Dodaj do ulubionych

Kraków: Zarzuty dla atakujących Marsz Tolerancji

29.04.06, 18:55
Homoseksualizm to orientacja seksualna, a nie dewiacja.

Więcej informacji tutaj :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41039379&a=41050994
Obserwuj wątek
    • vict0rio ehhh polska coraz bardziej przypomina niemcy 29.04.06, 18:57
      w latach 30 lat XXw
      • konread Re: ehhh polska coraz bardziej przypomina niemcy 29.04.06, 19:55
        vict0rio napisał:
        > w latach 30 lat XXw

Warto właśnie pamiętać że początki były również z pozoru nie winne jak wybryki
        MW podsycana propagandą RM.
        • terror.ortodoxa Szczerbiec ze swastyką 29.04.06, 20:04
          .. i krzyż - czyli rola "patriotów" ze środowisk Radia Maryja w zakładaniu
          ruchów faszystowskich :

www.wprost.pl/drukuj/?O=35554
          • jurek_lisowski Właśnie! Marsz Zboczeńców z Berlina ?!!!!!!!! 30.04.06, 14:10
            tego typu prowokacyjne
            marsze zboczeńców
            inspirowane przez
            pedalski berlin powinny
            być zabronione !
            • coster Marsz "Kultury" z kamieniami w reku 30.04.06, 14:22
              Macie tu jednak "kulture".
            • europa130 Re: Właśnie! Marsz Zboczeńców z Berlina ?!!! 30.04.06, 15:14
              A tobie i tym gansterom od rydzyka ale nie ojca i MW powinno sie w ogole
              pokazywyc na ulicy gdyz sa to tacy sami ,jak faszysci z pod znaku NSDAP,doszlo
              do glowki?
            • jurek_rz Re: Właśnie! Marsz Zboczeńców z Berlina ?!!! 30.04.06, 16:04
              Jurku masz zupełną racje,nic dodać nic ująć
            • rmstemero Re: Właśnie! Marsz Zboczeńców z Berlina ?!!! 03.05.06, 16:44
              Biednys
          • eutrapelia Re: Szczerbiec ze swastyką 30.04.06, 14:13
            indeed4 napisał:
            >Homoseksualizm to orientacja seksualna, a nie dewiacja.

Czy zoofilia i nekrofilia to jeszcze zboczenia czy już orientacje?
        • konbar Re: ehhh polska coraz bardziej przypomina niemcy 30.04.06, 14:12
          Zboczency musza zrozumiec,ze nie beda tolerowani
          ani tez akceptowani tym bardziej.Chcesz eksperymentowac??
          Nie z nami te numery Buner.
      • konbar Re: ehhh polska coraz bardziej przypomina niemcy 30.04.06, 14:09
        I tak trzymac !!!
    • shygay Tylko tylu osobom zostanie postawiony zarzut? 29.04.06, 18:57
      Skandal.
      Czy organizator nie odpowiada za przebieg zbiegowiska? Kto był organizatorem?
      Młodzież Wszechpolska...

Mam nadzieję, że tym razem przynajmniej tym kilku faszystom się nie upiecze.
    • demokratus Wytępić jak szczury, ogniem i żelazem, tak aby 29.04.06, 18:59
      w tych łysych nacjonalistycznych łbach nie pojawiła się nigdy więcej myśl
      o "protestach"
      • jenna.jameson Re: Wytępić jak szczury, ogniem i żelazem, tak ab 30.04.06, 10:30
        I to jest przedstawiciel tej tzw. grupy z marszu tolerancji... Geje żeby nie
        czuć się szykanowanymi w Polsce powinni wyjechać do Berlina, wszyscy i
        natychmiast. A za wykupienie biletu w jedną stronę wyłącznie, powinni dostać
        takie swoiste "becikowe" - jednorazowy datek.
        Życzę im szczęścia za granicą.
        • guarnieri Re: Wytępić jak szczury, ogniem i żelazem, tak ab 30.04.06, 14:14
          nie jestem gejem,więc powinno być mi to obojętne,ale nie jest:zbytnio przypomina
          to co mówił na początku kariery niejaki Adolf Hitler.Mogę więc śmaiało ci
          odpowiedzieć:nie po to tłukła mnie milicja w latach osiemdziesiątych,kiedy
          walczyłem przeciwko komunie,żeby teraz faszystowskie szumowiny śmiały wypędzać z
          MOJEGO również kraju kogokolwiek.I zapewniam cię,że jeśli tacy jak ty,zmuszą
          mnie do działania to raczej WY wyjedziecie.A pierwszą oznaką tego że zbliża się
          wasz koniec będzie delegalizacja waszego ugrupowania,ktróe ukradło nazwę.
          • jenna.jameson Re: Wytępić jak szczury, ogniem i żelazem, tak ab 30.04.06, 14:51
            kmiot dorabiający sobie mitologiczną przeszłość herosa odgraża się za nie
            wiadomo za co. Po pierwsze nikt nikogo nie wypędza, a jedynie nie ma nic
            przeciwko ich wyjazdowi za granicę, gdzie mogą do woli opluwać Polskę (polecam
            lekturę WPROST).
            Po drugie - jeżeli było to skierowane do mnie - nie mam nic wspólnego z
            oszołomstwem z MW, ale takich jednostronnych i nietolerancyjnych
            obrońców(?)demokracji brzydzę się jeszcze gorzej.
        • europa130 Re: Wytępić jak szczury, ogniem i żelazem, tak ab 30.04.06, 15:22
          jenna.jameson napisała:

> I to jest przedstawiciel tej tzw. grupy z marszu tolerancji... Geje żeby nie
          > czuć się szykanowanymi w Polsce powinni wyjechać do Berlina, wszyscy i
          > natychmiast. A za wykupienie biletu w jedną stronę wyłącznie, powinni dostać
          > takie swoiste "becikowe" - jednorazowy datek.
          > Życzę im szczęścia za granicą.
          >Typowe wypowiedzi polskich (katolikow)zgroza Hitler to przy was Aniolek.
          • jenna.jameson Re: Wytępić jak szczury, ogniem i żelazem, tak ab 30.04.06, 15:57
            I kto to mówi? Ten który chce wysłać innych sobie do Afganistanu. Zaskakuje mnie
            ten dualizm - jeśli piszę, że jestem za tym aby umożliwić gejom wyjazd do tak
            przez nich gloryfikowanego Berlina - to jestem faszystką. Natomiast jeśli
            podobni tobie nawołują do unicestwiania fizycznego - to są obrońcami
            demokracji... Napisałabym śmiechu warte, ale niestety jakoś nie bardzo mi to pasuje.
            • cyberrafi Re: Wytępić jak szczury, ogniem i żelazem, tak ab 01.05.06, 18:33
              Pomyliła ci się wolność i tolerancja z pobłażliwością dla bandytów, faszystów,
              chuliganów i innych przestępców. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
      • europa130 Re: Wytępić jak szczury, ogniem i żelazem, tak ab 30.04.06, 15:20
        demokratus napisała:

> w tych łysych nacjonalistycznych łbach nie pojawiła się nigdy więcej myśl
        > o "protestach"
        W pelni cie popieram demokratus,a proponowal bym wyslac tych bezmozgowych
        lysoli i poplecznikow rydzyka do Afganistanu Osama zrobi z nimi raz dwa
        porzadek.Dolaczylbym jeszcze boiskowych szalikowcow ze wszystki polskich klubow.
    • ogromnejadra Jestem słabowitym, krótkowzrocznym, ale z sercem 29.04.06, 19:03
      do zwierząt sodomitą, ja je naprawdę kocham. Oburza mnie to, że nazywają mnie
      zboczeńcem. Skończymy z tym, z waszą i naszą pomocą, wspólnie zburzymy ten mur
      nietolerancji.
      • fkonop znamy znaczenie słów? 30.04.06, 12:12
        sodomita znaczy: homoseksualista.
        Chciałeś chyba napisać :"zoofilem", wtedy Twój jakże błyskotliwy, ironiczny,
        iście makiaweliczny! post miałby choć mgliste podstawy trafności.
      • marent48 Berecik Cie w dziecinstwie uciskal w glowke 30.04.06, 14:06
        i dlatego nie jestes tym czym myslisz,ze jestes.Zerknij w lustro abys nie
        popelnial wiecej tej strasznej omylki.
      • guarnieri Re: Jestem słabowitym, krótkowzrocznym, ale z ser 30.04.06, 14:17
        prowokacja równie prostacka co pozbawiona sensu.Olał cie.
    • nick3 Przemoc nie jest w Polsce zalegalizowana:) 29.04.06, 19:04
      Bardzo dobrze, że postawiono zarzuty.

Teraz powinno się dopilnować rzetelnego procesu.

Niestety w ferworze walki politycznej wielu zapomniało, że jest coś takiego
      jak przestępstwo (że nie wolno np. rzucać kamieniami w pochód, w którym idą
      dziewczyny z dziećmi. Albo że nie wolno w przeddzień wyborów prezydenckich
      pozorować zamachu bombowego dokonanego przez przeciwnika ideowego)

Czas o tym przypomnieć.
      • guarnieri Re: Przemoc nie jest w Polsce zalegalizowana:) 30.04.06, 14:20
        zgadzam się z Tobą ale nie do końca.Rzucanie kamieniami w KOGOKOLWIEK jest
        przestępstwem.Dziewczynę czy dziecko,boli tak smo jak dorosłego faceta.I za to
        należy skazać tak,jak za próbę morderstwa.
    • krytyka.org Dlaczego nie lubimy gejow i lesbijek? 29.04.06, 19:07
      Marsz nietolerancji, czyli kto sie boi gejow i lesbijek:
      krytyka.org/pokaz_opinie.php?id=25
      Psychologiczne, socjologiczne oraz prawne aspekty wychowywania dzieci przez pary
      homoseksualne: krytyka.org/pokaz_pracenaukowa.php?id=24
      Świat po Stonewall: rola czynników społeczno-kulturowych w kształtowaniu wiedzy
      społecznej na temat homoseksualizmu: krytyka.org/pokaz_pracenaukowa.php?id=22
    • ssik_nwdj Paka, tam poznają prawdziwą miłość "twardzieli" :( 29.04.06, 19:08
    • pomirek Re: Kraków: Zarzuty dla atakujących Marsz Toleran 29.04.06, 19:12
      Czy istnieje coś takiego jak kultura obrzucania kamieniami ?
      • ar.co Re: Kraków: Zarzuty dla atakujących Marsz Toleran 29.04.06, 19:54
        To chyba raczej tradycja...
        • pomirek Re: Kraków: Zarzuty dla atakujących Marsz Toleran 30.04.06, 07:31
          Nowa, świecka, czy religijna, związana ze św. Szczepanem ?
    • kozaczek3 Marsz tradycji i kultury ale Młodzieży wszypolski 29.04.06, 19:20
      Bo takiej tradycji i kultury Polacy nie akceptują.
      Amen.
      • bekon6 Nacjonalizm nasz droga !!! 29.04.06, 19:22
        • shygay Re: Nacjonalizm waszą droga !!! i faszyzm też! 29.04.06, 19:23

• terror.ortodoxa Faszyzm i terroryzm waszą drogą 29.04.06, 19:39
          Skinheads lista z www.nacjonalista.pl na portalu NOP

skinheads.toplista.pl/?we=nacjonalista

A na niej :

polskinazizm.iphorum.com/

www.terrorismlinks.republika.pl/

www.bhpoland.org/
          • bekon6 Franco !!! ratuj Polsce !!! 29.04.06, 20:26
            • kozaczek3 Franco !!! ratuj Polsce !!! ale co ratuj Polsce??? 29.04.06, 20:59
              Honor?
              Ojczyzne?
              Czy katabasa podającego się za boga??
              Myślałem że to c pomyliło ci się z k.
              Utwierdź mnie w mym mniemaniu.
              Amen.
        • k4free >>> ___ Nacja świętego Grilla ___ <<< 30.04.06, 15:13
          Znów żarłoki-obiboki gonić chcą nas wszystkich szpetnie
          W głowie pustka, w sercu zima, lecz Grill kadzi im szlachetnie
          To jest mięsny katolicyzm, rabunkowy wręcz bandytyzm
          Lecz wystarczy jedna chwila i nie będzie śladu Grilla :-)))
          • ambrig Re: >>> ___ Nacja świętego Grilla ___ 30.04.06, 15:15
            k4free napisała:

> Znów żarłoki-obiboki gonić chcą nas wszystkich szpetnie
            > W głowie pustka, w sercu zima, lecz Grill kadzi im szlachetnie
            > To jest mięsny katolicyzm, rabunkowy wręcz bandytyzm
            > Lecz wystarczy jedna chwila i nie będzie śladu Grilla :-)))
            >
            Eee..?
            • europa130 Re: >>> ___ Nacja świętego Grilla ___ 30.04.06, 15:30
              ambrig napisał:

> k4free napisała:
              >
              > > Znów żarłoki-obiboki gonić chcą nas wszystkich szpetnie
              > > W głowie pustka, w sercu zima, lecz Grill kadzi im szlachetnie
              > > To jest mięsny katolicyzm, rabunkowy wręcz bandytyzm
              > > Lecz wystarczy jedna chwila i nie będzie śladu Grilla :-)))
              > >
              > Eee..?>Znasz duzo liter, nie kumasz? to sie powies.
    • tinakon Tylko pięciu? 29.04.06, 19:24
      Mam bardzo poważne pytanie, czy wśród tych pięciu jest ksiądz katolicki,
      który "sterczał" z głupawym uśmiechem przed kościołem pw. św. Wojciecha razem z
      grubym facetem w białej koszuli z czarnym swetrem zawiązanym na ramionach i
      jakimś "cieniasem" z tabliczką "Stop pedałowaniu"?
      • shygay Re: a ów ksiądz rzucał kamieniami. TV pokazała 29.04.06, 19:26

• tinakon Re: a ów ksiądz rzucał kamieniami. TV pokazała 29.04.06, 19:48
          Księdza widziałam "po". A po co ksiądz krąży po Grodzkiej i Rynku w
          towarzystwie? A potem ten ksiądz wygłosi kazanie/homilię i ja temu księdzu mam
          uwierzyć? W kogo i w co mam uwierzyć, jeśli wczoraj wokół księdza i w
          zaplanowanym przez MW promieniu (dla ,zmylenia policji?)setki łysych debili
          szły we wszystkich kierunkach wokół Rynku rycząc, klnąc (to bardzo ułomne
          słowo), wspierając się napakowanymi osiłkami i nawet jednym pit bullem (z tym
          napakowanym.)Jeszcze coś mam dodać? Jakieś zdjęcia, już niby po? A chcecie
          wiedzieć,jak reagowali turyści i krakowianie?
          • tinakon "Se odpowiadam" 29.04.06, 20:22
            Nikt o niczym nie chce wiedzieć. Prawda?
            • shygay Re: ja chce wiedziec 29.04.06, 20:29
              dawaj co tam masz ;)
              • tinakon Spoko! 29.04.06, 21:11
                Daję. Na jakich zasadach?
                • shygay Re: Nie rozumiem 29.04.06, 21:20

• guarnieri Re: "Se odpowiadam" 30.04.06, 14:41
              nie to,że nie chcę wiedzieć.Po prostu,coraz jaśniej widać,ze jeśli zła się nie
              zniszczy ogniem i mieczem,nie wypali z korzeniami,to faszyzm odżyje z siłą
              jakiej nie miał w czasach p.Hitrlera.I o ile zawsze byłem za wolnością
              przekonań,to na pewno nie byłem i nie jestem za wolnością działania dla
              bandytów.Niestety,w słabym państwie,gdzie rządzą ludzie nędznej miary,nie ma
              woli politycznej zlikwidowania popłuczyn.Niestety nie ma również woli złapania
              byka za rogi i wyłapanie przez normalnych ludzi autorów takich stron.
              www.redwatch.info/graphic/untitled-1_r5_c1.gif
      • europa130 Re: Tylko pięciu? 30.04.06, 15:32
        tinakon napisała:

> Mam bardzo poważne pytanie, czy wśród tych pięciu jest ksiądz katolicki,
        > który "sterczał" z głupawym uśmiechem przed kościołem pw. św. Wojciecha razem
        z
        >
        > grubym facetem w białej koszuli z czarnym swetrem zawiązanym na ramionach i
        > jakimś "cieniasem" z tabliczką "Stop pedałowaniu"?
        >A ile pedalow wsrod czarnych nikt nie wie,ile nieslubnych dzieci,to jest
        katolicka tolerancja .
    • el_p Re: Kraków: Zarzuty dla atakujących Marsz Toleran 29.04.06, 19:30
      a czy ten kto zgodzil sie na te dwie manifestacje w tym samym terminie tez
      zostanie pociagniety do odpowiedzialnosci?
      • bekon6 Zakaz Pedalowania !!!! 29.04.06, 19:34
      • jerzy30 Wszypolskie to zbieranina neofaszystów 29.04.06, 19:35
        • terror.ortodoxa Re: Wszypolskie to zbieranina neofaszystów 29.04.06, 19:59
          jeszcze kilka linków ze strony NOP :

www.bhpoland.org/strona/index2.htm - osławiony blood&honour i combat18

www.walecznarasa.szm.com/

• nemo123 a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 19:31
      z tego punktu widzenia homoseksualizm to podobny sukces co bezplodnosc ...
      • terror.ortodoxa Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 19:46
        A kiedy pojawili się geje w społeczenstwie, czyżby tydzień temu ... ?
        Są od zawsze i to w stałej liczbie ; i co - wymarł nasz gatunek i cywilizacja
        upadła ?
        • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 20:39
          właśnie... są w stałej liczbie... i stanowią NIEWIELKI margines... odstępstwo od
          normy... analogicznie jak wiele innych dewiantów (choćby zoofile, nekrofile,
          zelofile, ekskrementofagowie czy tzw. "aseksualni" - wszak dobrowolny celibat
          RÓWNIEŻ jest dewiacją...)

dlatego nie można dopuścić do PROMOWANIA dewiacji na skalę masową... tak samo
          należy zwalczać homosiów (i im podobnych zoofili, nekrofili, jak i osobników
          wzywających do całkowitej abstynencji seksualnej - PUBLICZNIE PROPAGUJĄCYCH
          swoje pomysły...
          natomiast dla przetrwania gatunku obojętne jest to co robi ze sobą NIEWIELKA grupa
          • terror.ortodoxa Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 20:44
            Może bądź łaskaw zerknąć tutaj :

• cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 21:09
              ależ proszę bardzo cytuję:
              Parafilia, inaczej dewiacja - to zaburzenie preferencji seksualnych; utrwalone
              zachowanie seksualne, które kształtuje się w rozwoju na skutek oddziaływania
              bodźców kojarzących się ze stanami silnego podniecenia. Elementy strukturalne
              zachowania parafilnego, które umożliwiają jednostce osiągnięcie satysfakcji na
              poziomie psychicznym (czyli zaspokajają potrzeby seksualne) jednocześnie
              WYKLUCZAJĄ SPEŁNIENIE BIOLOGICZNEJ (PROKREACJA) i/lub społecznej (tworzenie
              więzi) funkcji zachowania seksualnego.

nie chcesz chyba powiedzieć że homosie mogą mieć dzieci ZE SOBĄ??
              • shygay Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 21:13
                cichutek napisała:

> i/lub społecznej (tworzenie
                > więzi) funkcji zachowania seksualnego.

Homoseksualizm spełnia ten drugi warunek. Tworzą więzi i wspierają się w swoich
                związkach. Kochają się.
                • ginusia Milosc to piekna rzecz :-)) 29.04.06, 21:37
                  Kochajmy sie i przestanmy wreszcie byc malostkowi. Co to nas obchodzi czy jest
                  on i ona, czy on i on, czy ona i ona... Najwazniejsze jest uczucie i brak
                  agresji miedzy ludzmi. Nie bojcie sie, gatunek ludzki nie zginie ;). Zawsze
                  znajda sie "wariaci" co beda mieli dzieci :-)). I niech zyja!!
                • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 23:37
                  doprawdy??? o ile mnie pamięć nie zawodzi to średnia trwałość "związków"
                  homosiowych jest znacząco mniejsza niż w przypadku normalnych...

kochają się? owszem... jednego dnia z jednym, drugiego dnia z dwoma innymi... etc...
                  • guarnieri Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 14:56
                    powiedz mi,co cię włąsciwie obchodzi kto się z kim p....li???Może zajmiesz się
                    sobą i swoją impotencją???
                    • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 18:48
                      jak już zabierasz głos to przeczytaj wszystkie wypowiedzi a nie pół zdania...
                      choć właściwie... czego ja wymagam...

• europa130 Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 15:41
                    cichutek napisała:

> doprawdy??? o ile mnie pamięć nie zawodzi to średnia trwałość "związków"
                    > homosiowych jest znacząco mniejsza niż w przypadku normalnych...
                    >
                    > kochają się? owszem... jednego dnia z jednym, drugiego dnia z dwoma innymi...
                    e
                    > tc...
                    >Cichutku ty nie wiesz w jaki czasie ty zyjesz albo bujasz w oblokach ,toc
                    pieprza sie wszyscy gdzie popadnie i jak popadnie ,dowiedz sie o srodowisku
                    artystow piosenkarzy i innych tak zwanych intelektualistow a spadna ci klapki z
                    oczu.
                    • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 18:50
                      akurat coś wiem o tym środowisku... (zresztą mocno "spedalonym") tyle że pomyśl
                      najpierw jaki duży odsetek społeczeństwa oni stanowią??? ćwierć promila?
              • manonfire Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 21:13
                cichutek napisała:

> ależ proszę bardzo cytuję:
                > Parafilia, inaczej dewiacja - to zaburzenie preferencji seksualnych; utrwalone
                > zachowanie seksualne, które kształtuje się w rozwoju na skutek oddziaływania
                > bodźców kojarzących się ze stanami silnego podniecenia. Elementy strukturalne
                > zachowania parafilnego, które umożliwiają jednostce osiągnięcie satysfakcji na
                > poziomie psychicznym (czyli zaspokajają potrzeby seksualne) jednocześnie
                > WYKLUCZAJĄ SPEŁNIENIE BIOLOGICZNEJ (PROKREACJA) i/lub społecznej (tworzenie
                > więzi) funkcji zachowania seksualnego.
                >
                > nie chcesz chyba powiedzieć że homosie mogą mieć dzieci ZE SOBĄ??

Homoseksualizmu NIE ZALICZA SIĘ do parafilii. Polecam przejrzenie DSM-IV bądź
                ICD-10.
                • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 23:44
                  a to błąd chłopczyku bo jak widać wypełnia definicję owej
              • terror.ortodoxa Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 21:23
                Dobrze to wyhaczyłeś :-)
                Ale zobacz - rozumując literalnie w ten sposób musielibyśmy także uznać za
                dewiantów impotentów i osoby bezpłodne - a także ... jakieś 70 % z nas ( sam
                się domyśl dlaczego ).
                • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 23:47
                  o ile mnie pamięć nie myli, przypadłości te uznaje się za choroby?
                  • terror.ortodoxa Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 23:52
                    masturbację też ... ?
                    :-)
                    • adam1270 Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 00:02
                      tak, ale tylko wtedy gdy nasienie spadnie na nieświęconą ziemię... ;)
                    • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 00:42
                      nie wiem... podejrzewam że nie... podobnie jak głupotę i głupkowatość
                      choć ograniczanie się wyłącznie do masturbacji panom nie robi chyba dobrze na
                      mózg...
                      • europa130 Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 15:45
                        cichutek napisała:

> nie wiem... podejrzewam że nie... podobnie jak głupotę i głupkowatość
                        > choć ograniczanie się wyłącznie do masturbacji panom nie robi chyba dobrze na
                        > mózg...
                        >Widac sam to robisz o tej porze i dlatego twoj mozdzek jest jaki jest
                        obumarly,zadowalaj sie do switu a potem idz do spowiedzi .Amen.
                        • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 18:52
                          jeśli nie zauważyłeś przygłupie-onanisto to jestem kobietą... ale tak to jest
                          jak się z trudem sylabizuje...
              • guarnieri Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 14:55
                >homosie mogą mieć dzieci ZE SOBĄ??< niekoniecznie ze sobą.Ale mogą.A człowiek
                to nie tylko pie..nie.W twoim przypadku to jednak wyłącznie.
                • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 18:54
                  mogą? czyli zatem mogą być normalni? a może w wielu przypadkach to zwykła chęć
                  bycia "trendi"???
          • manonfire Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 21:09
            cichutek napisała:

> właśnie... są w stałej liczbie... i stanowią NIEWIELKI margines... odstępstwo o
            > d
            > normy... analogicznie jak wiele innych dewiantów (choćby zoofile, nekrofile,
            > zelofile, ekskrementofagowie czy tzw. "aseksualni" - wszak dobrowolny celibat
            > RÓWNIEŻ jest dewiacją...)

Ahaa... Czyli wszechpolacy powinni też piętnować księży i zakonników? Ciekawe,
            ciekawe...

> dlatego nie można dopuścić do PROMOWANIA dewiacji na skalę masową... tak samo
            > należy zwalczać homosiów (i im podobnych zoofili, nekrofili, jak i osobników
            > wzywających do całkowitej abstynencji seksualnej - PUBLICZNIE PROPAGUJĄCYCH
            > swoje pomysły...

Tak jest! Zwalczać WSZYSTKICH. A potem Odyn osądzi, kto z nami, a kto przeciwko nam.
            > natomiast dla przetrwania gatunku obojętne jest to co robi ze sobą NIEWIELKA
            > grupa

I tu się z kolegą zgadzam.
            • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 23:43
              widzisz gościu i tu masz problem... bo mnie nie interesuje opinia czarnych,
              czerwonych, zielonych, niebieskich ani jakichkolwiek innych... a ty
              intelektualnie nie wyrabiasz jak nie możesz zaszufladkować politycznie oponenta
              w swoim mózgu (?)

i dalej nic nie rozumiesz... g**** mnie obchodzi co dwóch (czy dziesięciu) gości
              robi ze sobą, swoją zmarłą ciotką, kozą, czy czymkolwiek innym w SWOIM domu...
              natomiast władza publiczna MUSI zwalczać wszelkie próby publicznego PROMOWANIA
              czy choćby uznawania za NORMALNE tego rodzaju dziwactw (czy mówiąc wprost
              dewiacji)... ot i tyle...
              • eryk2 Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 23:59
                cichutek napisała:

g**** mnie obchodzi co dwóch (czy dziesięciu) gośc
                > i
                > robi ze sobą, swoją zmarłą ciotką, kozą, czy czymkolwiek innym w SWOIM domu...
                > natomiast władza publiczna MUSI zwalczać wszelkie próby publicznego PROMOWANIA
                > czy choćby uznawania za NORMALNE tego rodzaju dziwactw (czy mówiąc wprost
                > dewiacji)... ot i tyle...

Cieszę się, że mogę cię uspokoić przed nocą zamiast Relanium. W Marszu
                Tolerancji (tudzież innych imprezach tego typu) nie chodzi o:
                - pokazywanie się nago, w różowych boa, z piórami w tyłku;
                - spółkowanie na oczach zdumionych przypadkowych widzów (także dzieci);
                - żądania praw do posiadania co noc nowego partnera.

Chodzi natomiast o:
                - prawo do zalegalizowania ZWIĄZKU DWÓCH DOROSŁYCH ISTOT LUDZKICH, kochających
                się, chcących razem mieszkać, prowadzić wspólne gospodarstwo, płacić podatki,
                opiekować się w chorobie, wychowywać dzieci.

Te marsze i wiece nie są więc PRZECIWKO moralności heteroseksualnej (za
                rozwiązłym trybem życia i obrazą moralności społecznej), ale ZA moralnością
                heteroseksualną i wynikającymi z niej konsekwencjami prawnymi, odniesionymi do
                osób homoseksualnych (a więc za stabilnym związkiem i rodziną).
                A teraz - dobranoc (bez leków uspokajających)!
                • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 00:57
                  nie podniecaj się gościu myślą o "uspokajaniu mnie przed nocą" (tak swoją drogą
                  gdybyś używał głowy właściwie zauważyłbyś że noc już jest od dawna...)
                  ale ad rem:

1) czy jesli dwie "dorosłe istoty ludzkie" będą chciały gromadzić w swoim
                  mieszkaniu odpady albo np. zapragną zjeść się wzajemnie to też wszystko jest ok?
                  2) o ile mi wiadomo związki takie nie są nielegalne - podobnie jak
                  konkubinaty... natomiast jeśli chodzi o nadanie im sankcji prawnej - odpowiedź
                  może być jedna czyli NIE MA ŻADNEGO POWODU (bo trudno za takowy uznać zachcianki
                  dwóch panów) - prowadzić wspólne gospodarstwo i opiekować się sobą mogą i tak -
                  podobnie jak czyni to wiele tysięcy normalnych ludzi żyjących w konkubinatach -
                  dziecko zrodzone z dwojga homoseksualistów było natomiast zjawiskiem jeszcze
                  bardziej zabawnym niż matka będąca jednocześnie dziewicą, w związku z czym nie
                  ma ŻADNEGO powodu by mogli rozliczać się wspólnie (zresztą wspólne rozliczanie
                  się nie do końca jest zasadne nawet w przypadku małżeństw)
                  3) o ile mi wiadomo, związki homoseksualne NIGDY w świecie cywilizowanym nie
                  były stawiane na równi z normalnymi - i proszę mi tu nie przywoływać Grecji bo
                  jest on bezasadny... np. homoseksualizm w Sparcie był szeroko rozpowszechniony,
                  ale NIGDY nie był stawiany jako alternatywa dla związków normalnych - a nawet
                  więcej - jeśli niezawarcie małżeństwa (z kobietą a jakże) i niespłodzenie
                  potomstwa było POTĘPIANIE i PUBLICZNIE PIĘTNOWANE
                  • eryk2 Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 01:08
                    cichutek napisała:

2) o ile mi wiadomo związki takie nie są nielegalne - podobnie jak
                    > konkubinaty... natomiast jeśli chodzi o nadanie im sankcji prawnej - odpowiedź
                    > może być jedna czyli NIE MA ŻADNEGO POWODU

Rewelacja! Czyli że wg ciebie jak mozna sobie zasłużyć na uzyskanie statutu
                    małżeństwa? Trzeba przedstawić zaświadczenie z izby porodowej? a może wystarczy
                    tylko od ginekologa i urologa (ew. androloga) o potencjalnej płodności in spe?
                    jeden znaczek skarbowy na podaniu czy dwa?
                    A teraz serio: zarówno ty, jak i wielu uczestników tego wątku, macie pretencję,
                    że homo chcą żyć jak hetero, mieś te same prawa, obowiązki i przywileje. A to
                    źle? Przecież takich praw nie chcą mieć "selektywni monogamiści", wciąż
                    zmieniający partnerów (wśród hetero - też nie). Dlaczego para hetero, gdy chce
                    mieszkać razem (i nawet zakłada, że świadomie nie będzie mieć dzieci), może iść
                    do USC i zalegalizować ów związek, a homo nie? I nie będę ci tu oczu wykłuwał
                    starożytną Grecją, bo dziś to zaścianek cywilizowanego świata (głównie dzięki
                    500 latom okupacji superheteroseksualnej cywilizacji islamu), tylko dzisiejszą
                    Hiszpanią, na przykład. Tam dwóch facetów może wspólnie adoptować dziecko,
                    wychowując je tak samo przyzwoicie i w atmosferze trwałej rodziny, jak ojciec i
                    matka, matka z ciotką, babcia z ciociobabcią itd.
                    • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 18:57
                      a zastanawiałeś się kiedyś jak dziecko wychowywane w takim układzie będzie
                      funkcjonować w społeczeństwie?

Grecja to zaścianek cywilizowanego świata? tyle że grecka kultura legła u
                      podstaw cywilizacji zachodniej...
                      a co powiedzieć o Hiszpanii? jedyne co dała światu to chyba Torquemadę...
                      • eryk2 Hiszpania to dno? 30.04.06, 19:29
                        cichutek napisała:

> a zastanawiałeś się kiedyś jak dziecko wychowywane w takim układzie będzie
                        > funkcjonować w społeczeństwie?
                        >

Dokładnie tak, jak już funkcjonują w społeczeństwie dzieci wychowywane przez
                        pary homoseksualne w krajach zachodnich oraz tak, jak funkcjonują dzieci
                        wychowywane przez samotne matki (sto lat temu to była zgroza: PANIEŃSKIE
                        DZIECKO! ło Jezu, Jezusicku!).

> Grecja to zaścianek cywilizowanego świata? tyle że grecka kultura legła u
                        > podstaw cywilizacji zachodniej...
                        > a co powiedzieć o Hiszpanii? jedyne co dała światu to chyba Torquemadę...

Widzisz, miła pani, innych pouczasz, że nie czytają twoich mądrości dokładnie,
                        a sama walisz takie babole, aż przykro. Gdybyś czytała W CAŁOŚCI i ze
                        zrozumieniem, to widziałabyś, że napisałem: "I nie będę ci tu oczu wykłuwał
                        starożytną Grecją, bo DZIŚ to zaścianek cywilizowanego świata (głównie dzięki
                        500 latom okupacji superheteroseksualnej cywilizacji islamu), tylko DZISIEJSZĄ
                        Hiszpanią, na przykład". Nie zaprzeczysz chyba, że Grecja to NAJBIEDNIEJSZY,
                        najbardziej zacofany kraj starej Unii. Zniszczone środowisko naturalne (zwł.
                        akweny), nad Atenami stale unosi się smog, Akropol się rozsypuje, przejedli
                        pieniądze z dotacji - jednym słowem, wiocha w gumiakach. Porównaj to z chamską,
                        chłopską, alkoholiczną Irlandią, w której Angole wyrżnęli ostatnich
                        kilkudziesięciu etnicznych szlachciców podczas powstania w końcu XVIII w. Dziś
                        jest to państwo dynamicznego rozwoju. Podobnie Hiszpania, w połowie XX w.
                        będąca - dzięki gen. Franco - państwem półfeudalnym, a dziś multietniczny,
                        błyskawicznie bogacący się kraj (Polaczki walą tam na saksy, aż gwiżdże,
                        podobnie np. Ukraińcy - i jedni, i drudzy pochodzą z bardzo moralnych krajów,
                        gdzie agresję wzbudza samo określenie "związki partnerskie dla
                        homoseksualistów", a określenie "śluby homoseksualne" doprowadza co
                        poniektórych obywateli do palpitacji serca). A co dała ta ciemna Hiszpania
                        światu? Kolumba (naturalizowany Hiszpan/Włoch), Serveta (odkrył zjawisko
                        krążenia krwi w organizmie ludzkim w XVI w.), Cervantesa, Goyę, Unamuno (Bask),
                        Picassa, de Fallę, Bunuela, Dalego, Lorkę (notabene, geja), Miro (Katalończyk),
                        Gaudiego, Saurę, Carrerasa (Katalończyk), Caballe (Katalonka), Almodovara
                        (notabene, geja). Ale to nie temat do dyskusji z kimś, kto jeszcze nie skończył
                        gimnazjum...
                  • ecco1234 Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 01:14
                    cichutek napisała:

> 1) czy jesli dwie "dorosłe istoty ludzkie" będą chciały gromadzić w swoim
                    > mieszkaniu odpady

Jeżeli będą gromadzić odpady w budynku, w którym mieszka ktoś jeszcze, to nie
                    jest OK, bo narażają na smród i robactwo sąsiadów, którzy najprawdopodobniej
                    sobie tego nie życzą.
                    Jeżeli jednak będą mieszkać w domu wolnostojącym oddalonym od innych, to nikt
                    nie ma prawa im tego zabronić.

> albo np. zapragną zjeść się wzajemnie to też wszystko jest > ok ?
                    A jak można się "zjeść wzajemnie"? To wręcz czarny humor, jak znana z kawału
                    zabawa w egzekucję: "chodź - najpierw ja powieszę Ciebie, a potem ty mnie".

Mam nadzieję, że te trudności z logicznym myśleniem wynikaja u Ciebie wyłącznie
                    z późnej pory ; )

• cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 19:06
                      jak można zjeść się wzajemnie? ależ to bardzo proste... kto powiedział że
                      konsumpcja ma nastąpić do ostatniej kostki???

co do odpadów... jeśli jednak osoby gromadzące odpady w bloku będą domagały się
                      by uznać ich prawo do gromadzenia odpadów... to też należy spełnić ich postulat?
                      w imię ich dobrego samopoczucia?

zrozumcie jedną rzecz:
                      jeśli homoseksualizm byłby czymś normalnym to nie miałoby znaczenia dla
                      ludzkości czy jest ich 2% czy 100%... a nawet najbardziej tępy wielbiciel
                      homosiów zauważy chyba że różnica dla ludzkości byłaby ZASADNICZA i widoczna już
                      po upływie jednego pokolenia

• europa130 Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 15:54
                    Oto cichutek zrodzony z in vitro,zabraklo tylko lba ,byc moze nasienie bylo
                    zlej jakosci lub pochodzace z chorej na aids osoby ,no i skutki widoczne.
                    • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 19:07
                      ooo... widzę że mały faszyta z ciebie wychodzi... chorzy na aids się nie
                      podobają europie130?
                • guarnieri Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 15:00
                  pozwól mu na to Relanium.Im więcej,tym lepiej.
              • europa130 Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 15:48
                Wiesz gdzie lezy Oswiecim?jedz tam i nie cie spala ,bedzie jednegofaszysty
                mniej.
          • jenna.jameson Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 10:36
            Nie rozumiem dlaczego homoseksualiści mieliby mieć większe prawa niż np.
            bigamiści albo dobrowolni kazirodcy? W czym ich związki są lepsze?
            W tym, że spora część kolesi z Brukseli jest skrzywiona i kombinuje jak dla
            swoich kumpli narzucić gwałtem chore prawa?
          • guarnieri Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 14:52
            wytłumacz mi,bo jakoś nie jestem w stanie zrozumieć:co oznaczają terminy
            "zelofile","ekskrementofagowie"?I jeszcze jedno:może jestem tylko prostym
            profesorem,ale co ma do rzeczy słowo ,,promocja",(cytuję"dlatego nie można
            dopuścić do PROMOWANIA dewiacji na skalę masową.." )???Czyżbyś obawiał się że
            większość społeczeństwa jest homoseksualna(łącznie z tobą) i tylko strach przed
            idiotami twojego pokroju zmusza ludzi do hetroseksualizmu???
            • jenna.jameson Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 14:56
              jeśli ty jesteś profesorem, to staje się jasne, dlaczego nauka polska stoi na
              świecie tak nisko...
            • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 19:11
              taki z ciebie profesor jak z koziej d*** trąba, koleś...

jeśli nie rozumiesz podstawowych pojęć to mam propozycję... NAJPIERW poczytaj
              trochę literatury fachowej, a POTEM zabieraj głos...
        • zofeyus Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 22:00
          Grecka upadła, nasz upada...
          • swantevit Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 22:05
            to wszystko wina kobiet!
          • eryk2 Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 23:20
            zofeyus napisał:

> Grecka upadła, nasz upada...

Naród grecki wymarł, upadła III Rzesza i rozpadł się komunizm. I to wszystko,
            patrz pan, przez homoseksualistów, paradujących co roku na 1 maja z różowymi
            torebkami po Unter den Linden i na Placu Czerwonym. Co za skuteczność!
            Ale jest w tym ciemnym tunelu jedno światełko - el Comandante walczy! Jedź na
            Kubę i proś tow. Fidela o azyl - na pewno ci nie odmówi. Jego kraj jest
            niedotknięty tą zarazą moralną, więc chwała Marksowi, Engelsowi i Leninowi.
            • europa130 Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 16:01

> zofeyus napisał:
              >
              > > Grecka upadła, nasz upada...
              >
              > Naród grecki wymarł, upadła III Rzesza i rozpadł się komunizm. I to wszystko,
              > patrz pan, przez homoseksualistów, paradujących co roku na 1 maja z różowymi
              > torebkami po Unter den Linden i na Placu Czerwonym. Co za skuteczność!
              > Ale jest w tym ciemnym tunelu jedno światełko - el Comandante walczy! Jedź na
              > Kubę i proś tow. Fidela o azyl - na pewno ci nie odmówi. Jego kraj jest
              > niedotknięty tą zarazą moralną, więc chwała Marksowi, Engelsowi i Leninowi.
              > Lepiej ogladac marsze wolnosci niz pielgrzymki w swiete? miejsca ,terror
              czarnych trzeba wstrzymac.
      • ar.co Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 19:53
        Nie ilość się liczy, a jakość - popatrz na wielodzietne małżeństwo, które
        marynowało swoje kolejne dzieci w beczkach na kapustę. Największą
        dzietnością "cieszą" się rodziny patologiczne, uszczęśliwiając społeczeństwo
        kolejnymi wychowankami domów dziecka.
        • europa130 Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 16:03
          ar.co napisała:

> Nie ilość się liczy, a jakość - popatrz na wielodzietne małżeństwo, które
          > marynowało swoje kolejne dzieci w beczkach na kapustę. Największą
          > dzietnością "cieszą" się rodziny patologiczne, uszczęśliwiając społeczeństwo
          > kolejnymi wychowankami domów dziecka.
          >I nikomu nie potrzebnymi bekartami ,dewiantami i innymi chorymi psychcznie
          stworami.
      • aquinus Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 29.04.06, 20:45
        nemo123 napisał:

> z tego punktu widzenia homoseksualizm to podobny sukces co bezplodnosc ...
        Skoro tak się martwisz o przetrwanie gatunku, to zabierz się do roboty.
      • magdateclaw Mam w dupie przetrwanie gatunku 30.04.06, 00:34
        To tak jakbym miała rodzić osmiro dzieci jak Danuta wieorudka Wałęsina,
        tylko dlatego, że liczbna nardzoin w Poslce spda.

Takie sprawy rozpatruje sei z prywatnej własnej perspektywy,
        a nie z jakiejś wimagionwoanej ksenofobicznej wizji przyszłości narodu, gatunku
        itd. Mam to gdzieś.
        • cichutek Re: Mam w dupie przetrwanie gatunku 30.04.06, 00:58
          jasne... a miej sobie w dupie... ciekawe kto będzie pracował na Ciebie jak już
          będziesz stara i zgrzybiała
          • ecco1234 Re: Mam w dupie przetrwanie gatunku 30.04.06, 01:19
            cichutek napisała:

> jasne... a miej sobie w dupie... ciekawe kto będzie pracował na Ciebie jak już
            > będziesz stara i zgrzybiała

Do wszystkich zwolenników teorii o zależności emerytur od przyrostu naturalnego:

Od kilku lat wchodzą na rynek pracy młodzi ludzie z wyżu demograficznego lat
            80. Liczba ludzi w wieku produkcyjnych, w tym - mlodych i zdrowych - jest wiec
            dziś o wiele większa niż 7-8 lat temu.

Pytanie: dlaczego ZUS nie pęka w szwach od nadmiaru pieniędzy? Bo według tej
            teorii emerytury powinny teraz rosnąć bez opamiętania!
            • cichutek Re: Mam w dupie przetrwanie gatunku 30.04.06, 19:13
              popatrz sobie na:
              1) wielkość emigracji
              2) stopę bezrobocia
              3) skalę szarej strefy

jeżeli rozumiesz te pojęcia
          • europa130 Re: Mam w dupie przetrwanie gatunku 30.04.06, 16:07
            cichutek napisała:

> jasne... a miej sobie w dupie... ciekawe kto będzie pracował na Ciebie jak już
            > będziesz stara i zgrzybiała
            >Ciekawe co ty robisz bo chyba nie pracujesz, a twoje obawy o renty starych i
            zgrzybialych staruchow mam po prostu w d..pie i to bardzo gleboko zboczony
            psychcznie maly karzelku,gdyz nie mieszkam w tym twoim pieknym szambie.
            • jenna.jameson Re: Mam w dupie przetrwanie gatunku 30.04.06, 16:10
              ale tam gdzie mieszkają takie bezmózgowia też są renciści i zgrzybiałę staruchy.
              europa 130 też kiedyś taka będzie, o rentę już może wnioskować...
            • cichutek Re: Mam w dupie przetrwanie gatunku 30.04.06, 19:15
              a jasne... pan "emygrant" jak nietrudno się domyślić - siedzi w londynie zmywa
              gary i w wolnych chwilach wylewa swe żale i frustracje
      • guarnieri Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 14:45
        jeśli sprowadzasz człowieczeństwo do pie..nia i rozrodu to masz rację.Ale to
        tylko tyle.Bo człowiek to osiągnięcia społeczne,techniczne i kulturowe,a tu
        akurat homoseksualiści są górą.Czyli-może się nie mnożą ale starają się żebyś ty
        i podobne tobie indywidua nie byli bydlętami rozpładowymi.
        • jenna.jameson Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 14:55
          guarnieri przyznaj że jesteś gejem a nie rób z twarzy d... Osiągnięcia... a ile
          osiągnięć mieli pedofile, zoofile, nekrofici, kazirodcy? Nie zapominaj o nich
          herosie walki z komuną haha
          • europa130 Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 16:11
            jenna.jameson napisała:

> guarnieri przyznaj że jesteś gejem a nie rób z twarzy d... Osiągnięcia... a
            ile
            > osiągnięć mieli pedofile, zoofile, nekrofici, kazirodcy? Nie zapominaj o nich
            > herosie walki z komuną haha
            >Skontaktuj sie z tym moralista cichopkiem i zamowcie sobie bilety na lot w
            kosmos o ile was stac ,zycze wam niepowrotu.
            • jenna.jameson Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 16:13
              możesz mi wylizać
              • jenna.jameson Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 16:14
                jenna.jameson napisała:

> możesz mi wylizać
                albo nie, bo za wiele radości by ci to dało
        • cichutek Re: a z punktu widzenia przetrwania gatunku? 30.04.06, 19:17
          baardzo ciekawe... tyle że gdyby nie owo "bydło rozpładowe" (tu widać wybitne
          zdolności lingwistyczne mojego interlokutora) czyli m.in. twoi rodzice... to nie
          byłoby żadnych homoseksualistów choćby nie wiem jak wybitnych...
    • nemo123 Re: Homoseksualizm to orientacja, a nie dewiacja 29.04.06, 19:34
      a zeby bylo jesne, znam troche gejow i lesbijek,
      spoko ludzie

nie rozumiem ich orientacji, ale to nie jest dla mnie problem

• heartpumper Re: Homoseksualizm to orientacja, a nie dewiacja 29.04.06, 19:54
        Prpopnuje zeby wiekszosc spoleczenstwa szeroko otwarla sie i 'nawrocila' na
        homoseksualizm. Otwarla oczywiscie nie ramiona ale posladki. Moze w koncu sie
        uspokoja z tymi marszami. Pytanie dlaczego nie maszeruja np. po lasach gdzie
        nikogo to nie bedzie wk@#$@#$iac i nikomu nie przeszkadzac. Jestesmy w takiej
        samej sytuacji co wy. Nikt nie znosi narzucania pogladow na sile.
        • terror.ortodoxa Re: Homoseksualizm to orientacja, a nie dewiacja 29.04.06, 20:09
          Geje są takimi samymi obywatelami jak ty i ja - i mają takie samo obywatelskie
          prawo do demonstrowania zagwarantowane Konstytucją.
          Przestrzeń publiczna należy DO WSZYSTKICH.
          • cichutek Re: Homoseksualizm to orientacja, a nie dewiacja 29.04.06, 23:50
            do pedofili i morderców również?

i proszę daruj sobie teksty że to są przestępcy... jeszcze wcale nie tak dawno -
            sodomia (czyli właśnie homoseksualizm) był spenalizowany choćby w Wielkiej
            Brytanii...

cóż być może za parę lat i pedofilia będzie "normalna"
            • meow_meow1 Re: Homoseksualizm to orientacja, a nie dewiacja 30.04.06, 11:14
              Jeżeli jesteś takim orędownikiem "brytyjskiej drogi" to przejedź się do Londynu
              i ujrzyj tam pary gejowskie oficjalnie okazujące sobie miłość na ulicach tego
              miasta, choćby trzymając się za ręce i całując, chcąc pokazać innym jacy są
              szczęśliwi. Rozumiem, że ciebie cudze szczęście w oczy kole, i najchętniej
              wszystkich byś powsadzał za kratki, gdyż reprezentujesz światopogląd sprzed
              roku 1968, kiedy to w Wlk. Brytanii zniesiono karalność za homoseksualizm
              (zresztą antygejowskiej legislacji nie stosowano w praktyce już dużo
              wcześniej).
              • peks11 Re: Homoseksualizm to orientacja, a nie dewiacja 30.04.06, 11:30
                A czy my polacy musimy wszystko zbierac od innych nie mamy wlasnej drogi ??
                ja nie pisze zeby karac kogos za to ze jest gejem lub lesbijka ale takze nie
                dawac im specjalnych uprzywilejowan bo ostatnio mniejszosci nie mowie tu tylko o
                seksualnych ale i religijnych i narodowych maja wieksze prawa niz wiekszosc a to
                jest chyba nienormalne. Na przyklad powiem komus ty pedale popatrze zle na niego
                i moge isc nawet do wiezienia, a przecietnemu czlowiekowi mozna powiedziec
                praktycznie wszystko i nic nikomu sie za to nie dzieje wiec nie mow o
                dyskryminacji i zastanow sie kto ta dyskryminacje tak na prawde wykozystuje
                Na koniec podkreslam nie jeste za ty zeby innych ludzi za ich orientacje,
                pochodzenie czy wyznanie karac czy przesladowac ale nie obnoscie sie tak z tym.
                • meow_meow1 Re: Homoseksualizm to orientacja, a nie dewiacja 30.04.06, 11:37
                  Nie zgodzę się z tobą. Mniejszości, do póki nie uzyskają statusu pełnoprawnych
                  uczestników życia społecznego, powinny mieć ochronę prawną, gdyż są bardziej
                  narażone na ataki i agresję.
                  Nie słyszałem o tym, żeby ktokolwiek w naszym kraju poszedł do więzienia za
                  nazwanie kogokolwiek pedałem, a o karalności za obrazę uczuć religijnych słyszę
                  na prawo i lewo (chodzi oczywiście o uczucia katolickie, a Katolicy rzekomo w
                  naszym kraju stanowią ok. 95% mieszkańców).
                  No i wskaż proszę jeszcze, jakie to "uprzywilejowania" oferowane są
                  mniejszościom seksualnym w Polsce.
                • eryk2 W sprawie wyzwisk 30.04.06, 16:02
                  peks11 napisał:

> A czy my polacy musimy wszystko zbierac od innych nie mamy wlasnej drogi ??
                  > ja nie pisze zeby karac kogos za to ze jest gejem lub lesbijka ale takze nie
                  > dawac im specjalnych uprzywilejowan bo ostatnio mniejszosci nie mowie tu
                  tylko
                  > o
                  > seksualnych ale i religijnych i narodowych maja wieksze prawa niz wiekszosc a
                  t
                  > o
                  > jest chyba nienormalne. Na przyklad powiem komus ty pedale popatrze zle na
                  nieg
                  > o
                  > i moge isc nawet do wiezienia, a przecietnemu czlowiekowi mozna powiedziec
                  > praktycznie wszystko i nic nikomu sie za to nie dzieje

Czyżbym poczuł tu brzydki zapaszek szowinizmu ("rządzą nami Żydki, pedałki i
                  Urugwajczycy oraz taki jeden ryży" - same mniejszości)?

A co do wyzwiski - pojadę stereotypem, zakładając, że jesteś, peksi11, jak 95%
                  ludności naszego pięknego kraju, na które tak lubisz się powoływać, katolikiem
                  rzymskim. Gdy ktoś ci powie "ty katolicka szmato!", masz prawo pozwać go w
                  trybie procesu cywilnego. Tak zrobiła jedna babka z Biedroniem (zestawił razem
                  w wypowiedzi słowa "katolicki" i "faszystowski"), facet dostał w I instancji
                  600 zł grzywny. Podobnie, gdyby ktos do mnie powiedział "ewangelickie ścierwo",
                  to albo bym od razu zapodał fanę w nos, albo wystąpił na drodze pozwu
                  cywilnego. Więc bez przesady z tym prześladowaniem, dobra? Natomiast ostatnio w
                  Poznaniu, młoda pani asesor (blondynka? ;-))) ) uznała, że zestawianie gejów z
                  pedofilami i zoofilami nie jest obrazą dla tych pierwszych, bo "przecież
                  większość ludzi w Polsce tak uważa". Przyznasz, że po takiej argumentacji pani
                  powinna mieć zamkniętą drogę do zawodu sędziego i przekładać do końca życia
                  papierki w Urzędzie Miasta i Gminy Oborniki Wielkopolskie.
                • europa130 Re: Homoseksualizm to orientacja, a nie dewiacja 30.04.06, 16:19
                  peks11 napisał:

> A czy my polacy musimy wszystko zbierac od innych nie mamy wlasnej drogi ??
                  > ja nie pisze zeby karac kogos za to ze jest gejem lub lesbijka ale takze nie
                  > dawac im specjalnych uprzywilejowan bo ostatnio mniejszosci nie mowie tu
                  tylko
                  > o
                  > seksualnych ale i religijnych i narodowych maja wieksze prawa niz wiekszosc a
                  t
                  > o
                  > jest chyba nienormalne. Na przyklad powiem komus ty pedale popatrze zle na
                  nieg
                  > o
                  > i moge isc nawet do wiezienia, a przecietnemu czlowiekowi mozna powiedziec
                  > praktycznie wszystko i nic nikomu sie za to nie dzieje wiec nie mow o
                  > dyskryminacji i zastanow sie kto ta dyskryminacje tak na prawde wykozystuje
                  > Na koniec podkreslam nie jeste za ty zeby innych ludzi za ich orientacje,
                  > pochodzenie czy wyznanie karac czy przesladowac ale nie obnoscie sie tak z
                  tym.
                  >Byc moze dla ciebie jest przyjemne jak dwoje mlodych ludzi w publicznym
                  miejscu wylizuja sobie jezorami wszystko co maja po nosem,jezeli tak to zycze
                  smacznego ,obrzydliwosc ,obrzydliwosc.
        • msbrokos Homoseksualiści też mają prawo do manifestowania 29.04.06, 20:12
          każdy obywatel ma prawo manifestowoać swojepoglądy w sposób ktróry nie rani
          uczuć drugiego człowieka. W jaki sposób manifestacja na rzecz równości którą
          przyjeło sie nazywać manifestacją homoseksualistów obraża czyjeś uczucia
          religijne
          • stefa12 [...] 29.04.06, 20:30
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • terror.ortodoxa Re: Homoseksualiści też mają prawo do manifestowa 29.04.06, 20:49
              "pedały i lesbijki" NIE - czy NIE dla ich obywatelskich praw do demonstrowania ?
        • karomarlenka Re: Homoseksualizm to orientacja, a nie dewiacja 29.04.06, 20:29
          A dlaczego mają się ukrywać? Dlaczego mają się bać? To tacy sami ludzie jak
          inni i nie zgadzam się z twoją opinnią.
        • aquinus Re: Homoseksualizm to orientacja, a nie dewiacja 29.04.06, 20:49
          heartpumper napisał:

> Prpopnuje zeby wiekszosc spoleczenstwa szeroko otwarla sie i 'nawrocila' na
          > homoseksualizm. Otwarla oczywiscie nie ramiona ale posladki. Moze w koncu sie
          > uspokoja z tymi marszami. Pytanie dlaczego nie maszeruja np. po lasach gdzie
          > nikogo to nie bedzie wk@#$@#$iac i nikomu nie przeszkadzac. Jestesmy w takiej
          > samej sytuacji co wy. Nikt nie znosi narzucania pogladow na sile.
          Nie widzisz róznicy między "narzucaniem" a "manifestowaniem", tzn. korzystaniem
          z praw, jakie mają wszyscy obywatele?
        • fryderyk-kleryk Re: Homoseksualizm to orientacja, a nie dewiacja 29.04.06, 21:05
          Nie jestesmy w tej samej sytuacji co oni, sadze, ze nie znasz osobiscie ani
          jednego homoseksualisty, skoro tak ich sie obawiasz. Polska jest wolnym krajem,
          gdzie moze sobie demonstrowac zarowno mlodziez wszechpolska jak i
          homoseksualisci. Mnie sie nie podoba mlodziez wszechpolska ale musze ich
          tolerowac. tak jak i ty musisz tolerowac parady "kochajacych inaczej". Jesli
          sie z tym nie zgadzasz to na bialorus!!
    • nicky15 MW umywa ręce? 29.04.06, 19:34
      Z tymi koszulkami to mieli dobry pomysł. Grunt to dobra organizacja!

Zapraszam więc na forum Frondy (dla niezorientowanych – forum skądinąd
      inteligentnych ludzi o poglądach prawicowo-katolickich), gdzie w wątku „Różowa
      lista” pewna osoba (kobieta? katoliczka?) zamieszcza listę działaczy
      fundacji „Kultura dla tolerancji” oraz program „pedalskich” imprez krakowskiego
      festiwalu, komentując je następującymi zachętami:

„a może ktoś podrzuci naszym przyjaciołom kibicom z Krakowa poniższe info o
      pedalskich imprezach? „

„to jest samoobrona przed inwanzją zepsucia i zboczenia. Każdy ma prawo się
      bronić, jeśli jest zagrożony ład moralny. Jak dotąd kibice najlepiej bronili
      społeczeństwo przed napastowaniem przez dewiantów”

Co niektórzy jej wtórują:

„Nie zawsze jest możliwość przebierania w środkach i nie wszystko można
      załatwić w eleganckim stylu. Pytanie nie powinno brzmieć czy warto, tylko kiedy
      należy”.

Link: forum.fronda.pl/forum.php?akcja=pokaz&id=478807&wat=1

Czy to przypadkiem nie jest zachęcanie do przestępstwa?
      • shygay Re: MW umywa ręce? 29.04.06, 19:37
        trzeba to przekazać komendzie policji w krakowie
        • msbrokos Re: MW umywa ręce? 29.04.06, 20:27
          prosiłbym cie żebyś przestał cytować tutaj lenina. Jeśli o tolerancje i równość
          wobec prawa chcesz walczyć przwołując słowa jednego z największych zbrodniarzy
          XX wieku to przynosisz więcej szkody niż bezmuzdzy skini... Zupełnie nie jest
          potrzebne żeby walke o tolerancje w naszym kraju kojażono z człowiekiem winnym
          śmierci milionów ludzi i powstaniu jednego z dwóch najpotworniejszych
          totalitaryzmów w historii...
          Pozatym bez obrazy, ale komuniści mieli takie same podejście do homoseksualizmu
          jak naziści - każdą odmieność traktoweali jako zagrożenie dla społeczeństwa
          ludowego...
          • shygay Re: MW umywa ręce? 29.04.06, 20:40
            Co do mnie, to nie jestem komunistą. Dobrze wiem, że systemy: radziecki, chiński
            czy północnokoreański były (i są) są zbrodnicze. Swoją świadomość historyczną
            oceniam na ocenę dobrą z plusem. Nie musisz mi również przypominać o stosunku
            komunistów radzieckich do homoseksualizmu.
            Nie cytuję Lenina w poście, lecz w stopce. Robię to nie dlatego, że jest to
            Lenin, ale ze względu na trafność cytatu w obliczu tradycjonalistycznej polityki
            układu rządzącego oraz konserwatywnego nastawienia znacznej części społeczeństwa.
          • europa130 Re: MW umywa ręce? 30.04.06, 16:27
            msbrokos napisał:

> prosiłbym cie żebyś przestał cytować tutaj lenina. Jeśli o tolerancje i
            równość
            >
            > wobec prawa chcesz walczyć przwołując słowa jednego z największych
            zbrodniarzy
            > XX wieku to przynosisz więcej szkody niż bezmuzdzy skini... Zupełnie nie jest
            > potrzebne żeby walke o tolerancje w naszym kraju kojażono z człowiekiem
            winnym
            > śmierci milionów ludzi i powstaniu jednego z dwóch najpotworniejszych
            > totalitaryzmów w historii...
            > Pozatym bez obrazy, ale komuniści mieli takie same podejście do
            homoseksualizmu
            >
            > jak naziści - każdą odmieność traktoweali jako zagrożenie dla społeczeństwa
            > ludowego...
            >A co zabil ci Lenin dziadka albo kogos z rodziny jesli ja masz,nie oskarzaj
            nikogo jak nie znasz prawdy msciwy chrzescijaninie.
      • el_p Re: MW umywa ręce? 29.04.06, 19:42
        Nazwanie osob zwiazanych z fronda "skadinad inteligentnymi" obraza skadinad
        inteligentnych. Takie to ich katolickie milosierdzie
    • mulla_komar Pedalizm i Lesbijizm 29.04.06, 19:39
      to sa niebezpieczne awjacje, korym stanowczo mowimy NIE!!! A tak na powaznie
      malo mnie obchodza zamieszki miedzy dwiema skrajnymi odlamami lewactwa tylko
      zeby mi Krakowa nie rozwalali. Szacunek mam tylko dla normalnych gejow a nie
      lewackich oszolomow zbiajjacych na nich kapital.
      • ddaa Re: Pedalizm i Lesbijizm 29.04.06, 19:51
        Brawo kraków. Kibice Cracovii, Hutnika i Wisły znów stanęli na wysokości zadania.
        • europa130 Re: Pedalizm i Lesbijizm 30.04.06, 16:31
          ddaa napisał:

> Brawo kraków. Kibice Cracovii, Hutnika i Wisły znów stanęli na wysokości
          zadani
          > a.
          >A na nastepnych derbach beda sie modlic (potrafia ,watpliwe)a za godzine
          wyjdzie z nich katolicka tolerancja i molisierdzie ,pozwolic im sie nawzajem
          wybic i spoko.
      • ar.co Re: Pedalizm i Lesbijizm 29.04.06, 19:59
        Zaintrygowałeś mnie tymi "awjacjami" (czyżbyś do szkoły chodził w l. 20 XX w.?
        Bo ortografię masz baaardzo przedwojenną). Znaczy co - nie lubisz lotników?
        Samoloty z pewnością bywają niebezpieczne, ale żeby zaraz mówić im "NIE!!!" (i
        to jeszcze w liczbie mnogiej).
        A Kraków to "ci rozwalali" nie "awiatorzy" (he he), ale ogoleni psychole i
        szalikowcy.
        • mulla_komar Re: Pedalizm i Lesbijizm 29.04.06, 21:35
          Widze nic nie zrozumiales. Narodowa lewica czy lewica miedzynarodowa to dla mnie
          dwie skrajnosci. Przez ich utarczki robi mi sie w miescie niebezpiecznie i nie
          podoba mi sie to. Zarowno awiacya homoseksualna w jej politycznym sensie (bo do
          zwyklych cywilow-gejow nic nie mam) jak i awiacja skrajnie
          socjalistyczno-narodowa to dla mnie jeden pies. Niech sie wybija ale gdzies w
          polu albo na stadionie a nie w centrum miasta. Comprende senor?
          • li-mu-bai Re: Pedalizm i Lesbijizm 30.04.06, 13:15
            Bardzo ciekawe, ale możesz wytłumaczyć co to znaczy "dewiacja w politycznym sensie"? Czy to oznacza, że akceptujesz "dewiację homoseksualną" sensu stricto? Czy nie słyszałeś o wolności zgromadzeń zapisanej w Konsytucji? Czy jesteś za tym, zeby wszystkie zgromadzenia (np. religijne, które również zakłócają porządek, blokują ruch, są źródłem hałasu itp.) przenieść na pole czy na stadion?
    • kabu12 Niewyskrobani ! 29.04.06, 19:54
      Ta młodzież weszpolska to niewyskrobany pomiot matek ,którym zabroniono
      aborcji lub ofiary przemysłu "gumkowego".Zasługują na takie samo traktowanie ,
      jak traktują innych. Mnie lesbijki i geje nie drażnią i nie przeszkadzają , ale
      te zidiociałe , łyse palanty podważają u mnie wiarę nie tylko w człowieka ,
      ale w cokolwiek.
    • wolt-r Re: Kraków: Zarzuty dla atakujących Marsz Toleran 29.04.06, 19:54
      "Młodzież Wszechpolska stwierdziła, że jej działacze nie brali udziału w
      zajściach i że nie bierze odpowiedzialności za uczestników demonstracji spoza
      organizacji."
      Za sposób zamawiania piwa (sic!) przez członków a nawet szefów MW też nie
      biorą odpowiedzialności, choć jest to dziwnie podobne do "Heil!"
    • corgan1 jesli gej strzeli sobie 2 dzieci to będzie wtedy 29.04.06, 19:55
      mógl być gejem?

Bo jeden z najpowazniejszych zarzutów MW wobec gejów to to że swoimi
      preferencjami powodują wymieranie naszego gatunku :) Gdyby taki gej albo lesba
      spełniliby obowiązek wobec ojczyzny i narodu to chyba móglby potem być soba,
      prawda?

PS: jeśli nasz gatunek ma wyglądac jak kibole Wisły albo MW to ja dziękuję...
      no ale ewolucja eksperymentuje i chyba dopuszcza jakies wybrakowane elementy,
      co?
    • karomarlenka Re: Kraków: Zarzuty dla atakujących Marsz Toleran 29.04.06, 20:26
      Brałam udział w tym marszu, przyjechałam na niego specialnie z Warszawy, choć
      nie jestem lesbijką, ale chciałam pokazać że nie zgadzam się na nietolerancję,
      faszyzm, zło i przemoc, nie zgadzam się aby kościół ingerował w swerę intymną
      człowieka i by nie robił tego nikt inny. By łyse pały pod osłoną
      patriotycznych, nacionalistycznych i pseudoreligijnych haseł terroryzowali
      ludzi, którzy są poprostu inni. Inni, ale równi. Przyjechałam i z moimi
      przyjaciółkami byłyśmy przerażone. Ile nienawiści jest w ludziach, co sprawia
      że ludzie biorą do ręki kamienie i rzucają jak popadnie.Dlaczego? Wiem że
      żyjemy tylko dzięki policji, ale i tak byli ranni, naziści są zdolni do
      wszystkiego. Nie zwracali nawet uwagi na to że był człowiek z dzieckiem na
      ręku. To już nie są ludzie i nawet nie zwierzęta. Kilka kamieni upadło
      bezpośrednio koło mnie, gdy pierwszy raz zobaczyłam ich zaczęło mi się kręcić w
      głowie i nadal nie mogę ogarnąć tego co nimi kierowało, skąd tyle okrucieństwa
      i bezsensownej nienawiści. Czy żyjemy w IV Rzeszy?
      • msbrokos Re: Kraków: Zarzuty dla atakujących Marsz Toleran 29.04.06, 20:38
        Nie, żyjemy w IV rzeczypospolitej...:(
        • nacjonalista.org i do kogo te zale? 01.05.06, 09:44
          Po cholere tam jechalas aby pozniej wypisywac takie bzdety na forum? Smieszna
          jestes. Teraz pewnie kazdy ma ci wspolczuc ze dostalas kamieniem w glupi łep?
          Ale jest jeden pozytek stracilas kase a nic nie osiagnelas. Tak trzymac
    • tadeusz_ja [...] 29.04.06, 20:27
      • stefa12 Re: do a7721 !!! 29.04.06, 20:29
        pedałom i lesbijkom....NIE
        • terror.ortodoxa Homoseksualiści to obywatele RP. 29.04.06, 20:42
          Twoja indywidualna subiektywna opinia nie ma tutaj żadnego znaczenia -
          Konstytucja mówi "TAK" wszystkim obywatelom, nie wyłączając nikogo :

WOLNOŚCI I PRAWA POLITYCZNE

Art. 57.

Każdemu zapewnia się wolność organizowania pokojowych zgromadzeń i
          uczestniczenia w nich. Ograniczenie tej wolności może określać ustawa.

www.sejm.gov.pl/prawo/konstytucja/kon1.htm
          • peks11 Re: Homoseksualiści to obywatele RP. 29.04.06, 21:00
            Mówiac ze homoseksualizm ci nie przeszkadza zgadzasz sie takze z pedofilizmem,
            zoofilizmem i nekrofilizmem bo tez sa tylko inne odmienne orientacje seksualne a
            co do tej europy to my w niej jestesmy od jej powstania i mam dla ciebie jeszcze
            jedna nowine w samym srodku tej europy jest polska kup sobie kiedys mape z
            podzialem politycznym i zobacz ze samym srodku jest :-) ajak nie chce ci sie
            szukac mapy masz link

images.google.com/images?q=tbn:rABhRbcR680J:www.sp10.jasnet.pl/unia/grafiki/mapa_fizyczna_europy.jpg
            • terror.ortodoxa Re: Homoseksualiści to obywatele RP. 29.04.06, 21:04
              Homoseksualizm jest orientacją seksualną, a nie dewiacją ( zboczeniem ).
              Po więcej informacji zapraszam tutaj :

Ufff, ciężka ta robota ... :-)
              • shygay Re: Homoseksualiści to obywatele RP. 29.04.06, 21:05
                terror.ortodoxa napisał:

> Ufff, ciężka ta robota ... :-)

Gratuluję wytrwałości :)
                • terror.ortodoxa Re: Homoseksualiści to obywatele RP. 29.04.06, 21:30
                  ... na szczęście nie jestem sam :-)))
                  A propos twojej stopki, zapamiętałem fragment artykułu z grudniowego
                  świątecznego Newsweeka n/t przetrwania gatunków - " większość powina dbać o
                  tradycję, ale też dać mniejszościom prawo do eksperymentowania " w skrócie
                  chodziło o to, że zamykanie się na to co mogą dać mniejszości ( patrz : S.
                  Hawking ) może zubożyć całą społeczność, a czasem nawet doprowadzić do
                  wyginięcia całego narodu lub rasy.
                  • a7721 Co za bzdury ??? 29.04.06, 21:36
                    Czyżbyśmy mieli tolerować np. dzieciobójców i kazirodców? Widać, zboczenie
                    zmienia doglębnie strukturę mózgu.

Jak można się w tym kontekście powoływać na Stewena Hawkinga, który, choć
                    ciężko chory nigdy zboczeńcem nie był ??? Paranoja !
                    • terror.ortodoxa Re: Co za bzdury ??? 29.04.06, 21:45
                      W artykule jest mowa o wszelkich mniejszościach ( w tym seksualnych ) a nie
                      zboczeńcach :-)))
                      Po szczegóły odsyłam do grudniowego "Newsweeka".
                      I tradycyjnie już zapraszam do zapoznania się z różnicą pomiędzy zboczeniem a
                      orientacją seksualną jaką jest hetero, bi - i homoseksualizm :

• a7721 Re: Co za bzdury ??? 29.04.06, 21:56
                        Po co nazywać "piątkę" "czwórką"? Czy to zmieni reguły matematyki? Nazwanie
                        dewianta "mniejszością" czy "inną orientacją" też niczego nie zmieni.

Wywodząc się z tego środowiska, doskonale zdajesz sobie sprawę, że jest to
                        prosty zabieg socjotechniczny mający zmylić prostych ludzi.
                        • aquinus Re: Co za bzdury ??? 29.04.06, 22:08
                          a7721 napisał:

> Po co nazywać "piątkę" "czwórką"? Czy to zmieni reguły matematyki? Nazwanie
                          > dewianta "mniejszością" czy "inną orientacją" też niczego nie zmieni.
                          >
                          > Wywodząc się z tego środowiska, doskonale zdajesz sobie sprawę, że jest to
                          > prosty zabieg socjotechniczny mający zmylić prostych ludzi.
                          To właśnie takie buce jak ty stosują zabieg socjotechniczny wrzucając do
                          jednego worka: zoofilów, pedofilow i homseksualistów. To dzisiaj. A co jutro?
                          Może wrzucicie tam też liberałów, endeków, socjalistów, hodowców kanarków,
                          czyli skolko-ugodno.
                          • a7721 Re: Co za bzdury ??? 29.04.06, 22:19
                            Widzę, że koledze o "innej orientacji" zaczynają puszczać nerwy. Tak zwykle
                            bywa, gdy brakuje argumentów. A kryteria są banalnie proste: np. u przeciętnego
                            człowieka hodowcy kanarków nie wywołują obrzydzenia, a homoseksualiści i
                            nekrofile - tak.

• adam1270 Tolerancja 29.04.06, 22:26
                              Czy Tobie miło jest, gdy za granicami kraju nazywa się POLAKÓW ZŁODZIEJAMI?
                              Takie określenia dowodzą o braku znajomości Polski i Polaków - brak wiedzy! I
                              bardzo podobnie działa to zjawisko w przypadku nazywania gejów i lesbijek
                              dewiantami, pedofilami, oraz porównywanie ich praktyk seksualnych do pedofilii,
                              nekrofilii czy zoofilii - dowodzi to braku nawet minimalnej wiedzy na temat
                              homoseksualizmu. Pamiętajmy, jeśli ktoś nie zna się na zagadnieniu niech nie
                              bierze się za jego komentowanie, bo to byłoby jednocześnie przyzwoleniem na
                              moje ocenianie Twojej osoby, np. jako złodzieja czy kryminalisty, choć nie znam
                              cię, ale tego nie robię, bo mam w sobie pokorę i jako gej nie tylko domagam się
                              tolerancji, ale również sam akceptuję swoich przeciwników i ich zdanie. Każdy
                              może mieć własne zdanie, tego nikt nie zabrania. Normami, o których tak często
                              mówią tradycjonaliści to jest na początek akceptacja odmiennych poglądów.
                              Zacznijmy rozumieć się od podstaw... Pozdrawiam
                              • terror.ortodoxa Re: Tolerancja 29.04.06, 22:35
                                To nie jest nietolerancja - to po prostu FUNDAMENTALISTYCZNY FANATYZM.
                                Tacy jak on będą mieli dziwne miny gdy papież ( lub inny jego przywódca
                                religijny ) uznają stanowisko świata nauki i medycyny, tak jak to się stało z
                                prezerwatywami.
                                Będą ich mogli używać chorzy na AIDS katolicy - choć wcześniej Kościół
                                twierdził ... że mają dziurki :-)
                                • a7721 Re: Tolerancja 29.04.06, 22:42
                                  Przypuszczam, że żaden papież tego nie zrobi, ponieważ byłby to KONIEC
                                  KATOLICYZMU. Kościół nie może podważać fundamentów na których się opiera. Z
                                  antykoncepcją jest już zupełnie inna sprawa - tutaj KK i inne kościoły
                                  chrześcijańskie mają różne poglądy. Ta sprawa faktycznie zależy od medycyny i
                                  innych czynników.

• terror.ortodoxa Re: Tolerancja 29.04.06, 22:56
                                    Dlaczego :-)
                                    Można jeść mięso w Wigilię, dopuszcza się hodowanie GMO w rejonach głodu ;
                                    coraz częściej mówi się też o małżeństwach księży, za którymi opowiada się 60 %
                                    katolickich duchownych - pod naporem rzeczywistości kościół metodycznie łagodzi
                                    swoje sztywne stanowisko - i moim zdaniem TO B. DOBRZE.
                                    • waldemar.sotomski [...] 29.04.06, 23:00
                                      • terror.ortodoxa Bój się, bój ... 3-5 % mniejszości 29.04.06, 23:17
                                        strachliwy tradycjonalisto :-)
                                      • kaczomowa Re: To Był Marsz Prowokacji !!! !!!!!!!!!!!!! 30.04.06, 07:19
                                        > zboczeńcy coraz bardziej nachalnie prowokują
                                        > normalną wiekszość społeczenstwa
                                        > aby uzskac rozgłos

Od kiedy te łyse pały to normalna część społeczeństwa? Od ostatnich wyborów?
                                  • eryk2 Re: Tolerancja 29.04.06, 23:31
                                    a7721 napisał:

> Przypuszczam, że żaden papież tego nie zrobi, ponieważ byłby to KONIEC
                                    > KATOLICYZMU. Kościół nie może podważać fundamentów na których się opiera. Z
                                    > antykoncepcją jest już zupełnie inna sprawa - tutaj KK i inne kościoły
                                    > chrześcijańskie mają różne poglądy.

Jesteś ateistą? To nie wypowiadaj się na tematy teologiczne, których nie
                                    zgłębiłeś ani podczas katechezy w szkole, ani w trakcie samodzielnych studiów,
                                    bo ujawniasz żałosne braki.
                                    1. Błąd logiczny: w sprawie homoseksualizmu KK i inne Kościoły chrześcijańskie
                                    (protestanci) mają różne poglądy - czy to dla ciebie wystarczająca przesłanka,
                                    aby uznać ten temat za możliwy do dyskusji w KK? Chyba tak, jeśli podobnie
                                    pisałeś o prezerwatywie. Strzeliłeś więc sam sobie gola.
                                    2. Błąd teologiczny: wspomnianym Kościołom nie przeszkadza błogosławienie
                                    związków homoseksualnych, więc widać nie jest to fundament chrześcijaństwa.
                                    Zawsze myślałem, że KK opiera się na Biblii i na Tradycji - a nie na pedałach.
                                    Strzeliłeś sobie gola po raz drugi. Amen.
                                    • a7721 Re: Tolerancja 29.04.06, 23:44
                                      Ad 1 i 2. Jeżeli masz większą wiedzę na ten temat, to może wymienisz JAKIE
                                      kościoły tolerują (nie akceptują!) związki homoseksualne? Proszę cię, żebyś się
                                      postarał, bo wiedza na ten temat jest bardzo ciekawa.

Rzecz mianowicie dotyczy jedynie pewnych marginalnych (i zanikających - kto wie
                                      czy nie z tego powodu?)wyznań (np. kościół episkopalny w USA), które w ten
                                      sposób chciały dramatycznie wykreować swój wizerunek "nowoczesnych chrześcijan"
                                      a w gruncie rzeczy doprawadziły do rozłamów i braku wiarygodności. Świetny
                                      temat na dłuższą dyskusję - zachęcam do dalszych studiów!

• eryk2 Re: Tolerancja 29.04.06, 23:52
                                        Kościoły ewangelickie (luterańskie) w Niemczech błogosławią takie związki. W
                                        XVII w. na Siczy Zaporoskiej duchowni prawosławni udzielali parabłogosławieństw
                                        związkom dwóch mężczyzn. Więcej na te tematy - w portalu www.ekumenizm.pl.
                                        Fascynująca lektura, zapewniam.
                                  • aquinus Re: Tolerancja 30.04.06, 00:50
                                    a7721 napisał:

> Przypuszczam, że żaden papież tego nie zrobi, ponieważ byłby to KONIEC
                                    > KATOLICYZMU. Kościół nie może podważać fundamentów na których się opiera. Z
                                    > antykoncepcją jest już zupełnie inna sprawa - tutaj KK i inne kościoły
                                    > chrześcijańskie mają różne poglądy. Ta sprawa faktycznie zależy od medycyny i
                                    > innych czynników.
                                    >
                                    Kościół zrewidował już nie takie "fundamenty"; widocznie spałeś na lekcjach
                                    historii.
                              • a7721 [...] 29.04.06, 22:35
                                • adam1270 Re: Tolerancja 29.04.06, 22:50
                                  chcesz polemiki?
                                  chociaż nie jestem homo to przyjmuję wyzwanie...

bycie złodziejem jest zgodne z naturą. Polecam film o Lemurach, który chociażby
                                  dzisiaj emitowała TVP2 z cyklu NG. Lemury kradną by przeżyć.

bycie homoseksualistą jest zgodne z naturą - dowód? istnienie homoseksualistów,
                                  nic dodać nic ująć. mówi to samo przez się.

bycie pedofilem? człowie dojżewa już w wieku 13 lat (w zależności od płci)już
                                  wtedy wytwarza feromony, a co to znaczy? oznacz to gotowość do aktywności
                                  seksualnej. gdyby aktywność seksualna w młodszym wieku, niż regulije to prawo,
                                  była nienaturalna, to dziewczyny w wieku 13 -14 lat nie byłyby matkami, bo nie
                                  byłyby w stanie zajść w ciążę. Seks z młodszymi niż 18 rok życia zostało
                                  zastosowane na korzyść rozwoju cywilizowanych społeczeństw, bo młodzi osobnicy,
                                  korzystając z chłonnych umysłów powinni zając się nauką i poznaniem świata, a
                                  jak wiadomo seks zmienia człowieka, wtedy procesy fizjologiczne przechodzą
                                  zmiany. Mówienie, że pedofilia jest nienaturalna to czysta demagogia. Nasza
                                  cywilizacja poprostu musi ograniczyć prawnie kwestię związków seksualnych z
                                  nieletnimy po to by przetrwała. Seks z dziećmi naprawdę młodymi takimi jak np:
                                  5, 7 czy 10 lat to rzeczywiście zboczenie, ale nie można go porównywać do
                                  homoseksualizmu, gdyż w przypadku pedofilii dziecko nie jest świadome tego co
                                  dorosły z nim wyczynia, samo ponosi krzywdę psychiczną gdyż jest PRZYMUSZANE!
                                  przymuszanie wśród homoseksualistów nie występuje, a jeśli tak to nazywa się to
                                  gwałtem, ale występuje on również wśród heteroseksualistów. Więc nie pierdziel
                                  kolego o naturze, bo to jest całkowicie chybiony argument.
                                  • a7721 Re: Tolerancja 29.04.06, 23:10
                                    A już myslałem, że spotkałem na forum jakiegoś kulturalnego dewianta. Takich
                                    jednak widać nie ma, co tylko potwierdza moje najgorsze przeczucia co do
                                    waszego środowiska. Ja nie użyłem żadnego wulgarnego słowa, natomiat kolegom
                                    puszczaja nerwy, bo brak wam jakichkolwiek argumentów.

1. Populacja ludzka różni się prawami rozwoju i poziomem cywilizacyjnym od
                                    populacji lemurów. Niemniej, jest coś w tym, że zaakceptowanie chorych reguł
                                    gry szybko by nas sprowadziło na poziom lemurów.

2. Poglądy na temat "dziewczynek" potwierdzają b. bliski związek
                                    homoseksualistów z pedofilami i innymi zboczeńcami. Homoseksualizm to tylko
                                    wierzchołek góry lodowej, pod którym kryje się całe morze deprawacji. Dzięki za
                                    przykład - zdjąłeś maskę.

3. Natura to nie tylko fizjologia, ale i psychika i kontekst kulturowy
                                    (dojrzałość społeczna). Wiem, że dla społeczności gejowskiej, skupionej tylko
                                    na ruchach frykcyjnych, nie są to łatwe pojęcia.
                                    • adam1270 Re: Tolerancja 29.04.06, 23:22
                                      Myśl dalej, bo nadszedł czas korzystać z mózgu - daru natury ;)

Widzę, że nie rozumiesz istoty. Każdy cżłowiek, uważający się za szczyt
                                      cywilizacyjnego drzewa myśli, że ma prawo przyswając te prawa natury, które są
                                      po jego myśli, a odrzucać te, które są sprzeczne z jego przekonaniami. Tak samo
                                      jest z Tobą. Nie dopuszczasz do świadomości, że homoseksualizm ma stałą liczbę
                                      procentową w społeczności ludzkiej od setek lat przynajmniej.

Jeśli nie zrozumiałeś idei dotyczącej "dziewczynek" to nie dyskutuj ze mną
                                      wykorzustując natury jako argumentu, bo poprostu nie rozumiesz bardzo prostego
                                      faktu, a w totalnym uproszczeniu brzmi on tak: "to co byłoby nienaturalne,
                                      poprostu nie istniałoby" - ja wiem, że ciężko w to uwierzyć, zwłaszcza w
                                      świecie, gdzie człowiek uważa siebie mądrzejszym od praw natury, a w
                                      rzeczywistości nie zna lub nie rozumie mechanizmów jakimi się ona posługuje.
                                      Dla ludzkich ciasnych umysłów jest ona zbyt skomplikowana, więc nie dyskutyjmy
                                      o homoseksualizmie jako wynaturzeniu.
                                      • a7721 Re: Tolerancja 29.04.06, 23:32
                                        Ten wątek już poruszaliśmy: złodzieje, mordercy i schizofrenicy też stanowią
                                        stały odsetek populacji. Nie jest to argument legitymizujący "normalność".

• terror.ortodoxa Re: Tolerancja 29.04.06, 23:36
                                          Czy to znaczy że róznie mały odsetek rudych, leworęcznych i daltonistów
                                          uznajesz za "nienormalnych" czyli dewiantów ?
                                          • a7721 Re: Tolerancja 29.04.06, 23:46
                                            Bycie "rudym, leworęcznym i daltonistą" nie narusza PRAWA NATURALNEGO i nie
                                            wywołuje naturalnego obrzydzenia.
                                            • adam1270 Re: Tolerancja 29.04.06, 23:50
                                              żadne obrzydzenie drugim człowiekiem nie jest naturalne. homoseksualiści,
                                              poniewaz takich ich NATURA stworzyła, są naturalni, co więcej - są dziełem
                                              samej natury ;)
                                            • terror.ortodoxa Re: Tolerancja 30.04.06, 00:07
                                              A cóż to jest to prawo naturalne - masz na myśli powszechny w świecie
                                              zwierzęcym promiskuityzm zwiększjący szansę przetrwania gatunku ?
                                              Czy też kanibalizm -więc może zalegalizujmy te wzorce i w naszym świecie skoro
                                              powołujemy się na prawa natury.

A obrzydzenie to rzecz względna ( nie wydawaj osądów na swoim przykładzie ) -
                                              na Zachodzie ( w przeciwieństwie do Polski ) osób o orientacji homo nie
                                              akceptuje niewielki margines społeczenstwa, a "brzydzi się" promil. I to jak
                                              przypuszczam, złożony w przeważającej części z emigrantów zza żelaznej kurtyny.
                                              • adam1270 Re: Tolerancja 30.04.06, 00:15
                                                katolicy kochają się w naturze, uwielbiają gdy wszystko jest naturalne, a
                                                nienawidzą tego co ich zdaniem nienaturalne, tylko ciekawe jak wytłumaczą
                                                najbardziej nienaturalne zjawisko, które stanowi fundament wiary - dziewictwo
                                                Marii...
                                        • adam1270 Re: Tolerancja 29.04.06, 23:37
                                          ale lemurów nie pobijesz :P hehehe... no i na cholerę dyskutować o czymś czego
                                          nie zmieni nikt? nie da się nas gejów wyplenić, bo chociaż nas wybijecie
                                          wszystkich to w następnym pokoleniu pojawią się kolejni homoseksualiści, tak
                                          więc, czy nie lepiej się poprostu zrozumieć? przecież nikomu nie zagrażamy, bez
                                          obawy, ja mówię poważnie.
                                          • a7721 Re: Tolerancja 29.04.06, 23:53
                                            Nikt nie chce was "wypleniać". Jednak afiszowanie waszej orientacji wywołuje w
                                            ludziach naturalną (i zdrową) agresję. Możesz być pewien, że nawet w takiej
                                            sytuacji ja cię nie zabiję ani nawet nie uderzę, ale zrobi to powiedzmy prosty
                                            chłop spod Koszęcina. Poważnie.

• adam1270 Re: Tolerancja 30.04.06, 00:00
                                              no dobrze, ale nie wmówisz mi, że to obrzydzenie jest naturalne tym bardziej
                                              zdrowe - jak można w taki sposób reagować na drugą osobę, tym bardziej, że
                                              heteroseksualiści popełniają te same czyny (publiczne obłapywanie się,
                                              rozpowszechnianie i propabowanie seksu) oficjalnie - nie mówię, że chcemy tego
                                              samego bo wg. mnie ani geje ani heteroseksualiści nie powinni afiszować swoich
                                              preferencji bo jeden koleś lubi z facetem delikatny seks, a inny z kobietą
                                              stanowczy. Nikt nikomu do sypialni nie zagląda. A ja nie będę zapraszał dzieci
                                              swoich sąsiadów do swojej sypialni żeby patrzyły jak robię 'to' z moim facetem,
                                              wiec w jaki sposób niby wam mamy zagrazac... a chlopi 'spod Koszecina' jak
                                              wiemy to typowi Polacy. Oni potrafiliby dac w dziub kazdemu, kogo nie
                                              akceptuje, nawet Tobie jesli mu podpadniesz ;)
                                            • eryk2 Re: Tolerancja 30.04.06, 00:09
                                              a7721 napisał:

> Nikt nie chce was "wypleniać". Jednak afiszowanie waszej orientacji wywołuje
                                              w
                                              > ludziach naturalną (i zdrową) agresję. Możesz być pewien, że nawet w takiej
                                              > sytuacji ja cię nie zabiję ani nawet nie uderzę, ale zrobi to powiedzmy
                                              prosty
                                              > chłop spod Koszęcina. Poważnie.

Gdyby o przyszłości cywilizacji decydował, powiedzmy, prosty chłop spod
                                              Koszęcina, to dalej siedzielibyśmy na drzewach i wachlowali się ogonami.
                                              Poważnie.
                                  • eryk2 Do adama1270 29.04.06, 23:39
                                    Nie wytłumaczysz fanatykom pojęcia 'prawa naturalnego', że mówią bzdury. Samo
                                    pojęcie jest sprzeczne wewnętrznie, alogiczne, ponieważ wiąże dwie odrębne
                                    sfery: przyrodę i moralność. Naturalne jest wszystko, co występuje w naturze:
                                    blondynka z długimi nogami, pedofil (jeśli nie został uwiedziony w dzieciństwie
                                    i TO pojawiło się u niego samoistnie), lemur, potworniak i cielę z dwiema
                                    głowami. Natomiast nasze słodkie misiaczki od 'pr. nat.' chciałyby, żeby
                                    dodatkowo słowo 'naturalny' (oprócz - zgodny z naturą) znaczyło jeszcze 'zgodny
                                    z nauką KK'. Logicznie jest to niemożliwe, bowiem oba zakresy znaczeniowe są
                                    zbiorami rozłącznymi (albo przynajmniej o jakiejś części wspólnej, ale nie
                                    zawierają się jeden w drugim idealnie). Teoria zbiorów to I klasa podstawówki,
                                    ale nie wymagajmy zbyt wiele od naszych rozkoszniaczków, trolli, sfrustrowanych
                                    fanatyków MW, NOP, ONR, LPR i paru innych liter. Ciekawe, że poza KK ŻADEN
                                    Kościół chrześcijański NIE UZNAJE istnienia prawa naturalnego (tj. nie
                                    posługuje się taką kategorią).
                                    • adam1270 Re: Do adama1270 29.04.06, 23:45
                                      tak, doskonale wiem o tym, dlatego też uważam, że powinno dość do porozumienia.
                                      Polaków, Niemców można wybić, bo z małżeństwa innych nacji nie narodzi się nowy
                                      Polak, ale nas gejów nie da się wyplenić bo my rodzimy się zawsze ze związków
                                      heteroseksualnych, o które tak walczą nasi przeciwnicy, hehehe... nigdzie nie
                                      ma logiki. sam kościół nie może mówić o porządku w świecie gdy kiedyś wpajał
                                      ludziom, że ziemia jest płaska ;) żadna partia nie przetrwała po tylu
                                      kłamstwach co kk, nikt nie utrzymał po tylu sprzecznościach swojej wysokiej
                                      pozycji w społeczeństwie, a kk to zrobiło i robi to przez niecałe 2000lat - to
                                      jest dopiero nienaturalne :D hehhe...
                                • terror.ortodoxa Re: Tolerancja 29.04.06, 22:51
                                  A jaki sąd rozlicza z łamiania zasad prawa naturalnego ?
                                  • a7721 Re: Tolerancja 29.04.06, 22:56
                                    terror.ortodoxa napisał:

> A jaki sąd rozlicza z łamiania zasad prawa naturalnego ?

Tyle, to chyba wiesz.
                                    • terror.ortodoxa Re: Tolerancja 29.04.06, 22:59
                                      No właśnie, stąd pytanie do Ciebie : kto z nas tutaj na Ziemi jest uprawniony
                                      do rozliczania bliźniego ?
                                      O ile wiem Bóg dał ludziom przykazania, rozum i WOLNĄ WOLĘ ... I NIE CZYNIŁ Z
                                      RELIGII NARZĘDZIA OPRESJI.
                                      • a7721 Re: Tolerancja 29.04.06, 23:17
                                        Prosta sprawa: to nie hetero* organizują marsze i parady miłości, ale homo*. W
                                        tej sytuacji np. ja (i większość innych ludzi) jesteśmy ZOBOWIĄZANI (w swoim
                                        sumieniu) do obrony podstawowych wartości moralnych. Nie byłoby problemu, gdyby
                                        nie agresywna postawa "inaczej myślących i czyniących".

• terror.ortodoxa Re: Tolerancja 29.04.06, 23:23
                                          .... a znasz słowa ewangelii o kamieniu i grzechu ?
                                        • adam1270 Re: Tolerancja 29.04.06, 23:26
                                          nie mów mi o moralności człowieku. bo prawda jest taka, że heteroseksualiści są
                                          bardziej niemoralni niż homosie - swingersi, seksualne rekordy, burdele,
                                          reklamy zawierające treści erotyczne emitowane w godzinach dostepnych przez
                                          dzieci. Drogi heteryku, my nie chcemy seks parad, ale zrozumienia, kapujesz?
                                        • ecco1234 Re: Tolerancja 29.04.06, 23:28
                                          a7721 napisał:

> Prosta sprawa: to nie hetero* organizują marsze i parady miłości, ale homo*.
                                          Hetero nie muszą, bo mogą się obściskiwać i obcałowywać do woli w miejscach
                                          publicznych i nikt się ich nie czepia (czy jest to OK, to inna sprawa - znam
                                          pewną damę starej daty, dla której jest to nieeleganckie.) Homo też by tak
                                          chcieli, ale w tym kraju pewnie zostaliby natychmiast ukamieniowani. Swoje
                                          parady robią m.in. po to, aby to zmienić.

> W tej sytuacji np. ja (i większość innych ludzi) jesteśmy ZOBOWIĄZANI (w
                                          > swoim sumieniu) do obrony podstawowych wartości moralnych.
                                          Dlaczego wypowiadasz się w imieniu większości?

> gdyby nie agresywna postawa "inaczej myślących i czyniących".
                                          Agresywną postawę to, niestety, reprzezentują ludzie myślący tak jak Ty. Geje
                                          są z natury łagodni. Wszyscy widzieli, co się działo wczoraj w Krakowie.
                                        • terror.ortodoxa Kościół nie potępia homoseksualistów 29.04.06, 23:49
                                          tylko czyny homoseksualne, które stawia na równi np. z grzechem cudzołóstwa czy
                                          seksu przedmałżeńskiego.
                                          Może by tak zagorzali "obrońcy moralności" hetero zamiast homoseksualistami
                                          zajęliby się najpierw troską o swoje morale i walką z własnymi słabościami
                                          ducha i ciała ?
                                          • adam1270 Re: Kościół nie potępia homoseksualistów 29.04.06, 23:53
                                            a po co? przecież heterycy przenoszą uwagę na gejów i nasze GRZECHY I
                                            NIEMORALNOŚC zasłaniając tym samym własne burdele w centrach miast, koło szkół,
                                            coroczne rekordy seksualne i filmi erotyczne emitowane w tv. to przecież takie
                                            naturalne zachowanie! ;) hehehe... przykro aż się robi z powodu ich
                                            ograniczenia no chyba, że to celowe działanie ;P
                                            • eryk2 Re: Kościół nie potępia homoseksualistów 30.04.06, 00:06
                                              adam1270 napisał:

> a po co? przecież heterycy przenoszą uwagę na gejów i nasze GRZECHY I
                                              > NIEMORALNOŚC zasłaniając tym samym własne burdele w centrach miast, koło
                                              szkół,
                                              >
                                              > coroczne rekordy seksualne i filmi erotyczne emitowane w tv. to przecież
                                              takie
                                              > naturalne zachowanie! ;) hehehe...

Adamie drogi - 1000% racji! Od paru tygodni patrzę sobie na reklamę w centrum
                                              półmilionowego miasta (dziennie przwijają się tam dziesiątki tysięcy ludzi,
                                              również z dziećmi). Na ścianie budynku, w kwadracie o boku ok. 10-12 m
                                              namalowana jest rozebrana kobieta, leżąca na pluszowym, różowym króliku w pozie
                                              sugerującej, że właśnie oboje przestali... Tekst dopowiada to (w typowej,
                                              dzisiejszej mieszaninie modern polisz), że taki królik to ho, ho... Od miesiąca
                                              nikt nie reaguje. NIKT. Reakcja byłaby natychmiastowa, gdyby chciał tamtędy
                                              przejść Marsz Tolerancji (nawet w grudniu, gdy drag-quenns byłyby zapięte po
                                              samą szyję w puchowych kurtkach), zajmując max. 30 min. Miesięczna pronografi,
                                              świątek, piątek czy niedziela, 24 h na dobę nie szkodzi NIKOMU. Zwłaszcza tym
                                              najświętszym katolikom od rzucania kamieniami w bezbronny tłum. Moje
                                              gratulacje - hipokryzja w tym kraju osiągnęła szczyty Alp.
                                              • adam1270 Re: Kościół nie potępia homoseksualistów 30.04.06, 00:10
                                                bo to nas się obawiają heterycy, że zdeprawujemy ich potomstwo, a sami narażają
                                                je na takie widoki - nie muszę mówić jakie są tego efekty.
                                            • terror.ortodoxa Re: Kościół nie potępia homoseksualistów 30.04.06, 00:20
                                              Nie wszyscy - też jestem hetero i katolikiem, ale myślącym
                                              ( nie fundamentalistą ) :-)))
                                              Ale zgadza się - geje to chłopcy do bicia dla niedowartościowanych moralistów z
                                              przekonaniem o własnej wyższości w rodzaju a7721 czy innej Młodzieży
                                              Wszechgiertychowskiej.
                                          • ecco1234 Re: Kościół nie potępia homoseksualistów 29.04.06, 23:54
                                            Racja. Kościół, a raczej Biblia generalnie potępia seks, który nie prowadzi do
                                            spłodzenia potomstwa. Stąd właśnie wynika "grzech" homoseksualistów.

Kto więc nigdy nie robił tego w celach innych niż prokreacyjne, niech rzuci
                                            kamień.

• ecco1234 Re: Co za bzdury ??? 29.04.06, 22:34
                              a7721 napisał:

> A kryteria są banalnie proste: np. u przeciętnego
                              > człowieka hodowcy kanarków nie wywołują obrzydzenia, a homoseksualiści i
                              > nekrofile - tak.

Dlaczego piszesz "u przeciętnego człowieka"? Robiłeś badania statystyczne? Jaką
                              metodą? Obliczyłeś wartość przeciętną? Według jakiego wzoru?

Bo jesli to Twoja subiektywna opinia, to pozwól innym również ją mieć. Według
                              mnie na przykład u przeciętnego człowieka homoś nie wywołuje żadnych emocji,
                              nekrofil budzi przerażenie i litość, natomiast obrzydzenie wzbudzają ludzie o
                              takich poglądach jak Twoje.
                            • aquinus Re: Co za bzdury ??? 30.04.06, 00:48
                              a7721 napisał:

> Widzę, że koledze o "innej orientacji" zaczynają puszczać nerwy. Tak zwykle
                              > bywa, gdy brakuje argumentów. A kryteria są banalnie proste: np. u
                              przeciętnego
                              >
                              > człowieka hodowcy kanarków nie wywołują obrzydzenia, a homoseksualiści i
                              > nekrofile - tak.
                              >
                              We mnie budzą obrzydzenie osobnicy tacy jak ty, i co powiesz?
                              To po pierwsze, a po drugie, przyjmij chłopie do wiadomości, że tu wcale nie
                              chodzi o pedałów i lesbijki, lecz o sprawę znacznie ważniejszą: o prawa
                              konstytucyjne, które tamci mają dokładnie takie same jak ty.
                        • terror.ortodoxa Re: Co za bzdury ??? 29.04.06, 22:14
                          A skąd przypuszczenia że jestem tą mniejszością - nie jestem gejem ( ponadto
                          jestem katolikiem ), tylko skromnym obrońcą państwa prawa i demokratycznych
                          wartości.

Co uważasz za socjotechnikę - klasyfikację WHO ?

"Klasyfikacja WHO
                          Homoseksualizm był dawniej uważany za dewiację seksualną, lecz według
                          najnowszej klasyfikacji zaburzeń i chorób, opracowanej w 1991 roku przez
                          Światową Organizację Zdrowia, żadna orientacja seksualna sama w sobie nie
                          powinna być traktowana jako zaburzenie."

pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm

• a7721 Re: Co za bzdury ??? 29.04.06, 22:25
                            To nie przypuszczenie lecz pewność. Z taka pasą broni się tylko własnych
                            interesów. W "katolickość" też nie wierzę - stanowisko KK jest tu jednoznaczne.

O wartości pustych słów i pustych definicji też mówiliśmy. Chciałbym jednak
                            zwrócić uwagę, że poniższa definicja ujednolica takie wynaturzenia jak:
                            homoseksualizm, pedofilią, kazirodztwo itp. Nic dodać, nic ująć.

terror.ortodoxa napisał:

> A skąd przypuszczenia że jestem tą mniejszością - nie jestem gejem ( ponadto
                            > jestem katolikiem ), tylko skromnym obrońcą państwa prawa i demokratycznych
                            > wartości.
                            >
                            > Co uważasz za socjotechnikę - klasyfikację WHO ?
                            >
                            >
                            > "Klasyfikacja WHO
                            > Homoseksualizm był dawniej uważany za dewiację seksualną, lecz według
                            > najnowszej klasyfikacji zaburzeń i chorób, opracowanej w 1991 roku przez
                            > Światową Organizację Zdrowia, żadna orientacja seksualna sama w sobie nie
                            > powinna być traktowana jako zaburzenie."
                            >
                            >
                            > pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm
                            >
                            >
                            • adam1270 Re: Co za bzdury ??? 29.04.06, 22:38
                              Wydaje mi się, że w tej całej dyskusji i hetero- i homoseksualni się już
                              pogbili.

Kilka zdań do heteroseksualnych:
                              Jeśli mówicie o normach, które obowiązują w naszej kulturze, do przestrzegania,
                              których usilnie nas gejów namawiacie, to sami również je przestrzegajcie.
                              Ogranicznie te epitety w stylu 'kryminaliści', 'zboczeńcy', 'dewianci'. Nie
                              porównujcie nas do zoofilów, nekrofilów czy pedofilów, bo my także nie uważamy
                              tych praktyk za pożądane, przede wszystkim pedofilii, która wyrządza krzywdę
                              dzieciom. My geje nie wyrządzamy sobie krzywdy darząc się uczuciem, uprawiając
                              seks czy mieszkając razem i poświęcając się sobie. Uwierzcie, że potrafimy
                              darzyć się tak silnym uczuciem jak pary heteroseksualne.

Kilka słów do homoseksualistów:
                              Jeśli oczekujemy tolerancji od naszych liczniejszych rodaków to sami musimy
                              rozumieć ich obawy. Ich nietolerancja w dużej mierze wynika z niewiedzy (lecz
                              nie zawsze) a naszym zadaniem jest posiadanie cierpliwości i uświadamianiu
                              społeczeństwa w SPOSÓB KULTURALNY o naszym funkcjonowaniu.

Do wszystkich:
                              Ograniczcie wogóle wszyscy te wulgarne określenia bo to jest
                              przykre, a świadczy o braku kultury naszego narodu, co znaczy, że przeciwnicy
                              homoseksualizmu bronią zasad, których sami nie przestrzegają.
                            • terror.ortodoxa Re: Co za bzdury ??? 29.04.06, 22:43
                              Aha.
                              No to gratuluję pewności siebie - ja natomiast uważam, że jesteś czynym
                              członkiem neofaszystowskich organizacji,bo tylko oni z takim zaangażowaniem
                              nienawidzą gejów :-)
                              Do tego ateistą - bo żaden człowiek wierzący w wartości duchowe nie odnosi się
                              w ten sposób do drugiego człowieka ( patrz : JP II który kazał katolikom
                              traktować gejów z delikatnością i szacunkiem )
                              I co teraz ?
                          • etc_etc terror.ortodoxa, zgadzam sie z toba w 100% 29.04.06, 22:42
                            Poniektorzy z forumowiczow chcieliby wprowadzic prawa nazistowskie w Polsce.
                            Zal mi takich osob, bo niewiedza i brak tolerancji bardzo utrudnia zycie. Tez
                            nie jestem mniejszoscia seksualna, ale tez obronca prawa i demokratycznych
                            wartosci. Malo tego, jestem liberalem, a w Polsce to gorzej niz byc
                            homoseksualista!
              • a7721 Obywatele RP muszą respektować prawa i obyczaje 29.04.06, 21:20
                Dewianci trzymają się tej definicji jak tonący brzytwy. Sęk w tym, że sami ją
                ukuli. Można to rozszerzać, np:
                "Pedofilia jest orientacją seksualną, a nie dewiacją..."
                "Sodomia jest orientacją seksualną, a nie dewiacją..."
                "Nekrofilia jest orientacją seksualną, a nie dewiacją..."
                " XXX jest orientacją seksualną, a nie dewiacją..."

instrukcja: w miejsce XXX wstaw cokolwiek

• terror.ortodoxa Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 21:40
                  Zgadza się - w tym naczelny akt prawny jakim jest Konstytucja RP.
                  I towarzyszące jej ustawy, które stanowią iż można zakazać demonstracji
                  wyłącznie ze względu na obsceniczne zachowania - a takich nie stwierdzono na
                  żadnym polskim marszu.
                  • a7721 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 21:46
                    Promowanie dewiacji i wynaturzeń jest samo w sobie obsceniczne i szkodliwe.
                    Rodziny mają prawo do obrony przed zwyrodnialstwem. Zwłaszcza do ochrony swych
                    dzieci przed degeneracją. To gwarantuje nie tylko konstytucja, ale i nadrzędne
                    wobec niej PRAWO NATURALNE.

• terror.ortodoxa Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 21:54
                      Poproszę o podanie obowiązującego aktu prawnego, z przepisami PRAWA NATURALNEGO
                      o którym wspomniałeś :-)
                      • a7721 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 22:00
                        Akty prawne tworzone są przez tych, którzy tworzą prawo. PRAWO NATURALNE
                        zostało stworzone przez TEGO który stworzył NATURĘ, także Ciebie :-)

• aquinus Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 22:05
                          a7721 napisał:

> Akty prawne tworzone są przez tych, którzy tworzą prawo. PRAWO NATURALNE
                          > zostało stworzone przez TEGO który stworzył NATURĘ, także Ciebie :-)
                          >
                          A Ty masz monopol na interpretację tego prawa, jak rozumiem? A może masz też
                          bezpośredni telefon do Pana Boga?
                          • a7721 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 22:13
                            Załóżmy, że rozkład pojmowania i rozumienia PRAWA NATURALNEGO ma chrakter
                            gaussowski. Wtedy na obu końcach znajdą się - z jednej strony sami dewianci, z
                            drugiej ci, którzy by chcieli za zboczenie karać śmiercią (tak jak w
                            hitlerowskich Niemczech). W środku jednak będą ci, którzy chcą po prostu bronić
                            swoje rodziny przed demoralizacją i wynaturzeniem. Nie będą nic złego robić
                            zboczeńcom, dopóki ci nie będą się publicznie afiszować i propagować dewiacji.
                            Pewnie ci najwierniej odbierają PRAWO NATURALNE.
                            • inquisition Faszyzm trzeba leczyć nie karać 29.04.06, 22:18
                              Jak jakiś żałosny zakomplesiony, śliniący się onanista ogoli główkę, ubierze
                              moro i z innymi mu podobnymi frajerami skrzyknie bo dopiero jak jest w kupie i
                              może komuś do<samocenzura> to czuje się kimś.

Podstawówkę by pokończyli jeden z drugim!
                            • terror.ortodoxa Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 22:24

" Publikowane badania statystyczne, naukowe oraz historyczne podają, że wśród
                              populacji ludzkiej jest średnio 3-5% osób o skłonnościach homoseksualnych, a
                              odsetek ten jest mniej więcej stały bez względu na obszar i czas"

pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm

I w tym kontekście ciągle zadaję pytanie :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41062069&a=41064007
                              • a7721 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 22:30
                                Nie wiem co miałaby potwierdzać ta statystyka. W każdej dużej populacji kilka
                                procent to złodzieje, mordercy i różnej maści degeneraci. Czy jest to powód,
                                aby ich stawiać na piedestale lub otoczyć aurą "normalności"? Dla każdego
                                społeczeńswta byłaby to droga do śmierci kulturowej i cywilizacyjnej.

• terror.ortodoxa Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 22:36
                                  A przeczytałeś moje pytanie ?
                            • ecco1234 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 22:49
                              a7721 napisał:

> W środku jednak będą ci, którzy chcą po prostu bronić
                              > swoje rodziny przed demoralizacją i wynaturzeniem

Nie rozumiem, dlaczego manifestacje gejów miałyby zagrażać tradycyjnej
                              rodzinie. Jeżeli ktoś ma takie obawy, wytłumaczenie moze być tylko jedno - sam
                              jest kryptogejem i boi się, że gdy homoseksualizm nie będzie ogólnie potępiany,
                              to on nie wytrzyma i odejdzie od żony do mężczyzny.

Ja jestem kobietą hetero i lesbijki nie budzą we mnie żadnych emocji. Nie
                              rozumiem, dlaczego miałabym je potępiać. Przecież taka nawet nie odbije mi
                              faceta.
                              • a7721 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 22:53
                                ecco1234 napisała:

> Nie rozumiem, dlaczego manifestacje gejów miałyby zagrażać tradycyjnej
                                > rodzinie. Jeżeli ktoś ma takie obawy, wytłumaczenie moze być tylko jedno -
                                sam
                                > jest kryptogejem i boi się, że gdy homoseksualizm nie będzie ogólnie
                                potępiany,
                                >

Logika godna Immanuela Kanta! Pogratulować!
                                Jeżli oburza mnie demonstarcja np. złodziejów czy prostytutek, to znaczy, że
                                sam jestem złodziejem (albo mam tendencje do prostytucji...).
                                No comments.

• terror.ortodoxa Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 23:01
                                  Tak, lecz jeżeli ktoś broni praw gejów to znaczy że ... jest gejem :-)))
                                  Pozdrowienia dla IK.
                                • ecco1234 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 23:19
                                  a7721 napisał:

> Jeżli oburza mnie demonstarcja np. złodziejów czy prostytutek, to znaczy, że
                                  > sam jestem złodziejem (albo mam tendencje do prostytucji...).

Logika godna prawdziwego prawicowca. Dlaczego wrzucasz do jednego worka
                                  złodziei, prostytytki i gejów?

Normalny człowiek boi się złodziei, bo mogą mu wyrządzić szkodę. Na przykład
                                  włamać się do mieszkania. Jeżeli więc zaczną oni demonstrować przeciwko
                                  systemom alarmowym, na które ludzie wydają grube pieniądze, to masz prawo się
                                  oburzać. I będziesz miał po swojej stronie wszystkich, łącznie z władzami i
                                  policją.

Prostytutek normalny człowiek się nie boi, bo krzywdy nikomu nie wyrządzają.
                                  Chyba że ktoś korzysta z ich usług, to może się obawiać np. chorób. Jeśli więc
                                  panie te zrobią sobie demonstrację w walce o jakieś tam prawa (tutaj to
                                  abstrakcja, ale w cywilizowanych krajach podobno mają nawet związki zawodowe),
                                  to nie mozesz się czepiać. O ile oczywiście nie będą wystawiać biustów i pup,
                                  ale wtedy będzie chodziło o obrazę moralności publicznej, nie o demonstrację
                                  jako taką.

Nadal nie rozumiem, jakie szkody lub krzywdy mieliby Ci wyrządzić geje.

Zauważyłam, że prawicowcy mają kłopoty z logiką, ale żeby aż tak?

• a7721 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 23:23
                                    Nie mnie, ale moim dzieciom. Mnie bardziej drażni alogiczność.

• terror.ortodoxa Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 23:34
                                      A więc "logicznie" i krótko - mam rozumieć że nie uznajesz klasyfikacji WHO,
                                      która zalicza heteroseksualizm, homoseksualizm i bisekusualizm do orientacji ?

Orientacja seksualna
                                      From Wikipedia
                                      Skocz do: navigation, szukaj
                                      Orientacja seksualna - odczuwany wewnętrznie popęd płciowy do osobników płci
                                      przeciwnej (heteroseksualizm) lub tej samej (homoseksualizm). Popęd płciowy
                                      skierowany zarówno do osobników płci przeciwnej, jak i własnej to biseksualizm.

Uwaga: Żadna orientacja seksualna sama w sobie nie jest uznawana za zaburzenie

pl.wikipedia.org/wiki/Orientacja_seksualna

• a7721 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 30.04.06, 00:05
                                        Jeżeli WHO twierdzi coś, co jest sprzeczne z PRAWEM NATURALNYM to kto się tu
                                        kompromintuje: WHO czy Stwórca Wszechświata?

• terror.ortodoxa Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 30.04.06, 00:41
                                          Odpowiedź :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41062069&a=41075133

I jeszcze jedno - jakie prawo rządzi sferą sacrum i profanum ... ?
                                          Jest takie powiedzenie : oddajmy co boskie Bogu co cesarskie cesarzowi, i tego
                                          się trzymajny
                                    • ecco1234 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 29.04.06, 23:35
                                      a7721 napisał:

> Nie mnie, ale moim dzieciom. Mnie bardziej drażni alogiczność.

Dlaczego dzieciom?
                                    • europa130 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 30.04.06, 17:23
                                      a7721 napisał:

> Nie mnie, ale moim dzieciom. Mnie bardziej drażni alogiczność.
                                      >Juz lepiej miec brata geja niz pozbawionego mozgu prawicowego brata.>Czy ty w
                                      ogole spotkales kiedys geja ze tak ich nienawidzisz ,jak ja nienawidze ciebie z
                                      calego serca ,i aby okazalo sie kiedys ze jedno z twoich potomkow okazalo sie
                                      GEJEM ale bylyby jaja jak mocherowe berety.
                                • aquinus Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 30.04.06, 12:02
                                  a7721 napisał:

> ecco1234 napisała:
                                  >
                                  > > Logika godna Immanuela Kanta! Pogratulować!
                                  > Jeżli oburza mnie demonstarcja np. złodziejów czy prostytutek, to znaczy, że
                                  > sam jestem złodziejem (albo mam tendencje do prostytucji...).
                                  > No comments.
                                  >
                                  >
                                  Twoja logika za to jest godna na pewno nie Kanta, lecz kanciarza; coś ci się
                                  pop... . Właśnie o to chodzi, że manifestacja gejów NIE MA PRAWA CIEBIE
                                  OBURZAĆ, może ci się co najwyżej nie podobać, ale do oburzenia NIE MASZ PRAWA.
                                  Oni za to mają prawo manifestowania.
                                  Mnie się nie podobają manifestacje Młodzieży Wszechpolskiej, ale dopóki nie
                                  przeradzają się w rozróby, nie MAM PRAWA SIĘ OBURZAĆ. Muszę je zaakceptować,
                                  tak jak ty manifestacje gejów. Poniał? Prawo do wieców i manifestacji mają
                                  wszyscy, także ci, których poglądy mnie się nie podobają, jak ci, których
                                  poglądy nie podobają się tobie. Poniał?
                        • deepundercover Jakie prawo naturalne do k*** n****??? 30.04.06, 00:22
                          Co wy wszyscy katole z tym prawem naturalnym. Co to jest do cholery? Prawo
                          naturalne czyli takie wystepujace w naturze? To zgodnie z nim racje ma zawsze
                          silniejszy i tyle. Brutalne prawo piesci, stajesz na mojej drodze i masz tego
                          pecha ze jestes slabszy - masz przeje..e.

Skoncz z tym pieprzeniem ze jest ono ustanowione przez NIEGO. Nie kazdy wierzy w
                          katolicka czy ogolnie chrzescijanska wizje swiata i nie uda wam sie narzucic
                          swojego tepego swiatopogladu tylnymi drzwiami.

I jeszcze jedno. Dlaczego kazdy, bez wyjatku kazdy zapluty katol jako glowny
                          argument przeciwko homoseksualistom ma stawianie ich w jednym szeregu z
                          pedofilami, nekrofilami i kim tam jeszcze. Geje i lesbijki to dorosli ludzie,
                          ktorzy nikogo nie krzywdza i to co robia w swoich sypialniach to wylacznie ich
                          sprawa. Pedofile krzywdza dzieci (wiem ze odkrywcze:), ale tak samo czesto
                          chlopcow jak i dziewczynki. Nekrofile - jak ktos powiedzial juz na forum, budza
                          przerazenie i wspolczucie, to ludzie po prostu chorzy. Tylko ze to zboczenie
                          ekstremalne i wystepujace rownie ekstremalnie rzadko!

Skad u was ta znajomosc dewiacji, tak nawiasem? Macie jakas niezdrowa fascynacje
                          tym tematem. No ale jak na obozach Weszpolakow jednym z punktow programu jest
                          studiowanie napletkow czlonkow to co sie dziwic...

• terror.ortodoxa Konstytucja gwarantuje wolność sumienia 30.04.06, 00:32
                            a także religii.

Art. 53.

Każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii

I jeszcze fragment preambuły p/w :

KONSTYTUCJA
                            RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ

z dnia 2 kwietnia 1997 r.

PREAMBUŁA

W trosce o byt i przyszłość naszej Ojczyzny,

odzyskawszy w 1989 roku możliwość suwerennego i demokratycznego stanowienia o
                            Jej losie,

my, Naród Polski - wszyscy obywatele Rzeczypospolitej,

zarówno wierzący w Boga

będącego źródłem prawdy, sprawiedliwości, dobra i piękna,

jak i nie podzielający tej wiary,

a te uniwersalne wartości wywodzący z innych źródeł ( ... )

I to jest obowiązujące prawo w RP, zaś wszelkie inne prawa każdy obywatel
                            przyjmuje sobie indywidualnie.

• adam1270 Re: Jakie prawo naturalne do k*** n****??? 30.04.06, 00:34
                            ta naturalnośc bierze się z Biblii. Tam czołowym przykładem naturalności jest
                            dziewictwo i ciąża Maryii. Nie wspomnę już o Adamie ulepionego z gliny i Ewie z
                            kości. No poprostu same naturalności tam są przedstawione. Również naturalna
                            jest chęć morderstwa własnego potomstwa pod wpływem nieznanych głosów
                            schozofrenicznych. Deszcze żab się zdarzają, ale manny - no tak, to przecież w
                            w okolicach morza śródziemnego codzienność w okresie deszczowym. A cyklop to
                            czołówka tej wspaniałej lekutry, której fanatycy wciąż pieprzą o naturze!
                            • kaczomowa Re: Jakie prawo naturalne do k*** n****??? 30.04.06, 07:22
                              W Biblii są też fragmenty o płaskiej Ziemi, Jozue podczas jednej z bitew
                              zatrzymuje słońce, a Jezus zapewnia apostołów, że wiara góry przenosi. Dla mnie
                              równie bliska faktom i naturze jest Odyseja.
                        • aquinus Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 03.05.06, 12:10
                          a7721 napisał:

> Akty prawne tworzone są przez tych, którzy tworzą prawo. PRAWO NATURALNE
                          > zostało stworzone przez TEGO który stworzył NATURĘ, także Ciebie :-)
                          >
                          Nie opowiadaj głupot! Zawsze, kiedy dyskusja zbacza na grząski grunt, a
                          ortodoksom brakuje argumentow, podpieraja się tzw. "prawem naturalnym", ktore
                          nie wiadomo co w ogóle znaczy.
                          • zdumiony3 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 03.05.06, 13:12
                            Jezeli nie z natury to skad sie geje wzieli? Spoza wszechswiatu tu przylecieli?
                            To pieprzenie o jakims prawie naturalnym wyjdzie im naturalnie bokiem.
                            • aquinus Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 03.05.06, 14:09
                              zdumiony3 napisał:

> Jezeli nie z natury to skad sie geje wzieli? Spoza wszechswiatu tu
                              przylecieli?
                              >
                              > To pieprzenie o jakims prawie naturalnym wyjdzie im naturalnie bokiem.
                              Prawa natury a Prawo Naturalne to dwie rózne rzeczy.
                              Prawa natury to dokładnie to samo co prawa przyrody. Natomiast tzw. Prawo
                              Naturalne to coś (nikt nie wie dokładnie, co), co rzekomo stoi ponad prawem
                              stanowionym.
                              • eryk2 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 03.05.06, 15:39
                                Natomiast tzw. Prawo
                                > Naturalne to coś (nikt nie wie dokładnie, co), co rzekomo stoi ponad prawem
                                > stanowionym.

Co to jest Prawo Naturalne wie, naturalnie, KAZORAZOWY papież. Dlatego jeden
                                zakazuje prezerwatywy, a drugi zezwala - i trzeba słuchać Radia Watykan, żeby
                                wiedzieć, jak dzisiaj wygląda Prawo Naturalne, bo mogło się zmienić od wczoraj.
                                :-))))
                    • pomirek Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 30.04.06, 07:48
                      "Promowanie homoseksualizmu" to termin wymyślony przez jakiegoś idiotę. Jeżeli
                      ktoś jest heteroseksualny, to będzie nim przez całe życie i żadne promowanie
                      nic nie da (jako hetero jestem niezdolny do jakichkolwiek zachowań seksualnych
                      wobec mężczyzny i żadne promowanie tego nie zmieni - po prostu biologia!!).
                      Zresztą w tych marszach chodzi o coś całkiem innego. A z prawami naturalnymi to
                      nie jest sprawa wcale oczywista, bo chyba jest tylko jedno: zakaz kazirodztwa.
                      • peks11 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 30.04.06, 08:54
                        pomirek napisał:

> "Promowanie homoseksualizmu" to termin wymyślony przez jakiegoś idiotę. Jeżeli
                        > ktoś jest heteroseksualny, to będzie nim przez całe życie i żadne promowanie
                        > nic nie da (jako hetero jestem niezdolny do jakichkolwiek zachowań seksualnych
                        > wobec mężczyzny i żadne promowanie tego nie zmieni - po prostu biologia!!).
                        > Zresztą w tych marszach chodzi o coś całkiem innego. A z prawami naturalnymi to
                        >
                        > nie jest sprawa wcale oczywista, bo chyba jest tylko jedno: zakaz kazirodztwa.
                        a o co chodzi w tych marszach ??? bo ja nie wiem i nie rozumie tego jak z
                        takiej amoralnej i anormalnej zeczy mozna robic tyle zamieszania!!
                        Promowanie homoseksualizmu istnieje bo jak ktos ci mowi 1000x ze cos jest czarne
                        a jest biale to w koncu ulegniesz jego namowa pamietaj ze okres dorastania
                        decyduje o naszej psychice i w tym okresie czlowiek nasladuje wzorce spoleczne.

Tak ze nie mow ze taki problem nie istnieje
                    • aquinus Re: Obywatele RP muszą respektować prawa 03.05.06, 12:08
                      a7721 napisał:

> Promowanie dewiacji i wynaturzeń jest samo w sobie obsceniczne i szkodliwe.
                      > Rodziny mają prawo do obrony przed zwyrodnialstwem. Zwłaszcza do ochrony
                      swych
                      > dzieci przed degeneracją. To gwarantuje nie tylko konstytucja, ale i
                      nadrzędne
                      > wobec niej PRAWO NATURALNE.
                      >
                      Czy znasz choćby jeden przykład, by ktoś stał się homo- wskutek "promowania
                      dewiacji i wynaturzeń"? To jest coś, z czym taki człowiek się rodzi i tyle.
                      Jednakże, zrównywanie homoseksualistów z pedofilami jest o tyle nieuprawnione,
                      że homoseksualiści nie wyrządzają sobie ani nikomu krzywdy. Natomiast pedofile -
                      owszem. Dlatego pedofilia jest ścigana. Co do nekrofilii - to mamy tu
                      profanację zwłok, a więc znowu czyn ścigany. Podobnie z kazirodztwem. O innych
                      przypadkach już nie wspominam, żeby się nie rozdrabniać. A tak w ogóle to
                      chodzi po prostu o prawa obywatelskie a nie o homseksualizm jako taki.
                • jolka_z_dywit ***S_A_M_A_B_R_O_N_A**** 29.04.06, 23:52
                  > Dewianci trzymają się tej definicji jak tonący brzytwy. Sęk w tym, że sami ją
                  > ukuli. Można to rozszerzać, np:
                  > "Pedofilia jest orientacją seksualną, a nie dewiacją..."
                  > "Sodomia jest orientacją seksualną, a nie dewiacją..."
                  > "Nekrofilia jest orientacją seksualną, a nie dewiacją..."

No, no! Od sodomii to ty się odczep. Chłop żywemu nie przepuści...

A tak przy okazji tematu, chcę dodać że Balcerowicz zniszczył rolników, bo to on
                  sterując wszystkimi bankami naraz, nie dał kredytów i gospodarstwa upadły.

Aha i gwoli ścisłości pragnę dodać, że każdy liberał to złodziej i trzeba go
                  rozliczyć i ukarać za to co ukradł. A jak nie ukradł to napewno o tym myśli
                  więc, powinniśmy go rozliczyć awansem i też ukarać.
                  • adam1270 Re: ***S_A_M_A_B_R_O_N_A**** 30.04.06, 00:06
                    a wszystkie dzivki spalić na stosie, bo być może są czarownicami. ukamionować
                    każdego, kto nie wierzy w dziewictwo Maryi - przecież to naturalna rzecz!
                • europa130 Re: Obywatele RP muszą respektować prawa i obycza 30.04.06, 17:13
                  >a7721 napisał:

> Dewianci trzymają się tej definicji jak tonący brzytwy. Sęk w tym, że sami ją
                  > ukuli. Można to rozszerzać, np:
                  > "Pedofilia jest orientacją seksualną, a nie dewiacją..."
                  > "Sodomia jest orientacją seksualną, a nie dewiacją..."
                  > "Nekrofilia jest orientacją seksualną, a nie dewiacją..."
                  > " XXX jest orientacją seksualną, a nie dewiacją..."
                  >
                  > instrukcja: w miejsce XXX wstaw cokolwiek
                  >
                  >I wstawie wydrazona dynie zamiast twojej lepetyny pasi?
            • europa130 Re: Homoseksualiści to obywatele RP. 30.04.06, 16:41
              peks11 napisał:

> Mówiac ze homoseksualizm ci nie przeszkadza zgadzasz sie takze z pedofilizmem,
              > zoofilizmem i nekrofilizmem bo tez sa tylko inne odmienne orientacje
              seksualne
              > a
              > co do tej europy to my w niej jestesmy od jej powstania i mam dla ciebie
              jeszcz
              > e
              > jedna nowine w samym srodku tej europy jest polska kup sobie kiedys mape z
              > podzialem politycznym i zobacz ze samym srodku jest :-) ajak nie chce ci sie
              > szukac mapy masz link
              >
              > images.google.com/images?q=tbn:rABhRbcR680J:www.sp10.jasnet.pl/unia/grafiki/mapa_fizyczna_europy.jpg
              >A powinno sie te srodeczek wyciac na wieki wiekow amen,i bedzie normalna
              EUROPA ale bez chorego narodu.
        • europa130 Re: do a7721 !!! 30.04.06, 16:39
          stefa12 napisała:

> pedałom i lesbijkom....NIE
          >Nastepny (a)czlowieczek o chorym umysle,nauczyli cie tych slo na religii ,lub
          na zebraniu MW?
      • bronimir Re: do a7721 !!! 29.04.06, 20:43
        tadeusz_ja napisał:

> Co ty psycholu znad wisly pieprzysz, nie dziwota ze Europa być może jeszcze w
        > tym roku zamknie się przed Polakami. To Ty jesteś upośledzony po polsku!!!!

Europ już dawno nie chce zboczeńców z Młodzi Wrzechpolskiej. Takim pedałom, nie
      • a7721 odpowiadam 29.04.06, 21:11
        Nie mam nic przeciwko Europie. Bardzo często przebywam w różnych krajach i
        dobrze się tam czuję. Tak na prawdę WSZYSTKIE SPOŁECZEŃSTWA brzydzą się
        homoseksualizmem, pedalstwem, sodomią itp. Jedynie wąska, acz
        nieproporcjonalnie wpłwowa grupka eurobiurokratów usułuje narzucić reszcie idee
        pseudotolerancji.

Te tendencje już się kończą. Być może rolą Polski jest zainicjowanie ODNOWY
        MORALNEJ Europy. Bez tego czeka nas upadek cywilizacyjny.

• shygay Re: odpowiadam 29.04.06, 21:19
          a7721 napisał:

> Tak na prawdę WSZYSTKIE SPOŁECZEŃSTWA brzydzą się
          > homoseksualizmem, pedalstwem, sodomią itp.

Tak? Ciekawe! Np. ponad 80% Holendrów akceptujących homoskesualistów, albo ok.
          70% Hiszpanów, którzy byli za legalizacją "małżeństw" homoseksualnych.
          Może to Twoje towarzystwo takie jakieś liche? ;)

> Te tendencje już się kończą. Być może rolą Polski jest zainicjowanie ODNOWY
          > MORALNEJ Europy. Bez tego czeka nas upadek cywilizacyjny.

Pewnie... i w obronie przed islamska hordą powinniśmy nawrócić się na katolicki
          fundamentalizm?
          • a7721 Re: odpowiadam 29.04.06, 21:28
            1. Skąd masz te dane? Z materiałów towarzyszenia Lambda? Wielokrotnie bywałem w
            Holandii i Hiszpanii - tam też są normalni ludzie, a indoktrynowana
            pseudotolerancja odbija im się czkawką.

2. Tu chodzi o FUNDAMENTALIZM MORALNY, którego zakres jest szerszy niż
            katolicyzm. Także środowiska protestanckie mają bardzo podobne poglądy.

• peks11 Re: odpowiadam 30.04.06, 08:36
            > Pewnie... i w obronie przed islamska hordą powinniśmy nawrócić się na katolicki
            > fundamentalizm?

I ty chcesz uczyc tolerancji?? zastanów sie co ty piszesz o innych!!!!!!!
        • aquinus Re: odpowiadam 29.04.06, 22:09
          a7721 napisał:

> Nie mam nic przeciwko Europie. Bardzo często przebywam w różnych krajach i
          > dobrze się tam czuję. Tak na prawdę WSZYSTKIE SPOŁECZEŃSTWA brzydzą się
          > homoseksualizmem, pedalstwem, sodomią itp. Jedynie wąska, acz
          > nieproporcjonalnie wpłwowa grupka eurobiurokratów usułuje narzucić reszcie
          idee
          >
          > pseudotolerancji.
          >

ODNOWĘ MORALNĄ zacznij gamoniu od siebie i tobie podobnych.
        • europa130 Re: odpowiadam 30.04.06, 17:34
          a7721 napisał:

> Nie mam nic przeciwko Europie. Bardzo często przebywam w różnych krajach i
          > dobrze się tam czuję. Tak na prawdę WSZYSTKIE SPOŁECZEŃSTWA brzydzą się
          > homoseksualizmem, pedalstwem, sodomią itp. Jedynie wąska, acz
          > nieproporcjonalnie wpłwowa grupka eurobiurokratów usułuje narzucić reszcie
          idee
          >
          > pseudotolerancji.
          >
          > Jedyna rola polski jest trzymac pysk na klodke bo wy i tak nie macie nic do
          zaoferowania oprocz katolickich ideologii i frazesow my POLACY jestesmy jacy
          jestesmy ,odizolowac ten narod od cywilizowanych krajow bo tylko szkodza
          kapito.?
    • stefa12 [...] 29.04.06, 20:28
      • terror.ortodoxa Re: Zboczeńcy - do rynsztoka, tam ich miejsce 29.04.06, 20:34
        Zrozum : żyjemy w demokratycznym państwie prawa i obywatelskiej równości ;
        więc możesz nie akceptować "pedałów i lesbijek", ale nie możesz im zakazać
        demonstrowania, bo mają do tego takie samo niezbywalne prawo jak ty :-)
      • fryderyk-kleryk Re: Zboczeńcy - do rynsztoka, tam ich miejsce 29.04.06, 20:54
        Stefa, pedaly to przy rowerze.
        Co ty, Stefa soba reprezentujesz?
    • peks11 POzwoli wszystkim (innym)??? 29.04.06, 20:29
      OK pozwoliliscie homoseksualista na marsz pozwólcie też pedofilom i zoofilom bo
      oni też przecież (tylko kochają inaczej).
      zastanówcie się ludzie dokąd zmierza ten świat bo ja naszą przyszlosc czarno widze
      • msbrokos Re: POzwoli wszystkim (innym)??? 29.04.06, 20:34
        ja też skoro tacy ludzie jak ty nie widzą róznicy między homoseksualistami a
        zboczeniami i dewiacjami... Coraz częściej głupote nazywa sie mądrością a
        debilizm cnotą...
        • peks11 Re: POzwoli wszystkim (innym)??? 29.04.06, 20:41
          ja nie widze ruznicy bo natura nas tworzyla jednakowo kazdy z nas ma taki sam
          start w zyciu ale zycie puzniej krzywi co niektorych psychike i to jest dewiacja
          a ty to nazywaj jak chcesz na szczescie wiekszosc narodu jest moich pogladow po
          2 jest jest jakis znacznik moralny ktory trzeba pzestrzegac wiec nie gadaj ze to
          jest normalne!!!
      • kozaczek3 apeks11 nie wie co liże??? 29.04.06, 22:16
        peks11 napisał:

> OK pozwoliliscie homoseksualista na marsz pozwólcie też pedofilom i zoofilom bo
        > oni też przecież (tylko kochają inaczej).
        > zastanówcie się ludzie dokąd zmierza ten świat bo ja naszą przyszlosc czarno wi
        > dze

Nie wiem czy zoofilja jest przestępstwem myśle, że tak.
        Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami zareagowałoby natychmiast.
        A zwolenników tejże w Polsce znajdziesz paru, są to ludzie upośledzeni, a tacy nigdy nie upomną się o cokolwiek.

Natomiast pedofilia bardzo rozpowszechniona przede wszystkim wśród kleru jest przestępstwem.
        I marsze popierające to zboczenie powinny się nazywać pielgrzymkami dziecięcymi.
        Tak jak kiedyś krucjata dziecięca.
        Amen.

Niech będzie pochylony.
        • peks11 Re: apeks11 nie wie co liże??? 30.04.06, 06:13
          ok wiec twierdzisz jednak ze pedofilizm jest przestepstwem i skrzywieniem
          psychicznym mnie nie obchodzi jaka grupa preferuje to bo to nie istotne w tej
          rozmowie wazne jest ze jest jakas norma i od tej normy patrzmy co jest w
          granicach normy a co jest zboczeniem dewiacja czy przestepstwem i tu jest cale
          sedno tej sprawy pamietaj ze wiekszosc ma zawsze racje skoro wiekszosc nie mowie
          tu juz tylko o polsce ale i swiecie twierdzi ze homoseksualizm jest dewiacja to
          czemu mniejszosc ktura ma oddzielne zdanie ma miec racje
          • eryk2 peksie11! 30.04.06, 15:45
            peks11 napisał:

pamietaj ze wiekszosc ma zawsze racje skoro wiekszosc nie mowi
            > e
            > tu juz tylko o polsce ale i swiecie twierdzi ze homoseksualizm jest dewiacja
            to
            > czemu mniejszosc ktura ma oddzielne zdanie ma miec racje

Nie szafuj tak tym twierdzeniem, że większość ma zawsze rację. W 1939 większość
            Niemców była zachwycona polityką Fuehrera i postępami naszego dzielnego
            Wehrmachtu - czy to znaczy, że mieli rację? Prawdopodobnie większość obywateli
            ZSSR w marcu 1953 szczerze ubolewała nad śmiercią Słoneczka Całej Postępowej
            Ludzkości - ale dziś wiemy, że rację miało te 2-3 mln., które siedziało w
            łagrach...
    • bronimir Pedały z Młodzieży Wszechpolskiej 29.04.06, 20:30
      nie przyznają się. O fe, przebrzydli brutale.
    • msbrokos Re: pedały i lesbijki 29.04.06, 20:30
      debilom i faszystą... NIE!!!
      • bekon6 Zakaz Pedalowania !!!! 29.04.06, 20:35
        • adam1270 Re: Zakaz Cymbałowania 29.04.06, 23:09
          drogi heteryku ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka