Dodaj do ulubionych

dobrydom - nie karmić trolla!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:44
Zaglądam czasem na to forum wiedziony ciekawością i nadzieją. W każdym jednak
wątku pojawia się ten dobrydom i wszędzie ględzi bez opamiętania rozmydlając
temat i reklamując własne cudowne rozwiązania. To jest troll, a jedynym
sposobem na trolla jest powstrzymanie się od karmienia go rozmową. Troll
zwykle leczy niedostatki swojej codziennej smutnej egzystencji tworzeniem
fikcji na internetowych forach. Trollu drogi przenieś się na jakiś czat,
najlepiej erotyczny ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: y Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.06.05, 12:39
      zgadzam się.
      ostatnio ten troll zaczął występować pod szyldem ok.dom.
      uważajcie na niego i na jego "świetne" pomysły!
      • Gość: cyk Re: dobrydom - chyba znowu nowy nick. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 21:46
        Jako ten, który czasem go karmił, wyrażam głęboką skruchę.
        I jednocześnie informuję, że mam podejrzenia iż objawił się jako inwestor2.
        • Gość: ok.dom Re: dobrydom - chyba znowu nowy nick. IP: *.chello.pl 16.06.05, 21:57
          99 ,9 % wszystkich wpisów na wszystkie topiki to ok.dom
          Cykaj dlalej swoje domysły zdaje się że nic więcej nie potrafisz .
          • Gość: cyk Re: dobrydom - chyba znowu nowy nick. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 22:12
            O kurczę, znowu go nakarmiłem, sorki ;(

Ale nerwuski go poniosły, oj poniosły...
            Widać wyraźnie, że z braku argumentów merytorycznych ocenia moje opisy i wpisy
            jako "cykanie" wykorzystując nick w sposób niezgodny z jakąkolwiek kulturą.
            Niech mu będzie, przecież w ten sposób ok.dom tylko ugruntowuje opinię.
            O sobie oczywiście.
            Mnie nie masz szans obrazić, ani nie zniechęcisz do informowania o
            Twoich "dokonaniach" na tym forum, pracuj lepiej nad sobą. Dawałem Ci zresztą
            rady, ale je wykpiłeś.
            Twoja wola.
            Przynajmniej doceń to, że jako zadeklarowany "ostrzegacz" przed Twoimi
            informacjami, to nie ja założyłem ten wątek :)
            I jeszcze jedno.
            Uważasz, że ja tylko "cykam", a to forum żyje dzięki Tobie, bo prawie wszystkie
            topiki są Twoje.
            Pamiętaj, że w leninowskiej dialektyce ilość też miała przejść w jakość, ale
            jakoś się nie udało...

• Gość: d Re: dobrydom - chyba znowu nowy nick. IP: *.tele2.pl 17.06.05, 14:20
              Taki internetowy gaduła zaśmieca straszliwie wszytskie tematy ogromną ilością
              wpisów, do tego pisze w sposób niedbały i niejasny, co dodatkowo utrudnia
              przebrnięcie przez wątek. Wbrew pozorom są to wielkie szkody wyrządzane nam
              użytkownikom ponieważ zwiększają ilość zbytecznych treści, przez które trzeba
              przebrnąc, żeby znaleźć poszukiwane informacje. Nie wolno godzić się na to,
              nawet gdy jego działania, a także ich przyczyny wydają się niewinne, lub
              nieszkodliwe. Na przykład ja - po prostu nie mam tyle czasu, żeby przekopywać
              się przez te brednie. Za chwilę znów idę odsiedzieć swoje w urzędzie, potem
              budowa, przedszkole, obiad i znów budowa :).
              • Gość: ok.dom Re: dobrydom - chyba znowu nowy nick. IP: *.chello.pl 17.06.05, 19:12
                Niewolniku budowy własnymi rękami dla przygotowano już szybką ekspresową
                informację obrazkową wydrukuj sobie będziesz wiedział co cię jeszcze może
                czekać na budowie zdjęcia w załączniku na str. www.wp.pl
                otwóż pocztę login dobrydom2 hasło dobrydom1
                Zabierz instrukcję załącznik poczty na budowę
                może się przydać .... dom dla blondynki ....( bez urazy to przenośnia )
                Pozdrawiam ok.dom
    • Gość: x Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 01:58
      właściciwie to można by go tu pokarmić :) byle nie śmiecił w innych wątkach
      dobrydomu, przyjacielu drogi zastanawiałeś się nad czatem?
      • Gość: ok.dom Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.chello.pl 18.06.05, 07:30
        Sz. pani/nie co to ma niby znaczyć słowo czat jestem na forum nowicjuszem
        ( sposób przekazu bardzo szybkiej na gorąco informacji ) nie wyrobiłem w
        sobie jeszcze nawyków i sposobów powtarzania wytartych formułek
        i form słownych czat , nick , zajebiście : to dla mnie jakiś dziwadła
        słowne bez istotnego znaczenia . Nie wydaje mi się abym w istotny sposób
        naruszał regulamin forum gdybyś nie wiedział lub zapomniał regulamin
        ( to takie ogólne postanowienia dla użytkowników forum )
        Nie jestem jeszcze w wypowiedziach doskonały ale to zdaje się to nie tylko
        moja przypadłość i w regulaminie w ogóle nic nie ma o tym że wypowiedzi
        wpisy formuowiczów muszą zawsze zawierać wyświechtane formułki
        Świat wokół Nas pani/nie x jest tak już urządzony , że człowiek nie
        jest doskonałością w każdym calu , zawsze i w każdej chwili .

Pozdrawiam ok.dom

• Gość: mif Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 08:57
          Gość portalu: ok.dom napisał(a):

nie wyrobiłem w
          > sobie jeszcze nawyków i sposobów powtarzania wytartych formułek..."

Wklej do wyszukiwarki forum, bez cudzysłowu:
          "ile budowałeś miesięcy , a może lat"
          82 razy, w tym roku, zadałeś to głupie pytanie pod Niskiem: dobrydom (we
          wszystkich odmianach).

> Nie wydaje mi się abym w istotny sposób
          > naruszał regulamin forum gdybyś nie wiedział lub zapomniał regulamin
          > ( to takie ogólne postanowienia dla użytkowników forum )

Oprócz regulaminu, na forum obowiązuje Netykieta:
          forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
          a w społeczności ludzkiej, dobre obyczaje.

> Nie jestem jeszcze w wypowiedziach doskonały..."

Jesteś beznadziejny. Forum nie służy do nadmiernej reklamy własnej działalności,
          szukania naiwnych klientów, spamowania i zaśmiecania i niszczenia założonych
          przez kogoś wątków.

> Świat wokół Nas pani/nie x jest tak już urządzony , że człowiek nie
          > jest doskonałością w każdym calu , zawsze i w każdej chwili ..."

Ale nic nie robisz, żeby się doskonalić i czegoś nauczyć. Twoje bezczelnie
          zadawane pytania, brak tolerancji dla ludzi o odmiennym sposobie budowania,
          zrażają czytelników tego forum do Ciebie i do samego forum. Niechże w końcu to
          do Ciebie dotrze.
          Rozumienie czytanego przez Ciebie tekstu sprawia Ci dużo trudności, więc poproś
          swoje dziecię, żeby Ci przeczytało i wytłumaczyło, o co w tym poście chodzi.
          Chyba, że wrodziło się do Ciebie, albo nauczyłeś go lekceważenia wszystkiego, co
          nie jest po Twojej myśli.
          Bez urazy, to tylko forum i publicznie zostanie między nami.
          mif

• Gość: ok.dom Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.chello.pl 18.06.05, 09:34
            Mif sz. p. jeśli chodzi Ci o budowę domu ( temat dość ogólny ) forum
            nie krzywdzę nikogo wytykając niedoskonałości pewnych sposobów
            tzw. /gospodarczych/ Nie widzę nawet potrzeby wychwalania budowy domów
            jak ze sredniowiecza
            Większość nieporozumień to nie to że tak także można budować , ale czy to
            się opłaci . Tobie ponoć się opłaciła budowa gospodarcza ale jak zadawałem
            Ci dość prozaiczne pytania ile budowałeś za ile zaraz traciłś ochotę do
            wypowiedzi tak jak bym niemal pytał o jakieś Twoje osobiste tajemnice .

A prawda może jest dość prozaiczna może należysz do ludzi którzy w ten
            sposób ( gospodarza budowa ) muszą się dowartościować ( długo można sobie )
            niby to prządzić robotnikami etc. można poczuć się chwilowo panem w
            hurtowniach , można snuć w sobie naiwną wiarę że oto robisz
            niby coś doniosłego jak jes t to w praktyce poazyje obrazek
            na www.pl
            w załączniku poczty D dom dla blondynki )
            login dobrydom2
            hasło dobrydom1

Kupa wypalwnej gliny ( ścziny ) monrowana
            pomiędzy dzisiątki ton betonu ( fundament strop )
            ręcznie i narzędziami ze średniowiecza naile to
            efektywny sposób w XXI wieku pozostawmy to ocenie
            czytelników

• Gość: mif Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 11:53
              Gość portalu: ok.dom napisał(a):

> Mif sz. p. jeśli chodzi Ci o budowę domu ( temat dość ogólny) forum
              > nie krzywdzę nikogo wytykając niedoskonałości pewnych sposobów..."

Ale sposób, w jaki to robisz krzywdzi ludzi. Zarozumiałość w własne ego, nie
              pozwala Ci tego zauważyć.

> Nie widzę nawet potrzeby wychwalania budowy domów
              > jak ze sredniowiecza
              > Większość nieporozumień to nie to że tak także można budować , ale czy to
              > się opłaci ..."

Opłacalność jest pojęciem względnym. Dla jednych, szybkość budowy jest sprawą
              nadrzędną, dla innych solidność wykonania, możliwość wniesienia poprawek w
              trakcie budowy, dla jeszcze innych wykonania niektórych prac samemu, dających
              satysfakcję, nie tylko materialną. Dla mnie wybór technologii tradycyjnej
              opierał się na ogólnej dostępności wykonawców i stwarzał możliwość dobrania
              takiej ekipy budowlanej, z którą mógłbym współpracować. Wybierając nowe
              technologie, możliwość wyboru firmy zawęża się do jednostkowych na rynku
              specjalistów. Wybierając Twoją technologię, byłbym skazany na Ciebie :((
              Jesteś niereformowalny i gdyby coś zaiskrzyło między nami, w trakcie budowy, kto
              by mi ją dokończył?

"Tobie ponoć się opłaciła budowa gospodarcza ale jak zadawałem
              > Ci dość prozaiczne pytania ile budowałeś za ile zaraz traciłś ochotę do
              > wypowiedzi tak jak bym niemal pytał o jakieś Twoje osobiste tajemnice ..."

Już pisałem, a Ty to czytałeś, z wrodzonym Twoim niezrozumieniem tekstu
              czytanego, że od momentu wbicia palików (6. sierpnia), oznaczających
              charakterystyczne punkty budynku, do zamieszkania (koniec lipca następnego roku)
              minęło 12 miesięcy. Nie będę się chwalił, ile kosztowała budowa, bo nie ma to
              znaczenia. Każdy budynek, każda technologia, negocjacja cen w hurtowniach,
              wynagrodzenia ekip wykonujących poszczególne prace, ukształtowanie terenu,
              odległości od miejsca zamieszkania, miejsca zakupu materiałów, jakości
              materiałów i wiele innych czynników sprawiają, że koszty budowy, nawet tego
              samego domu, w tej samej technologii, z tych samych materiałów, mogą i napewno
              będą się różnić. A różnice cenowe, między poszczególnymi technologiami, nie są
              aż tak drastyczne. Najdroższa jest wykończeniówka, a postawienie skorupy i
              przykrycie dachem, to 1/4 - 1/3 kosztów całej budowy.

> A prawda może jest dość prozaiczna może należysz do ludzi którzy w ten
              > sposób ( gospodarza budowa ) muszą się dowartościować ( długo można sobie )
              > niby to prządzić robotnikami etc. można poczuć się chwilowo panem w
              > hurtowniach , można snuć w sobie naiwną wiarę że oto robisz
              > niby coś doniosłego..."

W myśl zasady: zgoda buduje, ekipy, wykonujące poszczególne etapy, zatrudniane
              były na zasadzie współpracy, a nie rozstawiania po kątach. Rządzić robotnikami
              powinien kierownik, majster, ich szef, a rolą inwestora jest uzgadniać z ich
              szefem zakres robót i ewentualne uwagi. Zamieszanie na budowie może drogo
              kosztować, wiesz o tym dobrze, tzn. powinieneś wiedzieć, więc, po co sugerujesz
              głupie pytania? Każdy klient jest panem, bo przynosi pieniądze. W hurtowniach
              negocjowałem ceny i terminy dostaw, a gdybym, w ich trakcie, zwracał uwagę na
              siebie, jaki jestem ważny, to nie wiedziałbym, o czym mówię do człowieka,
              stojącego przede mną. Rozproszenie uwagi, to strata pieniędzy. Nie mam
              rozdwojenia jaźni, a wykorzystywać podzielność uwagi na takie duperele... Głupota.
              Doniosłość chwili - budowa domu. Budowa domu, jest sytuacją doniosłą, bo
              przeciętny inwestor, na ogół nie powtarza tej czynności. Jakoś nie miałem czasu
              na obnoszenie się z tym tematem, wszem i wobec, nawet siebie. Wiele musiałem się
              nauczyć, wiele spraw i decyzji skonsultować z mądrzejszymi ode mnie.

"... jak jes t to w praktyce poazyje obrazek
              > na www.pl
              > w załączniku poczty D dom dla blondynki )
              > login dobrydom2
              > hasło dobrydom1..."

Nie rozumiem. Jak zwykle, niechlujstwo w Twojej pisowni i wyrażaniu myśli, Czy
              budowy, prowadzone przez Ciebie, też tym się charakteryzują, czy tylko w formie
              pisanej? A jeżeli pisanej, to wyobrażam sobie fakturę wypisaną przez Ciebie.
            • Gość: mif Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 12:30
              Zabrakło w pytaniu, ile kosztowały mnie dojazdu i pilnowanie budowy.
              Odpowiadam. W sezonie wiosenno, letnio, jesiennym mieszkałem na wsi, w domku
              letniskowym i zbaczałem, jadąc do i z pracy, 2 km, czyli mniej, niż w mieście,
              objeżdżając zakorkowane ulice. Pilnowanie materiałów, to na 5 nocek wynajęty
              stróż (40 zł): tarcica na szalunki fundamentów (2 noce) i drewno na więźbę
              dachową (3 noce). Osobiście pilnowałem jedną noc nowo wprawionych okien.
              Materiały były przywożone "na bieżąco", w ilości potrzebnej do wykonania w danym
              dniu (odległość budowy od składu - nie całe 2 km)
              • Gość: x Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:05
                na trolling sposobu chyba nie ma :(
              • Gość: ok.dom Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.chello.pl 18.06.05, 16:10
                Trudno nam się porozumieć nie po raz pierwszy zdradź nam ile szacunkowo
                miesięcy trwało wykańcznie domku w parkiet glazurę , armaturę kuchni i
                łazienek z tego co czytałem w Twoich wypowiedziach idealnym niby
                sposobem ma być mieszkać w jednym pokoiku domu a resztę to się jakoś
                wykończy z czasem .
                Kompletna paranoja według mnie albo dom albo notoryczna budowa i
                mieszkanie na budowie .Ale jak ktoś lubi przepłacać i jeszcze rok
                mieszkać na budowie to nie ma siły tak będzie budował i już .

Mif w kwestii budowy domu jesteś bez urazy ale jak przysłowiowa
                blondynka . Kiedy policjant pyta blondynkę dlaczego nie włączyła pani
                kierunkowskazu Blondynka odpowiada a poco zawsze tu skręcam

Przepraszam to nie temat temat dla ew. czytelników ale facet jest
                niereformowalny czepił się jak rzep psiego ogona : piszesz niechlujnie
                nie podoba mu się Nie musi czytać a czyta i serce go boli że nie chcą
                go naśladować podziwiać jaki to wspaniały sam budował dom jakby to
                miało znaczenie kto nadzorował budowę .
                Prawdopodobnie przygotuję tak jak dla
                pani Kasi ( blondynki ) załącznik pt. mif ile przepłacił za dom
                szkic przekrój odnośniki szacunkowe dla domku 200 m2 w skrócie
                75 mb. fundamentu po obrysie zewnętrznym ława i bloczki betonowe
                ( dom bez piwnic )
                250 m2 ścian zewn. 150 m2 ścianek działowych 120 m2 strop
                280 m2 dach ( poddasze użytkowe ) .
                Mif . bez urazy wiele osób może być znudzona ględzeniem jak
                w Twoich wypowiedziach na tym topiku że nie podoba Ci
                się styl pisania ok.dom
                To twój problem. mif
                Ale część czytelników zechce wiedzieć ile takie gabaryty domu 200 m2
                kosztują metodą gospodarczą mif

Dane będą szacowane na podstawie projektu powtarzalnego
                z biura archipelag . Powodzenia mif oszczędzaj serduszko
                nie denerwuj się przecież już masz ponoć chatę .
                • Gość: mif Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 17:36
                  Nie dość, że nierefolmowalny, to głupi. I nawet Cię nie szkoda.
                  Po wprowadzeniu pozostało ocieplenie ścian i elewacja + urządzenie ogrodu.
                  Zamiast podziękować za nauki bezpłatne, to gryzie rękę, która karmi w dobrej
                  wierze. A jednak troll!!!
                  • Gość: ok.dom Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.chello.pl 18.06.05, 17:42
                    Byłeś bardo oszczędny w dozowaniu inf. na forum stąd niedostatek
                    wiedzy o efektyeności twojej budowy ale dość tego ,, gadania ,,
                    Wątpię aby to mgło kogokolwiek jeszcze interesować
                    mam inną robotę Żegnam panie bląd..mif.
                    Ok.dom
                    • Gość: x Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 19:28
                      Dobry dom to po prostu taki społecznik owładnięty pasją dzielenia się z innymi
                      swoimi bezcennymi przemyśleniami. Facet nie poddaje się mimo szalejącego wokół
                      wilczego kapitalizmu i znieczulicy. Pasja mu nie pozwala. Dawniej miałby
                      łatwiej. Spełniałby się w ORMO, albo podczas zebrań organizacyjnych.
                      • Gość: ok.dom Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.chello.pl 18.06.05, 20:35
                        Głodnemu zawsze chleb na myśli pochwal się gdzie tak się szkoliłeś
                        za owych czasów .
                      • Gość: x Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 21:19
                        Ominęło mnie to, bo dorastałem już pod koniec lat 80, ale pamiętam klimat :) a
                        Twoje wypowiedzi są jak deja vu :)

Czy wiesz, że jesteś oszołom? :) Nachalny, męczący, złośliwy i upierdliwy, a
                        jednocześnie bezkarny w internecie.
                        • Gość: cyk Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:37
                          Karmimy trolla.
                          Jak już moi przedmówcy zauważyli, ok.dom jest niereformowalny i nieusuwalny, bo
                          takie są reguły Internetu.
                          Może napiszę program, który zaspamuje wszystkie adresy, które ok.dom podaje
                          jako źródło dostępu do swojej wiedzy?
                          I będzie dostawał majla co 5 minut, za to z podziękowaniami od wszystkich,
                          którzy proszą go o spokój na tym forum, a to nic nie daje.
                          Co sądzicie o takim pomyśle?

• Gość: ok.dom Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.chello.pl 19.06.05, 06:49
                            A czego tak się panicznie boisz już kilka razy pisałem podając przepis
                            ,,złoty ,, jedynie skuteczny środek . Nie podoba się nie czytaj.
                            Nick mój znasz więc w czym problem . Proste rozwiazanie a nie ględzenie
                            moze napiszę program .
                            • magdajeden Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! 19.06.05, 09:31
                              ale wy śmieszni jesteście, ciekawe kiedy wam się znudzi ten wątek .... :)
                              faceci.hehe
                              • Gość: ok.dom Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.chello.pl 19.06.05, 09:46
                                magdajeden napisała:

> ale wy śmieszni jesteście, ciekawe kiedy wam się znudzi ten wątek .... :)
                                > faceci.hehe

Jak dzieci prawda żaden nie ustąpi bawią się napisz coś
                                przywołującego ,,przerośnięte dzieci ,, do porządku .
                                Pardą nie jesteś mamuśką ale zawsze to jakiś autorytet kobiecy.
                                • magdajeden Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! 19.06.05, 09:52
                                  a ty sypiasz wogóle? weź wyjdź na słońce człowieku, oddal się na chwilę od tego
                                  kompa, może wyluzujesz wreszcie
                                  • Gość: ok.dom Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.chello.pl 19.06.05, 10:00
                                    Tylko grzecznie odpowiadam na oszczerstwa ostrzej nic więcej
                                    Ale ale sz.p. masz próbki jak się zachowują tzw, eksperci
                                    fachowcy czasami na budowie i głównie odsłonićie takich miedzy innymi
                                    kulis pasjonuje mnie a czenu nie . W końcu to forum a kto powiedział
                                    że temat budowa domu to musi być leki łatwy i przyjemny z dwojga złego
                                    takie doświadczenia i ćwiczenia na forum do dużo bezpieczniejsze niż
                                    na realnej budowie .
                                    • Gość: fan-bis Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.chello.pl 19.06.05, 10:04
                                      Kpisz sobie ze wszystkich i już
                                      • Gość: ok.dom Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.chello.pl 19.06.05, 10:18
                                        Ależ skąd broń Boże . Zakładamuy oczywiście że o budowie domu
                                        decyzję podejmują zwyklie ludzie dorośli i jako tacy wiedzą
                                        co robią analizyją wszystkie za i przeciw w końcu chodzi o dość
                                        znaczne kwoty pieniędzy mamy XXI wiek multum informacji można
                                        sprawdzić nie ruszając się z domu ( internet ) Dlatego śmieszą mnie
                                        takie opinije jak eksperta pana mif-blond

" mif cytat
                                        Już pisałem, od momentu wbicia palików (6. sierpnia), oznaczających
                                        charakterystyczne punkty budynku, do zamieszkania
                                        (koniec lipca następnego roku)minęło 12 miesięcy. Nie będę się chwalił,
                                        ile kosztowała budowa, bo nie ma toznaczenia. Każdy budynek, każda
                                        technologia, negocjacja cen w hurtowniach,wynagrodzenia ekip wykonujących
                                        poszczególne prace, ukształtowanie terenu,odległości od miejsca zamieszkania,
                                        miejsca zakupu
                                        materiałów,jakości
                                        materiałów i wiele innych czynników sprawiają, że koszty budowy, nawet tego
                                        samego domu, w tej samej technologii, z tych samych materiałów, mogą i
                                        napewnobędą się różnić. A różnice cenowe, między poszczególnymi
                                        technologiami, nie sąaż tak drastyczne. Najdroższa jest wykończeniówka, a
                                        postawienie skorupy iprzykrycie dachem, to 1/4 - 1/3 kosztów całej budowy.

Skoro wykończeniówka aż taka droga Należałoby zrobić wszystko aby to
                                        ograniczyć do minimun ( wykończeniówka ) i takie rozwiazanie polecam
                                        ku panice dotychczasowych tzw. ekspertów domorosłych fachowców .
                                        ( nie wiem czego aż tak się boją pewnie tego co nieznane )
                                        • Gość: fan-bis Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.chello.pl 19.06.05, 10:36
                                          Jak to niby zrobić
                                          • Gość: ok.dom Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.chello.pl 19.06.05, 10:47
                                            Napewno profesjonalnie
                                            albo olewać sprawę i robiś jak poniżej wspomina pan mif.

Autor: Gość: mif IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 18.06.2005 12:30

Zabrakło w pytaniu, ile kosztowały mnie dojazdu i pilnowanie
                                            budowy.Odpowiadam. W sezonie wiosenno, letnio, jesiennym mieszkałem na wsi,
                                            w domkuletniskowym i zbaczałem, jadąc do i z pracy, 2 km, czyli mniej, niż w
                                            mieście,objeżdżając zakorkowane ulice. Pilnowanie materiałów, to na 5 nocek
                                            wynajętystróż (40 zł): tarcica na szalunki fundamentów (2 noce) i drewno na
                                            więźbędachową (3 noce). Osobiście pilnowałem jedną noc nowo wprawionych
                                            okien.Materiały były przywożone "na bieżąco", w ilości potrzebnej do
                                            wykonania w danymdniu (odległość budowy od składu - nie całe 2 km)

Re......
                                            Czytając niektóre wypowiedzi pana mif mam wrażenie ,że ze skapstwa a może
                                            niefrasobliwości liczył na to , że jakoś to będzie a teraz nawet nie może
                                            się doliczyć ile kosztowała budowa domu. Ot taki ciężki przypadek .
                                            ( bez urazy wobec mif ) budował jak chciał jest dumny z tego ( tak twierdzi)
                                            ale jak to mają być te ,,złote ,, myśli i
                                            doświadczenia to ja mam poważne wątpliwości .
                                            • Gość: taki sobie Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 11:19
                                              Panowie! to nie jest forum do klutni ! swoje poglady na pewne sprawy
                                              wymieniajcie gdzie indziej ! wyzywac sie nawzajem tez mozecie na innym forum!
                                              to forum ma pomagac a nie szkodzic! CHYBA ZALOZE FORUM DLA NIESPELNIONYCH
                                              BUDOWLANCOW!
                                              • Gość: ok.dom Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.chello.pl 19.06.05, 11:57
                                                Swięta racja sz.p. pomagać nie szkodzić a pewne opinje
                                                niektórych domorosłych ,, fachowców doradców ,, w/g mnie szkodzą
                                                Dom to poważna inwestycja po co przepłacać jeśli nie trzeba.
                                                • Gość: cyk Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:50
                                                  Podciągam, bo to ciekawy temat.
                                                  Dla psychiatry.

dobrydom to obecnie:
                                                  ewelina, ekipa.na.czarno, ok.dom i wiele innych równie śmiesznych nicków
                                                  świadczących o schizofrenii autora.
                                                  Samodzielnie zakłada wątki i na nich dyskutuje w trzech osobach.

Np. tutaj:
                                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=28757252

• czlonek_sojuszu Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! 09.09.05, 01:23
                                                    Gość portalu: cyk napisał(a):

> Podciągam, bo to ciekawy temat.
                                                    > Dla psychiatry.
                                                    >
                                                    > dobrydom to obecnie:
                                                    > ewelina, ekipa.na.czarno, ok.dom i wiele innych równie śmiesznych nicków
                                                    > świadczących o schizofrenii autora.
                                                    > Samodzielnie zakłada wątki i na nich dyskutuje w trzech osobach.
                                                    >
                                                    > Np. tutaj:
                                                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=28757252

cóż, najlepszy to dowód (bo naoczny), że od budowania można zwariować :)
                                                  • Gość: mła Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.crowley.pl 09.09.05, 10:48
                                                    dobrydom- w jak wielu postaciach, on tylko wie,
                                                    jeśli pisze,że za godzinę/spedzononą z nami/ w zaprzyjaźnionej kawiarence płaci 1,50
                                                    niebawem będzie podpisywał się jako bankrut
                                                    swoja drogą - że nie szkoda mu czasu, który mógłby przeznaczyć na budowę
                                                    swojego dobrego domu........
    • Gość: mła Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.crowley.pl 09.09.05, 11:33
      załóżmy takie forum "złap trola - zbieraj punkty",
      wyznaczymy nagrodę /niechby cokolwiek/..........

co o tym myślicie?
      • Gość: cyk Re: dobrydom - nie karmić trolla!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 18:42
        A to dobre :).

Ale to administratorzy powinni wyłuskiwać takich :).
        I wtedy nic innego juz by nie mogli robić...

Ostatnio zasięgałem porady na innym forum.
        Po kilku postach odezwał się tamtejszy trol, po czym ... dał mi rady, te same,
        które opisałem na początku jako typowe, ale nieskuteczne. Chodziło o pewne
        zachowania Windows 98...
        Tamtejsi użytkownicy ostrzegli mnie przed nim od razu, po jego pierwszym poście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka