Gość: Ja IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.05, 12:01 Dziś 1206 jeździ bez osłony środkowego wózka. Kurnia chatka aż tak im zależy na rozpindrzeniu tych wagonów, że nie mogą go na jeden dzień wycofać i podokręcać co trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzyskup Re: Citki - porąbało kogoś? 12.03.05, 12:43 Zgubił jadąc w stronę Retkini na przejściu dla pieszych przy Mickiewicza- włókniarzy. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Citki - porąbało kogoś? IP: 80.51.227.* 12.03.05, 13:13 Zgubiona część znalazła się w zajezdni? Motorniczy zauważył? Bo jak nie zauważył, a krzyskup nie dopilnował, to osłonę mogli wziąć złomiarze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Citki - porąbało kogoś? 12.03.05, 16:55 Krzyskup nie dopilnował. Ale motorniczy wie już o zgubie na 100%. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Fotki szt. 2 12.03.05, 17:20 Gdyby ktoś chciał zobaczyć, to fotki zamieściłem pod adresem. Pokrywy raczej złomiarze nie zabiorą, bo laminat im się nie przyda. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataniel Re: Citki - porąbało kogoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 09:45 A widział ktoś osłony w 1203?? Nie?? A ja widziałem i muszę przyznać że wyglądaja naprawde ciekawie. Przynajmnie na dwóch wózkach zostały tylko strzępy. 1/4 wózka zakryta a 3/4 odkryte. Najlepiej jest wrzystko rozp*****, a potem powiedzieć że to wina poprzedniego systemu. Pozdrawiam Nataniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.E. Re: Citki - porąbało kogoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 10:39 Mam coraz większe obawy, że Citki nie dotrwają do czasu, jak wywali się na zbity pysk tę bandę sabotażystów. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Citki - porąbało kogoś? 13.03.05, 18:42 1203 nie widziałem, ale domyślam się jak to może wyglądać. Natomiast wiem jak wygląda to w wagonie 1209. Prawa osłona przedniego wózka jest połamana. Brakuje części chroniącej jeden z silników pierwszej osi. Akurat te połamane osłony to najprawdopodobniej wina wysokich zwałów śniegu przy torach. Na zajezdni może nie mają aktualnie zapasowych kompletów i dlatego wagony wyglądają tak jak widać. Prawdą jest jednak, że im szybciej wymienią połamane osłony na inne (a choćby z rozbitego 1201), tym lepiej. Śnieg może zaszkodzić nieosłoniętym silnikom, a wtedy koszty naprawy mogą być wyższe niż dosztukowanie paneli ochronnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Citki - porąbało kogoś? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 13.03.05, 20:49 Chyba masz racje odnosnie tego sniegu - badz co badz Cityrunnery troche juz jezdza i nigdy nic takiego nie mialo miejsca, a przynajmniej ja osobiscie nie zaobserwowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Citki - porąbało kogoś? 13.03.05, 21:44 1209 "zgubił" osłonę wózka sporo przed opadami śniegu. Jeszcze jesienią. Wtedy o mało co nie dostał nią jadący z drugiej strony Citek. Przyczyna - wyrobione otwory wokół śrub mocujących pokrywę. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Citki - porąbało kogoś? 14.03.05, 09:37 Mówisz o innym zdarzeniu. Pisałem o prawej pokrywie, a więc raczej mało prawdopodobne jest, żeby upadła pod nadjeżdżający sąsiednim torem tramwaj. Poza tym pokrywa teraz nie odpadła w całości, lecz została na czymś połamana (domyślam się, że na śniegu). Brakuje tylko przedniego kawałka tego panelu ochronnego, reszta jeszcze się trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Citki - porąbało kogoś? IP: *.prokom.pl 14.03.05, 11:46 Na porozrywana przez wandali siatka pomiędzy torami... doajmy oblodzeni i jet to na tyle twarde by laminat rozerwać. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Citki - porąbało kogoś? 14.03.05, 18:13 Byłoby to prawdopodobne przy uszkodzeniach lewych pokryw. Ale tu połamane są te z prawej strony. Może zarył w śnieg na którejś z pętli (przód zachodzi po zewnętrznej stronie łuku). Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Citki - porąbało kogoś? 14.03.05, 19:25 Tak, pisałem o innym. Tamto byłe chyba jeszcze we wrześniu. Ale jak widać, pokrywy nie odpadają tylko podczas opadów śniegu. Po prostu nikomu nie chce sie ich dokręcać, zaczynają wyrabiać się otwory wokół śrub, a na koniec odpada cała pokrywa lub jej część. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
moherowy.beret Re: Citki - porąbało kogoś? 14.03.05, 21:33 Akurat ta część nie mogła odpaść z powodu obluzowanych śrub. Wygląda jak odłupana toporkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Citki - porąbało kogoś? IP: 81.168.184.* 14.03.05, 19:03 1203 rozwalone częściowo na pierwszym i trzecim wózku 1206 jeździ w najlepsze bez środkowej pouszkadzane też na pierwszych wózkach w 1209 i 1213. Gr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janu Re: Citki - porąbało kogoś? IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.03.05, 19:51 k****, ja pierdzielę - nie dość, że nowe tramwaje potrzebują więcej "troski" - powinni o nie bardziej dbać choćby poprzez całkowitą wymianę torowisk na trasie ich eksploatacji, TO JE JESZCZE DO RESZTY CHCĄ ROZPIERNICZYĆ! Co za poje..a spółka, a z resztą ZDiT w Łodzi chyba też, bo to do nich też należy opieka nad torowiskami :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Citki - porąbało kogoś? IP: 81.168.184.* 14.03.05, 21:34 Bodajże też osłona pierwszego wózka ułamana w 1214. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Citki - porąbało kogoś? 19.03.05, 09:16 www.teufel.prv.pl/1203.jpg - zdjęcie robione telefonem komórkowym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Citki - porąbało kogoś? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.03.05, 14:01 1206 ma juz uzupelniona oslone. Nie zgadzaja sie co prawda odcienie czerwieni, ale jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Citki - porąbało kogoś? IP: 81.168.184.* 19.03.05, 15:32 Zgadza się. Podobnie ma już 1214. Nadal z silnikiem na wierzchu jeździł 1203, ale być może dzisiaj zrobią, bo chyba dali mu odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Citki - porąbało kogoś? 20.03.05, 09:24 Nadal z silnikiem na wierzchu jeździł 1203, > ale być może dzisiaj zrobią, bo chyba dali mu odpocząć. Wiadomo cuś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Citki - porąbało kogoś? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 20.03.05, 13:18 O ile to co widzialem wczoraj kolo 22 to nie byl 1208, to juz ma uzupelniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Citki - porąbało kogoś? IP: 81.168.184.* 20.03.05, 19:26 Zgadza się. 1203 też już ma. 1208 nie jeździł ani dziś ani wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś