co Wam to przeszkadza - konkretnie? Problem nie tkwi w samej imprezie tylko w
      tym aby podczas tej imprezy przestrzegane były zasady współżycia społecznego.
    • saviera1 Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 21.04.08, 23:33
      Precz. Zamknąć przed tymi dziwolągami bramy miasta!
    • ucecuce Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 22.04.08, 01:27
      Na pohybel z nimi!
      • madonna12345 Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 22.04.08, 07:24
        Również jestem na NIE
    • syty.menel Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 22.04.08, 15:52
      Ja przeciw. Wstyd dla miasta. Zboczeńcy.
    • mykwa1 Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 23.04.08, 00:10
      Sprzeciw!
    • widze.wszystko Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 23.04.08, 15:12
      A te INTERAKCJE to nie powinny się raczej nazywać CYRK???
      Curwa, ale kyrk!
    • voysky Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 23.04.08, 22:41
      No oczywizda, że jestem przeciw czemuś takiemu.
    • stanislaw2007 Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 25.04.08, 23:49
      Ta impreza to po prostu obraza boska. Więc oczywiste, że jestem przeciw.
    • extrabonzo Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 26.04.08, 00:40
      Przeciwko jest także extrabonzo.
    • mykwa1 Np. młodzież jest przeciw 26.04.08, 19:51
      Przeciwko INTERAKCJOM jest np. Adrian Bustos Alfaro, uczeń I LO w Piotrkowie,
      który udzielił wywiadu tygodnikowi "7 DNI" - Dziennik Łódzki Polska z dnia 25
      kwietnia 2008 r.)

* Marek Obszarny: Rozklejaliście ulotki "W obronie sztuki przed profanacją", a
      teraz chcecie składać petycję do władz miasta. Dlaczego grupa młodzieży neguje
      organizowane w Piotrkowie "Interakcje"?

Adrian Bustos Alfaro: - Reprezentujemy różne poglądy i w większości się nie
      zgadzamy, a co do "Interakcji" jesteśmy zgodni, że nie można pozwolić na taką
      profanację sztuki. Opowiadamy się przeciwko publicznemu finansowaniu takich
      inicjatyw, sprzeciwiamy, by takie imprezy, które ze sztuką nie mają nic
      wspólnego, były wspierane przez honorowy patronat prezydenta miasta i
      prezentowane na ulicach.

* Oglądałeś prezentacje?

- W tym roku dopiero się dowiedziałem, że impreza odbywa się w budynku przy ul.
      Dąbrowskiego i w restauracji "Europa", ale widziałem wiele z tych "widowisk"
      podczas przechadzek na mieście.

* Co zamierzacie?

- Nie chcemy pozwolić na tak bezczelną profanację, jaką zaprezentował np.
      niejaki Przemysław Kwiek, który dopuścił się publicznego spalenia podobizn
      Fryderyka Chopina i Marii Curie-Skłodowskiej. Nie zgadzamy się, że to forma
      sztuki nowoczesnej, która ma swoich odbiorców. Planujemy manifestację podczas
      jubileuszowych "Interakcji".

* Performance jest oficjalnie uznanym nurtem sztuki i trudno z tym dyskutować...

- Trudno mi zachować powagę, bo moim zdaniem pojęcie sztuki jest sprawą
      indywidualną i nie ma ustalonych ram, kiedy możemy powiedzieć, to jest sztuka, a
      coś innego już nie.

* Co więc jest sztuką?

- Według mnie, sztuka wymaga pewnego poświęcenia, talentu. Powinna też nieść ze
      sobą przekaz i zadziwiać formą. Tymczasem tu mamy do czynienia z formą, która
      często jest skrajnie gorsząca, przekazu nie ma lub jest nieczytelny.

* O co wam właściwie chodzi?

- Chcemy pokazać, że jest grupa ludzi młodych, którym naprawdę zależy na dorobku
      cywilizacyjnym świata i nie dadzą go w ten sposób zniszczyć.
      • piotr.kowianin Re: Np. młodzież jest przeciw 26.04.08, 23:11
        mykwa1 napisała:

> Przeciwko INTERAKCJOM jest np. Adrian Bustos Alfaro, uczeń I LO w
        Piotrkowie

www.1917.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1978&Itemid=38
        • mumin54 Re: Np. młodzież jest przeciw 27.04.08, 11:58
          "Adrian Bustos Alfaro: - Reprezentujemy różne poglądy i w większości się nie
          zgadzamy, a co do "Interakcji" jesteśmy zgodni, że nie można pozwolić na taką
          profanację sztuki. Opowiadamy się przeciwko publicznemu finansowaniu takich
          inicjatyw, sprzeciwiamy, by takie imprezy, które ze sztuką nie mają nic
          wspólnego, były wspierane przez honorowy patronat prezydenta miasta i
          prezentowane na ulicach."

Radzę doczytać te słowa. W naszej nieformalnej grupie znajdują się osoby o
          różnych poglądach.

W kwestii wyjaśnienia - do LBC nie należę - poszukaj KMP.

Pozdrawiam
          Adrian Bustos Alfaro a.k.a. "mumin54"
    • shirker Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 28.04.08, 10:57
      droga War waro Roman owno Szyszki no!!
      w odpowiedzi na twoje wyssane z palca obiekcje związane z interakcjami,
      stwierdzam, że wszyscy twoi rozmówcy nie mają kompletnie pojęcia na temat tej
      imprezy i są ograniczenie kulturalnie, jak i umysłowo. Na przyszłość proponujemy
      odwiedzenie Galerii Off, obejrzenie widowiska, wyciągnięcie własnych wniosków i
      niewprowadzanie zamętu do umysłów biednych, nieasertywnych ludzi.
      szanując twoje zdanie, nie rozumiemy celu twej anonimowości podczas szerzenia
      haseł antyInterakcyjnych i sugerujemy ujawnienie się a nie krycie się za Warą Romana

z powagą i prośbą o pokorę
      Jerzy robert Szelągowski
      Agnieszka ewelina Pisarek
      Bartłomiej ryszard Bogusławski
      • mumin54 Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 28.04.08, 21:07
        Droga Agnieszko i drogi Jurku!

Czytając ten tekst pękam ze śmiechu przed monitorem. Dziękuję za pośrednie
        nazwanie mnie ograniczonym umysłowo. Cóż - to jest właśnie ta tolerancja do
        której nawołujecie - "tolerujmy tylko tych, którzy się z nami zgadzają".

Otóż gdyby owe "widowiska" odbywały się w "galerii off", a Wy drodzy koledzy i
        koleżanki kupowalibyście bilety na "festiwal" to ja i pewnie większość rozmówców
        nie podjęlibyśmy tematu. Czemu niby nie chcecie tego zrobić? Bo dobrze wiecie,
        że bez miejskich pieniędzy "Interakcje" trafiłyby na śmietnik.

Kogo nazywacie nieasertywnym? Jeśli pisać - to konkretnie.

Szanując Waszą opinię oczywiście się podpiszę, bo nie zwykłem pisać takich
        tekstów pod pseudonimem. Dopiero niedawno zauważyłem to forum i cieszy mnie
        fakt, że istnieje wobec Was opozycja w dość znacznej liczbie.

Nie zamierzam dyskutować na temat tej "sztuki" bo i tak do niczego nie dojdziemy
        w tej materii. Wy nie przekonacie nas, my nie przekonamy Was.

To nic osobistego.

Pozdrawiam

• shirker Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 30.04.08, 12:49
          Drogi Muminku

Na wstępie chcieliśmy zapytać, od kiedy jesteśmy na "Ty"?
          Poza tym, bardzo się cieszymy, że nasz post wzbudził w Tobie pozytywne emocje.

Przechodząc jednak do meritum, stwierdzamy, że Twoje obiekcje względem "interakcji" i tak niczego nie zmienią, a Impreza sie odbędzie. Dziękujemy Ci jednak za reklamę, gdyż jak wiadomo, "najlepsza reklama to antyreklama"

Co do pieniędzy: czy jesteś już podatnikiem, który może zgłaszać veto wobec dyspozycji funduszy, których i tak znaczna część pochodzi od prywatnych sponsorów?

Co do miejsca: spektakle odbywają się na terenie całego miasta z przewagą Galerii Off. oznacza to, że nikt nie zmusza Cię do oglądania tego, ani nie pcha Ci sie z tym do domu - nic na silę...

Co do obrony sztuki: na fortepianie grywam Bacha, do teatru jeździmy co najmniej raz w miesiącu, ostatnio byliśmy na "balkonach", wiesz co to jest, albo chociaż gdzie? czynnie działamy przy stowarzyszeniu "Busola", które Twoim zdaniem pewnie też nie zajmuje się sztuką, o ile masz pojęcie czym się zajmuje i co to w ogóle jest sztuka.

Dla Twojej wiadomości, Performance od ponad dekady uznany jest za jedną z dziedzin sztuki, w obronie której tak prężnie walczysz.

Niestety, żeby zrozumieć pokłady artyzmu zawarte w performance, trzeba mieć wyrobione zdanie o świecie i pewną dozę dojrzałości, bo tak naprawdę, przecież cały świat jest metaforą, a nic co ludzkie nie powinno być nam obce, prawda...?

Z pozdrowieniami i prośbą o dokształcenie
          Agnieszka ewelina Pisarek
          Jerzy robert Szelągowski
          Bartłomiej ryszard Bogusławski
          • mumin54 Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 02.05.08, 13:35
            Drodzy Rozmówcy

Interakcje w tym roku się odbędą to fakt, jednak mam nadzieję, że wspólnie uda
            nam się doprowadzić do tego, by w przyszłym roku już się nie odbyły.

Podatnikiem nie jestem, lecz co to ma do rzeczy? To nie ja podpiszę się pod
            petycją, ale właśnie podatnicy.

Interakcje odbywają się na terenie miasta - to wystarczy.

Co do Waszej wypowiedzi:

"Co do obrony sztuki: na fortepianie grywam Bacha, do teatru jeździmy co
            najmniej raz w miesiącu, ostatnio byliśmy na "balkonach", wiesz co to jest, albo
            chociaż gdzie? czynnie działamy przy stowarzyszeniu "Busola", które Twoim
            zdaniem pewnie też nie zajmuje się sztuką, o ile masz pojęcie czym się zajmuje i
            co to w ogóle jest sztuka."

JA grywam, ale MY jeździmy? Nie skomentuję.

Do teatru jeżdżę, kiedy tylko mam pieniądze na bilet, za to staram się jeździć
            wtedy, kiedy mogę.

"> Dla Twojej wiadomości, Performance od ponad dekady uznany jest za jedną z
            dziedzin sztuki, w obronie której tak prężnie walczysz."

Wiem i martwi mnie to. Ja bynajmniej tego nie uznaję i jest to po prostu
            staczanie się po równi pochyłej.

(Pewnie zaraz stwierdzicie drodzy koledzy, że oczywiście nie mam o tym pojęcia,
            prawda?)

Pozdrawiam ironicznych kolegów

PS. Jurku, byliśmy na "Ty" :) Przynajmniej kiedyś. Agnieszko, z Tobą też :)

Jedynie nie znam kolegi Bogusławskiego i przepraszam za fakt, iż zapomniałem Cię
            kolego pozdrowić w poprzednim poście.

Kończę internetowe dyskusje, bo to po prostu nie ma sensu i nic z tego nie wyniknie.

Mam jednak do Was koledzy szacunek, gdyż w przeciwieństwie do "hiszpańskiej
            inkwizycji" macie odwagę się ujawnić.
      • majkel01 Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 30.04.08, 17:17
        > stwierdzam, że wszyscy twoi rozmówcy nie mają kompletnie pojęcia na temat tej
        > imprezy i są ograniczenie kulturalnie, jak i umysłowo.

bardzo kulturalna uwaga, bardzo kulturalnych ludzi. To chyba obcowanie ze sztuką
        przez duże "S" pozwala być takim otwartym na ludzi i cały świat. Tak jak za
        sprawą niejakiego Dorna karierę zrobił zwrot "wykształciuch" tak teraz być może
        hmmm... jakie tu słowo.... "interakcjuch" ? Czyli człowiek który pomimo
        zamiłowania do sztuki jest gotów nazwać ograniczonym umysłowo każdego kto nie
        widzi sensu w organizowaniu imprez z takimi atrakcjami jak golenie krocza,
        rzucanie pawia, granie w piłkę bochenkiem chleba, paradowanie po rynku w
        dziwnych przebrankach ze szczegółami anatomicznymi na wierzchu, szukanie męża,
        rzucanie bananami i... aż boję się myśleć co będzie w tym roku. Z całym
        szacunkiem ale nie każdy chce być sponsorem tego typu "atrakcji". A jestem takim
        sponsorem ponieważ jest nim każdy podatnik.
    • jajcajakberety Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 28.04.08, 15:07
      Ponieważ Interakcje to jest Sodomia i Gomoria, więc jestem PRZECIW.
      • osia13 Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 07.05.08, 14:29
        Antysztuka w pełnym wymiarze ZDECYDOWANIE PRZECIW!!!
    • cartin Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 29.04.08, 22:35
      Na pohybel!
    • mumin54 Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 06.05.08, 21:13
      Informacja nt. pikiety:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=79226530
    • gulu-gulu-gulu Daj spokój Stasiu !!! 07.05.08, 20:33
      Daj spokój Stasiu !!!
    • sprzontaczka Re: Kto jest przeciwko "Interakcjom" - wpisywać 08.05.08, 13:28
      Barbarzyńcom w Piotrkowie NIE!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka