Dodaj do ulubionych

Kto zbuduje i ja ile?

IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 26.11.05, 19:34
Proszę o wycene.
Najbardziej optymalna oferta wygrywa i zlecem budowę na wiosne.

oto link...
www.projektydomow.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m3f017392e1f6c&intra=74bd26d34c7aaa388e4aae843b110bab&crc=b
af8d4ea9966655eecfc1b4bed1acad5&lang=pl
Obserwuj wątek
    • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: Kto zbuduje i ja ile? IP: *.chello.pl 26.11.05, 23:01
      Koszty masz w kosztrysie Roboty budowlane:
      Powierzchnia użytkowa domu bez garażu, strychu i piwnic 136,2 m2
      koszt budowy: 304.342,00 zł str.:www.projektydomow.pl/index.php?
      act=12&kosztorys=1&id=m3f017392e1f6c&intra=74bd26d34c7aaa388e4aae843b110bab&crc=
      4873cc077758a1650ddb34f45ad9efe8&lang=pl

(ceny nie zawierają podatku VAT):
      Roboty budowlane: 261.688,00 zł
      Roboty instalacyjne: 42.655,00 zł
      Ogółem - całkowity koszt budowy: 304.342,00 zł

... w tym stan surowy zamknięty: 151.257,00 zł
      ... w tym stan surowy otwarty: 130.764,00 zł
      ... w tym roboty wykończeniowe: 130.923,00 zł

Dom bydynek ( architektura ) z zewnątrz , taka sobie stodoła .
      Czy to ( realizacja projektu ) warta jest 300 tyś. zł. ( wyliczenia archtekta )
      to rzecz gustu .Można taniej ale to znowu kwestia nrgocjacji (Twoje zdolności )
      Powodzenia ekipa.wawa@wp.pl

• Gość: damian Re: Kto zbuduje i ja ile? IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 27.11.05, 10:54
        Wlasnie chodzi mi o cos prostego w budowie (tak jak
        piszesz....architektonicznie stodola...ale nad gustami sie nie dyskutuje:)).
        i to na dodatek na wiosce okolo 8 km od wiekszego 80 tys. miasteczka. Dzialka
        niestety jest jak na mojej okolo i wybor projektow troszeczke za waska (24,40m).
        Dokladnie znam koszty z kosztorysu.
        Interesuje mnie Twoje zdanie (zreszta dosc ciekawe)...Można taniej ale to znowu
        kwestia negocjacji (Twoje zdolności)......czyli od czego zaczac negocjacje albo
        jak odkryc swoje zdolnosci???
        • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: Kto zbuduje i za ile? IP: *.chello.pl 27.11.05, 12:16
          Dla okolicy jaką opisujesz projekt w sam raz , a rozkład pomieszczeń wyjątkowo
          funkcjonalny Proponuję 1300 zł m2 pow. uzytkowej ( podłogi ).
          Realizacja z materiałów tradycyjnych pod klucz . Jeśli za tradycyine uznać gips
          (tynk wewnętrzny ) , beton ( podstawa konstrukcji domu ) styropian
          ( docieplenia domu ze strony zewnętrznej domu ).
          P.s. zrezygnujemy tylko ( max ograniczenie ) z ręcznych pac kielnią łópatą i
          beroniaką . ( serki ton materiałów do wymieszania , w przypadku budowy
          tradycyjno-gospodarczej ). Pozdrawiamy ekipa.wawa@wp.pl
          • Gość: damian Re: Kto zbuduje i za ile? IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 27.11.05, 14:05
            Co wlasciwie wchodzi w "Realizacja z materiałów tradycyjnych pod klucz"?
            Rozumie ze 1300PLN za m2 to cena bez vat?
            Aha zapomnialem dodac ze w projekcie beda niewielkie zmiany, a mianowicie
            rezygnacja z garazu na rzecz pomieszczen gospodarczych typu pralnia, suszarnia,
            kotlownia, a co za tym idzie budowa garazu dwustanowiskowego obok domu.
            Mam pytania odnosnie budowy: Jaki jest czas realizacji budowy? Czy przy budowie
            metoda tradycyjna nie jest wskazane, przy stanie surowym otwartym, pozostawic
            budynek np. przez zime bez wykonywania dalszych prac? Mam zamiar rozpoczac
            budowe na wiosne 2006 a zakonczyc przed zima 2007. Czy takie terminy sa realne?
            Pozdrawiam
        • Gość: mif Re: Kto zbuduje i ja ile? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 16:39
          ekipa.wawa@wp.pl vel dobrydom dużo pisze, a między innymi:
          "tak polecam załaczam zrobiłem tam masę błędów literowych ( za sztywne palce do
          klepania klawiatury ) Ale zeby nie było ze nić nie unię napisać załącam ..."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=32102842&a=32166061
          A proponowana umowa wstępna, to też jego niezły numer. Zabezpiecz tylko
          wykonawcę.

Czy błędy ortograficzne, stlistyczne itp zależą od sztywności palców, czy od
          sztywności umysłu. Chłop klepie, już od roku, na tym forum i żadnych nie
          poczynił postępów w kulturze, ogładzie, nauce ortografii. Do dziś nie może
          zrozumieć, że forum nie jest tablicą ogłoszeń. Żeruje na naiwności ludzkiej.

Poczytaj o nim:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=25266980&a=25266980
          • Gość: ekipa.wawa Re: Kto zbuduje i za ile? Mi i ( średniowiecze IP: *.chello.pl 28.11.05, 08:22

Panie mif czytujmy czasami wypowiedzi pana na forum , najbardziej zabawne w tym
            co pan pisze jest zupełny brak odpowiedzi na kilkakrotne zapytania
            z ciekawości ile z tę swoją chatkę zapłacił pan n łącznie robotnikom (
            orjrntacyjnoe ). Ile orjentacyjnie wyniosły koszty materiałów dala stanu
            deweloperskiego budynku. Mamy powody ( informacje pana na forum ) domiemywać ,
            że wstydzi się pan podać na forum takie informacje ( anonimowo dom 200 m2 za
            ile ).
            Czy płacił pan za robotników na szaro wbrew prawu , ( bez żadnych świadczeń
            ZUS , Vat , podatek dochodowy ) Być może to jest powodem wstydu , pana tzn.
            korzystanie z pracy , nielegalnej ( w/g prawa ) i przy tym ,
            przepłacanie za prymitywne prace
            ( budowa metodami i narzędziami średniowiecza ) , tak jak na załączonym
            folderze.voila.pl/gatub/?1
            Żal pana trochę , trudno będzie ewentualnie ( konieczność losowa) taką
            ( lepiankę ) sprzedać za koszty , co najmniej równe poniesionym dla zbudowania
            tego typu budowli. Rok budowy w dwa lata kalendarzowe , jak pan stwierdził
            swego czasu , na forum , niezły ( bajzer ) ,
            I to wszystko po to , aby zbudować dom z materiałów o podwyższonej
            promieniotwórczości ( ceramika na mury ). A może urok ,,czerwonego pustaka ,,
            max z wypalanej gliny tak urzekł pana mif że nic więcej się nie liczyło jak
            tylko ma być czerwone i już (jak na wymogi ekonomi XXI wieku szajs ).
            Pan może mieć inne zdanie , ( za własne pieniądze na własnej ziemi , to
            dopuszczalne )
            Bez urazy panie mif nic tak naprawdę mnie to nie obchodzi , ale przechwalanie
            się taką efektywnością i wydajnością ( rok robót , w dwa lata kalendarzowe )
            nielegalnej pracy to lekka przesada w XXI wieku , na publicznym forum
            internetu .
            • Gość: mif Re: Kto zbuduje i za ile? Mi i ( średniowiecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 12:06
              Gość portalu: ekipa.wawa napisał(a):

>
              > Panie mif czytujmy czasami wypowiedzi pana na forum , najbardziej zabawne w
              tym
              >
              > co pan pisze jest zupełny brak odpowiedzi na kilkakrotne zapytania
              > z ciekawości ile z tę swoją chatkę zapłacił pan n łącznie robotnikom (
              > orjrntacyjnoe ). Ile orjentacyjnie wyniosły koszty materiałów dala stanu
              > deweloperskiego budynku. Mamy powody ( informacje pana na forum ) domiemywać ,
              >
              > że wstydzi się pan podać na forum takie informacje ( anonimowo dom 200 m2 za
              > ile ).
              > Czy płacił pan za robotników na szaro wbrew prawu , ( bez żadnych świadczeń
              > ZUS , Vat , podatek dochodowy ) Być może to jest powodem wstydu , pana tzn.
              > korzystanie z pracy , nielegalnej ( w/g prawa ) i przy tym ,
              > przepłacanie za prymitywne prace

Albo nie umiesz czytać, albo czytasz bez zrozumienia treści.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=24227423&a=24252484
            • beton44 Re: Kto zbuduje i za ile? Mi i ( średniowiecz 28.11.05, 13:08
              ludzie.gazeta.pl/ekipa.wwa/0,0.html
            • beton44 Re: Kto zbuduje i za ile? Mi i ( średniowiecz 28.11.05, 13:10
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=32494830&a=32496611
              Przepraszam źle kliknąłem poprzednio...
              • Gość: tak Re: Kto zbuduje i za ile? Mi i ( średniowiecz IP: *.crowley.pl 28.11.05, 13:19
                coś... po sposobie formułowania myśli /klecenia zdań/
                to mam podejrzenie,że ekipa.wawa to teraz rozmawia sama z sobą /jarecki2/.
                brak zajęcia .......
                • Gość: damian Re: Kto zbuduje i za ile? IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 28.11.05, 17:26
                  No wlasnie...troche sie zawiodlem na forum.....zadnych konstruktywnych
                  informacji...tylko wzajemnie przepychanie sie slowkami i sloganami praktycznie
                  (przede wszystkim) dla laikow (rowniez takich jak ja) nie zrozumialych.
                  Chodzilo mi tylko o adresy (telefony) do firm oraz ewentualne koszty planowanej
                  przeze mnie inwestycji.
                  Widze ze jednak najlepszym rozwiazaniem jest szukanie firm juz sprawdzonych,
                  czyli takich ktore juz cos zrobily konkretnego.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: mif Re: Kto zbuduje i za ile? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:45
                    Forum, to nie jest tablica ogłoszeń. Tutaj firmy nie znajdziesz. :(

Gość portalu: damian napisał(a):

> No wlasnie...troche sie zawiodlem na forum.....zadnych konstruktywnych
                    > informacji...tylko wzajemnie przepychanie sie slowkami i sloganami
                    praktycznie
                    > (przede wszystkim) dla laikow (rowniez takich jak ja) nie zrozumialych.

Spróbuj przeczytać powyższe posty i zastanówsię, po co były napisane.

> Widze ze jednak najlepszym rozwiazaniem jest szukanie firm juz sprawdzonych,
                    > czyli takich ktore juz cos zrobily konkretnego.

To jest najwłaściwsza droga. Przejdź się na spacer, po okolicy, gdzie
                    zamierzasz się budować i pooglądaj nowo- powstające domy. Jeżeli spodoba Ci sie
                    efekt pracy budowlańców, porozmawiaj z inwestorem, czy jest z ich pracy
                    zadowolony. Z budowlańcami negocjuj ceny i warunki. Koszty robocizny są ważne,
                    ale nie najważniejsze. Źle opłacony robotnik może pracować na miarę zarobków.
                    Materiały negocjuj w składach budowlanych. Brygada podsuwająca Ci materiał po
                    atrakcyjnej cenie bieże od włściciela składu 5% wartości sprzedanego materiału.
                    Te 5% może być Twoje.
                    • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: Kto zbuduje i za ile? IP: *.chello.pl 28.11.05, 21:01
                      Mif nie stresuj Damiana , jeśli jest laikiem jak twierdził widok i rozmowa z
                      robotnikami na budowach również może go zdegustować . Nazbyt często można
                      spotkać dość wesołych podchmielonych panów lub nazbyt przygiętych ciężką
                      pracą , Oba te obrazki nie są dobrym doświadczeniem dla laika . Ale może
                      Damian , będzie maił inne wrażenia zobaczymy radzę uzbroić się w odrobinę
                      dystansu ,do tego co można zobaczyć na typowo polskiej tradycyjnej budowie (
                      oczywiście rada dla laikow )
                      A może Damian , zechcesz opisać wrażenia ,,z wycieczek,, było by miło coś
                      ciekawego przeczytać , od potencjalnego inwestora
                      Powodzenia i samych ciekawych wrażeń , życzy ekipa.wawa
                  • Gość: ekipa Kto zbuduje i za ile? ,,ELEGANJA < FRANCJA,, IP: *.chello.pl 01.12.05, 15:10
                    damian jak byś nie zauważył prawie cały to foru jest w tym kierunku
                    są nawet desperaci co korzystają ztzw. polecanych wielokrotnie sprawdzanych z
                    referencjajami jak to się kończy ( niestety zbyt częst w praktyce opisuje
                    gorączkowo ale i realistycznie pan z tematu tego forum

Czy jest gdzieś tworzona baza danych złych firm ?
                    Autor: 1talent1
                    Data: 30.11.05, 01:45 + dodaj do ulubionych wątków

--------------------------------------------------------------------------------
                    Czy jest gdzieś baza danych złych firm budowlanych ? Jeśli jej nie ma to
                    powinna powstać.
                    (jako inwestor kończę kolejny swój dom )Na wszelki wypadek przestrzegam
                    wszystkich : w ubiegłym roku trafiłem na oszusta, naciągacza, leniucha i
                    wyłudzacza (wszystkiego tego starał się dokonywać przeróżnymi sposobami) -
                    firma nazywa się "F.T.H. KRIS" oficjalnie przy ul. Mydlarskiej 79, 04-690
                    Warszawa, NIP: 954-001-01-04 a jej właściciel to Krzysztof Szulim.
                    Wystarczy przytoczyć, że podbitkę robił mi z krzywych, mokrych, co do
                    długości, szerokości i grubości kiepsko heblowanych desek. Po ich zamocowaniu
                    w niektórych miejscach (odcinkami) jedynie były zabezpieczone, w innych wcale
                    a w jeszcze innych pomazane paskudną farbą - wyjaśniał że "to właśnie
                    dwukrotne zabezpieczenie przed grzybem". Jeszcze rozpaprał tynki zewnętrzne
                    wykonując je początkowo z bardzo kiepskich materiałów; jeszcze wyłudził
                    zaliczkę niby na materiały i natychmiast te właśnie materiały (nie wszystkie
                    na które otrzymał zaliczkę !) wyłudził na niby odroczoną płatność w
                    hurtowniach, a następnie gdy "popędziłem mu kota" to próbował na wyjeździe
                    jeszcze ukraść mi część moich materiałów.Hurtownie oszukał i podwykonawcę
                    również. Nie wiem skąd miał szereg pisemnych pozytywnych rekomendacji
                    (możliwe, że były one fałszywe).
                    Pierwszego dnia, gdy go poznałem, opowiadał historyjkę o "bandytach, którym
                    rzekomo budował dom, że nie chcieli mu płacić a na koniec wywieźli do lasu i
                    połamali nogi - on jednak się nie załamał". Czasami myślę, że ci rzekomi
                    bandyci mieli sporo racji.

• Gość: ekipa. Re: Kto zbuduje i za ile? Mi i ( średniowiecz IP: *.chello.pl 28.11.05, 17:50
                Beton Ty!!!!!!
                ,,Zabnetonowana głowo,, Damian się załamie chciał konkretów
                a Ty jak Baba , przekupka z targu , mielesz tylko jęzorem ....
                Jarecki 2 wpadnie we frustrację ( nowa osobowość od betona )
                Nie słychaj tych ,,oszołomów,, Damian są beznadziejni , choć część
                nieznaczna ich przywar zdarza się i budowlańcom , to nie musi być , aż tak żle .
    • Gość: ekipa RÓBTA SE CO CHCETA link do kosztów IP: *.chello.pl 01.12.05, 14:59
      www.voila.pl/nctg9/?1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka