Dodaj do ulubionych

PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!!

IP: *.glucholazy.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 21:38
Czy chcecie by ostatnia ostoja studenckiej niezależności - NIEZALEŻNE
ZRZSZENIE STUDENTÓW została przejęta przez partie polityczną "Prawo i
Sprawiedliwość"?
Dnia 12 grudnia 2003 roku w Głuchołazach na XV Krajowym Zjeździe
Delegatów NZS nastąpiła bezprawna próba przejęcia Zjazdu przez Prawo i
Sprawiedliwość (ale chyba tylko w nazwie) w osobie Pawła Szczeszka,
25-letniego politykierka z Częstochowy.
Bezprawnie i bezpodstawnie wyrejestrowano (tego samego dnia co
zjazd!) wielkie ośrodki studenckie - komisje uczelniane w takich
miastach jak Poznań, Wrocław, Kraków, Białystok, Szczecin, Nowy Sącz,
Opole, Warszawa, a zamiast nich powołano fikcyjne komisje uczelniane z
Łodzi i Częstochowy po to by mieć większość na zjeździe! (czy wiecie
że w Łodzi NZS jest aż na pięciu prywatnych uczelniach wyższych?)
Dlaczego ludzie tacy jak Paweł Szczeszek, Lech Sekyra, Paweł Sałek,
Artur Michalski, Sebastian Bodzenta, Piotr Trojanowicz, Maciej
Brząkała, Radosław Wysok, Michał Kierul kierowali nami i wyrażali nasze
opinie na forum ogólnopolskim i europejskim?!?!?!?
ONI PRAKTYCZNIE NIE SĄ JUŻ STUDENTAMI!
Dlaczego zaproszono dwóch miłych panów z ochrony - z pałami i w
kominiarkach, by nie wpuścić nas nawet jako obserwatorów na obrady.
NIE CHCĘ BYĆ KOJARZONY Z PARTIAMI!
KACZYŃSCY I ZIOBRO - ZOSTAWCIE NAS W SPOKOJU
PiS istnieje 2 lata, a NZS 23 !
Czy chcemy to tak zostawić? Czy chemy by NZS tak jak dotychczas
bronił naszych interesów i organizował nam życie kulturalne i imprezy?
Napiszcie koniecznie co o tym sądzicie!
Obserwuj wątek
    • Gość: niezależna Re: PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!! IP: *.icpnet.pl 13.12.03, 22:52
      Jestem chora(tzn. przeziębiona), ale naprawdę chorzy są Ci ludzie, którzy z NZS-
      u chcą zrobić jakąś młodzieżówke PIS-u...Rozumiem, że propagatorzy PIS-u mają
      juz zapewnione jakies stanowiska i/lub miejsca na listach w przyszlych
      wyborach. Dlaczego jednak nie wstapia oni po prostu do PIS-u???No tak, ale
      jesli wciągną całą organizację i to nie bylejaką- z tradycją, z charakterem, a
      przede wszystkim największą i najsilniejszą wśród organizacji studenckich, to
      będą cos znaczyc. Sami soba niestety jednak niczego nie reprezentuja..Jak
      bowiem wytłumaczyć sposób przeprowadzenia zmian w czasie zjazdu? A może chcieli
      nawiązac do tradycji stanu wojennego??..Jaruzelski zapewne by im pogratulował.
      Zapewne niedługo zmieni się opinia o NZS-ie; już samo określenie" niezależne"
      będzie bardzo nietrafne. Sądze tez, że niewiele osób należących do NZS-u
      wstapilo do tej organizacji studenckiej po to, by nagle znaleźć się w jakiejś
      partii, a dokładniej w partii braci Kaczyńskich...
      Z największej organizacji studenckiej pozostanie wspomnienie, i to smutne dla
      ludzi, którzy walczyli o niezależność NZS-u i dzięki którym NZS stanowi dzis
      taką siłę...
      Na koniec jeszcze pytanie??Co dobrego ma przynieść NZS-owi to, że połączy się z
      PIS-em??...(oczywiście pomijam korzyści, jakie przyniesie ta decyzja tym "niby-
      studentom"). Jestem głęboko przekonan o tym, że żadne, dlatego
      dołączam się do apelu.
      Ratujmy NZS, nie pozwólmy wplątac studentow w jakieś międzypartyjne rozgrywki!!!
      Studenci nie chcą polityki, studenci chcą organizacji, która będzie dbac o ich
      interesy, a nie o interesy braci Kaczyńskich.
      • Gość: gosc Re: PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!! IP: 150.254.96.* 17.12.03, 12:20
    • Gość: Bazi Po trupie NZS-u do celu... IP: *.icpnet.pl 13.12.03, 23:51
      NIEZALEZNE zrzeszenie studentow - do takiej organizacji wstepowalam calkiem
      niedawno, ale gdy czytam o tym, co sie dzieje na krajowce w
      Glucholazach,zastanawiam sie czy dobrze trafilam.. W koncu jakim prawem ludzie,
      ktorzy wybrani zostali na co najwyzej 1-roczna kadencje przekreslaja 23 letnia
      tradycje ? Przetrwalismy trudne lata 80te, poczatki kapitalizmu, nie dalismy z
      siebie zrobic mlodziezowki Unii Demokratycznej ,a teraz 'ci 2 co ukradli
      ksiezyc' maja tez ukrasc niezaleznoc NZSu ? Ktos propiera Pis , prosze bardzo,
      niech wstepuje do ich mlodziezowki ,ale niech nie ciagnie za soba calej
      organizacji. Jako czlowiek WOLNY zyjacy w DEMOKRATYCZNYM kraju mam chyba prawo
      do decydowania o tym jaka partie popieram. A 'zamach stanu' przygotowany
      przez 'kolegow' z Łodzi i Czestochowy oraz ich zwolennikow jest najlepsza
      probka tego, jak potem bedzie funkcjonowal PiS. Jesli na takiej samej zasadzie
      chca potem rzadzic krajem to ja wysiadam... Cale szczescie ,ze juz niedlugo
      otworza nam granice...
      Proponuje wiec by bracia Kaczynscy szukali poparcia GDZIE INDZIEJ,a org.
      studenckie pozostawili w spokoju. Co do kolegi Szczeszka i innych :
      przeczytajcie raz jeszcze statut , zwlaszcza czesc o celach NZSu .Zreszta juz
      dokladna analiza nazwy org. powinna wam powiedziec o czym najwyrazniej
      zdazyliscie zapomniec.. ale czego mozna od was wymagac ? Na pewno nie
      lojalnosci i wiernosci idealom NZSu..
      Szkoda tylko,ze ambicje polityczne kilku jednostek spowoduja upadek tak
      znaczacej organizacji jaka jest,a raczej byl NZS...
    • Gość: Bazi To dla tych , ktorym sie pomylily cele NZS-u IP: *.icpnet.pl 14.12.03, 00:05
      Statut NZS-u :
      Rozdzial II
      Cele i środki działania
      §7
      Celem NZS jest:
      Działanie na rzecz pogłębiania demokracji w środowisku akademickim oraz obrona
      swobód demokratycznych i praw obywatelskich.
      Ochrona interesów materialnych, społecznych, kulturalnych studentów i rodzin
      studenckich, a w szczególności członków Zrzeszenia.
      Działanie na rzecz podmiotowości osoby ludzkiej, tolerancji i wysokiego poziomu
      moralnego.
      Rozwój samorządności studenckiej i autonomii szkół wyższych.

a WIEC obrona :
      - 'swobód demokratycznych" - czy sposob przeprowadzenia zjazdu krajowego mial
      byc lekcja szkoleniowa na ten temat ?
      - 'praw obywatelskich' jakie prawa ? tutaj chyba zadnych nie przestrzegano
      -'interesów materialnych, społecznych, kulturalnych STUDENTOW ' wlasnie -
      STUDentow, a nie PiSu czy tez 25latkow , ktorzy powinni zajac sie czyms innym
      niz organizowaniem 'zamachow' w org.stud.
      -"wysokiego poziomu moralnego" uuu tego chyba nie musze komentowac..
      -'samorządności studenckiej '- nie mylic z samorzadem terytorialnym, w razie
      watpliwosci sprawdzic w slowniku

Na koniec mam pytanie: skad ci 'koledzy' znalezli sie w NZSie ? a moze my tez
      powinnismy przeprowadzic weryfikacje jak w SLD ? Oby tylko z lepszym skutkiem.

Na razie
    • nzs1 Re: PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!! 15.12.03, 00:44
      NZS - Nielegalne Zrzeszenie Szczeszka !!!
      PiS - Paweł (idiota) Szczeszek !!!
      • Gość: nzs2 NZS przetrwa (mam nadzieje) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 01:02
        NZS przetrwał 23 lata, głownie dzięki temu, że praca odbywąła się na poziomie
        uczleni, władze krajowe to zawsze była banda karierowiczów, którzy nic nie
        robili, najlepiej rozwiązac władze krajowe, a nzs żyjąc na poziomie uczelni
        bedzie miał się znacznie lepeiej niż teraz.
      • Gość: KomentatorProwokar przyłącz się do akcji!!! IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 15.12.03, 14:54
        Bardzo spodobał mi się twój komentarz: PiS=Paweł idiota Szczeszek. Podoba mi
        się też pomysł koleżanki siedzącej obok (Tigero) - akcja zapychania/blokowania
        skrzynki krajówki i poszczególnych jej członków (zapewne będzie zagladał do
        niej również "PiS") denerwujacą pocztą typu (pomysł wspólny): "Od czego bierze
        się słowo: szczeszek. Od szczekania czy szczania?"

Kolejny fajny pomysł - do listy zdrajców (super pomysł!) proponuje dorzucić
        listę różnych korzyści jakie osiągali lub osiągają obecni członkowie zarządu i
        ich zaprzyjaźnione duszyczki z "Krajówki". No dobra, może trochę przesadziłem w
        gniewie (ale gdyby ktoś zechciał coś takiego dopisać to służę radą)
    • Gość: zdelegalizowany Re: PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!! IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 15.12.03, 13:40
      NZS na mojej uczelni (SGH) zostal zdelegalizoawany. Jak to mozliwe zeby w ten
      sposob postepowac z tak preznie dzialajacym NZSem?Kto jest za to
      odpowiedzialny?
      • Gość: pm28770 "grupa trzymajaca włądzę" IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 15.12.03, 14:35
        Odpowiedzialna za to jest głównie "grupa trzymająca władzę" - BEZROBOTNI
        ABSOLWENCI. Ludzie z wielkimi ambicjami, w wielu przypadkach niepopartymi
        niestety umiejętnościami, osiagnięciami, czy choćby zasługami na rzecz NZS, za
        to posiadający koneksje polityczne i czelność by wykorzystać je wbrew ogółowi
        członków NZS. Rozumiem, rynek pracy jest bardzo wąski, a kariera polityczna
        wiąże się z wymiernymi korzyściami, jednak by podszywać się pod STUDENTÓW, do
        tego NIEZALEŻNYCH?! Panowie i Panie nie WSTYD wam?! Mnie za was wstyd!

Nie chcemy was! Pogódźcie się z tym. Nie zgodzimy się na to, by NZS został
        windą do KARIERY politycznej czy osiagania osobistych korzyści.

Mieliście przez 5 lat szanse udzielać się w studenckim NZSie, korzystać ze
        wszystkich związanych z tym dobrodziejstw - dajcie tą szansę innym. Nie
        ośmieszajcie się i ustąpcie!

• Gość: Bagnet Re: "grupa trzymajaca włądzę" IP: *.pap.edu.pl 15.12.03, 18:50
          Ludzie... Co wyście zrobili? Zdradziliście wszystkie ide NZS-u... A do tego
          Łódź? Już nie pamiętacie o co walczyliście w swojej historii... I do tego
          (prywatnie) nienawidze filmu o przygodach Jacka i Placka...
          • Gość: Wampir:) Re: "grupa trzymajaca włądzę" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 20:46
            moment bagnet bo niczego nie rozumiem z twojej wypowiedzi a naprawde cię
            szanuje, ale Słupsk - no nie wiem ?
            • Gość: miki Re: "grupa trzymajaca włądzę" IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 10:03
              a co tu k... rozumiec???? jestescie zdrajcy i tyle..
            • Gość: kkk Re: "grupa trzymajaca włądzę" IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 10:05
              a co tu rozumiec - jestescie zdrajcy i tyle...
    • Gość: enzetasiak Re: PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!! IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 15.12.03, 13:47
      Jebac Pawla Szczeszka!!!!! Jebac tego sprzedawczyka NZS i jego wartosci!!!!
      Jebac tego politykiera na uslugach partii politycznej!!!! Jebac tego zdrajce
      NZS!!!!
    • Gość: Arcybiskup Pec Re: PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 15.12.03, 17:00
      Nie potraficie odejść z twarzą !!!
    • Gość: maxi Re: PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!! IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 15.12.03, 20:16
      Teraz wiem jak sie czul moj dziadek w 44 jak PKWN montowali...
      Wstepujac do NZS mialem gleboka nadzieje nie mieszania sie w polityke, jak
      widac daremna.Tm bardziej mowie:zdajcom nalezy wybic wszystkie zeby juz wiecej
      nei gryzli.Szybko i skutecznie.Ja osobiscie jestem za wnioskiem do prokuratury
      w sprawie szczeszka i reszty debili.
      Pozdro
      Luki
      • Gość: enzetesiak 13 grudzień IP: *.pl / 212.160.76.* 15.12.03, 21:57
        I znowu powtarza się feralna data. Tym razem za sprawą "kolegi" P. Szczeszka.
        W nocy z 12 na 13 grudnia 2003 został przeprowadzony zamach na NIEZALEŻNE
        ZRZESZENIE STUDENÓW. Pewnie po latach Szczeszek i cała reszta będą się
        tłumaczyć że była to jedyna możliwa reakcja w obronie przed czekającym tuż za
        drzwiami "Stowarzyszeniem Ordynacka". Szkoda tylko że to GÓWNO PRAWDA!!!
        Faktycznie chodzi tu o to aby Szczeszek dostał się na listę PiSuaru w wyborach
        do europarlamentu. Więc gdy już pójdziecie do wyborów w przyszłym roku, weźcie
        pod uwagę na kogo oddajecie swój głos. Takich jak on jest wielu i to nie tylko
        w grupie trzymającej władzę ale i między PiSuarami...
        To co zrobił Szczeszek z całą bandą to hańba dla całego NZS i jego 23-letniej
        historii. Wy którzy to zrobiliście pomyślcie jak się czują ludzie którzy 23
        lata temu szli do aresztu za ideały głoszone przez NZS. W 1981 NZS został
        zdelegalizowany przez władzę komunistyczną teraz robicie to WY Pawle Szczeszku!
        wraz ze swoją ekipą. Jesteście tacy sami jak PZPR a nawet o wiele gorsi bo
        niszczycie organizację od środka.
        Jeszcze raz WSTYD i HAŃBA !!!
        Sczeszek i koledzy zwracam się do was z żądaniem abyście się nie ważyli się
        mówić publicznie iż jesteście członkami NZS, bo z waszych ust brzmi to jak
        największa obelga dla tej organizacji i jej prawdziwych członków.
    • Gość: były kolega Znam Mariusza Wiśniewskiego :)))) IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 15.12.03, 23:03
      Mariusz Wiśniewski to był kiedyś moj kolega. Dziś dowiedziałem się ze kolega
      Mariusz W. nie spełnił się na zjezdzie delegatów.
      SUPER !!! On był przewodniczącym NZS. W ciągu tych lat nic nie zrobił by NZS
      sie rozwijał. Chodził tylko i gadał.
      Mariusz Wiśniewski to kretacz i oszust.
      Ciesze sie ze nie jest juz w NZS a ze mna pewnie wielu co go zna.
      • Gość: obecny kolega ja też znam... IP: *.icpnet.pl 15.12.03, 23:46
        1. mariusz nie mógł się spełnić na zjeździe delegatów, ponieważ w chamski
        sposób uniemożliwiono mu dojście do głosu oraz zablokowano wszystkie głosy,
        które mogły go wesprzeć. a uczyniono to przez uczynienie ze zjazdu farsy
        jakiej nawet nie można bylo sobie wyobrazić - po prostu nie zarejestrowano
        tych ku, które oponowały wobec ekipy szczeszka... szczególne podziękowania dla
        marty zakrzewskiej, która swoją postawą udowodniła, że użycie wobec niej
        określnia "szmata" i tak było by niesamowitym kompementem...
        2. krętaczem i oszustem trudno nazwać kogoś kto stanął w obronie elementarnych
        wartości przyświecających nzs-owi od samego jego początku... "chodził tylko i
        gadał"...? no ciekawe... tylko że tym chodzniem i gadaniem jakos skutecznie
        obronił nzs przed wpadnięciem np. do jakiegoś PISuaru...
        3. mariusz cały czas jest w nzs, ponieważ decyzje sfingowanego zjazdu wkrótce
        zostaną obalone... do zobaczenia w sądzie, kotki...

cieszę się że znam mariusza, bo jest on jedną z tych osób, których postawa
        wyraźnie kontrastuje z szczeszkopodobnymi politykierami w krótkich
        spodenkach...
      • Gość: NZS WSB-NLU Re: Znam Mariusza Wiśniewskiego :)))) IP: *.wsb-nlu.edu.pl 16.12.03, 14:29
        Nie wiesz co sie dzieje Korku. No chyba ze jestes agentem Szczecha i
        Michalskiego
      • Gość: gość Kierul ty wypucowany dupku IP: *.bu.amu.edu.pl 16.12.03, 16:42
        Michał Kierul z lechem Sekyra, Arturem Michalskim, Pawłem Sałkiem rozwalili NZS
        i uzurpowali sobie władzę w NZS po prze nielegalne KZD NZS w głuchołazach
    • Gość: Były NZSowiec Mam nadzieje ze teraz NZS zacznie sie rozwijać IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 15.12.03, 23:10
      Jak kotos przegra to nie potrafi odejsc z honorem
      • Gość: gość Re: Mam nadzieje ze teraz NZS zacznie sie rozwija IP: *.zax.pl 15.12.03, 23:34
        ile ci zapłacili?
      • Gość: pervert Re: Mam nadzieje ze teraz NZS zacznie sie rozwija IP: *.icpnet.pl 15.12.03, 23:48
        jak ktoś przegra honorowo to honorowo odchodzi... a jak zostaje załatwiony
        ciosem w plecy to ma prawo się bronić... i nie mów tu sprzedawczyku o
        honorze...
    • Gość: gość A wróg szczeszy zęby aż pisczy... IP: *.zax.pl 15.12.03, 23:47
      A wróg szczeszy zęby aż pisczy...
    • Gość: gość Nielegalny Krajowy Zjazd Delegatów IP: *.zax.pl 15.12.03, 23:49
      Nie zgadzamy się na to, co stało się podczas Krajowego Zjazdu Delegatów w
      Głuchołazach, w dniach 12-13 grudnia br. Wybór nowych władz NZS-u nastąpił w
      sposób nieuczciwy, niegodny, z naruszeniem zasad demokracji i prawa. Ludzie,
      którzy chełpią się chwalebną tradycją postąpili jak ci, przeciwko którym ongiś
      walczyli nasi koledzy. Na taki stan rzeczy my, członkowie NZS, nie zgadzamy się!

Nie możemy się zgodzić na to, aby w naszej organizacji łamane były zasady
      demokracji, bo przecież o nią właśnie walczyli nasi starsi koledzy. Nie możemy
      się zgodzić na uzależnienie NZS-u od partii politycznych, co stało się — w
      świetle wydarzeń ostatnich dni — realnym zagrożeniem. Nie chcemy, by po raz
      kolejny nasza Organizacja stawała się pionkiem w rozgrywce między politykami.
      Nie chcemy, by nasza praca była niszczona przez prywatne interesy jednostek, by
      nasze zaangażowanie wykorzystywane było do nieczystej gry.

Chcemy NZS-u silnego, opartego na tradycji, lecz patrzącego w przyszłość! NZS-u
      o krystalicznej władzy i jasnych kryteriach podejmowanych decyzji! NZS-u
      darzonego prestiżem i poważanego! Słowem, NZS-u, którego nie będziemy musieli
      się wstydzić. Już odchodzą wartościowi ludzie. Czy wszyscy mamy odejść?!
      • Gość: nielegalbny Chłopcy z Bydgoszczy i ich kompleksy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 00:10
        jak to jest że wszystkie komentarze które bronia tego co stąło się w
        głuchołazach pochodza z Bydgowskich domen? czy to chłopcy z bydgoszczy mają
        znowu jakies kompleksy?
    • pabeloo Re: PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!! 16.12.03, 00:20
      Jaestem w NZS od roku. Zawsze mowilem osobom, ktore zachecalem do przylaczenia
      sie do NZSu ze to organizacja apolityczna. Zastanawiam sie jak bede mogl
      spojrzec niektorym z nich w oczy jezeli nie sprzeciwimy sie dzilalnosci pawla
      szczeszka i jego pis-ekipy!
      Do jasnej cholery. Nas jest wiecej. Obowiazuja nas zasady demokracji! O to
      walczyli nasi poprzednicy i nie damy zeby jakis pisuar to zepsul!

Pawel - Krakow
      • Gość: zdelegalizowany Re: PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 00:36
        Dokładnie tak - nas jest więcej i dlatego wierze że zwycięzymy!!!! Nie mozna
        bezkarnie robić tego co zrobiła ekipa 3S (strzeszek-sałek-sekyra) za
        błogosławieństwem wielkiego brata (a właściwie braci) Krzysztof - Sebastian
        Kwiatkowscy. Mam nadzieje że tym wszystkim juz wkrótce zajmie się prokuratura.
    • Gość: Nielegalna- NZS PW Re: PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 01:17
      Również mojej Organizacji Uczelnianej - prężnie działającej, mające duże
      poparcie wśród 30 tys. studentów Politechniki Warszawskiej - odmówiono
      rejestracji i nie wpuszczono naszego delegata na Zjazd.
      Wstępując do NZS miałam nadzieję, że nie mieszam się w politykę. Puszczałam
      mimo uszu większość maili od Krajówki, zostawiając te sprawy innym członkom
      Zrzeszenia, naprawdę mamy co robić na uczelni dla naszych studentów -
      organizujemy wyjazdy, imprezy, szkolenia itp. i po to właśnie wstępowałam do
      NZS.
      Jednakże to, co wydarzyło się w ten weekend, znacznie podważa wiarygodność NZSu
      w oczach studentów. Niezależnie od tego, jakie podejmiemy kroki, jeżeli sprawa
      stanie się głośna, jeśli zaczną o niej pisać ogólnopolskie gazety i pojawi się
      wzmianka w telewizji, nasze akcje wśród studentów znacznie spadną. I przeciętny
      student nie będzie wgłębiał się w zawiłości "ci dobrzy, ci źli, ci z PiSu, ci
      niezależni..." - pozostanie mu tylko niemiłe skojarzenie "NZS - śmierdzi
      polityką".
      Dlatego moja propozycja brzmi: róbmy swoje! Jakiekolwiek szamotanie,
      nagłaśnianie sprawy itp. przyniesie szkodę wszystkim stronom konfliktu. Sprawę
      nielegalnych nowych władz załatwmy w swoim NZSowym gronie, nie na forum
      publicznym.
      MG, NZS PW
    • Gość: niezrzeszony Paweł Szczeszek to zwykła k.u.r.vv.a IP: *.chello.pl 16.12.03, 04:07
      To jedyne słowo, które pasuje do tego osobnika. Trzymam kciuki za normalnych
      nzsowców, trzymajcie się!

nigdzie niezrzeszony
    • Gość: Łódź Re: PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!! IP: *.femur.pl / *.femur.pl 16.12.03, 04:57
      NIEWIEM CZY ZDAJECIE SOBIE PANOWIE SPRAWĘ, GDZIE WYGŁASZACIE TE SWOJE ROZŁAMOWE
      I NISZCZĄCE NZS KOMENTARZE?! TO JEST "GAZETA"!!! WYBIÓRCZA!!! MICHNIKOWA!!! W
      CZASIE WOJNY TEJ PODOBNE "GAZETY" NAZYWANE BYŁY - GADZINÓWKAMI. A WY W TEJ
      SZMACIE...
      • Gość: Nielegalna Re: PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 11:09
        1. Rozłamowy to był KZD w Głuchołazach.
        2. Nie doszukuj się ideologii tam, gdzie jej nie ma.
        3. I dlaczego "panowie", szowinisto ;)
      • Gość: młoda Re: PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!! IP: *.icpnet.pl 16.12.03, 12:52
        Dobrze, że się "Pan" podpisal, Łódź, juz wszystko wiadomo, nie ma wątpliwości,
        który ze zdrajców...
        myslę, że niszczenie NZsu następuje w zupełnie inny sposób, a nie przez
        komentarze, które maja pokazac, że coś złego się dzieje, że istniejem, realne,
        a nie urojone zagrożenie opolitycznienia NZSu, że jacyś ludzie, nie odważe się
        ich nazwac studentami zagarnęli w bezprawny sposób władze w NZS, żeby sobie
        utorowac w ten sposób droge do miejsc, nie daj Boże na liście w wyborach do
        Parlamentu Europejskiego...

a jeśli uważa Pan się za dowcipnmego z tymi swoimi komentarzami na temat Gazety
        wyobrczej, to należy tylko ubolewac..

(aha, a "nie" z czasownikami, przynajmniuej wg slowników ortograf. piszemy
        rozdzielnie, proszę Pana)
        • Gość: exNZS Re: PiS chce przejąć NZS !!! Ratujmy NZS !!! IP: 217.153.88.* 16.12.03, 16:50
          Witam !!!
          W NZS byłem od 1997 do końca 2002 roku. W ciągu mojej krótkiej kariery miałem
          naocznie okazję zaobserwować następujące wycinanki: Adama Bielana przez braci
          K. (zbieżność inicjałów przypadkowa), Zielińskiego ( znowu bracia K. + Mariusz
          Wiśniewski) później był Sulima który w politykę się nie mieszał , kręcił tylko
          lody na boku wraz z jakąś dziwną ekipą z PWSBiA odszedł w niejasnych
          okolicznościach na rzecz Mariusza Wiśniewskiego.Po drodze były przepychanki z
          Witkiem Ziobro ( tak tak nazwisko się zgadza) i braćmi K. Teraz jak widzę
          wszyscy się wzięli do kupy i w czasach recesji postanowili zrobić z NZS
          prywatny folwark z odskocznią do kariery w strukturach UE. Polityka to
          przekleństwo tej skądinąd wsapaniałej organizacji.Uważam że jedynym wyjściem
          jest rezygnacja ze struktur krajowych, będzie zdrowiej, taniej i prężniej.
          Szkoda że do NZS lgną jak muchy do miodu różni życiowi nieudacznicy którzy w
          normalnej pracy się nie sprawdzają , są za tępi na normalną karierę zawodową i
          jedynym ich celem jest wspiąć się unurzanym w gównie na salony polityczne.
          Dopóki na dole w organizacjach uczelnianych nie będzie selekcji tego elementu
          nic się nie zmieni.
          Pozdrawiam normalnych obecnych i ex członków Naszego NZS
    • Gość: NZS PW Oficjalne stanowisko NZS Politechniki Warszawskiej IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 16.12.03, 20:16
      Oświadczamy, że NZS PW nie uznaje nowych władz NZS wybranych przez Krajowy
      Zjazd Delegatów w Głuchołazach w dniach 12-13 grudnia 2003r. Nie uznajemy
      również wprowadzonych przez nie zmian w Statucie NZS.

Domagamy się powtórzenia KZD na demokratycznych i legalnych zasadach.

Komisja Uczelniana NZS PW
      • Gość: NZS UW Re: Oficjalne stanowisko NZS Politechniki Warszaw IP: 193.0.73.* 16.12.03, 21:20
        My NZS Uniwersytetu Warszawskiego jako legaliści dzialajac zgodnie ze
        Statutem NZS oraz z ustawą Prawa o Stowarzyszeniach potępiamy haniebną
        działalność Szczeszka i jego nielegalnej bandy!Łapska precz od NZS!!!
        "Spieprzaj dziaduuuu PiSooff"
    • Gość: gość LISTA ROZBIJACZY NZS ci którzy wyrejestrowali NZSy IP: 150.254.96.* 17.12.03, 12:24
      NAZWISKA ROZBIJACZY NZS:
      1. Paweł Szczeszek - Częstochowa
      2. Artur Michalski - Częstochowa
      3. Radek Wysok - Częstochowa
      4. Lech Sykyra - Łódź
      5. Maciej Brząkała - Łódź
      6. Michał Kierul - Bydgoszcz
      7. Paweł Sałek - Warszawa
      8. Piotr Trojanowicz - Białystok
      9. Sebastian Bodzenta - Opole
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się