nixodus 27.10.08, 10:39 Znowu wielki sukces milicji w walce z przestępczością. Czy kartofel to obraźliwe słowo ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igrekoski Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, stan... 27.10.08, 10:40 Hm... Całe szczęście to tylko programista. Gorzej by było gdy by to był forumowicz jakiegokolwiek forum internetowego. To wtedy wolność słowa wisiałaby na włosku. A i forumowiczów sądzono by masowo za obrazę Lecha K. Marek W. trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 10:56 Forumowicze też się doczekają. Obraza prezydenta to jest PRZESTĘPSTWO, czy się to takim jak ty podoba, czy też nie. I czy jest to ten, czy bedzie inny prezydent [np. D. Tusk]. Odpowiedz Link Zgłoś
igrekoski Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 11:01 D. Tusk nigdy nie był Prezydentem. A co masz na myśli mówiąc, że forumowicze też się doczekają? Aby się nie doczekać moja rada ważyć słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 11:06 Nie był, ale być może będzie. Wtedy ty i podobni tobie znienia szybko punkt widzenia, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i nie) 27.10.08, 11:12 lewaki trudno mądrzeją, ale za to chamskie, agresywne i wulgarne są jak diabli Odpowiedz Link Zgłoś
igrekoski Re: wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i 27.10.08, 11:30 Ot i tu mamy problem. Problem natury ogólnej. Ogół mówi, wszystkich do paki. Pozamykać wszystkich myślących inaczej. Ale jak to. Tak bez sądu? Myślę, że skazanie tego pseudo hakera, który napisał ten żałosny programik tylko ośmieszyło by jeszcze bardziej Urząd Prezydenta, a o osobie Lecha K. nie wspominając. Co zrobił Roman G. gdy po wpisaniu obraźliwego słowa na pierwszym miejscu w guglach pojawiała się jego oficjalna strona web? Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i 27.10.08, 11:42 a jakby ktoś tak wypozycjonował twoją stronę www.igrekoski.sld, i po kliknięciu otwierałaby się np. (jedna z wielu tego typu) syloe.pl/content/view/120/142/ Nie wkurzałbyś się? Tym bardziej, że obraza Prezydenta RP ścigana jest z urzędu! Odpowiedz Link Zgłoś
igrekoski Re: wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i 27.10.08, 11:51 Nie wiem co jest pod podanym linkiem, bo nie otworzyłem. Może wirus? Ale jako osoba prywatna z pewnością bym się pogniewał. A jako osoba pełniąca funkcję państwową legitymizowaną przez naród bym stwierdził, że moje działania są sprzeczne z wolą mojego elektoratu i bym wszczął działania zapobiegawcze czyli zmienił moją politykę. Lub zmienił cokolwiek. To, że z urzędu jest ścigane znaczy, że Lech K. nie pozwie programisty tylko urząd. Więc Lech K. nie zmieni swojego wizerunku. A to, że przydzieliłeś(łaś) mi domenę z końcówką sld trochę mnie dziwi, bo staram się być bezstronny i bezpartyjny. Nie jest to partia którą popieram. Więc pudło. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i 27.10.08, 12:44 > sprzeczne z wolą mojego elektoratu i bym wszczął działania zapobiegawcze czyli > zmienił moją politykę. Lub zmienił cokolwiek. LOL! Zawsze znajdą się idioci przeciwni KAŻDYM działaniom, więc wtedy zmieniałbyś swoją politykę codziennie:) Cóż idiota postanowił obrazić Prezydenta na ogromną skalę (to nie bluzgi jakiegoś Huberta X. słyszane przez parę osób), więc mu się kara należy. Gdyby to jednak chodziło o prezydenta (niedoszłego) Mazowieckiego to już by tu nie było ubawu. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i 27.10.08, 12:52 Jak zwykle kretyńskie gdybanie prawactwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
jarnuzo obiecuję 27.10.08, 16:37 że od dziś nie obrażę naszego prezydenta myślą mową ani uczynkiem tak mi dopomusz buk Odpowiedz Link Zgłoś
kuter.noga.pl Re: wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i 30.10.08, 08:25 : obraza.uczuc.religijnych napisało: : : Jak zwykle kretyńskie gdybanie prawactwa.... : Odpowiedz Link Zgłoś
misiek197 Re: wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i 27.10.08, 18:29 manhu napisał: > > sprzeczne z wolą mojego elektoratu i bym wszczął działania zapobiegawcze > czyli > > zmienił moją politykę. Lub zmienił cokolwiek. > LOL! Zawsze znajdą się idioci przeciwni KAŻDYM działaniom, więc wtedy zmieniałb > yś swoją politykę codziennie:) > > Cóż idiota postanowił obrazić Prezydenta... A cóż uczynić, jeśli chamski idiota obraża na ulicy zwykłego obywatela nie wyglądającego na menela (nie wiem, czy ma to jakiekolwiek znaczenie) słowami: "SPIEPRZAJ DZIADU!" Cała ta "przygoda" (bo tak pewnie nazwą to dupolizy) została zarejestrowana przez operatorów telewizyjnych i skomentowana przez telewizyjnych dziennikarzy. A więc co - lipa?! Nie, tego nie da się obronić!! Cham jest chamem i na YOU TUBE to pokazano. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek197 Re: wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i 27.10.08, 18:41 Zapomniałem dodać, że na filmie zaprezentowanym na YOU TUBE widać, jak ów cham wsiada następnie do samochodu (chyba służbowego, bo ktoś - ochroniarz - zamyka za nim drzwi) i odjeżdża. Na ulicy zaś pozostaje człowiek znieważony przez tego chama i odpowiednio komentuje to, co się stało. I NIE BYŁ W STANIE WSKAZUJĄCYM! Jak pewnie niektórym by pasowało. Odpowiedz Link Zgłoś
troll_23456 Re: wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i 05.11.08, 16:16 -> igrekoski napisało: -> -> Nie wiem co jest pod podanym linkiem, bo nie otworzyłem. Może wirus? Ale jako -> osoba prywatna z pewnością bym się pogniewał. A jako osoba pełniąca funkcję -> państwową legitymizowaną przez naród bym stwierdził, że moje działania są -> sprzeczne z wolą mojego elektoratu i bym wszczął działania zapobiegawcze czyli -> zmienił moją politykę. Lub zmienił cokolwiek. To, że z urzędu jest ścigane -> znaczy, że Lech K. nie pozwie programisty tylko urząd. Więc Lech K. nie zmieni -> swojego wizerunku. A to, że przydzieliłeś(łaś) mi domenę z końcówką sld trochę -> mnie dziwi, bo staram się być bezstronny i bezpartyjny. Nie jest to partia którą -> popieram. Więc pudło. Widząc co się dzieje, dochodziłem do przekonania, że Jaruzelski nie wprowadzi nas do Unii i NATO, nie wycofa nas z Układu Warszawskiego. Dlatego musiałem zostać prezydentem [Lech Wałęsa] forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=86455847&a=86460051 Odpowiedz Link Zgłoś
bagienne_dno Lewaka czyli ciebie bolszewiku 27.10.08, 12:09 jak można obrażać kogoś kto na co dzień robi z siebie pajaca Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 przepraszam cię,... komunisto 27.10.08, 12:13 bagienne dno= komusze dno (betonowe) Odpowiedz Link Zgłoś
braad lewacy, czyli PiS?? 27.10.08, 12:42 Pomyślmy: 1) socjal 2) duża rola państwa 3) jeżyk żywcem z PRL 4) populizm 5) szukanie na siłę kombatanctwa, jak członkowie PPRu a może jeszcze o czymś zapomniałem? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: lewacy, czyli PiS?? 27.10.08, 12:43 Panstwo baranie.Od USA po UE nacjonalizuja jak leci.Tusk chce prywatyzowac.Az go narod sprywatyzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Prawda jest taka, 27.10.08, 12:54 że jeśli ktoś grzebie bez pozwolenia w cudzej stronie internetowej to żaden z niego programista czy internauta tylko zwyczajny przestępca. To samo powiedziałbym, gdyby grzebał około serwisu gazety.pl Odpowiedz Link Zgłoś
keeslaff Re: Prawda jest taka, 27.10.08, 13:00 Następny specjalista. "Grzebanie w" stronie LK ograniczyło się do... wejścia na nią. Uważasz, że odwiedzanie strony prezydenta to przestępstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Prawda jest taka, 27.10.08, 15:17 że jeśli ktoś grzebie bez pozwolenia w cudzej stronie internetowej to żaden z > niego programista czy internauta tylko zwyczajny przestępca. > > To samo powiedziałbym, gdyby grzebał około serwisu gazety.pl Nie ma to jak przeczytać tekst i nic z niego nie zrozumieć. ale nie ma sie czym przejmować, "pozycjonowanie" to trudny wyraz. :P Odpowiedz Link Zgłoś
bagienne_dno hehehehe bolszewi nerwy puściły? 27.10.08, 13:32 to do Francji tam UBecy sie kamuflują do prezerwatywy1 mozesz śmiało dołączyć Odpowiedz Link Zgłoś
keeslaff Re: wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i 27.10.08, 12:58 realista1000 napisała: > a jakby ktoś tak wypozycjonował twoją stronę www.igrekoski.sld, i po kliknięciu > otwierałaby się np. (jedna z wielu tego typu) syloe.pl/content/view/120/142/ Nie wiesz o czym piszesz. Nie da sie wypozycjonować strony A tak, żeby po kliknięciu na link prowadzący do strony A otwierała się strona B. Możesz natomiast wypozycjonować stronę B na frazę ściśle związaną ze stroną A. Inaczej się nie da. Nie pisz o czymś o czym pojęcia nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
deval Re: wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i 27.10.08, 11:52 Najpierw żartownisiów a potem każdego kto wspomni FOZZ, Telegraf, aferę warszawską, betonową czy zapyta o Rajmunda. Odpowiedz Link Zgłoś
igrekoski Re: wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i 27.10.08, 11:59 Oj robi się niebezpiecznie. Bo tylko Telegraf wyszedł z użycia. Obecnie korzysta się z telefonii GSM. Pozostałe wyrazy wciąż są w użyciu. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i 27.10.08, 12:37 realista1000 napisała: > lewaki trudno mądrzeją, ale za to chamskie, agresywne i wulgarne są jak diabli Lepiej sam siebie nie mogłeś podsumować. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: wsadzic lewaka do paki-może zmądrzeje (albo i 28.10.08, 12:10 A tak poza tym to dlaczego uważasz dziewczynko że to lewak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Zdania chyba nie zmienimy 27.10.08, 11:16 Procesowanie się z forumowiczami może być ryzykowne. Nie będzie trudno się skrzyknąć, nająć dobrą papugę i zacząć udowadniać, że nie doszło do obrazy, tylko do stwierdzenia faktu lub wyrażenia uzasadnionej, nieodosobnionej opinii. Rezultatem będą złośliwe relacje w mediach, kolejne komentarze i dalszy zjazd w sondażach. Prezydent Kaczyński może już tylko zrobić z siebie jeszcze większe i żałośniejsze pośmiewisko, na odzyskiwanie szacunku jest zdecydowanie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
phemieh_tusk ########## Dlaczego GW klamie ?! ############## 27.10.08, 11:38 Dlaczego GW klamie mowiac, ze dostal za pozycjonowanie strony, skoro wyrok jest calkowicie za co innego? Wyrok jest za obraze prezydenta, a nie za pozycjonowanie strony. Pozycjonowanie strony nie bylo celem samym w sobie, a jedynie srodkiem, by zniewazyc prezydenta. Rownie dobrze mozna by napisac, ze sprawca wypadku drogowego poszedl siedziec za to, ze jechal samochodem. To jest swietny przyklad, jak mozna zasugerowac czytelnikowi, ze gosc jest niewinny. Ot, cos tam sobie wypozycjonowal i dostal 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 dlaczego? śmieszne pytanie - inaczej nie potrafi 27.10.08, 11:44 dlatego spada jej nakład i akcje agory Odpowiedz Link Zgłoś
igrekoski Re: szkodliwość społeczna czynu jest zerowa i fin 27.10.08, 12:02 Hm... Może społeczna. Ale tu chodzi o obrazę Urzędu. I to państwowego. Ciekawe jaki będzie wyrok? Jakikolwiek skazujący odejmie dużo punktów obecnie panującemu. Mojego głosu nie miał nigdy więc jeden odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: szkodliwość społeczna czynu jest zerowa i fin 27.10.08, 13:07 ciekawe, dlaczego np. w USA nie ma tego kretynskiego przepisu rodem z glebokiego feudalizmu, kiedy wladza "pochodzila od boga"... Odpowiedz Link Zgłoś
braad mąż "czarownicy" 27.10.08, 13:09 Ale tak piasć to można. Nazwanie pierwszej damy "czarownicą" to już znikoma szkodliwość społeczna? Odpowiedz Link Zgłoś
igrekoski Re: mąż "czarownicy" 27.10.08, 13:17 I tu się zaczynają schody. Obrażany jest urząd czy osoba? Jeśli urząd to kara się należy, jeśli osoba sprawująca urząd to ta osoba powinna wytoczyć proces o zniesławienie a nie urzędnicy odpowiedzialni za ochronę urzędu Prezydenta. Więc nazywanie Pierwszej Damy "czarownicą" jest obrazą Urzędu czy osoby? Z całym szacunkiem do Pani Prezydentowej, bo urody się nie wybiera, a tylko działania świadczą o człowieku. Tu opinia o Pani Prezydentowej jest dla niej krzywdząca. Bo oceniany jest wygląd a nie działanie. W przeciwieństwie do jej małżonka. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: szkodliwość społeczna czynu jest zerowa i fin 27.10.08, 13:10 Posluchaj.Prawo w USA jest straszne.Dotyczy to takze internautow.Napisz w google slowo h.. a gdy wyjdzie Prezydent USA masz problem.I to na dziesieciolecia.Na swojej stronie pisz wszystko.Twoj problem.Nie manipulacja w internecie, ktora jest karalna. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: szkodliwość społeczna czynu jest zerowa i fin 27.10.08, 13:13 W Polsce jest masa stron przeciw Kaczynskim czy Tuskowi.Pisza ludzie.Ale nie manipuluja.Zreszta....czlonkowie PO atakuja strony przeciw Tuskowi.To jest karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: szkodliwość społeczna czynu jest zerowa i fin 27.10.08, 13:16 USA a szczegolnie ci co stoja na strazy prawa, zniszcza cie finansowo na dziesieciolecia.Widocznie nie znasz prawa.Chodzi o manipulacje w internecie czy atak na strony. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: szkodliwość społeczna czynu jest zerowa i fin 27.10.08, 13:18 i takie prawo potrzebne jest w Polsce.Respekt.Za krytyke nikt nie kaze , chyba ze nna Bialorusi.Ale ...Mam kontakty z Bialorusinami ktorzy zarzucaja Polsce brak demokracji.I chyba maja racje.Ogladajac rzady PO, oglada sie horror.Polska pomogla Lukaszence zniszczyc opozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: szkodliwość społeczna czynu jest zerowa i fin 27.10.08, 13:27 Ci Białorusini to twoi koledzy po fachu z białoruskiego OMON-u? Odpowiedz Link Zgłoś
el.presidente.tusk Re: szkodliwość społeczna czynu jest zerowa i fin 30.10.08, 08:26 = obraza.uczuc.religijnych napisało: = = Ci Białorusini to twoi koledzy po fachu z białoruskiego OMON-u? = Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: szkodliwość społeczna czynu jest zerowa i fin 27.10.08, 13:54 Napisz w google : spieprzaj dziadu. Gwarantuje, ze tego nikt nie pozycjonował. Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: szkodliwość społeczna czynu jest zerowa i fin 27.10.08, 15:44 Amerykanie to wogóle są debilnym narodem,co oni mają za kulture,zabijanie ,strzelanie do wszystkiego co sie rusza,to kultura.Co oni zrobiłi z prawowitym narodem?Prawie w2szystkich wystrzelali jak dzikie kaczki/ Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Odpowiadam 27.10.08, 13:49 ciekawe, dlaczego np. w USA nie ma tego kretynskiego przepisu rodem z glebokiego feudalizmu, kiedy wladza "pochodzila od boga".. Odpowiadam na pytanie: Bo nawet w USA, kraju prawników, nie ma ich tylu, żeby ścigać każdego, kto robi sobie żarty z prezydenta Busha (lub któregoś z jego urzędników). To po pierwsze. Po drugie w USA komicy mają swoje programy, w których bezlitośnie szydzą z władzy, jaka by nie była. I co? I nic, nikt nie wyciąga ich z łóżek o 4 nad ranem, i nie wsadza do kazamatów skutych kajdankami. Bo nawet Bush dojrzał do tego, że z satyrą się nie walczy. Jego Nadąsaność tego nie rozumie. On mentalnie tkwi w głębokim średniowieczu właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Odpowiadam 27.10.08, 14:06 Satyra tak.Ale lamanie prawa nie.Za manipulacje w stronach czy google mozna liczyc na bardzo srogie kary.Nie zmieniaj wiec sensu zaistnialych faktow. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 proszę,i prawnik się wypowiedział-doradzaj Michnik 27.10.08, 12:16 owi - on już prawie 10% społeczności dziennikarskiej (i nie tylko) pozwał Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i mikewodzowski, gdyby ktos dal ogloszenie w GW 27.10.08, 19:00 z ktorego wynikaloby ze Ty osoniscie z imienia i mnazwiska zamieszkaly tu i tu jest idiota, i debilem, tez uznalbys ze szkodliwosc jest znikoma? Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: ########## Dlaczego GW klamie ?! ############ 27.10.08, 12:38 A ty dlaczego swoim nickiem obrażasz premiera, naśmiewając się z jego wady wymowy? To też funkcjonariusz publiczny przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
g.suss Re: ########## Dlaczego GW klamie ?! ############ 27.10.08, 12:56 phemieh_tusk napisała: > Dlaczego GW klamie mowiac, ze dostal za pozycjonowanie strony, skoro wyrok jest > calkowicie za co innego? A dlaczego kaczyści nie artykułów GW od notatek PAP? Odpowiedz Link Zgłoś
igrekoski Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 11:39 Jestem przeciwny braciom Kaczyńskim odkąd pojąłem choć trochę politykę. Czyli od pierwszej połowy lat 90tych ub.w. Obejmując tak ważne urzędy przez tych braci stwierdziłem, że katastrofa stała się faktem. Nie emigruję, bo chcę mieszkać w tym kraju nad Wisłą. Choć zwiedziłem piękniejsze i pewniejsze kraje na tej Ziemi. Więc mam pełne prawo wyrażać swoją opinię o rządzących tym krajem. Co gwarantują mi moje prawa człowieka. Które są niezbywalne. I jak hm... D. Tusk obejmie prezydenturę również na niego będę opinie głosił jeśli mi się on nie spodoba. A głosować będę na każdego kontrkandydata Lecha Kaczyńskiego czy Jarosława o tym samym nazwisku. Nawet może to być pan Kononowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Głos ludu bywa wulgarny 27.10.08, 11:08 Głos ludu bywa wulgarny. Jeśli Kaczyński nie chce być obrażany to po co pchał się na to stanowisko? Trzeba było siedzieć na uniwersytecie. Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Głos ludu bywa wulgarny 27.10.08, 11:15 lahdaan napisał: > Głos ludu bywa wulgarny. Jeśli Kaczyński nie chce być obrażany to po co pchał > się na to stanowisko? Trzeba było siedzieć na uniwersytecie. > Co by wykładał? O Leninie.Teraz nie ma prawa pracy socjalistycznej Kaczynski tylko to potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Głos ludu bywa wulgarny 27.10.08, 11:22 Mógł zostać przywódcą organizacji związkowej. Mógłby realizować w ten sposób swoje idee. Odpowiedz Link Zgłoś
braad dr hab prawa, a plecie bzdury.... 27.10.08, 12:51 ... których powstydziłby się każdy student prawa, czy administracji. Np.: 1) jako jedy prawnik z zakresu prawa pracy uważa układy zbiorowe za źródło prawa (konstytucja jest tu bardzo precyzyjna) 2) chce zagwarantować nadrzędność prawa polskiego nad unijnym (to z jego "orędzia" nt "dlaczego nie podpisałem traktatu, który z wielkim sukcesem wynegocjowałem"; taka brzdura, której nie wartop nawet komentować) Odpowiedz Link Zgłoś
misiek197 Re: Głos ludu bywa wulgarny 27.10.08, 19:31 cz27 napisał: > lahdaan napisał: > > > Głos ludu bywa wulgarny. Jeśli Kaczyński nie chce być obrażany to > po co pchał > > się na to stanowisko? Trzeba było siedzieć na uniwersytecie. > > Co by wykładał? O Leninie.Teraz nie ma prawa pracy socjalistycznej > Kaczynski tylko to potrafi. Ha.. jeśli tenże nie potrafi nic innego i nikt nie przyjdzie już na jego wykłady to zawsze jeszcze pozostaje Urząd Zatrudnienia. Są tam oferty pracy za 1000 - 1500 zł (brutto!) i tysiące Polaków nie ma innego wyjścia. Dlaczego ten człowiek ma być lepiej traktowany? Czy tylko dlatego, że od dziesięcioleci żyje sobie wygodnie na koszt podatnika? Jak dla mnie to już wystarczy!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: Głos ludu bywa wulgarny 27.10.08, 11:16 Wulgarny lud nazywamy hołotą albo tłuszczą! Wypiłeś - NIE PISZ! Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Głos ludu bywa wulgarny 27.10.08, 11:20 Czyż hołota i tłuszcz nie ma prawa wypowiedzi? W końcu ktoś na Kaczyńskiego głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxxus Re: Głos ludu bywa wulgarny 27.10.08, 13:28 Wypiles - NIE PISZ, nie piszesz ? NAPIJ SIE Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: zwłaszcza głos LUDU czerwonego, oj, tak! 27.10.08, 11:27 I to ten czerwony lud nas tak urządził rzy lata temu. Wy Rosjanie nie wiecie co my tu w Polsce przeżywamy z tym waszym namiestnikiem LKacem. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 a Kaczor Donald ma zostac? Bajeczka dla osesków 27.10.08, 11:47 z Młodych Demokratów - 30 min. już wyrobiłeś. Otrzymasz w nagrodę dyplom od Schetyny Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: zwłaszcza głos LUDU czerwonego, oj, tak! 27.10.08, 11:46 wy KPPowcy, zawsze lubicie kryc się za innymi i odwracac uwagę, by nie skupiała się na was. Nie lubicie chronicznie prawdy, poza PRAWDĄ ruską. Nawet myślenie was boli-mniej GW, więcej myślenia, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: zwłaszcza głos LUDU czerwonego, oj, tak! 27.10.08, 11:55 używanie zwrotu KPP może być postrzegane jako zniewaga wiec uważaj aby nikt i ciebie nie podał do sądu :) Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Re: zwłaszcza głos LUDU czerwonego, oj, tak! 27.10.08, 12:29 Zniewaga? A dlaczegóż to? Masz jakieś kompleksy? Informacja o niej jest dostępna wszędzie. Wpisz KPP w wikipedii i ... już masz: pl.wikipedia.org/wiki/Komunistyczna_Partia_Polskialbo pl.wikipedia.org/wiki/Karta_Praw_Podstawowych (he, he, he) albo www.kpp.org.pl/ Straszysz mnie za podanie ...faktu historycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: zwłaszcza głos LUDU czerwonego, oj, tak! 27.10.08, 14:24 jeżeli już to pl.wikipedia.org/wiki/Komunistyczna_Partia_Polski czujesz sie zastraszany ? Nie uważasz że używanie tego zwrotu przeciw innym osobom może być uznawane za uwłaczające ? Może nie do końca sobie zdajesz sprawę czym było KPP i jaki miło wpływ na Polskę? Odpowiedz Link Zgłoś
tucx Re: zwłaszcza głos LUDU czerwonego, oj, tak! 30.10.08, 08:24 = k_r napisało: = = używanie zwrotu KPP może być postrzegane jako zniewaga wiec uważaj aby nikt i = ciebie nie podał do sądu :) Sukces polityki reform wymaga od Polaków sojuszu wszystkich sił reformatorskich, tych z "S" i tych z PZPR. W pozytywnym ułożeniu stosunków Polski i ZSRR skrzydło reformatorskie z PZPR, tacy ludzie jak gen. Wociech Jaruzelski, czy pierwszy sekretarz KC Mieczysław F.Rakowski mogą odegrać zasadniczą rolę A. Michnik 1989 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=86455847&a=86473377 Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: zwłaszcza głos LUDU czerwonego, oj, tak! 27.10.08, 12:11 Czy to wyrzuty sumienia po mordowaniu każą ci człowieku radziecki wspominać tu KPP? Czy odwracasz od siebie uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Re: zwłaszcza głos LUDU czerwonego, oj, tak! 27.10.08, 12:30 Zwracam uwagę na ... ciebie, he, he. Poczytaj swe posty (tylko ze zrozumieniem) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: zwłaszcza głos LUDU czerwonego, oj, tak! 27.10.08, 12:32 Już się przelogowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
braad Nie lubi KPP bo jest z PPR?? 27.10.08, 12:57 Bo staliń wykończył polskich komunistów z KPP, zamieniając ich na "polskich" z PPR. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Oj, przestan kacapie, wiemy 27.10.08, 12:17 ze piszesz na zyczenie ambasydy by choc troszke wspomoc waszego agjenta TW "Mamloka". Na szczescie tej sbeckiej malpie nic juz nie pomoze. Doczekac sie nie moge tych niby spalonych akt donosicieli klamczynskich, ktore miejmy nadzieje niedlugo wyplyna od naszych wschodnich braci, kiedy to juz klamczynscy nie beda im potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 nie wszyscy tutaj to kacapy jak... ty 27.10.08, 12:33 nie sPOufalaj się więc. Kto wspierał TW Maleszkę to wspierał (łypnij w archiwum GW) Nie wiem, czy "tej sbeckiej malpie nic juz nie pomoze" (cyt. twój) Spalonych akt -coś dużo o tym wiesz - zgłoś się do prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis A ty jesteś też z ludu? 27.10.08, 11:21 Że się przyłączasz do plucia? A na premiera też plujesz?... Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: A ty jesteś też z ludu? 27.10.08, 11:24 To, że nie pałam uwielbieniem do prezydęta nazywasz pluciem? Chciałbyś jeden pogląd, jedno uwielbienie, jednego idola? Odpowiedz Link Zgłoś
barni0 Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 12:07 chyba nie wszystkich to dotyczy między innymi ojca dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 14:33 wlserwis napisała: > Forumowicze też się doczekają. Obraza prezydenta to jest PRZESTĘPSTWO, czy się > to takim jak ty podoba, czy też nie. I czy jest to ten, czy bedzie inny > prezydent [np. D. Tusk]. W artykule jest jedna głupota którą powinno się zmienić, a mianowicie sonda. Brak w niej pytania: Czy gostka wogóle należy karać?? Nie wiem o jakie słowo chodzi, ale każde nawet najwulgarniejsze jest nobilitacją tego osobnika , pełniącego funkcję PiSdenta. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 18:15 wlserwis napisała: > Forumowicze też się doczekają. Obraza prezydenta to jest PRZESTĘPSTWO, czy się > to takim jak ty podoba, czy też nie. I czy jest to ten, czy bedzie inny > prezydent [np. D. Tusk]. Niezupelnie, poczytaj sobie laluchna kodeks karny, przestępstwem jest obraza URZĘDU PREZYDENTA a nie kartofla jako takiego Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 11:08 istnieje słowo okreslajace nadmiar tej twojej "wolności". kiedy demokracja staje się pożywką dla troli zmienia się w "ochlajkrację". p.s. Narutowicz został zamordowany przez chorego psychicznie, który uległ presji nagonki środków masowego przekazu. I Narutowicz i kaczyński to Prezydencji Najjaśniejszej (dziś brzmi to śmiesznie) z woli Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 11:14 kiedy tak rzeczowo opisujesz te kryminalne przestępstwa forumowiczów - to dlaczego Narutowicz - piszesz tak , jak należy -czyli z dużej litery ale już kaczyński - piszesz właściwie - czyli z małej ? a tak szczerze , to mnie też jakoś to duże K , nie pasuje do kategorii kaczka , czy kartofel . Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 11:11 igrekoski napisał: > Hm... Całe szczęście to tylko programista. Gorzej by było gdy by to był > forumowicz jakiegokolwiek forum internetowego. To wtedy wolność słowa > wisiałaby na włosku. A i forumowiczów sądzono by masowo za obrazę Lecha K. > Marek W. trzymaj się! Marek!!!!nic ci gudłaj nie zrobi.Gudłaj bardziej ubliża ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 13:40 Wpisałem w googlownice cos bardzo obraźliwego, przynajmniej dla mnie. Linki dotyczyły wyłącznie Prezydenta. Zgadnijcie co wpisałem ? odp szyfrowana rot 13 : fcvrcemnw qmvnqh .................. www.webmaster.net.pl/narzedzia_online/szyfrowanie_rot13.php Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 14:13 Tez sie dobiora ... internauci beda szli czworkami prosto do nieba ... za obraze prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Kazdemu mozna zrobic takie kuku, kazdemu z Was 27.10.08, 18:56 Tu nie chodzi o przydenta nawet. To powinno byc karane bez wzgledu na osobe bedaca celem ataku. To naruszenie dób osobostycz czlowieka w szczegolnie perfidny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, stan... 27.10.08, 10:40 Co też to mogło być za słowo? Może zgadniecie? Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 11:32 ukos napisał: > Co też to mogło być za słowo? Może zgadniecie? słowo to:" CH...' Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, stan... 27.10.08, 10:40 powinien byc przykladnie ukarany tylko trzeba sie zastanowic z jakiego paragrafu - za obraze glowy panstwa czy za ujawnienie tajemnicy panstwowej :D Odpowiedz Link Zgłoś
dzwil Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, stan... 27.10.08, 10:40 No to mamy pełnię demokracji. Zdolny czlowiek napisal sobie program a barany z kancelarii Jego Ekscelencji Lecha K. nie potrafiły nic temu zaradzić więc trzba faceta wsadzić, zwyczajowe "spieprzaj dziadu" juz w tej sytuacji nie wystarczy //Anty-demokrata :) Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 10:53 to jest anarchia, drogi panie, nie demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 11:10 wlserwis napisała: > to jest anarchia, drogi panie, nie demokracja. W USA panuje anarchia? Odpowiedz Link Zgłoś
radosne.kwa.kwa Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, stan... 27.10.08, 10:41 ...a "un", czuje się obrażony??? Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Kto zgadnie jakie to było słowo? 27.10.08, 10:42 Jakie to słowo mogło tak straszliwie obrazić naszego najnadętszego? Macie jakieś podejrzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Kto zgadnie jakie to było słowo? 27.10.08, 10:47 Brawo milicja! Doczekamy się, być może, Pierwszego Więźnia Politycznego IV RP! Bo sławnego pana Huberta w końcu wypuścili... Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: Kto zgadnie jakie to było słowo? 27.10.08, 10:54 tak, zamkną wszystkich wykształciuchów, to pewne! Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Kto zgadnie jakie to było słowo? 27.10.08, 12:53 No to większość PiSiaków nie ma się czego obawiać :) Odpowiedz Link Zgłoś
blg41 Że jego babcia puścila się z dziadkiem Tuska 27.10.08, 14:00 Że jego babcia puściła się z dziadkiem Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Prawdziwa cnota krytyk się nie boi 27.10.08, 10:44 Istnieją na świecie takie państwa, w których władcę można tylko wysławiać, a za powiedzenie o nim źle trafia się do więzienia. Potraficie wymienić te państwa? Co ciekawe, jeśli się odpowiednio tresuje ludzi od dzieciństwa, to potem sami uważają że tak właśnie powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Prawdziwa cnota krytyk się nie boi 27.10.08, 11:05 Smutne to, wrecz tragiczne, ze mamy tak debilna mlodziez pozbyta wszelkich idealow o ktora ich dziadkowie moze i ojcowie walczyli. Jak pokazuja statystyki to jest porazajace ze 9 na dziesieciu nie potrafi odroznic zla od dobra. Kazdy narod posiada swoje wartosci a szczegolnie polski ktory tyle przeszedl upokorzen i ma tak glebokie korzenie katolickie. Bez myslni bezmozgowcy upojeni cynizmem do zycia pojda jak owce na rzes za glosem wodza. Dla srednio myslacego posiadajacego ludzkie symtomy i szacunek do korzeni, wartoscia pozostanie symbolika. Symbol narodu - hymn, flaga, granice, jezyk, kultura, glowa panstwa na rowni z sybolem wiary - bog, kosciol, blizni, prymas, papierz. Dla bezmozgowcow liczy sie dzien dzisiejszy, laska, kasa, ekstaza, chwila. Wiedza nie kosztuje, wystarczy ja posiasc w okreslonym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Prawdziwa cnota krytyk się nie boi 27.10.08, 11:11 młodzież mamy taką, jaką pozwoliliśmy sobie wychować przez środki masowego rażenia (nie dotyczy moich dzieci - tych JA wychowywałem). Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Prawdziwa cnota krytyk się nie boi 27.10.08, 11:16 Blablabla. Zachowaj ten bogoojcyźniany patos dla siebie. Nie dziel się z nikim swoją chorobą. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 A szczególnie boli brak uwielbienia dla "papierza" 27.10.08, 11:19 he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Prawdziwa cnota krytyk się nie boi 27.10.08, 11:20 "Dziewięciu na dziesięciu nie potrafi odróżnić dobra od zła". Gdy czytam takie rzeczy, to wydaje mi się, że nie powinieneś krytykować młodzieży, skoro takie dyrdymały wypisujesz. Jakie statystki to pokazują? Wskaż proszę źródło, bo badania na obecność dobra i zła, to mogą być robione na potrzeby kółek różańcowych i nic z nauką nie mają wspólnego. Poza tym nie chciałbym wpadać w przesadny relatywizm, ale czy jesteś pewien, że można zrobić wyczerpujący indeks tego, co dobre i złe? Pomijam, że wrzucasz Boga po stronę wartości, a nie używasz wielkiej litery, gdy o Nim piszesz. Poza tym obrażasz ludzi i nie za bardzo rozumiem, na jakiej podstawie uznajesz, że hymn, flaga, granice, głowa państwa to ważne rzeczy w życiu. Dla mnie ważne jest to, że mam wspaniałą kobietę, którą kocham i robię wszystko by była szczęśliwa; to, że mogę się rozwijać intelektualnie; to, że mogę zrobić coś co pomoże drugiemu człowiekowi, a nie jakieś anachroniczne wartości, które powoli odchodzą do lamusa. Napisałeś: "wiedza nie kosztuje, wystarczy ją posiąść w określonym czasie". Co prawda uważam, że wiedza kosztuje (bo wszystko na tym świecie kosztuje), ale masz tu sporo racji, tylko szkoda, że nie odnosisz tego do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Dajcie spokój rosołowi 27.10.08, 12:29 W młodości nauczono go że "słodko i zaszczytnie jest umrzeć za Ojczyznę", więc teraz już nie ma dla niego ratunku. Może albo zaakceptować że przez całe życie był robiony w konia i wykorzystywany przez Możnych Tego Świata, albo biadolić nad tym jakie to smutne że inni nie myślą tak jak on. To pierwsze byłoby pewnie dla niego zbyt wielkim ciosem - więc niech lepiej już sobie ponarzeka na dzisiejszą młodzież. Przynajmniej dożyje swoich dni w przeświadczeniu że jego życie miało jakąś wartość. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Właśnie te wartości katolickie są takie straszne, 27.10.08, 11:27 że takie w Polsce hamstwo, kradzieże, i inne rozróby. Ale p[rzykład idzie z Organizacji Kościoła Katolickiego i jego członków. Popatrz jak kradfną tereny za grosze a sprzedaja za miliony, popatrz jak nie płacva podatków, jak molestuja dzieci itp. Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Prawdziwa cnota krytyk się nie boi 27.10.08, 11:29 rosol4,niezłym lektorem byłeś w kw,symboliki nie wrzucisz do garnka,skończ z tym bredzeniem,Młodzież ma rację że olewa ten zapyzialy patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
tektur Re: Prawdziwa cnota krytyk się nie boi 27.10.08, 11:38 Czy osobnicy nawaleni patriotyzmem i wiara z korzeniem wiary, jak rosol4 zawsze muszą robić porażające błędy ortograficzne? Pomijam już brak polskich liter, ale ten papierz powala. Ta rzes też piękna. Bez myślni... Odpowiedz Link Zgłoś
ratatuj82 Re: Prawdziwa cnota krytyk się nie boi 27.10.08, 12:24 asteroida2 napisał: > Istnieją na świecie takie państwa, w których władcę można tylko wysławiać, a > za powiedzenie o nim źle trafia się do więzienia. Potraficie wymienić te państw > a? tak, większość państw arabskich, np. tunezja Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 dam ze ten program duze pieniadze 27.10.08, 10:58 aby z nawiazka chlopak zarobil na wyroku Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Spieprzaj dziadu bezkarne, a za idiotę 3 lata? /nt 27.10.08, 10:49 Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Nareszcie! Miejmy nadzieję, że dobiorą się też do 27.10.08, 10:49 ... innych bluzgaczy, których i tutaj nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nareszcie! Miejmy nadzieję, że dobiorą się te 27.10.08, 11:39 A ty "wlserwis" nie obrażasz Premiera i innych posłów, też powinni cię zamknąć. Ale głupi mamy naród!!! Ciekawe co będą robić ci, którzy teraz jadą na Tuska i innych, kiedy wygrają ponownie wybory (oby) :D Jak będziemy się tego trzymać, to elektorat pis... zniknie z polski raz na zawsze (będzie siedział za obrazę) :D Może to i dobra metoda. Kolejna rzecz, takich jak on zatrudnia się, żeby pilnowali przed włamaniem/piratami, Kaczyński będzie ich zamykał, bo nie może być mądrzejszych od niego :) Czarno widzę jego przyszłość, oj czarno. Mam nadzieję, że koleś powoła się na jego słowa (spieprzaj dziadu) jeśli on tak może, to naród/obywatel też. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 10:51 A ty byś chciał, żeby cię tak publicznie nazywać? Odpowiedz Link Zgłoś
acer100 Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, stan... 27.10.08, 10:53 Zuch chłopak! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 11:12 jaki tam chłopak? jak pójdzie siedzieć będzie dziewczynką. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Będzie cienko purkał, jak mu spadnie mydło. 27.10.08, 11:29 Wtedy już nie będzie bohaterem Agory-ITI. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Chodzi o zasadę i szacunek dla Narodu 27.10.08, 10:55 Wolność słowa to ważna sprawa. Ale jak kazda "wolnosć" ma swoje granice. Dla mnie taką granica jest np kwestia wylgaryzmu i chamstwa. Krytyka , wysmiewanie się np z Prezydenta czy z Premiera - to krytyka , wysmiewanie się tak naprawdę z Narodu. Bo to Naród w demokratycznych procedurach dał im władzę. Drwić , nawet wysmiewać się z własnego Narodu - z biedą , ale mozna- to kwestia kultury osobistej (nie każdy ja posiada).Za brak kultury nie powinno sie karać. Ale wulgaryzmy pod adresem naszych przedstawicieli - to wulgaryzmy pod adresem nas samych. I dobrze,ze są ścigane przez prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
steve69 Mentalność Kalego... 27.10.08, 11:05 Co powiesz na?: * spieprzaj dziadu, * małpa w czerwonym. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Mylisz się 27.10.08, 11:09 To, o czym piszesz, to nie było lżenie PREZYDENTA. Ta małpa w czerwonym i ten słynny dziad [z całym szacunkem], to nie byli ludzie piastjacy NAJWYŻSZY URZĄD PAŃSTWOWY. Już rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Mylisz się 27.10.08, 11:12 A czym się różni urzędnik państwowy, chociażby i najwyższy od przeciętnego obywatela? Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Mylisz się 27.10.08, 11:29 A ten urząd do z namaszczenia boskiego czy jakiego? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Vox populi - vox Dei 27.10.08, 11:36 uczyli tego w zawodówce? Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Vox populi - vox Dei 27.10.08, 11:55 Masz taki zapis gdzieś w naszej konstytucji albo może chociaż jakiś dziennik ustaw? Odpowiedz Link Zgłoś
trv argument ad meritum? 27.10.08, 12:07 Nie mam pojęcia czego i jak uczą w zawodówkach, natomiast wiem, że już w szkołach średnich ogólnokształcących za moich czasów uczono na temat różnic między argumentum ad personam oraz argument ad meritum. Widać niestaly_czytelnik ma ten zakres materiału dopiero przed sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz to była przeciez ironia 27.10.08, 12:13 Nie denerwuj sie. Zapytałeś "czy ten urząd z namaszczenia boskiego , czy ludzkiego" Dostałeś ironiczna odpowiedź ,że "głos ludu to głos Boga" ( a więc namaszczenie zawsze będzie "boskie") W konwencji ironii oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: to była przeciez ironia 27.10.08, 12:22 Zawodówka to np w jakim kontekście była? Kolego jaka ironia taka odpowiedź na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Mylisz się 27.10.08, 11:15 a przecież 98% dzieciaków przed kompami chciałoby mieć odwagę powiedzieć na ulicy do pijanego menela : "spieprzaj dziadu". i 98% z nich nie odważy się. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: Mylisz się 27.10.08, 11:19 A co ma piernik do wiatraka? Człowiek z ulicy nie jest PREZYDENTEM TWOJEGO KRAJU, TWOJEGO NARODU! Obrażając prezydenta, obrażasz nie jednego krzykacza z ulicy, ale CAŁY NARÓD. Odpowiedz Link Zgłoś
steve69 Re: Mylisz się 27.10.08, 11:21 Wydawało mi się, że nasza Konstytucja zapewnia WSZYSTKIM równość wobec prawa. Czyżbym się mylił?... Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis To jest obraza urzędy państwowego! 27.10.08, 11:25 nawet za publiczną obrazę policjanta możesz pojść siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
steve69 To zwykły obywatel "urzędu" obrażać nie może... 27.10.08, 11:29 _ ale "urząd państwowy" może obywatela obrażać bezkarnie?... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Spróbuj obrazić sędziego w sądzie grodzkim 27.10.08, 11:52 steve69 napisał: To zwykły obywatel "urzędu" obrażać nie może. Nie moze . Takie jest prawo. Jak nie wierzysz, to powiedz w sądzie w czasie rozprawy pod adresem sedziego jakis wulgaryzm. ale "urząd państwowy" może obywatela obrażać bezkarnie?... Nie bezkarnie. Sa w tych sprawch procedury prawne. Ale najwiekszą karą jest z reguły wola wyborców w kolejnych wyborach. Nie pasuje Ci Kaczyński - głosuj na kogo innego np na Dode. Odpowiedz Link Zgłoś
steve69 Re: Spróbuj obrazić sędziego w sądzie grodzkim 27.10.08, 11:57 _ > Nie moze . Takie jest prawo. > Jak nie wierzysz, to powiedz w sądzie w czasie rozprawy pod adresem > sedziego jakis wulgaryzm. Ale ja o tym wiem! Pytam tylko, czemu ten sam mechanizm nie działa TAK SAMO w drugą stronę??? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Spróbuj obrazić sędziego w sądzie grodzkim 27.10.08, 12:09 steve69 napisał: > _ > > > Nie moze . Takie jest prawo. > > Jak nie wierzysz, to powiedz w sądzie w czasie rozprawy pod adresem > > sedziego jakis wulgaryzm. > > > Ale ja o tym wiem! Pytam tylko, czemu ten sam mechanizm nie działa TAK SAMO w d > rugą stronę??? Pewnie jakoś działa w druga strone, ale raczej nie tak samo. Jesli obywatel publicznie obraża urzędnika jest karany niejako "z urzędu". Jesli odwrotnie (np sędzia zelży na rozprawie świadka) , to chyba nie działa model "z urzędu". Pewnie ten zelzony obywatel musi gdzieś tam dochodzić sprawiedliwości z własnej inicjatywy. > > Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Obraza urzędu państwowego?! 27.10.08, 11:48 Niestety, ale ten urzad obraza sie sam osoba bedaca na urzedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Taka była wola Narodu 27.10.08, 11:55 kroliklesny napisał: > Niestety, ale ten urzad obraza sie sam osoba bedaca na urzedzie! Przeciez to mysmy sami dobrowolnie w wyborwch bezposrednich wybrali Prezydenta. O co Ci więc chodzi? Gorzej z Premierem - tu mniej mielismy do gadania. A tak nawiasem w jaki sposób (ale konkretnie) obecny Prezydent obraża ten urząd ? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Vox populi = vox dei? 27.10.08, 14:25 Do remika: czy naprawde uwazasz, ze zachowuje sie On jak Maz Stanu? Wg mnie, zachowuje sie jak zwykla urzedniczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
trv co wolno wojewodzie... 27.10.08, 11:10 Jest takie powiedzenie zaczynające się od słów "co wolno wojewodzie..." W państwie Polskim zawsze byli, są i będą równi i równiejsi. Prawna ochrona jakiegokolwiek wizerunku urzędnika państwowego to jawna kpina z zasad równości obywateli wobec prawa. Jeśli urzędnik poczuł się dotknięty powinien dochodzić swoich praw z powództwa cywilnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Nie masz racji. 27.10.08, 11:13 Nie wolno jest lżyć nawet policjata, a co dopiero głowy państwa, zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Nie masz racji. 27.10.08, 11:28 Policjant nie jest urzędnikiem to po pierwsze. Po drugie ochrona policjanta na służbie ma podstawę w tym, że ze z agresji werbalnej łatwo przejść do agresji fizycznej. Ochrona dotyczy zresztą chyba tylko policjana wykonującego obowiązki służbowe? Bo jeśli np policjant pije wódkę z kumplem nie policjantem i panowie się pokłócą i dojedzie np do wzajemnego znieważenia słownego to czy policjant nadal jest chroniony przed lżeniem? Nie wydaje mi się. Inna sprawa, że policjanci nadużywają ochrony i jeśli taki policjant np zajedzie Ci drogę a ty go nazwiesz 'dupkiem' to on Ci się odwdzięczy wyjęciem blachy i oznajmieniem, że właśnie znieważyłeś funkcjonariusza publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Nikogo nie wolno lzyć 27.10.08, 12:03 Nie jestem prawnikiem , ale o ile mi wiadomo , to nie wolno lzyc nikogo. Problem jedynie w tym ,ze różnie jest z tą karą za lżenie. Jesli sąsiad Ci ublizy , to możesz podać go sądu, lub nie. Twój wybór. Większość ludzi z reguły rezygnuje z drogi sądowej i dlatego większość tych przypadków uchodzi lżącym bezkarnie. Ale lżenie "urzędnika"- Prezydenta , sedziego , policjanta , prokuratora- ścigane jest z mocy prawa. Tak naprawdę ten lżony niewiele ma tu do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Nikogo nie wolno lzyć 27.10.08, 12:21 Widzisz, problem polega na tym, że sąsiad może wnieść oskarżenie z powództwa cywilnego jeśli poczuje się dotknięty. Ewentualnie może nie wnieść bo nie będzie mu się chciało, lub też uzna moją słuszność za to, że w sporze nazwałem go złodziejem bo nie chciał oddać pożyczonych 10zł. Pytanie, dlaczego pewne osoby, które wykonują pewne urzędy posiadają automatyczną ochronę plus np immunitet który jest często wykorzystywany do uprawiania prywaty, załatwiania porachunków i uprzykrzania życia innym obywatelom? Dlaczego nie można ukarać prokuratora lub sędziego mandatem za przekroczenie prędkości lub za parkowanie w złym miejscu bo ten ma się za nietykalnego i jeszcze sam znieważa interweniujących policjantów dodatkowo grożąc im zwolnieniem z pracy? Dlaczego to właśnie policjanci notorycznie łamią przepisy kodeksu drogowego i czują się bezkarni? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Nikogo nie wolno lzyć 27.10.08, 12:53 trv napisał: Pytanie, dlaczego pewne osoby, które wykonują pewne urzędy posiadają > automatyczną ochronę plus np immunitet Ano dlatego, aby te osoby mogły się skupic na pracy dla społeczeństwa i nie były nekane przez swoich przeciwników (politycznych , osobistych ) w czasie tej pracy. Wobrażasz sobie co by się działo , gdyby wszyscy przeciwnicy Tuska zaczęli go prywatnie i złosliwie "ciągać po sądach" w jakichś sprawach wydumanych i dziwacznych? A Tusk ma wielu przeciwników , którzy by chętnie mu podokuczali dla samej przyjemnosci dokuczania. A Prezydent ile by miał takich pozwów? Dzieki imunitetowi mogą (teoretycznie) skupić się na pracy dla nas. immunitet który jest często wykorzystywany do > uprawiania prywaty, załatwiania porachunków i uprzykrzania życia innym obywatel > om? To niestety prawda. Po prostu chyba źle wybieramy naszych przedstawicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Nikogo nie wolno lzyć 27.10.08, 13:09 Nie synku: Prawdziwa cnota, krytyki sie nie boi - jak ktos napisal. Jak jestes uczciwy, to nikt cie nie bedzie po sadach ciagal. Napompowali sie i dupach im sie poprzewracalo - dlatego na choooja nie mozesz powiedziec po imieniu (a zlodziejowi powiedziec, ze jest zlodziejem), bo cie zaraz dopadna jesgo przydupasy. Takie prawo, chroni sqrwysynow, a maluczkich zawsze wydyma. remik.bz napisał: > trv napisał: > Pytanie, dlaczego pewne osoby, które wykonują pewne urzędy posiadają > > automatyczną ochronę plus np immunitet > > Ano dlatego, aby te osoby mogły się skupic na pracy dla > społeczeństwa i nie były nekane przez swoich przeciwników > (politycznych , osobistych ) w czasie tej pracy. > Wobrażasz sobie co by się działo , gdyby wszyscy przeciwnicy Tuska > zaczęli go prywatnie i złosliwie "ciągać po sądach" w jakichś > sprawach wydumanych i dziwacznych? > A Tusk ma wielu przeciwników , którzy by chętnie mu podokuczali dla > samej przyjemnosci dokuczania. > A Prezydent ile by miał takich pozwów? > Dzieki imunitetowi mogą (teoretycznie) skupić się na pracy dla nas. > > immunitet który jest często wykorzystywany do > > uprawiania prywaty, załatwiania porachunków i uprzykrzania życia > innym obywatel > > om? > > To niestety prawda. > Po prostu chyba źle wybieramy naszych przedstawicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz nie znasz życia ojcze 27.10.08, 20:07 obert.zimnicki napisał: > Nie synku: > > Prawdziwa cnota, krytyki sie nie boi - jak ktos napisal. Jak jestes uczciwy, to > nikt cie nie bedzie po sadach ciagal. I Ty w to wierzysz ojcze ? Ludzie Chrystusa ukrzyzowali , chociaz był bez grzechu. Dziś ciągaja po sadach sąsiadów , którym sie lepiej powodzi , przedstawiaja fałszywych swiadków, aby komus dokopać , donosy do urzędów skarbowych z palca wyssane na sasiadów bogatszych piszą , dziennikarzy z Faktu sciagaja , aby cnotliwa starą pannę jako dziewkę sprzedajną pokazali ( za kasę oczywiście) itd , itd. Zaręczam Ci ,ze tłumy , tłumy by po sadach "dla jaj" ciagały i Tuska i Kaczyńskiego - gdyby nie imunitet. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Nikogo nie wolno lzyć 27.10.08, 13:10 Ja nie twierdzę, że immunitet jest zły tylko tak jak zauważyłeś często jest nadużywany. Pytanie, dlaczego nie ma jeszcze przepisu który uchylałby immunitet politykom, sędziom czy prokuratorom którzy byliby oskarżeni w sprawie karnej a także nie chronił w przypadku popełnienia wykroczenia karanego np mandatem? Odpowiedz jest chyba prosta: kto by się pozbywał tak wspaniałego narzędzia? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Nikogo nie wolno lzyć 27.10.08, 12:26 Źle ci się wydaje. Istnieje pewien sposób myślenia, który dopuszcza krytykę osób publicznych (nawet ich lżenie) w imię wolności słowa. Polityk jest osobą publiczną wystawiającą się na krytykę i w systemie prawnym jest chroniony najmniej (tak jak jakieś "celebryty") przed drwinami docinkami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz to tylko sposób myslenia, nie prawo 27.10.08, 12:45 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Źle ci się wydaje. Istnieje pewien sposób myślenia, który dopuszcza > krytykę osób publicznych (nawet ich lżenie) w imię wolności słowa. Ale to tylko sposób myslenia pewnej grupy ludzi a nie obowiazujace prawo. Jesli ten sposób myślenia poprze większość społeczeństwa , to nic nie stoi na przeszkodzie , aby to było "prawo". Ale na dzień dzisiejszy prawo karze ,za lżenie prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: to tylko sposób myslenia, nie prawo 27.10.08, 12:56 Ten sposób myślenia wywodzi się z EKPC jest więc jak najbardziej obowiązującym prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: to tylko sposób myslenia, nie prawo 27.10.08, 13:00 Bez żartów. Patrząc na to co się dzieje w Polsce można się pokusić o stwierdzenie, że u nas nawet konstytucja nie jest obowiązującym prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: to tylko sposób myslenia, nie prawo 27.10.08, 12:57 Tutaj nie chodzi bezpośrednio o prezydenta, czy jakiegokolwiek innego urzędnika. Chodzi pewną zasadę obowiązującą w polskiej rzeczywistości według której osobom sprawującym jakąkolwiek władzę należy się więcej niż przeciętnym obywatelom. Pytanie jest proste: dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Nikogo nie wolno lzyć 27.10.08, 12:50 Widzisz, jest tylko mały problem - ten sposób całkiem nieźle funkcjonuje w krajach gdzie debata polityczna jest może niezbyt czysta i może nie najbardziej elegancka ale z drugiej strony w takich gdzie mentalnie społeczeństwo dorosło do świadomości, że władza (jakakolwiek) demoralizuje. Dlatego też samodzielnie zrzeczenie się części swoich praw, jest dobrze widziane i nawet pożądane ze społecznego punktu widzenia. Z kolei w krajach III świata jest zupełnie na odwrót: im ktoś wyżej celuje, to wydaje mu się, że może więcej w każdej dziedzinie od wszystkich pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik "Dziad" i "Małpa" to były wypowiedzi prywatne, 27.10.08, 11:34 nie publiczne i jako takie nie podpadają pod żaden kodeks. Tym bardziej, że nie zawierają wulgaryzmów. PS. Pani Małpa i ten praski "Dziad" rzeczywiście się postarali, żeby ich tak nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Chodzi o zasadę i szacunek dla Narodu 27.10.08, 11:07 Ależ z ciebie wychodzi totalniactwo i komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Wolność Słowa 27.10.08, 11:31 > Wolność słowa to ważna sprawa. > Ale jak kazda "wolnosć" ma swoje granice. > Dla mnie taką granica jest np kwestia wylgaryzmu i chamstwa. Tak? I kto będzie tą policją obyczajową? Kto będzie odróżniał wolne słowa od wulgaryzmu i chamstwa? Bo granica jest dosyć płynna. Oczywiście rozwiązaniem tego problemu jest CENZURA. Cóż cenzura jest w przeciwieństwie do Wolności Słowa. Prawda jest taka, że Wolność Słowa oznacza to, że można mówić... można mówić rzeczy piękne jak i obrzydliwe. Na tym właśnie polega Wolność Słowa. Zarówno Hitler jak i Stalin jak i artysta rockowy i ktokolwiek inny - oni wszyscy są za wolnością. Nikt nie odrzuca wolności per se. Problem polega właśnie na ustaleniu zasad tej wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Człowiek sprawny mentalnie odróżnia krytykę od 27.10.08, 11:42 wulgaryzmów. Nie potrzeba policji obyczajowej. P.S. Po argumentach ad absurdum poznaję niechybnie lewaka. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Nie ma wolności słowa w twoim rozumieniu 27.10.08, 11:45 Gdybyś chciał obrazić w miejscu publicznym mnie lub kogoś bliskiego to bym zastosował cenzurę. Pozbawiającą zębów ... Zamiast Wolności Słowa miałbyś Wolność od Zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Nie ma wolności słowa w twoim rozumieniu 27.10.08, 12:07 A nie nasłałbyś prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Chodzi o zasadę i szacunek dla Narodu 27.10.08, 11:37 remik.bz napisał: > Wolność słowa to ważna sprawa. > Ale jak kazda "wolnosć" ma swoje granice. > Dla mnie taką granica jest np kwestia wylgaryzmu i chamstwa. > Krytyka , wysmiewanie się np z Prezydenta czy z Premiera - to > krytyka , wysmiewanie się tak naprawdę z Narodu. > Bo to Naród w demokratycznych procedurach dał im władzę. > Drwić , nawet wysmiewać się z własnego Narodu - z biedą , ale mozna- > to kwestia kultury osobistej (nie każdy ja posiada).Za brak kultury > nie powinno sie karać. > Ale wulgaryzmy pod adresem naszych przedstawicieli - to wulgaryzmy > pod adresem nas samych. > I dobrze,ze są ścigane przez prawo.remik,jeżeli jest głupi naród to należy się z takiego narodu wyśmiewac,może czegoś się w koncu nauczy ten naród,że prezydenta należy wybierać prawdziwego Polaka, a nie mieszańca Żydowsko-ruskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
reason.break Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, stan.. 27.10.08, 10:55 Można wiedzieć, jaką stronę pozycjonowało to brzydkie słowo? (rozumiem, że lech to nie jest ładne imię, ale żeby od razu się obrażać?) Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 jak tylko rano wstane natychmiast cismn mi sie obr 27.10.08, 10:57 azliwe slowa pod adresem prezydenta co poniektorych Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: jak tylko rano wstane natychmiast cismn mi si 27.10.08, 11:06 A ja myślałem, że tylko ja tak mam... Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 oj, całkiem sPOro jest POdobnych tobie 27.10.08, 11:15 PO prostu cała ... KUPA Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 ty lepiej zobacz świecące słonko (tylko nie Peru) 27.10.08, 11:14 a nie od rana w paranoję POpadasz Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Do 98% osób biorących udział w sądażu...... 27.10.08, 11:04 .....pytanie dotyczy Prezydenta. Ja rozumiem, że można nie lubić, czy nie szanować Lecha Kaczyńskiego. Ja nie wpuściłbym go za próg mojego domu. Ale jak pisałem sprawa dotyczy instytucji Prezydenta Rzeczypospolitej. Czy wypełnilibyście tak samo ankietę gdyby prezydentem był np. Władysław Bartoszewski? Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Bartoszewski pękał by ze śmiechu w takiej sytuacji 27.10.08, 11:11 i nie nadymał się jak kartofel [o polsku burak). Ale Bartoszewskiego stać na taki śmiech, a Kaczyńscy to tylko śmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Bartoszewski pękał by ze śmiechu w takiej syt 27.10.08, 11:13 On tak. Ale prokurator mam nadzieję, że nie. To nie jest sfera kodeksu cywilnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis To tylko tobie tak się wydaje, dziecino 27.10.08, 11:15 A może poplujemy na Ciebie troszkę i zobaczymy, jak będziesz PĘKAŁ ZE ŚMIECHU? Hmmm? Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Pluj dalej wisi mi to. Ha ha ha! 27.10.08, 11:30 No widzisz! Tak powinien zareagować Prezydent Kaczyński. Ale skoro jest prezydęęętem kaczyńskim to jest problem, jak widać tu w tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks głupek czy prowokator? 27.10.08, 12:05 > Czy wypełnilibyście tak samo ankietę gdyby prezydentem był np. Władysław > Bartoszewski? Gdyby prezydentem był Bartoszewki nikomu nawet do głowy by nie przyszło takie obraźliwe pozycjonowanie strony prezydenta. Taka właśnie jest różnica między osobistym prezydentem jarosława byłego premiera kaczyńskiego a hipotetycznym Prezydentem Bartoszewskim.... Odpowiedz Link Zgłoś
olias Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, stan... 27.10.08, 11:04 w obronie praw mojego państwa jestem za karą bez zawiasów i na tyle dotkliwą i publicznie znaną by wielu ćwoków wszelkich kolorów partyjnych zaczeło myśleć co smaruje na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Internauta oskarżony, bo inni wpisują 27.10.08, 11:14 Sukces policji i prokuratury jest zapierający dech w piersiach. Oskarżyć chłopaka o zbrodnię obrazy głowy państwa, bo ktoś w wyszukiwarce wpisał obraźliwe słowo i wyszukiwarka pokazała bzdurny wynik. Cóż. Te instytucje już niejednokrotnie pokazały co potrafią. Ciekawe czy ktoś równie gorliwie będzie ścigany na przykład za próbę wyłudzenia 300 zł? Grozi za to do 5 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
samoistny Bo buc jesteś 27.10.08, 11:44 > w obronie praw mojego państwa jestem za karą bez zawiasów i na tyle > dotkliwą i publicznie znaną by wielu ćwoków wszelkich kolorów > partyjnych zaczeło myśleć co smaruje na forach. Boś buc. Buce myślą, że szacunek można wymusić karą więzienia. Nic bardziej błędnego. Jeśli ktoś jest agresywnym kurduplem, szacunku nigdy nie będzie miał, choćby i za obrażanie go była czapa. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, stan... 27.10.08, 11:08 Efektem kampanii bezmyślnej nienawiści prowadzonej przez Gazetę, NIE, TVN, POLSAT czy kuriozalną SUPER STACJĘ jest popadanie młodych, często nieświadomych manipulacji ludzi w konflikt z prawem. Ludzi Ci nie potrafią odróżnić dobra od zła. Nie mając doświadczenia w odróżnieniu propagandowej nagonki od rzeczywistości robią głupstwa. Starsze pokolenie mające złe doświadczonia z propagandą hitlerowską i komunistyczną nie daje się łatwo zmanipulować tendencyjnym mediom - wiedzą, że zdjęcia z krzywymi minami polityków, które mają ich zohydzić są tylko kalkami propagandowymi żywcem zaczerpniętymi z antysemityckiego Der Sturmer wydawanego w III_Rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
delargo Re: Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, st 27.10.08, 12:14 sluchak maciekgr: jesli piszesz o starszym pokoleniu majacym doswiadczenia propagandy hitlerowskiej to masz na mysli dzisiejszych 70-90 latkow. Obawiam sie, ze ich polityka interesuje na tyle, na ile dotyczy to kolejnej podwyzki emerytury. Pozy tym jest to grupa wiekowa niezbyt skrzetnie korzystajaca z internetu, gdzie bardziej lub mniej wyrawinowane komentarze na temat jednych cz drugich politykow sie znajduja. O ogladaniu prywatnych stacji telewizyjnych przez ta akurat grupe wiekowa sa wystarczajace dane, by wykazac, ze mijasz sie w tym punkcie z prawda. Zas ci, ktorzy maja doswiadczenie propagandy komunistycznej, czyli dzisieju 30-100 latkowie tez sa grupa zroznicowana i nie koniecznie odpowiadaja jednakowe twoim zalozeniom, albowiem wlasnie w tej grupie wiekowej, a w szczegolnosci (30-60 lat) jest bardzo duze zroznicowanie polityczne. mysle, ze dane statystyczne z ostatnich i przedostatnich wyborow moga byc dla ciebie tutaj pomocne, by otworzyc na oczy. Jesli jeszce smiesz powolywac sie antysemicki tygodnik/gazete wydawana w latach 1923-1945 to obawiam sie, ze niewiele sam masz w tej kwesti do powiedzenia, albowiem tej gazety nie czytales ani raz. Gdyby tak bylo na pewn wiedzialbys jak przynajmniej poprawnie pisze sie tytul Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Zasada to niech Kaczyń. pozwie Internautę i płaci 27.10.08, 11:08 za dochodzenie z własnych pieniążków. Dość, że cała ta kancelaria za 150 milionów złtych na rok naszych pieniedzy nie umie obronić sie perzed tego rodzaju sp[rawami to jheszcze obciążaja nas podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Tu nie chodzi o Kaczyńskiego, tylko o Prezydenta! 27.10.08, 11:11 nie rozumiesz zasadniczych kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Właśnie, tu chodzi o prezydęęęta, a nie Prezydenta 27.10.08, 11:15 Taka to róznica pomiędzy kaczyńskimi a innymi prezydentami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Jeżeli poplują to niech Tusk oskarży plującego ze 27.10.08, 11:20 swojej prywatnej kasy a nie z moich podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Tusk sprawuje urząd państwowy 27.10.08, 11:24 podobnie jak L. Kaczyński. ROZUMIESZ RÓŻNICĘ? Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Nie widzę róznicy. Ty widzisz bo Hitler, Stalin. 27.10.08, 11:35 Ty, papieże i inni nie pozwolili "pluć na" siebie. A widzisz jakie konsekwencje! Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Człowieku, bredzisz :) 27.10.08, 11:38 Weź coś na uspokojenie. Zmniejsz swój poziom nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Nie bredzę tylko boje się takich jak Ty. Na 27.10.08, 11:43 szczęście jesteś w niezmiernie małej mniejszości, pewnie stukasz z jakiegoś klasztoru; bo normalini ludzie sa teraz w pracy i niemaja czasu na stukanie. Inaczej znów jakis Hiotler, czy Pol Pot zacvzął nami rządzić, albo Kaczyński przedłuzyłby swą posadę prezydęęęęta. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Tusk sprawuje urząd państwowy 27.10.08, 11:36 Pani w okienku w urzędzie gminy to też urzędnik państwowy. Od jakiego poziomu wtajemniczenia urzędniczego należy się ochrona wizerunku? Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: sprawdź sobie w kodeksie karnym. 27.10.08, 11:57 Ja to pytanie zadałem tobie. Jako osobie najwidoczniej wprowadzoną w arkana kodeksu wypadało by Ci odpowiedzieć, wraz ze wskazaniem konkretnego punktu. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 dobrze,że nie phemieha, albo pRRRemieRRRa 27.10.08, 11:18 wtedy, byś dopiero pianę toczył, co? Obiektywny ... lewoskrętnie? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: dobrze,że nie phemieha, albo pRRRemieRRRa 27.10.08, 12:02 Odezwał się zawsze obiektywny. Jesteś taki sam jak te wszystkie lewaki o których piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: dobrze,że nie phemieha, albo pRRRemieRRRa 27.10.08, 12:17 mam im nadstawiac ... drugi POliczek? Byle tylko zasPOkoili swój sadomasochizm Odpowiedz Link Zgłoś
wiarus25 Re: Kopniakiem w d?.. 27.10.08, 11:36 Nie, buziaczkiem od wlserwis/nadwornego klakiera PISdy/ Odpowiedz Link Zgłoś
wiarus25 Re: klakier PO sie odezwał :D 27.10.08, 11:43 Oczywiscie ze wole PO od tego PIsowskiego talatajstwa. Rynsztokowa Partia i jej zwolennicy to badziew. Odpowiedz Link Zgłoś
rafnal Internauta, oskarżony o obrazę prezydenta, stan.. 27.10.08, 11:09 Ile dostaną kaczory za obrażanie nas, Polaków??????? Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online dac gnojowi 10 lat 27.10.08, 11:14 kamieniolomow i kazdej jednej k... ktora se zarty robi. komuna-ci by wiedzieli co z takim gnojem zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
karolare Re: dac gnojowi 10 lat 27.10.08, 11:38 dac mu co najmniej sto lat za obraze tak wielkiego autorytetu moralnego:D Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki 11 przykazanie 27.10.08, 13:03 nie bedziesz sie z choooooja zartow robil Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: jak tylko rano wstane natychmiast cismn mi si 27.10.08, 11:16 dziecko - zawsze jesteś na widelcu. pytaj dowolnego admina. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz czy za zniewazenie obywatela RP prezydent odpowie? 27.10.08, 11:20 powiedzial do niego spieprzaj dziadu. to tez forma spozycjonowania, do roli dziada niech nam zyje prawo rowne dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Ile jeszcze takich durnych, dziecinnych porów 27.10.08, 11:26 no tak : co wolno wojewodzie ... Kali by sie usmial Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Juz pisuarki skazaliscie goscia ? 27.10.08, 12:59 Prawie jak ziobro :P Odpowiedz Link Zgłoś
poszolom1 Juz pisuarki skazaliscie goscia ? 05.11.08, 16:14 : indianski napisało: : : Prawie jak ziobro :P : Odpowiedz Link Zgłoś