untochables 21.09.06, 12:32 "Bomb Jacka" - gra roku 1986 ;) (BAJTEK) 20 lat ;) a w swojej prostocie genialna zręcznościówka na Timexie 2048 grałem w nią godzinami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muzg_na_patyku Najlepsza platformówka 21.09.06, 23:47 Alfred Chicken! no i jeszcze przesławne Prince of Persia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropciozz STARE ALE JARE czyli w jakie gierki graliscie IP: *.plock.msk.pl 21.09.06, 12:51 river raid i ..... Odpowiedz Link Zgłoś
caudillo1 Re: 21.09.06, 13:17 Giana Sisters International Karate + Franko PP Hammer Boulder Dash Cabal Jaguar XJ220 Samantha Fox rozbierany poker :) Playboy Erotic coś tam :) w wersjach na C64, ale głównie na Amigę 500+ (nie trzeba było już się męczyć z głowicą :) ) itd itp itd itp + kilkadziesiąt innych na Spectrum 48+ (nazw nie pamiętam) Odpowiedz Link Zgłoś
aybabtu Re: 21.09.06, 14:08 gdy miałem Atarynę 800XL: - River Raid - Bruce Lee - Eidolon - Agent USA - Spy vs Spy - Ninja - Road Race USA !!! - Blue Max (ouh yeah) - Solo Flight - Montezuma's Revenge - Pitfall Gdy miałem Amige 500: - Turrican (I i II) obledna muza Chrisa Huelsbecka - Eye of The Beholder - Pinball Dreams - IK+ - Dune - Dune II (pierwszy RTS chyba!) - przygodowki z Lucasfilm Games (dzisiaj LucasArts) : Secret of Monkey Island, Maniac Mansion, Zack McCrakcen - Another World i Flashback (ehh :...( ) - F-29 retaliator - Hard Drivin' i Stunts - Lotus Esprit Turbo Challenge ( ehh...) ehh, :..( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyzb Re: IP: *.chello.pl 21.09.06, 19:36 Dokładnie!! dorzucę jeszcze na Atari: Zybex Draconus Pole Position World Karate Championship Boulder Dash F15 strike eagle Spitfire 40 Silent Service Jet Set Willy Hunter Ball Blaster Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_wojtek4 Re: 21.09.06, 20:11 Kiedyś to były gry... A ile czasu, żeby w nie grać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blah re:stare ale jare czyli w jakie gierki graliscie IP: 157.25.9.* 21.09.06, 15:47 ufo enemy unknow, robbo, flashback, cannon fodder,prince of persia, boulder dash, seria Ishar i wiele wiele wiele super gierek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były takie czasy kult nad kultami: defender williamsa. wydałem IP: *.szuwarowa.krakow.pl 21.09.06, 21:24 na niego fortunę. jedna z najtrudniejszych (najtrudniejsza??? zrecznościówka na automatach wrzutowych wszechczasów) - ale żeby to zrozumieć i decenić nalezało COŚ umieć grać. dopiero wtedy człowiek umiał doceniać poziom wirtuzów którzy raz na jakiś czas się zdarzali dokonująć nieprawdopodobnych wyczynów które zadziwiały i zostawały w pamięci na lata. gra absolutnie nie przewidywalna bez utartych schematów (typu: eskadra wroga z lewej do prawej, dwie z góry, szereg z petelką z prawej - czyli granie na pamięć) gra która potrafiła wprawic w osłupienie i wytrawnego gracza wprowadzic w szewska pasję niestandardowa "swinią". razem z kumplami mielismy pocharatane ręce do krwi od dżojów bez gałki (wredni własciciele tip-topów wykrecali je by trudniej było grać). kiedyś sobie takiego automata kupię i postawie w piwnicy. na wspominkowe giercowanie przy piwku z kumplami dzieciatymi, starymi bykami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: techno Re: re:stare ale jare czyli w jakie gierki gralis IP: *.wzieu.net 06.01.07, 10:18 Cannon Fodder i Sensible Soccer sciagnalem sobie na komorke :) Sa genialne!!!!!1111111 Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian Fairlight i Knight Lore na ZX+ 21.09.06, 16:53 Do dzis nie rozumiem w jaki sposob te fizyczne, trojwymiarowe i pelne dzwieku swiaty potrafil powstac z mniej niz 48KB? www.ysrnry.co.uk/articles/farilight128.htm www.gamerwiki.com/index.php/Knight_Lore_%28Spectrum%29 The Great Escape i Arnhem tez byly swietne. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Fairlight i Knight Lore na ZX+ 21.09.06, 20:42 bo wtedy programiści wyciskali ze sprzętu "siódme poty" a teraz to jest istny "wyścig zbrojeń", po roku kupienia komputera czasem najnowsze gry się zacinają... możnaby tworzyć wspaniałe graficznie gry na sprzęcie o połowe gorszym niż najlepszy na rynku (albo nawet i lepiej) ale po co skoro są coraz nowsze karty graficzne coraz więcej RAMu więc nie trzeba się męczyć nad lepszymi silnikami graficznymi a to nakręca sprzedaż sprzętu komputerowego pzez maniakalnych graczy i tak to działa na zasadzie sprzężenia... a w czasach Atari czy Commody czy Amigi... sprzęt się nie zmieniał tak szybko to i gierki tworzone były coraz doskonalsze... ech ech się grało Odpowiedz Link Zgłoś
blq takie tam gadanie. 21.09.06, 13:06 Po prostu starzeją się pierwsi namiętni gracze (40-50 lat) i przychodzi nostalgia za czasami młodości. Nie wszyscy odnajdują się w dzisiejszych grach typu Heroes V, Oblivion czy najnowsze N4S... sam mam grubo ponad 20, pamiętam DuneII, Reunion, Master of Orion... moje ukochane gry z czasów liceum. Ale czy chce do nich wracać? NIE! nie będe niszczył wspomnień, bo WTEDY to były super gry. A dziś... tylko nostalgia. PS. a pacmany itp gierki to mam na komórce. choć java 3D pociągnie i sporo lepsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: takie tam gadanie. 21.09.06, 13:07 Zaraz, a czy Ty nie poginasz jeszcze w MoO2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kani Re: takie tam gadanie. IP: *.torun.mm.pl 21.09.06, 13:13 sensible world of soccer na amige!!!!!!!!!!!! Rulezzzzzzzzzzz Muahauhauhauhauhauhauha Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: takie tam gadanie. 22.09.06, 10:52 Gość portalu: kani napisał(a): > sensible world of soccer na amige!!!!!!!!!!!! > > Rulezzzzzzzzzzz Popieram!!!! Gińcie wszystkie Fify i PESy, żadna dzisiejsza gra nie ma takiej grywalności jak SWOS. Tyle, że ja miałem swojego pierwszego SWOSA na 486 DX2, to był sprzęt ;P Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: takie tam gadanie. 22.09.06, 01:15 yavorius napisał: > Zaraz, a czy Ty nie poginasz jeszcze w MoO2? ostatnio nie. aż sie boje sprawdzic, czy na GF6800ultra w ogole ruszy :D ale za to z bratem pogrywam na warblade. to jest stosunkowo nowa (ze 2 lata) gra, ale remake. świetna rzecz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wentyl_wodny_tu Re: takie tam gadanie. IP: 212.160.172.* 21.09.06, 14:01 ja mam rowno 25, ale pamiętam jeszcze troche z wymienionych gier (Atari 130 XL) doskonale odnajduje sie w Oblivionie, HMM i Civ4, ale darzę stare gry olbrzymim sentymemntem, a granie w nie dalej sprawia mi mnostwo frajdy (moja ulubiona: agent USA :)) wydaje mi się, że "grywalna" gra przetrwa znacznie wiecej niz 20 lat - wtedy do gry nie ciągnie cie tylko sentyment i zal za uciekajaca mlodoscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Stare gry komputerowe IP: 193.203.83.* 21.09.06, 13:16 jak dla mnie najbardziej grywalna seria gier z tamtej epoki byla seria: DragonLance w sklad ktorej wchodzily takie tytuly: -Champions of Krynn -Death Knights of Krynn -The Dark Queen of Krynn mimo ze gry te nie mialy takiej oprawy jak wspolczesne gry CRPG, to mimo wszystko uwazam ze nadal ich grywalnosc byla duzo wieksza niz wspolczenych gier CRPG. Wspomniane tytuly byly dostepne zarowno na PC jak i komputery Amiga i mozna je znalezc w sieci w kategoriach Abandonware. Dzialaja doskonale w emulatorze dos o nazwie DosBOX lub w jednym z emulatorow komputera Amiga (oba do sciagniecia za darmo z sieci). Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Stare gry komputerowe 21.09.06, 13:18 Prince, Jet Set Willy i Manic Miner to jest to! O, i Toppler! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alert Re: Stare gry komputerowe IP: *.zep.com.pl 21.09.06, 13:19 Spy vs Spy - trzy części Road Race Zorro One on Ona (koszykówka) Bulder Dash to są moje ulubione gry. Miałem Atari 130 XE. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Stare gry komputerowe 21.09.06, 13:24 Ja od 1993 non stop gram w sensible soccer:) Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Stare gry komputerowe 21.09.06, 13:29 A czy ktos pamieta Jumping Jacka i Skarb Księcia na ZX Spectrum? to były gry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 78 Re: Stare gry komputerowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:34 pole position river raid zorro wszystko na atari oczywiscie ze jet set willy! i bylo jeszcze jedno - na dole taki cyrkowiec jechal a z gory lecialy pileczki i on je lapal na glowe (jaki to tytul?) Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Stare gry komputerowe 21.09.06, 21:41 Jack - rewelacja - kilka kresek a jakie wciagajace :) Zreszta gry z ZX byly zwykle bardzo pomyslowe i w wiele z nich chetnie gralem dlugo inamietnie. POtem Amiga. Sensible Soccer - pilka wszechczasow, Black Crypt, seria Beholderow i wiele innych, ktore ciezko wymienic. eh chyba skocze do sklepu i kupie 1200 z dyskiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Giana Sisters!! 21.09.06, 13:32 Deatch Wish 3! Bruce Lee z grubasem na dwa joystiki. Blue Max 200 ( falszywe 3d na commodore 64!. Lezka sie w oczach kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary_Wiarus Ech łezka sie kręci IP: 150.254.85.* 21.09.06, 13:36 - Prince of Persia - Another World - Flashback - Diggy Dig - Shadow fo the beast - Pierwsze Sim City, Pierwsze Civilization - Battle Isle, History Line - Perfect General - Gorilla - Saboteur - Spy vs Spy - River Ride - Centurion - Tomahawk - ten na Atari :-))) - Red Max - Turrican I i II (to był odjazd) - Północ Południe - Stunt Car Racer - Olimpiada = Śmierć stykom w joystickach ;-))) - Karate (nie pamietam tytułu czerwone kimono kontra białe i te odgłosy uderzeń) - jednej nie pamiętam tytułu jeszcze za czasów Unipolbrit i wgrwania gier Kasprzakiem - o rycerzu(?) który chodził po komnatach a w nocy zmieniał sie w wilkołaka. Pierwsza gra którą widziałem na oczy w domu i to w dodatku w psuedo 3D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZX Spectrum Knight Lore IP: *.centrum.punkt.pl 21.09.06, 14:18 > - jednej nie pamiętam tytułu jeszcze za czasów Unipolbrit > i wgrwania gier Kasprzakiem - o rycerzu(?) który chodził > po komnatach a w nocy zmieniał sie w wilkołaka. Pierwsza > gra którą widziałem na oczy w domu i to w dodatku w psuedo > 3D > Jej tytuł to "Knight Lore", jeszcze spectrumowe czasy. A na Amige moje ulubione: The Persian Gulf Inferno, Speedball 2, Gods, Centurion, Dune, Shadow of the Beast 2, Pirates!, Turrican (swietna muza), Team Yankee itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyzb Re: Ech łezka sie kręci IP: *.chello.pl 21.09.06, 19:40 TOMAHAWK !! co za wciągająca symulacja!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łezka "Rivier Raid" to była zabawa!!! IP: 212.244.90.* 21.09.06, 13:44 brak tego teraz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atarowice ATARI rulez! Commodore obsysa! IP: 158.75.67.* 21.09.06, 13:58 ATARI rulez! Commodore obsysa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c64 rox Atarowca wal z gumowca! IP: *.dialog.net.pl 21.09.06, 17:27 Atarowca wal z gumowca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były takie czasy uridium na c64 powalało płynnościa grafiki IP: *.szuwarowa.krakow.pl 21.09.06, 21:29 i to wszystko na 51kb pamieci... dziś nie umieliby zaprogramowac migania kursora na ekranie przy takij pamieci :p (udało mi sie ją skończyć raz! trudno było. Odpowiedz Link Zgłoś
hanzel_gretyl Stare gry komputerowe 21.09.06, 13:59 Napierw na poczatku lat 80 atarka z montezuma, rivier raidem, moon patrolem, potem C64 i super gierki np. international karate III, laser squadron, strategie np. okinawa i ivo jima albo falklandy, a potem czasy amigi i cywilizacja oraz kolonizacja sida meyera. cudowne lata pikselozy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Stare gry komputerowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:12 błagam, pomocy. jak się nazywa gra , której akcja toczy się w szkole, gdzie uczeń chodzi po klasie, a nauczyciel rzucA w niego szmatą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fogg Re: Stare gry komputerowe IP: *.centrum.punkt.pl 21.09.06, 14:24 Wydaje sie, ze niemozliwe! Ale takie to byly czasy, kiedy nauczyciele rzucali przedmiotami w uczniow, a nie na odwrot ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek_25 Link do starych gier download 21.09.06, 14:27 kliknij w link i ciesz sie starymi grami: www.cda.pl/staregry.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubies Re: Stare gry komputerowe IP: 209.130.141.* 21.09.06, 14:47 Ostra gierka byla. 10 000 linijek i Game Over. A linijki latwo bylo dostac. Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: Stare gry komputerowe 21.09.06, 14:50 Zgadza się - gó..arz strzelał z procy. Kto pogrywał w mroczny Fairlight? Kto pamięta ekscytujący Behind Jagged Lines? Kto zabił smoka w Draconus? (muza - Adam Gilmour) Kto znalazł kombinezon w Antiriad? Kto zbierał śrubki w Robbo? Kto posprzątał dom w Jet Set Willy? (muza - Rob Hubbard) Kto zabił olbrzyma w Ghost'n'Goblins? Kto znał kody do Starquake? Kto, no kto?............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ireczek (34 lata) Re: Stare gry komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 22:58 > Kto pogrywał w mroczny Fairlight? Ja > Kto pamięta ekscytujący Behind Jagged Lines? Ja > Kto zabił smoka w Draconus? (muza - Adam Gilmour) Nie udało mi się nigdy... > Kto zbierał śrubki w Robbo? Też ja :) > Kto znał kody do Starquake? Znałem wszystkie... > Kto, no kto?............ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vb Re: Stare gry komputerowe IP: *.chello.pl 21.09.06, 15:04 > błagam, pomocy. > jak się nazywa gra , której akcja toczy się w szkole, gdzie uczeń chodzi po > klasie, a nauczyciel rzucA w niego szmatą? Skool Daze ? Wersja nowoczesna Klass of 99 www.the-underdogs.info/game.php?id=595 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nygus Re: Stare gry komputerowe IP: 212.160.86.* 21.09.06, 15:13 School DAZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John_Doe Re: Stare gry komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 21:01 Mike ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Stare gry komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:08 A rajd na Moskwę na ZX Spectrum to była fajna gierka. A teraz i tak wole starszę gry np. Panzer General. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atarynka Janusz Pelc - Robbo, Misja IP: *.nwrk.east.verizon.net 21.09.06, 15:10 Robbo, Misja, Montezuma Revenge, Agent USA, Centurion (to juz na Amige 500) to byly czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
nexen Stare gry komputerowe 21.09.06, 15:19 o tak ;) gry na atari czy amigę naprawdę wciągały - jak mało która współczesna prodkucja.Zybex, Keystone Capers (tak to szło?) Toki i cała masa innych. Ale i z gier "sprzed 10 lat" sporo jest fajnych tytułów. Duke Nukem 3D to klasyk, podobnie jak starcraft, diablo, pierwsze dwa command&conquer, m.a.x., lords of the realm (polecam 2 czesc), goblins, bioforge, crusader, i tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atarynka Naprawianie stykow w joystikach IP: *.nwrk.east.verizon.net 21.09.06, 15:20 Pamietacie wymienianie zuzytych stykow w joystikach, na zrobione wlasnorecznie z pokrywek po sloikach? Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: Naprawianie stykow w joystikach 21.09.06, 15:22 Ha, spoko! U mnie żeby wczytało się World Karate Championship trzeba było postawić wazon na magnetofonie i delikatnie wyjść z pokoju. Każdy energiczny ruch i "syntax error" Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: Naprawianie stykow w joystikach 21.09.06, 15:28 A propo pamiętacie joystick Matt? Albo Quickjoy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprytny_rolnik wspomnien czar :) IP: *.net136.okay.pl 21.09.06, 20:08 pamietam quickjoye i zaklinanie magnetofonu. rany, ilez to bylo nerwow przy wczytywaniu gier, az lezka sie w oku kreci na wspomnienie. mam jeszcze comcia w szafie i magnetofon (chyba sprawny) tez. pamietam, jak za kasete pelna gier placilo sie 20 000 zl, piraty byly oficjalnie sprzedawane w sklepie "komuterowym", a w moim regionie prym wiodla firma "grubcio", ktora na okladkach kaset zawsze dawala jakies fantastyczne obrazki. pamietacie czasopismo commodore&amiga? fiu fiu, tam to mozna bylo przeczytac o cudach takich jak twarde dyski i demoscenie commodorowej :) oj, boskie to byly czasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: wspomnien czar :) IP: *.chello.pl 21.09.06, 20:34 ja jeszcze w szafie gdzies mam starego polamanego joy'a od c64 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były takie czasy hehe, prawdziwy audiofilizm :DDD IP: *.szuwarowa.krakow.pl 21.09.06, 21:32 pamietam, pamietam :D dzisiątki prób i wczytywanie po 3h gierki z kompa. dobrą metodą (wymagała wyczucia) była regulacja głowic magneta "w locie" - prawie jak w nakamichi dragonie ;P do kazdej gierki osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c64 rox Re: hehe, prawdziwy audiofilizm :DDD IP: *.dialog.net.pl 22.09.06, 10:26 Ja byłem szczęśliwym posiadaczem stacji dysków, więc problemy regulacji kaseciaka mnie już nie dotyczyły :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ireczek (35 lat) Re: Naprawianie stykow w joystikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 23:02 > Pamietacie wymienianie zuzytych stykow w joystikach, na zrobione wlasnorecznie > z pokrywek po sloikach? Quick Shot Turbo :) jak leżał w łapce... mmmm A styki naprawiałem kawałkiem żyletki z podłożonym kawałkiem szkolnej gumki do ścierania - Atari 65XE z Pewexu :) z magnetofonem... PS. Mam jeszcze na chodzie Amigę 500+ wczoraj włączyłem zobaczyć czy działa :) I działa :) A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c64 rox Re: Stare gry komputerowe IP: *.dialog.net.pl 21.09.06, 17:35 C64: North&South, Giana Sisters, OutRun, BubbleBobble (multiplayer na dwa joye) RiverRaid, SWIV, Gunship, 1942, cała seria Creatures, Moon Patrol, Laser Squad, Montezuma, Rick Danger, Mechanicus (jeden z nielicznych pinbali na C64) Robbo, Stunts, Wings of Fury, Pirates... to były giery! Amiga: Pierwsze Settlersy, pierwsze Lemmingi, Populus, Body Blows Galactic, Desert Strike, Syndicate, Cannon Fodder, Another World, prawdziwe Mortal Kombaty w których krew się lała hektolitrami a kręgosłupy były prostowane :) Pamiętam że wracając do domu nie miałem problemu w co dzisiaj zagrać - ZAWSZE coś było. Na C64 nic nigdy nie szarpało, nie wieszał się i nie trzeba było RAMU dokładać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypi Re: Stare gry komputerowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:41 ja nie zapomne pierwszego kontaktu z BLOOD 1.. ufff.. było ostro.. niestety do dzisiaj ŻADNA gra tak nie wciągneła jak w 97 czy 98 ten efpepe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korodzik najlepszy :) zin o grach IP: *.icm.edu.pl 21.09.06, 20:15 www.nop.vie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentcia Skąd sciagnac stare gry IP: *.icm.edu.pl 21.09.06, 20:18 Wyszukiwarka na stronach abandonware: www.independent-software.jareks.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tege Chuckie Egg i Jumping Jack rzadza! :) IP: 195.117.99.* 21.09.06, 21:00 nic im nie dorowna :P Odpowiedz Link Zgłoś
patman A ja nie przepadałem za pacmanem 21.09.06, 21:38 Moje klasyki z atarka to Zorro, Miner, Tapper, River Raid, Bruce Lee, Aztec Chalange. Decathlon bardzo skutecznie testował wytrzymałość ręki i dżojstika. Później przyszła seria "Spy vs spy" z niesamowitą "grafiką 3D", w International Karate i Ninja można było zrobić przeiciwnikowi krzywdę w bliskim kontakcie. Teraz kiedy odpadalam te gry, nie chcą już być one tak kolorowe jak kiedyś - to chyba wyobraźnia nie daje już tej akceleracji sprzętowej. Trzeba się ratować wypasionym sprzętem, generującym realistyczny świat. Salut dla klasyki, ale czekam na NFS Carbon. Odpowiedz Link Zgłoś
adamu77 Re: Stare gry komputerowe 21.09.06, 21:53 Sensible Soccer kurde jakie turnieje sie robilo!!!Z sasiadem albo z kumplami. Jezu to byly czasy, wielkie LOL. A w dune 2 kosilem jak chory, pamietam jak specjalnie nie chodzilem do budy (druga klasa liceum ´93 rok) a i jeszcze byl Stardust (ktos pamieta jeszcze? tunel....) Alien Breed, Hired Guns , Walker, Eye of the beholder, Ishary.... Zaraz sie poplacze........ Amigo kocham cie i dzieki za te piekne wspomnienia...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łezka_w_oku GauntleT 2 IP: 217.97.193.* 21.09.06, 22:15 kiedyś była taka gra na Atari i w salonach gier (ładne kilkanaście lat temu). Wtedy byłem małym berbeciem i potrafiłem w to godzinami grać codzień jak nałogowiec. Niesamowicie mnie to zachwyciło, zazwyczaj grałem elfem i uwielbiałem zbieranie "magików" z bonusowych plansz. Ciekawe czy można obecnie na pc sobie to jakoś odtworzyć i zagrać? Wiem, że jest coś takiego jak MAME dla starych gier na c64, atari i commodore'a ale nie znalazłem tam emulatora tej gierki. Czy jest jeszcze jakiś prawdziwy maniak, który to pamięta? Może ktoś mi poradzi w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luckyLuke Re: GauntleT 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 23:50 pamietam !!! gauntlet było na automatach i uwielbiałem to (automat był na 4 graczy !!) Znalazłem to też na swoją atarynke ,na kasecie, jedna gra na całej kasecie (duza rzadkość...) i NIE CHCIAŁO SIE WGRAĆ... za nic.. do dziś pamietam swoja rozpacz. Jakiś czas temu wuguglałem to na emulator automatu jakiegoś (albo atari właśnie?) i pograłem sobie. juz nie pamietam strony ,wpisz w google MAME , GAUNTLET, emulatory, stare gry czy coś takiego gdzieś jest na pewno. A moja pierwsza gra na 800XL - FORT APOCALYPSE , ech... no i cała reszta już tu wspomnianych A potem dostałem stacje dysków do 800XL i luksus pełen - nie trzeba było wychodzić z pokoju ;) A wcześniej tekstówki pisaliśmy na timexa kolegi.. A, A wogóle było fajnie!! hehe Odpowiedz Link Zgłoś