Dodaj do ulubionych

Jak marnotrawi się publiczne pieniądze?

21.03.07, 09:51
Firma-bankrut buduje Świątynię Opatrzności
"Rzeczpospolita": Świątynię Opatrzności Bożej, na którą parlament dał 40
milionów złotych, buduje firma zamieszana w aferę korupcyjną.
Głównym wykonawcą budowy jest gorzowska firma budowlana Z. Marciniak. Jednak
ze śledztwa przeprowadzonego przez "Rzeczpospolitą" wynika, że firma ta jest
bankrutem. W 2004 roku sąd ogłosił jej upadłość. Miała 27,8 milionów złotych
długu, 353 wierzycieli i 11 egzekucji karnych.

Gazeta pisze, że umowę z firmą Z. Marciniak na generalne wykonawstwo świątyni
podpisała Fundacja Budowy Świątyni Opatrzności Bożej, która prowadzi
inwestycję. Dziennikarze "Rzeczpospolitej" usiłowali bezskutecznie sprawdzić,
jak fundacja gospodaruje funduszami, między innymi z datków wiernych, firm i
dotacji z Sejmiku Województwa Mazowieckiego. Zgodnie bowiem z prawem - jak
pisze gazeta - fundacja powinna co roku podawać do wiadomości publicznej
sprawozdanie z działalności za ubiegły rok. Sprawozdań tych jednak nie ma w
Krajowym Rejestrze Sądowym. Poproszona przez "Rzeczpospolitą" fundacja
odmówiła wglądu do dokumentów. Więcej na ten temat w
dzisiejszej "Rzeczpospolitej".

Obserwuj wątek
    • Gość: lord Re: Jak marnotrawi się publiczne pieniądze? IP: *.algo.radman.pl 21.03.07, 10:25
      więcej, pręgi więcej, kasa w moje ręce wpada jak do bramki piłka prosta
      nawijka... siedze w BM-ce lepią się ręce gorąco jak *a pulsuje serce i akcja
      znowu 1:0 jest kozacko jak na filmach video rodzina się trzyma, impreza czy
      zadyma w góre akcje w góre adrenalina więcej... bez kitu więcej więcej akcji
      jeszcze więcej sałaty ja licze zyski a ty liczysz straty więcej... więcej
      sałaty, żyć super szybko i umierać młodo bawić się ostro stuprocentowo więcej
      żyć hardcorowo, nie styka mi to co mam więcej-biała limuzyna już gotowa wsiadaj
      kochanie bo przed nami długa drooga -bardziej przyjemna niż wizyta u
      ginekologa... gdzie twoja noga tam moja zwinna ręka - więcej butelka whisky pęka
      i akcja... było zaje*iście - najlepszy figiel na mojej długiej liście, więcej
      -towarów nigdy dosyć zamykam oczy nie musze stary prosić - love story jednej
      nocy - saab 9-3 w hotelu rozkoszy i nie ma to tamto sunie jak z rozkładówek dla
      mnie za friko - stary ty płacisz stówe i nie ma zmiłuj - nie zapłacisz to po
      tobie więcej - więcej kobiet, to proste jak lufa mego gnata - więcej dawaj
      więcej JA widze dno w butelce asa trzymam w ręce full magazynek -dawaj jeszcze
      jedną albo zginiesz, zdrowie żołnierzy kręcących za fajerą, więcej takich imprez
      i klimatów dawaj więcej albo pośle cię do piachu, muza w eterze bawią się
      żołnierze jazda stary jak na rollercoasterze coś komuś nie pasi... problem z
      głowy kocham ten klimat zaje*iście imprezowy, kufle o ściane wszystkie gnaty w
      góre latające stoły popielniczki i kule dj nasz ziom kichy nie odstawia -gra
      nasza muze więc nie musi się obawiać więcej... więcej akcji jeszcze więcej
      sałaty - ja licze zyski a ty liczysz straty - więcej więcej sałaty
    • sumieniepisu Re: Jak marnotrawi się publiczne pieniądze? 21.03.07, 21:54
      Tyle kasy naszej w błoto wyrzucone. Ile to by było posilków dla głodnych i
      bezdomnych>?????
    • Gość: piskacz Re: Jak marnotrawi się publiczne pieniądze? IP: 211.140.192.* 22.03.07, 17:14
      A to dopiero afera!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: spectre Re: Jak marnotrawi się publiczne pieniądze? IP: *.104.udn.pl 22.03.07, 19:24
        > A to dopiero afera!!!!!!!!!!!!!
        a może nie? pół biedy jeśli pieniądze są ,,z tacy" ale jeśli pieniądze są
        publiczne czyli z moich podatków to chciałbym by były dobrze wydane!!!
    • sympatyk_pis [...] 23.03.07, 09:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: styx Re: Jak marnotrawi się publiczne pieniądze? IP: 218.7.48.* 23.03.07, 16:52
      jak myslicie ile głodnych mozna by za to wykarmić? Chyba wszystkichw Polsce!
      • Gość: anom Re: Jak marnotrawi się publiczne pieniądze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 17:42
        a ile ty przeznaczyłeś na żywienie głodnych dzieci? masa hipokrytów. ciekawe ile
        SLD nakradło :] wczoraj Oleksy był bardzo wylewny.
        ---
        www.radom.vizz.pl - Radom Twoje Miasto
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka