Dodaj do ulubionych

blad programowy - ostatnia strona forum

14.05.06, 19:07
niedawno zglosilam problem z ginieciem watkow z ostatniej strony - ile razy
ktos zaklada nowy watek ginie ostatni na ostatniej stronie; dotychczas, ile
razy ilosc watkow przekroczyla dlugosc strony, otwierala sie nowa, na ktora
przechodzily te nadliczbowe; od paru dni ilosc stron na forum pozostaje ta
sama a watki odchodza w niebyt
byla to strona 5; obsluga techniczna gazety dzielnie dokodowala jedna linijke,
teraz jestesmy na stronie 6 i mamy ten sam problem
zglosilam ten problem rowniez bezposrednio z forum, ale jak dotad nie ma
zadnej reakcji, nawet w formie potwierdzenia mojego zgloszenia
Obserwuj wątek
    • zettrzy Re: blad programowy - ostatnia strona forum 14.05.06, 19:10
      tutaj jest moje forum

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30539
      • james_bond007 Re: blad programowy - ostatnia strona forum 14.05.06, 19:53
        Sprawdziełem, i wg mnie większość wątków z tego forum powinna zostać
        zarchiwiowana. Ostatni wątek, który mi się otwiera w chwili obecnej, to ten:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30539&w=26482188
        a więć sprzed 10 miesięcy. Powinien juz zostać archiwiowany, co nie stało się
        pewnie z tego powodu, że w ogóle tam niewiele wątków... Jak najbardziej rozumiem
        więc, sytuację, że w momencie załozenia nowego wątku ostatni spada do archiwum.
        • zettrzy Re: blad programowy - ostatnia strona forum 15.05.06, 04:29
          Jak najbardziej rozumie
          > m
          > więc, sytuację, że w momencie załozenia nowego wątku ostatni spada do archiwum.

nic nie spada do archiwum, na przecietnym forum moze byc i 100tys. postow zanim
          sie wlacza archiwizacja, macie BUG tak wielki ze moge wam zacytowac ktorej
          linijki brakuje w kodzie
          tylko ze jak ja to zrobie to przysle rachunek za usluge bo bede wykonywac wasza
          prace
          • Gość: allegro.con.brio Re: blad programowy - ostatnia strona forum IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.05.06, 16:04
            > nic nie spada do archiwum, na przecietnym forum moze byc i 100tys

ale nie musi.
    • eela Re: blad programowy - ostatnia strona forum 14.05.06, 21:05
      Załozyłaś juz 127956789 wątków na temat ginących wpisów i róznych nieszczęśc, które Cię spotykają na forum. Zanim załozysz następny wątek skorzystaj z wyszukiwarki, bo byc może, Twoje problemy są już rozwiązane. Wątki po upływie pół roku (mniej więcej) są archiwizowane, to znaczy, że nie widać ich na forum.
      Nie powinnaś liczyć na to, że Twoje, często chamskie posty, doczekają się odpowiedzi od aministracji.
      • tygrysio_misio Re: blad programowy - ostatnia strona forum 14.05.06, 22:03
        ja wlasnie prbowalam odgadnac mechanizmy archiwizacji

moje forum jest od 9 wrzesnia...ma juz 9 986 postow...zaden watek nie zostal
        zarchiwizowany..

na forum na ktorym od niemal roku nikt nie pisal ginal watki zalozone rowno rok
        temu...czyli juz jest ich z 5 pewnie tych ktorzy chcieli "uratowac forum"

na innym forum (zalozonym chyba rok temu abo i wiecej) gina posty z przed pol
        roku..ale tam jest co prawda 80tys postow

ale z kolei na innym prywatnym zalozonym w listopadzie nie gina mimo,ze ma
        ponad 100tys
        • zettrzy Re: blad programowy - ostatnia strona forum 15.05.06, 04:24
          tygrysio_misio napisała:

> ja wlasnie prbowalam odgadnac mechanizmy archiwizacji
          >
          > moje forum jest od 9 wrzesnia...ma juz 9 986 postow...zaden watek nie zostal
          > zarchiwizowany..
          >
          > na forum na ktorym od niemal roku nikt nie pisal ginal watki zalozone rowno rok
          >
          > temu...czyli juz jest ich z 5 pewnie tych ktorzy chcieli "uratowac forum"
          >
          > na innym forum (zalozonym chyba rok temu abo i wiecej) gina posty z przed pol
          > roku..ale tam jest co prawda 80tys postow
          >
          > ale z kolei na innym prywatnym zalozonym w listopadzie nie gina mimo,ze ma
          > ponad 100tys
          >
          >

ja na te okolicznosc przejrzalam sobie kod na paru forach i stwierdzilam ze
          zdziwieniem ze na forach prywatnych czesto nie ma funkcji automatycznego
          dodawania strony, kiedy sie napisze iles tam postow trzeba zawiadamiac redakcje
          i oni RECZNIE dodaja kolejna strone
          taki polish HTML, kuchnia, kolejny polack joke
      • zettrzy Re: blad programowy - ostatnia strona forum 15.05.06, 04:18
        > Załozyłaś juz 127956789 wątków na temat ginących wpisów

i zaloze kolejne 9384850549595 jak bedzie trzeba bo nie jestem przyzwyczajona do
        partactwa i fuszerki
        wyszukiwarka nie sluzy do rozwiazywania bledow programowych wiec nie rob glupich
        komentarzy; sa fora na ktorych archiwizacja nie wlacza sie nawet po dwoch latach
        z uwagi na mala ilosc postow
        oszczedz sobie uwag typu "chamskie posty" bo sama zachowujesz sie po chamsku
        wlazac w watek w ktorym nie masz nic do powiedzenia i oferujac "porady" na
        poziomie trolla
        jestem dziwnie spokojna ze administracja sie ruszy kiedy inni forumowicze zaczna
        sie domagac dostepu do swoich watkow sprzed miesiaca; czy chcecie miec tutaj
        jeszcze wiecej watkow na ten temat?
        • tygrysio_misio Re: blad programowy - ostatnia strona forum 15.05.06, 18:22
          to po jakiego ch..a ze sie tak wyraze siedzisz na tym forum???

nie ma tam u Ciebie lepszych??

masochistka jestes cy cuś??
          • zettrzy Re: blad programowy - ostatnia strona forum 16.05.06, 16:31
            to do mnie?
            siedze na tym forum zeby sie doczekac reakcji na problem jaki istnieje na moim
            forum - fakt kontakt z administracja jest masochistyczny, ale niestety inaczej
            sie tego nie rozwiaze
            • james_bond007 Re: blad programowy - ostatnia strona forum 16.05.06, 20:49
              Twoim forum? Za ile je sobie kupiłaś?
              Bo jesli chodzi o forum na tym portalu, to jest to forum Gazeta.pl, z którego
              portal ci pozwala korzystać...
              • zettrzy Re: blad programowy - ostatnia strona forum 16.05.06, 20:58
                dzejmsie wielbladzie, nie wystawiaj na widok publiczny swojej malorolnej
                mentalnosci...
                portal POZWALA korzystac? portal zabija sie o uzytkownikow bo bez nich nie
                przyciagnie placacych za reklamy sponsorow
                z czego ja moglabym byc potencjalnym, ale po doswiadczeniu z wami doszlam do
                wniosku ze lepiej nadal placic Amerykanom, bo wy nie potraficie nawet
                zautomatyzowac ostatniej strony
                a potem zlosliwi pytaja skad te straty ... no wlasnie ...
                • james_bond007 Re: blad programowy - ostatnia strona forum 16.05.06, 21:04
                  Jesteś zwolenniczką przewagi ilości nad jakością? Lepszy jeden inteligentny
                  uzytkownik niz 5 chamów takich jak ty, których trzeba ciągle pilnować i wycinać.

Twoje posty są pełne napastliwości, bufoniarskiego wywyższania się i
                  bezpodstawnej roszczeniowej postawy. Gdybym ja był właścicielem takiego portalu,
                  podziękowałbym ci za udział dając bana.
    • tebe Re: blad programowy - ostatnia strona forum 15.05.06, 16:19
      One nie giną. Nie są po prostu brane pod uwagę przy prezentacji.
      Nie są nawet archiwizowane.
      • pinkpanther Re: blad programowy - ostatnia strona forum 15.05.06, 22:16
        ale dlaczego?
        • tebe Re: blad programowy - ostatnia strona forum 16.05.06, 10:30
          Dlaczego w tym przypadku to trudne pytanie. Taka cecha aplikacji. Jedna z
          decyzji podjętych w trakcie projektowania forum polega na tym, że do prezentacji
          forum bierze się wątki z x ostatnich dni (nie wszystkie, które nie są w
          archiwum).
          Problem w tym, że aby to zmienić, trzebaby zmienić nieco więcej a tak naprawdę
          0,1 proc użytkowników zagląda tak daleko.
          • zettrzy Re: blad programowy - ostatnia strona forum 16.05.06, 16:27
            to nie jest trudne pytanie i odpowiedz oczywista dla kazdego kto spojrzal na
            wasz kod - dodajecie te strony recznie zamiast posluzyc sie funkcja do
            automatycznego dodawania nowych stron
            aby to zmienic nalezaloby wykazac wiecej inteligencji przy kodowaniu strony, ale
            jakos nie widze owej inteligencji ani w kodzie ani w reakcji na zgloszony problem

skoro mowimy o aplikacji, to mozesz mi wyjasnic dlaczego ta "cecha aplikacji"
            nie pojawia sie na wszystkich forach? bo zauwazylam ze sa fora prywatne ktore
            maja po 40 i wiecej stron i jakos mozna zobaczyc posty na stronie 65 - a
            aplikacja jest ta sama

i co to znaczy "tak daleko" w kontekscie 7 stron, a co bedzie jak napiszemy 20
            stron w ciagu nastepnego tygodnia i wszyscy zechca te watki czytac?
            • tebe Re: blad programowy - ostatnia strona forum 17.05.06, 08:08
              Czy na tym forum były jakieś starsze wątki niż tu:
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30539&s=7&sortuj=3 ?

Z tego co widzę powstało w lipcu 05, trudno jest dotrzeć do tych z ostatniej
              strony. Za jakiś czas to się zmieni, ale zapewniam Cię, że ponad 80 procent
              ludzi interesuje tylko to co jest na 1szej stronie wątków. Problem dostępności
              do wątków założonych przed 300 dniami był tu w takim kontekście dość rzadko
              poruszany.
              Przyznam, że kawałek o dodawaniu tych stron ręcznie jest bardzo interesujący.
            • anaiss Re: blad programowy - ostatnia strona forum 17.05.06, 12:51
              zettrzy napisała:
              [...]
              > dodajecie te strony recznie [...]

do każdego z 5213 for prywatnych?
              • genoveva Re: blad programowy - ostatnia strona forum 17.05.06, 13:27
                anaiss napisała:

> zettrzy napisała:
                > [...]
                > > dodajecie te strony recznie [...]
                >
                > do każdego z 5213 for prywatnych?

No właśnie wychodzi na to, że tylko do 5212 ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka