majarzeszow 14.09.05, 09:02 napiszcie, prosze, bo takie pogloski slyszalam. Maja i Adaś (19.05.2004) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margos77 Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 30.11.05, 21:47 JEst, robi je doktor Mościcki ( zresztą bardzo dobry specjalista)w przychodni przy ul. Sienkiewicza (naprzeciw straży pożarnej). Chodziłam do Niego na zwykłe USG i było super (bardzo cierpliwy, dokładny i wszystko tłumaczy). niestety nie wiem jak wygląda 3D i jaka jest cena :(( Odpowiedz Link Zgłoś
agulec.majulec Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 01.12.05, 14:44 Czy mogłabys podać numer telefonu do tej przychodni???Próbowałam dzisiaj tam zadzwonic ale numeru nie ma w ks telefonicznej, w r-bicie tez nie maja namiarów a w tpsie powiedzieli ze wogóle nie ma na Sienkiewicza przychodni :))))-jakaś tajna czy co ;) Chociaż szczerze mówiąc to coś mi sie nie chce wierzyc ze to jest 3D - w Rzeszowie nie ma, w Krakowie najbliżej też nie a tu w Mielcu?-to by dopiero była niespodzianka-ale oczywiśćie super jak by było :))), pozdr agulec Odpowiedz Link Zgłoś
agulec.majulec Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 09.12.05, 08:12 Halo, halo, moze odezwie się margos77 ?:))), bardzo mnie ten wątek interesuje a do Mielca niestety nie wybieram sie w najblizszym czasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
agulec.majulec Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 03.01.06, 13:49 Nie ma usg 3D w Mielcu, najbliższe to Lublin i od niedawna Kraków, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
agulec.majulec Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 10.02.06, 18:14 Witam, a czy możesz podać więcej danych??????? Nazwe przychodni czy gabinetu lekarskiego, adres, telefon??????Jaki lekarz je wykonuje????Czy sama robiłaś takie usg , czy nagrywaja na płytę??????Ja pytalam kilku ginekologów w rzeszowie (tych do których chodze na wizytę i u których robiłam usg) i każdy twierdził że w całym podkarpackim nie ma usg 3D czy 4D.Najbliższe jest w Lublinie.Poza tym podany przez Ciebie koszt jest podejrzanie za niski jak na usg 3D.pozdrawiam agulec Odpowiedz Link Zgłoś
anetka75 Agulec.majulec 17.02.06, 21:20 Jeśli cię dalej interesuje 3D. Mościcki przyjmuje w domu na ul. Kilińskiego nr tel. (0-17) 585 22 48. Zadzwoń i zapytaj, czy w tej przychodni, gdzie robi usg ma też 3D. Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 20.02.06, 20:58 i to za 60 zł ??? Odpowiedz Link Zgłoś
agulec.majulec Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 21.02.06, 18:23 Witam, dzwoniłam dzisiaj i wybieram sie tam na usg w piątek.Upewniałam się czy to rzeczywiście 3D i podobno tak:))))) Jak wrócę to napiszę coś więcej na ten temat.Ale czy nie nagrywają badania na płytę, czy tylko zdjęcie?? I jaki całkowity koszt badania? No i chyba nie tylko 22-26 tydzień, wcześniej lub później tez można mam nadzieję :))))Jak ktoś coś jeszcze wie to prosze napisać bo Panie w przychodni niezorientowane :)), pozdrawiam agulec Odpowiedz Link Zgłoś
reges Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 27.02.06, 12:09 I jak było? Zastanawiam się czy się nie wybrać, więc czekam na Twoją opinię. Jak wyszły zdjęcia? Ile płaciłaś? Czy łatwo tam trafić? (nie znam Mielca)i CZY BYŁO WARTO?? Pozdrawiam. Rege Odpowiedz Link Zgłoś
agulec.majulec Re: czy to prawda, -BYŁAM ale ????? 28.02.06, 18:08 Witam, wszystkie zainteresowane :)) Byłam w Mielcu na tym usg w piątek.Też nie znam Mielca ale łatwo trafić-ul.Pisarka-boczna Sienkiewicza-dokładnie po przeciwnej stronie straży pożarnej.Nie ma wcześniejszej rejestracji tel.konkretną godzinę, byłam pół godziny wcześniej i byłam czwarta w kolejce.W sumie czekałam ponad półtorej godziny.Lekarz bardzo miły i dokładny, badanie przeprowadzał długo i szczegółowo.Na drzwiach faktycznie kartka że jest możliwość zrobienia trojwymiarowych zdjęć twarzy dziecka. Jest możliwość nagrania badania na kasetę VHS (ale teoretycznie tylko, bo mają coś niepodłączone ;), na płytę CD niestety nie. ALE ja nie jestem pewna do końca czy to jest faktycznie 3D. Widoki są na pewno dokładne, łącznie z kolorowym przepływem krwi przez serce, odgłosem jego bicia ale......Różniło się to od tego co można znależć w internecie np tutaj: www.usg-3d.pl/ Stąd moje wątpliwośći.I zdjęć nie dostajesz od razu, czekasz około tygodnia na nie aż inny lekarz je "obrobi" ze zwykłych na trójwymiarowe.Lekarz jeszcze powiedział żeby nie sugerowąć się tymi wydrukowanymi na drzwiach, bo te nasze będą pewnie trochę gorsze. Ale zobaczymy-jeszcze ich nie mam.Koszt badania to 50 zł, zdjęcia będą na płycie-i tu zapomniałam zapytać ile płatne. Czy było warto?- chyba tak bo poznaliśmy przynajmniej płeć -podobno ten lekarz jak nie wie na 100% to nie mówi -zobaczymy za 3 miesiące ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
reges Re: czy to prawda, -BYŁAM ale ????? 12.03.06, 12:07 Witam. Dostałas juz zdjęcia na płytce? Będę wdzięczna za parę słów o nich (jak wyglądają, czy i ile za nie dopłacałaś) a także o samym badaniu USG ( czy dostałaś szczegółowe wyniki na piśmie czy lekarz objaśnia w trakcie badania itp) Pozdrawiam. Rege Odpowiedz Link Zgłoś