Dodaj do ulubionych

Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's...

• kc_slubne Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 26.03.07, 09:59
      Dotarły do nas sygnały o nieporozumieniach dotyczących pochodzenia kolekcji
      sukien ślubnych HERM’S. Pragniemy to wyjaśnić i uspokoić wszystkie nasze klientki.
      Od wielu lat jesteśmy importerem wielu pięknych sukni ślubnych produkowanych
      przez producentów z wielu krajów świata.
      W wyniku negocjacji z producentami importowaliśmy wybrane modele na rynek polski
      z kolekcji DIAMOND WHITE, VIVIEN, CLARENZA, HERM’S.
      Wzory sukien i nazwy kolekcji zostały zastrzeżone dla TYLKO ONA na rynek polski.
      Ponieważ ilości w poszczególnych kolekcjach radykalnie się zmieniały każdego
      roku – uznaliśmy, że od 2007 roku wszystkie suknie importowane z tych kolekcji
      znajdą się pod wspólną nazwą HERM’S.
      Wszystkie suknie są importowane.
      Pochodzą od producentów głównie z Francji, także z Włoch, Belgii, Holandii i USA.
      Niektórzy producenci część swojej produkcji lokują w Chinach, Tajlandii i innych
      krajach Dalekiego Wschodu. I nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ pracochłonność
      przy wykonaniu bogato zdobionych modeli jest tak wielka, że wykonanie ich w
      Europie jest absolutnie nie do zaakceptowania. Producenci lokujący swoje
      zamówienia na Dalekim Wschodzie prowadzą nadzór jakości i nie dopuszczają do
      sytuacji, aby ktokolwiek mógł to zakwestionować.
      Dla nas jako wyłącznego importera ważne jest to, że suknie są piękne, bardzo
      dobrej jakości,
      i że możemy je sprowadzać do Polski za rozsądną cenę.
      Serdecznie zapraszamy do naszych salonów w Warszawie i salonów współpracujących
      w wielu miastach Polski.
      Krzysztof Cymerman
      "TYLKO ONA"
      • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 26.03.07, 10:17
        Czyli nie znajdziemy jasnej odpowiedzi i odniesienia do konkretnych producentów
        co nadal może budzić wątpliwości..
        Dlaczego na metkach sukni brak kraju produkcji i nazwy producenta (jest
        umieszczana tylko nazwa importera)?
        I jeszcze jedno...jeżeli te wzory są zastrzeżone na rynek polski, to dlaczego
        identyczne suknie pojawiają się wcześniej w świecie pod innymi markami..?
        Przykład to suknia "Tena" i identyczny model w kolekcji Christina Wu:
        img99.imageshack.us/my.php?image=christianawu5422es7.jpg
        Jeżeli firma na swojej stronie internetowej nie podaje dokładnie z jakimi
        producentami współpracuje przy tworzeniu kolekcji Herm's, to może zostać
        posądzona o brak takowej współpracy..
        • ancak Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's...! 26.03.07, 17:27
          Drogie Panie....Chyba jestesmy na tropie jakiejs tajemniczej zagadki ktora
          podejrzewam TYLKO dociekliwe Panny Mlode z tego forum sa w stanie rozwiazac smile
          Oto kolejny dowod w sprawie ze cos TU nie gra i zatacza sie coraz szerszy krag
          TAJEMNICZYCH kolekcji wink Dedektyw Inkageo podala doskonaly przyklad sukienki
          marki Christina Wu ktora ROWNIEZ mogla byc albo BYLA inspiracja dla tworcy OTO
          tego modelu ze "swiezej" kolekcji ANNAIS:
          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c91ad69aabc40e45.html
          dla ukazania podobienstawa dolaczam zdjecie inkageo:
          img99.imageshack.us/my.php?image=christianawu5422es7.jpg

ZAczyna sie robic ciekawie...smile

pozdrawiam

Dedektyw anka

• blakosia Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 26.03.07, 16:29
        Na sukniach jeszcze sie nie znam, mam jednek kolege ktory sprowadz towar z Chin,
        tam realizuja jego pomysly i zamowienia bo Chinczyk oczywiscie zrobi wszystko,
        sprowadz to do Polski i tu nadaje markE towarowi. Odrębna sprawa to wykonastwo
        na dalekim wschodzie dla firmy światowej np. adidas wedlug wymagan firmy bo
        firma ma przeciez marke a inna srawa to firma krzak, ktoremu nalezy nadac marke.
      • kingadaw Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 27.03.07, 14:51
        Nie wiem jak was, ale jak dla mnie wypowiedź tego pana w ogóle nie
        satysfakcjonuje tylko szerokim łukiem obchodzi temat.

> Pochodzą od producentów głównie z Francji, także z Włoch, Belgii, Holandii i
        > USA.

Czyli od kogo???

Poza tym niestety salon niestety nie odpowiada na maile...
        • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 27.03.07, 15:00
          Ja już swoją hipotezę mamwink Wy pewnie też....
          • pomidorekk Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 27.03.07, 15:40
            a mi odpowiedzieli na maila kiedyś.
            generalnie panie w salonie bardzo miłe.
            powiem wam szczerze, że jakos mało mnie obchodzi gdzie suknie jest szyta a
            raczej jak jest uszyta i żeby ładnie wyglądała.
            • margoblue Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 30.03.07, 21:46
              Faktycznie to wszystko bardzo ciekawe...Nie podoba mi sie ze nie jest jasno,
              jednoznacznie stwierdzone gdzie szyja te suknie. Nie podoba mi sie tez ze
              prawdopodobnie kopiuja inne wzory. Nie podoba mi sie tez ze suknia ktora
              mierzylam w Adeline na Wita Stwosza we Wroclawiu z kolekcji Herm's wyglada
              calkowicie inaczej (rodzaj koronki, wzorow,...) niz ta sama suknia na stronie
              www.weddingchanel.pl. Ta suknia na necie jest o wiele ladniejsza...Chyba jednak
              zamowie suknie z jakiejs innej kolekcji, nie chce ryzykowac.
    • marsellle1 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 01.04.07, 23:07
      [url=www.przewodnikmp.pl] www.przewodnikmp.pl/img- 07072007018.png" border="0" alt="www.przewodnikmp.pl/img- 07072007018.png"> [/url]
    • marsellle1 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 01.04.07, 23:07
      mój suwaczek <a href="www.przewodnikmp.pl/img-07072007018.png" target="_blank"> mój
      suwaczek </a>
      • paulina-kuch Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 04.04.07, 10:27
        DO IVET : co do dodatkow to mam kilka pomyslów( tzn mam 3 komplety tyle ,ze dwa
        z nich maja dobierana branzoletke)) ale dokladnie nie wiem na co sie
        zdecyduje.do sukni nie pasuja za bardzo rekawiczki wiec bede miala komplet
        bizuteri czyli kolczyki,kolia na szyje i branzoletka- calosc w kolorze srebra z
        malenkimi oczkami przypominajacymi cyrkonie.do sukni pasuja tylko skromne
        dodatki wiec moja bizuteria tez jest taka.we wlosach bede miala wpinany diadem
        ktory rowniez wykonany jest z oczek przypominajacych cyrkonie( diadem jest jakby
        z kwiatow a nie jak u nas na styl korony) ale niestety nie moge ci nawet podac
        gdzie to mozna kupic bo ja to mam od mamy z usa
        • ivet81 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 04.04.07, 20:52
          to widzę, że mamy podobny gustsmile ja też myślę o srebrnej biżuterii z jakimiś
          cyrkoniami - kolczyki, kolia i bransoletka i również diadem, z którego
          "wychodzić" będzie welon - decyduję się chyba na taki do łopatek, do tej sukni
          dłuższy się raczej nie nadaje. Myślałam na początku aby pójść w stronę złota z
          dodatkami ale chyba byłoby za ciężkie.

Pozdrawiam!!
          • paulina-kuch Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 05.04.07, 12:41
            co do welonu to mam troche odmienne zdanie ,z reszta panie w salonie rowniez
            byly za dlugim welonem- otoz sprobuj sobie jak bedziesz wygladala w tej sukni w
            dlugim welonie skladajacym sie z 2 warst (tylko bez zadnych zdobien,musi byc
            zupelnie gladki) .wyglada to poprostu pieknie! no chyba ze nie kazdy welon
            kazdej osobie...ja jutro mam przymiarke a za nie cale 3 tyg slub ,wiec bede
            mogla po weselu przeslac ci jakies foto (obecnie mam tylko jedno zdjecie z dnia
            zakupu , jesli chcesz to podaj mail,to wysle)
            • ivet81 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 05.04.07, 13:02
              To już!! zaraz masz ślubsmile) Powodzenia życzę!!
              Welon - na razie teoretycznie myślę, bo jeszcze nie przymierzałam różnych
              modeli - ślub dopiero pod koniec sierpnia, więc mam jeszcze czassmile) A poza tym
              suknia jeszcze nie jest gotowa, jak na razie robi się na mój rozmiarsmile
              Fotki, jasne poproszęsmile) - wysłałam Ci maila na gazetowego.
              • paulina-kuch Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 05.04.07, 13:27
                wyslalam ci juz mail ,jakby co to lepiej pisz na ten z ktorego dostalas zdjecia
                ,bo skrzynka gazetowa jakos mnie nie przekonala i nie sadze bym z nij korzystala smile
                • kmiro Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 11.04.07, 13:00
                  Ja w styczniu kupiłam model Kardiel w warszawie w Tylko Ona i mi kazali przyjśc
                  na przymiarkę tylko 2 tyg przed weselem więc końcem lipca, a wesele mam 11
                  sierpnia. i teraz nie wiem czy to nie za późno? Obsługa super w tym salonie i
                  pani zapewnia że im póxniej tym lepiej bo to stres i się chudnie , więc sama
                  nie wiem????????
                  Te sukienki na tej modelce wyglądają okropnie a w rzeszywistości jednak to jest
                  to jak się ubierze. Mi powiedziano ze to francuskie sukienki, ale też nie
                  mogłam znaleźć ich pochodzenia.
                  kto jeszcze ma ten model jest prześliczny, ale się boje bo kiecka troche
                  ciężka, ale czego się nie robi by ładnie wyglądaćsmile
                  • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 11.04.07, 13:07
                    Maraxela kupiła tą suknię w Adeline we Wrocławiusmile
                    Ja tam wolę suknię wcześniej widzieć i mieć, a to wcale nie wyklucza ostatnich
                    poprawek na kilka dni przed ślubem. Mam ślub we wrześniu, pierwszą przymiarkę
                    za tydzień, po skróceniu (przecież nie urosnę), mogę ją zabrać do domu, albo
                    będzie czekała w salonie, a ostatnie dopasowanie będzie przed samym ślubemsmile
                  • paulina-kuch Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 11.04.07, 22:23
                    moim zdaniem 2tyg przed slubem to bardzo dobry czas na przymiarke-ja zamawialam
                    suknie w listopadzie i pierwsza przymiarke mialam w wielki piatek, a slub mam
                    21kwietnia. 16kwietnia mam 2przymiarke i odbior sukni. przy odbiorze suknia jest
                    odprasowana, wiec w domu wystarczy zawiesic na wieszaczku bez pokrowca zeby w
                    razie czego rozprostowala sie. jesli suknie mialabym wczesniej to wiszac w
                    pokrowcu pomiecie materialu murowane ,a jesli wisialaby bez pokrowca to
                    bezlitosny kurz dopadl by ja od razu-wiec nie ma sie co spieszyc z odbiorem
                    sukni.w salonie w ktorym kupilam suknie panie proponuja pannom mlodym, zeby
                    mimo wszystko zostawily u nich suknie na przechowanie i odebraly najszybciej
                    tydz przed slubem wlasnie z racji kurzu i pomiecia w pokrowcu przy dlugim
                    wiszeniu, a ich obowiazkiem jest wydanie sukni pieknie odprasowanej.co do
                    chudniecia przed slubem ,to nie kazda dziewczyna tak ma,mi w salonie panie
                    mowily ze to sporadyczne przypadki- w wiekszosci spowodowane dieta ,bo przy
                    stresie kg lub 2kg mniej to nie az taka roznica w numeracji rozmiaru.ja np od
                    kilku miesiecy zyje na max obrotach i duzym stresie i nie schudlam ani pol kg.
                    jaka bylam w listopadzie ,taka jestem i teraz. z opowiesci kolezanek i teraz
                    patrzac po sobie,wiem ze motyle w brzuchu pojawiaja sie najszybciej tydz przed
                    ceremonia ,bo wlasnie wtedy zaczyna docierac do nas co tak na prawde niedlugo
                    sie stanie-no chyba ze ktos nie jest pewien czy dobrze robi to gubienie kg
                    blyskawicznesmile
    • aga_kr3 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 17.04.07, 15:42
      Odebralam wczoraj swoją upragnioną Kardiel i poza tym,że jest do zwężenia i
      fiżbiny są powykręcane w każdą stronę to jest wszystko OK smile suknia jak nic
      jest polska!!
      • anusiaczek87 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 17.04.07, 16:07
        No prosze, nawet glowny zainteresowany sie wypowiedzial.. szkoda, ze Pana
        wyjasnienie tak naprawde nic nie wyjasnia wink nikt nie podwaza tu jakosci sukien-
        suknie sa tak piekne, ze kupilabym ja niezaleznie od kraju pochodzenia, jestem
        poprostu ciekawa gdzie sa produkowane. Takim kombinowaniem Wasza firma troche
        traci na wiarygodnosci i uznaniu, ktorym bez watpienia cieszy sie wsrod
        uzytkowniczek forum
        • kingadaw Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 23.04.07, 13:39
          Byłam w sobote w szeroko reklamowanym salonie mody ślubnej Impresja w Reszowie,
          która Herm'sa ma w ofercie i chciałam sie dowiedzieć co tam mi powiedzą o
          pochodzeniu tych sukienek. Dialog (Ssmirkprzedawczyni, K:ja):

K: Czy te suknie są polskie?
          S: Nie, szyte są za granicą i przysyłane do Polski.
          K: A gdzie sa szyte?
          S: Za granicą.
          K: Czyli gdzie?
          S: No za granicą!

smile smile smile
          (Mam świadka, bo była ze mną koleżanka)
          • maraxela do posiadaczek kardiel jakie macie dodatki?? 23.04.07, 13:59

• izazdo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 31.07.07, 13:29
            kingadaw napisała:

> Byłam w sobote w szeroko reklamowanym salonie mody ślubnej Impresja w
            Reszowie,
            > która Herm'sa ma w ofercie i chciałam sie dowiedzieć co tam mi powiedzą o
            > pochodzeniu tych sukienek. Dialog (Ssmirkprzedawczyni, K:ja):
            >
            > K: Czy te suknie są polskie?
            > S: Nie, szyte są za granicą i przysyłane do Polski.
            > K: A gdzie sa szyte?
            > S: Za granicą.
            > K: Czyli gdzie?
            > S: No za granicą!
            >
            > smile smile smile
            > (Mam świadka, bo była ze mną koleżanka)

czyli w Chinach smile
            • kingadaw Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 31.07.07, 21:32
              albo ta "zagranica" jest pod Łodzią..
      • elemelek27 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 23.04.07, 14:26
        Ja swoją zamówiłam w Mystique - Herm's Kera. Ciekawe, czy będzie jak mówią
        gotowa na połowę lipca...
        Moim zdaniem suknie szyją w Polsce ale czy to ma jakieś znaczenie?
        Pozdrawiam Herm'sowiczki.
        • kingadaw Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 23.04.07, 14:41

> Moim zdaniem suknie szyją w Polsce ale czy to ma jakieś znaczenie?
          > Pozdrawiam Herm'sowiczki.

Owszem nie ma znaczenia, i tak bym kupiła tą suknię, ale skoro firma sama nie
          chce/nie umie podać pochodzenia produktów, które sprzedaje, to nie świadczy o
          niej najlepiej...
    • salsa.loca inka, jaka Ty w koncu masz ta sukienkę????. 31.07.07, 13:45
      Wydawało mi sie, ze kupiłas z pronoviasa chyba obelix, a teraz szukasz jednak
      hermsa do kupienia????????????

nic juz z tego nie kumam, bedziesz miec dwie suknie??
      • inkageo Re: inka, jaka Ty w koncu masz ta sukienkę????. 31.07.07, 14:37
        To jest wątek z tamtego roku! Ale często wracasmile
        • salsa.loca Re: inka, jaka Ty w koncu masz ta sukienkę????. 31.07.07, 15:59
          oj, faktycznie

teraz sobie na daty dopiero spojrzałamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka