Dodaj do ulubionych

fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany

IP: *.neta-si.pl 19.02.06, 18:16
witam
poszukuję fachowca z doswiadczeniem (najlepiej z Wrocławia lub okolic ale
niekoniecznie, który lubi wyzwania i jest chetny wykonać w moim domu wole oko,
które zostało już wykonane ale źle. Dodam ze wykonano pelne deskowanie (to
dobrze), zostało to przykryte papą (to tez dobrze) ale po ułozeniu dachówki
karpiówki wole oko nie jest wolim okiem a raczej półkolista lukarną i wygląda
brzydko.
pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: mif Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:49
      Jutro, między 15 a 20 leje u Ciebie dość ładnie - 1,5 mm/h. Największe opady
      między 18, a 19:30. Możesz sprawdzić szczelność dachu.
      • Gość: szwedka111 Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany IP: *.neta-si.pl 19.02.06, 21:40
        tak sie składa ze co do szczelności to nie mam żadnego ale (póki co) bardziej
        chodzi o wygląd lukarny i estetykę wykonania. Wykonawca twierdrzi że dachówka
        (karpiówka Ruppceramiki) była za szeroka i ostatecznie nie ma łagodnego
        przejścia tak jak w wolim oku być powinno tylko sa widoczne kosze... widziałam
        tylko jedną realizacje tego projektu, który wybralam i też było to tak brzydko
        rozwiazane. Problemem jest to, że to wole oko ma 11 m długości - tak twierdzi
        wykonawca. Zresztą kiedyś z Tobą rozmawiałm na forum o tym projekcie credo (domy
        w stylu).
        Dlatego też postanowiłam poszukać kogoś kto jest fachowcem od wykonania tego
        cudu architektonicznego :) i kto na miejscu mógłby to pooglądac, wypowiedzieć
        sie i pokierować tymi moimi fachowcami przy poprawkach... bo moim zdaniem sa one
        konieczne a z kierownikiem to nie za bardzo mam o czym gadać przy tym
        problemie, chyba go przerósł...
        • mifsc Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany 19.02.06, 21:55
          Jestem zalogowany - napisz
          Pozdrawiam mif
          • Gość: szwedka111 Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany IP: *.neta-si.pl 19.02.06, 22:00
            co mam napisać?
            • Gość: mif Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:13
              swój adres e-mail
              • Gość: szwedka111 Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany IP: *.neta-si.pl 19.02.06, 22:45
                anna.szwecka@wp.pl :))
                • Gość: bedur Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany IP: 62.148.85.* 20.02.06, 19:56
                  Jeżeli stosunek szerokości do wysokości wolego oka wynosi od 1(wysokość):6
                  (szerokość) to powinno wyjść (dekarzowi oczywiście) np 1 m wysokości do 6 metrów
                  szerokości. Z Twojego postu rozumiem, że jestt to 1:11. Jeżeli byłoby to p. 1:5
                  to używa się dachówek 3/4, które RuppCeramika posiada w ofercie do każdego
                  modelu Opala. Pozdrawiam.
                  • Gość: wawa Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany IP: *.chello.pl 21.02.06, 07:51
                    Szwedka musi wrócić do firmy którą wywaliła z budowy z powodu skąpstwa
                    ponoć ,,na czarno,, podkupieni przez szwedkę robole pracowali za 50 %
                    wynagrodzenia . Teraz wróci do firmy rozbiorą kawał dachu ( lukarna)
                    i zrobią , od nowa będzie dobrze , a to że o 200 % koszty lukarny wzrosną w
                    stosunku do oferty firmy to mało ważne . Najważniejsze że szwedka postawiła na
                    swoie skąpstwo i przebiegłość nawet nie zapłaciła dekarzom zgodnie z umową
                    Całkowita paranoia takie to typowo Polskie oszwabić i jeszcze narzekać .
                    Oszczędna jest nasza znajoma z forum szwedka 11. Oszwabić dekarzy nie płacić
                    za pracę i szukać następnych naiwnych . Oj INWESTORZY z Bożej łaski.
                    • buildingservices Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany 21.02.06, 08:16
                      A mówia że to Szkoci sa skąpi:P
                      Szwedzi też??
                      Hmm,nie bedę pracował dla Szwedów:P
                      Pomyśleć że dalismy im łupnia pod Kircholmem:-))
                      • Gość: szweka111 Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:07
                        dowcipnis z ciebie - gratuluję
                    • Gość: szwedka 111 Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:06
                      wybacz ale ty cierpisz na jakąś paranoję a to sie leczy. Odnoszę wrazenie ze
                      wrecz jestes niebezpieczny dla otoczenia a twoje konfabulacje (mozesz sprawdzić
                      w słowniku co to znaczy) siegaja zenitu!!!
                      nic z tego co napisałes o mojej sytuacji z dekarzami nie jest prawdą z
                      wyjatkiem tego że firma, która bez znajomości przepisów prawa wzięła bez mojej
                      zgody oraz poinformowania mnie o tym innego podwykonawcę a nie miała do tego
                      zadnego prawa ty imbecylu!!! nie wiem wobec czego o jakim i czyim skapstwie
                      mówisz? a o twojej glupocie nie chce mi sie mówić.
                      Swoją drogą prosołam zebyś nie traci swego crennego czasu na odpowiedzi na moje
                      zapytania i prośby o pomoc ponawiam wobec tego tę prośbę- wymarz mnie ze swojej
                      chorej psychiki i zyczę szybkiego powrotu do zdrowia, ty już nawet dentystkę ze
                      mnie zrobiłes na tym forum ...
                      • Gość: wawa Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany IP: *.chello.pl 21.02.06, 16:26
                        Nie rozumiem Cię szwedka sama opisujesz swe perypetjez dachem a właściwue
                        częścią dachu zwaną lukarna , cytuję z pamieci .
                        ,,,Prcownicy chcieli o 50 %niż firma . Czekali na pieniądze w te mrozy to
                        część pieniedzy zapłaciłam teraz czekam na deszcze czy dach będzie
                        przeciekał ,,,
                        Rostrząsasz ten problem , czy dach będzie przeciekał .Kto jest winien kierownik
                        czy inwestor klikanasćie razy wypowiadasz się w tej sprawie ,na forum a teraz
                        z pretensjami , że ktoś , nie podziela Twych opiniji. Skąpstwo to jedno z
                        łagodniejszych określeń tego , co zrobiląś z dekarzmi poco było brać partaczy
                        do pracy na której slbo się znają ( lukarna ). Czas ponieść konsekwencje.
                        POWODZENIA szwedko 11
                        • Gość: szwedka111 Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany IP: *.neta-si.pl 21.02.06, 19:53
                          kochanie, przypominam ci skoro cierpisz dodatkowo na sklerozę, ze ludziom
                          zaplacilam pieniadze bez zadnego oczekiwania na cokolwiek a te 50% o ktorych
                          mówisz brała firma budowlana, która na CZARNO zatrudniła ekipę i dodatkowo
                          liczyła sobie drugie tyla za robotę czyli jak na twój rozum tłumacząc normalnie
                          usługa kosztuje 10.000,00 a firma spiewala sobie drugoe tyle czyli łacznie
                          20.000,00 za to tylko ze znaleźli za płotem dosłownie ekipę. Było to tak:
                          właściciel firmy, ma siedzibe firmy w domu i na tej samej ulicy, na której
                          mieszkał ktoś budowal dom - akurat był kładziony dach, więc Pan od firmy
                          krzyknął czy chłopaki maja robotę? bo on ma złotego inwestora. My chcielismy od
                          początku kłaść dach przez firmę ale okazało sie ze przepłacilibysmy oststecznie
                          100%!!! wierz mi zatem kochany że nie jestem sknerą choc wiem, ze tacy jak ty
                          tak to będa nazywac - po prostu jak większośc inwestorów natknęłam sie na
                          oszustów. Dodam,że to ja zaopatrywałam z własnych srodków finansowych i
                          nieprzymuszonej woli ekipę w rekawice i to ja musialam zagwarantowac mieszkanie
                          a gdy zabrakło gwoździ to ja je musiałam jechać i kupic . Owszem w umowie były
                          zawarte inne postanowienia ale Pan od firmy zaslaniał sie ze jest poza
                          Wrocławiem albo leży ciężko chory i roboty stały... owszem była klauzulka
                          odnosnie opóźnienia ale ja nie chciałam kasy tylko dom na czas!!! swoją droga
                          umowe rozwiazałam a Pan od firmy wypłacił mi swego rodzaju zadoścucyznienie :)
                          bo go postraszyłam wczesniej ze zgłosze sprawe do US (czyt. Urzad
                          Skarbowy...)przynajmniej na tyle był gentelmenem (jeśli wiesz o czym mówie). Zas
                          oslawiona ekipa robi u mnie do dzis i jestesmy wszyscy zadowoleni, poza moim
                          kierownikiem i to wszystko.
                          P.S. przeczytaj proszę ten tekst kilka razy, pomyśl i przeczytaj raz jeszcze -
                          może zrozumiesz i przeprosisz mnie na forum za to ze jesteś prostym chłopem,
                          który nie ma za grosz kultury i nie umie rozmwaiać kulturalnie z kobietą - no
                          mysle ze na przeprosiny kobiety stać cie - w końcu jesteś budowlańcem a to są
                          100% mężczyźni...
                          • Gość: wawa Re: fachowiec od wolego oka Ale PARANOJA IP: *.chello.pl 22.02.06, 08:26
                            Gość portalu: szwedka111 napisał(a):
                            kochanie, przypominam ci skoro cierpisz dodatkowo na sklerozę, ze ludziom
                            zaplacilam pieniadze bez zadnego oczekiwania na cokolwiek a te 50% o ktorych
                            mówisz brała firma budowlana, która na CZARNO zatrudniła ekipę i dodatkowo
                            liczyła sobie drugie tyla za robotę czyli jak na twój rozum tłumacząc normalnie
                            usługa kosztuje 10.000,00 a firma spiewala sobie drugoe tyle czyli łacznie
                            20.000,00
                            .............................................
                            ,,Kochanie,, ( bez zbytniej poufaości )
                            20 000 za wykonanie kawałka wygiętego dachu ( lukarna) to zdzierstwo
                            Masz prawo domagać się dobrej roboty za te pieniadze . Podaj adres
                            Poświę się nawe za połowę tej ceny. 10 000 zł i dam ci rabat 12 % po znajomości
                            z forum. Gentelmen internetowy to może i nie jestem ale zapewniam Cię że to nie
                            jst najważniejsze dla prawidłowego wykonania kawałka wugiętego dachu
                            ( lukarna ) . Liczą się niemniej bardziej umiejętności rąk i doświadczenie .
                            A o ionteligencji nie musimy nawet rozmawiać ja na dachu Ty kochana w salonie .
                            Niema potrzeby zdierać sobie gardeł
                            Piszesz kochana ( bez skojarzeń ) cytuję :
                            .........
                            Przeczytaj proszę ten tekst kilka razy, pomyśl i przeczytaj raz jeszcze
                            przeprosisz mnie na forum , za to że jesteś prostym chłopem,
                            > który nie ma za grosz kultury i nie umie rozmwaiać kulturalnie z kobietą - no
                            > mysle ze na przeprosiny kobiety stać cie - w końcu jesteś budowlańcem a to są
                            > 100% mężczyźni...
                            .......................................................
                            Bardzo ci dziękuję za uznanie w imieni własnym i całej branży budowlańców.
                            Prosty chłop ( w dobrym tego słowa znaczeniu ) moze być bardziej skuteczny dla
                            wykonania dachu od fachowca cwaniaczka jakich już miałaś na dachu .
                            Szkoda że prawdopodobnie nie będzie okazji przkazać przeprosin osobiście .
                            I tak po prawdzie nie wiem dklaczego tak Cię ,,kiwają,, Ci inni
                            obrzydliwi ,,odszczepieńcy,, budowlańcy z Tojego spisu fachowców .
                            gdybyś miała kochanie ( bez skojarzeń ) fachowców z Wa-wy to nie daliby Ci
                            okazji do niezadowolenia . Paaaa kochanie szwedko111 ( bez nie pożądanych
                            przez Ciebie kontekstów ) Zawsze do usług , prosty skuteczny chłop . wawa

• Gość: szwedka111 Re: fachowiec od wolego oka Ale PARANOJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:39
                              no tak jak myślałam przprosic nie umiesz... a od poufałości z Tobą jestem
                              daleko, tylko usiłuje się dostosowac do poziomu intelektualnego rozmówcy,
                              przypominam, ze to Ty nazywasz mnie skapiradłem, sknera i coś w tym,
                              stylu: "blondactwo", więc proszę nie mów mi o spoufalaniu. A swoja droga jeśli
                              Mama Cie tego nie nauczyla (a pewnie uczyła tylko Ty nie pamietasz) - na dachu
                              też trzeba byc kulturalnym...
                              pozdrawiam i życzę samych złotych inwestorów
                              acha - dodam ze o Panach budowlańcach piszac miałam na mysli takie gaduły jak
                              Ty, które tylko kłapia dziobem i mądrza sie - w moim odczuciu prawdziwy
                              mężczyzna a zwłaszcza wykonujący prace fizyczne - mało mówi a dobrze robi
                              (swoją prace opczywiście)a nie udaje filozofa - mądrale którym nie jest i
                              raczej nigdy nie bedzie - to potraktuj jako dobrą rade i dla siebie
                              • Gość: wawa Re: fachowiec od wolego oka Ale PARANOJA IP: *.chello.pl 22.02.06, 09:04
                                Gość portalu: szwedka111 napisał(a):
                                no tak jak myślałam przprosic nie umiesz... a od poufałości z Tobą jestem
                                daleko, tylko usiłuje się dostosowac do poziomu intelektualnego rozmówcy,
                                przypominam, ze to Ty nazywasz mnie skapiradłem, sknera i coś w tym,
                                stylu: "blondactwo", więc proszę nie mów mi o spoufalaniu..
                                .................................................
                                Ależ droga pani bez paniki jesteśmy na forum publicznym. Nie trudno się
                                domyśleć iż rzekome nazywanie kogokolwiek w sposób jak pani tu opisuje ma
                                znaczenie jedynie przenośni , Wszak nie znam Pani , a nawet pani budowy.
                                I bardzo przepraszam za niefortunne porównania , słowa niezręczność zamirzone
                                i niezamirzone . Oczywiście to chyba jasne że wolałbym
                                czytać o wzorowej pracy , spotykać tylko pięknie wykończone domy cudeńka
                                architektury . Z dłużeszj już z panią korespondencj wynika , że właśnie o to
                                pani chodzi o Piękny dom i to jest to co pani nie do końca potrafiła przkazać
                                wykonawcom domu , we właściwym czasie . I o tym między innymi jest rozmowa
                                pisanie i swego rodzaju , nauka dla czytelników w tym i dla mnie.
                                Bardzo proszę za wszelkie zdania słowa mając jakoby panią obrażić przepraszam .
                                Soryy też za to że praca na dachu nie usposabia mnie dostatecznie do
                                odzczuwamioa wrażliwości innych luczi . Te zmieniające się nieustanie w ciągu
                                roku warunki desz , słońce , mróz i snieg . Kto proszę mi powiedzieć , może
                                mieć jeszcze bardziej skomplikowane niebo nad miejscem pracy . Dekarz to
                                stresujący zawód droga Pani i niestety jak wiele zawodów odbija się to także
                                na codziennym życiu . Co oczywiściw wcale . nie usprawiedliwia mnie przed
                                panią obrażoną jako inwestorem domu . Poddam się dobrowolnie rozsądnej karze
                                jeśli sprawi to Pani satysfakcję na forum . Pozdro. wawa
                  • Gość: szwedka111 Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:30
                    szerokośc jest 11 ale wysokość to musi być ok 1,5 - 2 m bo lukarna jest nad
                    balkonem
    • Gość: weterynarz weterynarz - okulista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:08
      od wołów to chyba jest weterynarz
    • Gość: Karol Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 09:20
      wykaz fachowcow jest na stronach serwisu o dachach www.e-dach.pl i w
      ogłoszeniach
    • jarecki_2 Re: fachowiec od wolego oka pilnie poszukiwany 21.02.06, 11:34
      Delikatnie mówiąc, większość z tego co Napisałaś w poprzednich wątkach
      traktujących na ten sam temat, można o kant.... potłuc. A ktoś miał się z
      forumowiczów do Ciebie wybrać? Nie wybrał się? Szkoda.
      • Gość: ? Jarecki_2 to pieniacz i oszołom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 13:45
        wrócił z wczasów - UWAGA:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=37052056

PS ten Karol to nie ja
        • jarecki_2 Re: Jarecki_2 to pieniacz i oszołom 21.02.06, 16:13
          A miałes już nadzieję co?? No masz......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka