Dodaj do ulubionych

a ja wrócę uparcie do sprawy!!

IP: 212.160.134.* 04.04.05, 17:57
www.wroclawmaraton.pl/CM/content.php/trasa/trasa
znowu będziecie rzucać mięsem PO "imprezie".. a zaprotestować przeciwko
trasie, blokadzie miasta i zniewoleniu to nie ma komu??
I niech nikt nie powołuje się na inne miasta, co maja takie cóś.. jak
wybudujecie obwodnicę - możemy gadać.
Obserwuj wątek
    • Gość: athlete Świetnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:13
      Trzymam kciuki za maratończyków i będę im kibicował na trasie!
      • Gość: xXx Re: Świetnie! IP: *.magma-net.pl 04.04.05, 21:34
        Pomny tego co się działo w ubiegłych latach wyjeżdżam na weekenda w górki:-)
        więc nie będę marudzić, że nie mogę dojechać tu czy tam autkiem.
        • Gość: Ale o co chodzi? Re: Świetnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:52
          Dziwne jest to, że nie mogą biegać poza miastem?
          • Gość: FAkir Re: Świetnie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.05, 07:51
            Dziwie sie za samochodem trzeba jezdic po miescie... Sam korzystam z niego
            prawie wyłacznie za miastem :0
    • Gość: cookie Re: a ja wrócę uparcie do sprawy!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.04.05, 22:02
      Gość portalu: drab napisał(a):

> www.wroclawmaraton.pl/CM/content.php/trasa/trasa

Owmorde!
      Po uwaznym obejrzeniu zalinkowanej mapki wyrazam szczere uznanie dla naszej wadzy za prawie optymalne rozwiazanie problemu "Jak kompletnie zablokowac miasto za pomoca drogi o dlugosci 42.195m".

Prawie, bo niestety nie udalo sie dociagnac do autostrady. Ale moze w przyszlym roku...

A moze by tak jakas blokadke?
      • Gość: Max Re: Skąd tyle buraków we Wrocku? IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.04.05, 23:30
        Pamiętam wypowiedzi idiotów na forum w zeszłym roku. Na szczęście kontuzja
        kolana uniemożliwia mi start w tym roku - nie będę musiał oglądać tych głupich
        mord w stojących samochodach.
        • Gość: czubek nosa Re: Skąd tyle buraków we Wrocku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 23:41
          zawsze sie znajdzie takich...
        • Gość: cookie Re: Skąd tyle buraków we Wrocku? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.04.05, 12:38
          Wlasciwie szkoda czasu na polemiki z taka iloscia inwektyw w jednym poscie -"buraki", "idioci", "glupie mordy"...
          Ale sprobuje z nikla nadzieja, ze do niektorych, niekoniecznie do Maxa z Zielonej Gory, troche argumentacji dotrze.

Nie mam nic przeciwko organizowaniu maratonu we Wroclawiu. Chodzi mi tylko o to, by impreza, ktora interesuje sie pare (-nascie?) tysiecy ludzi nie paralizowala kompletnie ukladu komunikacyjnego miasta. Zauwaz, ze Wroclaw nie ma obwodnicy i caly ruch z poludnia musi (z drobnymi wyjatkami) isc ciagiem Sleznej (krajowa 8) oraz Powstancow-Hallera (krajowa 5). Tymi ulicami poprowadzono ostatnie kilometry maratonu. Stawka biegaczy na ostatnich kilometrach bedzie bardzo rozciagnieta - powiedzmy minimum przez 2 godziny z niewielkimi lukami. Zatem mozna oczekiwac kompletnego przeciecia komunikacji poludnie-polnoc miasta na dwoch krajowych drogach!

Do tego dochodza drobiazgi moze mniejszej wagi, jak zablokowanie arcywaznego wyjazdu z Biskupina Mostem Zwierzynieckim z jednoczesnym zamknieciem alternatywnej ul. 9 Maja. Mam nadzieje, ze nie bedzie potrzeby dojazdu karetka pogotowia na Biskupin przez te dwie godziny (szczesliwie to jest poczatek trasy).

Ja rozumiem, ze maraton jest (czy raczej ma byc) promocja miasta. Dla mnie bylaby to rzeczywiscie promocja, gdyby relacja live leciala przez 3h na Eurosporcie. Wtedy cala Europa moglaby zobaczyc jakie piekne mamy miasto. A w sytuacji, gdy nasz maraton jest jedna z wielu podrzednych imprez masowych, ten argument jest mocno dyskusyjny. Biegacze i tak specjalnie sie nie rozgladaja. Dlaczego maratonczycy nie mogliby sie przebiec z Rynku np. przez Most Grunwaldzki do Dlugoleki jednym pasem wylotowki? Albo do Glinianek Legnicka? Nawet dwie rundy...

Moze taki mam dzisiaj nastroj i sie czepiam. Moze bedzie bezproblemowo. Rok temu wyjezdzalem z miasta przez 3 godziny, bo nikt mi nie potrafil powiedziec, co i jak jest pozamykane...

Pozdrawiam Zielona Gore bo bardzo mi sie to miasto spodobalo :)
    • Gość: J. Bystry to Ty nie jesteś :( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.05, 23:59
      Cześć!
      Jakbyś nie dostrzegł trasa tak jest pomyślana żeby na jak najkrótszy czas
      blokować kolejne części Wrocławia. Jest moim zdaniem owiele lepsza z punktu
      widzenia MIASTA i MIESZKAŃCÓW niż trasa sprzedlat koncentrująca się tylko na
      południu miasta i blokująca w kilku miejscach ruch W-Z (czyli rejony
      Powstańców/Ślężnej/Borowskiej/Bardzkiej na ten przykład. Uważny czytelnik
      będzie mógł "wywnioskować" kiedy i którędy da się ominąć zamknięte odcinki.
      Dla biegaczy- trudnopowiedzieć czy jest lepsza- duzo zakrętów jest trudniej
      biegać niz w miarę proste i długie odcinki. W sumie jak biegałem maraton
      (bodajże 98 rok - poniżej 3h) podobała mi się stara trasa.
      Pozdro
      J.
    • Gość: Platformers Re: Trzeba rozumiec istotę rzeczy. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.05, 00:18
      Mają swoje maratony Nowy, Jork, Londyn i inne metropolie. Nikt tam nie narzeka,
      że ruch samochodowy czasowo jest wstrzymany. Wręcz przeciwnie. Wszyscy są
      zadowoleni. Jeżeli nie chcemy być zaściankiem Europy to musimy pokazać, ze
      nasze miasto stać na organizacje wielkich, masowych imprez. A taki jest nasz
      maraton. Dlatego zamiast narzekac włączmy sie czynnie w jego organizację.
      Przecież to jest wspaniały widok dla zagranicznych turystów, których tysiace
      specjalnie przyjadą, zeby podziwiac biegaczy.
      • Gość: drab WŁAŚNIE: Trzeba rozumiec istotę rzeczy. IP: 212.160.134.* 05.04.05, 09:37
        Ech, platformers.. nie umiesz czytać? Tam jak zablokują dwie ulice, to masz
        jeszcze 40 do wyboru.. a jak tu zablokują jedną, to wszystko stoi!!!!
        Miasto jest stare, wybudowane na planie gwiazdy.. jeden most wiosny nie czyni:(

A ja jadę w góry żeby nie oglądać głupich gąb "radujących" się biegiem po bruku
        i asfalcie.. i z innych miast strażników miejskich, którzy nie potrafią podać
        tras objazdu.

Zobaczycie na tym forum "kurwujące" wpisy 25. kwietnia, to zrozumiecie o czym
        piszę.
        • Gość: Fakir Re: WŁAŚNIE: Trzeba rozumiec istotę rzeczy. IP: 195.117.40.* 06.04.05, 11:00
          >
          > A ja jadę w góry żeby nie oglądać głupich gąb "radujących" się biegiem po bruku
          >
          Analogicznie -kazdy samochód za miastem to jedna drąca sie gęba z samochodu
          mniej (i nie bierz tego osobiscie:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka