Dodaj do ulubionych

Citki - porąbało kogoś?

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.05, 12:01
Dziś 1206 jeździ bez osłony środkowego wózka. Kurnia chatka aż tak im zależy
na rozpindrzeniu tych wagonów, że nie mogą go na jeden dzień wycofać i
podokręcać co trzeba?
Obserwuj wątek
    • krzyskup Re: Citki - porąbało kogoś? 12.03.05, 12:43
      Zgubił jadąc w stronę Retkini na przejściu dla pieszych przy Mickiewicza-
      włókniarzy.

pzdr,
      krzyskup
      • Gość: Michał M. Re: Citki - porąbało kogoś? IP: 80.51.227.* 12.03.05, 13:13
        Zgubiona część znalazła się w zajezdni? Motorniczy zauważył? Bo jak nie
        zauważył, a krzyskup nie dopilnował, to osłonę mogli wziąć złomiarze :/
        • krzyskup Re: Citki - porąbało kogoś? 12.03.05, 16:55
          Krzyskup nie dopilnował. Ale motorniczy wie już o zgubie na 100%.

pzdr,
          krzyskup
          • krzyskup Fotki szt. 2 12.03.05, 17:20
            Gdyby ktoś chciał zobaczyć, to fotki zamieściłem pod adresem.
            Pokrywy raczej złomiarze nie zabiorą, bo laminat im się nie przyda.

pzdr,
            krzyskup
      • yarro O qrwa... 12.03.05, 16:44

• Gość: Nataniel Re: Citki - porąbało kogoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 09:45
      A widział ktoś osłony w 1203?? Nie?? A ja widziałem i muszę przyznać że
      wyglądaja naprawde ciekawie. Przynajmnie na dwóch wózkach zostały tylko
      strzępy. 1/4 wózka zakryta a 3/4 odkryte.

Najlepiej jest wrzystko rozp*****, a potem powiedzieć że to wina poprzedniego
      systemu.

Pozdrawiam
      Nataniel
      • Gość: M.E. Re: Citki - porąbało kogoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 10:39
        Mam coraz większe obawy, że Citki nie dotrwają do czasu, jak wywali się na zbity
        pysk tę bandę sabotażystów.
      • michal.ch Re: Citki - porąbało kogoś? 13.03.05, 18:42
        1203 nie widziałem, ale domyślam się jak to może wyglądać. Natomiast wiem jak
        wygląda to w wagonie 1209. Prawa osłona przedniego wózka jest połamana. Brakuje
        części chroniącej jeden z silników pierwszej osi.

Akurat te połamane osłony to najprawdopodobniej wina wysokich zwałów śniegu przy
        torach. Na zajezdni może nie mają aktualnie zapasowych kompletów i dlatego
        wagony wyglądają tak jak widać. Prawdą jest jednak, że im szybciej wymienią
        połamane osłony na inne (a choćby z rozbitego 1201), tym lepiej. Śnieg może
        zaszkodzić nieosłoniętym silnikom, a wtedy koszty naprawy mogą być wyższe niż
        dosztukowanie paneli ochronnych.
        • Gość: J.S. Re: Citki - porąbało kogoś? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 13.03.05, 20:49
          Chyba masz racje odnosnie tego sniegu - badz co badz Cityrunnery troche juz
          jezdza i nigdy nic takiego nie mialo miejsca, a przynajmniej ja osobiscie nie
          zaobserwowalem.
          • krzyskup Re: Citki - porąbało kogoś? 13.03.05, 21:44
            1209 "zgubił" osłonę wózka sporo przed opadami śniegu. Jeszcze jesienią. Wtedy
            o mało co nie dostał nią jadący z drugiej strony Citek. Przyczyna - wyrobione
            otwory wokół śrub mocujących pokrywę.

pzdr,
            krzyskup
            • michal.ch Re: Citki - porąbało kogoś? 14.03.05, 09:37
              Mówisz o innym zdarzeniu. Pisałem o prawej pokrywie, a więc raczej mało
              prawdopodobne jest, żeby upadła pod nadjeżdżający sąsiednim torem tramwaj. Poza
              tym pokrywa teraz nie odpadła w całości, lecz została na czymś połamana
              (domyślam się, że na śniegu). Brakuje tylko przedniego kawałka tego panelu
              ochronnego, reszta jeszcze się trzyma.
              • Gość: STUDI Re: Citki - porąbało kogoś? IP: *.prokom.pl 14.03.05, 11:46
                Na porozrywana przez wandali siatka pomiędzy torami... doajmy oblodzeni i jet to
                na tyle twarde by laminat rozerwać.
                • michal.ch Re: Citki - porąbało kogoś? 14.03.05, 18:13
                  Byłoby to prawdopodobne przy uszkodzeniach lewych pokryw. Ale tu połamane są te
                  z prawej strony. Może zarył w śnieg na którejś z pętli (przód zachodzi po
                  zewnętrznej stronie łuku).
              • krzyskup Re: Citki - porąbało kogoś? 14.03.05, 19:25
                Tak, pisałem o innym. Tamto byłe chyba jeszcze we wrześniu. Ale jak widać,
                pokrywy nie odpadają tylko podczas opadów śniegu. Po prostu nikomu nie chce sie
                ich dokręcać, zaczynają wyrabiać się otwory wokół śrub, a na koniec odpada cała
                pokrywa lub jej część.

pzdr,
                krzyskup
                • moherowy.beret Re: Citki - porąbało kogoś? 14.03.05, 21:33
                  Akurat ta część nie mogła odpaść z powodu obluzowanych śrub. Wygląda jak
                  odłupana toporkiem.
    • Gość: Ja Re: Citki - porąbało kogoś? IP: 81.168.184.* 14.03.05, 19:03
      1203 rozwalone częściowo na pierwszym i trzecim wózku
      1206 jeździ w najlepsze bez środkowej
      pouszkadzane też na pierwszych wózkach w 1209 i 1213.
      Gr....
      • Gość: Janu Re: Citki - porąbało kogoś? IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.03.05, 19:51
        k****, ja pierdzielę - nie dość, że nowe tramwaje potrzebują więcej "troski" -
        powinni o nie bardziej dbać choćby poprzez całkowitą wymianę torowisk na trasie
        ich eksploatacji, TO JE JESZCZE DO RESZTY CHCĄ ROZPIERNICZYĆ!
        Co za poje..a spółka, a z resztą ZDiT w Łodzi chyba też, bo to do nich też
        należy opieka nad torowiskami :/
      • Gość: Ja Re: Citki - porąbało kogoś? IP: 81.168.184.* 14.03.05, 21:34
        Bodajże też osłona pierwszego wózka ułamana w 1214.
    • teufel Re: Citki - porąbało kogoś? 19.03.05, 09:16
      www.teufel.prv.pl/1203.jpg - zdjęcie robione telefonem komórkowym:)
    • Gość: J.S. Re: Citki - porąbało kogoś? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.03.05, 14:01
      1206 ma juz uzupelniona oslone. Nie zgadzaja sie co prawda odcienie czerwieni,
      ale jest
      • Gość: Ja Re: Citki - porąbało kogoś? IP: 81.168.184.* 19.03.05, 15:32
        Zgadza się. Podobnie ma już 1214. Nadal z silnikiem na wierzchu jeździł 1203,
        ale być może dzisiaj zrobią, bo chyba dali mu odpocząć.
        • teufel Re: Citki - porąbało kogoś? 20.03.05, 09:24
          Nadal z silnikiem na wierzchu jeździł 1203,
          > ale być może dzisiaj zrobią, bo chyba dali mu odpocząć.

Wiadomo cuś??
          • Gość: J.S. Re: Citki - porąbało kogoś? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 20.03.05, 13:18
            O ile to co widzialem wczoraj kolo 22 to nie byl 1208, to juz ma uzupelniona.
            • Gość: Ja Re: Citki - porąbało kogoś? IP: 81.168.184.* 20.03.05, 19:26
              Zgadza się. 1203 też już ma. 1208 nie jeździł ani dziś ani wczoraj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka