Dodaj do ulubionych

czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ?

14.09.05, 09:02
napiszcie, prosze, bo takie pogloski slyszalam.

Maja i Adaś (19.05.2004)
Obserwuj wątek
    • margos77 Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 30.11.05, 21:47
      JEst, robi je doktor Mościcki ( zresztą bardzo dobry specjalista)w przychodni
      przy ul. Sienkiewicza (naprzeciw straży pożarnej). Chodziłam do Niego na zwykłe
      USG i było super (bardzo cierpliwy, dokładny i wszystko tłumaczy). niestety nie
      wiem jak wygląda 3D i jaka jest cena :((
      • agulec.majulec Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 01.12.05, 14:44
        Czy mogłabys podać numer telefonu do tej przychodni???Próbowałam dzisiaj tam
        zadzwonic ale numeru nie ma w ks telefonicznej, w r-bicie tez nie maja namiarów
        a w tpsie powiedzieli ze wogóle nie ma na Sienkiewicza przychodni :))))-jakaś
        tajna czy co ;) Chociaż szczerze mówiąc to coś mi sie nie chce wierzyc ze to
        jest 3D - w Rzeszowie nie ma, w Krakowie najbliżej też nie a tu w Mielcu?-to by
        dopiero była niespodzianka-ale oczywiśćie super jak by było :))), pozdr agulec
        • agulec.majulec Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 09.12.05, 08:12
          Halo, halo, moze odezwie się margos77 ?:))), bardzo mnie ten wątek interesuje a
          do Mielca niestety nie wybieram sie w najblizszym czasie :)
          • agulec.majulec Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 03.01.06, 13:49
            Nie ma usg 3D w Mielcu, najbliższe to Lublin i od niedawna Kraków, pozdr
    • nika_2006 Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 10.02.06, 16:56

• agulec.majulec Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 10.02.06, 18:14
        Witam, a czy możesz podać więcej danych??????? Nazwe przychodni czy gabinetu
        lekarskiego, adres, telefon??????Jaki lekarz je wykonuje????Czy sama robiłaś
        takie usg , czy nagrywaja na płytę??????Ja pytalam kilku ginekologów w rzeszowie
        (tych do których chodze na wizytę i u których robiłam usg) i każdy twierdził że
        w całym podkarpackim nie ma usg 3D czy 4D.Najbliższe jest w Lublinie.Poza tym
        podany przez Ciebie koszt jest podejrzanie za niski jak na usg 3D.pozdrawiam
        agulec
        • anetka75 Agulec.majulec 17.02.06, 21:20
          Jeśli cię dalej interesuje 3D. Mościcki przyjmuje w domu na ul. Kilińskiego nr
          tel. (0-17) 585 22 48. Zadzwoń i zapytaj, czy w tej przychodni, gdzie robi usg
          ma też 3D.
    • nika_2006 Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 12.02.06, 11:42

• nika_2006 Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 20.02.06, 14:50

• moyyra Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 20.02.06, 20:58
        i to za 60 zł ???
        • nika_2006 Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 21.02.06, 09:30

• agulec.majulec Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 21.02.06, 18:23
        Witam, dzwoniłam dzisiaj i wybieram sie tam na usg w piątek.Upewniałam się czy
        to rzeczywiście 3D i podobno tak:))))) Jak wrócę to napiszę coś więcej na ten
        temat.Ale czy nie nagrywają badania na płytę, czy tylko zdjęcie?? I jaki
        całkowity koszt badania? No i chyba nie tylko 22-26 tydzień, wcześniej lub
        później tez można mam nadzieję :))))Jak ktoś coś jeszcze wie to prosze napisać
        bo Panie w przychodni niezorientowane :)), pozdrawiam agulec
        • nika_2006 Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 22.02.06, 07:02

• reges Re: czy to prawda, ze w Mielcu jest USG 3D ? 27.02.06, 12:09
          I jak było? Zastanawiam się czy się nie wybrać, więc czekam na Twoją opinię.
          Jak wyszły zdjęcia? Ile płaciłaś? Czy łatwo tam trafić? (nie znam Mielca)i CZY
          BYŁO WARTO?? Pozdrawiam. Rege
          • agulec.majulec Re: czy to prawda, -BYŁAM ale ????? 28.02.06, 18:08
            Witam, wszystkie zainteresowane :)) Byłam w Mielcu na tym usg w piątek.Też nie
            znam Mielca ale łatwo trafić-ul.Pisarka-boczna Sienkiewicza-dokładnie po
            przeciwnej stronie straży pożarnej.Nie ma wcześniejszej rejestracji
            tel.konkretną godzinę, byłam pół godziny wcześniej i byłam czwarta w kolejce.W
            sumie czekałam ponad półtorej godziny.Lekarz bardzo miły i dokładny, badanie
            przeprowadzał długo i szczegółowo.Na drzwiach faktycznie kartka że jest
            możliwość zrobienia trojwymiarowych zdjęć twarzy dziecka. Jest możliwość
            nagrania badania na kasetę VHS (ale teoretycznie tylko, bo mają coś
            niepodłączone ;), na płytę CD niestety nie. ALE ja nie jestem pewna do końca czy
            to jest faktycznie 3D. Widoki są na pewno dokładne, łącznie z kolorowym
            przepływem krwi przez serce, odgłosem jego bicia ale......Różniło się to od tego
            co można znależć w internecie np tutaj:
            www.usg-3d.pl/
            Stąd moje wątpliwośći.I zdjęć nie dostajesz od razu, czekasz około tygodnia na
            nie aż inny lekarz je "obrobi" ze zwykłych na trójwymiarowe.Lekarz jeszcze
            powiedział żeby nie sugerowąć się tymi wydrukowanymi na drzwiach, bo te nasze
            będą pewnie trochę gorsze. Ale zobaczymy-jeszcze ich nie mam.Koszt badania to 50
            zł, zdjęcia będą na płycie-i tu zapomniałam zapytać ile płatne. Czy było warto?-
            chyba tak bo poznaliśmy przynajmniej płeć -podobno ten lekarz jak nie wie na
            100% to nie mówi -zobaczymy za 3 miesiące ;))))
            • reges Re: czy to prawda, -BYŁAM ale ????? 12.03.06, 12:07
              Witam. Dostałas juz zdjęcia na płytce? Będę wdzięczna za parę słów o nich (jak
              wyglądają, czy i ile za nie dopłacałaś) a także o samym badaniu USG ( czy
              dostałaś szczegółowe wyniki na piśmie czy lekarz objaśnia w trakcie badania
              itp) Pozdrawiam. Rege

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka