Dodaj do ulubionych

Koszt instalacji elektrycznej

25.02.09, 14:20
Witam! Napiszcie proszę, ile kosztowała Was całościwo instalacja
elektryczna w nowobudowanym domu jednorodzinnym? Stoję obecnie przed
wyborem ekipy elektryków, która położy instalację elektryczną i
alarmową w moim domu (ok. 160 m2) i chciałem się zorientować, jak
się kształtują ceny. Zorientowałem się już tylko, że powszechnie
stosowane rozliczanie się z elektrykiem za tzw. punkt nie zawsze się
sprawdza. Z góry dziękuję za pilne info.
Obserwuj wątek
    • Gość: kvc Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.chello.pl 25.02.09, 15:52
      idź do jakiegoś elektryka
      niech ci zrobi /dokł./ specyfikacje robót elektrycznych
      ( co, z czego, ile, jak, itd. jest do zrobienia)
      potem w oparciu o te specyfikacje zbierz sobie kilka ofert wykonawców
      wtedy będziesz wszystko wiedział,
      który wykonawca jest najdroższy, który najtańszy, który zrobi najszybciej, itd.
      na podobny temat możesz sobie przeczytać tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=57819814&a=57860982
      na razie twoje pytanie jest podobne do pytania:
      ile kosztuje samochód, taki osobowy z czterema kołami...
      • tsuahc Re: Koszt instalacji elektrycznej 26.02.09, 08:01
        Dziękuję kolego, naprawdę fachowa porada. Bardziej dziękowałbym,
        gdyby kolega napisał w odpowiedzi na moją prośbę, np. "13.000 zł".
        Ale i tak dziękuję.
        • Gość: kvc Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.chello.pl 26.02.09, 10:15
          Proszę bardzo :)
          Wiesz, jeżeli chcesz, aby wycena ( + wykonanie ) miała ręce i nogi, to tak
          właśnie powinieneś zrobić.
          Ale możesz sobie robić jak chcesz.
          Co ? Nie wiesz, że instalacja zależy np. od długości instalacji, rodzajów
          przewodów, bruzdowania ( lub nie ), np. rodzajów wyłączników ( są po 5,-zł i po
          150,- ), stu tysięcy innych rzeczy ...itd.,itd.
          Normalnie, w oparciu o projekt robi się specyfikacje, w oparciu o specyfikacje
          zbiera się kilka ofert, które są później podstawą i załącznikami umowy, itd. i
          wtedy wszystko jest wiadomo.

Można jednak patrzeć w sufit, dłubać w nosie i powiedzieć, że będzie to
          kosztowało ... zł.
          A potem kosztuje to 2,3,...x tyle.
          • tomekl9 GROFII 13.04.09, 07:53
            Firma EXTREMA ENERGE która mi robiła instalacje elektryczna wzieła
            9.600 z materiałem i dostałem gwarancje 2-letnia.Szczeże powiem
            zatkało mnie bo inny gość elektryk chciał więcej i bez
            gwarancji.trzeba szukać dobrego fachowca.Mam
            tv,kino,alarm,domofon,oswietlenie ogrodu,zasilanie bramy,fakt faktem
            za osprzet dopłacałem ale dopiero po tynkach i to za jakieś grosze
            200złza 80szt.firma jest z Poznania i dziwie sie ,że sa tacy tani bo
            ceny w pozn sa drogie.to ich nr tel 667360672.Gość to fachowiec bo
            do tego montowali mi kanalize.pozdrawiam wszystkich,szukajcie
            dobrych i sprawdzonych ludzi bo zawsze zaoszczedzicie
            • Gość: Aldek Re: GROFII IP: 212.106.159.* 15.06.09, 14:44
              A ja myślałem,że drogo zapłaciłem! mam 3 rozdzielnie, porządnej firmy z tych
              najlepszych, instalacje kina domowego, TV+ internet + telefon w każdym pokoju,
              czujniki i alarm, oczywiście domofon, brama, oświetlenie ogrodu, tarasu,
              podświetlenie schodów. Puszek 138. Wszystko razem 7700zł.
          • Gość: beta Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.201.117.195.ng.pl 23.05.11, 17:06
            WITAM ZA INSTALACJĘ W DOMKU JEDNORODZINNYN 180 M ELEKTRYK CHCE 10 000 NIE WIEM CZY TO DUZO CZY MAŁO POZDRAWIAM
      • nucreo80 Re: Koszt instalacji elektrycznej 13.05.15, 15:57
        1. Koszt instalacji można dopiero oszacować będąc na inwestycji.
        2. Nie ma nic gorszego jak wybieranie najtańszej oferty ponieważ z góry wiadomo że okablowanie będzie najniżej jakości bo szuka się kosztów. Lub oszczędzanie na tym etapie. (INSTALACJA ELEKTRYCZNA TO NAJWAŻNIEJSZA INSTALACJA PRZY BUDOWIE DOMU )
        3. O instalacji odgromowej już nie wspomnę ( błędy już od wylania fundamentów i brak wypuszczonych płaskowników od instalacji odgromowej fundamentowej.
        3. Elektryk powinien dokładnie ustalić potrzeby teraźniejsze klienta oraz przyszłościowe ( to jest ten moment aby po dokładać przewody. I jak klientowi się zechce odpalać pliki 4K po sieci i streamować muzykę w DSD lub filmy to będziemy mieć problem. A nie wspominając o przewodach zasilających.
        Ja zawsze przed rozpoczęciem instalacji próbuję ustalić jak najwięcej informacji bo jak wiadomo ma się to nijak do instalacji zaprojektowanych przez biura projektowe lub kupnych projektach.
        pozdrawiam
    • pawel_owc Re: Koszt instalacji elektrycznej 26.02.09, 06:30
      Standartowa instalacja cię wyjdzie w okolicach 10000 - 14000zł.
      • paulina-z-halinowa Re: Koszt instalacji elektrycznej 27.02.09, 23:02
        brat robil własnie w domu 160 m2 na jesieni. Za 120 punktów
        liczonych jako gniazdka i włącznik światła, ze skrzynkami,
        kinkietami na zewnatzrz wyszło z materiałem 9000 PLN
        • Gość: Maciek Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.09, 18:05
          Wykonujemy wszelkiego rodzaju prace elektroinstalacyjne, (elektryka, alarm, RTV,
          inteligentny dom, sieć komputerowa i inne) z naszego doświadczenia powiem, że
          taka instalacje wyniesie od 6.000 zł do max. 12.000 zł brutto za elektryke +
          alarm + rtv + sieć komp. Wszystko zelży od złożoności i funkcjonalności instalacji.

pozdrawiam i powodzenia :)
          • Gość: aa Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: 93.157.155.* 01.03.09, 11:32
            kurde .... jak to czytam to az się za głowe łapie ....
            tyle kasy za elektryke i elektryka !!!
            ja akurat sobie sam wszystko i wszędzie położyłem i wyszło mi to tylko około
            3000 zł za materiał z czego sama szafa kosztowała około 1500 zł. tylko z
            róznicówką miałem problem bo nie wiedziałem jak to podłączyc no ... ale od
            czego sa google:P a elektrykiem to nie jestem a odbiór sie załatwi później a
            nie będzie problemu bo instalacja był konsultowana z fachowcami na każdym
            etapie robót więc uziomy fazy "S"y i inne pierdoły sa tak jak tego pożądna
            sztuka elektryka wymaga . A samo rozciągnięcie kabli to nie jest problem wic
            dziwię się ze ludzie się tego prądu się boją .
            • krzysztofo5 Re: Koszt instalacji elektrycznej 13.12.10, 21:38
              Ja w domu 160 m2 zaprojektowałem i położyłem wszystkie przewody/elektr,alarm,telefon,tv,ośw. zewn,itd/"bawiłem" się tym gdy dom był w stanie surowym pod dachem z oknami/stan zamknięty/,Mocowałem przewody do ścian-nie bruzdowałem żeby było szybciej- i na gorąco robiłem poprawki/wiadomo:żona chciała inaczej!/.Mile wspominam ten czas .Tylko szafę głównego zasilania podłączył elektryk który potem wykonał dokumentację i sam poszedł do urzędu załatwić przyjęcie i odbiór.To nie jest trudna sprawa,wystarczy być w kontakcie z przyjaznym elektrykiem.
            • krzysztofo5 Re: Koszt instalacji elektrycznej 13.12.10, 21:44
              Ja w domu 160 m2 zaprojektowałem i położyłem wszystkie przewody/elektr,alarm,telefon,tv,ośw. zewn,itd/"bawiłem" się tym gdy dom był w stanie surowym pod dachem z oknami/stan zamknięty/,Mocowałem przewody do ścian-nie bruzdowałem żeby było szybciej- i na gorąco robiłem poprawki/wiadomo:żona chciała inaczej!/.Mile wspominam ten czas .Tylko szafę głównego zasilania podłączył elektryk który potem wykonał dokumentację i sam poszedł do urzędu załatwić przyjęcie i odbiór.To nie jest trudna sprawa,wystarczy być w kontakcie z przyjaznym elektrykiem. O kosztach nie mogę mówić / bo cieszyłem się że robociznę sam zrobiłem/ więc na przewodach i i innych rzeczach nie oszczędzałem.
            • Gość: Dioda Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 14:18
              Też znam domorosłych elektryków, tylko proszę pamiętać że jeśli wyjdzie coś nie tak to kolegów już nie ma i google nie pomogą
            • Gość: sibro Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 21:02
              Równie dobrze mógłbyś sobie zoperować wyrostek robaczkowy,patrz google!
              A tak serio dobry wykonawca instalacji elektrycznej bierze odpowiedzialność za wykonaną pracę ,wykonuje pomiary elektryczne ,daje gwarancje na niezawodnoścć wykonanych prac,dokonuje odbioru.
              Kurde jak za ułożenie kafelek biorą kilkakrotnie więcej niż za instalacje elektyryczne to w pożo, ale cóż kafelki widać a instalacji nie..żeby było taniej proponuję oświetlenie Łukasiewicza!
            • Gość: do p.gościa. Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.tktelekom.pl 27.12.13, 20:23
              Nie ma pan zielonego 'pojecia o elektryce i niech pan nie pisze bzdur .jastem elektrykiem 44 lata ,a wył. roż. Pradowy to nie wszystko.Hej
            • Gość: don Re: Koszt instalacji elektryczn IP: *.static.espol.com.pl 07.03.14, 10:13
              3 lata, ciekawe czy jeszcze żyjesz;p a tak na poważnie, to nie polecam robienia instalacji na własną rękę.. ...
          • Gość: viking Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: 213.76.182.* 01.03.09, 20:05
            ciekawa rozbieżność 6000-12000tyś
            • pudht Re: Koszt instalacji elektrycznej 02.03.09, 07:02
              ale moze to zaspokoi autora watku. jak juz tu przedmowca pisal,
              trzeba zrobic detaliczna specyfikacje i w tedy pytac o cene.
              ja za sam material placilem przeszlo 7500,-
              (500m kabla 3*1,5; 500m 3*2,5; 100m 5*1,5; 100m 5*2,5; prawie 100
              gniazdek firmy busch&jäger seria DURO w calym domu, itd.)
              • Gość: Maciek Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 08:18
                Hmm,. 6 tyś czy 12 tyś :) Nie ma się czemu dziwic ani chwalić 3 tyś. za
                własnoręcznie wykonaną instalację. Ostatnio dla domku 130m. zrobilismy
                instalację za 1400 zł. ale co z tego? można mieć automatycznie zapalane światło
                na klatce schodowej gaszone delikatnie po przejściu mieszkańca, można tez mieć
                jeden włacznik na dole schodów i mieć problem jak się jest na górze :) Można
                mieć gniazdko dedykowane pod każde z urzadzeń elektrycznych w domu (pralka,
                zmywarka, kuchenka,) z zebezpieczeniami przepięciowymi klasy A,B,C, dla drogiego
                sprzętu RTV - a można też mieć jedno gniazdko w pokoju za szafą a reszte
                urządzeń podpinac sobie przez siedem przedłużaczy.

Nie wspomnę też o bezpieczeństwie wykonanej własnoręcznie na podstawie porad z
                "googl'a" instalacji. Wiesz co to instalacja TNC a co to TT? Pewnie znajdziesz
                na googlu więc powodzenia. Z operacja wyrostka tez polecem wybrać się do
                znajoego mechanika lub obejżeć filmik na youtube i wykonać samemu.

miłego dzionka
                • josner Re: Koszt instalacji elektrycznej 16.06.09, 13:55
                  Tak to jest jak komplikuje się proste rzeczy...
                  Później ludzie są przekonani że trzeba mieć specjalny kurs żeby
                  włączyć światło w pokoju.
          • Gość: poll Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.171.102.166.static.crowley.pl 02.03.09, 11:49
            Maciek
            Te 6000 - 12000 zł to chyba za same kabelki + robocizna. Wydaje mi
            się, że w tej cenie nie znajdziemy gniazdek, wyłączników, czujników
            czy centralki systemu alarmowego, centralki tv itp. Przynajmniej ja
            bym za takie pieniądze nie robił. Sam system alarmowy to ok 6000zł.
            (podstawowy). TV z 4000 zł. (oczywiście profeska a nie parasolka na
            drucie). Trzeba też wiedzieć pod jaki sprzęt robić instalację, żeby
            potem się okazało, że nie pasi jedno do drugiego.
            • Gość: Maciek Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 17:05
              Poll
              Nareszcie ktoś obeznany w temacie :) Cena nie za duża a jak widziesz wzbudza
              kontrowersje. Tak, podana cena jest "bardzo" orientacyjna i dotyczy samego
              okablowania ALE z rozszytą i wyposażoną rozdzielnią, z centralą alarmową Integra
              32 +1 manipulator +1 czujka. Po to by w trakcie prac wykończeniowych nikt do nas
              nie dzownił, że parkieciaż nie ma jak się z cykliniarką podpiąć a alarm żeby
              chociaż minimum bezpieczeńśtwa obiektu było. A osprzęt każdy klient wybiera inny
              więc i cena inna. Gniazdko OSPEL, KONTAKT od 4 zł - gniazdko JUNG, BERKER w
              komplecie 120 zł.

Samo okablowanie inaczej czy w bruzdach czy w peszlach czy na gołą ścianę,.

Czynników jest bardzo dużo, najlepiej rozpisać sobie co chcemy osiągnąć jakie
              mieć funkcje a potem zebrać oferty cenowe od 3 lub 4 wykonwaców, i ponegocjować,.

pozdro,.
              • dawidziak.war1 Re: Koszt instalacji elektrycznej 02.03.09, 17:59
                Witam. Koszt instalacji wyniósł mnie 11147zł. Instalacja elektryczna
                na porothermie bez bruzd: internet, telefon,videodomofon, tv,
                głośniki w dwóch pomieszczeniach, alarm integra dom podzielony na
                strefy czujki stluczki+ kontaktrony reszta piry. Cena z robocizna we
                wrześniu pażdzierniku 2008. Nie uzbrojona rozdzielnia ale materialy
                mam. Cena z pomiarami. Pozdrawiam
          • grzes894 Re: Koszt instalacji elektrycznej 04.03.15, 22:14
            Uprawnienia budowlane wykonawcy mogą być istotne dla jakości robót. Poniżej link do programu: uprawnieniabudowlanetesty.pl

powodzenia
    • Gość: pantad Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: 195.164.254.* 10.04.09, 13:28
      Witam! Mam już zrobioną całą instalację elektryczną (w tym siłę) i
      inne instalacje, typu alarm, TV, kino domowe, domofon, internet-
      telefon. Całość - 12.000 zł. Do tego tzw. "prace ogrodowe" typu:
      podłączenie długim przewodem do szafki w ogrodzeniu, oświetlenie
      ogrodu, doprowadzenie innych instlacji z domu do ulicy, brama na
      siłownik - dodatkowe 2.500 zł. Pieniądze może nie małe, ale wcale
      mi nie żal, bo wiem, że mam zrobione b. profeskonalnie, solidnie i
      perspektywicznie. Elektryka mogę polecić - pierwsze wolne terminy ma
      w październiku br.
      Dziękuję wszystkim, którzy mi odpowiedzieli, zwłaszcza tym, którzy
      się znają na rzeczy.
      • Gość: xxx Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.147.30.250.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.12.11, 20:03
        Ludzie podajecie takie ceny, że mnie zadziwiacie. Mała firma ponosi koszty np. pracownicy, opłaty, samochody, sprzęt itp. Z tego co podajecie to za robocizne wychodzi około 4 tyś. zł. Jakieś jaja sobie robicie.
        • Gość: piterek Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 11:35
          chłopie całą instalacje robiłem sam z bratem za 1/5 tego co ty byś chciał za swoją tak zwana firmę. Wsadź sobie ją w buty nikogo nie obchodzi jakie ty ponosisz koszty i ile zatrudniasz ludzi tylko cena gotowej usługi. Wystarczy mieć tylko odpowiednie uprawnienia
    • jniedz Re: Koszt instalacji elektrycznej 13.04.09, 18:12
      Wykonuje instalacje od kilkunastu lat i średni koszt z punktu to od
      35 do 40 zł bez materiału.Jezeli masz pytania zadzwoń 506 313 694
      Janusz
    • Gość: myszek Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 11:39
      Wszystko zalezy od fachowca którego zatrudnisz do pracy. Mi akurat
      wszystko robił szwagier bo zna sie na elektryce,ale poweim Ci ze za
      same pprzełączniki,gniazdka i alarm z domofonem czyli ogólnie
      materiały,nie wyszło mnie tak drogo. Kupowałem w internecie na
      luxmarket.pl natomiast ile wyniesie koszt roboty pprzez elektryka
      nie jestem w stanie powiedziec.
    • Gość: meggiemay Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.adsl.alicedsl.de 20.06.09, 11:24
      czy mozecie polecic jakies firmy / fachowcow z Trojmiasta?
      i jakie sa ceny?
      jakosc wykonanej pracy?
    • Gość: gofi Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: 94.254.135.* 26.01.10, 08:39
      zależy co chcesz mieć? ja mogę polecić tobie gościa co przyjedzie i za darmo
      robi wyceny sam też wykonuje jego nr bo niepamientam strony 667360672.pozdrawiam
    • Gość: Henryk Waltz www.iep.waw.pl IP: *.128.14.246.static.crowley.pl 26.01.10, 13:45
      www.iep.waw.pl
    • Gość: majka Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.piaseczno.robbo.pl 13.03.10, 20:48
      Mogę polecić firmę, która u mnie w domu wykonywała instalacje niskoprądowe tj.
      elektrykę, TV, internet, alarm, elektryczne sterowanie światłem i roletami. Są z
      okolic Warszawy. Mają maila: poczta@hovert.pl ale nie znam ich obecnych cen.
    • Gość: gość Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.10, 12:08
      za instalacje elektryczna koszt może wynieść między 3000 a 4000 tyś.
      alarm nie wiem do końca..
      U mojego znajomego robiła dobra firma z Poznania.
      Instal Kompleks ogólnie polecam ją.
      Link do ich strony www.instal-kompleks.com.pl
      • Gość: em Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.217.146.194.generacja.pl 22.08.10, 23:22
        3 a 4 miliony zł?
    • kaincirus Re: Koszt instalacji elektrycznej 03.12.10, 11:47
      Najlepszym, znanym mi sposobem sprawdzenia rynku jest skorzystanie z portalu, wykonawcami. Polecam osobiście www.favore.pl - bo mają tam fajny system, wpisujesz co chcesz zrobić, a fachowcy z twojej okolicy wysyłają Ci oferty - ja przy remoncie swojego mieszkania dostałem ponad 40 wycen.
    • Gość: elektryk Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 02:40
      koszt instalacji elektrycznej zależy głównie od inwestora. nikt nie poda ceny na forum. można zrobić "instalacje" za 3 tys. a można też za 30 tys. nie mówiąc już o kosztach osprzętu elektrycznego, gdzie gniazdo wtykowe kosztuje w zależności od producenta i użytego materiału od 4 do 150 zł za sztukę. -----z poważaniem "elektryk"
      • Gość: wykonawca Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.10, 15:01
        Zgadzam sie z przedmówcą. Jeśli ktoś w pierwszym zdaniu zadaje pytanie " ile kosztuje jeden punkt" to znaczy, że nie rozumie gdzie są szczegóły, które wpływają na cenę. Można wykonać instalację na dwóch, trzech obwodach, można na 10 i więcej. Zabezpieczyć różnicówką lub nie. Dać wyłącznik przepięciowy lub nie itd. Tych szczegółów jest bardzo dużo i na nich należy się skupić w pierwszej fazie uzgodnień. Po spisaniu szczegółowych założeń można porównywać ceny instalacji. Przestrzegam, przed wykonywaniem prac "na pamięć" czyli bez projektu. Można zaoszczędzić paręset złotych ale za np. 5 lat będziemy wiedzieć o instalacji wszystko. Jeśli dochodzi sterowanie np. EIB to koszt instalacji zwiększy się o kilkaset procent. Ale tacy zleceniodawcy NIGDY nie pytają się, ile za punkt. Nie podaję swoich namiarów, mam pracy bardzo dużo (tych co nie pytają sie, ile za punkt). Pozdrawiam PS - inwestorów z mniejszą kasą namawiam na samodzielne wykonanie instalacji przy konsultacji jakiegoś zaprzyjaźnionego instalatora. Każdy, kto mkiał w ręce wiertarkę jest wstanie podstawową instalację wykonać samodzielnie. Ale na koniec prac warto skorzytsać z elektryka który sprawdzi poprawność wykonania (koszt około 500,00 zł).
        • Gość: oxer Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.e-gco.pl 23.10.12, 12:13
          Jaki jest koszt wykonania projektu instalacji? Szczerze powiedziawszy od znajomego słyszałem, że jak się ma nie do końca poprawnie zrobiony projekt to są później komplikacje i sprawa się ciągnie. Chciałem zrobić raz, a dobrze. Szukałam w Internecie firma, która zajęła by się zrobieniem takiego projektu i znalazłem Eran. Może ktoś z Was kojarzy ich, albo coś słyszał o nich. Wyglądają na solidną firmę.
    • Gość: xx Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.cable.net-inotel.pl 30.10.12, 19:53
      ok. kilkunastu tysięcy złotych za kompletną instalację.
      Cena w zależności od fantazji inwestora
    • Gość: oxer Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.e-gco.pl 31.10.12, 11:29
      henryk, dokładnie tak chodziło mi o tą firmę eran.com.pl Chciałem zamówić u nich projekt budowlany instalacji grzewczej. Wykonanie takiej dokumentacji nie jest łatwe, więc chciałem zlecić fachowcom, aby wszystko było zrobione raz a dobrze.
    • Gość: galladriellka Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 11:50
      ja mam w domu instalację od Ospela i jestem bardzo zadowolona :) cena wcale nie była wysoka a instalacja zajął się znajomy z polecenia :)
    • elektryk_warszawa Re: Koszt instalacji elektrycznej 18.01.13, 21:46
      koszt wykonania punktu elektrycznego to koszt między 80 pln a 100 pln , oczywiście zawsze można próbować negocjacji ;-)
      • Gość: energia33 Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.centertel.pl 11.05.14, 22:11
        Witam cię kolego napisałaś że za punkt to koszt rzędu od 80 do 100 zł, myślę że to jest cena z osprzętem plus materiał.Pozdrawiam
    • daro-1003 Re: Koszt instalacji elektrycznej 10.04.13, 20:58

Trzeba pamiętać iż w różnych regionach polski kształtują się różne ceny. Również elektrycy którzy oferują systemy bezpieczeństwa oraz automatyki domowej cenią się wyżej bowiem ich instalacje są funkcjonalne oraz bezpieczne. Zawsze osoba znająca i zajmująca się danymi systemami wykona instalacje poprawnie ponieważ zna jego działanie instalacja to nie tylko ułożenie przewodów.
    • Gość: Pomoc Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.ip.shentel.pl 11.04.13, 16:23
      Pomoc i ewentualna wycena. Zapraszamy do współpracy.

www.enelan.pl
    • elektrif Re: Koszt instalacji elektrycznej 21.05.13, 13:18
      forum nie jest dobrym miejscem na wycenę instalacji swojego domu.
      Każda instalacja jest inna , odmienna i każdy Klient ma "swoje"podejście i życzenia do ta instalacja "ma robić" bo wiadomo są już takie które nawet "śPIEWAJĄ " na wysłanego smsa.

Każda instalacja to indywidualny projekt Inwestora i nie jest możliwe porównanie ceny na forum.
      Dla przykładu kładliśmy instalacje w 40m2 , która swym zasięgiem obejmowała prawie dom 200m2.
      Instalacja elektryczna to jak malowanie obrazu, każdy malarz jest inny i Inwestor także , oraz jej warunki techniczne na obiekcie i wymagania co do instalacji stawiane przez Inwestora.
      • Gość: elektrycy Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.13, 00:35
        Witam powiem krotko i na temat nikt dokladnie ci nie powie kwoty .... Oczywiscie wez kogos kto ci powie 30 do 40zl za punkt ale licz sie z tym ze za kazdy metr bruzdy przewiert i inne cie skasuje jak za zboze ... wez elektryka ktory zrobi to za 4 tys.... przyjdzie sam bedzie sie pie...il z tym miesiac dlubal i mu starczy ..... ja sam osobiscie bym ci nie przyszedl na robote taka za 10000tys to ci zrobie same okablowanie rozdzielnie z osprzetem i materialem w zaleznosci od tego czy chcesz sile itd wylaczniki schodowe czy nawet krzyzowe ? ale ty sie dalej martw montazem gniazd ... itd .... ja biore za domek taki srednio ok 14 tys na gotowo .... bez wymyslow .... robie w 7 dni na gotowo potem reszta ewentualnie jak chcesz montaz gniazd itd... I sam dobrze wiem ze elektryk DOBRY zrobi dobrze ale tez za wiedze sie placi ... KOLEGA mial pseudo elektryka zrobil mu oswietlenie z gniazdami lazienke wraz z kuchnia z jednego obwodu jedna awaria wszystko poszlo ... BO tanio !!!! czyli szybciej zrobic a jak ? Z jednego obwodu :P i do du....y wszystko... ty sie nie znasz a on cie oszuka ..... albo jak od punktu wezmiesz to ci nap...li puszek tyle ze zaplacisz niemilosiernie..... na takich klientow co mowia tanio!!!! odpuszczam roboty ... robie u ludzi ktorzy cenia profesjonalizm a dlatego tez i zarabiam duze pieniadze i robot mam od h...a..... jestem ze slaska robie po calej polsce sklepy dla niemcow ,, sieciowke // czasami taki domek to na fuszke biore .... pozostawiam tel... robie instalacje elektr, odgromowe , bramofony , domofony , sieci komp, telefoniczne , alarmy , oswietlenia uliczne parkow ogrodow , zasilania budynkow docelowe , prowizorki budowlane , przenoszenie licznikow itd itd . Upr SEP do 6 kv. 725-510-205 Bytom :) i cala polska. Na wszystko odpowiedni papier pomoc w formalnosciach zglaszaniu ... i wizyta przy odbiorach .... Pomiary
    • Gość: elektryk Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.tktelekom.pl 28.10.13, 13:23
      Witam
      Masz racje koszt może duży ale komfort to z całą pewnością wynagradza. Sam wykonuję kompleksowe instalacje elektryczne i wiem, że czasami klienci szczypią się z pieniędzmi strasznie. Z jednej strony to zrozumiałe, bo wszystko przy budowie domu kosztuje, ale dobrze wydane pieniądze na robotę i materiały dają gwarancję, że instalacja będzie bezawaryjnie funkcjonować przez kilkanaście, ba kilkadziesiąt lat. Ale to wszystko zależy od ceny. Można tanio i później narzekać albo zapłacić więcej i mieć święty spokój.

Pozdrawiam
      Elektryk Kielce
      • Gość: Marcin P. Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.13, 16:44
        Podłączam się do tematu chodź stary, mianowicie potrzebuje bojler dla 3 osobowej rodziny i zastanawiałem się nad 100 litrowym bojlerem elektrycznym, ale żeby nie było za prosto to nie wiem na co się zdecydować ponieważ wybór jest ogromny, Rozglądając się po internecie i różnych sklepach dostałem zawrotu głowy np.: tu mam klika bojlerów 100 litrowych i nie wiem co jest dobre ponieważ nie zawsze co drogie jest dobre ale tanie też nie zawsze jest złe. Może ktoś miał styczność z którąś z tych firm ?? i czy taki bojler, o takiej pojemności wystarczy na 3 osoby ??
        • Gość: Goście Goście Re: Koszt instalacji elektrycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.14, 13:31
          Znajomy polecał mi firmę Adagre tylko że z Krakowa, ale można zamawiać u nich online. Zamawiałem u nich bojler Atlantica i jestem w 100% zadowolony, tak więc polecam.
          • leoply Re: Koszt instalacji elektrycznej 15.09.14, 14:18
            Ceny już dokładnie nie pamiętam , ale jeśli ktoś jeszcze szuka sprawdzonej i dobrej firmy która zajmuje się tworzenie instalacji elektrycznej w domach to mogę podesłać linka do tej z której usług korzystałem całkiem niedawno www.wrosystem.pl/. Szybka i sprawna realizacja
    • sciema_mb Re: Koszt instalacji elektrycznej 17.05.16, 09:13
      Nie zawsze najtaniej, znaczy najlepiej. Trzeba na to strasznie uważać. W ogóle cena to kwestia indywidualna i wszystko zależy od metrażu, tego co ma być zainstalowane w domu itd... Polecam firmę INLOGIC, która specjalizuje się w nowoczesnych instalacjach elektrycznych. Myślę, że firma przygotuje profesjonalny projekt i wycenę. www.inlogic.pl
    • danej Re: Koszt instalacji elektrycznej 15.06.16, 22:40
      Dzięki za namiary na ten portal .Znalazłem tam wiele interesujących mnie tematów.
    • yoda007 Re: Koszt instalacji elektrycznej 23.06.16, 20:03
      Witam wszystkich czytających
      cena za punkt elektryczny powinna się kształtować w okolicach 35-40zł za punkt gniazdowy 230V
      37-42 za punkt oświetleniowy około 45 zł za punkty siłowe wewnętrze alarmówka i kamery podobnie czyli około 45zł sieć komputerowa 8zł/mb
      jeśli znajdą państwo taniej a jest to możliwe ale mogą się państwo spodziewać przy uruchomieniu instalacji po tynkach nie miłych niespodzianek w postaci braku połączeń a co za tym idzie kuciu świeżych tynków.
      Prowadzę sam działalność w branży elektrycznej i niestety już miałem takie zlecenia żeby po kimś uruchomić instalacje.
      PROSZĘ PAMIĘTAĆ ŻE NIEKIEDY TANIO NIE RÓWNA SIĘ DOBRZE A DOM BUDUJEMY NA WIELE LAT BĄĆ CAŁE ŻEYCIE[url=http://ekinstal.pl/instalacje-elektryczne-warszawa/]Tekst linka[/url]
      • oazza Re: Koszt instalacji elektrycznej 03.08.16, 18:44
        kolego bierze się 50 zł za punkt 1 fazowy i 70 zł za 3 fazowy... do tego doliczasz VAT , nie uczcie ludzi robić za darmo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka