Dodaj do ulubionych

ILE zarabia kierownik budowy????

07.03.06, 20:00
Pomóżcie: czy ktoś może mi powiedzieć, ile zarabia kirownik budowy?
Jak mu płacić: każdorazowo za wizytę na budowie ( ile) czy za całą budowę?
Obserwuj wątek
    • Gość: kid Re: ILE zarabia kierownik budowy???? IP: *.131.rev.vline.pl 07.03.06, 20:28
      Cena zależy od wielkości budynku i apetytu kierownika,dlatego warto się
      rozejżeć i popytać gdyż róznice dochodzą do paru tysięcy zł.Płacisz za kolejny
      etap prac po dokonaniu wpisu w dziennik.
      • anibas.ryb Re: ILE zarabia kierownik budowy???? 07.03.06, 20:33
        Znajomi płacili za każdy pobyt na budowie po 150 zł. To dużo, czy mało?
        • rispetto Re: ILE zarabia kierownik budowy???? 08.03.06, 07:57
          anibas.ryb napisała:

> Znajomi płacili za każdy pobyt na budowie po 150 zł. To dużo, czy mało?

To "normalna" cena, ani mało, ani dużo. Zalezy tylko co oznacza jego "pobyt" na
          budowie. Ustal cenę za całość, bo inaczej będzie przyłaził codziennie i puści
          Cię z torbami. Całość jego usług nie powinna kosztować więcej niż 1500-2000 zł.
    • Gość: arch.1234 Re: ILE zarabia kierownik budowy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 20:42
      Różnie to może być (...).
      Najpierw musi Pan(i) wiedzieć, czy ma to być tylko "papierowy" kierownik budowy
      ( taki, żeby tylko papierki się zgadzały ), czy "rzeczywisty" - taki, który
      rzeczywiście ( i w jakim zakresie ) poprowadzi całą budowę (...)

Najlepiej by było, gdyby kier.bud. był projektant ( autor projektu ) - on zna
      go ( projekt) najlepiej , wie co i jak sam zaprojektował , byłby jedynym
      odpowiedzialnym w razie ewentualnych problemów, odpowiednio przygotowałby
      projekt wykonawczy ( głównie dla siebie + firm wykonawczych ), tzw.
      specyfikacje rob.bud., ...itd.,itd.
      Prawdopodobnie byłby też najtańszy . - O wiele łatwiej jest bowiem kierować
      budową własnego ( niż cudzego ) projektu (...).

Jeżeli natomiast będzie to budowa na podstawie gotowca ... z góry współczuję .
      Zaczynają się bowiem teraz problemy (...)
      • Gość: kid Re: ILE zarabia kierownik budowy???? IP: *.131.rev.vline.pl 07.03.06, 20:49
        A ty znowu swoje ,człowieku przestań straszyć tylko odpowiedz na pytanie.Nie
        umawiaj się od każdej wizyty bo to nie lekarz tylko od całości budowy i płać
        etapami,w innym przypadku wydepcze Wam ścieżkę na budowę.I bym zapomniał,tylko
        autorzy projektów znają sie na budowie pozostali inżynierowie to nieuki i nie
        potrafią poprowadzić budowy inf. wg. arch niewiadomo czy się śmiać czy płakać
        • Gość: arch.1234 Re: ILE zarabia kierownik budowy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:02
          Gość portalu: kid napisał(a):
          "...tylko autorzy projektów znają sie na budowie pozostali inżynierowie to
          nieuki i nie potrafią poprowadzić budowy ..."

Owszem, niektórzy potrafią, ... a niektórzy robią to np. tak :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=36420420&a=36604594
          ... i można się z tego śmiać, albo płakać - jak kto woli .
          • Gość: kid Re: ILE zarabia kierownik budowy???? IP: *.131.rev.vline.pl 07.03.06, 22:09
            A ile mamy projektów robionych na miare i okazało się ,że sż do bani bo też
            robili je tacy inżynierowie a klient uważa,że jak zapłaci 6000 albo 8000,- to
            wszystko będzie pięknie i funkcjonalnie.Ja uważam,że gotowca można adaptowac do
            swoich potrzeb i nie muszę przepłacać a jak ktoś chce to niech zamawia i będzie
            miał ten jeden jedyny i niepowtwrzalny i na całe życie.Amen.
            • Gość: arch.1234 Re: ILE zarabia kierownik budowy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:09
              To nie o to chodzi, czy " wszystko bedzie pięknie i funkcjonalnie "(...)

Zupełnie inaczej np. robi się projekt ( zwłaszcza wykonawczy, który jest
              podstawą ... + całe przygot.inwest.), jeżeli się wie, że będzie się późniejszym
              kierownikiem budowy.
              Jeżeli z góry wiadomo jest, że tak nie będzie ( a tak jest w wypadku wszystkich
              gotowców ), to projektu wykonawczego, albo po prostu nie ma, albo ewent. jest
              on "do kosza" ( - niech inni ( = inwest. + kier.bud.+ wykonawcy ) później się
              sami martwią, co zrobić z "tym fantem") ... i później rzeczywiście "się
              martwią".

... zwłaszcza, kiedy projektanci nie bardzo wiedzą , co to jest budowa ( bo
              nigdy nie byli kierownikami budowy, ani jednego obiektu ) + oczywiście nie mają
              nawet upr.do kier.rob.bud.( nie są też czł.izby inż.bud.) + na pewno nie będą
              pełnili chociaż nadzoru autorskiego,...itd.,itd.,itd.

Zainteresowani tematem mogą sobie przeczytać też podobny wątek np. tu :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=22340607&a=22340607
              • Gość: wawa Re: ILE zarabia kierownik budowy???? 7000 zł IP: *.chello.pl 08.03.06, 07:19
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=22340607&a=22433220
                > 7000????
                > Człowieku, chyba upadłeś na głowę!
                > Ja swojemu kierownikowi dałem 500zł za potrzebne papierki do urzędu, potem
                > 500zł za uzupełnienie wszyskich wpisów do dziennika i na końcu 500zł za
                > przyklepanie, że wszystko jest OK. Więc nie dorabiaj sobie do tego ideologii,
                > że to niby taka ważna fucha. I aby nie pisz zaraz, że mi się dom zawali bo
                nie
                > miałem kompetentnego kierownika.
                > A facet "architekt" z uprawnieniami też chyba ma coś nie w porządku z
                > myśleniem. Tego by jeszcze brakowało, żeby architekt mi kierował budową. Z
                > waszym podejściem do pieniędzy to bym wybudował za 300% tego co wydałem.
                > Moja rada - szukajcie najtańszego kierownika, bo ważne są tylko jego
                pieczątki.

..............
                Srednia budowa domu metodami tradycyjnymi trwa conajmniej dwa lata
                lierownik budowy winien by c codziennie na budowie w praltyce zasępują
                go majster , brygadzista budowy , który niby kieruję tą bandą ,,fachowców,,
                O efektach takich prac rozpisuje się całe to forum . Kierownik na budowie
                odpowiedzialny dla domku 150-200 m2
                co najmniej 7000 zł netto . Na dalekiej prowincji 5000 zł. za tepieniądze można
                żądać i egzekwować nadzzór na taką bandą fachowców tradycyjnej budowy
                www.obrazki.jeja.pl/4/11.php
                • rispetto Re: ILE zarabia kierownik budowy???? 7000 zł 08.03.06, 07:55
                  Byłeś tępakiem, jesteś tępakiem i pzostaniesz tępakiem.
                • Gość: maciek Re: ILE zarabia kierownik budowy???? 7000 zł IP: *.bie.lama.net.pl 14.03.06, 11:11
                  Na twiom miejscu nie chwaliłbym się poczynaniami z budową i wpisami.
                  Uprawiasz pospolite piractwo bo po to jest wpis a ten kierownik po to ma
                  uprawnienia że potwierdza nieomylność wykonawcy.
                  Jeżeli prowadzi kilka budów to czemu nie 10 tys.
    • martynka55 Re: ILE zarabia kierownik budowy???? 08.03.06, 10:20
      Jak zwykle musiała wywiązać się kłótnia.
      My mamy kierownika, który często współpracuje z ekipą, która buduje nasz dom.
      Płacimy mu 1500zł za całość.
      • Gość: wawa Re: ILE zarabia kierownik budowy???? IP: *.chello.pl 08.03.06, 10:27
        Dlaczegp tak tanio to zdzierstwo , albo ani Tobie ani kierownikowi nie zależy
        na właściwej pporządnej robocie-budowie . Albo może się mylę popraw . Budujesz
        już kilka..5-10 lat lat i 1500 zł. to stała roczna opłata za wklepanie
        pieczątki kierownik budowy do dziennika budowy.Jak to jest naprawdę martynka55
        wiesz lepiej . W takie bajki , że kwalifikowanego odpowiedzialnego fachowca
        kupiłaś za marne grosze , trudno nie wierzą . A może to dziadunio 85 lat sąsiad
        i dorabia sobie do emuryturki. A , to tak , to nawet 1500zł. realne. Pozdro.wawa
        • Gość: autor romek -pirat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 10:41
          romku czy zdajesz sobie sprawę ze jak publikujesz w wordzie swoje smieszne
          wyliczenia to ujawniasz ze masz wersje piracka worda i widowsa
          czy moze nie wiesz?
          a skąd ja to wiem ?
          a zgadnij
        • martynka55 Re: ILE zarabia kierownik budowy???? 08.03.06, 10:43
          Wyobraź sobie, że budowę zaczęliśmy pod koniec sierpnia ubiegłego roku i w
          listopadzie stał już dom w stanie surowym otwartym, a teraz weszli już do
          środka elektrycy i zakładają instalację, po nich będzie tynkowanie, montowanie
          okien i drzwi, zakładanie ogrzewania podłogowego i wylewki, a potem to już
          malowanie, płytkowanie i wprowadzić się zamierzamy w okolicach wakacji. Więc
          cała budowa będzie trwać około roku!!! A nie 5 czy 10 lat. A jeśli chodzi o
          kierownika, to nie każdy chce zedrzeć z klienta, tym bardziej, że współpracuje
          z firmą budowlaną. Jeszcze jakieś pytania wawa?
          • jarecki_2 Re: ILE zarabia kierownik budowy???? 08.03.06, 10:47
            A tak narzekałaś że wywiązała się kłótnia. Sama widzisz, to debil.
          • Gość: wawa Re: ILE zarabia kierownik budowy???? IP: *.chello.pl 08.03.06, 11:23
            A wyobraż sonie teraz martynko55 kierownika budowy 1500 zł ma dostać
            rok Twojej budowy 12 miesięcy. A więc 1500 :12 = 125 złtych Aż lub tylko
            średnio miesięcznie , nawet dla dziadunia sąsiada kierownika budowy to nie
            jest oszałamiający zarobek. A Ty nam wciskasz ciemnotę , że za 125 zł średnio
            miesięcznie kierownik budowy dopilnuje , aby wszystko zrobiono dobrze
            na czas i zgodnie ze sztuką budowlaną . 125 zł /m rekord absurdu marne ,
            słabe to zarobki nawet , dla kierownika budowy z Bangladeszu .
            • martynka55 Re: ILE zarabia kierownik budowy???? 08.03.06, 11:32
              A mnie to już nie obchodzi czy dla niego to są marne zarobki czy nie. Ważne, że
              ja nie muszę płacić więcej. A ekipę mam sprawdzoną i widzę, że budują
              porządnie, mimo że nie jestem fachowcem. A ty chyba siedzisz przed monitorem z
              kalkulatorkiem i tylko przeliczasz różne kwoty, bo to nie pierwszy raz jak
              wyliczasz ile na co wydałam.
              • Gość: wawa Re: ILE zarabia kierownik budowy???? IP: *.chello.pl 08.03.06, 11:42
                Martynko nie nerwuj się nie zaglądam Ci wprost do kieszeni , ale
                są pewne procedury . I zgodnie z prawem to kierownik budowy osobiście
                odpowiada za właściwy przebieg budowy. Inwestor musi zatrudnić kierownika
                Zaskakujące , prawdziwe i rzenujące zarazem jest , że to całkowita fikacja ,
                kierownik budowy służy , do stawiania pieczątek w papierach .
                Można i tak mam jedynie cichą nadzieję że ekipa brygada jeszcze , nie
                robisurmaniła się , tak jak ekipa od Jarecki_2
                www.obrazki.jeja.pl/4/11.php
                Przed martynką55 jako inwestorem jeszcze ważne prace i tu kierownik włąściwy
                i na budowie będzie bardzo ważny inaczej cyrk z obrazeczka (załacznik ) ma
                szansę powtórzyć się i na Twojej budowie. Powodzenia w budowie wawa
                • Gość: autor martynak bingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 11:43
                  • Gość: autor Re: martynak bingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 11:46

martynka55 napisała:

martynka napisała:

. A ty chyba siedzisz przed monitorem z
                    > kalkulatorkiem i tylko przeliczasz różne kwoty, bo to nie pierwszy raz jak
                    > wyliczasz ile na co wydałam

bingo
                    zgadłas
                    to jest obraz romka
                    na riiiiiluuuu

www.obrazki.jeja.pl/2/04.php
                    siedzi przu monitorze i pisze głupoty
                • jarecki_2 Re: ILE zarabia kierownik budowy???? 08.03.06, 11:58
                  "Elipa" vel "wawa" vel "Romek sromek" vel "dobry domek" vel "chłopek
                  roztropek", wypowiada się na tematy o których nie ma pojęcia. O czym
                  ma "pojęcie" widać poniżej.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=34048458&a=34299517 wandal
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=33337278&a=33444612 oszust i
                  złodziej
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=34618564&a=34680909 pod tym
                  adresem było odkrycie matoła elipy że A. Mickiewicz napisał „Rotę”. Niestety
                  obecnie post został na prośbę głąba wykasowany, ale jest kilka osób które ten
                  tekst widziały i mogą potwierdzić moje słowa.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35023069&a=35026016 Facet „e-
                  lipa” jest niebezpieczny! Uwaga!!
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35115019&a=35154238 Esencja
                  oszczędności e-lipy. Ten jest najlepszy.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35871167&a=35873259 elipa się
                  nawraca, co nie jest bez znaczenia, gdyż kilka postów wcześniej proponował coś
                  zupełnie innego i dopiero po napiętnowaniu go na forum, zmienił zdanie.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=32541343&a=32541343 elipa
                  odchodzi po raz pierwszy, to są posty do samego siebie, co okaże się znamienne
                  w dalszym czasie.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35957201 elipa odchodzi po raz
                  drugi, jak powiedziałem wcześniej, okazało się to znamienne. Komuś Laskowski to
                  paranoik i kretyn.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36160098&a=36223346 kłopoty z
                  pamięcią, nie potrafi zapamiętać i złożyć do kupy 7 literek, ale czego można
                  spodziewać się po kimś, kto myśli (myśli, buahahaha…), że Mickiewicz „Rotę”
                  napisał.
                  gimli-1.um.warszawa.pl/edg_wyszukiwarka/edg_wyszukiwarka_det.asp?
                  id=109402
                  Pod tym adresem do nie dawna były dane firemki Romusia Laskowskiego pod nic nie
                  znaczącym tytułem „ESTA”. Romuś postarał się żeby dane zniknęły i za każdym
                  razem kiedy „znika” jakiś kompromitujący go tekst drze się „DOWODY!!” gdzie
                  masz „DOWODY!!”. Otóż dowody były, ale Romeczek tak się boi kompromitacji, że
                  wszystkie skrzętnie stara się usunąć. Myślę że w nie długim czasie znajdzie się
                  inny wpis z innego urzędu i nie omieszkam ponownie go zamieścić. Oczywiście
                  jest kilka osób które mogą potwierdzić wszystko co o debilu napisałem.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36712879
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36730654
                  Tu są kolejne przykłady postów elipy do samego siebie. Pisze takie wątki, co go
                  po prostu podnieca. Nie ma możliwości wypowiedzenia się na fachowe tematy,
                  to „bije pianę” ot tak, sam dla siebie. Wyjątkowo mocna potrzeba zaistnienia w
                  jakikolwiek sposób i gdzie kolwiek. Można na Romeczka wylać wiadro pomyj i tak
                  nic go to nie obejdzie. Można sobie na kretynie odreagować wszelkie
                  niepowodzenia dnia codziennego.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36801591
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36795689
                  Kolejne przykłady na posty pisane do samego siebie. I pisze je człowiek który
                  Twierdzi, że jest „budowlańcem”. Pyta o sprawy w których, jak sam twierdzi,
                  powinien być osobą która odpowiada na takie pytania. Paplanie dla paplania.
                  Nawet tak się poświęca, że gania po kafejkach internetowych żeby adresu IP nie
                  rozpoznano. Skrajny przypadek.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36830470
                  Kolejne gawędy z samym sobą. To nie jest już nawet śmieszne, załamanie
                  psychiczne przybiera bardzo poważną formę.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=37809659&a=37818116
                  Tu natomiast znajduje się definicja sztablatury według matoła Romeczka
                  Laskowskiego.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=38069826&a=38088117
                  Kolejny rozdział, jak wszystko, Sromek kierownika budowy również zatrudnia na
                  lewo i podaje na to receptę, jak to załatwić. Przykładu bym z Niego nie brał,
                  konsekwencje mogą być opłakane.

A gdyby ktoś jednak miał to nie szczęście i trafił na Romka-Sromka vel elipa
                  vel wawa to radzę uciekać. Adres i dane zapisać i jak by co podkreślić
                  czerwonym flamastrem.

ESTA Usługi remontowo-budowlane
                  03-126 WARSZAWA
                  ulica: ul Atutowa 7
                  tel.: (22) 614-60-11
                  e-mail: roman_laskowski@o2.pl
                • rispetto Re: ILE zarabia kierownik budowy???? 08.03.06, 12:03
                  No i gadaj z debilem.
                  To jest fenomen. Od przynajmniej pół roku co druga osoba na forum pluje na
                  niego, a ten imbecyl usilnie twierdzi, że deszcz pada.
                  Może to cię podnieca, jak ktoś miesza cię z błotem?
      • makhonsen Re: ILE zarabia kierownik budowy???? 12.03.06, 18:07
        Wspułczuję oszuka was, nawet nie będziecie wiedzieli gdzie (tzn dowiecie się jak będzie pękać lub sypać się) Najlepsza jest niezależna kontrola
    • Gość: ela Re: ILE zarabia kierownik budowy???? IP: *.starnettelecom.pl 10.03.06, 14:03
      U nas kierownikiem budowy bedzie architekt, ktory robil projekt naszego domu.
      Umowilismy sie na 1500 zl.
      • Gość: wawa Re: ILE zarabia kierownik budowy???? IP: *.chello.pl 11.03.06, 08:11
        strasznie niewiele za wizyty i prowadzenia dwuletniej budowy , albo brogo za
        tylko dwukrotną wizytę na budowie. Wpis o rozpoczeciu budowy i drugi wpis po
        dwu latach , o zakończeniou budowy .
        • Gość: mif Re: ILE zarabia kierownik budowy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 08:37
          Tyle powinno Cię obchodzić: voila.pl/r1uwx/?1
          ile zpłaciła kierownikowi.
          Nie napisałeś, czyj to tyłeczek?
    • Gość: autor romku ! cześć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:27
      cześć romku
      dawno z toba nie gadałem
      smytny dzien dzisiaj
      rozśmieszysz nas czymś dzisiaj?
      i powiedz za kogo sie dziś podajesz zebym mógł sledzić tok twojego rozumowania
    • makhonsen Re: ILE zarabia kierownik budowy???? 12.03.06, 18:12
      Na tym nie można oszczędzać, ja biorę 3 tys. Ale przyjeżdżam przynajmniej raz w tygodniu, kontroluję jakość, podpowiadam lepsze rozwiązania (to co w życiu widziałem przekonuje mnie że należy sprawdzać wszystko i dokładnie)
      Wspułczuję tym któży mają kierownika tylko na papierze.
      • Gość: wawa [...] IP: *.chello.pl 13.03.06, 07:14
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka