Gość: gość IP: *.multi-play.net.pl 20.11.09, 19:11 IDŹCIE I ŻRYJCIE - JAK ŚWINIE! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tupkal Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i filmy 20.11.09, 19:24 Wszystkie centra wyglądają tak samo i można w nich kupić ten sam szajs! Powodzenia konsumenci! p.s. polecam Wam Rozdział 4 książki Zygmunta Baumana pt. Globalizacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kek Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: 89.174.79.* 20.11.09, 21:13 czytujesz Baumana?? litości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik_wielki Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 09:56 Żałośni są te "biznesmeny" z Krakówka, jak cały Krakówek, zresztą. Wyjdźcie se na pole i wywietrzcie smrodek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caczka Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.bredband.comhem.se 21.11.09, 14:52 Dziwne te wpisy,ludziom nigdy nie dogodzisz, ja urodzona za komuny gdy bylo szaro i ponuro i brak towarow a teraz takie mlode, rozpuszczone bachory znarzekaja ze za duzo i za ladnie, zastanowcie sie troche co piszecie. Chcecie z powrotem do komuny i tego potwornego SZAJSU jaki wtedy byl ,jesli byl do nabycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matador Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.tktelekom.pl 20.11.09, 19:34 BRAWO! Właściwie ujęte! KONSUMUJCIE JAK ŚWINIE! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Koryt się tam nie doszukałem, no ale pewnie ty 20.11.09, 20:30 masz lepszy wzrok, albo jesteś jednym ze sklepikarzy, który nie wytrzymał konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: Koryt się tam nie doszukałem, no ale pewnie t 20.11.09, 21:00 nie rozumiem problemu. nikt tam nikogo sila nie ciagnie. chcesz to jedz i kupuj, nie chcesz nie jedz. no chyba, ze ktos jest sfrustrowany wlasna bieda i stad te komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i filmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 19:37 Kupa mięci, mięci kupa, wpisał ci się jasiu du-pa. To bardzo smutny tekst. NIe wiem czemu GW promuje to gufno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_problem Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.55.classcom.pl 20.11.09, 19:43 I po co jechać do Egoptu, skoro tam nawet palmy rosną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i filmy IP: *.swan.cable.ntl.com 20.11.09, 19:55 A dlaczego nie moze sie nazywac Bonarka centrum handlowe? CITY CENTER to nie po polske.A mowil Mikolaj Rej ?... wstyd po prostu. ... ide za kornera kupic donatsa w bonarka city center Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: 151.193.120.* 20.11.09, 20:40 Po polsku, bez wtretow z laciny, byloby chyba "śródmieście sprzedażne Bonarka", choc co do "Bonarka" nie jestem pewien... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.chello.pl 20.11.09, 22:48 Bo to jest Trigranit, który też ma Silesia City Center. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 20:07 Ale dlaczego świnie? Ja tam pewnie nie pójdę, bo nie mam czasu ani pieniędzy, ale nie rozumiem jakie masz prawo obrażać tych ludzi. Mają prawo robić ze swoim pieniędzmi co zechcą, jeżeli nie mają innych pomysłow na spedzanie wolnego czasu to ich problem, a nie twój. Nic nie usprawiedliwia zwykłego chamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja1 Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i filmy IP: *.is.net.pl 20.11.09, 20:08 nie wiem po co to budowali, naprawdę takie to niezbędne było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.eu 20.11.09, 20:55 Niezbędne - nie, ale wypełniło pusty teren poprzemysłowy. Nie straszą powybijane okna i zawalone ściany budynków. Obszar sie :wycywilizował". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.multi-play.net.pl 21.11.09, 19:14 Jak na razie jest tam w okolicy dalej krajobraz księżycowy. Coś słabe to "wycywilizowanie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srnbg Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.chello.pl 21.11.09, 07:07 tak, było niezbędne bo w Krakowie był za mały ruch i za dużo wolnych miejsc do parkowania. uznano że aby Kraków stał się bardziej nowoczesny i zaczął gonić Tokio i Nowy Jork, należy zwiększyć natężenie ruchu i centrów handlowych. Gdy miasto się zakorkuje na amen mieszkańcy i władze będą mogli z dumą powiedzieć że jest nowocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 20:26 LOL. Te tysiące nowych miejsc pracy to tylko 'takie małe coś' co się nie liczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i filmy IP: *.sysbiol.cam.ac.uk 20.11.09, 20:12 rozumiem tych ktorych nie stac na zakupy w takich miejscach ale ja i inne angielskie zarobasy z przyjemnoscia bedziemy buszowac po sklepach w cieniu palm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i filmy IP: *.ghnet.pl 20.11.09, 20:14 Nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Ciągle te same sklepy, brr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzykacz Niezle miejce dla lasek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 20:19 Kolejne niezle miejsce gdzie mozna wyrwac dupenki na szybki numerek w samochodzie. beda chodzic girlaski zamiast do szkoly na wagary i cichodajki uczennice beda sobie dorabiac..po to te kafejki . tak trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GÓWN Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i filmy IP: *.ghnet.pl 20.11.09, 20:19 Chłopie weź rycyny jak nie możesz na d....wysiedzieć a nie pisz o miejscu gdzie opróżniają uczciwym ludziom kieszenie. Pisz o nowych drogach ,skrzyżowaniach a nie informuj gdzie ludzie bezmyślnie mogą spędzić czas i jeszcze za to zapłacą. O takich rzeczach nie powinna pisać szanująca się gazeta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: 94.42.115.* 20.11.09, 21:46 Logika to ty nie grzeszysz. Jakie drogi i jakie skrzyzowania. Czy gazeta to jakis informator dla drogowców. To centrum handlowe jest super glownie s ponktu widzenia gospodarki,policzcie ile kasy firmy wydały na nie. Ile kapitału sie wyobracało, krzesła do barów, połki do sklepów, chodniki dla ludzi itp. Cała masa kasy i .... też podatków z tego sie zrobiła wiec drogi skrzyzowania dziekie Bonarce moga powstac. no a co pozniej pozniej przyjdziemy i wydamy tam kase (jakby ktos nie zauwazył to kasa po to jest aby ja wydawac) i znow VATcik poleci, pensje dla pracowników wiec PIT i zysk dla firm wiec CIT i mamy zajebisty interes pro publico bono ;-) z tego moja i twoja babcia i cała masa złamasów rolniczych co nic nie robili i nie robia bede mogła pobierac emeryturę. Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika123 Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.236.spine.pl 20.11.09, 22:06 Kondolencje dla twojej babci, że takiego du.p.ka ma za wnuka. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 No to Galeria Plaza i Galeria Kazimierz do piachu 20.11.09, 20:28 na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: No to Galeria Plaza i Galeria Kazimierz do pi IP: *.chello.pl 20.11.09, 20:54 Plaza to chyba już umiera. Ostatnio jak byliśmy na kulkach w Fantasy Parku, to jakoś za dużo klientów nie było. A GK ma swój urok, więc tam tak źle nie powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: No to Galeria Plaza i Galeria Kazimierz do pi IP: *.chello.pl 20.11.09, 22:05 Co do Plazy można się zgodzić, natomiast G. Kaziemierz jest super, świetny dojazd, to w przypadku Bonarki może być spory problem. Nawet chce myśleć o korkach na Matecznym i w całej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: No to Galeria Plaza i Galeria Kazimierz do pi IP: *.chello.pl 20.11.09, 22:40 zapomnialeś chyba że nie wszyscy mieszkancy mają kiepski dojazd bo ty taki masz. Ja może kiepskiego dojazdu nie mam ale długi i nie krecą mnie takie akcje. To jest to samo co G kazimierz i GKrk tylko wieksze i nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: num Re: No to Galeria Plaza i Galeria Kazimierz do pi IP: *.ghnet.pl 22.11.09, 09:26 Pewnienie nie do piachu ale będzie troche mniejszy tłok, co w sumie nie jest złe. Lokalizacja Bonarki sprawi,że bedzie świecić pustkami. Takie molochy dobre sa zima ale ogólnie bardzo męczące jak chce się kupić coś konkretnego. Mnie tam żal małych sklepów w Rynku, szkoda że UM nie widzi jak bardzo sa potrzebne i jeśli znikną to na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borewicz nowe miejsce rozrywki dla wiesniakow z wieliczki, IP: *.autocom.pl 20.11.09, 20:33 niepolomic, skawiny i innych okolicznych wioch... zenada po prostu i juz na otwarciu swiateczna dekoracja, chociaz do swiat jeszcze ponad miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzemesnia@o2.pl Czemu to takie brzydkie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 20:35 Czy architekci już postradali poczucie smaku?Musiał to być taki kicz? I jeszcze ten komin tak podświetlany neonami - jakby penis w ciągłym orgazmie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: Czemu to takie brzydkie? IP: *.multi-play.net.pl 21.11.09, 19:19 Akurat ten komin to chyba najlepszy element wystroju, przynajmniej się wyróżnia in plus w dość smutnoszarej panoramie nocnego Krakowa... Że tobie się z penisem kojarzy to twój problem - mnie się absolutnie tak nie skojarzył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Pierwsi klienci to byli chyba już dzisiaj... IP: *.multi-play.net.pl 20.11.09, 20:36 a nie w sobotę. Mimo że w sobotę ma być oficjalne otwarcie, to już dzisiaj wieczór były tam tłumy ludzi i samochodów. Zwłaszcza te ostatnie zastawiały wszystko co się dało, z chodnikami na czele... Więcej tutaj: www.ap.krakow.pl/~raj/notka.php3?id=216 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokarz Re: Pierwsi klienci to byli chyba już dzisiaj... IP: *.chello.pl 20.11.09, 22:50 Dziś otwarcie dla pracowników i vipów jutro dla tłuszczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tłuszcza Re: Pierwsi klienci to byli chyba już dzisiaj... IP: *.chello.pl 21.11.09, 01:34 lecimy!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Wszystkie tego typu centra i t.zw. galerie ani 20.11.09, 20:37 mnie ziębią, ani parzą, ale widzę że ten artykuł zgromadził na forum całą zgraje kaczystowskich frustratów, którzy zapewne woleli by żeby na tym miejscu dalej była smrodząca i zatruwająca Kraków fabryka sody Solway. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pffy Re: Wszystkie tego typu centra i t.zw. galerie an IP: 89.174.79.* 20.11.09, 21:17 to dziwne co piszesz, bo akurat fani PO szaleją na tym forum; a im się przeważnie nic nie podoba: centrum handlowe bee, nowe bloki bee... Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24kr ty tuskisynie 20.11.09, 21:27 pamiętam jak broniłeś pedałów na forum. Jesteś persona non grata w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: ty tuskisynie IP: 94.42.115.* 20.11.09, 21:53 zawsze najbardziej krzycza o pedałach pseudo geje, Krakus24kr jest pewnie takim gejem co sie boi sam do tego przyznac wiec wali najmocniej i najdokładniej. Jak w seksmisji rozumiem musisz byc jeszce bardziej radykalny wsrod homofobów aby nie odkryli ze jestes pedałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibnalqq Re: ty tuskisynie IP: *.tktelekom.pl 20.11.09, 22:24 Skąd się bierze ta skłonność homoseksualistów do przymusowego wmawiania swojej ułomności innym? Odpowiedz Link Zgłoś
do.igora Re: ty tuskisynie 22.11.09, 00:24 Gość portalu: ibnalqq napisał(a): > Skąd się bierze ta skłonność homoseksualistów do przymusowego wmawiania swojej > ułomności innym? skoro "przymusowe wmawianie", to zapewne bierze się stąd, że ktoś ich do tego wmawiania przymusza staraj się nie budować zdań dłuższych niż 4 słowa i/lub zawierających słowa, których znaczenia nie rozumiesz, bo się ośmieszysz, tak jak teraz Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Po raz kolejny proszę cię knajaku zmień nick, bo 20.11.09, 22:41 tylko przynosisz wstyd królewskiemu miastu. Twoje chamstwo nijak nie pasuje do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leccinum Re: ty tuskisynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 08:00 To mnie też wyrzuć z twojego Krakowa mały, gruby, pryszczaty faszysto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Wszystkie tego typu centra i t.zw. galerie an IP: 77.236.16.* 21.11.09, 07:58 guru - litości - Solvay??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Wszystkie tego typu centra i t.zw. galerie an IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.09, 09:57 A może pomyślał byś o parku tobie też rozum już te hipermarkety wypaliły. Powstało jeszcze jedno gó...ane miejsce rozrywki dla oszołomów. Całymi dniami będą patrzyć na chińszczyznę jak szpak w p..... bo już normalnego produktu na świecie ciężko znaleźć. I niech mi nikt nie chromoli, że każdy ma prawo robić to co chce bo w gruncie rzeczy jest to jedna wielka manipulacja umysłami i tworzenie fikcyjnego dobrobytu dla ludzi. W rzeczywistości to tworzenie w rozumach chęci coraz większego posiadania, a przez to zmuszanie ich do wydłużenia czasu pracy (czyt. chcesz posiadać zapierdzielaj)i spłacaj kredyty. Jak w końcu braknie ci sił na te pracę a w rezultacie na utrzymanie tego co zdobyłeś zadecydują za ciebie banki lub ,,pismo do ZUS o podwyżkę emerytury" A najlepiej wyprowadź się do Ugandy mniej więcej będziesz miał perspektywy życia na podobnym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: Wszystkie tego typu centra i t.zw. galerie an IP: *.multi-play.net.pl 21.11.09, 19:17 Ty w ogóle wiesz gdzie był Solvay? Coś ci się pozajączkowało... Solvay był tam, gdzie obecnie jest Carrefour Zakopianka. Bonarkato zupełnie inna fabryka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Po co w Krakowie kolejne centrum handlowe? IP: *.chello.pl 20.11.09, 20:51 Jest ich przecież tyle i praktycznie w każdej częsci miasta (już nawet w ścisłym centrum), że nie widzę sensu otwierania kolejnego. Tym bardziej, że pewnie i tak znaczna większość sklepów, które się tam znajdą, ma też swoje lokalizaje gdzie indziej. Może tylko ten Auchan podkopię trochę pozycję Tesco czy innych Carrefourów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gw Re: Po co w Krakowie kolejne centrum handlowe? IP: *.mp.pl 20.11.09, 21:39 Ty nie widzisz a właściciele widzą. Ciekawe kto ma lepsze rozpoznanie rynku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Po co w Krakowie kolejne centrum handlowe? IP: 94.42.115.* 20.11.09, 21:57 przez 45 lat komuny tez byli tacy co lepiej wiedzieli ile papieru toaletowaego potrzeba w polsce i ile cukru wypordukowac decydowali a przed sklepami kolejki na maksa. Mysle ze nic ci do tego czy ktos sobie buduje centrum handlowe czy budke z piwem jego wybór nie twoj i nie miasta - zgodnie z prawem miasto nie moze nie dac pozwolenia na budowe jezeli inwestro spełnia warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: Po co w Krakowie kolejne centrum handlowe? IP: *.multi-play.net.pl 21.11.09, 19:21 Najbardziej to mnie dziwi, po co tam kolejne Cinema City w tak bliskim sąsiedztwie już istniejącego przy Zakopiance... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropen Że jak? Bęczarka City Center? IP: *.xdsl.centertel.pl 20.11.09, 21:03 pl.wikipedia.org/wiki/Bęczarka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRK Dobrze, że z dala od ludzi:) IP: *.zax.pl 20.11.09, 21:30 Mieszkać z widokiem na tak mizerną architekturę nie życzyłbym nawet wrogowi. Jeszcze te standardowe szyldy, wszystkie takie same, jak napis na Galerii Krakowskiej. Zastanawia mnie, czy architekci, którzy szczycą się rolą jaką pełnią w kształtowaniu przestrzeni, nie potrafią odwalić porządnie swojej roboty. Ich stwory będą podziwiać jeszcze ich wnuki i wstydzić się będą swoich dziadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator przerazajace hostessy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 21:37 Na niektorych stoiskach hostessy to porazka tlenione blachary.. co to wioche zatrudnili w ramach swiatecznej pomocy.. na jeansowych stoiskach najgorsze lachociagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i filmy IP: *.50.classcom.pl 20.11.09, 22:12 Tylko frustratom chce się pisać takie teksty jakie wy tu piszecie. Narzekania, to złe, to nie dobre itp itd. Szkoda, że normalni ludzie tacy jak np. ja nie wypowiadają się częściej w takich miejscach, Przez zaistniałą sytuację można odnieść wrażenie, że nasze społeczeństwo składa się jedynie z osób, którym nic się nie podoba, wszyscy są homofobami, nienawidzą Żydów, są rasistami itp. Straszne. Potraficie ciągle narzekać na wszystko. Nie dobrze się robi. Siedźcie w domu i zgnijcie w odmętach waszej beznadziejności. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i filmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 22:30 Ciekawe kiedy zapłacą podwykonawcom za robote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podgórzanka Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.lan4all.pl 20.11.09, 23:03 guru133 napisał: > widzę że ten artykuł zgromadził na forum całą > zgraje kaczystowskich frustratów, którzy zapewne woleli by żeby na tym miejscu > dalej była smrodząca i zatruwająca Kraków fabryka sody Solway. To ciekawe co piszesz, zwłaszcza że nigdy jej tam nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugcia0 jest to już trochę nudne - te stale nowe galerie IP: *.chello.pl 20.11.09, 23:27 handlowe.Brak solidnych fabryk,szpitali,dróg i mostów,w wielu punktach miasta tragiczne drogi,dziury,śmieci,brudne,pomazane ściany,70% architektury to szare,marne bloki z PRL,jakieś budy blaszane robiące za garaże,zarośniete połacie łąk wymieszanych ze śmieciami i starymi (często z czasów PRL!!!) materiałami budowlanymi,beczkami,połamanymi płytami z betonu,itd.,taki krajobraz polski urozmajcają "śliczne " galerie z palmami.Cud miód! Dobrze,że mam domek w dolinie jurajskiej pod Krakowem i tam mam te 10 hektarów nieskazitelnej przyrody,lasu,skałek,śpiew ptaków i brak domów,aut,ludzi, zawdzięczam to przepisom o parku Ojcowskim oraz specyficznemu ukryciu tej doliny przed ludźmi, nawet nikogo tam nie zapraszam aby się nie rozniosło jak tam ładnie, a ostatnio zrobiono tam , na mój wniosek, drogę, tylko dla mnie i wodociągu.Tam mogę (jeszcze) odpocząc od tej nowej i starej "piękności" krakowskiego krajobrazu. Z góry mówię, ze moje krytyczne uwagi nie dotyczą starego miasta i dzielnic zbudowanych do 1939 roku, to jest inna architektura i inny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i filmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 23:06 Kraków ponoć jest taki nowoczesny, ale żaden z inwestorów nie chce w tym najpiękniejszym polskim mieście postawić obiektów takiej klasy jak Stary Browar w Poznaniu, czy też Manufaktura w Łodzi. Jestem ciekaw dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borewicz Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.autocom.pl 20.11.09, 23:45 ale glupie pytanie... jezeli wiesz jak one wygladaja to powinienes znac odpowiedz na to pytanie - tamte obiekty sa stare, lub starowygladajace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 15:42 Ale w Krakowie też są Stare Gazownie, Rzeźnie, Browary etc. i nikt nie chce ich ruszyć. Poza tym w Starym Browarze wykorzystano tylko stare elementy, większość konstrukcji powstała od podstaw, a druga część to już w ogóle nic ze starym nie ma wspólnego, a jednak robi piorunujące wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
walislaw_konski Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i 21.11.09, 20:00 Wiesz, ale takie coś musieliby zaprojektować prawdziwi architekci, a nie pracownicy tej, przepraszam za wyrażenie, Asymetrii. Wkliknąć myszą prostopadłościan w rodzaju Galerii Krakowskiej jest dużo łatwiej i taniej (o Bonarka City Center nie piszę, bo jeszcze nie byłem, nie widziałem, a jak zobaczę, to pewnie i tak spuszczę litościwą zasłonę milczenia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Re: Nowe krakowskie centrum handlowe - zdjęcia i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 20:55 Być może dlatego, że Browar i Manufaktura to architektura rewitalizowana, hmm? I to na dodatek kapitalna XIX-wieczna architektura z cudownej, czerwonej cegły, której w Krakowie zwyczajnie w dużych ilościach nie wybudowano. Bonarka była zwykłą, brzydką fabryką w opłakanym stanie i ostał się po niej tylko fabryczny komin - resztę trzeba było wybudować od nowa, choć przyznaję, że architektom chyba za bardzo hasło "efekt" przysłoniło hasło "smak". Odpowiedz Link Zgłoś