gelkaa 11.02.04, 14:11 witajcie moi mili ziomkowie pisze z zapytaniem czy zapoznaliscie sie moze z projektem statutu wspolnoty A? jesli tak to mieliscie do niego jakies uwagi? pytam bo w marcu pewnie bedzie zebranie i na nim dobrze by bylo statut przyjac pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aktywista13 Re: statut 11.02.04, 15:03 Dla mnie był ok. A co z nim teraz się dzieje? Czy nie można go przyjąć poprzez zbieranie podpisów? Niech MA nam odpowie! Odpowiedz Link
metropolitanaddress Re: statut 11.02.04, 17:37 Dzień dobry, jutro odbedzie się spotkanie Zarządcy z Komisją Rewizyjną w sprawie tekstu Statutu. W przyszłym tygodniu tekst zostanie powielony wraz z kartami do głosowania. Głosy bedą zbierane na dyżurze administratora lub w budynku ochrony. Serdecznie pozdrawiam Zdzisław Słowiński Metropolitan Address sp.z o.o Odpowiedz Link
mooj Re: statut 13.02.04, 08:33 wersja zawierająca prawie wszystkie zgłoszone poprawki została hmm prawie przyjeta (zgodnośc merytoryczna jest -zostały prace redakcyjne) szacunkowo zajmie to około tygodnia zeby doprowadzić do stanu kóry może być poddany pod głosowanie przy okazji: przed spotkaniem uwagi do statutu zostały zgłoszone przez 1 (JEDNĄ) osobę - niesamowite zainteresowanie nieprawdaż? Odpowiedz Link
mooj Re: statut 13.02.04, 10:35 mam propozycję zeby na forum ogranicac siędo nicków chyba ze dotyczy to osób które zawodowo się nami zajmują nieistotne czyje - gdybys pytał o treść tobym zrozumiał zainteresowanie a tak? będziesz głosowął wg tego kto zgłosił projekt i poprawki czy wg sensowności? Odpowiedz Link
aktywista13 Re: statut 16.02.04, 07:45 Czy już mamy Komisję Rewizyjną? Miała być, a jej nie ma... Nie pamiętam już, kogo wybieraliśmy i co z tego wynika... Czy ktoś mi może powiedzić, czy jak chcę się "poskarżyć" to mogę iść do Komisji? Odpowiedz Link
mooj Re: statut 16.02.04, 07:50 w spotkaniu brałem udział nie jako zclonek Komisji Rewizyjnej a autor poprawek więc nie czuję się upoważniony do deklaracji nt przyjmowania skarg, procedur itp Z tego co wiem Komisja jest nieformalna ale dobrze działająca pozdrawiam Odpowiedz Link
aktywista13 Życie Komisji Rew. 16.02.04, 09:27 A kto może się oficjalnie wypowiedzieć? Odpowiedz Link
gelkaa Re: Życie Komisji Rew. 16.02.04, 09:39 Witam jest przedstwicielem 3 klatki A w nieoficjalnej komisji rewizyjnej, jesli moge w czyms pomoc to bardzo prosze pozdrawiam Odpowiedz Link
gelkaa Re: Życie Komisji Rew. 16.02.04, 14:11 hmm obecnie istniejaca komisja jest na wpol oficjalna, na przedostatnim zebraniu wspolnoty wybrano 4 osoby plus przedstawiciel Turreta ( wtym miedzy innymi mnie), dotrwamy do marca czyli najblizszego zebrania walnego a tam okarze sie co dalej z nami i komisja, na razie pracowalismy nad statutem pozdrawiam Odpowiedz Link
butterfly_zz Re: statut 18.02.04, 16:49 gdzie taki statut mozna poczytać i której wspólnoty dotyczy? J&B Odpowiedz Link
aktywista13 Re: statut 19.02.04, 08:52 Czy przed nowym zebraniem statut już będzie przygotowany, czy też może zarządca wpadnie na pomysł, aby zebrać podpisy chodząc po klatkach? Chyba jak mamy swoją komisję i każdy dostanie wcześniej projekt statutu, to można tak to zrobić szybciej. A podyskutujemy sobie o nim na formum, np. w tym wątku. Będzie szansa na szybkie i pomyślne załatwienie sprawy, nie tak jak do tej pory - kicha. A zebranie rozliczeniowe w marcu byłoby poświęcone już innym sprawom. MA odezwij się i ustosunkuj! Odpowiedz Link
mooj Re: statut 19.02.04, 09:02 projekt statutu był do odebrania zawiadomienie o tym było wywieszone równiez na forum o tym kilka osób pisało poprawki, opinie były zbierane dziś statut po ostetecznych poprawkach redakcyjnych stanie się załącznikiem do uchwały tj zostanie przedstawiony wszystkim cżłonkom wspólnoty do zaakceptowania badź odrzucenia W CAŁOŚCI poza tym statut nie jest tak do końca sprawą MA tzn z uwagi na pewne ograniczenia praw zarządcy niekoniecznie powinien byc opracowywany przez zarządcę podsumowując: po kilkumiesięcznych pracach pozostało teraz głosowanie Odpowiedz Link
aktywista13 Re: statut 19.02.04, 09:17 Ale czy przypadkiem ten projekt będzie taki sam jak ten, który był rozdawany? Bo tamten był super - pokazywałem go znajomym prawnikom i byli zachwyceni! Odpowiedz Link
gelkaa Re: statut 19.02.04, 09:37 tak statut jest ten sam z malymi poprawkami, a jakimi to mysle ze juz w przyszlym tygodniu bedzie sie mozna przekonac Odpowiedz Link
mooj Re: statut 19.02.04, 09:42 do rozdawanego były zgloszone poprawki (np regulujące kwestie zaciągania zobowiązań w imieniu wspólnoty przez zarząd, zmieniające formę pełnomocnictw) więc nie będzie diametralnie rózny, ale jednak jest kilks spraw kóre prawdopodobnie zostaną sformułowane inaczej badź pojawią się jako nowe ustalenia. wydaje się że ze względu na brak wykluczających się uwag projekt statutu będzie głosowany "en bloc" bez głosowania wariantowego. Odpowiedz Link
mooj opinie pytania wrażenia 12.03.04, 10:29 jakieś spostrzeżenia? warto głosować świadomie... Odpowiedz Link
aktywista13 Ein Reich, ein Volk.... 15.03.04, 08:29 Jestem gostów się podpisać i uważam - jak poprzednio - że powinien być jeden statut dla całego ZZ i raczej jeden zarządca. Obawiam się, że tzreba będzie tak zrobić. A uwagi? Positive! Dobrze, że jest! Odpowiedz Link