Dodaj do ulubionych

Zginal motocyklista.

25.05.09, 21:59
Kolejny 19-letni motocyklista zginal na J.Pawla ,dzis wieczorem
Obserwuj wątek
    • Gość: gość portalu Re: Zginal motocyklista. IP: 89.231.70.* 25.05.09, 22:05
      wie ktoś coś więcej ?
      • Gość: 07 Re: Zginal motocyklista. IP: *.187.c70.petrotel.pl 25.05.09, 22:09
        www.policja.plockinfo.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1509
      • ohaju Re: Zginal motocyklista. 25.05.09, 22:11
        Z Czwartakow wyjechal mu krutkociety omijajac uderzyl w slup oswietleniowy.Widok
        tragiczny,19-letni chlopak z Plocka.
      • Gość: ber Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 12:15
        zginął motocyklista, czy napewno zasłuzył by tak go nazywać ?
    • Gość: h Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:09
      potwierdzi ktos ze zginal? widzialem jak go reanimuja. pod wplywem uderzenia
      urwala mu sie noga, dlugo go reanimowali i zabrali na sygnale, wiec musial
      jeszcze zyc
      • Gość: sender Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:16
        ...i to wszystko przy maks. 50 km/h bo do tylu jest ograniczenie. A
        logika sama podpowiada że tyle nie można przy galerii, osiedlu i
        skrzyżowaniu. Aż niemożliwe.
        • Gość: h Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:23
          wierzysz ze motocykl jechal tam 50 na godzine?
          • Gość: lux Re: Zginal motocyklista. IP: 80.48.4.* 25.05.09, 22:34
            kolega miał 29 lat, ten cienias z lipna rzeczywiście mu zajechał
            drogę, a najgorsze było to, że cała masa dzieciaków oglądała jak ten
            chłopak umierał podczas reanimacji,
            • Gość: a Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:37
              mysle ze wszyscy (moze prawie, bo jeden debil krzyknal do kolegi z drugiego
              konca, ze jego tez to czeka z usmiechem na twarzy!!!!) patrzyli z nadzieja ze go
              uratuja...
              • Gość: niko Re: Zginal motocyklista. IP: *.250.c65.petrotel.pl 25.05.09, 22:40
                niestety było jak piszesz... troglodyta bez uczuć...

a chłopaka szkoda...
                • Gość: a Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:43
                  az noz w kieszeni sie otwiera na takiego bezmozga... niewazne co by sie stalo,
                  jaki bylby to wypadek, ale krzyczac tak na caly glos... brak slow...
                  • Gość: plc [...] IP: *.plock.mm.pl 31.05.09, 17:16
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: motorysta Re: Że też istnieją ludzkie szmaty które cieszą s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.09, 17:26
                      wariat to w zależności od sprzętu, ale i 200 na godzinę wyciągnie, więc nie
                      pieprz, że jechał wolno bo ile mógł tam wyciągnąć. Lepiej jak zginął sam wariat
                      jakby miał zabić kogoś. Z dwojga złego lepsze już to.
                • Gość: wk.....wiony Re: dlaczego tępaki jeżdżą samochodami??? IP: *.184.c89.petrotel.pl 26.05.09, 18:56
                  J/w. Jeżeli taki debil jest ślepy ,to niech nie jezdzi
                  samochodem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niestety, takich jest
                  całkiem sporo.........
              • Gość: prawdaczyfalsz Re: Zginal motocyklista. IP: *.133.c68.petrotel.pl 28.05.09, 23:47
                Zginął, ale czy musiał? wiem, że to okropny widok, ale patrząc na
                foty, to ludzie szukają sensacji, którzy z gapiów ruszyli mu z
                pomocą?!!! te panie od fryzjera stojące na balkonie, które mają
                pełno ręczniów, i mogłyby dorażnie zachamować upływ krwi, a tej
                kobiecie stojącej obok i patrzącej przez szybkę swojego auta
                trzebaby było zabrać prawojazdy za nieudzielenie pierwszej pomocy,
                bo tego uczą na każdym kursie!!! no i wreszcie sanitariusze, zamiast
                chamować upływ krwi, to sprawiali wrażnie że ją właśnie
                wypompowywują swoimi reanimacjami i masażami, co jest z nami ludźmi,
                cholerna znieczulica. Mówi się motocyklista to potencjalny dawca,
                ale to jest człowiek i nie zapominajmy o tym, jestem nie poraz
                pierwszy zszokowana.
    • Gość: a Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:35
      29-latek z Płocka.
      • Gość: janek Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:39
        bzdury opowiadacie, zaczekajcie na komunikat policji
        • ohaju Re: Zginal motocyklista. 25.05.09, 22:41
          Oto potwierdzenie policji
        • Gość: a Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:43
          przeciez jest komunikat policji

pisza ze 29-latek
    • Gość: sylwia założyć progi zwalniające!!! IP: *.plock.mm.pl 25.05.09, 22:43
      jak w temacie
    • Gość: sad Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:52
      przy 50-ciu km/h na godzine by nie zginął
      • Gość: q Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:57
        tez tak sadze , swiadkowie mowili ze jechal szybko
    • Gość: motocyklista Re: Zginal motocyklista. IP: *.xdsl.centertel.pl 25.05.09, 23:21
      Na wstępie składam najserdeczniejsze wyrazy współczucia rodzinie.

Chłopak który zginął był z Sierpca nie z Płocka.

Nigdy nie wypowiadam sie na forum ale jako że zginął mój kolega tym razem nie chcę pozostać obojętny i choć w kilku słowach chcę odpisać na wszelkie nieuzasadnione zarzuty jakie się pojawiły i pojawią w tej i każdej innej sprawie związanej ze śmiercią motocyklisty.

Kto z Was jest bez winy niech I rzuci kamień.

1.Wszyscy piszą że motocykliści nagminnie przekraczają prędkość i to prawda, ale czy kierowcy samochodów jeżdżą zgodnie z ograniczeniami? Odpowiedzmy szczerze - NIE
      2.Różnica między M a S polega na tym że motocykl przyciąga uwagę, samym faktem że jest motocyklem, często ma głośniejszy tłumik oraz zdecydowanie szybciej przyspiesza. To wszystko powoduje że osoba patrząca na jadący z taką samą prędkością samochód i motocykl powie: "Kolejny dawca" (wersja ocenzurowana)gdy prędkość motocyklisty wcale duża być nie musi. Na samochód zwyczajnie nie zwraca się uwagi.
      2. Motocyklista przekraczając prędkość z reguły naraża tylko siebie. Jesteśmy świadomi tego że w przypadku kolizji szanse na przeżycie są mniejsze, ale jednocześnie ze względu na objętość i masę w przypadku kolizji motocykl dla pozostałych uczestników ruchu nie stanowi takiego zagrożenia jak samochód.
      3. W Polsce dopiero rozwija się rynek motocyklowy, motocykl to najcześciej hobby, styl życia a dopiero później środek komunikacji jak w wielu krajach. To ewidentnie powoduje brak powszechnego zrozumienia motocyklistów. Często wypowiedzi typu "kolejny dawca" są elementam zazdrości i zawiści. Ale gdy już sami wsiądziecie na motocykl będziecie jeździć tak samo.
      4. Zastanawia mnie fakt dlaczego w Polsce nie piętnuje się tak np. pijanych kierowców i nadal istnieje przyzwolenie dla jazdy na podwójnym gazie.
      5. Nie wszyscy motocykliści łamią przepisy. Wielu jest ofiarami "a może zdążę" albo nieostrożności i nieuwagi innych uczestników ruchu.

APELUJĘ liczba motocykli i motorowerów na drogach będzie stale rosła, jest to nieuchronne. Kierowcy uwzględniajcie nas jako pełnoprawnych uczestników ruchu drogowego, a wypadków jak ten dzisiejszy będzie mniej.
      • ciffan Re: Zginal motocyklista. 25.05.09, 23:42
        Gość portalu: motocyklista napisał(a):
        > Kierowcy uwzględniajcie nas jako pełnoprawnych uczestników ruchu dr
        > ogowego, a wypadków jak ten dzisiejszy będzie mniej.

Wszystko zgoda, ale pod jednym warunkiem: że sami motocykliści będą zachowywać
        się jak inni uczestnicy ruchu drogowego.
        Otóż co mnie dzisiaj spotkało: jechałem normalnie prawym pasem Wyszogrodzkiej w
        stronę skrzyżowania przy zakładzie energetycznym, kiedy pojawiło się kilku
        motocyklistów na "ścigaczach". Może nie jechali z jakąś szczególnie zawrotną
        prędkością (ot, żeby wyprzedzić "wlekących się" kolesi w puszkach), natomiast
        zaczęli robić takie slalomy pomiędzy innymi samochodami, że kierowca obok mnie,
        który jechał środkowym pasem, chyba w kompletnej panice, że po jego lewej
        stronie nagle pojawia się pojazd mijający go o centymetry, odbił kierownicą w
        prawo i o mało nie otarł się o mnie. Nie winię go, bo wiem, jak człowiek za
        kółkiem zachowuje się w takich sytuacjach: zagrożenie -> odbicie kółkiem
        kierownicy w przeciwną stronę, nie ma czasu na spojrzenie i sprawdzenie, czy
        akurat ktoś nie jedzie z drugiej strony.
        No i teraz, gdyby jednak doszło do wypadku: kto byłby winny: facet, który chciał
        ustąpić (wymuszono mu to) motocykliście, czy motocyklista, jadący sobie, jak go
        poniesie wyobraźnia: po pasie, po linii, przez ciągłą, zmieniający pasy na
        skrzyżowaniu?

Uprzedzam zarzut: nie mam absolutnie nic przeciwko motocyklistom, ale tylko
        wtedy, kiedy zachowują się racjonalnie i przestrzegają (chociaż w miarę!)
        przepisów. W przeciwnym przypadku są dla mnie takimi samymi piratami drogowymi,
        jak szarżujący kierowcy aut, czy pijani rowerzyści.
      • nmariuszn Re: Zginal motocyklista. 26.05.09, 00:19
        Trudno nie zgodzić się z "motocyklistą"- wszyscy widzimy tylko cudze
        błędy, sami jesteśmy zazwyczaj świetnymi kierowcami. Ale trudno nie
        przyznać racji także "ciffanowi". Zastanówmy się tylko: wszyscy
        wyjeżdżamy- czy to samochodem , czy to motocyklem - nie po to , żeby
        zginąć, ale żeby dojechać do celu. Nikt nie jest nieomylny. Dajmy
        sobie prawo do błędu. Karą za chwilę nieuwagi nie musi być od razu
        śmierć. Dziś ktoś popełnia błąd , jutro może zdarzyć się on mi.
        Zwracajmy większą uwagę na innych. Bo sami na pewno nie chcemy
        zapłacić za swoje błędy aż tak wysokiej ceny.
        A tak na marginesie- byłem na miejscu tego wypadku po kilkunastu
        minutach; ludzie mówili o dwóch ofiarach. Czy to prawda , czy tylko
        kolejna plotka wszystko wiedzących?
        • Gość: Moto Re: Zginal motocyklista. IP: *.058.c83.petrotel.pl 26.05.09, 01:22
          Plotka, jak zwykle w tym obsranym miescie, wszyscy wszystko wiedza
          najlepiej, zginal jeden chlopak, ktory od paru lat mieszkal w
          Sierpcu a wywodzil sie z Płocka...Znany jako Łosiu badz Rutek.
          • Gość: mot. Re: Zginal motocyklista inaczej dawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 04:56
            IP: *.058.c83.petrotel.pl teraz ty jestes znany,też jesteś dawca,
            • claratrueba Re: Zginal motocyklista inaczej dawca 26.05.09, 08:13
              ość portalu: mot. napisał(a):

> IP: *.058.c83.petrotel.pl teraz ty jestes znany,też jesteś dawca,

Niedawno w bardzo podobnym wypadku zginął płocki policjant. Też ośmielisz się
              nazwać go dawcą? A może warzywem? Gratuluję taktu i dobrego wychowania.
              • Gość: shady [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 09:34
                • Gość: *** Re: Zginal motocyklista inaczej dawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 09:44
                  Zamiast pomóc człowiekowi, robicie zdjęcie jak umiera?!
                • Gość: sprawiedliwy Re: Zginal motocyklista inaczej dawca IP: *.class144.petrotel.pl 26.05.09, 09:46
                  I napisał to człowiek, który prawie zabił motocyklistę kilka lat temu koło salonu Dodge, wyjechał mu z podporządkowanej...
                  • Gość: sprawiedliwy Re: Zginal motocyklista inaczej dawca IP: *.class144.petrotel.pl 26.05.09, 09:50
                    Oczywiście mam na myśli shady'ego
                    • Gość: shad Re: Zginal motocyklista inaczej dawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 10:43
                      ulice miasta to nie miejsce na popisy ani tor wyścigowy...
                    • Gość: kolo Re: Zginal motocyklista inaczej dawca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 13:20
                      znam te sprawe, motocyklista jechal jak wariat, nie zawsze jest
                      winien ten co wyjechal, a moze przy tej predkosci nie mogl widziec
                      motocyklisty
        • ciffan Re: Zginal motocyklista. 26.05.09, 13:48
          nmariuszn napisał:
          > Zwracajmy większą uwagę na innych. Bo sami na pewno nie chcemy
          > zapłacić za swoje błędy aż tak wysokiej ceny.

Ta zasada powinna przyświecać każdemu kierowcy, obojętnie jakim by pojazdem nie
          kierował! Bardzo słusznie!
      • Gość: andrzejppp2 Re: Zginal motocyklista. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 14:44
        Możesz podać imię tego chłopaka, byc może i ja go znałem, ale nie
        jestem pewien. Ktoś mi powiedział że miał ksywke Łosiu
      • Gość: Maglad Re: Zginal motocyklista. IP: *.plock.mm.pl 27.05.09, 10:59
        Masz rację!!!

Składam wyrazy współczucia dla Rodziny Łukasza.

Jak to czytam, robi mi się nie dobrze,
        wszystkim cwaniakom nie życzę takiej tragedii, a idiotycznych uwag
        ile jechał itd..., zostawcie sobie na przyszłość, bo nie wiecie co
        Wam jest zapisane.

Łukasz był super ojcem, Kochanym mężem i zarąbistym kolega!!!

Urodził się w motorze, ale Bóg chciał inaczej.

Nie znaliście go nawet a macie tyle do powiedzenia. Szok!!!

a dla ciekawskich i plotkujących to Łukasz był z Płocka a mieszkał w
        Sierpcu.

Ludzie jesteście obrzydliwiiiiiiiiii !!!!!

• miki_z_afryki Wyrazy współczucia... 26.05.09, 09:44
      Wyrazy współczucia dla rodziny i bliskich tego człowieka.
      • Gość: sarta Zginal motocyklista inaczej dawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 12:19
        tyle sie o tym mówi i pisze ale debili nie brakuje
        • Gość: noob Re: Zginal motocyklista inaczej dawca IP: 194.177.100.* 26.05.09, 13:14
          Czemu takie rzeczy wypisujesz ?? przeciez to niebyla jego wina ,
          tylko tego kto kierowal cieniasem
          • Gość: a Re: Zginal motocyklista inaczej dawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 13:19
            gdyby jechal wolniej, do tego zdarzenia by nie doszlo...

oczywiscie nie bronie tego od cieniasa, ale majac motor trzeba miec tez i
            wybraznie dodajac gazu...
            • Gość: nera [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 13:22
            • Gość: obs. Re: Zginal motocyklista inaczej dawca IP: *.162.c75.petrotel.pl 26.05.09, 13:26
              Debili niestety nadal slychac i widac na ulicach Plocka.Chocby mieszkajacy w
              okolicach ul.Kochanowskiego-dawca narzadow.
              • cyphilis Re: Zginal motocyklista inaczej dawca 26.05.09, 13:39
                Gość portalu: obs. napisał(a):

> Debili niestety nadal slychac i widac na ulicach Plocka.Chocby mieszkajacy w
                > okolicach ul.Kochanowskiego-dawca narzadow.

ten bez kasku ? w koszulke Nike i dresie ? niezly *(&&^
              • Gość: siemek Re: Zginal motocyklista inaczej dawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 13:41
                kazdy dawca po śmierci okazuje sie niewinny wg. jego kolesi
                a przepisy drogowe nie obowiązuja dawców, gdzie sa radary, policja
                • cyphilis Re: Zginal motocyklista inaczej dawca 26.05.09, 13:42
                  Gość portalu: siemek napisał(a):

> kazdy dawca po śmierci okazuje sie niewinny wg. jego kolesi
                  > a przepisy drogowe nie obowiązuja dawców, gdzie sa radary, policja
                  jezdzisz autem ? przepisowo cały czas ? wszędzie są debile. jezdzi taki jeden
                  otolinska non stop calibrą niebieską, ogolnie te wszystkie bmw i calibry to wieś
                  tańczy śpiewa i zero respektu dla przepisów. i co ? też do odstrzału ?
                  p.s. nie jezdze motocyklem.
    • Gość: rondo Re: Zginal motocyklista inaczej dawca IP: 89.231.65.* 26.05.09, 13:35
      wymuszanie na tym skrzyżowaniu to norma, jednak nigdy nie zakończona tak
      tragicznie jak teraz. najczęściej kończy się na klaksonach. Mam nadzieję, że to
      da do zrozumienia fachowcom z MZD i ratusza, że przy takim natężeniu ruchu w tym
      miejsu powinny być światła a nawet rondo, ale przecież nikt w ratuszu nie
      pomyślał, aby przed pozwoleniem na budowę wymusić na galerii współsfinansowanie
      takiej inwestycji. Podobnie jest z ul. czwartaków i Jana Pawła, ciekawe na jakim
      etapie jest porozumienie ratusza i galerii, auchan, obi aby poszerzyć te ulice i
      zamontować światła. znając sprawność naszych władz do końca kadencji nic się nie
      wydarzy, no może oświadczenie tuż przed wyborami, że osiągnięto porozumienie...
    • Gość: q Re: Zginal motocyklista inaczej dawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 14:27
      Co chcesz udowodnić? Że wszyscy przekraczają prędkość? Że jazda samochodem jest
      tak samo niebezpieczna? G. prawda. Różnicą właśnie jest ta puszka, 12 poduszek i
      pasy, które sprawiają że podczas WYPADKU kierujący samochodem ma szanse przeżyć.
      I tą świadomość powinni mieć jeżdżący na motorach dodając gazu (nawet powinni
      jeździć wolniej od tych w samochodach)
      • Gość: obserwator Re: Zginal motocyklista inaczej dawca IP: *.190.c79.petrotel.pl 26.05.09, 15:05
        Ten wypadek,reanimację,urwaną nogę i rozpacz kogoś z najbliższej
        Rodziny,który pojawił się obok leżącego i odjechał rowerem w szoku
        powinien zobaczyć KAŻDY kto wsiada na motocykl-KU PRZESTRODZE.
        Jak miękki jest człowiek w spotkaniu ze słupem.
        Może wtedy opamiętają się Ci poszukujący podniesienia poziomu
        adrenaliny.
        Współczuję Rodzinie .
      • Gość: linn Re: Zginal motocyklista inaczej dawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 22:40
        > Co chcesz udowodnić? Że wszyscy przekraczają prędkość? Że jazda
        samochodem jest
        > tak samo niebezpieczna? G. prawda. Różnicą właśnie jest ta puszka,
        12 poduszek

Dlatego jadąc samochodem, tym superbezpiecznym wynalazkiem,
        przekraczam predkość - na 50 ce jade 80.
        Ile jedzie swoim niebezpiecznym motorem motocyklista ? 140 ?
        Powiedz mi co ty chcesz udowodnić. Że to wyjątek który potwierdza
        regułe ?
        A czarne jest białe ?
    • Gość: Widz Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 15:06
      Widziałem chłopaka 20 sek przed jego śmiercią.
      Akurat byłem w Norauto.
      Koleś wystartował na skrzyżowaniu przy Auchan jak z procy 1,2,3 do
      odcinki.
      A 8 minut później jechało pogotowie R.
      Na prostej przy Auchanie każdy lubi dać po garach ale nie wiem czy
      chłopak nadal jechał szybko po wyjściu z zakrętu w stronę galerii
      czy +-przepisowo.
      B.Dobrym autem pewnie 100KM/h da radę do tej wysepki wycisnąć więc
      pewnie do zderzenia doszło przy 80-120km/h.
      Długo był reanimowany niestety bez skutecznie.
      Czy miał dzieci, żonę?
      Przykra sprawa i to w takim miejscu
      • Gość: a Re: Zginal motocyklista. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 15:35
        ktos napisal ze nikt nie jezdzi przepisowo 50 na tamtym odcinku. alez tam na
        osiedlu jechac motorem np 100... to chyba troche za szybko... malo kto wlasnie
        tam jezdzi duzo szybciej bo czesto szybciej niz przepisowo w na tamtym odcinku
        sie nie da ze wzgledu na natezenie ruchu
        • Gość: gosia Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 16:35
          wszyscy jestecie mądrzy !! teraz kazdy wylicza przelicza te
          prędkości ! dajcie juz spokoj !
          Jego juz nie ma,,,,miejmy nadzieje tylko ze da TO W KONCU DO
          MYSLENIA POZOSTAŁYM !!
          mozna miec hobby, pasje, rozumiem ale motocyklisci prosze myślcie
          cor obicie, zostawiacie rodziny, przyjaciol .....nie mogę sobie tego
          wyobrazic :(
        • Gość: niko Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 16:38
          Tamtędy jedynie L-ki jeżdżą 50
          • Gość: leon Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 17:34
            coraz wiecej dawców przenosi sie na trase nad Wislą przez Cholerkę,
            tam większy luz
    • Gość: Gość Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 18:16
      Na zdjęciu widać dość długi but leżący oddzielnie na ulicy.
      Jak taki długi but mógł spaść z nogi?
      Chyba prędkość była b.duża
      • Gość: a Re: Zginal motocyklista. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 18:47
        Skoro w wypadku stracil noge(urwana) to i mogl but zleciec...
        • Gość: xx Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 19:25
          To jego noga...
    • Gość: kaazach Re: Zginal motocyklista. IP: *.229.c92.petrotel.pl 26.05.09, 22:29
      koledzy a wiecie kiedy będzie pogrzeb i gdzie?? Ja tamtędy przejeżdżałem 15
      minut wcześniej... i tez nie jechałem 50km/h. teraz padło na niego...
      • Gość: z pod Sierpca Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 10:41
        jak bedziesz tak jezdził padnie i na ciebie
        • Gość: urodzony w motorze Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 11:16
          obrzydliwi to sa ci co udaja cwaniaków, pokazuja jak ruszaja, jak
          pedzą łamiąć przepisy i narazaja innych na tragedie, dobrze że los
          eliminuje takich na stałe
          • Gość: Ewelka Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:59
            Witam wszystkich!
            szczerze? h*j mnie strzela jak to wszystko czytam...
            jak spieracie sie,z jaką prędkością jechał,czy można go nazwać dawcą itp! ja
            oglądając te zdjęcia płakałam jak dziecko,bo znałam go dobrze,na co dzień był
            wręcz PRZEsympatycznym człowiekiem! Miał uczciwą pracę,aby móc utrzymać swoją
            dziewczynę i ich 4-letniego synka. Znam jego dziewczynę bardzo dobrze,ale boję
            się z nią skontaktować,zapytać jak sie trzyma. Boję się,bo wyobrażam sobie jak
            jest załamana..
            Może nazwiecie mnie teraz tchórzem,ale nie pójdę też na jego pogrzeb.. ;( Nie
            mogłabym przepatrzec na jego rodzinę i na synka,który jest na tyle duży,że
            wie,że tata już nie wróci i nie przewiezie go motorem,nie przytuli w trudnych
            chwilach... :(
            Prosze,zanim cos tu umieścicie,pomyślcie o jego rodzinie,postawcie sie w ich
            sytuacji!
            Czy jesli Tobie by ktoś najbliższy zginał,napisał/a byś tu że jest zwykłym dawca
            bo jechał 150??!!
            ZASTANÓWCIE SIE!!!
            • Gość: akolita Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 13:25
              to on miał myślec o rodzinie, nie my
              o ile taki miał rodzinę
              • Gość: gość Re: Zginal motocyklista. IP: *.243.c91.petrotel.pl 27.05.09, 14:49
                Dlaczego prawie wszyscy "czepiacie się" motocyklisty? Czy to on
                spowodował wypadek?
                Jakim prawem ktoś pisz"...o ile taki miał rodzinę....?
                Jaki pytam?
                Czy to, że jechał na motorze to już go oceniacie tak źle?
                A co z kierującym samochodem? Przecież gdyby nie wyjechał
                nieprzepisowo nic by się nie stało
                • Gość: a Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 18:23
                  otoz gdyby jechal wolniej to jakby kierowca wyjechal to by tego wypadku nie bylo bo:
                  1) motrem by zahamowal
                  2) motorem by ominal
                  3) kierowca cieniasa by go zobaczyl

jeszcze jakies ewentualne opcje?
                  • Gość: gość Re: Zginal motocyklista. IP: *.243.c91.petrotel.pl 27.05.09, 18:55
                    Gość portalu: a napisał(a):

> otoz gdyby jechal wolniej to jakby kierowca wyjechal to by tego
                    wypadku nie byl
                    > o bo:
                    > 1) motrem by zahamowal
                    > 2) motorem by ominal
                    > 3) kierowca cieniasa by go zobaczyl
                    >
                    > jeszcze jakies ewentualne opcje?

Nie, opcji nie ma, ale jest zdrowe myślenie -gdyby kierowca jechał
                    jak należy, motocyklista nie musiałby go
                    .....> 1) motrem by zahamowal
                    > 2) motorem by ominal
                    > 3) kierowca cieniasa by go zobaczyl
                    • Gość: a Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 22:02
                      oczywiscie masz racje, wiec zawinil:
                      1) kierowca cieniasa bo wyjechal
                      i
                      2) motocyklista bo jechal za szybko

niestety jaki tego final jest wszyscy wiemy:(
                      obydwaj sa winni, lecz jeden z nich zyje a drugi odszedl...
              • Gość: Ewelka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 16:02
                • Gość: syla Re: Zginal motocyklista. IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.05.09, 17:43
                  to może na tym etapie zakończcie te rozważania bo i tak zbyt wiele juz zosatło powiedziane. Tak myślę ...
                  Nikt nie dał nam prawa do wydawania sądów. Każdy z nas coś robi, gdzieś pracuje, ma dzieci lub nie,zainteresowania i pasje. Jedni palą inni piją a jeszcze inni jeżdżą na motorach ...ryzyko jest wszędzie. Nasze postępowanie ściśle wiąże sie z naszą odpowiedzialnością za siebie,najbliższych. Jeżeli ktoś ma Łukasza rozliczac to ci, których kochał ...nie wy.
                  [*]
                  • Gość: gośc Re: Zginal motocyklista. IP: *.243.c91.petrotel.pl 27.05.09, 18:57
                    a z czego rozliczać? z tego, że go ktoś zabił, bo nie uważał na
                    innych?
                • Gość: moze kuzyn [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 20:04
                  • Gość: lili Re: Zginal motocyklista. IP: *.245.c80.petrotel.pl 27.05.09, 22:14
                    nie mial rodzenstwa
      • Gość: Anna Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 17:27
        Pogrzeb w piątek 29 maja o 14 w Sierpcu
    • Gość: Gość Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 17:32
      Ma ktoś więcej fotek bo tu mało widać
      • Gość: mieszkanka podoli Re: Zginal motocyklista. IP: *.152.c66.petrotel.pl 27.05.09, 20:03
        Codziennie przechodzę przez pasy ok 5 min.jeśli ktoś się nie zatrzyma ,nie ma
        możliwości przejść na drugą stronę.Tragiczny wypadek,a tędy przechodzą dzieci do
        szkoły......Brak świateł lub policji,to jedyny powód wypadku.Dopiero jak coś się
        wydarzy i jest policja ,spokojnie można przejść przez pasy i samochody wolniej
        jadą...Kondolencje dla rodziny,ja widziałam to co się stało i łzy stawały w oczach
    • Gość: KolegaMotocyklista [...] IP: 94.254.238.* 27.05.09, 20:58
    • Gość: lili Re: Zginal motocyklista. IP: *.245.c80.petrotel.pl 27.05.09, 22:17
      wyrazy współczucia dla rodziny...
      • Gość: ONA :( Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 16:08
        Motocyklisci...pamietajcie PROSZE by nie jezdzic szybciej niz wasz
        anioł stróż lata..... :(:(:(
        • Gość: magik Re: Zginal motocyklista. IP: *.era.pl 28.05.09, 17:21
          to był naprawdę fajny chłopak i ojciec
          kondolencje dla rodziny
          • Gość: ddds Re: Zginal motocyklista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 17:38
            jak kazdy ktory zginął taki byl fajny, tylko glupi
    • Gość: nera, soczewa [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 18:09
      • Gość: odp Re: czy ktoś wie, podziękowanie IP: *.246.c64.petrotel.pl 28.05.09, 18:17
        Podziękuj temu, który się do tego przyczynił, a sam pomyśl zanim
        zaczniesz stukać w klawiaturę tak bez sensu
        • Gość: Łoina Re: czy ktoś wie, podziękowanie IP: *.plock.mm.pl 28.05.09, 19:34
          Motocykliści!!! Szanujcie kierowców samochodów to i oni będą Was
          szanować!!! Nie zajeżdżamy Wam drogi na skrzyżowaniach. Wy to
          robicie!!! A później buta, bo droga przed Wami wolna!!! Sami sobie
          przynosicie nieszczęście!!! Miejcie świadomość, że w zderzeniu z
          samochodem czy z jakąkolwiek inną przeszkodą jesteście na przegranej
          pozycji!!! Miasto to nie tor wyścigowy!!! Natomiast poza miastem
          także czeka wiele niespodzianek, tj. wybiegające z poboczy
          zwierzęta; mokra sypka bądź nierówna nawierzchnia itd!!! Przy
          prędkościach które rozwijacie nie macie żadnych szans na wyjście
          cało z oprasji!!! Poza tym są jeszcze inni uczestnicy ruchu których
          narażacie na śmierć lub ciężkie kalectwo!!! ZASTANÓWCIE SIĘ CZY
          WARTO!!!
        • Gość: a Re: czy ktoś wie, podziękowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 22:04
          podziekowac? a myslisz ze on zrobil to specjalnie? myszlisz ze latwo mu bedzie
          zyc z mysla ze zginal czlowiek a on sie do tego przyczynil? to nie byl jakis
          buroczek tylko normalny czlowiek, zarowno i jeden jak i drugi. na pewno ma
          wyrzuty sumienia:/ ale nic nikomu zycia nie przywroci
          • Gość: alek Re: czy ktoś wie, podziękowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 22:10
            nic to do nich nie dociera, tacy aż tępi ?
            za kazdym razem jak zginie którys słysze że ktos mu zajechał
            to jakis obłed, naraza człowieka na smierć i twierdzi ze mu
            zajechał,
          • Gość: gość Re: czy ktoś wie, podziękowanie IP: *.246.c64.petrotel.pl 28.05.09, 22:33
            Gość portalu: a napisał(a):

> podziekowac? a myslisz ze on zrobil to specjalnie? myszlisz ze
            latwo mu bedzie
            > zyc z mysla ze zginal czlowiek a on sie do tego przyczynil? to nie
            byl jakis
            > buroczek tylko normalny czlowiek, zarowno i jeden jak i drugi. na
            pewno ma
            > wyrzuty sumienia:/ ale nic nikomu zycia nie przywroci

Masz rację- nie wróci jednemu, drugi musi z tym żyć -mój wpis jest
            odpowiedzią na post wcześniejszy, odpowiedziałem osobie dziękującej
            za organy -nie rozumiem czemu atakowany jest motocyklista, przecież
            to nie on zawinił.
            Dodam -bo zaraz bedzie, że jestem kolegą, znajomkiem...itd -mam już
            swoje lata, a na motorze nigdy nie jeździłem i nie lubię tego typu
            pojazdów
            • Gość: ffff Re: czy ktoś wie, podziękowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 22:41
              autem jechał 50 km/h a motocyklem 150 km/h
              nie potrzeba kogos pomawiać ze zajechał, nawet by nie zdążył
              • lastszogun Re: czy ktoś wie, podziękowanie 29.05.09, 01:52
                czytam te posty i jest mi wstyd że mieszkam, zyje w Płocku ( płockowie)
                te posty ich charakter dobitnie swiadcza o poziomie intelektualnym autorów jak i
                o ich kulturze osobistej

stała sie tragedia, zginął człowiek !!!

uszanujcie jego pamięc, uszanujcie jego bliskich,oszczedzcie im bólu jaki sprawi
                im czytanie waszych wypowiedzi

znałem osobiście tego chłopaka a mimo to nic nie powiem , nie będe oceniał bo
                nie czuje sie władny do oceniania drugiego człowieka

a wy ???

mimo że go nie znaliście ferujecie osądy opierając sie na stereotypach
                jakie to wszystko małozaściankowe

żal dupę ściska jak sie to czyta

Proszę przyjąc największe wyrazy współczucia z powodu odejścia Syna, Ojca,
                Partnera życiowego

Kolega
                • Gość: nera a jak nery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 06:58
                  Trzeba pisać, trzeba uświadamiać nawet, wydawać się może, w okrutny sposób. Jest
                  to jedyna okazja by uchronić następnego od bycia dawcą.
                  Może taki jeden z drugim ruszy tępym łbem i pojmie o co chodzi we właściwym
                  czasie, a nie konając.
                  • Gość: lili Re: a jak nery? IP: *.203.c70.petrotel.pl 29.05.09, 08:30
                    sadzisz, ze motorzysta wsiadajac na motor pomysli sobie "o kurcze ten na forum
                    tak okrutnie pisal o zmarłym, chyba tym razem pojade wolniej"?

przypomniec moze sobie wypadek, ale nie slowa jakiegos prostego czlowieka, ktory
                    nawet nie potrafi sie zachowac w obliczu tragedii innego człowieka.

twój przedmówca ma racje, to zachowanie, wasze zachowanie jest po prostu
                    skandaliczne!
                    nasuwa mi sie jedynie mysl: gdzie byli wasi rodzice jak dorastaliscie??? kto
                    wam dal prawo do oceny, do kpiny??? czymże jesteście, że nie szanujecie czyjejś
                    śmierci?? bo na pewno nie ludzmi!!!

a prędkość jest prędkością tak samo uzależnia jak papieros, alkohol czy narkotyk,
                    kocham prędkość...
                    i doskonale rozumiem innych motorzystów, że mimo iż w ich świadomości tkwi, że
                    narażają siebie, a być może i innych to ciężko nie pocisnąć taj maszyny...
                    a z motorem jest jak z samochodem, jeżeli jezdzi sie juz jakis czas...
                    to z czasem pozawala sobie na wiecej, gdyz czuje sie pewniej...

przykro...
                    • Gość: h Re: a jak nery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 11:50
                      gdzie byli Twoi rodzice, nie nauczyli ze nie mozna sie uzalezniac?
                      zal...

od rodzicow innych forumowiczow prosze sie serdecznie odczepic.
                      • Gość: lili Re: a jak nery? IP: *.203.c70.petrotel.pl 29.05.09, 12:20
                        heh

> gdzie byli Twoi rodzice, nie nauczyli ze nie mozna sie uzalezniac?
                        > zal...

nie wiem czy ktokolwiek moze nauczyc "ze nie mozna sie uzalezniac"
                        hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe

dobre

dzieki rodzinie, postawom wychowawczym rodzicow, atmosferze... dziecko moze nie
                        uzaleznic sie np od alkoholu czy narkotykow, ale to nie znaczy ze ich nie bedzie
                        probowac...
                        zupelnie inna kwestia jest uzaleznienie od adrenaliny czy innych hormonow
                        wydzielanych przez organizm, od ktorych chcac nie chcac KAZDY z nas jest
                        uzalezniony w wiekszy czy tez mniejszy sposb

wiec gdzie byli twoi rodzice, kiedy trzeba byl czas na edukacje podstawowa???
                        zal...

> od rodzicow innych forumowiczow prosze sie serdecznie odczepic.

jezeli ktos nie współczuje osobom ktore dotknela tragedia, wydaje gardzące
                        czyjąś tragedią sądy, drwi ze smierci- mam prawo przypuszczać, że dobrego
                        wychowania z domu nie wyniósł !
                        • Gość: gość Re: a jak nery? IP: *.020.c81.petrotel.pl 29.05.09, 12:35
                          Gość portalu: lili napisał(a):
                          .... mam prawo przypuszczać, że dobrego
                          > wychowania z domu nie wyniósł !

Kto się debilem urodził, alfą i omegą nie zdechnie!!!!
                          • Gość: ccv Re: a jak nery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 12:50
                            czemu wszystkich traktujecie jednakowo
                            a napewno któryś z nich byl normalny i zginąl w wypadku
                            • Gość: nery Re: a jak nery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 14:05
                              nie jest normalnym człowiek który na 100 m w mieście, przy skrzyżowaniach, pasach dla pieszych, nierównych drogach, w miejscach w których w każdej chwili może np. wybiec dziecko na drogę, na pasy - rozpędza pojazd do 150 km/godz. To nie tylko samobójca który zatracił instynkt samozachowawczy, ale potencjalny morderca.
                        • Gość: a Re: a jak nery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 20:51
                          "nasuwa mi sie jedynie mysl: gdzie byli wasi rodzice jak dorastaliscie??? kto
                          wam dal prawo do oceny"

prawo do oceny dala nam wolnosc slowa wolnosc wyznania...

zal...

p.s.
                          od rodzicow forumowiczow sie odczep
                          • Gość: znany prawo do oceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.09, 08:52
                            Prawo do oceny jest przyrodzone - jest to tzw. sumienie, jednak nie każdy z
                            niego korzysta dlatego, że nie każdy jest wolnym człowiekiem. Np. niewolnik
                            czasami nawet jeżeli potrafi prawidłowo ocenić sytuację w sumieniu, to nie jest
                            w stanie jej publicznie wypowiedzieć i bronić, sama myśl o tym wywołuje u niego
                            przerażenie i poty - sra ze strachu. Często po pijaku wypowiada prawdę, bo
                            wzrosła odwaga, czy raczej puściła samokontrola. Tacy są polacy i polaczki w
                            swej większości.
                • Gość: mieszkanka podoli podziękowanie kolegom IP: *.193.c68.petrotel.pl 29.05.09, 19:02
                  uspokujcie się już!!!! STOP.ja tez zaraz zapale świeczkę,i zapalcie ja też
                  !podziękowania kolegom ,że byli i zapalili
                  • Gość: ira a jak nery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 21:04
                    podziekowania kolegom
                    • Gość: 1000-lecia Re: a jak nery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 21:25
                      niestety, tylko głupcy sie zabiaja
                      • Gość: płocczanie [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 23:07
                        • Gość: łoina Samobójcy i tyle!!! IP: *.plock.mm.pl 31.05.09, 11:11
                          Jak bardzo zdesperowanym czlowiekiem trzeba byc zeby wsiadajac na
                          motor zakladac sobie żyłkę na szyję? Po co? Powiem Wam - żeby po
                          ewentualnym wypadku nie zostac ważywem!!!!!

Co trzeba miec w glowie zeby robic takie rzeczy? Z jakim
                          nastawieniem taki czlowiem wsiada na motor? Ze niby co??? Ze bedzie
                          jechal NORMALNIE????

sie robic szczegolowe badania kandydatom na "szlifierki", tj. testy
                          psychologiczne (jak na pozwolenie noszenia broni) juz nie
                          wspominajac o przedluzonym kursie jazdy.
                    • Gość: ciagle giną Re: a jak nery? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.13, 21:30
                      www.youtube.com/watch?v=XN8F6SmkFvk
    • plock_i_okolice Re: Samobójcy i zabójcy!!! 01.06.09, 13:26
      "czytam te posty i jest mi wstyd że mieszkam, zyje w Płocku (
      płockowie)
      te posty ich charakter dobitnie swiadcza o poziomie intelektualnym
      autorów jak i
      o ich kulturze osobistej

stała sie tragedia, zginął człowiek !!!

uszanujcie jego pamięc, uszanujcie jego bliskich,oszczedzcie im bólu
      jaki sprawi
      im czytanie waszych wypowiedzi

znałem osobiście tego chłopaka a mimo to nic nie powiem , nie będe
      oceniał bo
      nie czuje sie władny do oceniania drugiego człowieka

a wy ???

mimo że go nie znaliście ferujecie osądy opierając sie na
      stereotypach
      jakie to wszystko małozaściankowe

żal dupę ściska jak sie to czyta"

... Płock mój Płock, jakże często i ja odczuwam spory dysonans w tym
      co do niego czuję........

....wyrazy współczucia od:
      plock_i_okolice
      • Gość: pony Re: Samobójcy i zabójcy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 17:43
        Masz rację. Ale czy Twoje "żal dupę ściska" jest tu na miejscu? Wyczucie chwili
        i brak taktu , niestety, takie samo jak u przedmówców.
        • plock_i_okolice Re: Samobójcy i zabójcy!!! 01.06.09, 20:02
          Gość portalu: pony napisał(a):

> Masz rację. Ale czy Twoje "żal dupę ściska" jest tu na miejscu?
          Wyczucie chwili
          > i brak taktu , niestety, takie samo jak u przedmówców.

To cytat przytoczony jednego z przedmówców mój wpis jest następujący:
          "... Płock mój Płock, jakże często i ja odczuwam spory dysonans w
          tym
          co do niego czuję........

....wyrazy współczucia od:
          plock_i_okolice"
          • zaadoptujsienawsi Re: Samobójcy i zabójcy!!! 01.06.09, 20:37
            plock_i_okolice napisał:

> Gość portalu: pony napisał(a):
            >
            > > Masz rację. Ale czy Twoje "żal dupę ściska" jest tu na miejscu?
            > Wyczucie chwili
            > > i brak taktu , niestety, takie samo jak u przedmówców.
            >
            >
            > To cytat przytoczony jednego z przedmówców mój wpis jest
            następujący:
            > "... Płock mój Płock, jakże często i ja odczuwam spory dysonans w
            > tym
            > co do niego czuję........
            >
            > ....wyrazy współczucia od:
            > plock_i_okolice"

od prowincjusza nie można wymagać więcej niż tyle ile jego rozum
            sięga
    • Gość: ser Re: Zginal motocyklista. IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.13, 22:26
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13941803,Bialobrzegi__Uciekajacy_przed_policja_motocyklista.html
    • Gość: BRAW Re: Zginal motocyklista. IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.13, 21:54
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Smierc-motocyklisty-Po-wypadku-zablokowana-droga-krajowa-nr-59,wid,15867904,wiadomosc.html?ticaid=1110fd
    • krzysiek_33 Re: Zginal motocyklista. 05.08.13, 13:03
      Śmierć nigdy nie jest karą.
      Wyrazy współczucia.
      k.
    • Gość: red. Re: Zginal motocyklista. IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.13, 08:47
      w Płocku takich pełno lecz wtedy milicji nie ma, zreszta oni wiedzą gdzie jeździć,
      www.fakt.pl/Idioci-na-motorach-Niesamowite-wypadki-motocyklistow-Zobacz-FILM,artykuly,226600,1.html
    • Gość: ooooo Re: Zginal motocyklista. IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.13, 16:37
      www.portalplock.pl/pl/334_informacje/5072_smiertelny_wypadek_nie_zyje_motocyklista.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka