Dodaj do ulubionych

Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propozycje

23.07.07, 15:58
- zorganizowania ad hoc spotkania w zaimprowizowanym Pomsocu przy tradycyjnej
kawie dla tych Dziewiarzy, co akurat sa w Wawie i nie sa przywaleni Nawalem
(upalu, obowiazkow itd): lokalizacja Pomsocu najchetniej w obrebie Starowki i
najrealniej we czwartek (tak, za 3 dni), godz. 16-17-18. Ale, jesli
prop.termin i miejsce nie za bardzo, to siem dodgadamy, jak Dziewiarz z
Dziewiarka!
Obserwuj wątek
    • mateuszwierzbicki Re: Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propoz 23.07.07, 16:03
      super, chcem i muszem, czwartek pasuje, mogę dotrzeć na 16:30 :)
      • zielonamysz Re: Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propoz 23.07.07, 20:01
        Juz lecem...
        Gdzie?
        • millefiori Re: Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propoz 23.07.07, 20:09
          Pod dyskusje lokalizacji rzucam ogrodek Honoratki - wejscie od Miodowej (przez
          Honoratke)lub bezposrednio, z przecznicy o wylocie niemal naprzeciw Kapucynow:
          ladnie, milo i dobra kawe dajou - jakby zabami nie rzucalo akurat z niebios?
          • zielonamysz Re: Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propoz 23.07.07, 20:16
            Akurat w Honoratce to bylam lat temu sto. Ale moze byc, skoro pani twierdzi,ze ok.
            A moze Imma, Olo i pani Lira by dojechali z miasta K? Bo o panu Brezlym to nawet
            marzyc nie śmiem.
            Wszystkich moge przenocowac ...
            • millefiori Re: Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propoz 23.07.07, 20:21
              Spontaniczny Zlot gwiazdzisty? Pani Zielona!
              • zielonamysz Re: Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propoz 23.07.07, 20:23
                Ekstremalna jestem. No coz...
              • millefiori Re: Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propoz 23.07.07, 20:23
                zaklad pracy musze opuscic do jutra, bede na laczu rano, pa!
                • anchan Re: Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propoz 23.07.07, 20:46
                  Chwytam propozycje i przytulam do lona. Najwczesniej na 17 niestety.
            • mateuszwierzbicki Re: Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propoz 23.07.07, 20:23
              to Pani Pani Myszo w pałacu mieszka? :)
              • millefiori Re: Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propoz 23.07.07, 20:24
                Nizej, ale z widokiem:)
                  Niem, przepraszam
                    wyplulo mnie...
                    • zielonamysz Re: Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propoz 23.07.07, 20:30
                      Prawie, panie Mateuszu.
                      W kazdym razie 4 osoby bez problemu moge przygarnąć.

• zielonamysz Re: Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propoz 23.07.07, 20:42
                        Znaczy Kraszewski dziabnal dzielko pt Palac i rudera..
                        • szubad Re: Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propoz 23.07.07, 20:47
                          postaram się dotrzec, niestety mocno spóźniona
                          • mateuszwierzbicki Re: Kolektywie DM z Wawy i okolicy! Rzucam propoz 23.07.07, 20:53
                            ile spóźniona Pani Szu? :)
                            • mateuszwierzbicki aha, trzeba ustalić znaki rozpoznawcze! 23.07.07, 20:55
                              proponuję reklamówki z ,,Biedronki" w lewej ręce, a w prawej zwinięty w rulon
                              tygodnik ,,Twoje imperium".
                              • szubad Re: aha, trzeba ustalić znaki rozpoznawcze! 23.07.07, 20:59
                                sporo Panie Mateuszu, w porywach nawet do 18:30, musze odstać szychte, albo
                                wachte. achte zakłady.
                                • mateuszwierzbicki Re: aha, trzeba ustalić znaki rozpoznawcze! 23.07.07, 21:27
                                  poczekamy :)
                                  • millefiori Re: aha, trzeba ustalić znaki rozpoznawcze! 23.07.07, 21:44
                                    Wpilam sie w lacze:
                                    Znak rozpoznawczy bedzie ze tak powiem, glowny i stacjonarny, rozpoznawalny dla
                                    kazdego Dziewarza, po przyjrzeniu sie (baczniejszym) stolikom.
                                    To w takim razie: zasiadam o 16:15 (starym dobrym obyczajem na kwadrans
                                    przed).
                                    Pani Zielona? - ex equo?
                                    Pan Mateusz dochodzi od 16:30
                                    Pani Anchanska dolacza o 17:00
                                    Pani Szubadowa nadciaga o 18:30

Kto z DM w okolicach bedzie przebywal?
                                    • zielonamysz Re: aha, trzeba ustalić znaki rozpoznawcze! 23.07.07, 21:52
                                      Bedę punktualnie.Chyba sie domyslam co bedzie znakiem Ale nie bede uprawiac
                                      wspominanego przez Szu pointynihilizmu. Spadam pac i bardzo sie cieszem.
                                      Zdaje sie Cordi tez z Wawy i miala kiedys chęc sie spo tkać.
                                    • mateuszwierzbicki Re: aha, trzeba ustalić znaki rozpoznawcze! 23.07.07, 21:53
                                      Pani Fiorko, czy chce Pani przez to powiedzieć, że na stoliku będą leżały motki
                                      przędzy zwierzęcej? :)
                                      • millefiori Re: aha, trzeba ustalić znaki rozpoznawcze! 23.07.07, 22:56
                                        A jaskolki beda robic na drutach;)))
                                        • cordatatilia Re: aha, trzeba ustalić znaki rozpoznawcze! 24.07.07, 10:12
                                          O żesz!
                                          Nie darowałabym sobie nie uczestniczenia w tem hystorycznem wydarzeniu;)))))
                                          Bendem, przybendem pendem ok. 16.15.

Mam wzionć motek?

- -
                                          jest dobrze, jest lepiej, z każdą chwilą coraz lepiej..:D
                                          • immanuela ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 10:21
                                            • cordatatilia Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 10:27
                                              szkoda, że Ty tak daleko;(
                                              będziemy cie mile wspominać:)))
                                              możemy się połączyć telepatycznie!!! :D
                                              • immanuela Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 10:29
                                                zdjęcie sobie musicie machnąć kolektywnie i mi przesłać, bo ja tylko wiem jak
                                                wygląda Mysza i Mateusz, a resztę też bym chciała zobaczyć :-)
                                                • cordatatilia Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 10:34
                                                  kurcze pióro, na taką okoliczność to trzeba się będzie uczesać chyba....?;)
                                                  • immanuela Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 10:37
                                                    myślę, że należy :-))). Cordi, a Kasia to skąd jest?
                                                  • cordatatilia Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 10:42
                                                    z zachodu i trochę z północy, że powiem tak enigmatycznie.
                                                    o szczegóły proszę pytać KBW, bo nie wiem czy życzy sobie żebym pulicznie
                                                    podawała takie szczegóły ;)
                                                    niestety nie z W-wy ;(

ale bedziemy się widzieć za czas jakiś:D

• immanuela Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 10:45
                                                    ok, ok, chodziło mi tylko, czy z dala od W-wy. Bo wiesz, za tego Keanu
                                                    zamienionego na Kurta winnam Kasi dozgonną :-)))
                                                  • cordatatilia Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 10:46
                                                    czy Keanu, a raczej Kurt, dobrze się sprawił?
                                                  • immanuela Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 10:47
                                                    no masz! :-)))
                                                  • cordatatilia Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 10:49
                                                    ta Kasia to normalnie łebska jest;)))
                                                  • immanuela Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 10:51
                                                    no właśnie widzę :D
                                                  • around_the_sun Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 11:00
                                                    żałuję, żem już po urlopie bo chetnie bym nawiedziła stolicę.
                                                    To ja zarówniez upraszam sie o foty bo widziałam tylko Pana Breza i Pana Mata :)
                                                  • immanuela Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 11:04
                                                    Słoneczko, to będziemy chyba jutro na jednej zmianie na Hali?
                                                  • mateuszwierzbicki Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 11:07
                                                    to kiedy i gdzie sie spotykamy, bo zapomniałem? :)
                                                  • immanuela Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 11:14
                                                    Wizualizuję sobie Wasze spotkanie. Kawiarniany stolik, kolorowe kłębki włóczki
                                                    na nim, kłęby dymy z papierosów Mateuszowych, na poczesnym miejscu siedzi
                                                    Mateusz dziergając sweterek w norweskie wzory, Pani Fiorka robi skarpetki, albo
                                                    nie, robi na drutach osłonkę na dzbanek z kawą, Cordi pracowicie robi mereżkę na
                                                    skraju obrusa, Szu i Anchan robią kolektywnie szalik, każda w swoją stronę, a
                                                    Pani Mysza skrzętnie notuje każde ich słowo...
                                                  • around_the_sun Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 11:28
                                                    Zrobiłam wizualizację. Piękny obrazek Pani Immko :)
                                                    A my jutro na Hali dziac bedziemy.
                                                    U Pani tez taki upał?
                                                    A może zrobimy kiedys zlocik w Krakowie?
                                                  • immanuela Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 11:31
                                                    musowo! Ja już byłam o krok od spotkania z Panią Fiorką, ale mi wypadło. Upału u
                                                    mnie niet, a nawet się zanosi. A Pani dziabie igłą?
                                                  • around_the_sun Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 11:42
                                                    Ja trzeba to dziabię :)
                                                    Mnie sie zdawa ze ja tak niedaleko od Krakowa pacz pani,
                                                    a jednak pogodowo wcale nie tak blisko.
                                                    Smażę się niczym szaszłyk na grillu
                                                    a pani piszesz o braku upału.
                                                  • immanuela Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 11:53
                                                    tak gwoli ścisłości, to 26 stopni jest, ale to już nie ten upał, co w zeszłym
                                                    tygodniu.
                                                  • cordatatilia Re: ale Wam zazdroszę! :-((((( 24.07.07, 11:31
                                                    jako rzekła fiorka chyba tu:
                                                    "Pod dyskusje lokalizacji rzucam ogrodek Honoratki - wejscie od Miodowej (przez
                                                    Honoratke)lub bezposrednio, z przecznicy o wylocie niemal naprzeciw Kapucynow:
                                                    ladnie, milo i dobra kawe dajou - jakby zabami nie rzucalo akurat z niebios?"

czy można dokładny adres?
                                                    nie bywam w tym kawim przybytku..
                                                  • immanuela to może być tu, 24.07.07, 11:34
                                                    a nawet na pewno jest:
                                                    www.pora.pl/pages/rid_487_t_2_skin_1_miasto_7/Honoratka.html
                                                  • cordatatilia Re: to może być tu, 24.07.07, 11:39
                                                    och dziękuję, to trzeba będzie się zachowywać grzecznie i schludnie odziać w to
                                                    dystyngowane miejsce, fiu fiuuu ;)

Pani Immo, również zwizualizowałam, mam nadzieję że sprostam w tem rogu stołu...;)
                                                    muszę potrenować, żeby nie było żenady..
                                                  • immanuela Re: to może być tu, 24.07.07, 11:43
                                                    weźmie Pani tamborek i dobrą igłę, to i obciachu nie będzie. Aha, i nożyczki, bo
                                                    przecież nie będzie Pani odgryzać nitki zębami, w takim lokalu to nie wypada, co
                                                    innego na Hali :-)))
                                                  • cordatatilia Re: to może być tu, 24.07.07, 11:47
                                                    oj dobrze, że mi Pani o tych nożyczkah przypomniała, bo już ząbki szykowałam..
                                                    tomborek mam zawsze ze sobą w torebce noszę,
                                                    ale! to buty i kieckę kościółkową przygotować trzeba!
                                                    dzisiaj pranie nastawię, jutro uprasuję, żebym się tylko w robocie za bardzo nie
                                                    pognietła, bo jak to potem na zdjęciu wyjdzie...;/
                                                  • immanuela Re: to może być tu, 24.07.07, 11:55
                                                    pożyczyć Pani parfumów "Być może"?
                                                  • cordatatilia Re: to może być tu, 24.07.07, 12:06
                                                    dziękuję uprzejmie, skorzystam z wody perfumowanej "tygrysi pazur" ;)
                                                  • immanuela Re: to może być tu, 24.07.07, 12:13
                                                    a rajstopy Pani ma jeszcze, a tego ostatniego przydziału?
                                                  • cordatatilia Re: to może być tu, 24.07.07, 13:31
                                                    po tych z przydziału tylko wspomnienie zostało... ale udam się jutro z rana na
                                                    stadion gdzie zakupię od skośnookiego sprzedawcy samonośne pończochy w kolorze
                                                    mokka, może się nadadzą...;) jak elegancja to elgancja!
                                                  • mateuszwierzbicki Re: to może być tu, 24.07.07, 14:20
                                                    dlaczego Pani Immka (wizualizacja boska) i Słoneczkowa uczepiły się jak rzep
                                                    psiego ogona tego jutra, skoro spotkanie jest pojutrze? :)
                                                  • mateuszwierzbicki a propos wizualizacji jeszcze 24.07.07, 14:22
                                                    jak się ta wizualizacja pani Immki zwizualizuje naprawdę, to wezmą nas jeszcze
                                                    za wycieczkę koła gospodyń wiejskich :)
                                                  • cordatatilia Re: a propos wizualizacji jeszcze 24.07.07, 14:32
                                                    to i tak nic przy Pani Myszy, która dziś uroczyscie środę rozpoczęła... w
                                                    wychodku naszym;)
                                                  • mateuszwierzbicki Re: a propos wizualizacji jeszcze 24.07.07, 14:35
                                                    Pani Mysza już poleciała do ,,Honoratki? :)
                                                  • cordatatilia Re: a propos wizualizacji jeszcze 24.07.07, 14:42
                                                    nie noo toć to przecie jutro w czwartek;)
                                                  • zielonamysz Re: a propos wizualizacji jeszcze 24.07.07, 16:39
                                                    No tak skleroza nie boli mile panie.
                                                    A naprawde Immo nie mozesz tu dotrzec?
                                                    Moze zabierz dziecie najmlodsze jak z nim problem.
                                                  • mateuszwierzbicki no co jest? siedzę w tej Honoratce od 16:15 24.07.07, 19:48
                                                    i nikogo ani widu, ani słychu!
                                                  • around_the_sun Re: no co jest? siedzę w tej Honoratce od 16:15 24.07.07, 21:27
                                                    może zapomniałeś włóczki i torby z Biedronki?
                                                    Nikt tam gdzies obok nie dzierga?
                                                  • mateuszwierzbicki Re: no co jest? siedzę w tej Honoratce od 16:15 24.07.07, 21:45
                                                    jakże bym zapomniał? No nikt :)
                                                  • immanuela Mateuszu, a nie zapomnijta czasem 24.07.07, 22:30
                                                    chustki na głowę, coby rzeczywiście na tę gospodynię wyglądać! :D
                                                  • around_the_sun Re: no co jest? siedzę w tej Honoratce od 16:15 24.07.07, 23:37
                                                    no paczpan, pewno tak sie szykowały, prasowały kiecki, że żadna nie zdążyła na
                                                    czas ;)
                                                  • zielonamysz Re: no co jest? siedzę w tej Honoratce od 16:15 25.07.07, 07:52
                                                    Mateuszu pewnie jeszcze tam siedzi..
                                                  • cordatatilia Re: no co jest? siedzę w tej Honoratce od 16:15 25.07.07, 07:53
                                                    i trzyma miejscówę;)
                                                  • around_the_sun Re: no co jest? siedzę w tej Honoratce od 16:15 25.07.07, 08:49
                                                    już pewno cały sweterek udział i teraz golfik dorabia :)))
                                                  • zielonamysz Re: no co jest? siedzę w tej Honoratce od 16:15 25.07.07, 09:27
                                                    Ja tam bym chciala mitenki.Takie roznokolorowe.
                                                  • mateuszwierzbicki Re: no co jest? siedzę w tej Honoratce od 16:15 25.07.07, 12:01
                                                    a siedzi, i pierzynę udziergał :)
                                                  • millefiori Re: no co jest? siedzę w tej Honoratce od 16:15 25.07.07, 13:36
                                                    Wczoraj bedzie lepiej?
                                                    Na jutro prosze o cieplej i bezdeszczowo. Z powazaniem,
                                                    MF
                                                  • mateuszwierzbicki Re: no co jest? siedzę w tej Honoratce od 16:15 25.07.07, 19:11
                                                    ile mam tak jeszcze na Was czekać? Moja cierpliwość też ma swoje granice!
                                                  • immanuela z moich obliczeń wynika 25.07.07, 19:19
                                                    że to tylko 21 godzin. Wytrzymasz, Mat, wytrzymasz! :D
                                                  • mateuszwierzbicki Re: z moich obliczeń wynika 25.07.07, 19:44
                                                    jeszcze 21 godzin, więc razem to prawie 70 :)
                                                  • zielonamysz Re: z moich obliczeń wynika 25.07.07, 20:11
                                                    Pierzynką sie przykryjemy jak bedzie wiałło...
                                                  • mateuszwierzbicki Re: z moich obliczeń wynika 25.07.07, 20:18
                                                    zaczynam trzecią :)
                                                  • zielonamysz Re: z moich obliczeń wynika 26.07.07, 07:32
                                                    Po Goda wyglada na niezła to bedziemy na nich siedziec.
                                                  • millefiori Re: z moich obliczeń wynika 26.07.07, 11:06
                                                    Zaczynam znow prosbowanie, bo cos nad Powislem sie chmurzy...\
                                                    Jeszcze raz: o troche cieplej i bezchmurnie, oraz mniej wietrznie na od 16:00
                                                    nad Starowka i okolica bardzo prosze i polecam sie laskawej pamieci.
                                                    Z szacunkiem,
                                                    Millefiori
                                                    Wypijam mleko i ide odbarwic rece, zwlaszcza prawa, bo mam bardziej
                                                    zafarbowana. Jak sie nie odbarwie, to trudno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka