Dodaj do ulubionych

Kukliński - bohater narodowy - generałem !!!

12.08.06, 12:06
Będzie awans dla płka Kuklińskiego
Piątek, 11 sierpnia (16:48)

W Kancelarii Prezydenta planowany jest awans na stopień generalski dla płka
Ryszarda Kuklińskiego.

Ze względu na konieczność zmian w prawie, najprawdopodobniej płk Kukliński
otrzyma go 11 listopada - poinformował podsekretarz stanu w Kancelarii
Prezydenta Andrzej Krawczyk.

O awansowanie płka Kuklińskiego na stopień generalski zabiegają środowiska
kombatanckie. Wcześniej media sugerowały, że mogłoby się to stać 15 sierpnia,
w dniu Święta Wojska Polskiego. Stanie się to jednak najprawdopodobniej w
Święto Niepodległości
Szkoda,że tak późno !

Bogu za to dziękować !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: sbs zdrajca - generałem IP: 217.97.203.* 12.08.06, 12:17
      Nowe standardy i wzorce do nasladowania.
    • Gość: Adam Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.08.06, 12:17
      nareszcie Plska docenia prawdziwych POLAKóW
      • venus99 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 17:19
        na żołdzie amerykańskim.
        • zewsi Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 17:22
          Ja mu się nie dziwię. Służył temu kto płacił prawdzymi pieniędzmi.
          • duch_zenona Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 17:35
            Jeżeli dzisiaj ktoś chciałby zakazać działalności wszystkich partii, internować
            opozycję, wprowadzić cenzurę i wyprowadzić wojsko na ulicę, to co byście
            zrobili, żebyście o tym wiedzieli wcześniej?

A gdzie miał uciec? Na Kubę?
            • zewsi Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 17:42
              Pracował dla USA, więc uciekł do USA.
              • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 19:23
                dobre....lepiej byloby gdyby ci co pracowali dla sowietow tam rowniez
                uciekli.....
                • Gość: Z.P. Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.elpos.net 12.08.06, 19:39
                  To najlepszy post jaki przeczytałem na tym forum.
                  • emeryt17 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 21:26
                    też tak uważam !!!!
                • alex.4 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 10:22
                  Kukliński nie miał nic wspólnego z polska demokratyczną opozycją
                  • bernard46 Re: Kukliński -----jego wklad byl mniejszy..od 15.08.06, 00:55
                    zwyklego kolportera Niezaleznego Pcimia
              • emeryt17 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 21:26
                towarzyszu zewsi, mutancie komunistyczny, gdybu nie tacy Bohaterowie nadal
                służyłbyś wiernir sowietom !! Albo byłbyś już w piekle !!
                • tow.zewsi Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 22:18
                  emeryt17 napisał:

> towarzyszu zewsi, mutancie komunistyczny,

Dziękuję za kompement :-)

Kukliński jest bohaterem? Hmmm. Pewnie dlatego, że bohatersko sprzedawał
                  informacje za dolary.
                  • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 01:45
                    to masz okazje zablysnac......ile zarobil, wiesz czy tez tylko tak z nawyku
                    szczekasz....?
                    • alex.4 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 10:23
                      tradycyjny pokaz braku kultury (i wiedzy) kotwicza
                      • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 20:44
                        nie boj zaby PDolu......
                      • cynik.a Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 15.08.06, 08:44
                        alex.4 napisał:

> tradycyjny pokaz braku kultury (i wiedzy) kotwicza
                        >
                        ... no to ty! czerwona wszystko-wiedzma! - wypierdku konow,marchl. i
                        dzierzynskich - odpowiedz na poprzednie pytanie: ile! no ???
                    • zewsi Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 11:14
                      kotwicz69 napisał:

> to masz okazje zablysnac......ile zarobil, wiesz czy tez tylko tak z nawyku
                      > szczekasz....?

A Ty nie potrafisz inaczej rozmawiać?
                      • alex.4 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 14:47
                        aby inaczej rozmawiać trzeba było otrzymać w domu kulturę osobistę i dobre wychowanie...
                        • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 20:43
                          no i nadal czekam, az podasz kwoty, ktore otrzymal Kuklinski od amerykanow.....
                          chyba, ze jak wspomnialem wczesniej, nie masz konkretow (szczekasz), a
                          neobolszewicki kolaborant, czytaj PDol przylaczyl sie do skomlenia.....
                          doktorku, mam ci przypomniec cytaty, swiadczace o twojej kulturze i
                          wychowaniu.....?
                          • zewsi Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 21:20
                            Jakoś szczególnie zainteresował Cię ten temat szczekusiu?
                            Nie wiesz ile Amerykanie płacą? Ja też nie. Ale mam radę. Pojedź sobie do
                            Langley i zapytaj jakiegoś agenta, może poda satysfakcjonującą Cię stawkę.
                            • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 21:28
                              nie szczekam, lecz pytam......
                              ty nie wiesz!!!!!
                              a wygladalo to zupelnie inaczej:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=46800504&a=46811067
                              no to jak, wiesz czy nie wiesz, piszesz czy szczekasz......?
                              • zewsi Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 21:34
                                Drogi Kotwiczu, pozwól że Ci wyjaśnię.
                                Z mojej wypowiedzi wynika tylko tyle, że Kukliński pracował za prawdziwe
                                pieniądze czyli dolary. W tamtych czasach jedynym środkiem płatniczym były dolary.
                                Złotówki były do d..., bo nic nie można było za nie kupić.
                                Zrozumiałes?
                                • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 21:37
                                  zrozumialem.....i dlatego oczekuje od ciebie, bo to ty napisales, na podanie
                                  kwot, badz chociaz przykladow na przekazanie Kuklinskiemu $US jako
                                  wynagrodzenie za przekazane materialy......
                                  zrozumiales....?
                                  • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 21:42
                                    www.piesiewicz.pl/index.php?LANG=pl&struct=2_3&art_ID=31
                                    ze szczegolnym uwzglednieniem fragmentu....:
                                    "Trzeba jasno powiedzieć, że płk Kukliński nawiązał współpracę ze Stanami
                                    Zjednoczonymi pełniąc wysokie funkcje w Sztabie Generalnym. Lecz nie był on
                                    klasycznym szpiegiem – co społecznie kojarzy się bardzo negatywnie. To
                                    hańbiące, że utrzymują się głosy kłamliwej propagandy, że płk Kukliński
                                    sprzedał się za dolary i tym samym zbrukał honor polskiego oficera. Niestety
                                    muszę z przykrością stwierdzić, że taki ton pojawiał się we fragmentach
                                    wystąpienia przedstawiciela Prokuratury Generalnej.
                                    Wiemy przecież, że w materiale dowodowym są dokumenty, które wskazują, iż
                                    badano każde krzesło, każdą szafę każdy rachunek. Wiemy również, iż jego
                                    standard życia nie odbiegał od przeciętnej ówczesnych ludzi władzy,
                                    piastujących prominentne stanowiska. Więcej, był to standard poniżej poziomu
                                    ówczesnych dygnitarzy. Nie warto się nad tym rozwodzić. Jedno może warto
                                    zauważyć. Pamiętamy te budowane rezydencje, dacze wokół Warszawy. Będąc co
                                    nieco złośliwym, można zadać pytanie: za jakie pieniądze były te inwestycje i
                                    od jakiego wywiadu. Czynię taki chwyt, ponieważ trzeba jasno powiedzieć, że nie
                                    ma śladu, poszlaki, dowodu, sygnału, by płk Kukliński za swoją współpracę z
                                    przedstawicielami administracji Stanów Zjednoczonych pobierał jakiekolwiek
                                    wynagrodzenie lub uzyskiwał jakieś profity. Potwierdzają to ludzie oddani
                                    Polsce, mający wiarygodne informacje. Nie ma dowodów. Tak więc wszelkie tezy
                                    dotyczące jego sprzedania się są czystą insynuacją. To musi być jasne – i to
                                    dzisiaj musi być powiedziane. Tajna współpraca Ryszarda Kuklińskiego ze Stanami
                                    Zjednoczonymi to nie tylko przekazywanie planów, dokumentów. To coś więcej. To
                                    była praca koncepcyjna. Była w tym pewna myśl, strategia, wizja rozwoju
                                    wypadków...."
                                    • alex.4 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 22:26

czyli żadnych faktów... same czcze spekulacje:)
                                    • alex.4 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 22:27
                                      Nawuaenm mówiąc nie dziwię się, że kotwicz broni Kuklińskiego. W końcu Kukliński przsłużył się jego ojczyźnie USA...
                                      • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 02:09
                                        moja ojczyzna jest Polska.....biedny neobolszewiku........
                                        • alex.4 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 13:49
                                          rwoja ojczyzno bolszewiku i faszysto jest tam gdzie mieszkasz:)
                                          • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 17:35
                                            PDolska kultura i wychowanie w pelnym wydaniu.....
                                            Robercie Suski, dr historii starozytnej UB, ales ty "europejski"....;)
                                            moja ojczyzna jest ta, ktora wybralem......PDale......ponial...?
                                • Gość: Z.P. Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.elpos.net 13.08.06, 21:55
                                  Sugerujesz, że jeżeli za złotówki trudno było coś kupić, to jest to dowód na
                                  to, że Kukliński pobierał od Amerykanów dolary za przekazywane informacje?
                                  Chyba jesteś niewyspany.
                                  • alex.4 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 22:28
                                    A masz dowód na charytatywne działanie Kuklińskiego????
                                    W czasch zimnej wojny osoby które przeszły na drugą stronę brały zawsze pieniądzę:)
                                    • Gość: Z.P. Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.elpos.net 13.08.06, 22:32
                                      A masz dowód?
                                      • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 02:08
                                        najwyzej osobisty......;)
                • kamilar Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 21:44
                  emeryt17 napisał:

> towarzyszu zewsi, mutancie komunistyczny, gdybu nie tacy Bohaterowie nadal
                  > służyłbyś wiernir sowietom !! Albo byłbyś już w piekle !!

Mimo wszystko złamał wojskową przysięgę, zdradził kolegów wojskowych. Jest to
                  więc postać dwuznaczna moralnie. Dla Kmicica przysiega dana Radziwiłłowi była
                  wiażaca:)
                  • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 21:51
                    zgoda, ale czy wojskowa przysiega LWP nie byla zdrada wobec ojczyzny, czy jego
                    koledzy, ktorzy nadal sluzyli w LWP nie byli zdrajcami wlasnego narodu.....?
                    przeciez ci, ktorzy wytrwali w przysiedze i pozostali jej wierni....Poznan
                    1956, Wybrzeze 1970, Polska 1981......czy oni maja czyste sumienie......?
                    • kamilar Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 21:56
                      Wiedział komu przysięga. Cechą żolnierza nie jest myśleć tylko wykonywać
                      rozkazy, a juz napewno nie jest jego rolą zastanawiać się która strona jest
                      "dobra" i łamać przysięgę.
                      Kukliński dla mnie jest postacią tragiczną, jak Konrad Wallenrod czy Antygona,
                      najlepiej zostawić go w spokoju.

Stosująć Twoja definicję zdrady, wyjdzie, że 40 milionów Polakow to zdrajcy. Czy
                      chodząc do pracy, robiąc zakupy w państwowym sklepie, kupująć wódkę i papierosy
                      (akcyza), przesyłajac dolary dla rodziny z Ameryki nie wzmacniało się systemu??
                      • Gość: Z.P. Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.elpos.net 13.08.06, 22:00
                        Kamilar napisał:
                        Stosująć Twoja definicję zdrady, wyjdzie, że 40 milionów Polakow to zdrajcy. Czy
                        chodząc do pracy, robiąc zakupy w państwowym sklepie, kupująć wódkę i papierosy
                        (akcyza), przesyłajac dolary dla rodziny z Ameryki nie wzmacniało się systemu??
                      • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 02:16
                        "....Cechą żolnierza nie jest myśleć tylko wykonywać
                        rozkazy, a juz napewno nie jest jego rolą zastanawiać się która strona jest
                        "dobra" i łamać przysięgę....."-czyzbys juz teraz probowal wybielic Grassa?
                        a moze chodzi ci o Gestapo, NKWD, UB i SB.......?
                        przeciez nie musieli myslec.......
                        reszta twego postu nie jest zupelnie logiczna.....bo ilu z tych 40 milionow
                        bylo w kadrze oficerskiej LWP, formacjach MSW....ilu.....
                        reszta spoleczenstwa nie przysiegala wiernosci PRL, kupujac towary kupowala aby
                        przezyc, a prywatne pieniadze z zachodu drastycznie nie wzmacnialy
                        systemu......mialy na celu poprawe bytu rodzin....
                        • kamilar Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 13:20
                          A co to jest te LWP?
                          Bo ja sie zastanawiam, z moich info wynika, ze mielismy WP, a LWP to była nazwa
                          potoczna i to używana krótko. Lubisz linki wklejać więc ja też Ci wkleję jeden
                          pl.wikipedia.org/wiki/LWP
                          A czy wszyscy żołnierze Gestapo, Wermachtu odpowiadali w Norymberdze czy yylko
                          dowódzcy?
                          Porównywanie WP z czasów PRL do NKWD czy do Geatspo jest śmieszne i trąci albo
                          niewiedzą albo zaślepieniem.
                          • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 16:37
                            to to kamilu, to to....:
                            encyklopedia.korba.pl/page/Ludowe_Wojsko_Polskie
                            • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 16:45
                              a czym sie zajmowalo LWP/WP na terenach kraju w latach 1944/195.....?
                              "....Ludowe Wojsko Sowieckie
                              Ludowe Wojsko Polskie było ściśle podporządkowane Sowietom. O ile jeszcze w I
                              Armii LWP istniał niewielki margines wolności, to po zdjęciu ze stanowiska gen.
                              Zygmunta Berlinga (za desant na Czerniakowie idący na pomoc powstaniu
                              warszawskiemu) i zastąpieniu go tandemem: sowiecki generał Stanisław Popławski
                              jako dowódca armii i przedwojenny agent NKWD Piotr Jaroszewicz (późniejszy
                              premier) jako komisarz polityczny - zależność była już pełna. Dowódcą II Armii
                              LWP został wieloletni agent Kominternu Karol Świerczewski (jako agent
                              Kominternu brał udział jeszcze w wojnie domowej w Hiszpanii). Ministrem obrony
                              narodowej był od 1949 r. marszałek Konstanty Rokossowski. Żeby uwiarygodnić
                              jego wątpliwy polski rodowód, rozpowszechniano wiadomość, jakoby przyszły
                              minister na początku XX wieku jako kamieniarz wznosił most Poniatowskiego w
                              Warszawie. Po 1956 r. Kostia wrócił do ZSRR, gdzie wzywał Nikitę Chruszczowa do
                              użycia siły przeciw Polsce (razem z przybyłymi specjalnie w tym celu do Moskwy
                              przywódcami komunistycznych Chin - Zhou Enlaiem i Deng Xiaopingiem). W czerwcu
                              1956 r. sowiecki gen. Popławski, którego prawdziwe nazwisko brzmiało Siergiej
                              Fiodorowicz Gorochow, wyprowadził czołgi przeciw protestującym robotnikom
                              Poznania. Od kul zginęły 74 osoby. Po październiku 1956 r. Popławski vel
                              Gorochow wrócił do ZSRR...."
                            • kamilar Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 17:27
                              Czy Ty przecytaleś wklejony przez /siebie link, czy go nie zrozumiałeś?? JAK LWP
                              mogło zajmować się strjkami w czasach PRL-u skoro istnial w 1944|??
                              • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 17:37
                                chodzi ci o to, ze istnialo od 1943/44....czy cos innego masz na mysli.....?
                          • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 16:49
                            skoro wspominasz Norymberge.....to skad sie wziela w twoim poscie liczba 40
                            milionow....?
                            co do porownywania LWP/WP z Gestapo i NKWD.....to przynajmniej w latach
                            1944/1953 mozna zauwazyc wiele podobienstw.....czescia jakiej formacji byla
                            IW....i czy tak sie roznila od innych, wczesniej wymienionych?
                      • cynik.a Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 15.08.06, 08:57
                        kamilar napisał:
                        >
                        > Stosująć Twoja definicję zdrady, wyjdzie, że 40 milionów Polakow to zdrajcy.
                        Cz
                        > y
                        > chodząc do pracy, robiąc zakupy w państwowym sklepie, kupująć wódkę i
                        papierosy
                        > (akcyza), przesyłajac dolary dla rodziny z Ameryki nie wzmacniało się
                        systemu??

Co za pokretne rozumowanie ?!
          • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 19:24
            a moglbys to czyms poprzec....?
            sumy, ilosci wplat,itp.....?
            • duch_zenona Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 19:40
              kotwicz69 napisał:

> a moglbys to czyms poprzec....?
              > sumy, ilosci wplat,itp.....?
              ---------------------------
              To może tak lista wypłat komunistów z wierchuszki PZPR, którzy pracowali dla
              okupanta Polski - sowieckiego imperium?

Minęło już tyle lat a niektórym wciąż sie wydaje, że to oni byli dobrzy a
              Kukliński zły.

Jakie to smutne.
              • Gość: Z.P. Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.elpos.net 12.08.06, 19:47
                Ciekawe, dlaczego wszyscy którzy pracowali dla Moskwy, nie pobierają stamtąd
                emerytur?
                • emeryt17 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 21:28
                  wogóle nie powinni jako zdrajcy otrzymywać żadnych świadczeń !! Miejmy
                  nadzieję, że tak w koncu sie stanie !!!!
                  • emeryt17 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 21:34
                    Chwała Mu na wieki !!!!!!
                    Sam uratował miliony istnień ludzkich od atomowej i komunistycznej zagłady !!
                    • tow.zewsi Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 22:19
                      emeryt17 napisał:

> Chwała Mu na wieki !!!!!!
                      > Sam uratował miliony istnień ludzkich od atomowej i komunistycznej zagłady !!

Dobre ;-)))
                  • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 01:52
                    a slowo stalo sie cialem....:
                    www.iskry.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=139
              • tow.zewsi Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 22:48
                Nie uważam, by ktoś zdradzający swój kraj (nieważne czy dla tych, czy dla tych)
                był dobry.
                • Gość: Z.P. Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.elpos.net 12.08.06, 23:08
                  Mogę się zgodzić z tym, że zdradził swoich mocodawców i to wśród nich szukałbym
                  w pierwszej kolejności zdrajców tego kraju.
            • zewsi Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 21:39
              Jak już napisałem, udaj się do cenrali CIA w Langley. Tam Cię być może
              poinformują jakie były miejsca kontaktowe, hasła, przekazywane kwoty.
              • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 21:43
                www.piesiewicz.pl/index.php?LANG=pl&struct=2_3&art_ID=31
                on tez widocznie nie dotarl do Langley.........
                • zewsi Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 21:54
                  Mógłbym napisać niczym minister Ziobro: "Nie ma dowodów? To znaczy, że je
                  zniszczono". Mógłbym, ale nie napiszę.
                  Jeśli nie udokumentowano, że donosił za pieniądze, to znaczy, że robił to dla idei.
                  Taka postawa jest dla mnie bardziej zrozumiała.
                  • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 02:18
                    dlatego pytalem o dowody twego przeswiatczenia, ze robil to za $US.......
        • emeryt17 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 21:24
          sam jesteś ciemny mutancie komunistyczny na wieloletnim żołdzie sowieckim !!!
        • Gość: Gajowy Re: Gdzie jest generał ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 15:42
          U kazdego generała już muzyka grać przestała.
      • bernard46 Re: Kukliński - marszalkiem lepiej 15.08.06, 00:52
    • Gość: MJ Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.cnb.com.pl 12.08.06, 19:32
      Ale masakra,żeby zdrajcę tak mianować.Nic Go nie tłumaczy.Ładne nam dają
      przykłady i wzorce do naśladowania.
      • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 19:33
        a kogo on tez zdradzil...?
        przypomnij, bo juz nie pamietam......
        • Gość: MJ Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.cnb.com.pl 12.08.06, 21:20
          Przypadkiem to nie On wywoził przez 10 lat tajne dokumenty?Nie wiem jakie
          kierowały nim pobudki,ani czy brał pieniążki,ale zdrada to zdrada.Nie zależnie
          od panującego systemu.I zdrajców nie można kreować jako wzory cnót do
          naśladowania.
          • emeryt17 [...] 12.08.06, 21:32
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • venus99 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 14:35
              wyparowanie w wyniku amerykańskiego uderzenia atomowego na Polskę.i o tym
              pamietajmy.
          • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 01:42
            czyzby......?
            i to ma sie rowniez odnosic do wszystkich, ktorzy walczyli z zaborca, badz
            komunizmem i nazizmem.....czyzby?
            wiec powtorze pytanie....kogo zdradzil i jakie byly efekty tej zdrady....?
      • Gość: Z.P. Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.elpos.net 12.08.06, 19:41
        Prawdę mówiąc, nikt nie chce awansować Kuklińskiego na generła Ludowego Wojska
        Polskiego.
        • duch_zenona Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 20:07
          Gość portalu: Z.P. napisał(a):

> Prawdę mówiąc, nikt nie chce awansować Kuklińskiego na generła Ludowego Wojska
          > Polskiego.
          ------------------
          Czy też kranoj armii
      • emeryt17 [...] 12.08.06, 21:29
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • lindow1 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 12.08.06, 20:23
      O k...a! To jednak prawda" :białe nie będzie białe a czarne czarnym - jak
      powiedział wybitny polski mąż stanu , jeden z dwóch miłościwe nam panującychy
      dzięki temu ojcu radiomaryjnemu i jego janczarom. O k... patrzysz w prawo -
      beznadzieja, patrzysz w lewo tudzież budujemy nowy dom.
      • Gość: kropek Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.stnet.pl 12.08.06, 23:38
        polska zeszła na psy do smietnika i rynsztokowych popłuczyn.
        kazdemu autorytetowi znajda SBecka teczke a byle szui sprzedajnej stopien
        generalski nadadza.
        • duch_zenona Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 00:24
          O jakich szujach sprzedajnych mówisz? Generale Milewskim, Moczarze, UB-kach,
          SB-kach i innych zdrajcach, sługuach i żałosnych przydupasach moskali?

Los cię bardzo skrzywdził. Wielu takich jak ty czuje dziś w duszy pustkę i
          strach. Naród jednak przetrwał rozbiory, okupację, mroczne i ponure lata niewoli
          komunistycznej.

Polska duma, katolicka wiara pielęgnowane w polskich rodzinach przez pokolenia
          to sprawiły.

Za 10-15 lat nad Polską znów zaświeci słońce, ale tobie i twoim dzieciom nie ma
          i nie będzie już żadnej nadziei. Wasza pustka was zeżre i wchłonie.
          • alex.4 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 10:21
            Zenuś czy ty jesteś pijany? Chy chodzi ci o Polskę Leppera, Kalaty, Kryzego, Gilowskiej? Katolicka Polska? W Warszawie w niedzielnych msach uczestniczy dziś 15% osób. Toi wspólczynnik taki jak w UE:) W innych miastach bywa podobnie. POlska katolicka przezywa kryzys i tacy ludzie jak ty tylko go pogłębiają. Kościoł w Polsce będzie kryzysie, jeśli nie stanie się on otwarty na nowe wyzwania. Za kilkanaście lat będzie juz za póxno.
            • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 20:48
              czyzbys zapraszal Al-qaede na salony.....?
              przypomnil tylko, liczbe uczestnikow tegorocznych pielgrzymek i osob, ktore
              uczestniczyly w mszach z Papiezem......
          • venus99 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 14:37
            zenek,ty masz siłę w lędźwiach a potrzebna jest w rozumie.
        • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 01:44
          a kto kreowal owe "autorytety".....????
          juz nie pamietasz......no to polecam jako przyklad archiwa GW i postac
          Czajkowskiego......
          • alex.4 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 10:21
            Albo Jankowski:)
            • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 20:49
              a co masz do Jankowskiego......szczek, czy tez konkrety...?
              • alex.4 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 22:30
                Publikacje Rzeczpospolitej i Życia Warszawy:)
                • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 02:19
                  ktore mowilo o.....?
                  w wyniku ktorych Jankowski zostal skazany na.....?
                  czekam na konkrety, a nie na szczek.....
        • cynik.a Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 15.08.06, 09:44
          Gość portalu: kropek napisał(a):

> kazdemu autorytetowi znajda SBecka teczke a byle szui sprzedajnej stopien
          > generalski nadadza.

Nie kazdemu, nieeee kazdemu - gowniazu. A kto, na jaka teczke sie "przysluzyl",
          taka ja ma. I sie ja o t w o r z y. A szuje niech drygaja.

PS.Do Kotwicza i Zenona: nie warto zaprzatac sobie glowy - gowniazami.
          Pozdrawiam (KiZ) - oczywiscie.
      • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 01:43
        czepianie sie przejezyczen na wiele sie nie zda......
        • Gość: kropek Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.stnet.pl 13.08.06, 07:55
          wyrósł tez Polko bohater najnowszych czasów który nawet fotografie wojenne robi
          sobie przy amerykanskiej fladze.
    • alex.4 Kukliński - bohater narodowy - PRL oficer 13.08.06, 10:27
      Przez lata Kukliński był zwykłym komunistycznym oficerem, który działał na rzecz Związku radzieckiego:)
      • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - PRL oficer 13.08.06, 20:55
        alus, a Onyszkiewicz w LWP nie sluzyl......?
      • cynik.a Re: Kukliński - bohater narodowy - PRL oficer 15.08.06, 10:01
        alex.4 napisał:

> Przez lata Kukliński był zwykłym komunistycznym oficerem, który działał na
        rzec
        > z Związku radzieckiego:)
        >

... ty durna wszystkowiedzmo. A ty nie znasz zasady ze dla konspiracji, aby
        zwalczac wroga - nalezy wejsc w jego struktury? ON to potrafil! Przechytrzyl
        czerwony faszyzm! Zalatwil to po GENERALSKU. Czesc Jego Pamieci !!!

PS.Zawsze, kiedy jestem na Powazkach, klade kwiatek lub zapalam lampke na Jego
        grobie. Juz GENERALA.
        • alex.4 Re: Kukliński - bohater narodowy - PRL oficer 16.08.06, 09:55
          Najpierw planował polski wkład w ofensywę sowietów na zachód:)
    • Gość: ik Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:56
      www.onet.pl/7e8
      • Gość: ekafola Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neto.pl 13.08.06, 15:47
        Doskonała pora na rozdawnictwo medali i stopni. Wystawiajcie więc piersi do
        odznaczeń. Taka okazja może się nie powtórzyć!
        Innym tematem jest, że jeszcze jest trochę bandytów i grabieżców z czasów
        powojennych do odznaczeń. A może zrobić w ich rodzinach rewizje? Może ktoś
        rozpozna jeszcze swój kożuch albo maszynkę do szycia bo resztę już zapewne
        spieniężyli.
        • duch_zenona Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 17:01
          UB-cy i inne komunistyczne tałatajstwo rekrutowało się wówczas z rodzin parobków
          i chłopów małorolnych. Skąd u takiego chama byłaby "maszynka do szycia"??? Tam
          nie było niczego, co można by spieniężyć.

No, chyba że jeździł do Ełku na szaber.
          • Gość: ekalofa Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neto.pl 14.08.06, 15:42
            <<UB-cy i inne komunistyczne tałatajstwo rekrutowało się wówczas z rodzin
            parobków i chłopów małorolnych. Skąd u takiego chama byłaby "maszynka do
            szycia"??? Tam nie było niczego, co można by spieniężyć.>>

ale oni takich nie mordowali co nic nie mieli. Bo po co? Dobrze, że się dobrali
            do bandziorków i wystrzelali albo wywieszali. Dzieki temu nie musimy ich
            ogladać w rządzie. Dla mnie bandzior to bandzior. Ale dla niektórych bandzior z
            AK jest lepszy.
    • bogo2 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 17:16
      za co ... ?
      przeciez Bog mu zabral synow...!
      zostawmy go w spokoju...!!!

poetapamieta napisał:

> Będzie awans dla płka Kuklińskiego
      >
      > Bogu za to dziękować !!!
      • duch_zenona Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 17:51
        bogo2 napisał:

> za co ... ?
        > przeciez Bog mu zabral synow...!
        > zostawmy go w spokoju...!!!
        ---------------
        Nie słyszałem - czy mogę prosić o szczegóły?
        • bogo2 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 17:56
          szczegoly czego...? jak mu synowie umierali...?

duch_zenona napisał:

> bogo2 napisał:
          >
          > > za co ... ?
          > > przeciez Bog mu zabral synow...!
          > > zostawmy go w spokoju...!!!
          > ---------------
          > Nie słyszałem - czy mogę prosić o szczegóły?
          >
          >
          • bogo2 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 17:59
            tylko Bog wie ,jak umierali...!!!

bogo2 napisał:

> szczegoly czego...? jak mu synowie umierali...?
            >
            >
            > duch_zenona napisał:
            >
            > > bogo2 napisał:
            > >
            > > > za co ... ?
            > > > przeciez Bog mu zabral synow...!
            > > > zostawmy go w spokoju...!!!
            > > ---------------
            > > Nie słyszałem - czy mogę prosić o szczegóły?
            > >
            > >
          • duch_zenona Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 17:59
            Czy umarli śmiercią naturalną, czy też mordercy z KGB ich sprzątnęli?
            • bogo2 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 18:21
              jezeli masz smialosc, to sie zapytaj ojca...
              jeeli nie masz, to, nie spekuluj...!!!! zapal za nich swieczke..

duch_zenona napisał:

> Czy umarli śmiercią naturalną, czy też mordercy z KGB ich sprzątnęli?
              • duch_zenona Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 18:42
                bogo2 napisał:

> jezeli masz smialosc, to sie zapytaj ojca...
                > jeeli nie masz, to, nie spekuluj...!!!! zapal za nich swieczke..
                >
                ----------------------
                To było bardzo niesmaczne - wara ci, prostaku od mego ojca.
                • zewsi Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 18:46
                  duch_zenona napisał:

> To było bardzo niesmaczne - wara ci, prostaku od mego ojca.

duch_zenona napisał:

> A z jakiej wioski przyjechali twoi rodzice?

Moralność Kalego?
                  • duch_zenona Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 19:23
                    zewsi napisał:

> duch_zenona napisał:
                    >
                    > > To było bardzo niesmaczne - wara ci, prostaku od mego ojca.
                    >
                    > duch_zenona napisał:
                    >
                    > > A z jakiej wioski przyjechali twoi rodzice?
                    >
                    > Moralność Kalego?
                    -----------------------
                    Nie wyrywaj zdań z kontekstu i nie stosuj tanich chwytów propagandowych, to i ja
                    nie będę stosował wobec ciebie.

Tu masz fragment tej dyskusji:

kamilar -"Co do Zenona, to zastanawiam się, czy On choć raz byl w Białymstoku?"

ja: -"Zaczyna być ciekawie - kontynuuj, kamilar. Jak już kiedyś pisałem, rodzina
                    ojca
                    mieszka w Białymstoku od wielu, wielu pokoleń, zaś matka nie jest rodowitą
                    białostoczanką.

A z jakiej wioski przyjechali twoi rodzice?"

------------------------
                    Prawda, że brzmi inaczej? Poza tym czy twoim zdaniem chamska mętna sugestia
                    bogo, że mój ojciec jakoby był zamieszany w śmierć synów Kuklińskiego da się
                    porównać do mojej dyskusji z kamilarem?
                    • zewsi Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 20:14
                      Widzisz Duchu.
                      Ja tak to widzę.
                      Rozmawiałeś z Bogo o Kuklińskim i jego synach. O przyczynie śmierci synów
                      Kuklińskiego. Ty napisałeś, że zabili ich kagiebiści. Bogo napisał, że to
                      spekulacje, że nie wiadomo jak zginęli.
                      Bogo Ci poradził, że jeśli chcesz się dowiedzieć jak było naprawdę, to zapytaj
                      ojca. "Jeśli masz śmiałość, to zapytaj ojca". Nie "swego ojca", tylko "ojca" i
                      jeszcze to "jeśli masz śmiałość", z którego wynika, że aby zapytać trzeba
                      przełamać swój strach...
                      Cały czas rozmowa dotyczyła jednego ojca - Ryszarda Kuklińskiego.
                      Kukliński jest już na łonie Abrahama razem ze swymi synami.
                      Ty pomyślałeś, że Bogo pije do Ciebie.
                      Powiedziałeś: Wara od mojej rodziny.
                      Dotknęło Cię to.
                      Przez pomyłkę poczułeś się podle.
                      Teraz łatwiej powinieneś zrozumieć jak się czują rozmówcy, których bliscy są
                      mieszani do rozmowy, której temat w ogóle nie jest z nimi związany.
                      • duch_zenona Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 21:36
                        łatwo ci interpretować sugestie, które dotyczą czyjegoś ojca a nie twego.
                        • zewsi Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 22:09
                          No właśnie.
                          Ciężko nam wpasować się w skórę innego człowieka. Jeszcze ciężej to zrobić, gdy
                          rozmawiamy via internet. Nie widzimy twarzy rozmówcy, nie słyszymy tembru jego
                          głosu. Wciąż tylko słowa.
                          Czasem coś napiszemy niepomyślawszy.
                          Czasem kogoś obrazimy - to łatwe przez interet.

Na tym forum jakiś internauta przyczepił się do mego ojca.
                          Inni obrażali moją rodzinę w całości.

Wiem (i Ty też wiesz, prawda?) że to niesprawiedliwe.
                          W tym przypadku wydaje mi się, że Bogo pisał o Ryszardzie Kuklińskim, tak
                          wynikało z kontekstu. Jeśli było inaczej, to nie powinien był tego robić.

Tyle.
                          • alex.4 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 22:29
                            duchu może należy najpierw pomyśleć zanim coś się napisze...
                            • Gość: halna Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.vbp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 20:02
                              Jaki to bohater zwykły szpieg
                      • bogo2 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 14:12
                        dziekuje ... widzisz to dobrze..

zewsi napisał:

> Widzisz Duchu.
                        > Ja tak to widzę.
                        > Rozmawiałeś z Bogo o Kuklińskim i jego synach. O przyczynie śmierci synów
                        > Kuklińskiego. Ty napisałeś, że zabili ich kagiebiści. Bogo napisał, że to
                        > spekulacje, że nie wiadomo jak zginęli.
                        > Bogo Ci poradził, że jeśli chcesz się dowiedzieć jak było naprawdę, to zapytaj
                        > ojca. "Jeśli masz śmiałość, to zapytaj ojca". Nie "swego ojca", tylko "ojca" i
                        > jeszcze to "jeśli masz śmiałość", z którego wynika, że aby zapytać trzeba
                        > przełamać swój strach...
                        > Cały czas rozmowa dotyczyła jednego ojca - Ryszarda Kuklińskiego.
                        >(...)
                • bogo2 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 14:32
                  zle mnie zrozumiales....
                  pisze tylko i wylacznie o R.K - ojcu i jego synach....
                  personalne "podchody", zamiast argumentow, mnie nie interesuja....

duch_zenona napisał:

> bogo2 napisał:
                  >
                  > > jezeli masz smialosc, to sie zapytaj ojca...
                  > > jeeli nie masz, to, nie spekuluj...!!!! zapal za nich swieczke..
                  > >
                  > ----------------------
                  > To było bardzo niesmaczne - wara ci, prostaku od mego ojca.
                  • duch_zenona Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 15.08.06, 03:27
                    Chyba muszę przyznać, że rzeczywiście mogło chodzić nie o mego ojca ale o
                    Kuklińskiego. Chyba niepotrzebnie się uniosłem, ale niedawno jeden taki
                    "zrzucił" mego ojca z wieży strażniczej w łagrze, i dużo by pisać o innych atakach.

No cóż, bogo - masz u mnie kredyt na FB. Oczywiście ten kredyt jest nieduży -
                    jak moje "przewinienie".
            • Gość: idzikczortu Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.dyn.optonline.net 13.08.06, 19:02
              Tak sie sklada, iz cierpiac na notoryczny brak czasu, nie prowadze personalnego
              archiwum o ciekawych sprawach biezacych, dlatego, czesto-gesto, zmuszony jestem
              polegac na pamieci tylko.
              Jezeli chodzi o synow polkownika Kuklinskiego to bodajze 5 lat temu czytalem
              artykul w ktoryms z dziennikow polonijnych (daje 80 procent, iz byl to
              nowojorski "Nowy Dziennik"), gdzie autor oskarzal amerykanskie CIA o to, ze nie
              uchronila synow Kuklinskiego przed rzeznikami z KGB. Jak przez mgle pamietam z
              tego artykulu opis jak zaginal bodajze Jego mlodszy syn.
              Postawny blondas, byl zapalonym zeglarzem (po tacie), i pewnego pieknego dnia
              na Florydzie, w czasie ferii, tak jak to zawsze robil - wyplynal na kilku
              godzinny rejs. Nigdy juz nie wrocil. Co bylo zupelnie dziwne, jak po szkodzie -
              CIA zaczela badac poszlaki, to nikt dookola wowczas ani nie zauwazyl ani
              jakiegos sygnalu SOS ani tez innego niebezpieczenstwa. Kamien w wode!
              Ba, przez mgle pamietam takze notatke w New York Times'ie, o
              dziwnym "zaniknieciu" tym razem drugiego syna polskiego polkownika, z
              podtekstem - a gdzie bylo CIA?
              Rzecz jasna, jak na dobra dziennikarska notatke przystalo, w notatce znalazl
              sie zarys bohaterskiej sylwetki Kuklinskiego, ktory ryzykowal nie tylko wlasnym
              zyciem lecz takze i swojej rodziny aby pokazac swiatu, iz rosyjscy,
              barbarzynscy okupanci zrobili z Polski nuklearny odgromnik Europy gdzie, tak
              jak w partii szachow, sily NATO zmuszone bylyby skierowac swoje pierwsze
              uderzenie.
              Rosja zas, otworzywszy teatr dzialan poza swoimi granicami, mialaby czas "na
              ot'dyszku", przed nastepnym ruchem w nuklearnej "partii szachow".
              ................................................
              P.S.
              Czytajac wiele postow powyzej, pelnych witriolu (Polakow?), w opisie postaci
              polkownika Kuklinskiego poddalem sie smutkowi; oto, bardziej wywazony obraz
              historii wspolczesnej Polski znajduje w dzienniku, wcale nie tak przychylnym
              dla Polakow, hen, gdzies na drugiej polkuli. Czy ktos kiedys odpowie przed
              historia za tak doglebne skrzywienie wspolczesnej rzeczywistosci historycznej i
              etosu Polakow?
              • duch_zenona Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 19:30
                Dzięki Idzikczortu za informacje, o które mi chodziło.
                • Gość: noor Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 19:55
                  powiem więcej, bo akurat niedawno skończyłam czytać " Mojego przyjaciela
                  zdrajcę"- jedną z lepszych publikacji o Kuklińskim.

Jego młodszy syn, jak zostało powiedziane, wypłynął z kolegą na rejs motorówką,
                  gdyż był zapalonym fanem sportów wodnych. Zaginął. Nie znaleziono nic- nawet
                  skrawka ubrania, kapoków, czegokolwiek. KGB nie mogąc dopaść Kuklińskiego,
                  dopadło jego dzieci.

Drugi syn padł ofiarą zwykłego morderstwa, wyroku wykonanego przez KGB-
                  Wychodząc z uczelni, jesli dobrze pamiętam, na której pracował, na parkingu
                  ogromny terenowy samochód przejechał po nim, nie raz ( mozna by to było
                  podciągnąć pod wypadek ) ale cztery razy w tą i z powrotem...

Jeśli ktoś mi mówi, że ten człowiek nie zasługuje na szacunek i stopień
                  generała, zaczynam wątpić, co ludzie wiedzą o historii... Kukliński zdradził
                  chory reżim komunistyczny, bandę bezwzględnych radzieckich hien, dla których
                  Polska była paskiem o szerokości linijki szkolnej gdzieś na mapie. Gdy nie
                  możnabyło mówić o suwerennym wojsku, niepodległości, jak można mówić o zdradzie
                  stanu?? Litości...
                  • Gość: ptik Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:50
                    Trzeba byc konsekwentnym!!!
                    Przciez amerykanie mieli w Polsce wiecej szpiegow.Wszyscy powinni zostac
                    generalami!
                    To dopiero bylaby sprawiedliwosc dziejowa.
                    No i oczywiscie szpiegujacy na rzecz Francji,Angli czy niemiec.. no im to p[o
                    polkowniku chociaz?
              • Gość: idzikczortu Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.dyn.optonline.net 13.08.06, 20:53
                ERRATUM:
                Ze wstydem przyznaje, iz oto ja, ten sam, ktory smial innych pouczac o
                Polszczyznie napisalem slowo "polkownik" zamiast, oczywistego "pulkownik".
                Gdyby to ktos tylko widzial jak mi lyso...
      • kotwicz69 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 20:51
        jestes pewny, ze to sprawka Boga......?
        • ball7 Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 13.08.06, 21:45
          Skąd tylu wyznawców Giertycha na tym forum ? Pokolenie "kożuszników" powoli
          wymiera, a tu nowi się rodzą.
          Co do Kuklińskiego, to dobrze,że go awansują ...po śmierci.
          Zdrajca , to zdrajca ,bez względu na okoliczności .Mało ważne,od czyjej
          rakiety mają ludzie w Polsce ginąć , jeśli szpieg biorący wypłatę w
          polskich ,niechby tanich ale złotówkach (co najwyżej pracował w LWP w czynie
          społecznym) dorabia sobie w Ameryce."Zenony" sugerują że Amerykanom pracował
          za darmo , w czynie społecznym,tylko oni takiego pojęcia nie znają. W Ameryce ,
          jak spieprzył,pewnie na życie dostatnie kredyt zaciągnął pod zastaw czego ?
          Samolotu,łodzi podwodnej radzieckiej.Spieprzył bez majątku,a żył dostatnio.Ot
          Ameryka dziwny kraj.Starczy zajechać i się jest bogatym.
          • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Jaruzeskiego ? 13.08.06, 21:52
            ?????
            • alex.4 Re: Skąd tylu wyznawców Jaruzeskiego ? 13.08.06, 22:32
              Chodzi o Ciebie?????:)
              Nazywanie zdrady zdradą nie jest tożsame z popieraniem komunizmu.... Informacje dostarczane przez Kuklińskiego miały słuzyć do wyznaczenia celów na które miały spaść amerykańskie bomby jądrowe
              • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Jaruzeskiego ? 14.08.06, 02:23
                nie, chodzilo mi o ciebie, PD z Onyszkiewiczem, itp.....
                wyglada, ze jedna z tych bomb jadrowych spadla ci na glowke....albo jestes
                przykladem na skutki awarii w Czernobylu.....:
                www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=1404&token=
                • alex.4 Re: Skąd tylu wyznawców Jaruzeskiego ? 14.08.06, 13:53
                  W końcu bronisz chamie wusokiego oficera zaufanego JARUZElskiego:)
                  • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Jaruzeskiego ? 14.08.06, 16:17
                    a jednak prawda zawsze na wieszch wyjdzie.....;)
                    tak dalej, kulturalny i wychowany bananowcu jeden......
                    • alex.4 Re: Skąd tylu wyznawców Jaruzeskiego ? 16.08.06, 09:57
                      kotwicz nie zauwazyłeś, w jaki sposób do ciebie odnoszą się praktycznie wszyscy poza takimi delikwentami jka duch zenusia. Nie daje ci to do myslenia:)
                      • Gość: Z.P. Re: Skąd tylu wyznawców Jaruzeskiego ? IP: *.elpos.net 17.08.06, 00:11
                        To chyba próba odwrócenia uwagi od twego problemu?
          • alex.4 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 13.08.06, 22:30
            Dużo? Dwóch:)
            • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 02:26
              to tylko tyle zostalo w PDolstwie.......
              a gdzie reszta...ucieka pod skrzydla FL....;)?
          • duch_zenona Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 13.08.06, 23:02
            O kurde - już drugi klient mi tu z jakimiś kożuchami dziś na forun wyjeżdża. Co
            do może znaczyć? Czy dziś mamy jakieś święto kożucha czy "kreatury" mody kożuchy
            lansują czy też jakieś ochłodzenie idzie?

Z Giertychem, to już dziesiątki ludzi wpisało mnie na listę jego partii i jego
            wyznawców. Nigdy nie należałem do jakiejś partii, to się tylko śmieję. A później
            dziwią się, że niektórych od komuchów wyzywam.

Teraz trochę refleksji. Ten wątek jest wyjątkowy. Dwie najwyższej klasy riposty:

1/. kotwicza
            "dobre....lepiej byloby gdyby ci co pracowali dla sowietow tam rowniez
            uciekli....."

2/. noor
            "powiem więcej, bo akurat niedawno skończyłam czytać " Mojego przyjaciela
            zdrajcę"- jedną z lepszych publikacji o Kuklińskim.

Jego młodszy syn, jak zostało powiedziane, wypłynął z kolegą na rejs motorówką,
            gdyż był zapalonym fanem sportów wodnych. Zaginął. Nie znaleziono nic- nawet
            skrawka ubrania, kapoków, czegokolwiek. KGB nie mogąc dopaść Kuklińskiego,
            dopadło jego dzieci.

Drugi syn padł ofiarą zwykłego morderstwa, wyroku wykonanego przez KGB-
            Wychodząc z uczelni, jesli dobrze pamiętam, na której pracował, na parkingu
            ogromny terenowy samochód przejechał po nim, nie raz ( mozna by to było
            podciągnąć pod wypadek ) ale cztery razy w tą i z powrotem...

Jeśli ktoś mi mówi, że ten człowiek nie zasługuje na szacunek i stopień
            generała, zaczynam wątpić, co ludzie wiedzą o historii... Kukliński zdradził
            chory reżim komunistyczny, bandę bezwzględnych radzieckich hien, dla których
            Polska była paskiem o szerokości linijki szkolnej gdzieś na mapie. Gdy nie
            możnabyło mówić o suwerennym wojsku, niepodległości, jak można mówić o zdradzie
            stanu?? Litości..."

Jeżeli jeszcze ktokolwiek uważa, że zdradą było sprzeciwienie się
            komunistyczno-sowieckiej dyktaturze, to może jest ktoś z was żałosne przydupasy
            moskali, kto MERYTORYCZNIE odpowie na posty kotwicza czy noor?

Czemu nie piszecie o bestialstwu, zwyrodnieniu bandytów z najbardziej
            przesiąkniętej złem i zbrodniczej organizacji na świecie - KGB?
            • Gość: kropek Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? IP: *.stnet.pl 14.08.06, 12:55
              madrze piszesz....
              Tylko ze w tym pisaniu jest tyle samo demagogicznej prawdy jak w tym co napisze
              ponizej:
              CIA pozbyło sie synów Kuklińskiego z nastepujacych powodów:
              1. chciało sie pozbyc balastu z zapewnieniem utrzymania i bezpieczenstwa
              drugiemu pokoleniu zdrajcy
              2. uznano ze utrzymywanie rodziny obciazonej genetycznie zdradą nie lezy w
              interesie stanów zjednoczonych, powodowałoby bowiem narodziny i wychowanie
              kolejnych pokolen zdrajców.
              Wiec moze to rzeczywiscie nie sprawka KGB tylko CIA, bo ono miało interes w
              tym działaniu a nie tylko iluzoryczne pragnienie zemsty.
              • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 13:01
                z prawda to jestes na bakier....;)
                • Gość: kropek Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? IP: *.stnet.pl 14.08.06, 13:24
                  nasze pisanie zarównio moje jak i Twoje jest tak samo teoretycznie prawdziwe.
                  Ja nie neguje Twojego ale stawiam inna teze wiec jesli dysponujesz dowodami to
                  je zaneguj...
                • kamilar Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 13:35
                  kotwicz69 napisał:

> z prawda to jestes na bakier....;)

A o jakiej prawdzie mowimy, bo jest wiekle koncepcji prawdy?
                  Mslę, że Ty jesteś zwolennikiem korespondencyjnej teroii prawdy;)
                  • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 16:17
                    nie, bewzglednej.......
                    • kamilar Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 17:34
                      Aco to jest ta prawda bezwzględna??
                      Tylko dziecko albo naiwniak wierzy, ze coś takiego jest.
                      To co prawdziwe jutro nie musi być prawdziwe za 1000 lat. To co bylo prawdziwe w
                      starożytności i średniowieczu nie jest prawdziwe dzisiaj.
                      • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 17:40
                        chciales powiedziec, ze to co uwazano za prawde w sredniowuieczu nie bylo
                        prawda.......
                        to co jest prawda dzisiaj, bedzie prawda w przyszlosci.....
                        doszukujesz sie cieni w palecie kolorow.....?
                        • kamilar Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 17:43
                          kotwicz69 napisał:

> chciales powiedziec, ze to co uwazano za prawde w sredniowuieczu nie bylo
                          > prawda.......
                          > to co jest prawda dzisiaj, bedzie prawda w przyszlosci.....
                          > doszukujesz sie cieni w palecie kolorow.....?
                          >

A Ty nie masz pojecia o tym, że czasy, ludzie i świat się zmienia. Popełniasz
                          ten sam błąd co pokoelnia przed Tobą, jesteś przekonany, ze osiagnałeś już taki
                          pułap rozwoju, że odkryłeś uniwersalne, wieczne prawdy
                          • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 17:44
                            czytasz z fusow, czy z kart.....;)?
                            czasy i ludzie sie zmieniaja, prawda pozostaje prawda......
                            • kamilar Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 15.08.06, 11:13
                              kotwicz69 napisał:

> czytasz z fusow, czy z kart.....;)?

Ja cie krece, co za riposta. Żyj se dalej w swoim przekonaniu. Prawda jest
                              zmienna, tak jak różne sa metody dochodzenia do prawdy.
                              • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 15.08.06, 13:08
                                krec sie dalej.....
                                czasy i ludzie sie zmieniaja, prawda pozostaje prawda........
                                • kamilar Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 15.08.06, 19:21
                                  Czy prawdziwe jest twierdzenie, ze Piłsudski był wielkim i wspaniałym człwiekiem??
                                  • alex.4 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 09:59
                                    kowicz bnie doósł intelektualnie do poznania prostego faktu, ze nie ma czegoś takiego jka absolutna prawda. Prawda to pojęcie abstrakcyjne i niejasne.
                                    • kamilar Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 10:04
                                      Prawdziwe jest to, że kotwicz wierzy, że jest coś takiego jak prawda absolutna:)
                                      Ale tak w ogóle to ja coś krecę, bo jak zauważyl Z.P. mam problem z alkoholem,
                                      tylko zastanawiam się kto mu o tym powiedział:)

A co do Piłsudskiego to chodziło mi o to, że Bartel czy sławek prawdopodobnie
                                      uznaliby twierdzenie za prawdę. Rataj, Żagórski czy Rozwadowski wątpię. Czyli
                                      prawda zależy od punktu siedzenia, po staremu "byt określa świadomość" (bez
                                      znaczenia, czy pierwszy powiedział to Spinoza, Hegel czy Marks)
                                      • alex.4 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 10:12
                                        Co najbardzej zabawne kotwicz wierzy w dialektykę dziejów. Dla niego obecna sytuacja pokazuje jak nalezy interpretować przeszłość. Jeśli dziś jest ktos po słusznej wedle niego stronie, to zawsze nim był. Ludzkie zakrety zmiany sojuszy, są determoniwane przez wspólczesność.
                                        Tak na prawdę Prawda dla niego też jest względna. O tyle o ile jej reinterpretacja zgodna jest ze zmiana sytuacji. najzabawniejsze jest to, że kotwicz nawet nie dostrzega, że z punktu widzenia np. 1976 r. ten sam oficer którego dziś wychwala z tamtej perspektywy byłby jeszcze jednym sowieckim zdrajcą. Dla kotwicza teraźniejszość określa przeszłość. To jak krótki kurs historii WKP(b) - to kto ma pozytywną role okresla jego dzisiejsza pozycja
                                        • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 13:38
                                          bredzisz.....PDole zawsze byli zdrajcami i obecny sojusz z SLD nic tu nie
                                          zmienia.....;)
                                        • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 13:42
                                          nie wyjezdzaj z WKP(b)......to ty i twoi koledzy sa z postkomunistami w
                                          szeregu....
                                          • alex.4 Kotwicz komunista 16.08.06, 15:01
                                            Frazeologia którą posługuje się kotwicz wprost pochodzi z komunistycznej ideologii. On jest ewidentnie są zarażony. Nie jest w stanie inaczej patrzeć na świat niz przez jej pryzmat:)
                                      • Gość: Z.P. Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? IP: *.elpos.net 17.08.06, 00:14
                                        Kamilar napisał:
                                        ...tak w ogóle to ja coś krecę, bo jak zauważyl Z.P. mam problem z alkoholem,...
                                  • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 13:41
                                    w stosunku do kogo....socjalistow, ludowcow, czy tez ogolnie......dla
                                    kraju.....;)?
                                    • kamilar Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 14:10
                                      kotwicz69 napisał:

> w stosunku do kogo....socjalistow, ludowcow, czy tez ogolnie......dla
                                      > kraju.....;)?
                                      >
                                      Przecież prawda jest absolutna a kolega tutaj relatywizm zaprowadza. Oczywiście,
                                      że dla każdego.
                                      Jeżeli prawda to zgodność sądu z rzeczywistością (najprostrza i njpopularniejsza
                                      teroria) to będzie łatwo ocenić, czy to prawda, ze Piłsudski wielkim Polakiem
                                      był? Bez wzgledu na to, czy nasz osąd jest jakoś determinowany przez nasz sposób
                                      postrzegania świata, czy też nie to jesteśmy w stanie udzielić odpowiedzi
                                      jednoznacznie prawdziwej dla każdego.

Jednak chcialbym zauważyć, ze gen. Zagórski kiedy go piłsudczycy
                                      najprawdopodobniej mordowali, udzieliłby raczej odpowiedzi negatywnej. Gen.
                                      Rozwadowski, jeden z ojców sukcesu "Cudu nad Wisłą" (szef sztabu), kiedy
                                      siedział w więzieniu za to, że stanął w maju po stronie prawa i konstytucji
                                      również miałby wątpliwości.
                                      • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 16:40
                                        "dla kazdego"......nie jest mozliwe......
                                        mozna oceniac dzialalnosc i zycie Pilsudskiego.....na podstawie dokumentow i
                                        faktow-prawdy w nich zawartej......
                                        ocena zas, jak slusznie zauwazyles bedzie calkowicie inna.....inaczej oceni ja
                                        zwolennik, przeciwnik badz osoba obojetna.....
                                        • kamilar Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 19:03
                                          I która ocena bedzie prawdziwa??
                                          • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 19:05
                                            ta, ktora bedzie sie pokrywac z faktami.....
                                            • kamilar Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 19:16
                                              A kto oceni, czy Twoja "prawda" faktycznie pokrywa się z faktami. Kto będzie
                                              weryfikował fakty, i je dobierał. Bo o ile mnie pamięć nie myli już Burke
                                              wątpił, w to czy człowiek jest w stanie uczciwie to zrobić, przecież wpływ na
                                              oceny ma postawa życiowa człowieka, społeczeństwo, wartosci jakie wyznaje,
                                              idole. Ale mam wrażenie, że i tak nie zrozumiesz o czym ja piszę.
                                              • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 20:47
                                                masz racje, nadal sie nie rozumiemy.....
                                                wprowadzasz czynnik ludzki, bardzo czesto subiektywny,a ja mam na mysli prawde
                                                poparta faktami.....
                                                • kamilar Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 21:05
                                                  A KTO INTERPRETUJE FAKTY?? bÓG? NIE, CZŁOWIEK, CZYNNIK LUDZKI, ODBIERA FAKTY
                                                  WŁASNYMI ZMYSŁAMI.
                                                  PODSTAWY FILOZOFII SIE KŁANIAJĄ
                      • Gość: Z.P. Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? IP: *.elpos.net 14.08.06, 17:43
                        Jak dalej będziesz pisać takie bzdety, to uwierzę, że masz problem z piciem.
          • kamilar Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 13:31
            Ciekawe, że dwaj najwięksi wyznawcy piszą do nas z USA. Lenin nazywał takich
            ludzi poputczykami. Bardzo się przydają na krótką metę, oderwani od krajowej
            rzeczywistości są podatni na szczytne hasła i propagandę, niczym Bernard Shaw
            dali sie złapać na lep i nie wiedząc o czym piszą, głoszą chwałę PARTII.
            Do tego gardzą komunizmem i słusznie, a wychwalają PARTIĘ stosującą metody PZPR.
            Ach nie ma to jak myślenie życzeniowe chłopców z Ameryki:)
            • alex.4 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 13:52

pj kamilar narażasz się naszym hamerykańskim moherkom:)
              Oderwanie od kraju jest jedną z waznych cech, które wzmacnia pozycje skrajne,. Druga jest słąbe zakorzenienei w społeczeństwach w których zyją.
              • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 16:23
                amerykanista to ty nie zostaniesz, najwyzej politrukiem pod skrzydlami
                Onyszkiewicza....
                • alex.4 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 10:01
                  widzę, że homo sovieticus kotwiczowi tak komunizm się wrył w pamięć, że to jedyny sposób w jaki potrafi się posługiwać:)
                  • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 13:43
                    nie podniecaj sie.......towarzyszu Olejniczaka i Borowskiego......
            • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 16:21
              o takie obnizenie lotu to nawet bym cie nie posadzal.....
              nie jestem czlonkiem jakiejkolwiek partii, wiec o jakim wyslawianiu chwaly
              mowa.....?
              metody PZPRu.....gdzie....jesli moge zapytac.....?
              widze, ze "krajowy" odlam wyznawcow na nic sie nie lapie, bez roznicy czy jest
              to lep SLD/SdRP, TVN, GW, czy tez inny.......
              • kamilar Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 17:33
                Komusnisci zgodnie z wykładnią marksizmu wierzyli w bazę i nadbudowę, nadbudową
                był system służący burżuazji. Dla PiS-u bazą jest układ a nadbudową III RP,
                dlatego nawet TK służy układowi/burżuazji.

Przemowienia Kaczyńskiego przypominają przemówienia Gomułki.

Obsadzanie stanowisk ludźmi niedośwaidczonymi, ale za to wiernymi i spoza
                ukladu. Zupełnie, jakbym czytal wywiady z "Oni"-może i robil błedy i byl tępy
                ale za to oodany partii i ideologicznie poprawny.

Kolejna zasada, kto nie z nami przeciwko nam-wydawcy, prawnicy, nauczyciele,
                lekarze.
                • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 17:43
                  podaj przyklad partii, ktora obsadzala stanowiska nie "swoimi" ludzmi.......
                  • kamilar Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 15.08.06, 19:16
                    Ważan jest skala zjawiska oraz to, by Ci swoi byli ludźmi o wysokich kwalifikacjach.
                    Dzisaj ogladałem znowu film "Straszny sen Dzidziusia Górkiewicza" i jego
                    aktualność wydała mi sie zabawna:)
                    • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 13:46
                      zgoda.....PiS popelnia mnostwo bledow.....a skala i kwalifikacje.....no
                      coz.....pierwsze zalezy od zaistnialej sytuacji, drugie.....mozemy tylko miec
                      nadzieje, ze sie polepszy.....
                      • kamilar Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 14:13
                        Też mam nadzieję, wbrew temu co niektórzy sobie mogą myśleć, to życzę rządowi
                        jak najlepiej w gospodarce i polityce zagranicznej. A wpadki Lecha K. wcale mnie
                        nie cieszą.
                        Jednak życze im porażki w "zdobywaniu" Trybunalu Konstytucyjnego i służby
                        publicznej oraz w obsadzaniu stanowisk prezesów klubów piłkarskich ludźmi spoza
                        układu (mowię o Zagłębiu Lubin).
                        • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 16.08.06, 16:42
                          wiec koniec w koncu....nie jestesmy az tak oddaleni w naszych nadziejach....;)
            • kotwicz69 Re: Skąd tylu wyznawców Giertycha ? 14.08.06, 17:09
              to Michnik tez jest wyznawca.....?:
              users.rcn.com/salski/No07Folder/PRLversusKuklinski.htm
    • fiat_lux jaruzelskiemu tez dal medal 14.08.06, 15:49
      tylko pozniej zabral bo sie tlumaczyl ze pomylil
      • kotwicz69 Re: jaruzelskiemu tez dal medal 14.08.06, 16:23
        a mogl przeciez w morde dac.....kolejny zawod......
        • fiat_lux Re: jaruzelskiemu tez dal medal 14.08.06, 16:50
          albo powiedziec "spieprzaj dziadu"
          • kotwicz69 Re: jaruzelskiemu tez dal medal 14.08.06, 17:07
            ee tam, "spieprzaj dziadu" nie ma takiej "sily nosnej" jak dobra piacha na
            mordzie "spawacza"......
            • fiat_lux Re: jaruzelskiemu tez dal medal 14.08.06, 17:41
              kotwicz69 napisał:

> ee tam, "spieprzaj dziadu" nie ma takiej "sily nosnej" jak dobra piacha na
              > mordzie "spawacza"......

to nie jest watek o spawaczu, ani o pd ani o kgb, ani o onyszkiewiczu, ani o
              kupie innych rzeczy o ktorych tu piszesz, jak zwykle z reszta
              • kotwicz69 Re: jaruzelskiemu tez dal medal 14.08.06, 17:48
                cos ty......o kuklinskim tez sie nie chcesz wypowiadac (o piotrowskim nie
                chciales).....?
                chcesz przesledzic posty...i sprawdzic kto zchodzi z tematu.....?
                moze zaczniemy od twoich i zobaczymy ile w nich na temat.....?
                • fiat_lux Re: jaruzelskiemu tez dal medal 14.08.06, 18:29
                  kotwicz69 napisał:

> cos ty......o kuklinskim tez sie nie chcesz wypowiadac (o piotrowskim nie
                  > chciales).....?
                  > chcesz przesledzic posty...i sprawdzic kto zchodzi z tematu.....?
                  > moze zaczniemy od twoich i zobaczymy ile w nich na temat.....?
                  >

ten watek nie jest rowniez o piotrowskim, ani o sledzeniu
                  • kotwicz69 Re: jaruzelskiemu tez dal medal 14.08.06, 18:41
                    ja o tym wiem....ale ty chyba jeszcze nie.......
                    • fiat_lux Re: jaruzelskiemu tez dal medal 14.08.06, 19:47
                      wygladalo...na to... ze .... wiesz....
                      • kotwicz69 Re: jaruzelskiemu tez dal medal 14.08.06, 20:00
                        a juz myslalem, ze mi zarzucisz odciaganie funduszy na krzyze.......
                        • fiat_lux Re: jaruzelskiemu tez dal medal 14.08.06, 20:07
                          znowu...na...temat....
                          • Gość: b. dojrzała kobita Re: jaruzelskiemu tez dal medal IP: *.neto.pl 14.08.06, 20:39
                            oj dzieci, dzieci. Przeciez tylko krowa poglądów nie zmienia a generał może.
                            Raz służy jednemy a raz drugiemu. Jak komuś ustrój się nie podoba to nie lezie
                            na pułkownika w znienawidzonej armii. Proste: było człowiekowi dobrze, potem
                            nastapiło zagrożenie. Wtedy droga prosta: dezercja.
                            • kotwicz69 Re: jaruzelskiemu tez dal medal 14.08.06, 21:07
                              chyba jestes przejrzala.....niestety.....;)
                            • cynik.a Re: jaruzelskiemu tez dal medal 15.08.06, 10:49
                              Gość portalu: b. dojrzała kobita napisał(a):

> oj dzieci, dzieci. Przeciez tylko krowa poglądów nie zmienia a generał może.
                              > Raz służy jednemy a raz drugiemu. Jak komuś ustrój się nie podoba to nie
                              lezie
                              > na pułkownika w znienawidzonej armii. Proste: było człowiekowi dobrze, potem
                              > nastapiło zagrożenie. Wtedy droga prosta: dezercja.

Oj, glupia jestes - jak w/w krowa ...
                          • kotwicz69 Re: jaruzelskiemu tez dal medal 14.08.06, 21:08
                            tak jak ponizej....:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=46800504&a=46886675
                            • ball7 Kotwicz69 14.08.06, 21:37
                              Kotwicz69 ,to miało być ku podniesieniu rangi,że oto ma się 36 lat ?
                              Co człowieczku wiesz o komunizmie? Kto ci dał podstawowe wykształcenie za
                              darmo? Teraz musiałbyś ze swoim szlacheckim pochodzeniem prywatną podstawówkę
                              opłacać,bo przecież z potomkami komunistów wstyd by było w jednej ławce
                              siedzieć.Widać jednak na wstyd wstydu temu człekowi brakuje.
                              • kotwicz69 Re: Kotwicz69 14.08.06, 22:09
                                to juz panstwowych szkol u was niet....?
                                masz tutaj kolege.....piszecie podobnie, wiec bedzie o duzo milej:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=46800504&a=46886366
                                • Gość: ptijk Re: Kotwicz69 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 01:35
                                  kotwicz, mam pytanie:
                                  w 1964 roku skazano za szpiegostwo na rzecz Izraela 2 oficerow lWpo, w 1973 za
                                  szpiegostwo na rzecz francji tez dwoch , i tak dalej.
                                  Jakie nagrody powinni dostac?
                                  czy tylko kuklinski walczyl z "rezimem" a reszta to szmaty?
                                  • kotwicz69 Re: Kotwicz69 15.08.06, 03:56
                                    tego nigdy nie powiedzialem....
                                    a moze garsc szczegolow dotyczacych oficerow o ktorych mowisz....?
                                  • duch_zenona ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 15.08.06, 05:58
                                    Trochę mnie nie było i aż się za głowę łapię. Najpierw niejaki kropek popisał
                                    się najbardziej bzdurną teorią jaką słyszałem w tym roku, że jakoby synów
                                    Kuklińskiego zgładziły amerykańskie służny wywiadowcze.

Czy macie odrobinę wyobraźni??? Czy uważacie, że FBI czy CIA stać byłoby na
                                    takie ryzyko?

Czy jeszcze nie odróżniacie zbrodniczej organizacji KGB od może podobnej,
                                    również jak trzeba zabijającej ludzi, jednakże zupełnie innej - CIA? Różnica
                                    polega na tym, że po bodajże 50 latach tajne akta są ujawniane historykom i
                                    dziennikarzom.

Rodziny obławy augustowskiej, mimo że już ponad 60 lat minęło, nadal zapalają
                                    znicze gdzieś przy polnej czy leśnej drodze, nad jeziorem czy rzeką, bo w całej
                                    tej KGB-owskiej szajce zwyrodniałych zbrodniarzy nie znajdziesz JEDNEGO
                                    CZłOWIEKA, który by anonimowo wskazał miejsce pochówku zamordowanych.

Poza tym nie ma morderstwa doskonałego. Co by się stało, żeby np ktoś z CIA
                                    poszedł do rosyjakiej ambasady np w Argentynie i powiedział, że chce np 10 mln $
                                    za to, że ujawni jak CIA zabiło synów człowieka, którego miała chronić?

TO BYłABY ŚMIERĆ CIA!!! Agenci jeden przez drugiego uciekaliby w wielkiej
                                    trwodze pod sktzydła sowietów a ruscy zacieraliby tylko ręce i coraz mniej
                                    płacili. Biedni Amerykanie musieliby skorzystać z naszego patentu - rozwiązać
                                    CIA i FBI i powołać nowe organizacje.
                                    • Gość: kropek Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) IP: *.stnet.pl 15.08.06, 07:00
                                      nie chwal sie patentami na głupote...
                                      Bo ten nasz patent z rozwiazywaniem słuzb teczkami lustracjami to co najwyzej
                                      usmiech politowania moze wzbudzac zarówno zarówno u spadkobierców KGB jak tez CIA.
                                      • duch_zenona Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 15.08.06, 07:07

> nie chwal sie patentami na głupote...
                                        > Bo ten nasz patent z rozwiazywaniem słuzb teczkami lustracjami to co najwyzej
                                        > usmiech politowania moze wzbudzac zarówno zarówno u spadkobierców KGB jak tez C
                                        > IA.
                                        ----------------------
                                        aaaa to już wiem z kim mam do czynienia!
                                        • fiat_lux Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 15.08.06, 15:42
                                          duch_zenona napisał:

> Gość portalu: kropek napisał(a):
                                          >
                                          > > nie chwal sie patentami na głupote...
                                          > > Bo ten nasz patent z rozwiazywaniem słuzb teczkami lustracjami to co najw
                                          > yzej
                                          > > usmiech politowania moze wzbudzac zarówno zarówno u spadkobierców KGB jak
                                          > tez C
                                          > > IA.
                                          > ----------------------
                                          > aaaa to już wiem z kim mam do czynienia!
                                          >

duch zdekonspirowal nastepnego zyda o niekatolickich korzeniach z new jersey. to
                                          pochwal sie zenus z patentem kogo przylapales tym razem?
                                          • duch_zenona Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 15.08.06, 15:55
                                            To ty fiacie jesteś Żydem????? Nie wiedziałem. Teraz już wiem dlaczego w prawie
                                            każdym wątku piszesz jakieś pierdoły o Żydach, chociaż poza tobą nikogo to nie
                                            obchodzi.
                                            • syrenka_turbo Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 15.08.06, 15:59
                                              fiat_lux to gej, ktoremu szczegolnie trudno jest zyc w tym zapyzialym srajdolku
                                              • fiat_lux Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 15.08.06, 16:08
                                                syrenka_turbo napisał:

> fiat_lux to gej, ktoremu szczegolnie trudno jest zyc w tym zapyzialym srajdolku

trudno mi sie do tego przyznac ale przyznaje sie ze jestem homosapiens. to
                                                zlaciny zapytaj ojca dyrektora o tlymaczenie
                                                • alex.4 Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 16.08.06, 10:13
                                                  nasze kochane moherki maja jedną odpowiedz na kazdą kwestię. Ich wróg musi być gejem:)
                                            • fiat_lux Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 15.08.06, 16:07
                                              duch_zenona napisał:

> To ty fiacie jesteś Żydem????? Nie wiedziałem. Teraz już wiem dlaczego w prawie
                                              > każdym wątku piszesz jakieś pierdoły o Żydach, chociaż poza tobą nikogo to nie
                                              > obchodzi.

doczekam sie tej rzeczonej dekonspiracji czy znowu kolejne klamstwa i oszustwa
                                              obroncy kosciola zza wielkiej wody?
                                              • duch_zenona Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 15.08.06, 16:16
                                                Napisałeś: "duch zdekonspirowal nastepnego zyda o niekatolickich korzeniach z
                                                new jersey?"

Co wybitny poeta-podszywacz zionący nienawiścią do Polski i kościoła miał na myśli?

nie przypominam sobie bym dekonspirował żydów - jakie więc logiczne przesłanki
                                                sprawiły, że napisałeś o dekonspirowaniu żydów.

Przyznam, że baaardzo mnie to ciekawi.
                                      • fiat_lux Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 15.08.06, 16:13

> nie chwal sie patentami na głupote...

ale kiedy on musi. najgorsze w tym jest to ze ze swoimi madrosciami sie obnosi w
                                        stanach i pozniej sie biora dowcipy
                                        • duch_zenona Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 15.08.06, 16:19
                                          Co się stało fiucie vel fałszywy oszołomie? Zawsze ze mną chciałeś o żydach
                                          rozmawiać - teraz gdy masz okazję to nagle nie chcesz?
                                          • cynik.a Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 15.08.06, 16:47
                                            duch_zenona napisał:

> Co się stało fiucie vel fałszywy oszołomie? Zawsze ze mną chciałeś o żydach
                                            > rozmawiać - teraz gdy masz okazję to nagle nie chcesz?

Zenon - ktos tu juz zapodal ze jedza-fiut, to przechrzta-jehowa. Ni pies, ni
                                            wydra ...
                                            • fiat_lux Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 15.08.06, 19:13
                                              cynik.a napisał:

> duch_zenona napisał:
                                              >
                                              > > Co się stało fiucie vel fałszywy oszołomie? Zawsze ze mną chciałeś o żyda
                                              > ch
                                              > > rozmawiać - teraz gdy masz okazję to nagle nie chcesz?
                                              >
                                              > Zenon - ktos tu juz zapodal ze jedza-fiut, to przechrzta-jehowa. Ni pies, ni
                                              > wydra ...

ludzie tu zapodaja wiele informacji. wszystko to ma tyle wspolnego z prawda, co
                                              zenon z wartosciami chrzescijanskimi
                                          • fiat_lux Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 15.08.06, 19:13
                                            duch_zenona napisał:

> Co się stało fiucie vel fałszywy oszołomie? Zawsze ze mną chciałeś o żydach
                                            > rozmawiać - teraz gdy masz okazję to nagle nie chcesz?

a kiedy beda jakiekolwiek dowody klamco?
                                            • alex.4 Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 16.08.06, 15:04

on dowodów nie potrzebuje:)
                                              • kotwicz69 Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 16.08.06, 16:43
                                                nie osadzaj kazdego wlasna miara.....
                                                • duch_zenona Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 17.08.06, 03:06
                                                  Fałyszywy oszołomie - vel fiacie. Tak naprawdę, to mnie góvno obchodzisz. To ty
                                                  sam musisz się zdecydować kim jesteś, bo ja takich problemów nie mam.

Tylko przestań mącić. Raz potwierdzasz, że jesteś z New Jersey a po kilku
                                                  miesiącach idziesz w zaparte. TO KIEDY KłAMAŁEŚ - WTEDY CZY TERAZ?? Teraz nie
                                                  mam czasu, ale może za 3-4 miesiące zobaczę czy teraz jesteś w NJ czy gdzie
                                                  indziej.

Gdy stwierdzam, że jesteś oszołomem podszywaczem, to kilka dni milczysz, a za
                                                  kilka miesięcy będziesz mnie od kłamców wyzywał. To sie zdecyduj - jesteś
                                                  fałszywcem czy mam to wykazać?

To ty mi wspomniałeś pierwszy coś o swoim żydowskim pochodzeniu - mi to wisi,
                                                  ale się zdecysuj - czy fałszywie sugerujesz, że jesteś Żydem, czy nim naprawdę
                                                  jesteś.

To ty gubisz się w swoich kłamstwach.
                                                  • fiat_lux Re: ludzie!!! trzymajcie mnie!!! (cz.I) 17.08.06, 04:38
                                                    ty jestes klamca i oszczerca. jak pisalem ze jestem z new jersey to
                                                    przedrzeznialem debili a tylko ty to wypamietujesz. zobacz wy jakim kontekscie
                                                    to bylo napisane. to z new jersey

kiedy bedzie jakikolwiek dowod na falszywego oszoloma klamco/oszczerco/typowy
                                                    "obronco" kosciola?

nie odpowiadam na twoja glupote bo mi sie nudzi gadac ze skonczonym niedouczonym
                                                    debilem po prostu. a ty patrze jeszcze oprocz prezentowania glupoty jeszcze
                                                    pomiarem czasu odpowiedzi sie zajmujesz

jestes klamca
    • fiat_lux prez kaczynski's roadmap to fridom 17.08.06, 04:40
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=33946356&a=33946356
      widze ze punkt z kuklinskim czesciowo zostal spelniony. niedlugo bedziem fri. z
      ziemi wloskiej do watykanskiej
      • duch_zenona Re: prez kaczynski's roadmap to fridom 17.08.06, 05:32
        Nie będę zaśmiecał tego wątku, ale pytanie pozostanie - jeżeli twierdzisz, że
        "zdemaskowałem nastepnego zyda o niekatolickich korzeniach z new jersey", to kto
        jest na tym forum poprzednim żydem z tego stanu, którego podobno zdemaskowałem?

Czy doczekam się odpowiedzi, czy też dalej będziesz rżnął głupka?

Do tematu fiat-fałszywy oszołom postaram się wrócić w niedzielę, ale nie na tym
        wątku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka